Kósza Kommandó

Több
17 éve 3 hónapja #334713 Írta: Gandalf

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #332425 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

ADIM a Des írta: - Rmami szalonnája remek, szaftos volt

kösz, kissé félreérthető, mintha engem sütöttetek volna ki :lol:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #332414 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Jó volt Veletek a szurdokban és sok jó képet csináltam, sőőőt, néhányat kicsit dizájnoltam is. Hamarosan fent lesznek valahol...

A hangulat fenomenális volt, és egy idő után azon szurkoltam, hogy ne verjetek agyon az agymenéseim miatt, de nem birt leállni a szürkeállományom, pedig nincs is benne állományjavító, se ízfokozó!
Hű társam volt ebben Thereon, András, Remzy, Estel és Gandalf, a női szakaszból pedig Idhren vágta a dolgot, pedig nem is emlékszem, hogy lett volna nála bicska vagy láncfűrész.

A nyársaknak most is nagy sikerük volt, s páratlan ügyességünknek leginkább a kutya örült. Hadd írjak pár emlékezetes jelenetet:

- Egy üvöltő biciklissel kezdeném... :-)
- Dodie lángoló melleit meg kell emlitenem
- Laurelin epre fincsi volt, és az aszalt cserkó is
- Thereonnak köszönöm a szellemek segítségülhívását
- Rmami szalonnája remek, szaftos volt, a hagymájára pedig még az óriáshangyák is buktak
- Dodie igazi varázspálcát kreált izzó parázsból... tűnről pattant csaj ez, nem véletlen lángolt már az elején...
- Az alvóhely viszont kiérdemelte a minusz egy csillagot a maga dőlésszögével, ráadásul reggel dög hűvös volt, így nem meglepő, hogy poénra nyilt a szám egyből. Jobb nem jutott eszembe.... :-)
- Thereon egyre jobban harmónikázik
- Jackpot!

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
17 éve 4 hónapja #331913 Írta: Elrond Vilya
Elrond Vilya válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Köszönet mindenkinek, aki ott volt, igazán hangulatos kis este volt, következő alkalommal talán módomban áll majd hosszabb időre maradni(remélhetőleg lesz következő alkalom), örülök, hogy új arcokat ismerhettem meg, és annak is örülök, hogy már ismerősnek mondható személyekkel is találkoztam.
Thereon mester, én nappali fényben és asztalnál ülve se írok túlságosan szépen, de ha nagyon elakadnál, akkor PM útján megpróbállak kisegíteni.

Több
17 éve 4 hónapja #331812 Írta: Tünde
Köszönet mindenért :P

soha többet nem alszom domboldalon, az csúszik :wink:

Több
17 éve 4 hónapja #331792 Írta: Gandalf

Több
17 éve 4 hónapja #331726 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Közkívánatra:
Stockbrot, azaz botkenyér
A hozzávalókat összegyúrom, dobozbateszem, felviszem a hegyre, ahol gilisztákat gyúrva belőle feltekerem a nyársamra, és barnára sütöm. Ízlés szerint lekvárral ízesítem. vagy nem.
Több féle recept van, amit most vittem az ez volt (csak féladagot hoztam!)
Semélyes kedvenc (mert könnyen kimérhető :D )
:arrow: 400 gramm liszt
:arrow: fél teáskanál só
:arrow: 1 zacskó sütőpor (12grammos)
:arrow: 50 gramm vaj
:arrow: 1,5 deci tej
A lényeg, hogy kb olyan állaga legyen, mint a só-lizt gyurmának.

Ízvariáció (egy kis kiegészítés) - ez kicsit édesebb, míg az előző olyan semleges ízű.
:arrow: 500 gramm liszt
:arrow: 2,5 deci tej
:arrow: 0,8 deci olaj
:arrow: 40 gramm élesztő
:arrow: 80 gramm cukor
:arrow: 1 tojás
:arrow: 1 csipet só

További találatokért forduljatok a guglihoz, keressetek a Stockbrot-ra, és kidob sokféle variációt.

Miért jó ez egyáltalán?
- A legjobb recept az, amikor a tésztát nyersen is meg lehet enni, és várhatóan nem lesz tőle hascsikarás.
- Lehet lassan is sütni
- Bele is lehet dugni a tűzbe (türelmetleneknek ideális)
- Gyakorlatilag túlsüthetetlen (a szándékosságot nem vettem figyelembe :P )
- Semleges íze miatt Bármivel kombinálható (sós/édes feltét: sajt, szezámmag, lekvár, mák, stb, stb, stb...)
- Nem leszünk tőle nyakig zsírosak, és a ruhánkat is kíméli
- Maga a tészta maximum negyed óra alatt összedobható.

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
17 éve 4 hónapja #331683 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Thereon írta: Igen, köszönöm a segítséget, szerencsére a többiek már nem hallották, csak a magyar verziót :)

Huhh, akkor jó. :P Bár így nem derült ki végül, tudnak-e latinul a balrogok. :D :P

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 4 hónapja #331682 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Ben írta: Hm, Thereon, végül bevált a ráolvasás? :D

Igen, köszönöm a segítséget, szerencsére a többiek már nem hallották, csak a magyar verziót :)

Kincső (Thilanna) írta: Vazze, Thereon, nemér, hogy később indulsz el mint én, és előbb érsz haza... :P :D :avárosmásikvégénlakik:
jó volt Veletek! ;) ( :arrow: irány az ágy még 1 órára :roll: :P )

Öreg varázsló nem vén varázsló.

Szeretném megköszönni Elrondnak, hogy jegyzetelt, mikor nem értem rá, most próbálom kisilabizálni őket éééés .. keddre fennlesz a sok o(r)kosság.

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 4 hónapja #331681 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Attila írta: Kincső most ébredt fel, mert letelt az 1 óra csicsikálás! :wink:

Nem beszólni, 2+1+0,5 órát aludtam összesen :? :P (2t a hegyen, 1t itthon aztán felkeltem, felöltöztem, összepakoltam és visszafeküdtem még 10percre, amiből fél óra lett, úh. el is késtem :roll: ) [Gondoltam így vizsga előtt egy héttel bedugom azért az orrom a színisulis óráimra... :P ]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 4 hónapja #331606 Írta: Ben
Hm, Thereon, végül bevált a ráolvasás? :D

Több
17 éve 4 hónapja #331595 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Kincső most ébredt fel, mert letelt az 1 óra csicsikálás! :wink:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #331594 Írta: Kincső
Vazze, Thereon, nemér, hogy később indulsz el mint én, és előbb érsz haza... :P :D :avárosmásikvégénlakik:
jó volt Veletek! ;) ( :arrow: irány az ágy még 1 órára :roll: :P )

Több
17 éve 4 hónapja #331592 Írta: Thereon
Hm.. hol is kezdjem.

Hát ez nagyon állat volt. Fantasztikusan éreztem magam veletek, voltak megint új arcok számomra, és minden úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Kiváló volt az összhang, pont annyian voltunk, amennyien kellett lennünk. Természetesen jöhettek volna többen is, de szvsz jobb volt ez így is. Mindenkinek pont jutott hely, volt kutya újfent, készült rengeteg kép, őrületbe kergettünk mindenkit és voltak tündérek és hullócsillagok. Máskor remélem többen maradnak ott éjszakára, mert sose fogják megtudni, miből maradtak ki... illetve meg fogják tudni, csak érteni nem. Igyekszem a most következő héten kibogozni a sok izét és egyveleget, hogy rendszerezve felrakhassam ide. Feltételezem a képekkel együtt lesznek felhelyezve. Örülök, hogy levezethettem a szertartást, mégjobban hogy mindenki csatlakozott a tűz körül. Rengeteg nevetés, öröm, boldogság, lithas.
Most pedig engedelmetekkel a nap felkelő fényében megpróbálok regenerálódni, esőt nem csinálni (legfeljebb később), méregteleníteni, semmiképp sem aludni, Középföldén megmaradni. Köszönöm Nektek!

Több
17 éve 4 hónapja #331564 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
sajnalom hogy nem tudok menni ti ott most epp jol mulattok, jo lenne ott lenni de sajna majd lugnasadhkor, aug 1-en.

Több
17 éve 4 hónapja #331458 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Blog alapján főként iroda-lom. :)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 4 hónapja #331457 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Rabyn írta: Én eccecsak majd ottan leszek valamikor, de nem maradhatok végig, mert hétfőn elvileg vizsgázom és van amiről még fogalmam sincsen...(

Miből vizsgázol?
Hozd a tételeket, és a sok okos ember majd adja a jó tanácsokat :P
ÉS akkor tovább tucc maradni :D

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
17 éve 4 hónapja #331445 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Én eccecsak majd ottan leszek valamikor, de nem maradhatok végig, mert hétfőn elvileg vizsgázom és van amiről még fogalmam sincsen...(

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 4 hónapja #331327 Írta: Ben

Attila írta: Ez a Júliusi amiről beszéltek?

Nem, ez a Líthas, most szombaton (június 16). Olvass egy kicsivel figyelmesebben. ;-)

Több
17 éve 4 hónapja #331323 Írta: Attila
Ez a Júliusi amiről beszéltek?

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #331310 Írta: Kincső

telcontar írta: Nem tudok mast leirni csak ami evek ota megy. :)
tehat: hatkor talalkozo a Kolosyn a buszmegalloban
Piros es sarga gyumolcsoket, sutemyenyeket es italokat hozzatok, ezeket felajanljuk SZentivanej alkalmabol a tundereknek
AMit meghagynak, azt ejfelkor jokedvvel elfogyasztjuk
reggelig taplaljuk a tuzet

mivel mar negyszer leirtam, mi az unnep hagyomanya, ezert ujra nem fogom, de a helyszinen elmeselem azoknak aki megtisztelnek es eljonnek.

Minden egyeb a szokasos...

Én pedig ezennel felajánlok egy este nyolc órás találkát is a Kolosyn, t.i. délután tesóm szülinapi bulija van úh. nem érek oda hatra. :P
Aki csatlakozna jelezze prviben vagy 06/30 520 6447 ;)

Több
17 éve 4 hónapja #330836 Írta: Csév szirt melletti Totem
Csév szirt melletti Totem válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Kitűzött időpont: Legénybarlangban töltendő éjszakára: július (27)-28-29

Gyertek, várlak titeket!

[size=9:10645kkv]*szerkesztve by Melyanna*[/size]

vigyázz a bokádra!

Több
17 éve 4 hónapja #330751 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

mogy írta:

Attila írta: Ave!

Erre bárki jöhet? csak azért kérdezem, mert még ide "szerencsére vagy szerecsétlenségre" még nem írtam! :D

bárki:D de az egyéb kirándulásokra is bárki jöhet általában:D

Természetesen, teljesen nyilvános minden KószaKommandó-program.

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 4 hónapja #330734 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Attila írta: Ave!

Erre bárki jöhet? csak azért kérdezem, mert még ide "szerencsére vagy szerecsétlenségre" még nem írtam! :D

bárki:D de az egyéb kirándulásokra is bárki jöhet általában:D

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
17 éve 4 hónapja #330732 Írta: Attila
Ave!

Több
17 éve 4 hónapja #330616 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Nem tudok mast leirni csak ami evek ota megy. :)
tehat: hatkor talalkozo a Kolosyn a buszmegalloban
Piros es sarga gyumolcsoket, sutemyenyeket es italokat hozzatok, ezeket felajanljuk SZentivanej alkalmabol a tundereknek
AMit meghagynak, azt ejfelkor jokedvvel elfogyasztjuk
reggelig taplaljuk a tuzet

mivel mar negyszer leirtam, mi az unnep hagyomanya, ezert ujra nem fogom, de a helyszinen elmeselem azoknak aki megtisztelnek es eljonnek.

Minden egyeb a szokasos...

Több
17 éve 4 hónapja #330560 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó

Eleniel (csillaglany) írta: Igen, kérünk pontos helyszínt és időpontot a találkozóra

Telco eltűnt, de hogy ne érje szó a ház elejét, azért amit tudok, leírok még egyszer:
:arrow: Líthas szombaton, június 16-án, a szokott helyen, a Látó-hegy alatti katlanban, a Szépvölgyi út végén.
:arrow: gyülekező délutántól folyamatosan.
A 65-ös busz Kolosy téri megállójában is lehet gyülekezni, azt sajnos nem tudom, hogy Telco mikor lesz ott, de azzal kell feljönni, utána pedig gyalog (ezt szvsz már mindenki tudja...)

Kérjük szépen, hogy - a szokásoknak megfelelően - piros harapni- és innivalót hozzatok magatokkal, illetve sok-sok piros, bordó és narancsszínű gyertyát. Természetesen a sütögetéshez sütnivalókat, a hűvös hajnalhoz meleg pulcsit, a kényelemhez polifoam-ot mindenki hozzon! Aki hajnalig szeretne maradni, annak azért a hálózsák ajánlott.

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 4 hónapja #330451 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Kósza Kommandó
Igen, kérünk pontos helyszínt és időpontot a találkozóra. :lol:

Melian: drukkolunk, hogy sikeres legyen!!!! :bounce:

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
17 éve 4 hónapja #330252 Írta: Tünde

Thereon írta:

telcontar írta: OK egyetertek akkor Lithas jovo heten
hirdessuk :)

megyek, futok, repülök, úszok és teleportálok - ezt így mind egyszerre.

jó, de mikor hova?

Telco???

Több
17 éve 4 hónapja #330246 Írta: Thereon

telcontar írta: OK egyetertek akkor Lithas jovo heten
hirdessuk :)

megyek, futok, repülök, úszok és teleportálok - ezt így mind egyszerre.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.570 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére