Filmzene

Több
20 éve 2 hete #224361 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: Filmzene
Áááá! Ne!
Nekem nincs olyan csatornám!!! :cry:
Pont Rhapsody?!!
Nem szeretné valaki felvenni? :lol:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hete #224121 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Állítólag lesz egy interjú a Rhapsody-val és Christopher Lee-vel a Pro7-en most szombaton, 18:00-tól. Az Unholy Warcry is látható lesz, csicsergik a verebek... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hete - 20 éve 1 napja #223029 Írta: Celebriel
Sil: Az Elend egy francia együttes. 8)
Amit tudni "kell" róla (egyébként igazából nem lepett meg, hogy senki sem ismeri): komolyzenét játszanak, kórus énekel benne, s ha jól tudom, három darab énekessel büszkélkedhetnek, egy hölgyeménnyel, egy baritonnal, meg egy hörgős állattal.
A zene ilyen: :up:
De sok köze tényleg nincs a tolkieni világhoz. Csak bele lehet építeni, mint sok más zenét is.

Több
20 éve 3 hete #222608 Írta: Sil

Mornambar írta: A CB-nek csak angol számaik vannak?
Mi a honlapjuk?

Nem, vannak magyar számaik, a Kalandozások Középföldén album pl magyar nyelvű, és az Álomföld album is úgy van megoldva, hogy dupla album, magyarul és angolul ugyanaz. A honlapjuk www.crossborns.tk

Tears unnumbered

Több
20 éve 3 hete #222592 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Filmzene
A CB-nek csak angol számaik vannak?
Mi a honlapjuk?

Több
20 éve 3 hete #222591 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Filmzene

(..) és még egy, aminek az előadóját nem tudom, de valami Gandalf-rajz van a borítóján.

Ennek a címe: The One Ring, James Prior és Kevin Pearce alkotása. Nem valami nagy szám, de vannak benne egészen kellemes dallam-motívumok is. Nekem megvan.

Több
20 éve 3 hete #222566 Írta: Sil
Celebriel: Nem ismerjük, mi ez, mit kell róla tudni?

Nimril a Zene topicban írta: Van olyan köztzetek,aki meg tudná mondani,hogy a film bővített változataiben szereplő tünde dalokat honnan lehet letölteni/megszerezni?

Meg fog jelenni egy 8 CD-ből és 1 DVD-ből álló kiadás, ami mindhárom film bővített verziójának teljes filmzenéjét tartalmazza majd.
Addig ajánlom Hirgon oldalát, ahonnan néhány bővített részlet (a beszédtől többé-kevésbé megtisztítva) letölthető:
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/

Running írta: SEGÍTSÉG KÉNE!
Aki tud Gyűrűk Ura témájú albumokról, az soroljon már fel párat. Én háromról tudok. Blind Guardian - Nightfall In Middle-Earth, Bob Catley - Middle Earth, Cross Borns - ????....
Előre is köszönöm..ha csak néhány szám az albumról, az se baj.... :roll:

Nézz körül a Tolkien Music List oldalán:
www.tolkien-music.com/
Ami nálunk is kapható, az a Cross Borns - Kalandozások Középföldén (illetve a többi albumuk, van még egy-két Tolkienes számuk, pl a Tuor, Son of Mankind), a Blind Guardian - Nightfall in Middle-Earth (nekik is van még pár számuk ezen kívül), a Tolkien Ensemble megzenésített verseket tartalmazó albumai (An Evening in Rivendell, A Night in Rivendell, At Dawn in Rivendell, ill. az első kettő egybecsomagolva is), és még egy, aminek az előadóját nem tudom, de valami Gandalf-rajz van a borítóján.
[size=9:2c5hly1y]Illetve van még az a bizonyos orosz oldal, ahonnan egy csomó ilyen cuccot le lehet tölteni, bővebb infó priviben, emailben, MSN-en. [/size]:wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 4 hete #221625 Írta: Celebriel

Celebriel írta: Ismeritek az Elendet? Pontosabban a Les Tenebres du Dehors-t?

Senki? :cry:

Több
20 éve 1 hónapja #221150 Írta: Celebriel
Ismeritek az Elendet? Pontosabban a Les Tenebres du Dehors-t?
Sok köze nincs a Filmekhez, de nekem valamiért Melkor kínlódásait juttatja eszembe (Lucifer vs. Isten az alaptörténete a lemeznek). :(

Több
20 éve 1 hónapja #221109 Írta: Níniel-Nienor
Níniel-Nienor válaszolt a következő témában: Filmzene
Ezt figyeljétek!Ma a suliban a sulirádióban leadtak egy október 6.-ás műsorocskát,és közben milyen zene ment???A Gy.U3 filmzenéjéről 2 számot!!!Nagyon bírtam!

Víz,ó Víz!Fogadd most magadba Níniel-Nienort,Húrin leányát...a Kétszeres Gyászt,amelyet Morwen hozott a világra!

Több
20 éve 1 hónapja #221014 Írta: Mornambar

Sil írta: nem az elmondását tiltottam meg, csak azt, hogy mindezt a topicban tegyétek.

Bocsánat, m'Lady!

Szóval Sil megtltotta, hogy nyilvánosan elmondjam minden fűnek-fának... :)
Így jó? :D :lol:

Több
20 éve 1 hónapja #220823 Írta: Sil

3.Aragorn írta: Nem tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni az első két rész soundtrack-jét? (A 3. már meg van).

Hát azt úgy kell, hogy szépen fogod magad, bemész egy CD-boltba és megveszed. Amit lehet kapni (és mégcsak nem is zsákbamacska, mert ismered), azt tessék szépen megvenni, irgum-burgum!

Mornambar: nem az elmondását tiltottam meg, csak azt, hogy mindezt a topicban tegyétek. Annyi lehetőség van: privi, email, MSN, tessék használni!

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #220819 Írta: Mornambar
Én tudom, de Sil megtiltotta, hogy elmondjam... :)
Úhhogy ő!

Több
20 éve 1 hónapja #220671 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Filmzene

Nem tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni az első két rész soundtrack-jét? (A 3. már meg van).

Több
20 éve 1 hónapja #220520 Írta: tindomiel
tindomiel válaszolt a következő témában: Filmzene
Mornambar: Vki mondjuk feltehetné a honlapjára, mert nekem még nincs (készülőben); vagy vmi hasonló...

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Több
20 éve 1 hónapja #220397 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta:

Mornambar írta: Sil, az nem a Nightfall-on van. Melyiken?

Az A Night At The Opera-n van, bónuszszámként (pl az amerikai kiadáson a spanyol nyelvű Mies Del Dolor, a latin-amerikain a La Cosecha Del Dolor, stb)... De van egy csomó más Tolkienes számuk is, ami nem a Nightfall in Middle-Earth-ön van... :wink:

Milyen poén lenne, ha magyarul is előadnák :)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
20 éve 1 hónapja #220350 Írta: Sil

Mornambar írta: Sil, az nem a Nightfall-on van. Melyiken?

Az A Night At The Opera-n van, bónuszszámként (pl az amerikai kiadáson a spanyol nyelvű Mies Del Dolor, a latin-amerikain a La Cosecha Del Dolor, stb)... De van egy csomó más Tolkienes számuk is, ami nem a Nightfall in Middle-Earth-ön van... :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #220343 Írta: Mornambar
Tindomiel, mire gondolsz?

Sil, az nem a Nightfall-on van. Melyiken?

Több
20 éve 1 hónapja #220333 Írta: tindomiel
Tkp azért emlegettem a Barroquejón,mert a többi mind annyira ismert már (azért vannak még felfedezésre váró zenészek,mint pl a speciel most épp nem tudom, milyen néven futó Giuseppe Festa,aki Tolkien-verseket dolgoz fel).
Elég béna módon találtam meg a honlapját (rádiójátékot kerestem), aztán teljesen leragadtam a zenénél.
Nem tudna vki segíteni népszerűsíteni vhogy?

Több
20 éve 1 hónapja #220314 Írta: Sil

Beren Erchamion írta: Sil, amiket felsoroltál, mint Tolkienes zenéket, le tudom valahonnan teljes egészében tölteni? Kivéve a Cross Borns-t, mert az már megvan.

Hát, van éppen ilyen hely (a Kedvenc Orosz Oldalam, Amit Nem Linkelek Be Sehova - bővebb infó priviben, emailben), de a zenék közül a legtöbb a fő szerverén van, ahova csak 15-en kapcsolódhatnak egyszerre, így oda mostanában elég nehéz bejutni... De a Blind Guardian pl nem ott van, az könnyen elérhető. És akár MSN-en is rendelkezésre állok... [size=9:22ked166](Van pár ritkaságom is a BG-től, mint pl a Túrinról és Nienorról szóló Harvest of Sorrow 5 különböző nyelvű verziója...)[/size] :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #220304 Írta: Mornambar

Sil írta: Hát, nekem erről az "epic" jelzőről valahogy mindig a Rhapsody jut eszembe, és talán nem véletlenül... Akinek az tetszik, ez is fog. [size=9:i6vn7ayr](Én részemről maradok a régi, megszokott, jó kis Tolkienes zenéknél: Blind Guardian, Cross Borns, Tolkien Ensemble, David Arkenstone, többek közt. *gyorsan berak egy kis Kalandozás Középföldén-t...*)[/size]

Jaj, Sil... ne csorgasd a nyálam... kedvenc zenéim... :) :D ;)
[size=9:i6vn7ayr](Rákkenroll, csak rákkenroll! Forevör!!!! :) )[/size]

Több
20 éve 1 hónapja #220298 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: Filmzene
Sil, amiket felsoroltál, mint Tolkienes zenéket, le tudom valahonnan teljes egészében tölteni? Kivéve a Cross Borns-t, mert az már megvan.

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
20 éve 1 hónapja #220250 Írta: Sil

Tindomiel írta: A Kreatív szekció zene részlegéből elzavartak, igaz,rájöttem,tök jogosan mert filmzene-szerűséget szerettem volna népszerűsíteni. És ez azért mégse saját "termés".

Nem lettél elzavarva, mindössze jeleztem, hogy ebbe a topicba jobban illik. [size=9:15hnnhn2](És nagyobb valószínűséggel olvassák.) [/size]:wink:

Tindomiel írta: Sztem leginkább az István,a királyhoz hasonlítható (nem témára,hanem zenei hangzásvilágát tekintve :) mindezt azzal a jelmondattal: Epic Symphony music based in J.R.R. Tolkien's high fantasy.

Hát, nekem erről az "epic" jelzőről valahogy mindig a Rhapsody jut eszembe, és talán nem véletlenül... Akinek az tetszik, ez is fog. [size=9:15hnnhn2](Én részemről maradok a régi, megszokott, jó kis Tolkienes zenéknél: Blind Guardian, Cross Borns, Tolkien Ensemble, David Arkenstone, többek közt. *gyorsan berak egy kis Kalandozás Középföldén-t...*)[/size]

Tindomiel írta: Érdemes belehallgatni,3 szám letölthető a 11-ből MP3-ban.

És hogy honnan:
link1
link2

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #220244 Írta: tindomiel
A Kreatív szekció zene részlegéből elzavartak, igaz,rájöttem,tök jogosan mert filmzene-szerűséget szerettem volna népszerűsíteni. És ez azért mégse saját "termés".
Szóval, a Barroquejón nevű formáció szigorúan a GYU-könyvek alapján készült számokat tartalmazó lemezt állított össze. Sztem leginkább az István,a királyhoz hasonlítható (nem témára,hanem zenei hangzásvilágát tekintve :) mindezt azzal a jelmondattal: Epic Symphony music based in J.R.R. Tolkien's high fantasy.
Érdemes belehallgatni,3 szám letölthető a 11-ből MP3-ban.

Több
20 éve 1 hónapja #218867 Írta: Araniel
Araniel válaszolt a következő témában: Filmzene
Sil! Jutottál már valamire az ismeretlen számmal kapcsolatban?

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Több
20 éve 1 hónapja #217538 Írta: Sil

Mornambar írta: 9 lemezes verzió?
Az mi?

8 db CD a három bővített teljes filmzenéjével, +1 DVD különböző "ritkaságokkal" extrának. Egyelőre csak tervezik a kiadását.

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #217520 Írta: Mornambar
9 lemezes verzió?
Az mi?

Több
20 éve 1 hónapja #217518 Írta: Sil
Kar'sa: várhatsz bizony, nincs még döntés a 9 lemezes verzióról. Viszont legalább meg tudod majd nézni a díszdobozos RotK bővítetthez járó 5. lemezt, amin a szimfónia Making of-ja lesz.

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #217507 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
MIKOR JELENIK MÁR MEG A 9 lemezes verzió!!!!????

Valaki világosítson fel!

Direkt emiatt (is) vettem a gépembe egy DVD-olvasót!
Most meg várhatok.

OFF
Enya rajongóknak+akik olvasták a fordításos hozzászólásomat:
1. Enya új lemeze NOVEMBER-ben jelenik meg a hiv. Japán Enya honlap szerint + a hiv. angol honlap ( www.enya.com ) frissül, most a "the autumn equinox brings change" felirat található rajta.
2. Továbbra is várok fordításokat! (eddig még egyet sem kaptam ám! :evil: lécci lécci lécci (a nevetek is be lesz írva, meg lesz rajongói oldal direkt NEKTEK))
ON

(bocsi Sil az OFF-ért, remélem nem harapod le a fejem, végülis LOTR is volt benne.)

Kārātārānen a áirâë...

Több
20 éve 2 hónapja #216319 Írta: Mornambar
Aki keresi aa Dark Secretet de sehol sem találja:
audiostore.ru/artist.phtml?id=1203

Regisztrálni kell és 2 dal/nap ingyen.
Megéri! :) :D ;)

Én meg keresné az Unholy Warcrynak olyan klippjét, ami nem szaggat be a végire teljesen... :?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.791 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére