Nyelvek és írások

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28693 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Amani Doki<br> <br> értékeld már pls a lentebbi öklömnyi betűkkel írt nőnapi köszöntőmet, mert nemtom, hogy helyes-e és emiatt nyugtalanul hálok.<br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28692 Írta: Anonymous
számomra kihívás a quenya<br> <br> meg lehet-e tanulni s ki lehet-e fejleszteni bel?le egy legalább bagyjából használható nyelvet?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28691 Írta: Anonymous
Beth,<br> <br> tegnap mutogattam egy külsős, ám szimpatizáns haveromnak, hogy hogyan ásódunk bele a nyelvtanba, írásmódokba... Elismerően azt mondta:<br> <br> -- Ezzel az erővel latinul is tanulhatnátok!<br> <br> Aztán lejátszottam neki, ahogy JRRT felolvassa a Namárië-t...<br> Ő is egyből azt mondta, hogy ''Ez tiszta finn!''<br> <br> :) <br> <br> Nyelvvizsga ugyan nincs belőle, de számomra kicsit olyan, hogy közelebb kerülök a nemes nyelvhez, az Óidőkhöz, a tündékhez. Akik s amik, mint tudjuk, mind-mind egyetlen ember (maia?) elméjéből sarjadtak, de virtualitásukban oly valósak...<br> <br> Á, úgyse igaz, nem lehet, hogy ezt egy halandó egyedül csak kitalálta... Ezt JRRT csak leírhatta, mint krónikás, aki ott volt és ismerte.<br> Néha erősen így érzem :) <br> <br> A nőnapi üdvözlet meg remélem helyes, majd Doki megmondja... :) <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28690 Írta: Anonymous
Üdv Varda! <br> <br> Igyekszem jól beleásni magam. :) <br> Kár, hogy ebből nem lehet nyelvvizsgázni... <br> <br> Szia! B.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28689 Írta: Anonymous
Aiya Beth!<br> <br> Nekem se volt elég, dehát el kell valahol kezdeni! És tényleg lehet vele viszonylag gyorsan haladni.<br> <br> Namárie!<br> <br> Varda<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28688 Írta: Anonymous
Sziasztok! <br> <br> Sajna még mindig nem vagyok fent a levelezőlistán. Lehet, hogy ez az akadozás a feliratkozással rossz előjel? Talán nem. Talán, talán, talán...<br> <br> De nagyjából sikerült összeszedni a nyelvtani anyagot és 7végén belenézek. Bár így elsőre nekem biztos, hogy nem elég hozzá egy hétvége. <br> <br> Kössz a nőnapi üdvözletet... :) <br> <br> Üdv. B.<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28687 Írta: Anonymous
Aiya mindenki!<br> <br> Addig is, amíg Amy előkerül, elárulom azoknak, akik még nem jöttek volna rá, hogy Olórin épp Boldog Nőnapot kívánt mindenkinek!<br> <br> Köszönjük!<br> <br> Varda

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28686 Írta: Anonymous
Amy Doki figyelmébe:<br> <br> Ha az alábbi írom, akkor az helyes, jó, korrekt?<br> <br> <font size=+3><br> ''Meranye valin aurë nissiva!\''<br> </font><br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28685 Írta: Anonymous
Olórin: Van aki meg még a főneveket se tudja rendesen ragozni... mint Pl.én)<br> (ja, még csak keményen 1X tudtam belenézni!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28684 Írta: Anonymous
LEGOLAS:<br> <br> Kérlek, vedd a fáradságot, és olvass vissza pár oldalt...<br> <br> Ez az egész topik a nyelvekről szól, csak kissé unalmas újra elismételni folyton ugyanazt...<br> <br> Tudom, uncsi néha, ha elölről át kell lapozni egy topikot, de hidd el, megéri :) <br> <br> üdv<br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28683 Írta: Anonymous
picit kezdek morcos lenni

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28682 Írta: Anonymous
Hellósztok! Meg tudjátok mondani, hogy hol lehet tanulni a tünde-nyelvet. Van köztetek, aki tudja beszélni is??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28681 Írta: Anonymous
Olórin:<br> a szótárak nem adnak meg t?változást az Olórin bejegyzésnél, úgyhogy feltételezem, hogy Olórinen a helyes; az viszont, hogy eszközhatározós esetben Olórinnen vagy Olórinden-e a helyes, nem tudom

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28680 Írta: Anonymous
TÖBB VÁLASZ:<br> <br> 1.<br> BETH:<br> Bocs, ha nem válaszoltam, sajnos, sokkal kevesebb időt tudok áldozni a Fórumra meg a listára, mint amennyi kéne. Kérlek, írj bátran újabb figyelmeztetést, lehet, hogy egyszerűen elkerülte a figyelmemet.<br> <br> 2.<br> EGLARA:<br> <br> Lám, mire válaszközelbe kerülök, Amy Doki megoldja :) Hálistennek. <br> Amúgy pl. az OLÓRIN főnév esetében sem tudtam biztosan, hogy OLÓRIN<b>D</b>EN vagy sima OLÓRINEN a helyes megoldás.<br> <br> Amani Doki az igazi prof itt nyelvtan-ügyben, én csak lemaradva kullogok a dolgok után, sajna... De makacs reménnyel! :) <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28679 Írta: Anonymous
Köszi! Feltétlenül megpróbálom!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28678 Írta: Anonymous
Eglarcarien:<br> két eset lehetséges: bejön egy e köt?hangzó, és úgy jön hozzá az -n rag: aran, aranen<br> egyes -n és -l vég? f?neveknek,pl. Laurelin -nd a tövük, így a részeseset Laurelinden lesz<br> <br> <br> hogy a levlista milyen alkalmazást hiányol, fel nem foghatom, elvileg teljesen sima mailként viselkedik a dolog; próbáld meg egy másik mailcímr?l

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28677 Írta: Anonymous
Olórin: Egyes számú, 'n' végződésű főnév esetén részesesetben mi van? Úgy értem, hogyan kell ragozni? Duplázni az 'n'-t? Vagy mi?<br> amanibhavam: Sajnos nem tudtam föliratkozni a levlistára, valami 'alkalmazás hiányzik', a gép szerint...<br> A nyelvtani rész attól függetlenül szuper.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28676 Írta: Anonymous
persze, hogy jöhetsz<br> várunk a levlistán is

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28675 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> <br> Ez OFF lesz, de szerintem elsőre ne lapozzatok. Majd másodikra...<br> <br> Úgy kezdődött az egész, hogy ráakadtam erre a honlapra és onnan egyenes út<br> vezetett a Fórumra és a Nyelvek és írások topicba. Hűha, néztem nagyokat...<br> ilyen létezik? Naná, létezik. Nagyon sajnáltam magam, amiért hetente egyszer<br> jutok el netezni. <br> Gondoltam írok is gyorsan egy SOS-t Olórinnak (azért neki, mert az ő nevét -<br> is - láttam gyakran a hozzászólók között), de utólag érthető is, hogy válasz<br> nélkül hagyott. :) Ne az irgalmasokat lássuk más Fórumozókban - ezt<br> üzenetként vehetik mások is. Ha tudni akarsz valamit, nézz utána magad! -<br> eme felszólítás kíséretében kitaláltam, hogy 'hazaviszem' a topicot<br> nyomtatásban. Utólag ezért elnézést is kérek, nem tudom sért-e ez valamilyen<br> jogokat, de legalább bevallottam. :) <br> Így már majdnem sikerült átrágni magam az összes hozzászóláson és úgy<br> beleszerettem ebbe a nyelvbe, hogy elmondani se lehet. Nagyon jó, hogy itt<br> néhányan elég komolyan értenek hozzá. Tudom, hogy ti is még tanuljátok, de<br> akkor is irigylésre méltó ez a tudás. Mostmár igyekszem normálisan jelen<br> lenni a Fórumban, hogy én is tanulhassak. Talán megkísérlem a feliratkozást a<br> lev.listára is, bár lehet, hogy úgy járok, mint Dinchamion és a saját netig<br> le kell majd jelentkezni, de megpróbálni meg lehet. :) <br> <br> Tudom, hogy fárasztó itt a sok kis 'kezdő', akik mindig újra meg újra<br> kérdeznek, de szerintem akit komolyan érdekel a téma egy idő után rájön,<br> hogy hogyan működnek itt a dolgok helyesen. Én is így jártam. <br> S hála a türelmeseknek egyes infókat x-szer is megtalálhatunk az oldalakon,<br> de ismétlés a tudás atyja. :) <br> <br> S ígérem ezután már nem lesz nem témához illő hozzászólás részemről. :) <br> <br> üdv. B.<br> <br> ui.: akkor jöhetek? :) )<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28674 Írta: Anonymous
Amy!!<br> Köszi szépen:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28673 Írta: Anonymous
Akkor ezek szerint Bombadil egy tava lehetett...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28672 Írta: Anonymous
Amy!<br> <br> Azt a quenya nyelvű szöveget ott lent, nem tudnád esetleg becopyzni a másik listába is, hogy le tudjam menteni? Innen nem tudom kiszedni.<br> <br> Köszi!<br> <br> Varda

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28671 Írta: Anonymous
szia,<br> <br> nermi: mezei szellem<br> tava: erdei szellem<br> nandin: fay of country, dryad<br> orossi: ezt nem találtam, de nevéb?l ítélve afféle hegyi szellem lehet

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28670 Írta: Anonymous
Mit tudtok ezekről az elnevezésekről?<br> <br> '' Ezek a nermik és a tavák, a nandinok és az orosszik...''

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28669 Írta: Anonymous
ja igen... én a lórieni jelenetre koncentráltam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28668 Írta: Anonymous
Amy Doki:<br> <br> Galadriel a filmben mond mást is :) <br> <br> Az elején az I AMAR PRESTAR AEN... szöveget is Galadriel mondja (Szilszakáll helyett, mint tudjuk).<br> <br> És az a szöveg is SINDA.<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28667 Írta: Anonymous
Tinúviel:<br> members.tripod.com/eldarincorin/qwords.htm <br> <br> ez elég jó, én is sokat használom

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28666 Írta: Anonymous
pl. A gy?r?k ura c. könyvben. Ismered?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28665 Írta: Anonymous
Sziasztok! <br> Szeretnék készíttetni egy egy gyűrűt. Van tippetek hol tudnám megtalálni a rajta látható feliratot?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #28664 Írta: Anonymous
Üdv!<br> Nem tudtok véletlenül 1 olyan Quenya szótárat ami nem kikeresős?Akkor el tudnám menteni+kinyomtatni+hazavinni...Lehet hogy van ilyen cím,csak én nem találtam meg.Azért kellene mert a quenyához van nyelvtan,a sindához meg még mindig nem találtam,és akkor előbb azt kezdem nézegetni:)<br> Nagyon nehéz felfogni a nyelvtant?<br> Na most már lépek!!<br> Namárie!<br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.454 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére