Legolas (Orlando Bloom)

Több
22 éve 7 hónapja #53353 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Lehet hogy csak én vagyok hülye, de nekem nem tűnt fel ez a Figwit a filmben(igaz csak 2x láttam), és nem értem miért kapták fel az emberek ennyire.(szerintem is rondább mint Haldir :roll: )
És egyálltalán honnan tudják az emberek a nevét és egyáltanám, GYU 4!!!!!!! :evil:
Teljesen abszurd!
Na mind1.
Bocsi hogy így eltértem a tündék életmódjától. :oops:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #53352 Írta: hódica
Lehet hogy csak én vagyok hülye, de nekem nem tűnt fel ez a Figwit a filmben(igaz csak 2x láttam), és nem értem miért kapták fel az emberek ennyire.(szerintem is rondább mint Haldir :roll: )
És egyálltalán honnan tudják az emberek a nevét és egyáltanám, GYU 4!!!!!!! :evil:
Teljesen abszurd!
Na mind1.
Bocsi hogy így eltértem a tündék életmódjától. :oops:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #53351 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Gandalf: remélem is, hogy viccnek szánta, mert az már szentségtörés lenne!

Több
22 éve 7 hónapja #53350 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Szerintem egy bizonyos mértékű mentális mágiára (értsd: gondolatolvasás, telepátia estébé) életmódjukból, jellemükből adódóan mind képesek, ha nem is tudnak mind jelszóra táruló kapukat csinálni. :)

A féltündékről kérdeznék... szerintetek mitől függ az ő lelkiviláguk? Választhatnak; miért a tündéket, vagy miért az embereket választják? És azokon kívül, akiket leírt Tolkien (tehát Beren és Lúthien, Aragorn és Arwen, és még egy pár, akiknek nem jut a neve az eszembe) lehettek még Középföldén?

OFF: Oké, Rayan, vettem. Nem a szívemre. :)

Több
22 éve 7 hónapja #53337 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Hát, még mindig teljesen ki vagyok akadva a Figwit-jelenség miatt. Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak 8)
Dae: ne vedd a szívedre! :wink: Csak azt szeretném, ha tudnád is élvezni az eseményeket, ahogy egymás után követik egymást. Hidd el, külön borzasztóan nehéz lenne összeállítani magadban a történetet, mert enyhén bonyolult egy kicsit :wink: Csak jót akarok Neked!

Vic, most, hogy végre hozzászólok a tünde-életmód kérdéshez, rájöttem, hogy ennek már kb. felét jó alaposan elemeztük :D Azzal viszont, hogy a tündék varázsolni tudnak, még nem vagyok egészen tisztában, mert nem olvastam A Szilmarilokat...Tényleg...Végül is a móriai kapu is csak a jelszóra tárul ki, és azt is tündék készítették. Jó, hogy tudom, hogy Thranduil várában is hasonló volt! :D De, úgy önmagukban...már úgy értem, a kevésbé hatalmas tündék, tehát pl. hercegek, hercegnők, alattvalók, Legolas stb. is képesek varázsolni? Ez engem nagyon izgat. Mert tiszta sor, hogy pl. Galadrielnél ott van a Nenya, ami hatalmas erővel bír. (Vagy vehetnénk akár Arwen Nin o Chithaeglir-akcióját, bár az csak a filmben volt 8)) De mi a helyzet az 'egyszerű' tündékkel? Milyen különös képességük van még pl. a havonjáráson vagy a 'tökéletes összhangban a természettel'-jelenségen kívül? :D

(ld. Vic, Ápr. 15, 7:58 pm- bejegyzés a tündék életmódjáról)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 7 hónapja #53330 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Döbbenetes, hogy két napja nem tudtam feljönni a Legolas rovatba. Még annál is döbbenetesebb, hogy a két napi termésben alig volt valami, ami Legolasról vagy Orlandóról vagy egyátalán a tündékről szólt volna.
Nem-e lehetne-e-é, hogy visszatérjünk a témához?

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
22 éve 7 hónapja #53326 Írta: madiraa
madiraa válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Megnéztem mégegyszer a Gyűrűszövetségét de én még mindig nem láttam sehol ezt a fazont :oops: Egyébként én is osztom Daelena véleményét. 8)

Tenger!! A tenger vár!!

Több
22 éve 7 hónapja #53324 Írta: Dae/siss
Ez a csávó szerintem rondább, mint Haldír, de mindegy. :)

OFF: Rayan, én ne tudnám kibogarászni, aki szintén tök összevissza ír... de hát szíved joga... :(

Több
22 éve 7 hónapja #53283 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Itt van egy nagyobb kép is a tünde-csávóról:

Klikk ide!

A kinézete egész tündés.. 8) a neve már nem igazán... :?

A 4. részes szereplést pedig szerintem csak viccnek szánta, nem kell megijedni! :wink:

Tényleg érdekes, hogy kultuszfigura lett belőle.

Több
22 éve 7 hónapja #53280 Írta: Rayan
OFF: Háthien: elolvastam a cikket...
Ez NeVeTsÉgEs!!!!
*Rayan forr a dühtől :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Még hogy GYU negyedik rész??? Amiben Figwit története van??!!
Hát * ****** ****** és ******* *** ** ********!!
Bocs :oops: :?
Lehet törölni! Huh.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 7 hónapja #53262 Írta: Ody

Több
22 éve 7 hónapja #53261 Írta: hódica
Mit kéne látni?
Nekem nem jön be. :(

Nekem is kelene egy GYU póló. De gondolom sokba kerül, mert ugye le van védetve meg minden.
Meg a HP-sek elég bénák, nem?Legalábbis amiket eddig én láttam

Több
22 éve 7 hónapja #53256 Írta: Ody
hmplx.hu/ch_belso.php?s_id=3cc1b9e08547e#353

Remélem sikerül...
Ha igen, akkor mit szóltok hozzá?

Több
22 éve 7 hónapja #53252 Írta: naughty
naughty válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
HOL LEHET HOZZÁJUTNI???
ÉN EDDIG CSAK HERRY POTTERESET LÁTTAM!!!
MONDJUK AZÉRT ÖRÜLÖK NEKI, HOGY A HP -RÓL TÖBB ILYEN ... VAN KERESKEDELMI FORGALOMBAN!!
BIZTOS AGYGÖRCSÖT KAPNÉK A FRODÓS REGGELIZŐTÁLTÓL VAGY PÁRNÁTÓL!!!

"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"

Több
22 éve 7 hónapja #53243 Írta: Ody
Az egyik osztálytársamnak is van Gyu-s pólója. Az egyiken a Gyűrűlidércek vannak, a másikon meg Legolas.

Több
22 éve 7 hónapja #53180 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
OFF: Rayan azt a kiscsajt én is láttam!!!! legszívesebben nekiugrottam volna...... ezt a csajt egyre yobban utálom, mer ráadásul divatF1es is, és szid mindenkit , aki nem McLarenes... egyébként hallani nem hallhattál, mer a verseny az előző nap volt:) az okleveleket meg a végén adták át, de eléggé a szélén mentem, szóval nem láthattál:)

hogy a Tmával kapcsolatban is mondjjak vmit a gyerekneveléshez szeretnék hozzászólni.. szentem kb ugyanúgy fejlődnek gyermekkorukban a tündék, mint mi, de már gyermekkorukban megmutatkozik más természetük... :)

Több
22 éve 7 hónapja #53178 Írta: Rayan
OFF: Dae, meg, köszi :) De sajna csak részletek vannak meg, innen-onnan, mert rendszerint azt írom, ami eszembe jut :) Magyarán tökösszevissza van az egész, úgy meg nincs szívem elküldeni Neked, mert nem értenél belőle egy árva szót se (mármint a történet lényegét) :oops: De ígérem, ha készen lesz, egészben, elküldöm. Így már oké? :wink: Köszönöm az el nem küldött képeslapokat is! :wink:

Fereste! Nagyon ügyi vagy! De én meg rohadtul vak vagyok (9 éve szemüveg), és egyáltalán nem láttalak...Mentségek:
1. A karzatról néztem az egészet, a színpad fölött, szóval nem láttam, ahogy oklevelet kaptál. :| Én hülye, mindig mindenről lemaradok... :roll: :D
2. Könyvtárban voltam az elején, úgyhogy szerepleni sem láttalak. Ez még nagyobb gáz :oops:
Szóval, bocs, de még egyszer GRATULA! Nagyon helyes, hogy a filmes szöveggel indultál! Én azon filóztam, vajon mondhatnék-e tünde nyelven verset, ha már úgyis idegen nyelvi nap volt :) Na, majd jövőre eléneklem a May it be-t 8)
A kiscsajjal ne törődj. Van ilyen. Bölcs jó anyám tanácsa (egyébként mindenre ezt mondja): Ne foglalkozz vele. :wink: Különben láttam egy hatodikos kislányt, akinek spéci Gandalfos pólója volt! Rögtön beindultam, és lángvörös fejjel magyaráztam a barátnőimnek, hogy ha a közelébe jutok, letépem róla :twisted: 8)

Míriel: klassz kis álom! :D Te legalább álmodsz Orlival...Nem baj, ha semmit sem tudsz kinyögni, legalább Rád mosolygott az istenadta :P Én meg a múltkori álmomban csak álltam...álltam...és álltam...és bámultam sóvárogva egy Orlando-posztert :wink: :D

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 7 hónapja #53176 Írta: Fereste
nehogymár Haldír csinos legyen.... ufff.....
nekem spec naon nem jön be.. az a háttér naon durva.. :)

Több
22 éve 7 hónapja #53175 Írta: Dae/siss
Nem is!!! Haldír tök csinos! :) (Persze Legolasnak a nyomába se ér, de akkor is..!)

OFF:Rayan, megkaptad a mailem?

Több
22 éve 7 hónapja #53162 Írta: Rayan
www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... e1_8x6.jpg
Hiperszuper háttérkép!!

www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... li_8x6.jpg
Örök kis kedvencem, Gimlici :D Majdnem azt mondanám, hogy ez a háttérkép üti a Legolas-képeket, de akkor széttépnétek 8) Pedig télleg gyönyörű!

www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... ir_8x6.jpg
Ez inkább a humor topicba való, de mivel tündékkel kapcsolatos, legyen...
Hehehe, Haldír! :twisted: Szétröhögtem magam rajta :lol: Egyszerűen röhejes... 8)

www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... tr_8x6.jpg
Klassz logós kép-vörösben. (Vigyázat! Nézegetni raktam be, nem háttérnek! Bármilyen dekoratív is.. A vörös hosszú távon rossz hatással van az idegekre! Komolyan! :roll: )

www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... k3_8x6.jpg
A megnyugtató fekete-fehér :) Haldír mellett még Szarumán meg az az orc is Mister Universe-nek tűnik...

www.dustfrog.com/~mbass/www.tolk ... l4_8x6.jpg
Végül egy csodaszép Tolkien-logó.

Forrás: www.tolkien-movies.com/images/wallpaper.php
Itt különböző méretekben tölthetitek le ezeket a képeket.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 7 hónapja #53126 Írta: ainawethien
ainawethien válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Vic
Magyar Orli oldalról irtál nekem
Mi lett vele

giraf.elte.hu/~orlando-bloom címre költözött.

Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.

Több
22 éve 7 hónapja #53096 Írta: Böszi
Böszi válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Ha már ének, akkor azt a részt hátha beleteszik, amikor egyszer
alszanak a hajszán, és Aragorn meg Gimli amikor csak fölébred,
Legolast hallja énekelni. Meg amikor Arodnak énekel, hogy
átmenjen a holtak ösvényének kapuján.

Böszi
"Govannas vîn gwennen le, Haldir o Lórien."

Több
22 éve 7 hónapja #53073 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Százezer üdvözlet!

Fereste: GRATULÁLOK! a beszólás miatt ne bánkódj, elég rágódnivalót adtál neki így is :wink:

Ez most OFF, de képzeljétek, rémálmom volt:
Orli úgy döntött, meglátogat minket, fórumosokat, és beszélget velünk, ahol olyan kérdést teszünk fel neki, amit akarunk. Hol van itt rémálom?
El is helyezkedtünk, párnákkal egy nagy kört alkottunk a földön, és belefogtunk. 3 órán át tartott, és én egy normális kérdést se tudtam kinyögni, nagyon ciki volt, Orli meg csak mosolygott... :cry:
Ez - úgy vélem - arra figyelmeztet, frissítsek az angol nyelvtudásomon :?
pussz: Míriel

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
22 éve 7 hónapja #53070 Írta: Arwen_Girl
Arwen_Girl válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Vic :!: :!: :!: :!:
Magyar Orli oldalról irtál nekem :!: :!:
Mi lett vele :?: :?:

Több
22 éve 7 hónapja #53055 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
hódica: Úgy néz ki, lesz, ugyanis a trailerben Théoden szaval, miközben ráadják a páncélt... reménykedjünk!

ÉSzAH: köszi az infot!
Érdekessége mellett még fel is használható játékhoz! :wink:
De nem hinném, hogy bármivel közelebb vinne minket Tolkien elképzeléseihez...

Több
22 éve 7 hónapja #53051 Írta: ainawethien
ainawethien válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Behalok!! Ki az, aki magyar újságot szkennel fel a Bloomin' Marvellous fórumára?

Attól tartok, ez én voltam.. :)

Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.

Több
22 éve 7 hónapja #53031 Írta: hódica
Nekem egy nagy szívfájdalmam van a filmmel kapcsolatban.
Egy ének sem hangzott el! :cry:
Pedig szerintem iszonyú jó lenne ha Lego tündéül énekelne nekünk egy kicsit! :)
Lesz a TTT-ben ének?De jó lenne...
Bocsi, hogy így egy kicsit elszakadtam az eredet témától de én nem tudok úgy fogalmazni mint ti, és félek, nem értenétek mit is akarok kinyögni :?

Több
22 éve 7 hónapja #53024 Írta: Fereste
uff Rayan, neked aztán van képzelőtehetséged!:)

OFF: el kell mesélnem nektek egy történetet, ami velem esett meg a mai napon. az iskolánkban szerveztek idegen nyelvi napokat, és hát volt angol próza- és versmondó verseny. én is indultam, méghozzá Galadriel nyitószövegével a filmből... van egy mocskos osztálytársam, aki divatGYUs, épp ezért ki nem állhatom (legszívesebb kitépném a hosszú szőke haját, hogy szenvedjen, s kínok kínát élné meg, mielőtt megadnám neki a kegyelmet, és átvezetném a halálba.. :) ). naszóval, és ő is GYU szöveggel akart indulni, de a könyvből... (megjegyzem, kevés hiányzott hogy ne essek neki.. végül feltűnően elhagytam a termet, mikor erről beszélt). az angoltanára viszont azt javasolta, hogy inkább ne ezt a szöveget mondja, mert túl nehéz ez neki.. erre kijelentette, hogy ő mást nem tanul meg, úgyhogy el sem indult a versenyen. a versenyt végül én nyertem, és a gálán át is vettem az oklevelet, mire a drága odajött és megkérdezte meik részletét mondtam a GYUnak. én meg mondtam, hogy a filmből Gal szövegét. erre primitív módon hozzámvágta , hogy "ya, úgy könnyű" , de azt már bezzeg nem várta meg, hogy én is vmi élccel visszavágjak neki, mert elhúzott a rákba....

naonnaonnaon sorry ezért, de ki kellett adnom magamból... :oops:

Több
22 éve 7 hónapja #53019 Írta: Rayan
Vic, köszönjük, köszönjük a képeket! Nagyon-nagyon édesek! :D
Szerintem ez a legcukibb, nézzétek, ahogy a belelkesült Legolas vonszolja maga után Gimlit! :oops: :mrgreen: Nagyon jó!

www.rx.sakura.ne.jp/~pyonn/9/pa/i-fellow01.htm

Észi: Neked pedig azt köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a klassz anyagot! Ha nem szó szerinti fordítás is, de remek alap a megértéshez. És ha nem is igaz, legalább megerősítette az elképzelésem a *zavarodott lelkű* tündékkel kapcsolatban. Ötletet, azt adott :wink:

OFF: Vic: nézd meg a privátot, légyszíves!

ON: Eszembe jutott még valami a Legolas-dalokkal kapcsolatban. Nem tudom, ismeritek-é Kodály Székelyfonóját, de arról is ő jut eszembe :) Valahogy...a hangulata miatt. A magyar népzenének van egy olyan sajátos vonása, hogy az ember -átélve a dallam varázsát- számára csupa szép és megnyugtató dolgot társít hozzá; magyarul mikor meghallod, számodra kedves dolgok jutnak róla eszedbe. A Galántai táncok pedig varázslatosan szép...Aki ismeri, tudja, hogy árad belőle a tiszta szenvedély...(A dallamhoz folyton az a kép villan be, mikor egy gyönyörű, meleg éjszakán, holdfény, és lobogó tűz mellett folyik a mulatozás és a tánc, mindenki boldog, és Legolas elbűvölve nézi a szerelmesét, ruhája suhogását, lágyan hullámzó haját és ragyogó nevetését, miközben arcát a tűz fénye aranyozza be.., és mindezt lassítva...Csodálatos jelenet, nekem elhihetitek!)

*sóhaj

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 7 hónapja #52976 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Talán érdekel titeket miként vélekedik erről az AD&D, The Complete Book of Elves c. kiegészítő kötete (nem szó szerinti fordítás!):

A tündék gyermekek maradnak kb. 65-75 éves korokig. Eddig a korig lassan és folyamatosan növekednek amíg elérik a 4 lábnyi magasságot. Az életük ezen szakaszában tanulják meg, mit is jelent tündének lenni. Alapszinten megtanulnak íjjal bánni és kardot forgatni.
Kb. 75 éves koruk körül a tündék belépnek a serdülő korba. A nők és a férfiak közel egyazon időben érik el az érettséget, a nemek között ezen a téren nincs különbség. A növekedésük tovább folytatódik, általában kb. 5 láb magasságig, de egyes esetekben ennél magasabbra is nőhetnek. A serdülő kor végén válik a tünde társadalmilag is felnőtté és a tündetársadalom teljesértékű tagjává, amikor a felnőttséggel járó minden felelősség részévé válik az életüknek. Serdülő korukban tanítják meg őket az idősebbek, hogy miként őrizhetik meg az örömöt az életükben anélkül, hogy belefásulnának. Azok a tündék, akik nincsenek ilyen módon felkészülve az előttük álló évszázadokra (évezredekre), könnyen belerokkanhatnak azok súlyába. Az ilyen tündék gyakran tragikus véget érnek, ha a sorsuk úgy hozza, hogy kénytelenek évszázadokig élni. Ennek tipikus példáját mutatják azok a tündék, akik ilyen vagy olyan okból emberi társadalomban nőttek fel. Az ilyen tündék nem hagyják, hogy az évek szépen keresztülsuhanjanak rajtuk, ehelyett igyekeznek annyi mindent besűríteni az életükben, amennyit csak lehet - ahogy azt az emberektől látják. Az ilyen tündék nem tanulják meg a nyugalom és szemlélődés igazi értékét és gyakran megőrülnek, vagy saját életükre törnek. Ez persze nem feltétlenül igaz minden, nem tünde-társadalomban felnőtt tündére. A legtöbbjük különös érzékkel érez rá arra, hogy milyen úton kell járnia, így élvezni tudják az életüket.

Megjegyzést nem fűznék hozzá. Ez is csak egy elképzelés a sok közül.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.539 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére