- Köszönetek: 0
Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Magnificat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
cortez71 írta: wazz, mégis megvágták
Isildur halálánál látszott, meg vhogy egy kicsit szúrta a szemem galadriel szövegénél az a napocska... na, igya fene, ezt a verziót is meg kell nézni
Jah, és Frodó sztem is hegyi óriás
Nem, ez a teljes moziváltozat, nincs megvágva!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ecthelion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Stara írta: Nem szoktam kiakadni már régóta a kereskedelmi adók reklámozási gyakorlatán,de azért ez mégiscsak sok,hogy kb.20 percenként szakítják meg a filmet. Egyrészt így teljesen élvezhetetlen, és annak, aki mondjuk most látja először meg teljesen érthetetlen. Nem is beszélve arról,hogy még törvényt is sért,de ezt már megszoktuk. Gratulálok rtlklub,szép munka!! :disagree: Bocs,csak mérges vagyok.
Teljesen egyetértek! A filmet megvágják, de a reklámok azok mennek! (Persze tudom abból élnek meg minden, de...)
Bocs ha off!
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Ulmo
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Engem az zavar, hogy levágták a film széleit., így néha a semminek beszélnek a szereplők
Köszönjük a forgalmazónak, aki a 4:3-as verziót készítette el videóra/TV-re :down: Érdekes módon, a TTT, ami nemrég a HBO-n volt, szélesvásznú változatban ment. Valahogy nézhetőbb volt.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Hegyi óriás
Mindenkinek jó szórakozást aki nézi!
Ez azért kicsit durva!
A tizekettes karikát már a hiradóra is ki lehetne tenni...
Engem az zavar, hogy levágták a film széleit., így néha a semminek beszélnek a szereplők
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ecthelion
- Nem elérhető
Mindenkinek jó szórakozást aki nézi!
De azért ekkora, nem is tudom minek nevezzem ezt: erre a filmre kitenni a 12-es karikát? :hein: :down: Nem mint elfogult mondom, hanem mint normál tv néző!
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- cortez71
- Nem elérhető
Isildur halálánál látszott, meg vhogy egy kicsit szúrta a szemem galadriel szövegénél az a napocska... na, igya fene, ezt a verziót is meg kell nézni
Jah, és Frodó sztem is hegyi óriás
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Isilcala írta: Az Rtlklubon láttam egy olyan FOTR előzetest, hogy a "szerintemes" pasi felguggolt a fotelre, és "begollamosodott". Ott mondta, hogy: "Drágaszág!!!!!" Nagyon kész!
Kár, hogy az első részben nincs nagyon Gollam, de azért jó
Azt én is láttam
a "Drágaszág" után még mondott valamit nem?
- Ecthelion
- Nem elérhető
Isilcala írta: Az Rtlklubon láttam egy olyan FOTR előzetest, hogy a "szerintemes" pasi felguggolt a fotelre, és "begollamosodott". Ott mondta, hogy: "Drágaszág!!!!!" Nagyon kész!
Ez off, de egyetértek :biggrin2:
- Isilcala
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Ecthelion
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A cúnamiról készült riportfilm alatt, még decemberben, a Knife in the dark ment (FotR - 7 .szám).
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Ulmo
- Nem elérhető
Elza Eldaniella írta: Az RTL Club GYU filmelőzeteséről csak annyit, hogy édesanyámnak - aki ugyan nem rajongó, de szereti a filmeket - is feltünt, hogy valami nincs rendben a előzetessel. Tegnap, mikor az ment este az adón, szólt nekem, hogy milyen zene megy a GYU előzetese alatt, mert az neki egyáltalán nem rémlik a filmből. Én is jobban odafigyeltem, és valóban nem negyon eszléxem, hogy ilyen zene lennet a GYU-ban.
Nem értem, miért nem a film főzenéjét rakták az előzetes alá?
Előzeteseknél ez általános. Pl a TTT utolsó előzetese alatt részben a Requiem for a Dream c. film zenéjének feldolgozása szól. Sokszor az az oka ennek az eljárásnak, mert amikor a film előzetese megjelenik, sokszor nincs is kész a film, pláne a kísérőzene. A TV-sek meg saját maguknak csináltak egy előzetest, és biztos nem találtak olyan zenei részletet, ami megfelelt volna.
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Nem értem, miért nem a film főzenéjét rakták az előzetes alá?
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Beleg írta: Arwen = Pokrivsdhgagh (na jó ezt inkább fonetikusan)
Lin írta: Én tegnap láttam egy hosszabb előzetest, nem tudom ugyanaz e amire te gondolsz, de amit én láttam, ott az aláfestő zene nagyon nem odaillőnek tűnt nekem. Sőt még a szinkronban is véltem felfedezni eltérést a moziverzióhoz képest. De ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy nem sokszor láttam szinkronosan.
Ezt láttam én is elsőként, és a zene nekem is feltűnt, viszont ahogy Gandalf a Gyűrű verset mondja, az nagyon jóóó!
Láttam ill, (sajnos csak) félfüllel hallottam egy másik fajta előzetest is, amelyből Galadriel hangja cseng vissza számomra.
- Beleg
- Nem elérhető
De azért szerintem ezeket az adukat meghúzná az Rtl Klub:
Elrond = Csonka Pici
Bilbó = Korda György
Arwen = Pokrivsdhgagh (na jó ezt inkább fonetikusan) Pokrivcsák, vagy mi fene!
Na, OFF vége!
Egyébként a szinkron messze a legjobb amit valaha hallottam!
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Lin
- Nem elérhető
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ízisz
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Robert B írta: ...egyébként neked is boldog április 1-jét Ulmo!
Most megszivattál... na nem baj, majd legközelebb...
Szívesen máskor is
És elnézést mindenkitől, aki komolyan vette (csak nem akartam megszakítani a több éves hagyományt a mai nappal kapcsolatban )
Egy kis történelem:
Ulmo 2004. április 1-én az Előzetesek topicban írta: A hírek szerint PJ megirigyelte Mel Gibson sikerét, amit a Passióval ért el. Ezért megkedzte az előkészületeket, hogy filmet forgasson a Szilmarilokból. A film csak sindarin és quenya nyelvű lesz, angol felirattal.
Ulmo 2004. április 1-én a RotK topicban írta: Friss hírek a RotK bővített változatáról:
- a DVD-kiadás díszdobozos verziójában az ötödik lemez Arwen kivágott jeleneteit tartalmazza majd (Helm-szurdok, Völgyzugoly, Pelennor, Morannnon).
- új jelenet: mielőtt Aragorn elindulna a Holtak Ösvényére, elbúcsúzik Éowyntól, egy érzéki csók kíséretében. Ezután jön az a jelenet, ahol Éowyn könyörög Aragornnak, hogy maradjon.
- a DVD feliratai között választható lesz a tengwar karakteres átírás is.Ulmo 2003. április 1-én az Előzetesek topicban írta: Újabb információk a Király Visszatér változtatásairól:
Éowyn nem a Nazgulok Urát öli meg, hanem Arwent.
A morannoni csata után Aragorn koronázása Barad Dur várában lesz.
Gollam magával rántja Frodót Végzet Katlanba.
Szarumán eljut a Megyébe, és eladja rabszolgának a hobbitokat.
A film végén a Gyűrűlidércek elhajóznak Valinorba.
Igaz, ezeket még nem olvastam, csak ma, de annyit nevettem rajta! DDDD
Köszi Ulmo a vidámságot!
Főleg az Eowyn megöli Arwent, és a nazgulok elhajóznak Valinorba tetszett! :agree: :clown: :cooljump:
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Jobb lessz ha tényleg alszom... :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy:
- Ulmo
- Nem elérhető
Robert B írta: ...egyébként neked is boldog április 1-jét Ulmo!
Szívesen máskor is
És elnézést mindenkitől, aki komolyan vette (csak nem akartam megszakítani a több éves hagyományt a mai nappal kapcsolatban )
Egy kis történelem:
Ulmo 2004. április 1-én az Előzetesek topicban írta: A hírek szerint PJ megirigyelte Mel Gibson sikerét, amit a Passióval ért el. Ezért megkedzte az előkészületeket, hogy filmet forgasson a Szilmarilokból. A film csak sindarin és quenya nyelvű lesz, angol felirattal.
Ulmo 2004. április 1-én a RotK topicban írta: Friss hírek a RotK bővített változatáról:
- a DVD-kiadás díszdobozos verziójában az ötödik lemez Arwen kivágott jeleneteit tartalmazza majd (Helm-szurdok, Völgyzugoly, Pelennor, Morannnon).
- új jelenet: mielőtt Aragorn elindulna a Holtak Ösvényére, elbúcsúzik Éowyntól, egy érzéki csók kíséretében. Ezután jön az a jelenet, ahol Éowyn könyörög Aragornnak, hogy maradjon.
- a DVD feliratai között választható lesz a tengwar karakteres átírás is.
Ulmo 2003. április 1-én az Előzetesek topicban írta: Újabb információk a Király Visszatér változtatásairól:
Éowyn nem a Nazgulok Urát öli meg, hanem Arwent.
A morannoni csata után Aragorn koronázása Barad Dur várában lesz.
Gollam magával rántja Frodót Végzet Katlanba.
Szarumán eljut a Megyébe, és eladja rabszolgának a hobbitokat.
A film végén a Gyűrűlidércek elhajóznak Valinorba.
- Robert B
- Nem elérhető
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
There is no reality. Only perception.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ulmo írta: Hallani a híreket, hogy Peter Jackson hamarosan elkezdi a Hobbit forgatását. Mivel már nagy tapasztalata van több film párhuzamos készítésében, így nem kell megvárnia, amíg befejeződnek a King Kong munkálatai.
Néhány kiszivárgott információ a forgatókönyvből, ami a korábbi Gy.U. filmek szokásai szerint kicsit megváltozott a könyvhöz képest:
Bilbó Völgyzugolyban, Elrondtól kapja meg a Fullánkot, nem a trollok barlangjában találja meg
nem a sasok, hanem egy csapat tünde menti meg a társaságot a farkasok és az orkok karmaiból
Beorn kimarad, helyette a tündék adnak élelmet a törpöknek és Bilbónak (bár a bővített változatba még visszakerülhet Beorn része)
a bakacsinerdei utat lerövidítik, a pókok helyett csak egy nagy pók fog szerepelni
Szmógot nem lenyilazzák, hanem kővel dobálják meg, így zuhan a sárkány a Hosszú Tóba
egyes híresztelések és állítólagos kémfotók szerint Esgaroth városa a Hosszú Tavon feltűnően fog emlékeztetni Edorasra, bár a címereket kicserélik
Természetesen láthatjuk a megszokott szereplőket a megszokott szerepekben: Ian Holm, mint Bilbó, Sir Ian McKellen, mint Gandalf, Hugo Weawing, mint Elrond, Liv Tyler, mint Arwen, Orlando Bloom, mint Legolas, és Andy Serkis, mint Gollam hangja. A gyermek Aragornt Viggo Mortensen fia, Henry játsza majd.
Van amivel egyetértek, van amivel nem...
1; Bilbó hol kap kardot, az szvsz mindegy...
2: Ha a tündék mentik meg Bilbóékat, akkor kimarad a szökés a barlangokból /hacsak nem Lórieni tündék/
3;Beornt sajnálom, de nem tesz hozzá a történethez, mintahogy Toma sem tett a GyU hoz
4; Nem is kell az a hosszú út...
5; Ha ezt meg meri csinálni, személyesen repülök oda, és szétszaggatom az ipsét... de ha kiszivárogtatta a forgatókönyv részleteit, akkor talán számít a rajongók segítségére is...
6; Esgaroth hasonlíthat Edorasra, hisz a rohírok északról jöttek... igaz, mi tudjuk nem rokonok a tóvárosiakkal
7; Természetesen a megfelelő szereplőket nem cserélhetik le, hiszen a könyvekben sem cserélődtek...
Legolas szerepeltetése pedig adódik a rajongó tábor végett.
Henry szerepe szvsz kicsit főhajtás Viggó előtt...
Végül is, több jót találtam mint rosszat, és PJ rendezése szvsz garancia a jó filmhez...
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Robert B
- Nem elérhető
Ulmo írta: Hallani a híreket, hogy Peter Jackson hamarosan elkezdi a Hobbit forgatását. Mivel már nagy tapasztalata van több film párhuzamos készítésében, így nem kell megvárnia, amíg befejeződnek a King Kong munkálatai.
Néhány kiszivárgott információ a forgatókönyvből, ami a korábbi Gy.U. filmek szokásai szerint kicsit megváltozott a könyvhöz képest:
Bilbó Völgyzugolyban, Elrondtól kapja meg a Fullánkot, nem a trollok barlangjában találja meg
nem a sasok, hanem egy csapat tünde menti meg a társaságot a farkasok és az orkok karmaiból
Beorn kimarad, helyette a tündék adnak élelmet a törpöknek és Bilbónak (bár a bővített változatba még visszakerülhet Beorn része)
a bakacsinerdei utat lerövidítik, a pókok helyett csak egy nagy pók fog szerepelni
Szmógot nem lenyilazzák, hanem kővel dobálják meg, így zuhan a sárkány a Hosszú Tóba
egyes híresztelések és állítólagos kémfotók szerint Esgaroth városa a Hosszú Tavon feltűnően fog emlékeztetni Edorasra, bár a címereket kicserélik
Természetesen láthatjuk a megszokott szereplőket a megszokott szerepekben: Ian Holm, mint Bilbó, Sir Ian McKellen, mint Gandalf, Hugo Weawing, mint Elrond, Liv Tyler, mint Arwen, Orlando Bloom, mint Legolas, és Andy Serkis, mint Gollam hangja. A gyermek Aragornt Viggo Mortensen fia, Henry játsza majd.
Hol hallottad mindezt?
Én úgy hallottam, hogy egyáltalán nem kezdett bele a Hobbit munkálataiba és addig nem is fog, amig a körüötte lévő jogi vita meg nem oldódik. Mellesleg a King Kong után egy természetfeletti és egy első világháborús film forgatását vette kedvenc rendezőnk tervbe.
Nem hiszem, hogy a hírek igazak lennének. Most fejezétk be a King Kong forgatását. Most jönnek majd az utómunkálatok, amik teljes mértékben lefoglalnak egy rendezőt (pláne, ha a "mindenholottvagyok" PJ-ről van szó).
Kérdés: hol vannak azok a "kémfotók"?! Kitől származnak a híresztelések?
... ha mégis van a leírtaknak valóságos alapja, akkor...
-örülök a régi színészi gárdának (gondolom ez a helyszínekre is érvényes lesz)
-a fullánkos dolog logikusnak hangzik, és ott Elrond legalább tehet egy utalást Gondolin bukására, illetve megtudják a nézők Glamdring és Fullánk háttértörténetét...
-a sasok nem hinném, hogy kimaradnak, hiszen az nagyszerű látványelem, a történet meg nem olyan hosszú, hogy ki kelljen hagyni, és akkor legalább a nézők megismerik a Gyu-ban látott, de sokat nem szerepeltetett sasokat...
-hát Beorn az nem kizárt, hogy kimarad, bár nem lenne baj, ha benne lenne... végülis Tomát is ugyanilyen logikával hagyták ki... nem ad semmi lényegeset a történethez...
-Bakacsin erdő az egyik főbb helyszín, nem hiszem, hogy nagyon le lesz majd rövidítve; ja és biztos, hogy több pók lesz: Peter retteg a pókoktól , látványos, és egy pókkal csak összezavarnák a lajikus nézőket stb.
-Szmógot biztos, hogy lenyilazzák: Bardot csak nem fogja már PJ kihagyni, nameg egy nyíl látványosam, mint az idétlen kövezés (kíváncsi vagyok, hogy ezt ki találta ki és hogyan akarná megvalósítani)...
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Lin
- Nem elérhető
Egyrészről örülök, hogy ha igaz, tényleg elkezdődik a forgatás. Másrészről, érdekesek ezek a változtatások. Valamint Ian Holm, mint az ifjú Bilbo? Kíváncsi vagyok.Ilúvatar Gyermeke írta:
Hát ez eddig nem hangzik túl jól... 8O Már megint túl sokat változtat PJ a könyvön...
[size=9:111zll0f]Ulmo: mi volt a forrásod? [/size]
[size=9:111zll0f]Arra a forrásra én is kíváncsi lennék, Ulmo![/size]
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Hát ez eddig nem hangzik túl jól... 8O Már megint túl sokat változtat PJ a könyvön...
[size=9:7ettvnq8]Ulmo: mi volt a forrásod? [/size]
There is no reality. Only perception.