- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Haradi szakadárok
- Haradi Hagyományok
Haradi Hagyományok
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilinkó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
A Sil által mutatott oldalakról főleg a bordó, meg a bársony tetszett.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- renus
- Látogató
ismerek egy jó féle indiais kellék boltot sok-sok kendővel, ékszerrel és minden olyannal ami kellhet a jelmezeinkhez. a déli pu. aljában!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A színekhez egy kis segítség:
www.szintan.hu/keret.htm
www.szintan.hu/nev5.htm
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
(Nincs ellentmondás a Sil által leírtak, és az általam írtak között, ezek párhuzamosan futó akciók voltak.)
- Sil
- Nem elérhető
A 2009-es táborban volt egy egynapos diktatúra Lachenn (Felagund) vezetésével, ahol az egyik intézkedés a csapatszínek használatának betiltása volt, helyette mindenkinek a sárgát kellett volna használni. Mi viszont még nagyban festettük a zászlónkat (meg egyébként is ellenállók voltunk, nem hordtuk a sárgát), és amikor megállt mellettünk maga Lachenn, hogy mit csinálunk, azt válaszoltuk, hogy festjük a maedhros-sárga zászlónkat.Grondir írta: Mert a maedhros-sárga nekem sokat mond? Na jó, tudom melyik színt kell érteni alatta, de hogy mért azt nem vágom.
Tears unnumbered
- Grondir
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: (A színekkel kevésbé jó viszonyban lévőknek: a karmazsinvörös kb. az a szín, mint a maedhros-sárga.)
Mert a maedhros-sárga nekem sokat mond? Na jó, tudom melyik színt kell érteni alatta, de hogy mért azt nem vágom. Egyébként a karmazsinvöröst is tudom.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
(A színekkel kevésbé jó viszonyban lévőknek: a karmazsinvörös kb. az a szín, mint a maedhros-sárga.)
- Alew
- Nem elérhető
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- gillz
- Témaindító
- Nem elérhető
A röltexben mi az anyagok ára kb?
need more brainz. yourz. now.
- renus
- Látogató
Sötét Úr írta: A nevét sajnos nem tudom, és számos néven és módon próbáltam már a neten rákeresni, de még mindig nem sikerült megtalálnom.
Szerintem annak az anyagnak a neve szintén pamut, csak valami áttetszőbb. Rengeteg ilyen felsőm van és szimplán az van rá írva, hogy pamut. Én a színét szeretném megtudni, mert a vöröses árnyalatok közül szerintem a vörös bor színű lenne a legmegfelelőbb. És igen a fej kendők közül a másodikat egyszerűbb kivitelezni.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- renus
- Látogató
Bocs hogy most csatlakozom a fórum ablakhoz, de eddig táboroztam és nem tudtam a létéről. Végig olvastam az eddigi bejegyzéseket, és tetszenek az arc-fátylas ötletek. A röltexben simán tudunk venni áttetsző pirosas vörös anyagokat, és egy indiai boltban meg csak találunk valami színes keleties hajpántot!
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Annyit értek az anyagokhoz, mint hajdú a harangöntéshez... Az arab fejkendők, főleg, amit így nyáron viselnek, egészen vékony pamut anyagok, enyhén áttetszők, annyira könnyűek. A legegyszerűbb használata a legismertebb arab fejfedő, amit fejpánt tart a helyén. A fejpánt három-négy soros, gumírozott izé, amit színes fonallal díszítenek. Ilyenben látsz az alábbi képen, illetve ilyenben feszítettem pár éve farsangon is.[center:j1xyy65l] [/center:j1xyy65l]gillz írta: SÚ, tudsz javasolni anyagot? Az 1 m^2 anyag még megoldhatónak tűnik fejenként szvsz.
A "másik fajta" fejfedő ÉSzAH-on látható ezen a képen (remélem, hogy nem fog megharagudni, hogy betettem ide):[center:j1xyy65l] [/center:j1xyy65l]
Ha minden igaz, akkor ennek a megkötésére Idhren emlékszik még... Most, hogy keresem, még a kendőimet sem találom...
Egyébként a kendőkből javaslom, hogy pirosat használjunk, a fehér túl arab, a fekete túl meleg.
Sil: azért csak a fiúknak javaslom a turbánt, mert az férfi viselet, nem női. Az Észin lévő kendő és a kötési módja uni, fiúk is, lányok is hordhatják. Előnye, hogy a hosszabban lelógó felét az arc előtt átvezetve arcfátyolként is működik, amely a lányoknak idegenek között is, a fiúknak meg homokvihar esetén jöhet jól. (Az én képemen látható viselési mód nem rendeltetésszerű )
Ha tudunk fekete vagy arany, gumírozott fejpántot csinálni, akkor az első (én képemen látható) megoldás tök jó lenne...
- Olosta
- Nem elérhető
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Sil
- Nem elérhető
Nem kell rávarrni, egyelőre úgy néz ki, hogy nem használunk világos színeket, csak feketét és aranyat (de az fémes és elég jól fed - bár nem könnyű belőle olyat találni, ami normális árnyalat). A varrásnál elég kihívás szokott lenni a zászló beszegése is - lesz egyáltalán működőképes varrógép a táborban? És vasaló?gillz írta: Zászlóanyagnak valami strapabíróbb anyag kell gondolom. Ha rávarrjuk, és nem festjük a mintákat, akkor meg kell még plusz anyagmaradék. És pl. aranyszínűje tuti nincs senkinek, ergo azt vagy festjük aranyszínnel, vagy sárga anyag, de az meg ...
A zászlóanyagnál arra figyeljetek, hogy ne taszítsa a vizet, mert akkor elég nehéz lesz rá festeni.
Tears unnumbered
- gillz
- Témaindító
- Nem elérhető
SÚ, tudsz javasolni anyagot? Az 1 m^2 anyag még megoldhatónak tűnik fejenként szvsz.
Sőt, akár az is lehet, hogy mindenki eldöntheti, a fejére akar-e turbánt, vagy arctakarós izét (tudom, hogy meleg, de az arabok is melegben hordanak olyat ), vagy derékra kötött kendőként hordja (és akkor varrhat rá érméket meg mittoménmiket).
Nos?
Zászlóanyagnak valami strapabíróbb anyag kell gondolom. Ha rávarrjuk, és nem festjük a mintákat, akkor meg kell még plusz anyagmaradék. És pl. aranyszínűje tuti nincs senkinek, ergo azt vagy festjük aranyszínnel, vagy sárga anyag, de az meg ...
Esetleg, ha valaki tud javasolni arcfátyolnak való megfelelő vékonyságú anyagot hellyel együtt, azt lehet kis tételben is venni
need more brainz. yourz. now.
- Sil
- Nem elérhető
Miért csak a fiúknak? (Jó, nyilván nem hordanám egész nap, de az nagyon pozőr.) Melyik másikfajta fejfedőt? Mutimuti.Sötét Úr írta: Ha kitellik minden fiúnak egy kb. 1m×1m nagyon vékony kendő, abból pofonegsyszerű turbánt kötni, és naonkúl. Lehetőleg vöröset! Vagy, ha esetleg sikerül addigra felidéznem, hogyan kell a másik fajta fejfedőt megkötni, az még jobb. (A kendő lehet kisebb is, és a második variációnál kifejezetten keskenyebb, téglalap alakú kell.)
Fez. (Ahogy a Tizenegyedik Doktor mondaná: "Fezzes are cool.") A lila szín meg nem elég vörös.Athramien írta: hehe, akkor lila legyen fehér hárem gatyával és egy mini Aladdin fejfedő, amit nem tudom hogy hívnak:P
Fekete lovas pasi rúlz.
A kardísz (akár csuklóra, akár felkarra) lehet nagyon látványos, és díszíthető bármivel, gyöngyökkel is. De kellenek mellé azért vörös alapszínű ruhák, vagy legalább egy kendő, vagy valami (legalább amikor csapatként jelenünk meg).
Tears unnumbered
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Wow, harad ) örülök!!!
Nem nagyon van most időm elolvasgatni mindent, mert államvizsgázom, de majd később. Csak egy gyors észrevétel: a karpánt ööö szerintem nem túl feltűnő dolog... vagy meg tudjuk csinálni úgy? Nézegettem a régi táboros képeket meg videókat, és ott elég nagy színes felületek különböztették meg a csapatokat... vagy akkor nem kéne több kisebb jellegzetes dolog?
- mogy
- Nem elérhető
(én speciel nem nagyon szeretem a karra tolt dolgokat, mert az enyém plöttyedt, és minden lecsúszik róla, vagy elszorítja - /nyavaj off)
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Sane is boring"
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Sane is boring"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
A holdat csak sietségemben hagytam fehéren, korábban szerintem már én is javasoltam az arany holdat, nem? Viszont ne legyen hasasabb, nem autentikus! (Hogyhogy mihez???)
Gumipók: haradós kedvedben vagy?
- mogy
- Nem elérhető
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Haradi szakadárok
- Haradi Hagyományok