-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Nyelvek és írások
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28572
Írta: Anonymous
Olórin: Amanibhavamot kérdeztem, hogy quenyául mi, meg is monta, de aztán kiderült, sinda névhez quenya jelző...és ő azt mondta, sindául nem tudja, kérdezzelek téged. Különben köszi!<br> Eg
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28571
...és ha megtanulnék gépelni, akkor nem írnék Castagítást Vastagítás helyett, meg egyéb ostobaságokat...<br> <br> eh.<br> <br>
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28570
...és ha nem felejteném el lezárni a castagítást, még ki is néznének valahogy a szövegeim...<br> <br> Grrrr. Bocs.<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28569
ÁÁÁÁ!<br> <br> Eglar!<br> <br> Semmiből nem következik, hogy én sinda-tudós lennék!
Még a quenyát is épphogy elkezdtem!<br> Az én mesteresm is Amanibhavam meg Svindler, szóval bátran nyúzd őket (is) !<br> <br> Annyit tehetek, hogy utánanézek a kérdésednek, amit persze bárki megtehet
<br> <br> SORS (végzet) = amarth, manadh<br> ÜLDÖZŐ = rín<br> ÜLDÖZÖTT = na erre nem találtam semmit<br> <br> Körül kellene írni valahogy...<br> A Sorstól Sújtott vagy ilyesmi..<br> <br> Hopp! Most jutott eszembe! Persze!<br> <br> Túrin Turambar, amikor Nargothrondba ért, nem monda meg az igazi nevét, hanem így nevezte magát.<br> <br> <b>Úmarth fia Agarwaen</><br> (Balsorsú fia Vérszennyes)<br> <br> Ebből az ÚMARTH egészen ideillő lenne...<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28568
amanibhavam: O.K., akkor majd Olórint kérdzem, különben köszi!<br> Olórin: szeretném tudni, hogy mi sindául a 'sorsüldözött'? Amanibhavamtól kérdeztem, de ő hozzád irányított...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28566
A Quenya (korábban Qenya) az Amanba vándorolt tündék nyelve, a Sinda pedig a Középföldén maradtaké<br> közös t?r?l, a Primitive Elvish-b?l fakadnak, sok szótövük megegyezik, de különböz? nyelvek<br> a GyU története idején a sinda volt a hétköznapi nyelv, a quenya pedig ceremóniák, versek, dalok nyelve<br> a quenya jobban dokumentált, összeszedettebb, és a nyelvtana is (szvsz) átláthatóbb, és nem utolsósorban a logikája hasonlít a magyaréhoz (tekintve, hogy a finn az ihlet?je)<br> a sinda a walesin alapszik, és kevesebb hozzá a forrásanyag
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28565
MEGTANULTAM A TÜNDE ABC-T!!!!<br> De komolyan. Már csak az írást kell gyakorolni. Sajnálom a tündéket, nagyon nehéz írni az o nyelvükön.<br> Üdv néktek, Tünde-barátok!!!<br> <br> Bakacsinerdei Legolas
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28564
mijen nyelvet tanultok?qenyait,tünde?<br> quenya=qenya?<br> mijen nyelv az a sinda?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28563
sindául nem tudok... nem tartok még ott<br> majd Olórin biztos előáll egy fordításfélével
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28562
Na most mennem kell, majd +nézem holnap! Namarie!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28560
Légysz, írj, mert mindjárt kidob a könyvtáros!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28559
Na yo. Szóval ez egy tündének bemutatkozva kb. olyan lenne, mint emberbe' a Gaius Lucius Domitous Ahenobarbus Germanicus Horváth?<br> <br> Nem t'om, sindául tudod? ( a sorsüldözöttet)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28558
nem rossz név, csak az Eglarcarien az inkább sinda összetétel, a roitaina... az meg quenyául van<br> <br> a nyelvet a topikban már számtalan helyütt leírt forrásokból tanuljuk, igen
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28557
Egyébként azokról az angol oldalakról tanuljátok a nyelvet, amelyek egyikét Svindler megadta? Meg Tolkien könyveiből?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28556
amanibhavam: Eglarcarien Roitaina Umbartanen... Hmmmm... nem is olyan rossz kis név ez...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28552
itt senki nem olvassa, amit mások beírnak? két hozzászólással lejjebb válaszoltam a kérdésedre
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28550
valaki meg tudná mondani, mi quenyául a 'sorsüldözött'?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28549
>>Amanibhavam meg Svindler sokkal profibb, ők éjt nappalá téve, főállásban quenyául tanulnak
)<br> <br> ez roppant erős túlzás: mondjuk, hogy átolvastam a quenya kurzust, nagyjából átlátom a nyelvtanát, a szótárakat meg akárki tudja használni...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28548
>>Van a quenyában a 'sorsüldözött'-nek megfelelője???<br> <br> majd lesz:-)<br> <br> sors, végzet: <i>umbar(t-)</i><br> üldöz: <i>roita-</i><br> <br> sorsüldözött: <i>roitaina umbartanen</i>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28547
MÉg én gúnyolódok
)... A quenyára gondoltam. De egyébként köszi!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28546
Olorin igencsak tulbecsuli az erdemeimet. Sajnos egyenlore nagyon keves idom van a quenya-val foglalkozni. De hamarosan behozom a lemaradast
<br> Olorin: En meg megemlitenem a MAGYAR nyelvet is.
mindenkepp az elso helyen. Bar ez trivialis, de a felsorolasbol ne hagyjuk ki!<br> <br> Vandor: nem sok nyelv ez. Nem ritkasag idehaza ha valaki beszel 2 idegennyelvet. En is tanulok angolt, es 6 evig nyuztam a nemetet, es az oroszt is vagy 5 evig (bar mar szinte semmire sem emlekszem, de olvasni meg birom a cirill betuket
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28545
Vándor:<br> <br> mennyi nyelvet?
<br> <br> Én a következő nyelvekbe ártottam bele magamt:<br> <br> ANGOL:<br> 1979 óta tanulom
<br> <br> FINN, DÁN, SVÉD:<br> kóstolgattam őket, de igazából még nem vágtam bele egy kurzusba se belőlük.<br> <br> TOLKIEN NYELVEI: QUENYA és SINDA:<br> 1986-ban olvastam a Gyűrűk Urát, azóta is nagy kihagyásokkal, de foglalkozom velük.<br> A film bemutatója és eme Fórum óta kicsit jobban koncentrálok a quenyára, a sinda szerintem majd csak azután jöhet... <br> De azért van sok referenciaanyagom.<br> <br> Amanibhavam meg Svindler sokkal profibb, ők éjt nappalá téve, főállásban quenyául tanulnak
)<br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #28544
Vándor:Olórin, Svindler, és társaik. Na meg Tolkien mester...
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Oldalmegjelenítési idő: 1.461 másodperc