- Köszönetek: 1
A Gyűrűk
- _Neo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
www.tolkientown.com/shop/default.php?cPath=66_68
remélem bejön...
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szerintem a törp Gyűrűknek nem olyan "mellékhatása" volt, mint az Egynek, hogy elhalványul. És bizony hosszú/hosszabb idő után látni lehetett rajtuk, hogy minden gondolatukat átjárja a gazdagság utáni vágy. Mondhatni kapzsik lettek.
- Sil
- Nem elérhető
- Vilya
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- nido
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
" írta: A halandók eltűnnek, a többiek szvsz nem, de erre csak a tünde gyűrűk példáját tudnám felhozni: a tündék nem tűntek el tőle, és Gandalf sem. Az Egyet Sauron és Bombadil kivételével csak halandók viselték, és mindkettőjükre ráhúzható vmi más indok.
A tünde Gyűrűk szerintem Frodót sem tüntették volna el.
Hiszen a törp Gyűrűktől a törpök sem tűntek el, pedig ők halandók.
Gandalf szvsz elég általánosan beszél, amit a 9 meg is indokol. Megnéztem a GyU függelékében a törp gyűrűkre vonatkozó részt, de nekem nem nyilvánvaló, hogy folyamatosan hordták, ráadásul a törpökre nem is volt olyan erős hatással: ugyanúgy öregedtek és el sem tudtak halványulni.
- Sil
- Nem elérhető
Természetesen Vilya a gyűrű neve. Narya, Nenya, Vilya. A Tűz, a Víz és a Lég Gyűrűje.Vilya írta: Üdv Mindenkinek! :hello:
Most írok ide először és rögtön egy kérdéssel fordulok felétek.
Felmerült egy kérdés az Elrondos topicban, hogy Elrond Gyűrűjét, hogy hívták. Az én könyvemben (1981-es kiadás) Viljának írja, másoknak pedig Vilyának. Most vajon melyik? Az én könyvemben nyomtatási hiba történt? :hein:
A választ előre is köszi!!!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Vilya
- Nem elérhető
Most írok ide először és rögtön egy kérdéssel fordulok felétek.
Felmerült egy kérdés az Elrondos topicban, hogy Elrond Gyűrűjét, hogy hívták. Az én könyvemben (1981-es kiadás) Viljának írja, másoknak pedig Vilyának. Most vajon melyik? Az én könyvemben nyomtatási hiba történt? :hein:
A választ előre is köszi!!!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szerintem sem feltétlenül tűnnek el. Valahol úgy emlékszem még azt is említik, hogy csak az Egy Gyűrűnek van láthatatlanná tevő képessége. Meg a varázsgyűrűknek. Holtakat nincs értelme eltűntetni, tehát értelmetlen a kérdés..., mint már mondtam.
Mindenkinek további jó nyarat! :closed:
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Nefadar írta: Ez ide is illik, lehet, hogy Ulmonak már kezd ott belelőlünk elege lenni ezért ha lehetne itt folytassuk azt a témát.
Alyr Arkhon írta:
Nimdorc írta:
Finarfiel írta: Tényleg mindenki eltűnik, vagy csak a halandók?
Volt tünde kezén a gyűrű?
Szauron (és persze Bombadil is) Ardához kötött lélek.
Valahol olvastam (de sajnos már nem emléxem hol), hogy a tündék egyszerre léteznek két világban (a látható és a szellemvilágban), lehet ők sem tűnnének el?
A halandók eltűnnek, a többiek szvsz nem, de erre csak a tünde gyűrűk példáját tudnám felhozni: a tündék nem tűntek el tőle, és Gandalf sem. Az Egyet Sauron és Bombadil kivételével csak halandók viselték, és mindkettőjükre ráhúzható vmi más indok.
Hiszem a törp Gyűrűktől a törpök sem tűntek el, pedig ők halandók.
Miért is tűnnének el? minden gyűrűnek változó volt az ereje és a funkciója.
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Nefadar
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Nimdorc írta:
Finarfiel írta: Tényleg mindenki eltűnik, vagy csak a halandók?
Volt tünde kezén a gyűrű?
Szauron (és persze Bombadil is) Ardához kötött lélek.
Valahol olvastam (de sajnos már nem emléxem hol), hogy a tündék egyszerre léteznek két világban (a látható és a szellemvilágban), lehet ők sem tűnnének el?
A halandók eltűnnek, a többiek szvsz nem, de erre csak a tünde gyűrűk példáját tudnám felhozni: a tündék nem tűntek el tőle, és Gandalf sem. Az Egyet Sauron és Bombadil kivételével csak halandók viselték, és mindkettőjükre ráhúzható vmi más indok.
Hiszem a törp Gyűrűktől a törpök sem tűntek el, pedig ők halandók.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Galadh írta: A Szem jelét? EZ hol van leírva?????
"-Orkok, mégpedig sokan-mondta. [Gandalf]-Némelyik nagy és gonosz fajta: mordori a Sötét Uruk. Most épp hátul battyognak, de akad köztük más is. ..."
Valahola Szemet is említik, de azt most nem találom. Lényeg, hogy Szauron orkja is ott voltak. Tehát gondolom ők a Gyűrűvel is törődtek, na de ez már tényleg OFF.
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Gandalf- Tűz gyűrűje
Balrog- Tűz
Tehát azonos erővel rendelkező ellenfelek, a győzelem csak szerncse kérdése, sőt, egyikük sem nyert!
Galadh
- Nefadar
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Nefadar írta: A hatalmuk nem ugyanakkora, mert Gandalfnak a gyűrű növelkte a hatalmát ugyanúgy mint Szauronnak amikor nála volt...
De ezt a balrog valahogy kiegyensúlyozta Gandalfnak is komoly ellenfél volt, nem tudta lepöckölni a hídról...
Galadh
- Nefadar
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
De a balrog Gandalffal is "egy szinten volt".
De Móriában voltak olyan orkok is, akik a Szem jelét viselték, tehát igenis szauron szolgálatába voltak.
Ahogy a nazgulokat tudta irányítani a Gyűrű hatalma, ami mindig maga felé vonzotta a gonoszt, úgy azt a tengeri szörnyet is. Gondoljatok bele, még Gollamot is!
Kezd ez az egész Alyr Kalandjára hajazni...
A Szem jelét? EZ hol van leírva?????
igen: Balrog - Gandi, Maia-maia.
Bár korántsem biztos, hogy ettől ugyanakkora lesz az erejük...
Galadh
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
De a balrog Gandalffal is "egy szinten volt".
De Móriában voltak olyan orkok is, akik a Szem jelét viselték, tehát igenis szauron szolgálatába voltak.
Ahogy a nazgulokat tudta irányítani a Gyűrű hatalma, ami mindig maga felé vonzotta a gonoszt, úgy azt a tengeri szörnyet is. Gondoljatok bele, még Gollamot is!
Kezd ez az egész Alyr Kalandjára hajazni...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Neki minden cselekedetében növeli a hatalmát, és amikor az ajtót megpróbálta eltorlaszolni az orkok ellenében, biztosan sokat segített neki.
Előtte meg a balrog cdak azértz kelt fel és jött Gandalfék közelébe, mert Pippin a fejére ejtette a kavicsot, morci lett, hogy felébresztették, és elindult felfelé rendet tenni.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Nefadar
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
Galadh írta:
Szméagol írta: Akkor a balrog miért üldözte őket Móriában?
Mint az orkok. "Idejött vki? Nyírjuk ki..."
Nyírjuk.
– Nem tudom – mondta Gandalf. – De valamennyi csáp egy parancsot követett. Mind a hegy alól, a hegy alatti fekete vízből kúszott elő. A föld mélyén az orkoknál is vénebb és ocsmányabb jószágok élnek. – Azt már nem mondta ki, hogy bármi légyen is, ami ott él a tóban, a társaság tagjai közül elsősorban Frodót ragadta meg.
Ennyi erővel a balrog is mehetett Frodó ellen, csak őt nem hagyták.
Én se hiszem, h Szauron szolgálatában állt volna. Inkább olyan cica lehetett, mint a banyapók.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Nefadar írta: De ha jól emlékszem Gandalf nem használta a Gyűrűjét...
Nem Gandalf gyűrűjéről van szó, hanem az egy Gyűrűről. Azon kívül, nem csak akkor érezhette meg, ha használatban volt.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Nefadar
- Nem elérhető
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Mint az orkok: Idejött vki? Nyírjuk ki..."
Nagyjából igen (szerintem). Megérezte egy másik erő jelenlétét és féltve jól bevált búvóhelyét el akarta zargatni őket. Ez az erő lehetett Gandalf is nem csak a Gyűrű (vagy a kettő együtt).
Ha a kettőt együtt érezte meg szegény balrog hogy összezavarodhatott. 8o)
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- amanibhavam
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
(Remélem Nefadar, nem haragszol meg rám... ) Akkor a balrog miért üldözte őket Móriában? Talán szüksége volt az Egy Gyűrűre??? Vagy felzavarták az alagsorból?
Ezekből az következik, hogy Szauronnak dolgozott.
A kis hatalmú varázs-gyűrűkről mit tudunk? Kiknél voltak? Volt jelentőségük a Harmadkorban?
szvsz a balrog nem "dolgozott" Szauronnak - maia volt, Szauronnal azonos szellemi rendből. Ha valaki, Morgoth Bauglir volt a "főnöke", aki ekkor már rég a Cúmában pihentette fájós lábait. A balrog csak úgy "magának" volt ott.
love is the shadow that ripens the wine
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Szméagol írta: Akkor a balrog miért üldözte őket Móriában?
Mint az orkok. "Idejött vki? Nyírjuk ki..."
Galadh