- Köszönetek: 0
Vimpár Gittegylet
- birefi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nefadar írta: Lenne egy kérdésem, lehet, hogy hülyeség...
Legutóbb arról volt szó, hogy ki volt az első vámpír, és ott egy nőt említettek a Biblia szerint.
Mennyire lehetne igazat adni a Vampire könyveknek, hogy Káin volt az első vámpír?
Pontosítsunk, nem a Biblia írta csak azzal egy idős vagy régebbi források hivatkoztak Lilithre mint első asszonyra. Árnyelf kedvért majd megkeresem a forrást. Lilith vámpírságát csak a ww cég vetette fel (lásd Gangrel). Őt már e szerint Káin ölelte magához.
Szóval WoD-ban Káin az első.
De rengeteg felfogás van.
HBO-n pl. volt egy film ("új faj"), ami egy érdekes vámpír felfogást tárgyalt.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nefadar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Legutóbb arról volt szó, hogy ki volt az első vámpír, és ott egy nőt említettek a Biblia szerint.
Mennyire lehetne igazat adni a Vampire könyveknek, hogy Káin volt az első vámpír?
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- birefi
- Nem elérhető
Black Poet írta: Líthas!
Birefi: Lilith véletlenül nem 1 démon volt aki női alakot öltött? [Vmi legszebb nő...] Nem nagyon vagyok tisztában a régi legendákkal, de úgy tudom az valamikor még NAGYON régen volt, nem?
Lilith mint írtam az első nő volt. Utána több démon anyja lett és mivel kitagadták őt is démonnak nevezhetjük.
A démon amúgy egy érdekes szó. Hisz lényegében, nézőpont kérdése ki az angyal, az ősanya, a démon, az isten, az ördög.
Boszorkány, gonosz szellem, démon, ez fordítási kérdés. E régi forrásokat csak úgy lehet megérteni, ha az egész kultúrát és nyelvet ismered, az meg nagyon macera, így 6 ezer évre visszamenőleg.
Ennek az Inanna-k utána nézek. Istár eredeti neve?
Fene se tudja Istárnak számtalan neve volt.
- Black Poet
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Birefi: Lilith véletlenül nem 1 démon volt aki női alakot öltött? [Vmi legszebb nő...] Nem nagyon vagyok tisztában a régi legendákkal, de úgy tudom az valamikor még NAGYON régen volt, nem?
"...Kiontott vérünk harmatáért
Emeld fel lelkünk Darton herceg!"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Inannáról:
Az Inanna név, Istar istennőnek az eredeti névalakja.
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- ainawethien
- Nem elérhető
Amúgy Anne Rice éppen ezekben a percekben írja az uccsó Vámpírkrónikáját.. az lesz a címe, hogy BLOOD CANTICLE, azaz "Vér Himnusz", vagy valami ilyesmi.. én már rohadtul kiváncsi vagyok rá, és ez a cím is sokat ígér...
tök vicces... minnyá VH3, és mi a vámpírokról beszélgetünk.
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- birefi
- Nem elérhető
Persze élni nem éltem. De speciel 1848-ban se éltem, mégis elhiszem, hogy Kossuth állt a forradalom élére.
Amúgy miért nem Lilith-ről rizsálunk?
Ő valószínűleg tényleg a kárhozottak királynője!
Róla a babilóniai források is írnak. A Gilgames eposzban is szerepel, és mint tudjuk később részben az volt a Biblia alapja is.
És bár nem ő volt az első vámpír (hisz az ugye vki akit Káin-nak nevezett el az utókor), de valójában idősebb az első vámpírnál, és ő volt az első kárhozott.
A sztori gondolom ismert. Isten megteremtett két embert (ffi és nő).
A nő (Lilith) azonban fellázadt Ádám ellen. Ugyanis úgy gondolta, hogy mivel ugyanúgy teremtették, ezért egyenrangú. Ádám ezt másként gondolta.
Lilith-tel állandóan veszekedtek. Aztán Lilithnek elege lett lelépett.
Mire pár angyal utána ment, hogy vissza hozza. De neki nem volt kedve. Ezért az angyalok megátkozták. Az általa szült démonokból folyamatosan halnak meg, és csak úgy mentheti meg őket, ha ember gyerekek lelkét rabolja el érte.
Namost Lilith sztorija elég zűrös, szóval akár még az is lehet, hogy ő volt az első vámpír. Sőt az is lehet hogy ő "démoni fensége" nem is volt vámpír, csak simán egy gonosz démon.
Az is igaz, hogy a Gilgames eposz mintha boszorkánynak emlegetné. De ez fordítás kérdése.
Egy viszont tuti ikertestvére nem volt, és királynő se volt soha, istent meg tuti nem tisztelt soha.
- ainawethien
- Nem elérhető
- Arnyelf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Az a gond, hogy az Akasha-Enkil dolog tényleg erős ferditése au ősi mitoszoknak, amit Rizs Anna ránk hagyott. Nem rossz, de ferdités..vagy nem?
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- ainawethien
- Nem elérhető
Sőt.. mint valami szimbólum.. minden vámpírok ősanyja..
- Arnyelf
- Nem elérhető
De mi az alap.. .Anne Rice? szeretem, de inkább a Bibliát venném alapul..abban pedig mintha nem AKashának hivtak volna, és mintha sohasem élt volna a földi siralomvölgyben...
vagy nem?
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- ainawethien
- Nem elérhető
1. Namost, így logikus miért közkedvelt az elképzelés. Szóval az első vámpír nő, igaz?
Így van. Ő Akasha.
2. És ha valójában Akasa testében ő van, akkor nem e Ámel az első vámpír?
Nos, az én elképzelésem az az, hogy amikor Ámel kiszívta a vért a sebeken keresztül, akkor ugyebár Akashát megölte... és amikor Akasha szelleme el akarta hagyni a testet, akkor Ámel, a vér által adott erővel visszatartotta, mintegy hálóként rátelepedett, és visszarántotta a testbe akasha távozni készülő lelkét. Csakhogy azzal nem számolt valószínűleg, hogy így a szellem, azaz ÁMEL elveszti identitását, és "beleolvad" Akasha szellemébe. Nem uralja a testet, csak jelen van.. de nem úgy, mintha 2 szellem élne egy testben... hanem, úgy, mintha összeolvadt volna a kettő, és ebből Akasha, tehát a gazdatest szellemének tulajdonságai lennének az uralkodók.. csak hogy kiegészültek ÁMEL tulajdonságaival is, amelyek pl.. a vérivás..
magyarul Akasha testében, vagy akár melyik vámpír testében Ámel nem "beszélget, és diskurál" a gazdaszellemel.. Ámel megszűnt létezni abban a percben, amelyben belement a testbe. Ott van, de már nem tudatos lény, csak a tulajdonságok.. a démoni tulajdonságok adódnak tovább a vércserével.
3. És akkor az a sztori, hogy minden vámpír vmilyen szinten kapcsolatban áll vele. Hisz Ámel gazda testének nyúlványai.
Nos, miután tisztáztam, hogy olyan, hogy ÁMEL már nincs, nem Ámellel állnak kapcsolatban, hanem Akashával.. (illetve most már Maharet-tel és Mekaréval, de ez megint egy másik sztori).
4. Egy testetlen lény hogy szívja ki a vért, és egyáltalán hogy dolgozza fel?
Ez nyilván a szellemek közti "evolúció" kérdése is.. van olyan szellem, aki nem tud tárgyakat mozgatni, és van olyan, amely igen... vannak jó szándékú, és vannak rossz szándékú szellemek. Amel egy olyan szellem volt, aki testet szeretett volna magának, és ez a "mánia", ez a rögeszme elhatalmasodott rajta, és így erőre is kapott. Másrészt, ha beszélsz egy szellemhez, ha beszélsz róla, akkor az köztudottan erősebb lesz ettől. Maharet és Mekare, mikor tudomást szereztek arról, hogy ez az Ámel nevű szellem "csipkedni" tud, és ezzel mint a szúnyog ki tudja szívni a véred, akkor Ámel erősödött, és mire oda került, hogy akashá-t kellet kiszívnia, nagyon erős lett. (Főleg, hogy azon az éjszakán Enkil és Akasha folyamatosan hozzá beszélt..)
5. Akasa miért nem öleti meg az ikreket?
Azért nem, mert még ő maga sem tudta, hogy ha megöli a vámpírokat, az rá milyen hatással lenne.. szal ez inkább tudatlanságból fakad.
6. Az ikrek hogy képesek megölni Ámelt?
Nem ölték meg Ámelt.. ezt írtam volna valahol? Egy szellemet nem ölhetsz meg, még Anne Rice-nál se.. max. "elzavarhatod"
7. Na az már csak hab a tortán, hogy Uruk városában, de még a közelében sem (értsd egész régióban) nem dívott a kannibalizmus 6000 éve. De ha jól emlékszem már 8000 éve se volt ott ilyesmi (korábbi adataim nincsenek, de hogy ilyen szokás lett volna arrafelé azt erősen kétlem.)
Semmi cinizmus.. de te már akkor éltél? Senki nem tudhatja biztosan, és amíg ez így van.. nos tény és való, az ember azt hisz, amit akar.
8. Viszont azt nem értem, mikor vki azt írta itt, hogy AR vámpír felfogása mennyivel szabadabb, mint a WoD. Jesszusom, ez a felfogás olyan szűk és kötött, mintha a WoD-ban egyetlen fiatal klánra szűkítenénk az egészet.
Oh nem.. nem, mert vannak tények.. események, és ebből az ember szépen kikerekít magának valamit. Megmagyarázza a dolgokat.. tehát ez így mind nincs leírva, ebbe azért belevittem a saját véleményemet is..
Innana asszem nem Uruk egyik főistene.. Akasha "hozta" magával, valahonnan északról, amikor beházasodott oda.
Uhh.. Anne dehogy kerül minden Bibliával kapcsolatos dolgot.. szinte csak ezeket a kérdéseket taglalja.. illetve az Isten/Sátán kérdést... Mikor ezeket a könyveket írta, akkor egyházellenes volt, tehát pláne nem fogta vissza magát.. most állítólag megtért a férje halála után/vagy nem sokkal előtte...hát nem tom,...
Na, ennyi lenne.
Zsu
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Látom te nagyon kedveled a WoD-t
Enkil isten volt és nem istennő, méghozzá ha jól emlékszem akkor a főisten
Az Inanna név, Istar istennőnek az eredeti névalakja.
A KK-ban tudtommal a szellemek nemtelenek, szal az így nem kérdés, hogy ffi-e v. nő Amel.
testetlen lény, hogy szív vért: Mekare, aki ugye látta a szellemeket, mindig úgy írta le őket, hogy van egy "középpontjuk" ami nem testetlen (a pontos válaszhoz kéne a könyv csak az épp nincs nálam )
nos egyelőre ennyi:
Namarië!
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- birefi
- Nem elérhető
Áh, értem már. Ezen vki sokat dolgozott gratula!
Namost, így logikus miért közkedvelt az elképzelés. Szóval az első vámpír nő, igaz?
Vagy mégse? Ámel ffi, vagy nő? És ha valójában Akasa testében ő van, akkor nem e Ámel az első vámpír?
Mondjuk nem tudom milyen pontos a leírás, de itt szó sincs arról hogy a vér része lenne Ámel szelleme. a szellem kiszívta a vért ugye, majd megszállta az üres testet. Így magával együtt vissza került a vér is. És akkor az a sztori, hogy minden vámpír vmilyen szinten kapcsolatban áll vele. Hisz Ámel gazda testének nyúlványai.
Persze rengeteg kérdés adódik. Egy testetlen lény hogy szívja ki a vért, és egyáltalán hogy dolgozza fel? Akasa miért nem öleti meg az ikreket?
Az ikrek hogy képesek megölni Ámelt? Ez kicsit olyan, mintha az embert a saját keze fojtaná meg. Ez csakúgy képzelhető el, ha Ámelnek nem teccet Akasa terve. (Ebben az esetben Ámel ffi.)
Bár így is érdekes, hogy Ámel vállalja a kockázatot, ugyanis az kész csoda, hogy Akasa halálával vagy nem halt meg minden vámpír, vagy nem vált mind önállóvá, és Ámel továbbélhet Makarában.
Na az már csak hab a tortán, hogy Uruk városában, de még a közelében sem (értsd egész régióban) nem dívott a kannibalizmus 6000 éve. De ha jól emlékszem már 8000 éve se volt ott ilyesmi (korábbi adataim nincsenek, de hogy ilyen szokás lett volna arrafelé azt erősen kétlem.)
Viszont azt nem értem, mikor vki azt írta itt, hogy AR vámpír felfogása mennyivel szabadabb, mint a WoD. Jesszusom, ez a felfogás olyan szűk és kötött, mintha a WoD-ban egyetlen fiatal klánra szűkítenénk az egészet.
Pár dolog azért emlékeztett a valóságra. Ha vki hihető sztorit szeretne érdemes minél inkább belekeverni a valós történelmi tényeket, amit pl. ww félelmetesen jól csinál, de az igaz, hogy jóval többet és többen foglalkoztak vele.
Uruk városának van némi köze Enlil-hez, ami majdnem Enkil. Bár, ha jól emléxem ő istennő volt nem király, ellenben Inanna nevű istenről nem hallottam. Ami nem csoda hisz rengeteg van. De azért az fura, hogy Uruk egyik főistenéről nem olvastam.
Akasa, róla Akhasha ugrik be. Ő róla vmit olvastam vhol, és nő volt az igaz.
Az egész Haiman sztori pedig emlékeztet egy ősrégi arab sztorira, aminek sajna eredetijét nem olvastam, de ww kicsit hihetőbben dolgozott fel, és lényegében nem más mint az assemita klán teremtés története. Röviden Hasszán testőrparancsnokról szól. A király beenged a városba egy kedves vándort Káint. Hasszán nem nézi jó szemmel a dolgot, de sajnos mikor már megerősödik gyanújában és ura érdekében fellázad és betör a palotába, már elkésik. A királyi vámpírokat persze lemészárolja embereivel. Aztán megindulna, hogy végezzen Káinnal. Azonban rájön, hogy Káinnal szemben nincs embernek esélye. Ezért a királyt (legjobb barátját) kiszívja mielőtt távozna. Később hű társakat szerez. Azóta klánja vígan írtja a vámpírokat.
(ők a (h)aszaszinok.)
Csak azt nem értem AR miért nem Lillith sztoriját dolgozta fel?
Gondolom félt az egyháztól ezért kerül bármilyen Bibliához kapcsolódó dolgot.
Viszont ajánlom a Tremere klánregényt.
- ainawethien
- Nem elérhető
Jut eszembe vki megmondaná végre mi ez az Ámel sztori és hol olvasta (értsd: melyik könyv)
Eztet én írtam, szal olyan is, de asszem a lényeg érthető. Ha valami nem világos, csak szólj. Amúgy a könyv: Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
giraf.elte.hu/~orlando-bloom/lestat/annericevampkeletkezes.htm
www.the-dark-gift.rules.it
- birefi
- Nem elérhető
Eurynome írta: Amúgy hogy mit akart kifejezni Dín apó, arról nekem sincs fogalmam.
De hogy a vitába is beleszóljak, részemről a Rice-rendszer van előnyben részesítve. Egy ilyen szabadszellemű rendszerben tolom most a V:tM-t is
Na akkor talán majd felfedi Dín apó előttünk a dolgot!
Vita amúgy nincs. Pontosan milyen irányba tolod el? Milyen sabath szellem?
Na de komolyan mire gondolsz. Te is el veted a káin sztorit, az első várost, Lamech, stb. dolgokat? És vmi Ámel dologra mész át, meg a vérben rejtőző szellemre? (Szvsz kappadókiai haverom vagy Madeline ezen kicsit mosolyogna.)
Jut eszembe vki megmondaná végre mi ez az Ámel sztori és hol olvasta (értsd: melyik könyv) :
- Eurynome
- Nem elérhető
Szerintem isbirefi írta: Lamech rulez!
Amúgy hogy mit akart kifejezni Dín apó, arról nekem sincs fogalmam.
De hogy a vitába is beleszóljak, részemről a Rice-rendszer van előnyben részesítve. Egy ilyen szabadszellemű rendszerben tolom most a V:tM-t is
...and Death laughs back...
- ainawethien
- Nem elérhető
- birefi
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Vimpárok pedig mindenhol vannak! címszó alatt:
Umberto Eco a Tegnap szigetében írta: Ettől aztán olyan lesz neki az átvirrasztott éjszakák menedéke, mint az anyaöl, és méginkább okkal bujdokol a nap elől. Talán olvasott a Magyarországi, Livóniai vagy Havasalföldi Élőhalottakról, akik nyugtalanul járnak-kelnek alkonyattól napkeltéig, hogy azután kakasszókor visszaosonjanak a sírba: lehet, hogy ez a szerep csábította...
Nemes üdvözlettel:
Ez mi akart lenni?
- Dínchamion
- Nem elérhető
Ím, ide is bedugtam vonzó, ám jóvágású Ventrue arcomat...
Szóval egy kis érdekesség, Vimpárok pedig mindenhol vannak! címszó alatt:
Umberto Eco a Tegnap szigetében írta: Ettől aztán olyan lesz neki az átvirrasztott éjszakák menedéke, mint az anyaöl, és méginkább okkal bujdokol a nap elől. Talán olvasott a Magyarországi, Livóniai vagy Havasalföldi Élőhalottakról, akik nyugtalanul járnak-kelnek alkonyattól napkeltéig, hogy azután kakasszókor visszaosonjanak a sírba: lehet, hogy ez a szerep csábította...
Nemes üdvözlettel:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- birefi
- Nem elérhető
Akkor hasonló stílusban WW= white wolf. Most már tudod.
Na jó. Szóval ez a bagázs dolgozta ki a vámpír szerepjátékot, az ún. Vampire: The Masquarade-t.
Árnyelf is mindig erre célozgat itt.
Anne Rice regényei kicsit hajaznak rá, de persze csak a miatt, mert elég valóságosnak próbálta leírni dolgokat, ami a ww célja is volt.
Persze több ponton eltérnek. Oszt, hogy ki melyiket fogadja inkább el az változó. Árnyelf pl. annak ellenére, hogy maga is játszik/ott vamp-ot, mégis pár kérdésben Rice írásait tartja irányadónak. Ellentétben velem.
- ainawethien
- Nem elérhető
Ámel az a szellem, aki testet szerezve létrehozta az első vámpírt (Akashát). így már tudod...
- birefi
- Nem elérhető
remélem az nem gond, hogy én a ww-t kicsit jobbnak tartom.
Minden tiszteletem Rice-é, de azért ha több ember dolgozik vmin és ekkorra háttérmunkát végeznek az sokkal 'valósabb' mint egy ember amúgyis 'költöi szabadság' által ferdített 'valósága'.
Nekem teccik ez a Káin sztori, az első várossal. Még akkor is ha az igazi öregek tudják hogy ez se egészen úgy van/volt ahogy egyesek hiszik...
Lamech rulez!
- ainawethien
- Nem elérhető
Ez a szellem szétaprózva kis vércseppekre nekem fura. Már csak azért is mert akkor a szellemét veszti mikor mondjuk vérének nagy részét elvesztette? vicces.
Én is elgondolkoztam már ezen, és szerintem ez az egész úgy történik, hogy abban a pillanatban, amikor a halandó lelke távozik a testből, a halál pillanatában, akkor ez a vérrel bejutott szellem (azaz ÁMEL), bár erőtlen ahhoz, hogy egyedül uralja a testet, bent tudja tartani a halandó lelkét, és abba "olvad" bele, és ezzel adja a "démoni" tulajdonságokat.. uhh.. nem tudom értitek-e mit akarok mondani..
- birefi
- Nem elérhető
Te mindent kétszer mondasz, kétszer mondasz?
Tudtommal az amaranth a diablerie régies megfogalmazása, bocs tudod a megszokás.
Ja igen nekem a ww-s hozzáállás jobban teccik. Hogy melyik volt az első Anne Rice vagy ww nem tudom, de nem is izgat. Ez a szellem szétaprózva kis vércseppekre nekem fura. Már csak azért is mert akkor a szellemét veszti mikor mondjuk vérének nagy részét elvesztette? vicces.
A Tremere-t ne védd itt nekem, én is csípem őket (kedvenc karakterem), de attól még szemétládák. (Már akkor azok voltak mikor még éltek!) Na de ezzel persze nincsenek egyedül a vámpírok között.
Amúgy nem hinném, hogy bármivel kevésbé vámpírok mint a többi.
Sőt a hatalmi piramisuk abszolút nem ódivatú, se ez a cserediák programjuk. Nézz szét a kine világában, ott is ez van.
- Arnyelf
- Nem elérhető
Amiről ÉN irtam, a diablerie-kapcsolatban..(NEM amaranth, az kicsit más ) az az egyik legelső elképzelés a vámpirok szaporodásával és lélektanával kapcsolatban - még amit Anne Rice álmodott meg. És valahogy az az egyik legjobb elképzelés SZVSZ.
Amugy a vámpirokat igazából tényleg nem a szemfogak teszik hanem az ami a "lelkükből" lesz, miután kénytelenek szembenézni az öröklét átkos mivoltával.
Yao: ha szerzel még 4 embert, akkor hétvégenként nálunk
egyebek: Amugy visszatérve a Tremere dolgokra. Egyet nem kellene senkinek elfelejteni, mielőtt bármilyen véleméynt mond a Tremere-ekről (errőla témárol valami 6 éve vitázunk páran a WhiteWolf dev fórumon,,) nem állatok.. DE NEM IS EREDENDŐEN VÁMPIROK!!! Ebből fakadóan más a hozzáállásuk a dolgokhoz. A Tremere Ölelés maga nem állatias, hanem biztositja a hozzáférést a mágiához és belépést nyújt a Ház és Klán Hierarchiájába. Mert Házként látják magukat, nem klánként. Az hogy a magyar Live mit tett a Ház és Klán megitélésével, nem részletezem, mert az egyszerüen röhejes.
A tremere is sebezhető persze, annak ellenére hogy elméletben és az elkéozelés szerint a gyakorlatban is nagyon jol mukodo kasztrendszer él. Kérdés - ki mennyire képes beleélni magát egy a máig is a múltban élő klán bőrébe...
Huh..leállitom magam, mert a Tremere az egyik olyan dolog, amiről lehetne éveked vitázni
Na adios
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Arnyelf
- Nem elérhető
Amiről ÉN irtam, a diablerie-kapcsolatban..(NEM amaranth, az kicsit más ) az az egyik legelső elképzelés a vámpirok szaporodásával és lélektanával kapcsolatban - még amit Anne Rice álmodott meg. És valahogy az az egyik legjobb elképzelés SZVSZ.
Amugy a vámpirokat igazából tényleg nem a szemfogak teszik hanem az ami a "lelkükből" lesz, miután kénytelenek szembenézni az öröklét átkos mivoltával.
Yao: ha szerzel még 4 embert, akkor hétvégenként nálunk
egyebek: Amugy visszatérve a Tremere dolgokra. Egyet nem kellene senkinek elfelejteni, mielőtt bármilyen véleméynt mond a Tremere-ekről (errőla témárol valami 6 éve vitázunk páran a WhiteWolf dev fórumon,,) nem állatok.. DE NEM IS EREDENDŐEN VÁMPIROK!!! Ebből fakadóan más a hozzáállásuk a dolgokhoz. A Tremere Ölelés maga nem állatias, hanem biztositja a hozzáférést a mágiához és belépést nyújt a Ház és Klán Hierarchiájába. Mert Házként látják magukat, nem klánként. Az hogy a magyar Live mit tett a Ház és Klán megitélésével, nem részletezem, mert az egyszerüen röhejes.
A tremere is sebezhető persze, annak ellenére hogy elméletben és az elkéozelés szerint a gyakorlatban is nagyon jol mukodo kasztrendszer él. Kérdés - ki mennyire képes beleélni magát egy a máig is a múltban élő klán bőrébe...
Huh..leállitom magam, mert a Tremere az egyik olyan dolog, amiről lehetne éveked vitázni
Na adios
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- ainawethien
- Nem elérhető
Hát az lehet, hogy a nyelőcső a szívbe irányul... (a gyomorral még mindig nem értek egyet.. szerintem az ott "marad" ) gondolom ez okozza azt a szenvedést, - ez a belső szervi változás - , amit a halandó elszenved, mielőtt átválozna.. nem is igazán maga a tény, hogy haldoklik az ember, illetve hogy hatalmas vérvesztesége van..
- birefi
- Nem elérhető
A nyelőcső úgy változik, hogy a szívbe irányul a vége. Hogy a test meghal e? Szerintem igen aztán újjáéled. De az igaz, hogy biztosat nem tudunk. Nem is ez volt a kérdés
- ainawethien
- Nem elérhető
de kinek mi a véleménye... amíg nem tanulmányozunk, vagy vágunk fel egy vámpírt, addig nem tudjuk a teljes igazságot.. addig meg had találgassunk.