- Köszönetek: 0
Előkészületek
- Aeglos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én szívesen megcsinálom mindenkinek a fejpántot, igény szerinti színekből, aki nem szeretné/tudja magának megcsinálni. Amúgy lehet boltban is venni, asszem a Bijou Brigitte-ben láttam tiszta feketét műbőrből. Nekem olyanom van és elég jó. Mármint szép meg kényelmes... (De biztos fogok csinálni egy újat is rohíros színekből )
Nekem nincs bajom a csapatpólóval, de annyira nem is rajongok az ötletért. Szerintem sokkal jobban néz ki, ha arra törekszünk, hogy minél több "rohíros" ruhadarabot hozzunk a táborba és amilyen sokszor csak lehet azokban legyünk, kifejezve ezzel hovatartozásunkat. Mint pl.: a bőrcsizma amit Idhren mondott, lányoknak fűző vagy egy hosszú szoknya, fiúknak bőrmellény... ilyesmi.
Márha meg tudja mindenki oldani, hogy szerezzen / vegyen / kölcsönkérjen ilyesmit.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Attila írta: Nos, szerintem póló, zsugor bigyó nagyon jó lenne. A zászlóval csak óvatosan, mert sietni kell vele. Minél hamarabb, minél egyszerűbben, minél kreatívabban. Senki ellen sem szeretnék beszélni, de szerintem a zöld haj meg a fejkendő nem annyira éothéodos, de ha úgy döntötök, hogy márpedig hülye vagyok és kell, akkor vállalom.
Énse érzem őket éotheodosnak, de megbeszéljük
A kis zászló pl nem gáz, és kendő szerű
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Missy írta:
Athramien írta: háát kendő szerintem nem kifejezetten való az éothéodokhoz, bár ezt ti jobban tudjátok, meg függ attól, hogy hol hordják. a sablon dolog tetszik, én meg szívesen pepecselek konturozással, ha van rá igény:P
nagy zászló.. khm.. Szanticskán mennyire szokott fújni a szél? mert annak nincs sok értelme, ha csak lóg a zászló, és nem látszik, viszont a keresztrúd meg kicsit merevvé teszi a zászlót..
Én konkrétan a kendőt baromi egoista okokból javasoltam, majd elmondom, itt inkább nem írom le. az túl fájdalmas lenne.
hmm kiváncsivá tettél:D
"Sane is boring"
- Missy
- Nem elérhető
Athramien írta: háát kendő szerintem nem kifejezetten való az éothéodokhoz, bár ezt ti jobban tudjátok, meg függ attól, hogy hol hordják. a sablon dolog tetszik, én meg szívesen pepecselek konturozással, ha van rá igény:P
nagy zászló.. khm.. Szanticskán mennyire szokott fújni a szél? mert annak nincs sok értelme, ha csak lóg a zászló, és nem látszik, viszont a keresztrúd meg kicsit merevvé teszi a zászlót..
Én konkrétan a kendőt baromi egoista okokból javasoltam, majd elmondom, itt inkább nem írom le. az túl fájdalmas lenne.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Athramien
- Nem elérhető
"Sane is boring"
- Missy
- Nem elérhető
Tintin írta:
Missy írta:
Attila írta: Az egyen póló, egyen pánt, egyen zsugor kúúúlság.
Alapvetően az ősmagyarsággal, de leginkább az István a királlyal vannak negatív atrocitásaim, de ez nagyon tetszik most.
Kelta lóság , kelta zászlóság, imádom.
Ez lehet már sok lesz, de csapatkendőt nem szeretnénk? A zászlómintával. Kicsinyített változatként.
és akkor a zöld haj ugrott? pedig nekem tetszett az ötlet
egyébként lenne egy olyan kérdésem, hogy a csapatfőzés az pontosan mit takar? gyanítom, hogy a csapat együtt főz, de csak magának, v az egész tábornak? csak sima főzőcske, vagy valami más esemény is kapcsolódik hozzá?
Csak magunknak. Mármint a csapatnak.Ha marad, akkor a többi éhenkórász is kaphat belőle.
Olyan szokott lenni-de ez nem a csapatfőzésnél- hogy egyik-másik csapat megebédelttei a másikakat, de nem tudom, hogy ez most lesz-e.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Tintin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Missy írta:
Alapvetően az ősmagyarsággal, de leginkább az István a királlyal vannak negatív atrocitásaim, de ez nagyon tetszik most.
Ez lehet már sok lesz, de csapatkendőt nem szeretnénk? A zászlómintával. Kicsinyített változatként.
és akkor a zöld haj ugrott? pedig nekem tetszett az ötlet
egyébként lenne egy olyan kérdésem, hogy a csapatfőzés az pontosan mit takar? gyanítom, hogy a csapat együtt főz, de csak magának, v az egész tábornak? csak sima főzőcske, vagy valami más esemény is kapcsolódik hozzá?
Sick of crying, sick of lying inside I'm dying but all you see is me smiling =)
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Missy írta:
Lehet vmi kendő, de ne a fejünkön hordjuk, mert a hobbitok fognak kendőben rohangálni, ha jól tudom... Mmint asszem mindenféle színűben.
Sztem a póló és a kendő már sok, válasszunk a kettő közül.
De ha kedvetek van hozzá, akkor legyen mind a kettő
Vagy ne kendő legyen, hanem kis zászló! Mittomén, mindenkinek lesz egy kis zászlója, amit hazavisz, és rárakjuk hurkapálcára, vagy faágra, vagy akármi.
A nagy zászlót is el kell döntenünk, hogy mire akarjuk rakni, hogy téglalap alakú, vagy háromszöges, neadjisten kör legyen (inkább az ne:D), hogy csak simán lógjon, vagy rárakjuk egy keresztrúdra.
Igazából azon filóztam, hogy a lovat majd úgy kéne rárakni a pólóra/kendőre/zászlóra, hogy csinálunk egy sablont, és textilfesték-fújóval ráfújjuk a mintát az anyagra. Úgy egyszerű, szép is, és nem kell sokat dolgozni vele, de ha vkinek kedve van sokat pepecselni, akkor arannyal körbefesti a kontúrját, vagy akármi No?
- Missy
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Missy írta:
Idhren írta: Úgyhogy hozzatok éothéodos/rohiros ruhadarabokat
Úgy, mint ződ, sárga/arany és fehér/ezüst, vagy azért lehet a többi szín is?
Lehet a többi szín is
Nem lehet mindig ugyanazt a színű ruhát hordani, Théodenen is bordó ruha volt, nem zöld
Pl bőr cuccok, meg ilyenek illenek ide nagyon.
Olyan germános-keltás dolgokban gondolkodjatok, meg mint a filmben a rohirok.
Meg bőrcsizma!
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: Úgyhogy hozzatok éothéodos/rohiros ruhadarabokat
Úgy, mint ződ, sárga/arany és fehér/ezüst, vagy azért lehet a többi szín is?
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Mindenki csinálja majd.
Természetesen lesz idő a népnek kreatívkodni magának mindenféle cuccot, pl zászlót, a fonatokat, amit akarunk. Az elején ezeket fogjuk csinálni. A medálokat sütőben kell kiégetni sztem, nyílt tűzön megpörkölődik...
Pólót mi vesszük meg magunknak, olyan 1000 forint per fő körül meg szoktuk úszni.
Főbb események alkalmával szoktuk hordani, mikor este összegyűlünk, és éljük a keretjátékot jól
Rajtam akkor valsz jelmez lesz. A csapatelőadáskor nem kell a póló, mert akkor mindenki jelmezben lesz valószínűleg. Úgyhogy hozzatok éothéodos/rohiros ruhadarabokat
A pólót is amúgy meg szoktuk festeni, mint a zászlót, a címerünket festjük rá általában.
Ergó: zöld póló, fehér ló, arany szegély mondjuk.
Fejpánt: nem kell tök egyforma, de nagyjából hasonlítsanak, és lehet télleg elég a zöld, meg az arany. Majd meg kell nézni, miből alkossuk meg, mert jelenleg nincs ötletem. A bőr drága asszem.
- Athramien
- Nem elérhető
Amúgy az ilyenek, hogy egyenpóló, meg ez a fonat, meg egyebek mindennapi viseletként lesznek jelen, vagy lesz vmi nemtom pl csoport előadás, és azon? Ehh júni 30 az közel van, szal tényleg le kéne fixálni a dolgokat, hogy mik kellenek, de hogy mikhez kellenek még ugye... Am ez úgy lesz, hogy a tábor elején azt mondják, ha akkor most kaptok x időt, hogy a csapatok kreativkodjanak össze maguknak mindenféle egyendolgokat? még nagyon nem látom át a tábor menetét:S... dehát akkor lesz a zászló elvileg, ahhoz kellenek dolgok.. a zsugorka egy jó ötlet volt, de gondolom ha ott tábortűznél, v nemtom hol ki tudjuk égetni a fóliákat, akkor nem kell az egész munkát Milre bízni.. meg akkor lesz ez a hajpánt, ahhoz hímzőfonal gondolom meg esetleg gumikötél. Póló nekem jó ötletnek tűnik, de ez csak zárójeles megjegyzésnek számít, mert nem ismerem az itteni hagyományokat:) Mihez kellhet még beszerzendő anyag?
Egyébként gondolom ez ne egyértelműen fajhoz köthető, de általában nem semleges, vagy jó jelleműek az Éothéodok? Szóval ez a lopás itt egy szinte teljesen természetes dolog lesz, és nem jellem függő?
Ja egyébként a lecsó sztem jól hangzik, és a vegák is megeszik..
"Sane is boring"
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Csak mert ha szeretnénk, akkor azt be kell előre szerezni, amit valsz én fogok, tehát szívesen lemondok róla (Amúgy az önköltséges lenne, nem a tábor állná, szóval ez is fontos tényező.)
Csak azért mert el kell gondolkodnunk, mit szeretne a csapatunk, hogy legyen nekünk a táborban, pl zöld anyag, meg festékek, meg minden, hogy meg tudjuk csinálni a dolgainkat belőlük. Ezt le kell adnunk júni 30ig, hogy a tábvezek együtt be tudják szerezni őket.
Plusz beszélnünk kéne a csapatfőzésünkről (asszem családi alapon megy, de az egész mép is főzhet együtt), hogy mit szeretnénk csinálni, és annak a kelléklistáját is leadjuk majd. Kell akkor bogrács, vagy tepsi, vagy fólia, vagy mittomén mi minden, amit kitalálunk
Én pl támogatnék egy Brassói aprópecsenyét, vagy lecsót mert azt lehet bográcsban. (Batyuzás(fóliázás) lassú sajna, tavaly rájöttünk. ) Vagy ha családi, akkor egymás mellett csinálhatnánk két kis tüzet, egyiken ilyenfajta kaja, másikon olyan Vagy desszert. Vagy mittomén
Ja, és amit nem említettem még!
Lesz egy kereskedős játék az egész tábor folyamán.
A régieknek mondom, hogy ez egybevonva a kifosztós játék, meg a gyüjtögetős játék.
Aki szeretne játszik, aki nem szeretne, nem játszik.
A lényeg, hogy az elején kapunk "pénzt", meg ránk jellemző "terményt", amikkel kereskedni lehet (elvégre Vásárfalván leszünk), de vigyázni kell, mert ki is rabolhatnak minket, vagy ha mi vagyunk olyan helyzetben, mi is kirabolhatunk másokat. (Kirabolni csak 2 ember tud egyet.)
Namost, ami fontos: nekünk kell csinálni szütyőket, vagy vmit, amiben tudjuk tárolni a pénzünket, és a terményeinket, és egész tábor alatt hordanunk kell (nyilván, ha akarunk játszani). Szóval ezt majd vagy táborban megcsináljuk, vagy mindenki megalkothatja magának otthon, lehetőleg zöld anyagból
Bocsi a hosszú litániáért, csak mindig időközben jövök rá, mennyi minden van még
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Amúgy nembaj, ha nem tudsz, majd megmutatjuk, nem nehéz, de ha akkor se megy, megcsináljuk neked
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta:
Aeglos írta: Valami fejpánt?
Kicsit hippis, de szerintem illik a rohír imidzshez.
www.bellavitastyle.com/wp-conten ... _01_b.jpeg
blogue.us/wp-content/uploads/200 ... adband.jpg
fashionlovespeople.com/wp-conten ... adband.jpg
Szerintem srácoknak sem állna rosszul.
Ha veszünk vastagabb zsineget, akkor fonással nagyon egyszerűen meg lehet csinálni, mondjuk sötétzöldből fehérből és aranyból, hátul meg köthetünk hozzá gumis anyagot, hogy egyszerű legyen le-föl venni.
no?
Felőlem okés, nekem tecc
Én úgyis akartam magamnak egy fejpántot, de én drótból, mint uralkodó család sarja ugye.
Missy: nekem is hasonló a feeling, de az éothéodok/rohirok NEM ősmagyarok!
Én se úgy gondoltam, hogy ősmagyarok, csak úgy összességében a hangulatra és a mentalitásra linkeltem. Szóval semmi táltos meg hasonlók, csak amit szavakkal nem írtam le, azt ez tökéletesen közvetíti. Hogy írjam... Tolkien világához és Középféldéhez mérve mérsékelten vad mentalitású.
Aeglos: Nagyon tetszik egy a fejpánt!!! Szóval én maximálisan mellette állok. Csak...nem tudok fonni...
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Aeglos írta: Valami fejpánt?
Ha veszünk vastagabb zsineget, akkor fonással nagyon egyszerűen meg lehet csinálni, mondjuk sötétzöldből fehérből és aranyból, hátul meg köthetünk hozzá gumis anyagot, hogy egyszerű legyen le-föl venni.
no?
Felőlem okés, nekem tecc
Én úgyis akartam magamnak egy fejpántot, de én drótból, mint uralkodó család sarja ugye.
Missy: nekem is hasonló a feeling, de az éothéodok/rohirok NEM ősmagyarok!
Pl nem vándorló nomád nép, hanem ha lehet letelepedik, nem fosztogatott soha, nagyon hierarchikus, és törvénytisztelő nép. Egyenesek, és hamar eljár a kezük persze, de nem öldökölnek pl fölöslegesen(ez már nem az összehasonlítás része, az ősmagyarok se tették of corze ).
A ló a minden számukra!
Nincs írásuk, többségük írástudatlan, de nem buták, sőt meglepően bölcsek tudnak lenni, persze nem filozófusok. Megvan a maguk józan "paraszti esze", talpraesettek, de ha hűséget fogadnak, akkor az örökre szól. Történeteiket, mivel nem írják le, dalokban, és mondákban, balladákban mesélik az öregek a fiataloknak a tábortüzeknél, és a díszes csarnokokban (bárdok: KELTAHÁRFA ÓJE ).
Harcos nép, gyerekkoruktól kezdve harcra vannak edzve, férfiak, nők egyaránt jól bánnak a karddal/lándzsával felnőttkorukra. Az íj nem annyira jellegzetes fegyverük, de használják, ha kell, pl Helm szurdokának ostrománál.
Eléggé ősi germán kultúra feeling amúgy, lókultusszal kiegészülve.
Ja, és nincsenek nagyon isteneik, a valákat nem nagyon ismerik, talán Oromét, akit Bémaként tartanak számon, és a legenda szerint (a jövőben) ő adja nekik Felarófot, az első mearát, akiről találgatások vannak, hogy maia volt, vagy sem.
Emiatt elég babonás népség, emlékezzetek hogy Galadrielt boszorkánynak emlegetik.
Ha még vmit hozzátennétek, akkor bátran!
- Aeglos
- Nem elérhető
no?
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: Na, senkinek semmi elképzelése arról, milyenek is az éothéodok?
Nekem vaaaaan.
Ilyenek
És ilyenek.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Csapatöv is lehet, bár az se feltűnőbb, mint a medál
Igazából a zsugorkát már rég ki akartam próbálni.
Na, senkinek semmi elképzelése arról, milyenek is az éothéodok?
- Elder
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ringbearer írta:
Elder írta: Nem tom mennyit segít, de nekem van egy kürt féleségem amit használni lehet!
Egy hortobágyi pásztor készítette még nagypapámnak, magyar szürke szarvából készült.
Viszont nagyon kéne rá vigyázni!
Úúú az nagyon jó lenne, ha el tudnád hozni!!
Rendben megpróbálom elvinni.
- Ringbearer
- Nem elérhető
Elder írta: Nem tom mennyit segít, de nekem van egy kürt féleségem amit használni lehet!
Egy hortobágyi pásztor készítette még nagypapámnak, magyar szürke szarvából készült.
Úúú az nagyon jó lenne, ha el tudnád hozni!!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Elder
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Missy
- Nem elérhető
Ingwea írta: Nekem a zöld haj mint csapat'jelvény' tetszett. Medált csináltunk tavaly, és az szerintem jó volt, lehetne idén is. Meg talán a kalózoknak volt csapat övük, azt mi is megpróbálhatnánk? Vagy mindenki csak zöld/fehér/arany hajgumit használ a lányok közül... Ha már olyan harcos nép vagyunk, nem lehet valami jelképes fegyver a jelvényünk? Pl. mindenkinek van lándzsája/egy kis pajzsa vagy valami. Milyen hagyományos fegyvere van az éothéodoknak? Vagy pl. a lovasvégi kürtöt is fel lehetne valahogy használni a csapatjelvényben? Amit Trufa kapott Éowyntől; az most még nálunk van, vagy ekkor már ellopta tőlünk Scatha?
A zászló nagyon tetszik!! (úgy zöld háttérre, fehér lóra, arany kördíszítésre leegyszerűsítve)
még egy kis töri: www.eotheod.net/Eotheod_History_Two.html
igen, nekünk kalózokak volt csapatövünk. Meg is tudom mutatni.
- Ingwea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A zászló nagyon tetszik!! (úgy zöld háttérre, fehér lóra, arany kördíszítésre leegyszerűsítve)
még egy kis töri: www.eotheod.net/Eotheod_History_Two.html
I will leave, I will leave the woods that bore me,
For our days are ending and our years failing.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
De ha belegondoltok, a Rohir zászló is csak egy sima ló zöld mezőben...
Aztán gyaktak rendesen
(Amúgy azok a szép díszítések olyanok, mintha a Book of Kellsből lennének, csak nem színesek. )
- Missy
- Nem elérhető
Ringbearer írta: nekem nagyon tetszik ez a zászló, de ez így túl hm békés, kéne rá valami fegyver is, elvégre mégiscsak dicső harcos nép vagyunk!
Egy lándzsa a ló mögé?