Film <-> Könyv különbségek

Több
22 éve 3 hónapja #70880 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Áfonya írta: Igen, Lórienben tényleg lehetett volna több jelenet - főleg világosban... így kissé sötétre sikeredett a dolog. :?

Igen, "kicsit" sötét lett Lórien (főleg, hogy a könyvben nappal érnek oda).

Nekem hiányzott Frodó és Gildor találkozása. Így nem derült ki, hogy Frodó különleges, más, mint a többi hobbit, hiszen ismeri a tündéket, kicsit beszéli a nyelvüket is stb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 3 hónapja #70872 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nekem hiányzott a sírbuckás rész, de Toma nemigazán...De nélküle ott nehezen szabadultak volna... :roll:
Megaz ayándékozás...De igen, az pótolva lesz! :wink:

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 3 hónapja #70871 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Igen, Lórienben tényleg lehetett volna több jelenet - főleg világosban... így kissé sötétre sikeredett a dolog. :?
Ajándékozás meg lesz, szóval amiatt már nem aggódunk. :D
Amit én még hiányoltam, az az, hogy Samu nem nézett bele Galadriel tükrébe - sztem az is fontos jelenet, bár ha PJ tényleg kihagyja a Megye megtisztítását, akkor kissé elsikkad a jelentősége. :?

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 3 hónapja #70866 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sheila: Üdvözöllek köreinkben!

Nekem talán az ajándékozás hiányzott a legjobban, meg kevés Lórien volt, és a Tűz Csarnoka Imladrisban.
Undómiel: És Neked?

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
22 éve 3 hónapja #70863 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ugyan már, Sheila! Itt senki nem eszik embert! Bátran mondd csak el, mit gondolsz, itt mindig lesz kivel egyeztetni a nézeteket, vagy éppen egy jót vitatkozni!!! A képbeszúrás pedig nekem sem volt jó ideig az erősségem, ne keseredj el!!!

Lenne egy kérdésem!!! Nektek melyik jelenet vagy rész hiányzott a legjobban az első filmből? Kíváncsi lennék a véleményetekre!!!

Több
22 éve 3 hónapja #70858 Írta: Sheila
Sheila válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Üdv mindenkinek!
Most keveredek ide először, remélem nem zavartok el :heu:
Egyetértek azzal, hogy a láv az amerikaiak fene romantikus lelke miatt kellett a filmbe.
Most megpróbálok beszúrni egy képet, ha nem sikerül, ne röhögjetek ki! :oops:
Rájöttem, hogy ez így nem megy.
Affene. :cry:
[/img]

Több
22 éve 3 hónapja #70854 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát én meglettem volna nélküle,de így,hogy már belekerült,szerintem Ok.Meg plusz 2 perc amíg Viggot mutatják (he-he,a kis elfogult...)

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 3 hónapja #70697 Írta: Undómiel
Én nagyon bírtam Tomát, de tényleg nem lett volna túl ésszerű betenni... A szerelem meg a sok marha amerikainak kell... Európában szerintem nem ragaszkodnak hozzá különösebben... Azért nem volt rossz, na.

Több
22 éve 3 hónapja #70654 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sztem jó, h kimaradt Toma... tisztára, mint egy narkós (bocs, Toma-rajongók :) ), bár lehet, hogy egy jó poént hagytak ki... A szerelmi jelenet meg... no comment. 8O :cyclops: :mad2: :dead: :quasi: :o h: :eek4:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 3 hónapja #70634 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Narië írta: De nekem végülis bejöttek a szerelmes részek,nem azt mondom,nem kellett volna miattuk kivágni Tomát meg az öregerdôt,de valahogy azért beleillettek a film hangulatába,nem?

Sztem nem ezek miatt a részek miatt nem rakták bele az Öregerdős részt, hanem mert túl vontatottnak találták, és úgy gondolták, hogy nem lesz fontosabb hatással a történet további részére (pl. Toma csak egy alkalommal tnik fel az egész történetben, és aki nem olvasta a könyvet, nem igazán értette volna, hogy neki mi a szerepe.)

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 3 hónapja #70619 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Hát én is remélem :wink: ...De nekem végülis bejöttek a szerelmes részek,nem azt mondom,nem kellett volna miattuk kivágni Tomát meg az öregerdôt,de valahogy azért beleillettek a film hangulatába,nem?
Evvel kapcsolatban az egyik "intelligens" osztálytársam a film után megjegyezte,hogy valahogy MÁSKÉNT 8O kellett volna folytatni A&A történetét :eek2: :eek4:
Hálisten',idáig nem fajult el PJ....

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 3 hónapja #70527 Írta: Undómiel
www.tolkienonline.com/gallery/ga ... fm?ID=5669
Remélem sok ilyet látunk majd a hossssssszú DVD-n!!! :D
És Arwen tényleg nem sikerült túl jóra, de Liv azért nem volt annyira rossz! És tényleg igyekszem én is majd kevesebbet bántani!

Több
22 éve 3 hónapja #70521 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Minty írta: És a sok idő amit Elrondnál töltenek? A filmben alig van valami Völgyzugolyból! :evil:

teljesen egyetértek!! :clown: annyira jól meg volt csinálva Völgyzugoly, meg Hugo is annyira jó volt ( :tongue: ), és erre vannk ott vagy 15 percet.Kár érte... :crying: :shake:

Én sem nagyon kedvelem sem Livet, sem a filmbeli Arwent( a könyvben még nagyon szerettem :roll: ), de szegényeket már annyit szapultuk, hogy kezdem őket sajnálni... :evil2: :wink:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

• rudi
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 3 hónapja #70403 Írta: rudi
rudi válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Elmentem megnezni a filmet, 5 perccel elotte kiolvastam az elso reszt. :)
A vegen Boromir halala teljesen megzavart, neztem a konyvet, hogy hol van,de nem talaltam. De meg aznap elkezdtem olvasni a Ket Tornyot , es amint az elso fejezet cimet meglattam, megertettem.

Több
22 éve 3 hónapja #69988 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Shaira: Hopsz tényleg! :idea: :idea:
Azért még nem kell gyilkolni.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
22 éve 3 hónapja #69985 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Elrond írta: Üdv, mindenkinek!

Ja és még valami: Gimli+Galadriel? elanor, niphredil? Ajándékozás? Ezek hol voltak??? És Celebornt mér' rakták be főszereplőnek, amikor egy vagy két mondata volt? Összeségében nagyon tetszett, és alig várom már a Két Toronyt.

Én ölni fogok!!! :twisted: Drága, kedves Elrond! Ha nem tudnád az ajándékozás+még egy pár dolog rajta lesz a 4 lemezes DVD-n, meg videón is kijön.
Ha azokat a kimaradt jeleneteket sikerül megnéznie mindenkinek, majd kitárgyaljuk mi maradt még ki, addig egy szót se! :evil:

Több
22 éve 3 hónapja #69973 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Üdv, mindenkinek!

Én 2x-er láttam a a filmet, először úgy, hogy nem olvastam, utána elolvastam gyorsan és elmentem megint. Nagyon tetszett, de hiányoltam Lórient, mert hát a felét kivágták. Legolas és Gimli barátságát csak a végén lehetett észrevenni amikor Gimli Legolasra mosolyog. Ja és még valami: Gimli+Galadriel? elanor, niphredil? Ajándékozás? Ezek hol voltak??? És Celebornt mér' rakták be főszereplőnek, amikor egy vagy két mondata volt? Összeségében nagyon tetszett, és alig várom már a Két Toronyt.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
22 éve 3 hónapja #69910 Írta: Lady Paradox
Lady Paradox válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Egyet értek teljesen Undómiel!
Eléggé feminim típus vagyok de, nem sok ez a szerep Arwennek?, ráadásul Liv Taylerhez sem igazán illik, ő nem az a fajta.
Arwen volt a könyvben a kedvenc szereplőm és talán azért tetszett annyira mert nem mondják hogy miket csinál de így kibővítve nem is annyira tettszik mert sokkal hidegebb a karaktere úgyhogy inkább megmaradok a könyv örök hűséges fanatikusának.
Más.
Nem tudja vki ,hogy mindkét DVD verzió a vágatlan lesz e?Csak mert a Relax listáján úgy olvastam hogy a 4 DVD-s en lesz rajta a vágatlan :bawling:

Több
22 éve 4 hónapja #68377 Írta: Undómiel
Nekem nem az volt a legnagyobb sérelmem, hogy kihagytak dolgokat (persze az is), hanem ami benne volt, az sem sikerült olyan mélyre, mint amilyenre kellett volna! Gondolok én itt a szereplők közötti kapcsolatokra! Samu-Frodó, Gimli-Legolas, stb. Szóval ez nekem nem jött át a vásznon! De ami legjobban idegesít az Arwen feltupírozott szerepe, de erről már sokat beszéltem. Úgy gondolom, hogy az övéhez hasonló kreált epizódok helyett lehetett volna mással, a könyvhöz szervesen tartozó jelenetekkel, kitölteni azt a három órát!!!

Több
22 éve 4 hónapja #68364 Írta: Minty
Minty válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A filmből sok mindent kihagytak amin csodálkoztam is. De vajon mért kellett kihagyni azt a részt amikor Toma megmenti őket a fűzfától? :hein:
És azt amikor a Fródóéknak bekötik a szemét? :(
meg amikor felmászika fletre Gollam Frodóhoz? :evil:
És a sok idő amit Elrondnál töltenek? A filmben alig van valami Völgyzugolyból! :evil:

Akkor lettem a legdühösebb amikor rájöttem, hogy a könyvben nincs benne az amikor Arwen és Aragorn csókolózik! :rmad2:

Na de nem húzom fel magam! Inkább igyunk eggyet! :cheers: Csak vicceltem az ivással! 8) :wink:

Namárie!Nai hiruvalye Valimar. Nai elye hiruva.Namárie!

Több
22 éve 4 hónapja #68106 Írta: Undómiel
Igen, Elanor, az biztos, hogy érdekes, engem eléggé meglepett! Bár azt nagyon értékelem, ha valaki előbb kiolvasta a könyvet, és csak utána ült be a moziba!!! Különben még téves elképzelései lennének bizonyos dolgokról!!! :heu:

Több
22 éve 4 hónapja #68094 Írta: Elanor

Undómiel írta: Elanor, a piros sapesz egyébként kicsit durva! De hát a törp nem kerti törpe! Na mindegy, az a lényeg, hogy legalább a film tetszett nekik!!!

Hát igen...de mondom, hogy a könyv is tetezsett nekik (kinek nem tetszik? ;) ), csak hát ez egy érdekes vélemény (főleg olyantól, aki előbb olvasta a könyvet, mint látta a filmet), hogy a film jobb.
Egyébként nekünk a családból még a bátyám szereti (ő előbb is olvasta, mint én :oops: :) ), az öcsém pedig neki kezdett, de neki sztem még egy kicsit nehéz és hosszú (úgy értve kezdett neki, hogy még régebben elkezdte, de aztán nem folytatta :) ).

Több
22 éve 4 hónapja #68083 Írta: Undómiel
Nálunk szinte az egész család szereti a GYU-t! Édesapám és az öcsém 3-5nap alatt lenyomták a 3könyvet, szóval tetszett nekik, nekem ugye szintén, édesanyámnak még nem volt ideje elolvasni, a filmet sem látta, de amint lesz ideje, megteszi. A családban egyébként megoszlanak a vélemények a filmről. Bár mindenki azt mondja, a könyv jobb volt, mint a film, a bunyós részeket ugye a fiúk nem élvezték! Apának Viggo nem tetszett egyedül, nagy bánatomra, tudniillik nekem ő nagy kedvencem!!! Amikor anak idején kijött a TTT trailere, mindketten otttragadtak kicsit a monitor előtt!!!

Elanor, a piros sapesz egyébként kicsit durva! De hát a törp nem kerti törpe! Na mindegy, az a lényeg, hogy legalább a film tetszett nekik!!!

Több
22 éve 4 hónapja #68081 Írta: Elanor
Képzeljétek, kölcsönadtam a 10 éves unokahugomnak a GYU-t, aki nagyon szeret olvasni (ennek nagyon örülök, hogy ő is ilyen kis ''könyvmoly'', mint én), és elolvasta az anyukája is. Szóval, amikor találkoztam velük legutóbb, kérdezgettem őket, hogy hogy tetszett nekik a könyv (egyébként még csak A Gyűrű Szövetségét olvasták.) Erre kijelentik, hogy a film sokkal jobb (megjegyzem előbb olvasták, mint ahogy a filmet látták volna), meg, hogy a könyv olyan vontatott...én elkezdtem volna mondani, hogy sztem nem iígy van, meg a többi két részt biztosan nem fogják vontatottnak találni, de nem tudtam őket meggyőzni 8O :roll:
Ja, azt még hozzá kell tennem, hogy az unokahugom a tündéket szárnyakkal képzelte el, a nagynéném a törpöket meg piros manósipkával 8O 8O :? :D Szóval elég érdekes, de azért mindezek ellenére örülök, hogy a családom is érdeklődik a GYU iránt (azért azt is el kell mondanom, hogy a könyv is nagyon tetszett nekik! :) )

Több
22 éve 4 hónapja #68012 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Fíriel írta: Ki az a Balbadilló????? Nem Bombadil????? :lol: Biztos elírtad..... :lol: Ez tetszik, Balbadilló!!!!!!

Bombadil Toma énekli:
Hej hó, no de villa meg olló!
Bumsztara, lallala, fűzfavityilló!
Toma koma, hej, Toma, Bomba-de-dillo!

(Hey dol! merry dol! ring a dong dillo!
Ring a dong! hop along! fal lal the willow!
Tom Bom, jolly Tom, Tom Bombadillo!)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 4 hónapja #68002 Írta: Undómiel
Ugye! A sok szerelem helyett értelmes részeket lehetett volna betenni!!! Ezzel egyetlen gond van! Az összes európai GYU-fannak megfelel, az USA-ban viszont senkinek, és a legnagyobb probléma az, hogy az USA egymaga csinál akkora bevételt, mint egész Európa, enyhe túlzással élve! Ez ciki!!!

Több
22 éve 4 hónapja #67952 Írta: Alhana
Alhana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Eddig össz-vissz 4szer láttam a filmet és nagyon tetszik, bár személy szerint nem bánkódtam volna, hogyha a film tökéletes mása lett vóna a booknak, de hát ne legyünk túl követelődzőek :look: . A szerelmes részek helyett berakhatták volna Bombadil Tomát és a sírbuckákat ill. az Öregerdőt...meg a többi fantastic részt, mert azthiszem mind végignéztük volna a filmet, habár így jócskán (akár 6óra) hosszú nyúlt volna a film. És nemsokára elkezdik a Dragonlance-t is, csak el ne rontsák... :evil:

Több
22 éve 5 hónapja #61770 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Egy fangorni: Nincs semmi gond!!!!!!! Azt hiszem, ez Toma egyik beceneve. De majd utánanézek! Csak olyan aranyosan hangzik! :lol:
Fru :)

Több
22 éve 5 hónapja #61685 Írta: Egy fangorni
Egy fangorni válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Bocs Fru!

:oops: Biztos igazad van Toma nevét illetően.
Mentségemül szolgáljon, hogy kb. fél éve olvastam az első kötetet
és hát a nevekkel mindíg bajban voltam, ha agy kicsit bonya, akkor csak átsiklok felettük, az első 1-2 betűből következtetek a személyre.
Igérem bepótolom a hiányosságot, és elolvasom újra.

Több
22 éve 5 hónapja #61587 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sztem jó, hogy kihagyták Bombadilt, valahogy nem volt szimpi (bocs, Tom-rajongók :) )

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.693 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére