- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- zsuelanor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A fősulimon szakdolgozat-előkészítés címen kérdőívet kell készítenünk. A választott témám -mi más- A Gyűrűk Ura. Most itt ez a 8 kérdés, és nekem találnom kell olyanokat, akik olvastak és láttak is mindent- és TI pontosan ilyenek vagytok.
Légyszi segítsetek nekem, a válaszokat köszönettel várom:
symbelmine2@freemail.hu
;Egy Gyűrű mind fölött;
Ez a kérdőív azok számára készült, akik olvasták J R R Tolkien A Gyűrűk Ura trilógiáját, és látták mindkét filmet melyeket Peter Jackson rendezett.
Életkora:
Foglalkozása:
A témakör túl nagy ahhoz, hogy 8 kérdéssel le lehetne fedni, ezért a kérdések elsősorban az Egy Gyűrűre és a Gyűrűhordozóra vonatkoznak.
1., Ön szerint Peter Jackson Tolkien elképzeléséhez hűen jelenítette meg Középföldét?
a) Teljesen
b) Nagyjából
c) Úgy-ahogy
d) Alig
e) Egyáltalán nem
2., A szereplőket ugyanúgy ábrázolták a könyvben és a filmekben?
a) Teljesen
b) Nagyjából
c) Úgy-ahogy
d) Alig
e) Egyáltalán nem
3., Hogy visszakerüljön a Sötét Úrhoz, a Gyűrű titkos vágyaik kihasználásával próbál meg elcsábítani majdnem minden szereplőt. Hol ábrázolják jobban ezt a folyamatos csábítást?
a) a könyvben
b) a filmekben
c) mindkettőben
4., A Gyűrű Frodóra gyakorolt hatását jobban ábrázolja
a) a könyv
b) a film
c) mindkettő
5., Frodó ellenállása a Gyűrű csábításával szemben és fokozatos gyengülése jobban érezhető
a) a könyvben
b) a filmekben
c) mindkettőben
6., Elrond Nagytanácsánál a könyvben Frodó önként jelentkezik hogy elvigye a Gyűrűt Mordorba, de a filmben mintha az Egy Gyűrű irányítaná a döntését.
Mi erről a véleménye?
7., A könyvben Frodó és Samu a lehető legjobb barátok és társak, viszont A Két Torony film több jelenete is meghazudtolni látszik ezt.
Ön szerint miért történt ez így?
8., Sok Tolkien-rajongó szerint A Két Torony filmben Faramir jellemét változtatták meg a legnagyobb mértékben.
Ön szerint miért történt ez?
"For not we but those who come after will make the legends of our time."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- adastra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Sil írta: www.warofthering.net/downloadmanager/paf...p?action=file&id=108
Rövidke Wenham-interjú.
Nadon jóóóóó!!! Erről beszéltem: annyira ari és helyes életben is!!!!
Nagyon vonzó.
"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilmen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ú i vethed nâ i onnad.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Nefadar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Amúgy szerintem is ő lett a leg emberibb ember, persze a könyvben...
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Finarfiel
- Nem elérhető
adastra írta:
Finarfiel írta: Pl. a Dark City -ben.
Hát itt aztán nem hasonlít magára!!! 8O
Milyen más filmjeit tudod még?
Pont ezért linkeltem ide, csak elfelejtettem vigyorogni a végén.
Itt az IMDB profilja róla.
A Russian Dollban Elrond ügynökünkkel játszik együtt.
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- adastra
- Nem elérhető
Finarfiel írta: Pl. a Dark City -ben.
Hát itt aztán nem hasonlít magára!!! 8O
Milyen más filmjeit tudod még?
"Home is behind
the world ahead..."
- Gandalf
- Nem elérhető
Nefadar írta: Gandalf, azt nem tudod, hogy a mágjás dolog, hogy lesz megoldva?
Gondolom őgy, minta könyvben... Másként nehezen tudnám elképzelni... Majd meglátjuk.
Egyébként Tolkien azt írta egyik levelében, hogy a könyve emberi karakterei közül Faramir áll hozzá a legközelebb... mármint ő hasonlít rá leginkább az emberek közül.
- Finarfiel
- Nem elérhető
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Théodwyn
- Nem elérhető
Ezért elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam!
Meg aztán téleg sajnáltam a harmadik részben (könyvben)mikor Denethor visszaküldi őt és nem sokkal utána meg is sebesül.
"Hiszen ismered az ország törvényeit apád türvényeit!
Ha elengeded őket halállal lakolsz!
F:Úgy meglakolok!Ereszd el őket!"
Téodwyn
- Ilmen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Igaz, hogy elég negatívra sikerült Faramir a filmben, de utolsó cselekedetével, amellyel elengedte Frodót és a Gyűrűt és szembeszállt a törvényekkel, mégis ellensúlyozza ezt a "hibát".
Tudtok mondani olyan filme(ke)t, amelyben David szerepel. Annyira megtetszett! Van benne valami.. férfias erő.
Ú i vethed nâ i onnad.
- adastra
- Nem elérhető
Agoura írta: Kérdés:Faramirként tetszik jobban David,vagy a hétköznapi David(itt arra gondolok,hogy nem jelmezben van)
A filmben nagyon jó, az arca nemessége inkább tükrözi a könyvben leírt bölcsességét, mint a viselkedése. De láttam aztán egy premieren készült videóban és ott is annyira, de annyira helyes volt!!!! Bár persze másképp néz ki rövid hajjal. És aránylag nagyobb orra van - és ezt nagyon bírom a pasiknál, olyan férfiasak lesznek tőle (a pisze orr nevetséges egy pasin ).
"Home is behind
the world ahead..."
- adastra
- Nem elérhető
Théodwyn írta: meg aztán úgy tűnik,hogy apucinak akar megfelelni.
Ez egyébként a könyvben is benne van! Hogy mindig Boromir volt az első, s tkp. Faramir álmát is "elorozta", és kiharcolta, hogy ő menjen Völgyzugolyba, pedig a Faramirnak kellett volna. És hogy pont azért teljesít túl mindig, mert bizonyítani akar az apjának! Asszem, azért is sebesül meg a könyvben, mert az apja visszaküldi harcolni. Aztán meg szépen fel akarja gyújtani szegényt magával együtt!
Szóval a fenti vélekedés nem olyan téves, mint Faramir negativitása.
"Home is behind
the world ahead..."
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Agoura írta: Kérdés:Faramirként tetszik jobban David,vagy a hétköznapi David(itt arra gondolok,hogy nem jelmezben van)
Mint civil.. ugye erre gondoltál? Nekem mindenhogyan teccik
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Agoura
- Nem elérhető
A témához:sztem is eltorzították a negatív irányba
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
értem elég negatív behatású lett, mint ami a könyvbe volt leírva...
Egyébként egész jó képű..
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Nefadar
- Nem elérhető
Gandalf, azt nem tudod, hogy a mágjás dolog, hogy lesz megoldva?
Nefi
- Eldafinde
- Nem elérhető
Remélem, Faramir bevet egy kis csáberőt...
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Eldafinde
- Nem elérhető
Főleg, ha él-hal Mr. Kószáért ugyebár...
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Gandalf
- Nem elérhető
- Théodwyn
- Nem elérhető
Hát én se épp ogy képzeltem el Faramir karakterét a könyv alapján.A könyvben nemesnek,és önfeláldozónak ábrázolják mig P.J jellemábrázolása alapján ennek inkább az ellentéte.meg aztán úgy tűnik,hogy apucinak akar megfelelni.Bocsánatot kérek mindenkitől,de ez az igazság.Ami meg Éowynnal való házasságát illeti én úgy olvastam,hogy P.J úgy tervezi,hogy belerakja a filmbe.
Téodwyn
- adastra
- Nem elérhető
Artemisz írta: Én nagyon szeretem Faramirt a könyvben, a filmben nagyon helyesnek tartom, csak fáj, hogy alakját a "negatív pólus" felé torzították el. Szerintem Faramir mind külsőre, mind belsőleg valahol pontosan Aragorn és Boromir között áll. Ennél tömörebben nehezen tudnám megfogalmazni.
Ezt jól megfogalmaztad, igen kicsit én is hiányoltam Faramirból, a könyvben sokkal jobban lejövő bölcsességét! Igaz Aragornból meg a fenségességét. Hát, ez van ez egy ilyen koncepció!
"Home is behind
the world ahead..."
- Artemisz
- Nem elérhető
Oksi! Máris!!Agoura írta: Szerintem tedd be Eowyn topicba is Ott is értékelik majd
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Agoura
- Nem elérhető
Szerintem tedd be Eowyn topicba is Ott is értékelik majd
Niq
- Artemisz
- Nem elérhető
EZT KAPJÁTOK KI! AZ ÁLOMPÁROCSKA!
www.perian-sith.net/images/eoyfara.jpg
remélem, titeket is úgy elbűvöl, mint engem!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
- Saczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
én is csak msot szenteltem figyelmet faramir hajszínére hogy újraolvastam.....és télelg szép az a jelenet!!nagyon szeretem
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Agoura
- Nem elérhető
Niq
- Nefadar
- Nem elérhető
adastra írta:
Saczy írta: hátja!!! de nem hiszem h megváltoztatnák faramir hajszínét a harmadikban.....
pedig az egy olyan szép jelenet.....annyira szerettem a könyvben..........
Ebben igazad van , szerintem is szép a jelenet, de bevallom, én nem is figyeltem fel a könyvbeli Faramir hajszínére, pedig nemrég olvastam!
Amúgy, szerintem ez nem is lesz hangsúlyozva a filmben, hiszen, sok mást is kihagytak vagy átalakítottak, nem? Meg, gondolom, Boromirhoz kellett igazítani a Faramirt játszó David W. megjelenését. Azt , gondolom, tudjátok, hogy Orlando (Legolas) elöször Faramir szerepére jelentkezett???
Hát az érdekes lett volna!
Adastra
Igen, tudom, hogy eredetileg arra jelentkezett...
Kissé furcsa lett volna azután, hogy már így láttuk a filmet...
Nefi