- Köszönetek: 0
Elrond (Hugo Weaving)
- ruffian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Ja, egyébként Little Echo Lost (egy rövidfilm, amiben Hugo a narrátor):
Jobb egérgomb, cél mentése... (11,4MB)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ruffian
- Nem elérhető
Hűlyére röhögtem magam:))))))mint egy japán gésa, úgy nézettt ki!
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Ithilwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"Állítsátok meg a közgazdászokat!"
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem nagyon is jó lett volna hallani Elrondtól azt a kivágott mondatot, hogy "If we do not trust in the strength of men, then we trust in the victory of Sauron"... ( lásd www.audiblebeauty.net/twotowers.htm , a lap alján )Barahir írta:
Ithilwen írta: Közben találtam rá választ. Jesszus, hogy P.J. mennyi marhaságot akart beletenni a filmbe.................
Sztem pedig nem lett volna olyan nagy marhaság, ha legalább a TTT bővítettbe beleteszik. Ez a kép ugyanis valószínű (ha egyre gondolunk) az, amikor Elrond Lórienbe érkezik, és Galadriellel tanácsot ülnek, és eldöntik, hogy küldenek egy tünde sereget a Helm-szurdokba (vagyis Haldírékat). Miután kevés a tündés jelenet (leszámítva Arwent, akit egyébként fel is vettek a szurdokbeli csatában, csak kivágták), és Cate Blanchett játéka is jó, én szívesen láttam volna...
Tears unnumbered
- Ithilwen
- Nem elérhető
Azt láttátok, hogy J.R.R.T. minden egyes könyvben, ahol Elrond szerepel, megjegyzi, hogy róla nagyon sok történet szól, de...itt csak kevés szerepe van,... vagy azt máshol mondjuk el...
Hoooooooool? Még a Szilmarlokban is alig esik szó róla. Szerintem még Tolkien is érezte szegény mellőzöttségét, ezért kompenzálta az általános felvezetővel , hogy "Völgyzugoly ura hatalmas...," meg a sorozatos jelzőhalmozás, mint: "...nyájas, mint a nyár...":elrond1:
............mondjuk ez azért nem oly nagy baj! :sungl:
Azért én elolvasgatnék egy a kalandjairól szóló könyvecskét... :biggrin2:
- cortez71
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Az Andúrilos rész eleve el lett rontva. Én abban a hitben voltam, hogy Elrond még Völgyzugolyban szépen odaadta Aragornnak az újjákovácsolt Narsilt, csak PJ nem emelte ki. Erre jön az előzetes, hogy Elrond elmegy Dúnhargba.ccc. Elladant meg Elrohirt naon hiányolom! Kedvenc tünde harcosaim voltak a RotK könyvbe. Hát,ha lesz Babó film,remélem, Elrond jobban ki lesz emelve.Ithilwen írta: Igen valóban arra a képre gondoltam. Én is szívesen láttam volna több tündés jelenetet, de az az igazság, hogy nekem már az is felborzolta az idegeim, hogy szegény Haldírt megölték, holott a könyvben szegénynek köze sincs az egészhez. Nagyon szívhesszóló jelenet volt az viszont kétségtelen. A marhaságot arra értettem, hogy mennyi olyat akart beletenni P.J. , ami a könyvben abszolut nincs, sőt!
Na nem arra gondolok, hogy maximálisan a könyvet kellett volna követni, de:
Azért arra kiváncsi lettem volna, hogy oldotta volna meg azt P.J. , ha Arwen valóban elmegy a Helm-szurdokba, arra hogy reagált volna Elrond??????????????? Végül is csak egy valószínűsíthetően vesztes csatába engette el a szemefényét, ahol 10ezer ork gyilkolja a jónépet. Ahhoz képest míly bőszen óvja a haláltól.... heh... Szerintem Elrond ott kapott volna agyvérzést, Aragorn meg szívinkfartust mikor meglátta.
Mondjuk még azért is jó lett volna az a jelenet Lórienben, mert szegény Celeborn végre szerephez jutott volna. Mindenki csak bántja szegényt !
Ja, és az is sokkal logikusabb lett volna, ha onnan megy Elrond a kardal Aragornhoz...mert így... hm... pár nap alatt a pár hónapos úton végigmenni...... 8O ..........na perzse a tünde lovak mi ?
Még mindig azt mondom, jobb lett volna az eredetileg is a könyvben szereplő tündés jelentetekt beletenni. Mondjuk Eladdant és Elrohirt, szegény Haldír kivégzése helyett. Vezethették volna ők a tünde íjászokat nem?
- Ithilwen
- Nem elérhető
Na nem arra gondolok, hogy maximálisan a könyvet kellett volna követni, de:
Azért arra kiváncsi lettem volna, hogy oldotta volna meg azt P.J. , ha Arwen valóban elmegy a Helm-szurdokba, arra hogy reagált volna Elrond??????????????? Végül is csak egy valószínűsíthetően vesztes csatába engette el a szemefényét, ahol 10ezer ork gyilkolja a jónépet. Ahhoz képest míly bőszen óvja a haláltól.... heh... Szerintem Elrond ott kapott volna agyvérzést, Aragorn meg szívinkfartust mikor meglátta.
Mondjuk még azért is jó lett volna az a jelenet Lórienben, mert szegény Celeborn végre szerephez jutott volna. Mindenki csak bántja szegényt !
Ja, és az is sokkal logikusabb lett volna, ha onnan megy Elrond a kardal Aragornhoz...mert így... hm... pár nap alatt a pár hónapos úton végigmenni...... 8O ..........na perzse a tünde lovak mi ?
Még mindig azt mondom, jobb lett volna az eredetileg is a könyvben szereplő tündés jelentetekt beletenni. Mondjuk Eladdant és Elrohirt, szegény Haldír kivégzése helyett. Vezethették volna ők a tünde íjászokat nem?
- Barahir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ithilwen írta: Közben találtam rá választ. Jesszus, hogy P.J. mennyi marhaságot akart beletenni a filmbe.................
Sztem pedig nem lett volna olyan nagy marhaság, ha legalább a TTT bővítettbe beleteszik. Ez a kép ugyanis valószínű (ha egyre gondolunk) az, amikor Elrond Lórienbe érkezik, és Galadriellel tanácsot ülnek, és eldöntik, hogy küldenek egy tünde sereget a Helm-szurdokba (vagyis Haldírékat). Miután kevés a tündés jelenet (leszámítva Arwent, akit egyébként fel is vettek a szurdokbeli csatában, csak kivágták), és Cate Blanchett játéka is jó, én szívesen láttam volna...
- Ithilwen
- Nem elérhető
Azt tudtátok, hogy Arwen majdnem ott volt a helm - szurdoki csatában?
Jajj...
- Ithilwen
- Nem elérhető
Barahir írta: ÁÁÁÁÁÁ!!!
Láttátok Elrond frizuráját az eredeti tervek szerint a koronázáson?
Ultragáz!!!
Mondjuk biztos rengeteg munka volt megcsinálni, de ha ez így maradt volna... Halálra röhögte volna mindenki magát, ez lett volna a trilógia legjobb poénja!
Már nem is tudom, melyik extra dokufilmben volt, de ezt nem elég egyszer látni! Még maga HW és a sminkes is röhögött!!
Ez nincs fenn valahol a neten? A DVD nincs meg... Hát ami azt illeti én először Arwen fejdíszén is kiakadtam, vagyis inkább furcsáltam a koronázási jelenetben, olyan..izé, mintha ezüst fülei nöttek volna.. nincs rá jobb jelzőm, bocsi. De végül is azt legalább meg lehet szokni, ha elég sokszor nézi meg az ember .
És arra a talányra tudja valaki a válszt, hogy miért nem volt a koronázáson Galadriel és Celeborn? Tudom, hogy azt mondta A Szövetségben Galadriel, hogy már nem találkoznak többé Aragornnal, de mégis miért?
Még egy kérdés: találtam egy képet, amin Celebornnal beszélget valaki, aki ugyan háttal áll, de feltűnően hasonlít Elrondra. Ez mikor, és hogy lehetséges?[/img]
- Barahir
- Nem elérhető
Láttátok Elrond frizuráját az eredeti tervek szerint a koronázáson?
Ultragáz!!!
Mondjuk biztos rengeteg munka volt megcsinálni, de ha ez így maradt volna... Halálra röhögte volna mindenki magát, ez lett volna a trilógia legjobb poénja!
Már nem is tudom, melyik extra dokufilmben volt, de ezt nem elég egyszer látni! Még maga HW és a sminkes is röhögött!!
- Barahir
- Nem elérhető
Ithilwen írta:
Barahir írta: Tudja-e valaki, miről szól az a jelenet, amikor Elrond megöleli (?) Arwent, aki az ágyban fekszik, és mindja neki, hogy már nem tudja tovább megvédeni? És miért maradt ki??
Amúgy azt honnan tudod, hogy mit mond?
A kétlemezes Király visszatér 2. lemezén az előzetesek között vab egy rész, mikor Arwen áll völgyzugolyban a hídon, Elrond pedig hátat fordírt neki, elmegy, és valami ilyet mond azt hiszem hogy "I can't protect you more", bár nekem nincs meg ez a kiadás, úgyhogy csak így emlékszem.
Én is hiányolom a búcsújukat!!!
- Ithilwen
- Nem elérhető
Barahir írta: Tudja-e valaki, miről szól az a jelenet, amikor Elrond megöleli (?) Arwent, aki az ágyban fekszik, és mindja neki, hogy már nem tudja tovább megvédeni? És miért maradt ki??
Én sem értem miért maradt ki ez a jelenet. És néhány foszlányból, amit itt - ott látni lehet a vágatlan verzióból kiderül, hogy nem ez volt az egyetlen Elrond-Arwen jelenet, ami kimaradt. Pl.:az amikor Arwen kéri az apját, hogy kovácsoltassa újra a kardot egész biztos egy hosszabb jelenet volt , érezhetően hiányzik a párbeszéd jó része.
Amúgy azt honnan tudod, hogy mit mond?
Egyébként max. arról lehet szó benne, hogy az apa siratja lányának elvesztését.
Elrond és Arwen utolsó beszélgetését csak én hiányoltam? Annyira reméltem, hogy bekerül a bővítettbe.... Théoden temetését is vártam. Hamár két kazetta és 4 lemez igazán ráférhettek volna.Mondjuk a kisé túlméretezett stáblista helyett.
- Sil
- Nem elérhető
Nemrég volt a magyar tévében is (az m1-en). Egyébként nem transzszexuális (az Bernadette volt a filmben), hanem csak transzvesztita.Idril Formengil írta: Látta valaki a Priscillát? Hugo abban egy transzex férfit alakít. Szerintem tanulságos film.
Tears unnumbered
- Idril Formengil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ulula cum lupis.
- Barahir
- Nem elérhető
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
(lásd lejjebb... )
Our knees do not bend easily
- Namarie
- Nem elérhető
Elmoth írta:
Celebriel írta:
Felagund írta: Mindenkinek megvannak a maga motivációi
Pasik...
Egyébként csodállom, hogy Elrond ezekután nem rendelte haza Celebríant, hogy együtt sorvadjanak el...
Miért tette volna?
Én azt csodálom, hogy nem lett öngyilkos. Mondjuk lehet, hogy csak én látom ennyire sötéten a dolgokat... Minden esetre ( Túrin után ) ő szenvedett a legtöbbet. De másnak nem kívánt rosszat. (ezért furcsállom ezt az elsorvadás dolgot)
????
Szerintem nem feltétlenül ő. Elég sokan vesztették el gyakran az egész családjukat úgy, hogy a családtagok nem választhattak.
Más: szerintem Elrond- pont azért mert tünde, és a tündék Iluvatar ajándékának tekintik a halált- nem tiltakozott a halál ellen.
ha valami ellen tiltakozott, az a gyermeke elveszítése örökre, vagy legalábbis bizonytalan ideig. Mint apát, tökéletesen megértem.
Viszont: így Arwen elnyerte az ajándékot, igaz, milyen áron. Szerintem Elrond a gyásztól és a fájdalomtól szerette volna megkímélni a lányát. Ne feledjük, Elrond elveszítette a testvérét, tehát a hozzátartozó elvesztéséről, és arról, hogy milyen is az, amikor a szeretted eltávozik, te meg itt maradsz egyedül, nagyon is keserves tapasztalata lehetett.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Namarie
- Nem elérhető
Én már rég láttam a sorozatot, de nekem tetszett benne. nagyon jól eljátszotta a lepukkant, de mégis segíteni akaró ügyvéd szerepét.Sil írta:
Az ügyvéd.Nellas írta: Olvasgattam a tévéújságot, és nem tudja valaki, hogy ki lesz Hugo?
A kábítószeres, az apa, vagy az ügyvéd?? Vagy valaki más?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Nellas
- Nem elérhető
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Ilweran
- Nem elérhető
:bawling: :rmad2:
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Elmoth
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
És ez mióta kizáró ok?Artemisz (Erenya) írta:
Sil írta: [size=9:22hss4bd](Nem is tudom, Nicole Kidman hogy nem esett bele... [/size]
Akkor már nős volt, nem?
[size=9:22hss4bd]Sőt, a fia is megszületett már! 8O[/size]
Szeeeeegény Nicole!
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Sil írta: [size=9:ja2ynhjl](Nem is tudom, Nicole Kidman hogy nem esett bele... [/size]
Akkor már nős volt, nem?
[size=9:ja2ynhjl]Sőt, a fia is megszületett már! 8O[/size]
Szeeeeegény Nicole!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Akkor majd meglátod. (Mondjuk az első részben pont nem szerepel, ha jól tudom...) Ez 1989-es sorozat, itt még nagyon fiatal, és ebben a sorozatban különösen jól néz ki... [size=9:z762o92k](Nem is tudom, Nicole Kidman hogy nem esett bele... bár a pletykák szerint anno a "szőlős" kép eredetijét, amit elárvereztek, Nicole asztalától vette meg valaki... ) [/size]Nellas írta: De jó! De cuki!! Láttam már, mint nőimitátor, vőlegény, tünde-úr és ügynök, de, hogy ügyvéd... Jujj
Tears unnumbered
- Nellas
- Nem elérhető
Sil írta: Az ügyvéd.
8O
De jó! De cuki!! Láttam már, mint nőimitátor, vőlegény, tünde-úr és ügynök, de, hogy ügyvéd... Jujj
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Elmoth
- Nem elérhető
Erről még nem maradtam le.
Éljen-éljen