- Köszönetek: 1
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Morgana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
nagy örömmel jelentem be, hogy a tavaszi, tisztújító közgyűlés időpontja
MÁJUS 21. !
Részletek később.
Addig pirossal karikázzátok be a kalendáriumotokban ezt a napot, mert a piros jó szín, a közgyűlés pedig fontos.
Minden jót!
M
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
Jó munkát, sok sikert kívánunk neki.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Nemrég megalakult a Kreatív Művészeti Csoport (az alapítóokiratot nemrég elküldtem, remélem megérkezik), és első munkánk gyanánt
szeretnénk szervezni egy pályázatot a tolkien.hu fóruma számára, melynek témája Szauron harmadkori testetöltésének ábrázolása bármilyen képző,- vagy iparművészeti alkotással (extrém ötleteket is elfogadnánk, a lényeg hogy kicsit rendhagyó lenne a dolog). Nyeremény nem lenne, csak kiállítanánk a munkákat egy tolkienes rendezvényen.
Mit szóltok, mehet a dolog?
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A bejegyzéseket csak az InfoCsoport tagjai írják, a kérdéseket, véleményeket, ötleteket kommentbe lehet írni a hírek mellé (aki blogot ír, annak nem lesz újdonság a dolog)!
A dizájn még nem végleges, de az idő szorítása miatt nem érdemes emiatt halasztani a nyilvánosságra hozását.
Remélem, segítségetekre lesz!
A cím:
mtthirek.blogol.hu
Természetesen a fontos infókat nem csak a blogra de a fórum megfelelő topicjaiba is beírjuk továbbra is (minél több helyen megtalálhatóak a hírek, annál jobb), valamint a Tolkien.HU és Völgyzugoly megfelelő oldalaira.
Az e-mail címünkre és topicunkba továbbra is várjuk a kérdéseket, reakciókat tevékenységünkkel kapcsolatban!
Gandalf, csoport-koordinátor
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Ankalimon
- Nem elérhető
A megbeszélés témája:
Hogyan működjön az MTT a második vezetőségi ciklusban?
Milyen felelőssége van az elnökség és az FB tagjainak a testületi döntésekben való részvételen kívül?
Milyen mértékben várható el, hogy részt vegyenek a szervezet napi tudományos/ismeretterjesztő/közösségi életében?
Milyen döntéshozói és milyen napi "szervezetüzemeltetési"; feladatot kapjanak a választott tisztségviselők? (Mi a szerepe az elnöknek, elnökhelyettesnek, milyen szervezeti formában, milyen jog és felelősségi körökkel működjön a titkár és a pénztáros, stb.)
Milyen elvek alapján érdemes javaslatot tenni az új vezetőség tagjaira? (Pl.: legyen-e "hivatalos"; csoportos jelölés...
Milyen jelölési és milyen választási szisztéma szerint folyjék a tisztújítás?
Mindezek érdekében milyen Alapszabály módosításokat kellene beterjeszteni a közgyűlés elé még a választások előtt?
A találkozó nyitott az MTT minden tagja előtt, de elsősorban azokat várjuk, akik felelősséget éreznek magukban, és akár a vezetőség tagjaként is készek részt vállalni az MTT céljainak elérésében.
Időpont: 2005. április 3. (vasárnap) 17-20 óra.
Helyszín: Tóth Kocsma (1055 Budapest V., Falk Miksa u. 17. - www.tothkocsma.hu )
- Rabyn
- Nem elérhető
www.sziget.hu/fesztival/civilsziget/59721.html
Jelentkeztem a nevünkben, hogy hátha kapunk saját sátrat. Lau azt mondta megírja a pályázatot.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Laurelen
- Nem elérhető
mi az a magyarsziget? néptáncok meg ilyesmi?Toma gazda írta: srácok nem lenne valakinek kedve kijönni a Magyarszigetre??
aug 3-10
megj: fogalmam sincs mikor lesz sziget nem akarok keresztbeszervezni semmit
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Melian
- Nem elérhető
Toma gazda írta: srácok nem lenne valakinek kedve kijönni a Magyarszigetre??
aug 3-10
Szia Toma,
nekem igen, de ezt úgyis tudod...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Toma gazda
- Nem elérhető
aug 3-10
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Vénia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Vajon bekerülünk-e valami regébe vagy
énekbe, fel fogják-e olvasni vaskos
könyvekből hosszú-hosszú évek múltán
is"
- Julcsi_
- Nem elérhető
Rabyn írta: Sziasztok!
Mivel nyáron lesz sziget, és én úgy tudom nem lenne rossz ha kijutnánk beszéltem Apával. Adott nekem elérhetöséget akivel beszélnem kell és elvileg ki tudnánk jutni. e mgé semmi se biztos. Beszéljek ezzel az emberrel vagy sem?
Szerintem szívesen csinálnánk mégegyszer a tavalyit. Én biztosan, úgyhogy beszélj vele !
J.
argh
- Aeglos
- Nem elérhető
tolkien.hu/mtt_nagytabor2005pre1.php
A kérdőív kitöltése nagyon nagy segítséget nyújt mindkét tábor szervezőinek!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A Magyar Tolkien Társaság díjai az egyesületért legtöbbet fáradozó személyeknek a közönség szavazatai alapján:
Mathom- díjat nyert Kriszana
(a vezetőségi tagoknak járó) aGandalf- díjat nyerte Brisa.
Gratulálunk!
A Farsangi bál bálkirálya Ery lett, a királynő Esgal, helytartójuk Alcarcalimo.
Tisztségüket egy évig látják el, kéretik a kellő tisztelettel szólni hozzájuk!
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Rabyn
- Nem elérhető
Mivel nyáron lesz sziget, és én úgy tudom nem lenne rossz ha kijutnánk beszéltem Apával. Adott nekem elérhetöséget akivel beszélnem kell és elvileg ki tudnánk jutni. e mgé semmi se biztos. Beszéljek ezzel az emberrel vagy sem? (a tavalyiakbol okulva nem szivesen adnám ki a kezemböl a szervezést, illetve csak olyannak aki tényleg megcsinálja)
Ha ugy lehetnénk kint mint ahogy tavaly lehettünk volna az szerintem jó lenne. Persze prgoramot kell vinnünk.
szóval elkezdjem szervezni vagy sem?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Rohin
- Nem elérhető
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Nem, erre a címre ne küldj semmit.Rohin írta: Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ez-e az a cím amire a csatlakozó nyilatkozatot kell elküldeni? : 1192 bp bercsényi u. 84/II 1. em. 7.
Ez a helyes: Magyar Tolkien Társaság: 1701, Budapest, Pf. 79.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Rohin
- Nem elérhető
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- kriszana
- Nem elérhető
Köszi, hogy leírtad. Én rosszul emlékeztem.Yiqqe Linyaqussu írta: Üdvözletem!
kriszana írta: Ha jól sejtem, abban maradtunk a legutóbbi közgyűlésen, hogy a kedvezményes tagdíj csak akkor számít, ha év elején fizeted be... - de ez nem biztos.
Én valamiért pont az ellenkezőjére emlékszem... Ha jól tudom, úgy volt, hogy bármikor be lehet fizetni hat, illetve tizenkét hónapra a tagdíjat (tehát nem naptári évekre számoltunk). Viszont fontos kritérium volt, hogy a kedvezményes befizetés igénybe vételekor a tag nem rendelkezhet tagdíjhátralékkal. Tehát ha diákként van kéthavi tartozásom, nem adhatok be ötezret, mondván, hogy akkor a kéthavi tartozás lerendezve, és négy hónapra előre befizettem, hanem előbb ki kell egyenlítenem a teljes tartozást, és aztán lehet kedvezményesen előre befizetni. Ez természetesen mind a hat, mind a tizenkét hónapos befizetésre, és diákra-felnőttre egyaránt vonatkozik.
icke
- icke
- Nem elérhető
kriszana írta: Ha jól sejtem, abban maradtunk a legutóbbi közgyűlésen, hogy a kedvezményes tagdíj csak akkor számít, ha év elején fizeted be... - de ez nem biztos.
Én valamiért pont az ellenkezőjére emlékszem... Ha jól tudom, úgy volt, hogy bármikor be lehet fizetni hat, illetve tizenkét hónapra a tagdíjat (tehát nem naptári évekre számoltunk). Viszont fontos kritérium volt, hogy a kedvezményes befizetés igénybe vételekor a tag nem rendelkezhet tagdíjhátralékkal. Tehát ha diákként van kéthavi tartozásom, nem adhatok be ötezret, mondván, hogy akkor a kéthavi tartozás lerendezve, és négy hónapra előre befizettem, hanem előbb ki kell egyenlítenem a teljes tartozást, és aztán lehet kedvezményesen előre befizetni. Ez természetesen mind a hat, mind a tizenkét hónapos befizetésre, és diákra-felnőttre egyaránt vonatkozik.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Felagund
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta:
Off: nekem egyszer azt mondta valaki, hogy egy egyesületnek az első öt-tíz évet kell túlélnie, mert az a legnehezebb. Utána már jó. Én azt hsizem, sőt, meg vagyok róla győződve, hogy hosszú életűek leszünk.
Megjegyzem a harmadik évnél tartunk(otok) és a viharfelhők meg csak gyülekeznek...
Our knees do not bend easily
- Namarie
- Nem elérhető
Ankalimon írta:
Lamorak írta:
telcontar írta: Név szerint sajnos nem emlékszem az illetőre, de azt tudom, hogy a Magyar Shakespeare Társaság egyik tagja mondta: az MTT a fennállása első évében többet ért el Tolkien tudományos alaposságú tanulmányozása és ismeretterjesztés témájában, mint a MST fennállásának tíz éve során.
Wow, ez tetszik. Hol volt ez, Telcontar? Érdekes lenne tudni, ki volt ez.
Ha jól emlékszem kedvenc főnököd, Szőnyi György Endre mondta még az első konferencián.
Off: nekem egyszer azt mondta valaki, hogy egy egyesületnek az első öt-tíz évet kell túlélnie, mert az a legnehezebb. Utána már jó. Én azt hsizem, sőt, meg vagyok róla győződve, hogy hosszú életűek leszünk.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- kriszana
- Nem elérhető
Felnőtteknek/dolgozóknak 12.000 HUF, kivéve ha egy összegben fizeted be, mert akkor csak 10.000 HUF-ot kell fizetned.
Diákoknak 6.000 HUF, kivéve ha egyösszegben fizeted be, mert akkor csak 5.000 HUF.
Féléves tagdíj:
Felnőtteknek/dolgozóknak 6.000 HUF, kivéve ha egy összegben fizeted be, mert akkor csak 5.000 HUF-ot kell fizetned.
Diákoknak 3.000 HUF, kivéve ha egyösszegben fizeted be, mert akkor csak 2.500 HUF.
Ha jól sejtem, abban maradtunk a legutóbbi közgyűlésen, hogy a kedvezményes tagdíj csak akkor számít, ha év elején fizeted be... - de ez nem biztos.
Ha valamit rosszul írtam, légyszi valaki okos ember javítson ki. Köszi
A szegény vidékiek meg sétáljanak el egy OTP-be, és fizessék be/utalják át az összeget a MAGYAR TOLKIEN TÁRSASÁG nevére 11709002-29900181 számlaszámra.
- Ungoliant
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- gilloth
- Látogató
Szegény vidéki mit csináljon?
- Adelard
- Nem elérhető
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Nem elérhető
Lamorak írta:
telcontar írta: Név szerint sajnos nem emlékszem az illetőre, de azt tudom, hogy a Magyar Shakespeare Társaság egyik tagja mondta: az MTT a fennállása első évében többet ért el Tolkien tudományos alaposságú tanulmányozása és ismeretterjesztés témájában, mint a MST fennállásának tíz éve során.
Wow, ez tetszik. Hol volt ez, Telcontar? Érdekes lenne tudni, ki volt ez.
Ha jól emlékszem kedvenc főnököd, Szőnyi György Endre mondta még az első konferencián.
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ungoliant
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1