- Köszönetek: 0
Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Elessar: nekem nyet jön le a kép...
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Na, ez most elképzeltem... Galadriel mint dzsinn...Ringbearer írta: Galadriel tuti, az üvegcséből "lép elő", és "felsegíti" Frodót.
Nem, az nem Lórien, hanem Völgyzugoly. Ugyanaz az ágy, amin Aragorn fekszik az álomjelenetben a TTT-ben, ha jobban megnézitek.Nimrodel Melian írta:
Az a jelenet Lórienben van?Saczy írta: az az arwenos jelenet, amikor fekszik az ágyon levelekkel, lehet hogy akkor játszódik amikor meghal lórienben gorni halála után, nem? vagy kitudja?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Arden Borough írta:
már fenn van itt is a fórumon...Lalaith Scarlett írta: Mikor lehet leszedni a trailert? Már rögtön éjfél után fennlesz? :
nézd csak meg a 3.rész topikot!
Azt már láttam, de a rendes, ázsiai felirata nélkülire gondoltam ami hétfőn jön ki
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Arden Borough
- Nem elérhető
már fenn van itt is a fórumon...Lalaith Scarlett írta: Mikor lehet leszedni a trailert? Már rögtön éjfél után fennlesz? :
nézd csak meg a 3.rész topikot!
Örökké nem eshet...
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Coralie
- Nem elérhető
Az a jelenet Lórienben van?Saczy írta: az az arwenos jelenet, amikor fekszik az ágyon levelekkel, lehet hogy akkor játszódik amikor meghal lórienben gorni halála után, nem? vagy kitudja?
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Saczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ithil: Az az, mikor elindul a Fekete Sereg Minas Morgulból. Egy kicsit felturbózták a szimpla tüzet, ennek ellenére nagyon jól néz ki.
Galadrielt én sem tudom hová tenni.
Naná, hogy nem Elrond. Ha kovácsolni is ilyen jól tudna már tényleg nagyon sok oldalú lenne.
- Ithil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Hát ezt a Galadrieles dolgot én sem értem, meg mi lehet az a zöld láng szerű valami, ami Minas Morgulnál felcsap?
Apropó: hogy lehet a képen világosítani, mert nem sikerül!
"Ar sindarnóriello caita mornie,
Ar ilye tier unduláve lumbule..."
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Kösz a trailer-szövegeket, így legalább van róla valami fogalmam, hogy mi van benne...
Jacopo: Kösz a linket! Azon majdnem sikerült megnéznem, odáig működöttt, hogy jön valami szárnyas nazgul féle (Legolas és Aragorn után, még a legelején), és ott megállt, nem ment tovább, aztán megint csak idáig ment, aztán atment az egész valami Windows Media-ba, és ott semmi...
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Sil
- Nem elérhető
Gorni a "we can give Frodo a chance" résznél:
www.theonering.net/scrapbook/view/8732
Ki lehet ez, aki újrakovácsolja a kardot? Nem Elrond, az tuti, azt rögtön megállapítottam, amikor először kikockáztam ezt a részt.
www.theonering.net/scrapbook/view/8733
Tears unnumbered
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Ulmo írta:
"You gave away your life and grace" - "Feladtad életed és nemességed." Ez talán magyaros.
Ahol én néztem ott life's grace volt írva. Ez zavart meg, nem tudtam semmi értelmeset írni.
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Coralie
- Nem elérhető
Ezt a jelenetet nem igazán értem. Szóval nem nagyon fogom fel, hogy mi történik. Pedig már egy órája (amióta a gépnél ülök) folyamatosan a trailer-t nézem. [size=9:15dtf2dp](És tördelem az ujjaimat, és nyüszítek, meg ilyesmik.)[/size]Sil írta: És itt a kép, amit ígértem, hogy kikeresek. Frodó pókhálós ruhában felfelé néz - most már tudjuk, hogy Galadrielre:
katt ide
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Ulmo
- Nem elérhető
Elessar király... írta:
Elrond Arwennek: Örömmel odaadnád életed szépségét. Én már nem tudlak megvédeni többé.
"You gave away your life and grace" - "Feladtad életed és nemességed." Ez talán magyaros.
- Sil
- Nem elérhető
Na, ez volt az a mondat, ahol feladtam a fordítást... Olyan hülyén hangzik magyarul, nem? Mozog a szeme...Elessar király... írta: Legolas Aragornnak: Az ellenség szeme mozog.
A második mondat kb (így se magyaros, de kicsit talán pontosabb): Minden ösvény, amin jártál, át a vadonon, és háborún át, ehhez az úthoz vezetett.Elessar király... írta: Elrond (gondolom Aragornnak): Ez a te próbád. Minden ösvényt megjártál már, keresztül a vadonon, ez az út a háborún át vezet.
Nono, ez idézet a könyvből. "A táblát fölállították, a bábuk mozgásban vannak." Gondolj egy sakktáblára.Elessar király... írta: Gandalf: A tanács megállapodott. A tisztek elindultak.
Inkább valami olyasmi, hogy lemondtál a kegyről. (Ugyanezt a "grace" szót használja Arwen, amikor a Gázlónál imádkozik Frodóért, emlékszel?)Elessar király... írta: Elrond Arwennek: Örömmel odaadnád életed szépségét. Én már nem tudlak megvédeni többé.
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Legolas Aragornnak: Az ellenség szeme mozog.
Elrond (miközben Frodó egy kőlépcsőn megy felfelé; a háttérben ott van Barad-Dúr): Eljött a vég.
Aragorn mondja Gandalfnak: Frodó minden nap közelebb kerül Mordorhoz.
Gandalf: Honnan tudjuk, hogy Frodó életben van?
Aragorn: Mit mond a szíved?
(Frodó mászik Minas Morgul fölött. Gollam vezeti őt.)
Gollam: Gyere, Gaszda!
(Látja, hogy Frodó nyakában ott lóg a Gyűrű. Sóvárogva nézi.) Gyere Szméagolhosz!
Elrond (gondolom Aragornnak): Ez a te próbád. Minden ösvényt megjártál már, keresztül a vadonon, ez az út a háborún át vezet.
Elrond a hídon Arwennek: Az ellenség sosem fogja hagyni, hogy Aragorn Gondor trónjára kerüljön.
Arwen: Eljött az idő.
Arwen Elrondnak: Add neki a király kardját!
Elrond átadja a kardot Aragornnak egy sátorban: Válj azzá, akinek születtél!
Gollam magában beszél (Samu meglesi): A Drágaszág a miénk lesz.
Samu Frodónak: Meg akar minket ölni!
Gollam: Szoha!
Frodó: Nem fogom őt elküldeni! Gyere Szméagol!
(Gollam gyilkos tekintettel néz Samura.)
Gandalf: A tanács megállapodott. A tisztek elindultak.
Legolas ijedten: Itt van!
Aragorn, mint király buzdítja a népet: Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, ami az én szívemen is elhatalmasodhat…
DECEMBERBEN
…Eljöhet a nap, amikor az emberek bátorsága elbukik,…
AZ UTAZÁS VÉGET ÉR
…mikor cserbenhagyjuk a barátainkat és a szövetségeink felbomlanak. De ez nem az a nap.
Éowyn (Dernhelm) mondja Trufának: Bármi történjék is, maradj mellettem!
Aragorn tovább buzdít: Ma harcolunk!
(Az egész sereg éljenez.)
NINCS GYŐZELEM – VESZTESÉG NÉLKÜL
Gandalf Pelennor mezején: Nekünk csak arról kell döntenünk, mihez kezdjünk az idővel, amely megadatik.
(Mória szöveg)
Trufa mondja Pippinnek: Látjuk még a Megyét!
NINCS GYŐZELEM – SZENVEDÉS NÉLKÜL
Elrond Arwennek: Örömmel odaadnád életed szépségét. Én már nem tudlak megvédeni többé.
NINCS SZABADSÁG – ÁLDOZAT NÉLKÜL
Éomer mondja Minas Tirithben: Nem arathatunk győzhelmet ekkora haderővel szemben.
Aragorn mondja: Nem magunk miatt. De adhatunk egy esélyt Frodónak.
Samu a Végzet katlanában (Gondolom, mikor Frodó felhúzza a Gyűrűt.) Neeee!
rajta a béke napjaiban!"
- Sil
- Nem elérhető
És itt a kép, amit ígértem, hogy kikeresek. Frodó pókhálós ruhában felfelé néz - most már tudjuk, hogy Galadrielre:
katt ide (Még mindig le van terhelve a szerver, szóval egyszerűbb, ha megnyitás helyett rögtön lementitek a képet.)
Tears unnumbered
- Ulmo
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Ulmo
- Nem elérhető
Sil írta: – Egy pillanatra Legolas, Gimli és Aragorn látható egy erdőben. Gandalf a háttérben Keselyüstökön ül. [size=9:1pxrmumh](Szvsz az nem erdő, hanem a Holtak Ösvényének az eleje, és a ló Arod. Szerintetek?)[/size]
Sil, nálad a pont. A lovon lószerszám van, Keselyüstök nem hord lószerszámot. (Szerintem írd meg a herr-der-ringe oldalnak a tévedéseiket, hogy javítsák ki!)
- Sil
- Nem elérhető
– a trailer elején Mordor és a Végzet Hegye látható [size=9:1q1tfic4](pontosabban Mordor, Minas Tirithből nézve)[/size]
– Legolas és Aragorn beszélgetnek éjszaka, és Legolas azt mondja: "The Eye of the Enemy is moving."
– a Gyűrű
– Egy pillanatra Legolas, Gimli és Aragorn látható egy erdőben. Gandalf a háttérben Keselyüstökön ül. [size=9:1q1tfic4](Szvsz az nem erdő, hanem a Holtak Ösvényének az eleje, és a ló Arod. Szerintetek?)[/size]
– Gandalf egy hegyen
– A kamera egy nazgúlt követ, ami lecsap Minas Tirith-re
– Frodo felfelé megy egy kőlépcsőn, miközben Elrond hallható: "The end has come." – Aragorn Gandalfhoz: "Every day Frodo moves closer to Mordor."
– "How do we know Frodo is alive?" kérdezi Gandalf, mire Aragorn válasza: "What does your heart tell you?"
– Minas Morgul felett Frodó felmászik a sziklákra
– Gollam kinyújtja a kezét, és közben a Gyűrűt nézi: "Come, Master. Come to Sméagol." [size=9:1q1tfic4](Ilyen kéznyújtást én nem látok, inkább mintha hátrálna.)[/size]
– Keselyüstök hátán Gandalf felléptet Minas Tirith falaira, közben Elrondot hallhatjuk: "This is your test. Every path you have trod, through wilderness, through war has led to this road."
– Arwen lóháton elhagyja Völgyzugolyt
– Frodó Samu vállára támaszkodik
– Trufa Edorasban letérdel Théoden előtt
– Legolas céloz
[size=9:1q1tfic4](– Frodó visszanéz valamire)[/size]
– Aragorn Andúrillal és egy fáklyával a kezében a Holtak Ösvényén
– Arwen egy hídon áll Völgyzugolyban, és megint Elrond beszél: "The Enemy will never let Aragorn come to the throne of Gondor." [size=9:1q1tfic4](Közben valaki közeleg a Narsilt tartó szoborhoz...)[/size]
– Arwen: "It is time."
– Andúril újjákovácsolása
– Arwen Elrondhoz: "Give him the sword of the king."
– Elrond lendületesen átadja Aragornnak a kardot egy sátorban, és azt mondja: "Become who you were born to be." [size=9:1q1tfic4](Pontosabban Elrond átadja a kardot, Gorni kivonja, és ránéz. *sóhaj*)[/size]
– Gollam Mordorban egy tóba nézve: "The precious will be ours." Samu azt kiáltja: "He means to murder us!" mire Gollam: "never!!"
– Frodó letolja Samut: "I'm not sending him away. Come, Sméagol!"
– Egy nagy zöld láng csap ki Minas Morgul falából
– Gandalf saját magát idézi a könyvből: "The board is set. The pieces are moving."
- Lovascsapat közeleg Minas Tirith-hez [size=9:1q1tfic4](És egy szárnyas nazgúl lecsap rájuk...)[/size]
– Legolas ijedten: "He is here!"
– Szauron Szeme [size=9:1q1tfic4](Közben valakik kihúzzák a kardjukat, de ezt alig lehet látni...)[/size]
– Gandalf és Pippin Minas Tirith-ben
– Holtak Ösvénye [size=9:1q1tfic4](mármint ahogy Aragorn belép a kapuján)[/size]
– Frodó a Banyapók elől menekül
– Banyapók!
– Aragorn ellovagol egy nagy sereg előtt, és azt mondja: "I see in your eyes the same fear that would take the heart of me."
– THIS DECEMBER [size=9:1q1tfic4](Közvetlenül ez előtt Aragorn épp Éowynt sajnálja...)[/size]
– Aragorn Minas Tirithben a trónterem felé vágtat [size=9:1q1tfic4](Milyen Aragorn? Az Gandalf, Keselyüstökön...)[/size]
– Aragorn: "A day may come when the courage of Men fails..."
[size=9:1q1tfic4](– Théoden)[/size]
– Éomer a halott királlyal a karjaiban sír [size=9:1q1tfic4](Szvsz az akár Éowyn is lehet, amennyi látszik belőle...)[/size]
– THE JOURNEY ENDS
– Aragorn: "...when we forsake our friends and break all bonds of fellowship. But it is not this day."
– Galadriel a kezét nyújtja Frodónak (egy álom?) [size=9:1q1tfic4](Ezt a képet ismerem, majd kikeresem. Eddig nem tudtuk, mire néz fel Frodó. Frodó ruhája pókhálós!)[/size]
– Éowyn mint Dernhelm Trufához: "Whatever happens, stay with me."
– Aragorn feltüzeli a harcosokat: "This day, we fight!"
– Az emberek éljeneznek
– THERE CAN BE NO TRIUMPH – WITHOUT LOSS
– Gandalf Pelennor mezején: "All you have to decide is what to do with the time that is given to you" (A mondat Móriából.)
– Legolas
– Aragorn, Théoden [size=9:1q1tfic4](Éowynnel)[/size], Gandalf világító bottal [size=9:1q1tfic4](... a kezében vágtat Keselyüstökön - ez lemaradt)[/size]
– Trufa Pippinhez: "We shall see the Shire again."
– NO VICTORY – WITHOUT SUFFERING
– Elrond: "You gave away your life's grace."
– Arwen halott
– Minas Tirith kapui
– Elrond: "I cannot protect you anymore." [size=9:1q1tfic4](Arwen a hídon, Elrond elfordul tőle...)[/size]
– NO FREEDOM – WITHOUT SACRIFICE
– Éomer Minas Tirith-ben (Gimli a háttérben a trónon ül!!! [size=9:1q1tfic4]nem a trónon, hanem a Helytartó székén[/size]): "We cannot achieve victory through strength of arms."
– Rohan lovasai [size=9:1q1tfic4](lovasroham)[/size]
– Legolas egy olifánt ormányán lóg, és közben lő
– Aragorn Minas Tirith-ben: "Not for ourselves. But we can give Frodo a chance."
– Lovasok és egy nazgúl
– Aragorn [size=9:1q1tfic4](Fordítva, Aragorn van előbb)[/size]
– Gyorsan átfutnak még egyszer minden szereplőn [size=9:1q1tfic4](Arwen Elrond nyakába borul, Gandalf harc közben, Éowyn leveszi a sisakot?, Gollam a háttérben Samuval, üvöltő Legolas, rohamozó lovas, lovasok egy olifánt lábánál, Gandalf Minas Tirith felé vágtat, Frodó a Gyűrűhöz kap, Aragorn letérdel, Samu: "Noooo!!!")[/size]
– Vége...
Tears unnumbered
- Ulmo
- Nem elérhető
Elessar király... írta: Bevallom, engem az érdekel a legjobban, mit mond Aragorn, mikor buzdítja a népet.
Aragorn a Nyugat Seregének: I see in your eyes the same fear, that would take the heart of me. A day may come, when the courage of men fails. When we forsake our friends, and break all bonds of fellowship. But it is not this day. This day WE FIGHT!
"Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, ami az én szívemet is eluralhatja. Eljöhet a nap, mikor az emberek bátorsága csődöt mond, mikor elhagyjuk barátainkat, és a szövetség minden köteléke felbomlik De ez nem az a nap. Ma HARCOLUNK!"
Ha hiba lenne benne, javítsátok
Jacopo: én is örök hálával tartozom! Végre láttam!!! :bounce:
Nagyon ütős ez az előzetes! Minas Morgul pont olyan, mint egy korai vázlaton. És az a feltörő fény, ami elindítja a Boszorkányúr seregét 8O Gollam sunyi vigyora Samu felé A Banyapók hangja :evil2:
A zene a végén :itscool:
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
web.axelero.hu/jacopo/rotktrailer.mpeg
ٍElméletileg jobbklikk a linken, és 'Cél mentése más néven', ill. 'Save target as', vagy valami ilyesmi.
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"