- Köszönetek: 1
Kósza Kommandó
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
dorwinion írta:
telcontar írta: Ha holnapig nem jön meg minden felajánlás (főként kolbász, olaj, bográcsállvány, ez utóbbi a legfontosabb, ha nincs, nem biztos hogy tudunk főzni! Nézzen mindenki körül otthon!), akkor azt megvesszük. Az összeget majd a végén kikalkuláljuk de nem lesz veszélyes, a paprikáskrumpli olcsó étel.
Szerintem egyszerűbb, ha a kolbászt a krumplival együtt vesszük meg és az ára rendezésre kerül. Hiába viszek én pl. 20 deka kolbászt, ha más nem tud hozni.
Olajat, pirospaprikát, némi hagymát viszek.
krumpli megvan, a kolbászt már nemtom megvenni
intézze el más légyszíves
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 0
telcontar írta: Ha holnapig nem jön meg minden felajánlás (főként kolbász, olaj, bográcsállvány, ez utóbbi a legfontosabb, ha nincs, nem biztos hogy tudunk főzni! Nézzen mindenki körül otthon!), akkor azt megvesszük. Az összeget majd a végén kikalkuláljuk de nem lesz veszélyes, a paprikáskrumpli olcsó étel.
Szerintem egyszerűbb, ha a kolbászt a krumplival együtt vesszük meg és az ára rendezésre kerül. Hiába viszek én pl. 20 deka kolbászt, ha más nem tud hozni.
Olajat, pirospaprikát, némi hagymát viszek.
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
most valaki szerezzen már egyet, ha lehetséges
- Telcontar
- Nem elérhető
Azt gondolom, két ember miatt nem érdemes húsz másik ételét megsoványítani, de ha mondjuk a fele inkább hústalant szeretne, akkor megtehetjük, hogy a végén, a kiosztás után tesszük csak bele a kolbászt.
Kenyér: ezt szvsz mindenki hozza maga magának.
Saslik: A félreértések végett: mindenki maga hozza az alapanyagot, én csak a nyársat biztosítom!!!
Ha holnapig nem jön meg minden felajánlás (főként kolbász, olaj, bográcsállvány, ez utóbbi a legfontosabb, ha nincs, nem biztos hogy tudunk főzni! Nézzen mindenki körül otthon!), akkor azt megvesszük. Az összeget majd a végén kikalkuláljuk de nem lesz veszélyes, a paprikáskrumpli olcsó étel.
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Rabyn
- Nem elérhető
Telco: én hozok még borsot is mert azt kihagytátok:)))
És beszállok persze.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
dorwinion írta: Pirospaprikára ne költsetek... van!
Ha előtte köll segítség a bevásárlásnál, cihelődésnél, mittom én, szóljatok.
Baltát, fűrészt ki hoz?
szekerce tavaly is az én illetve Remzy feladata volt
pprikáskrumpli igny bejelentve Remzyre, én nem
Telco hívj fel légyszíves 20/4540118
köszi
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Telcontar
- Nem elérhető
Voltak máskor, akik úgy gondolták, ha már ennyi embernek főzünk, egy fél tányér nekik is jut, miközben voltak, akik fizettek érte és nem laktak jól. tehát nem sajnáljuk, de legyünk korrektek.
Tehát nem a helyszínen jusson eszébe senkinek hogy mégis kér, ezt a korrektség miatt írom le.
- dorwinion
- Nem elérhető
Ha előtte köll segítség a bevásárlásnál, cihelődésnél, mittom én, szóljatok.
Baltát, fűrészt ki hoz?
- Telcontar
- Nem elérhető
- bogrács
- hagyma
- egy lány aki eltörte a lábát és mankóval jár jelenleg
20 fővel így tutira számolhatunk. Kell tehát:
Alapanyag (vega verzió):
- krumpli 5 kg (Remzymama hozza)
- hagyma 2 kg (hozom én)
- pirospaprika 1 közepesen nagy tasak (Dorwinion)
- olaj 1 liter (hozom én)
- kenyér 5 kg
- só
- ízlés szerint 2-3 nagy paradicsom és paprika (nem muszáj)
(húsos verzió)
- olaj helyett 1 kg szalonna
- 2 kg jóízű kolbász (vagy 1 kg finom kolbász és 1 kg lecsókolbász)
(ínyenc verzió, nem mindenki szájízével találkozik)
- 1 üveg akármilyen nem tablettás vörösbor
Felszerelés:
- nagy vizeskanna
- bogrács (hozom én)
- állvány
- nagy fakanál
- vágódeszkák (Thereon, de kell még)
- kések (Thereon, de mindenkinek legyen saját)
- konyharuhák (Thereon)
- mindenkinek saját tányér és evőeszköz
- szemetes zacskó (Thereon)
- kondérhoz kitakarítószer
Továbbá aki nem gondolja azt hogy délutántól hajnalig ellesz a paprikás krumplival, viszek fémnyársat, tehát lehet mindenféle saslikban is gondolkodni.
Telcontar ajánlata
Kószasaslik (hús):
- mustáros olajban 1 napig előre pácolt sertéstarja
- grillkolbász vagy debreceni
- füstölt szalonna
- hagyma
- gomba
- paradicsom
(köretként héjában előfőzött, ezüstpapírban parázson sült krumpli)
Tündesaslik (vega):
- cukkini
- paradicsom
- gomba
- hagyma
Hobbit saslik (gyümölcs)
- alma
- banán
- őszibarack (konzerv is tökéletes)
- aszalt sárgabarack
- szilva
Úgy a jó, ha egy karika banán-egy vékony szelet alma - egy darab egyéb gyümölcs váltakozik.
Már 20 fölött van a beígért létszám, nem is számítottam ennyi emberre.
- Tünde
- Nem elérhető
a többit osszátok el
Telco: valszeg nem szóltak, de Galadh, Dodie, Adim, meg tán még egy srác is jön, nem tudom
- Rabyn
- Nem elérhető
Mert akkor kéretik beleszállni. Aki be ahatj szállni az szóljon nekem és elosztjuk ki miből mennyit hoz (lévén előtte nem tudok vásárolni)
- Thereon
- Nem elérhető
Szavazatom: Igen.
Thereon, a vándorló varázsló
- Telcontar
- Nem elérhető
Kb 10-15 kétlábú humanoidról van szó, de akkor elő kell készülni meg hát meg is kell venni az alapanyagokat.
Énnekem mindegy, nagyon finom saslikot produkálok magamnak (és szívesen kölcsönadom a fém nyársakat másnak is ha végeztem), de szívesen alávetem magam Rabyn főztje élvezetének.
És akkor kell állvány, mert túl sokat dolgozunk a tűzhelykészítéssel időnként...
- Melian
- Nem elérhető
jajjistenenm, pedig percekig törtem a fejemet, hogy ki ne hagyjak senkit...Rabyn írta: szipp szipp engemet meg kihagyol:P
*szégyellimagátnagyon*
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Rabyn
- Nem elérhető
Melyanna írta:
Elrond Vilya írta: Nagyon jó volt a tegnapi kirándulás, első kósza vállalkozásom.
Igatán örülök, hogy megismerhetteem e halálosan komoly társaság tagjait. Legközelebb se hagyom ki.
Elnézést, hogy napok óta nem jártam errefelé,
szóval ezúton is köszönöm a vasárnapi jelentősen könnyített, kissé másnapos túra résztvevőinek a megjelenést:
- Rmaminak
- Dorwinionnak
- Adimnak és édes pici lányának
- Sirgonnak
- Thereonnak
- Erika barátnőmnek (bár ő nem jár erre)
- és nem utolsó sorban Elrond Vilya-nak (aki szegény alaposan belecsöppent a közepébe, mert épp teljesen elfajzott arcunkat mutattuk , de valóban remélem, hogy nem ijesztettük el teljesen...)
Beltaine-on találkozunk!
szipp szipp engemet meg kihagyol:P
- Tünde
- Nem elérhető
de köszönet mindenért, a jókedvért főleg mindenkinek
- Melian
- Nem elérhető
Elrond Vilya írta: Nagyon jó volt a tegnapi kirándulás, első kósza vállalkozásom.
Igatán örülök, hogy megismerhetteem e halálosan komoly társaság tagjait. Legközelebb se hagyom ki.
Elnézést, hogy napok óta nem jártam errefelé,
szóval ezúton is köszönöm a vasárnapi jelentősen könnyített, kissé másnapos túra résztvevőinek a megjelenést:
- Rabynnak
- Rmaminak
- Dorwinionnak
- Adimnak és édes pici lányának
- Sirgonnak
- Thereonnak
- Erika barátnőmnek (bár ő nem jár erre)
- és nem utolsó sorban Elrond Vilya-nak (aki szegény alaposan belecsöppent a közepébe, mert épp teljesen elfajzott arcunkat mutattuk , de valóban remélem, hogy nem ijesztettük el teljesen...)
Beltaine-on találkozunk!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Telcontar
- Nem elérhető
Eddig MTT-ből 8-an jelentkeztek, még lesz egy-két külsős de teljesen ideillenek jó értelemben.
(Többnyire szerepjátékos bölcsészek meg botanikusok)
- dorwinion
- Nem elérhető
- Elrond Vilya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Rabyn
- Nem elérhető
telcontar írta: Beltaine
Azoknak, akik nem Várgesztesen lesznek, hagyományosan (ötödik alkalommal) a szokásos helyen megtartjuk Beltaine ünnepét, a Hármashatár-hegyen a Katlanban.
Hétfő délután három felé megyünk fel (találkozó: Kolosy-tér, 65-ös busz megállója) és tízig leszünk, de a kalandos kedvűek (közöttük én is) reggelig maradhatnak.
Bár a nappal műr meleg, éjszaka nagy a hideg, ezért MELEG ÖLTÖZET, pokróc, polifoam, hálózsák több mint erősen ajánlott!
Másnap pedig majális a Városligetben, ökörködéssel, kolbászsütéssel, vattacukorral, főtt kukoricával, mézkiállítással, véradással, este a Tabánban ingyenes Charlie koncerttel.
Ha jössz, jelezd kérlek egy priviben!
T.
mit gondoltok, főzzünk paprikás krumplit? Valaki hozzon bográcsot akkor:)
- Telcontar
- Nem elérhető
Azoknak, akik nem Várgesztesen lesznek, hagyományosan (ötödik alkalommal) a szokásos helyen megtartjuk Beltaine ünnepét, a Hármashatár-hegyen a Katlanban.
Hétfő délután három felé megyünk fel (találkozó: Kolosy-tér, 65-ös busz megállója) és tízig leszünk, de a kalandos kedvűek (közöttük én is) reggelig maradhatnak.
Bár a nappal műr meleg, éjszaka nagy a hideg, ezért MELEG ÖLTÖZET, pokróc, polifoam, hálózsák több mint erősen ajánlott!
Másnap pedig majális a Városligetben, ökörködéssel, kolbászsütéssel, vattacukorral, főtt kukoricával, mézkiállítással, véradással, este a Tabánban ingyenes Charlie koncerttel.
Ha jössz, jelezd kérlek egy priviben!
T.
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Melian
- Nem elérhető
nagyon lájtos, délutáni-séta jellegű KószaKommandó-túra következik, itt a budai hegyekben:
Időpont: 2007.04.22. vasárnap
Tervezett útvonal: Normafa - Makkosmária - János-hegy - szentlőrinci kolostorrom + ha belefér az időbe: Tündérszikla.
Találkozó: 13:00-13:15 között, Moszkva tér/Várfok utca, 21-es busz megállójában.
Szeretettel várunk mindenkit, akinek kedve van egy vasárnap délutáni sétához!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Nagyon jó volt a csapat!
Dorw, örülök, hogy megismerhettelek! Éljen a Nagy Zölderdő! (Meg az Ura. Meg a fia. ) Az ígért cuccokat tünde-futár viszi gyors tempóban, a Freemail-hágón keresztül.
Melian úrnőnknek köszönet, amiért szíve-lelke benne van a túra-szervezésekben, és amiért ily gyönyörűnek megőrzi birodalmát.
Illének köszönet azért, hogy elviselte szavalási kényszeremet, és hogy ott volt.
Sirgonnak köszönet azért, hogy mindig az élen haladt, a fáradtság legkisebb jele nélkül, tartva bennünk a lelket. Ja, és a rögtönzött ismeretterjesztésekért is. (Pláne.)
(Osztán majd mondjátok el, hogy mi volt abban a rózsaszín gubó-izében...)
Árpinak is köszönet, főleg az anyagiakért - bár ő nem olvas netet.
Thereon, kér, hogy lekésted. Majd legközelebb.
A fák óvjanak titeket!
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Melian
- Nem elérhető
Köszönöm a részvételt
- Dorwinionnak
- Illének
- Sirgonnak
- Elenielnek és unokabátyjának
és nagyon sajnálom azokat, akik ilyen-olyan okból nem tudtak jönni
"ezt a szégyent, falun borsókonzervet vinni"
"a remetéknek nagy családja van, ezért bővíteni kell a barlangot"
Melian
*tiuda meina tiutjandei*