Haradi Hagyományok

Több
13 éve 4 hónapja #401728 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
juteszembe:

akartok-é törzsünknek nevet? :mrgreen:

need more brainz. yourz. now.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #401706 Írta: Nati
Nati válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Nekem a homlokomra volt hennázva pár éve, ha jól emlékszem kb. 7 napig bírta rendszeres arcmosás mellett :twisted:
Egyébként nekem is lehet az arcomra festeni, én is itthon dolgozom :)

"Százszorszép jóéjszakát"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #401702 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Én kézre bevállalok hennát is, sokkal autentikusabb és nem kell folyton újrafestegetni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 4 hónapja #401701 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Épp tegnap voltam a Kreatív hobbiban (a westendben egy darab piros tetováló filcük van épp, de állítólag már rendeltek), szóval ott mondta a csaj, hogy a filc az olyan, hogy egy alapos fürdés és lenn van. Nem tudom, van-e nekik, az érdeklődőt átküldték a Kálvinra, de van KH az Alléban is, ha valaki arra jár. Árat nem tudok mondani.

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
13 éve 4 hónapja #401699 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Még az is lehet, h bevállalok vmi arcra cuccot, lévén, otthon dolgozom. Referenciának egynek jó... :P

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
13 éve 4 hónapja #401662 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok

Silcucc írta: es ha nem arcra kerul, sosem tudjuk meg, arcon meddig tart ;)

Naja, pláne ha megállapítjuk hogy a kézen 7 nap után lejön, akkor már nem is érdemes arcra, mert az időtartam túl fog nyúlni a táboron :D

Több
13 éve 4 hónapja #401650 Írta: gillz

Vewy írta: Na, most mondjátok meg, hogy mit kell majd 5 napon át varrnom :D

:mrgreen:
nem tudom, végül mennyire lesz szükséges kendőket szegni :D azt néztük, ha következetesen berojtozzuk a szélüket, az se rossz.

mogy: csapatkedőt természetesen félrerakunk, úgy rendeltünk h jusson mindenkinek.
gondolom, visz le mindenki annyi kendőt, amennyit el tud rakni, aztán meglátjuk, mennyi jut :D

Több
13 éve 4 hónapja #401649 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
arcra kenést/efstést vállalok, bár kicsit később érkezem.
Kendővel tud úgy készülni valaki, hogy nekem is jusson? mert sajna itthon egy darab használható se :S

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
13 éve 4 hónapja #401648 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Na, most mondjátok meg, hogy mit kell majd 5 napon át varrnom :D

Több
13 éve 4 hónapja #401642 Írta: gillz
elküldtem az anyagigénylésünket. Most már a hős logisztikus beszerzőinken múlik a dolog :mrgreen:

Több
13 éve 4 hónapja #401632 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
Athramien, nyilvan nem fog ugyanugy kopni sehol, de ettol meg mindig praktikusabb a levakarhato filc, mint a nehezen kopo henna, nem? ;) es ha nem arcra kerul, sosem tudjuk meg, arcon meddig tart ;)

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Több
13 éve 4 hónapja #401627 Írta: Athramien
Athramien válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
de egyébként a hennának is megvan az a tulajdonsága, hogy nem teljesen egyenletesen kopik, nem tudom, hogy ez a filcnél hogy van, de javaslom, hogy próba szinten se arcon kezdjetek:P

"Sane is boring"

Több
13 éve 4 hónapja #401626 Írta: Adanedhel
Én benne vagyok! :D

Több
13 éve 4 hónapja #401622 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
a tetovalofilc olyan helyen, ahol jobban kopik a bor (mondjuk csuklo, ujjak) max. 2 napot bir, viszont en arcon meg nem probaltam. azt javasolnam, hogy a batrabbak es bevallalosak a tabor elejen ki tudjak probalni, kinek-meddig tart, ezek alapjan pedig lehet a tovabbiakban szamolgatni. =)

de ugyanugy bortipustol fugg ez is!

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Több
13 éve 4 hónapja #401613 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok

Adanedhel írta: ... egy kobra simán beleférne...

Lehetőleg egy Shelby Cobra :D Vagy egy Dodge Viper se rossz... :D :D :D

A hennával kapcsolatban (nem saját magamon) azt tapasztaltam, hogy egyéni bőrtípustól és mechanikai kitettségtől (:D) is függ, meddig marad. Ugyanott, ugyanakkor, ugyanazzal a jó minőségű hennával, ugyanaz a személy festett két ismerősömre is. Az egyiknek öt nap múlva már lekopott, a másiknak két hét múlva is látszott a rajz. (Mindkettőjüknek bokára festettek.)

A tetoválófilc meddig tart ki? A táborra simán bevállalok akár arctetkót is, de nagyon nem lenne jó, ha utána a munkahelyemen is azzal kellene virítanom.

Haza és Haradás! :D

Több
13 éve 4 hónapja #401506 Írta: gillz
Óváó, szép termés 8-)

ahogy elnézem, szeretnétek családi címeres/jelképes nyakláncot, ahhoz akkor kérnünk kell még bőrszíjat.

Gyöngyöt akartok fűzni? Mert akkor kérünk damilt is hozzá. Sőt, mindenképpen kérünk, szvsz lesz raktárban amúgy is.

Falapokba vésni vagy nemtom, égetni? vagy tussal rajzolni?

Fogunk kérni tetoválófilcet, elvben az hamarabb lejön, mint a henna - azoknak, akiknek ez számít meló vagy szülők szempontjából :D

Ja, jártam véletlenül a westend meg a nyugati aljában, még mindig rengeteg törökös-buggyos nadrág van, ha valki szeretne kvázi hétköznapi cuccot jelmeznek :D meg a westend aljának a végében van ilyen keleties-egzotikus bolt, ott pénteken leértékelve voltak ruhák, köztük "aladdin-nadrágok" :D DD

Tényleg, csodalámpa valakinél? 8-)

Több
13 éve 4 hónapja #401491 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok

Adanedhel írta: Mi történik a hennával az arcon? *tudatlan*

Ugyanaz, mint a többi testrészen: ottan marad kettő hétig (vagy meddig, szóval sokáig, no). :P

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
13 éve 4 hónapja #401487 Írta: Adanedhel
Nem tudom mennyire szeretnénk mint elsőként átálló törzs picit elkülönülni a többi törzstől, de ha eléggé, akkor szerintem egy kobra simán beleférne, meg menőbb is :D

Mi történik a hennával az arcon? *tudatlan*

Több
13 éve 4 hónapja #401485 Írta: Sötét Úr

Athramien írta: • The ' in phonetics (also noted 3) represents a sound which begins deeply in the throat, and which has an unknown English pronunciation.

• The 7 in phonetics corresponds to a very expired H.

Ez a torokban kezdődő 'a' az ain, ami az ókori egyiptomiban is megvolt (szinte alig tudunk valamit az akkori hangzóhasználatról, de ez eléggé biztos), és egy egyiptológus ismerősöm ennek a kiejthetetlen voltára alapozva jelentette ki, hogy íme a bizonyíték az egyiptomiak isteni eredetére. :D

A h hangból négyféle van: egy olyan, mint amit mi használunk, és egy lágyabb, valamint egy olyan, mint a német ich szóban, és egy még keményebb, hátul, a torokban képzett, ami olyan, mintha krákogna az ember beszéd közben. No, aki ezt a négy h-t megkülönböztethetően ki tudja mondani, az elmondhatja, hogy a sémi nyelvek terén semmi nem állhat az útjába. (Mielőtt bárki szóvá tenné: az egyiptomi nem sémi nyelv, csak sémi elemek is vannak benne, például ez - egyébként sémi-hámi nyelvnek szokták besorolni.)

Több
13 éve 4 hónapja #401477 Írta: Athramien

Sil írta:

Grondir írta: Hozzál, hozzál! Egyébként A GyU-ban van említve, hogy festették az arcukat vörösre, szóval nyugodtan. :)

Hát, hennával inkább ne akard az arcodat festeni... :lol:

felelősség vállalás nélkül én boldogan festek bárki arcára;) xD

"Sane is boring"

Több
13 éve 4 hónapja #401474 Írta: Sil

Grondir írta: Hozzál, hozzál! Egyébként A GyU-ban van említve, hogy festették az arcukat vörösre, szóval nyugodtan. :)

Hát, hennával inkább ne akard az arcodat festeni... :lol:

Tears unnumbered

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #401473 Írta: Athramien
hehe.. nem jutottam közelebb a megoldáshoz.. felmásztam arab szótárakba, és beírtam első körben, h creator, erre kidobta valóban arabul a szót, ott a bökkenő, hogy nem tudom elolvasni, sajna nem fonetikus:P keresek úgy is, végszükség esetén van egy iráni ismerősöm..

- 2 perccel később -

háháá 2. körben:

CREATOR مُبْتَكَر "MUBTAKAR"

meg találtam ilyet általánosan a kiejtésre vonatkozóan:

Certain English words can be translated into one or more Arabic words. Indeed, the Arab language being rich, the translation of the dictionary reflects the possible nuances of the same word.

• The ' in phonetics (also noted 3) represents a sound which begins deeply in the throat, and which has an unknown English pronunciation.

• The 7 in phonetics corresponds to a very expired H.

• The verbs are given to the singular masculine of the past tense ("the accomplished").

• This dictionary also translates from Arabic to English قاموس عربية انجليزي

illetve itt van maga a szótár, ha valaki más szóval illetné Eru-t (hátha jobban hangzik;)) www.firdaous.com/en/0023.htm

"Sane is boring"
Utolsó szerkesztés: 13 éve 4 hónapja által.

Több
13 éve 4 hónapja #401472 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok

Sil írta: Falapjaim vannak, olyanok, mint ezen a képen a jobboldali verzió (a téglalap alakú), de nincsenek kifúrva:

Ilyesmikre gondoltam. A kifúrás szerintem megoldható. :)

Sil írta: (De nem olyan egyszerű ám picike medálokra bármit ráfesteni...)

Lehet nyomtatni is, aztán rá ragasztani. :mrgreen:

Sil írta: ...mert az nem valami címerszerű

Sötét Úr írta: ...Ja, és a haradi kígyó elég egyértelműen nem kobra.

Szerintem mivel, különbözünk nyugattól, nálunk lehet más is címerszerű. ;)
A kobrára azért gondoltam, mert az elüt a csuklyája miatt a többi kígyótól, és mert nekem tetszik. :D Egyébként mindegy nekem igazából, csak nyilván a saját verzióm jobban tetszik, de legyen meg az Atya akarata! Viszont a gonosz fejhez ragaszkodom. :twisted:

Ta Jahet :lájk:

Athramien írta: más: haradiak+testfestés=??? másszóval: vigyek hennát és arabos/egyiptomias/harados/dorne-os/akármilyen mintákat?

Hozzál, hozzál! Egyébként A GyU-ban van említve, hogy festették az arcukat vörösre, szóval nyugodtan. :)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 4 hónapja #401462 Írta: Sil
SÚ: Persze, sziluettszerű, a vékony ecset csak a kontúrokhoz kell (meg ha valaki kendőre/medálra is akar festeni). Ez a kígyó tök jó, ilyesmire gondoltam. :) Ta Jahet - jól hangzik. :) Gondolkoztam az InsEru-n, biztos, hogy Erut mi Erunak hívjuk? Nincs valami jó szó arra, hogy Egyetlen? Vagy valami hasonló?

Athramien: szvsz hozzál hennát nyugodtan.

Tears unnumbered

Több
13 éve 4 hónapja #401455 Írta: Sötét Úr
Az a kígyófej nekem is kedvenc, örömmel látnám a zászlónkon, de attól még a test lehet hagyományosabb... :D

A hennát én nagyon jó ötletnek tartom!

Több
13 éve 4 hónapja #401444 Írta: Athramien
nekem valamiért még mindig a mini emblémás kígyó a kedvencem, de értem-értem az nem szimmetrikus, de a feje akkor is kell :twisted:

ha akarunk nyakláncot, nekem is egyből a zsugorka jutott eszembe, de inkább praktikai szempontból preferálom a fával szemben, mint stilisztikai.. de mondjuk egy fekete papíron pl elég sziluetteket (pl kígyót) vágni szerintem.

más: haradiak+testfestés=??? másszóval: vigyek hennát és arabos/egyiptomias/harados/dorne-os/akármilyen mintákat?

"Sane is boring"

Több
13 éve 4 hónapja #401439 Írta: Sötét Úr
Grondir: a zászlótervem a haradi hagyományt követi az álló helyzetben tekergő kígyóval. Most elő nem rántom, hogy hol van, de valahonnan a lore-ból szedtem. A vízszintesen álló hold meg szintén haradi látásmód: délen az utolsó negyed így látszik, vízszintesnek. Nem véletlen ám, hogy a dzsámikon is ilyen holdábrázolást látni. (A török hódoltság 680 éve alatt Egyiptom a második katarakta környékéig volt az Oszmán Birodalom része, ha jól emlékszem - a lényeg az, hogy nagyon messze délre elért. Egyes időszakokban ma is vízszintesnek látszik a hold. Az egyiptomiak meg szinte csak így ábrázolták, és időként bárkának is asszociálták.) Ja, és a haradi kígyó elég egyértelműen nem kobra. A feje attól még lehet gonosz.

Sil: Én azt javaslom, hogy a zászlóval maradjunk annál az ábrázolási hagyománynál, hogy nincs nagyon kidolgozva, hanem csak sziluettszerű. Ebben az esetben igazából csak a fej az, amihez 0 vagy 00 vékony ecset kell (meg esetleg a kontúr korrekciókhoz). A szabályosabb kélgyó jó lenne, meg kellene tervezni, hogy hogyan tekeredjen a holdra. Nekem legjobban az Alfa Romeo embléma kígyója tetszik, de a szájából a gyereket kihagyhatjuk. :D
[center:2nts1xpk]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTceRemNORf6H8XBSS7w-M-cJzXspky0n9zhVybVrmuixGdplKd2w[/center:2nts1xpk]

Más: Lefordítottam Ithilien nevét ó-haradira (egyiptomira, no....). Ta Jahet - ha érdekel minket... :D

Több
13 éve 4 hónapja #401422 Írta: Adanedhel
Na, egy hét után visszatértem mint a terminátor 8-)
Lássuk csak, mikről is beszéltetek..
Zene:

Aztán..
Ha szeretnénk megkülönböztetni a családokat, akkor akár úgy is meg lehet, hogy az egyik családnak a hold lesz a címere, a másiknak pedig a kígyó, külön-külön, és akkor a nagy zászló is szépen illik hozzájuk.
És még őő..
Ja egen, szerintem jó lesz a piros fejkendő, de tényleg ne legyen annyira sötét színű, de persze rikító pirosnak se kell lennie
Nyakláncnak zsugorka? Bár bevallom a fa jobban tetszik :D
Asszem ennyi :D

Több
13 éve 4 hónapja #401416 Írta: Sil
- Falapjaim vannak, olyanok, mint ezen a képen a jobboldali verzió (a téglalap alakú), de nincsenek kifúrva:
img.photobucket.com/albums/v127/ ... edalok.jpg
(De nem olyan egyszerű ám picike medálokra bármit ráfesteni...)
- A zászló szerintem is álló, hadizászló-szerű legyen, de a SÚ-féle félholddal és függőleges kígyóval. A kígyót én kicsit szabályosabban kanyargónak képzeltem el, hasonlóan ehhez a képhez (de persze a kobra/agresszív kígyó se rossz, csak lehetőleg ne tekeregjen be a hold mögé, mert az nem valami címerszerű) :
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... chking.jpg
- Gyöngyöket viszek, összeszedem a piros/arany/fekete színvilágú gyöngyeimet, és szívesen bedobom a közösbe. Szereztem egyfajta ásványgyöngyöt is, ami tök jól menne szerintem a vörös alapszínünkhöz, de abból nincs túl sok.
- Vettem ecseteket a zászlófestéshez, a szokásos 0/00-sak mellett most valamivel vastagabbakat is, mert tavaly már az sem volt a raktáriak közt használható. Arany és fekete textilfestékem is van.

Tears unnumbered

• renus
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #401413 Írta: renus
renus válaszolt a következő témában: Haradi Hagyományok
A zászló szerintem legyen álló, pont a szeles idők miatt, mert ugye akkor is látjuk mi van rajta. A nyakláncos ötlet is tetszik, mert így eggyel több a kiegészítőnk is, és az csak a javunkra válhat. A saját nyelvünk kialakításáról szóló sorok is teccősek. Na és a Sú által írt köszöntések és egyéb mozdulatok már a kitaláláskor tetszettek. Ügyes vagy Grondir! :lájk:

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.257 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére