Kérdések

Több
21 éve 6 hónapja #121515 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Kérdések
A hobbitoknak maguktol jott, hogy 10-es szamrendszerben szamoltak (a 33 :arrow: ket harmas meg a 111 :arrow: harom egyes erre utal), vagy masok is igy tettek? Abban biztos vagyok, hogy valahol azt olvastam, hogy a tundek 12-es szamrendszert hasznaltak, de nem talalom. A tobbi nep hogy szamolt?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #121513 Írta: nido
De ez olyan kovetkezetesnek tunt! Megneztem egy letoltott "kiadasban" es ott is igy van. Mindegy, nem kotom az ebet a karohoz, meg a vegen megfullad szegeny.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #121491 Írta: nido

Szméagol írta: Sziasztok!

Én már a Fa és Levél után kajtatok mióta, mert egyszer kicsúszott a kezeim közül szó szerint...
Nem tetszett A sonkádi Egyed Gazda? Úgy látszik ehhez egy kicsit gyereknek kell lenni... :wink:
Valaki mondja meg nekem, hogy hol kapható a trilógia filmkönyv!!!(???)

A Gyűrűk Uraként én mindig mind a két értelmezést igaznak tartom, de mégis a "Gyűrűs elméletet" inkább. Pedig ez így logikátlanabb (wow), mert ugye úgy egy Gyűrű kiesik.

Minerva írta: Az semmi, de EsteL miért Estei???? (legalábbis iz én kiadásomban)

Az semmi. :wink: A legkedvesebb részemnél, amin mindig pityergek (a Végzet Hegyének vége) Frodó ezt mondja:"De ne feledd Gandalf szavait: Lehet, hogy még tollamra is vár valami tennivaló." 8O :D

Puhakotesu, Europa, 2001? Az egy dolog, hogy egy csomo nev itt-ott hibas, meg hogy Frodonak se megy Gildor koszontese, de az ilyen szavak, mint hosszu is rendszeresen hoszszunak vannak irva, amit mar a Word-nek is illene kiszurnia.

Tesco Budaorsben lattam egy honapja, holnap megnezem, van-e meg.

Több
21 éve 6 hónapja #121471 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Rían írta: Dínchamion írta:

Szerintem ne keresd. Egyfelől már könyvtárban is alig látni, másfelől pedig valami szörnyű fordítás... (legalábbis az esszé -- régebben én is elkezdtem lefordítani, aztán megkaptam magyarul, és hát leestem a székről, annyira rossz... :( )

Ki fordította? :?: :?: :?:

[size=9:barokjlt]Pillanat... Lekapjuk a polcról... :twisted: [/size] Német Anikó. És tényleg szörnyű, a Mythopoeia is (pedig az nem lenne rossz vers...)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 6 hónapja #121443 Írta: myfairlady
myfairlady válaszolt a következő témában: Kérdések

Köcike.Majd keresgélek. :idea:

Rose

Több
21 éve 6 hónapja #121441 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések

myfairlady írta: :?:

Valaki mondja meg nekem,please,ha már annyit hallok róla,hogy lehet valahol itthon beszerezni a lotr kártyajátékot?
Egyfolytában beszél róla mindenki,de én még sehol nem láttam.
Van ötlete vkinek?

nézz utána a Camelot könyves- és kártyajátékboltnak (ha jól emlékszem, Ferenc körút)

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 6 hónapja #121439 Írta: myfairlady
myfairlady válaszolt a következő témában: Kérdések
:?:

Valaki mondja meg nekem,please,ha már annyit hallok róla,hogy lehet valahol itthon beszerezni a lotr kártyajátékot?
Egyfolytában beszél róla mindenki,de én még sehol nem láttam.
Van ötlete vkinek?

Rose

Több
21 éve 6 hónapja #121431 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Kérdések

Dínchamion írta:

Szméagol írta: Valaki mondja meg nekem, hogy hol kapható a trilógia filmkönyv!!!(???)

Bár offtopic, de: Alexandra könyvesboltokban tuti.

Ez szerintem sehol nem offtopic. :)
Szvsz az MTT árusítja. Egy talin vagy Gumipóknál hozzáférhető.

Több
21 éve 6 hónapja #121428 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Kérdések
SZIASZTOK!
előre is bocs ,hogy off-olni fogok,de meg tudnátok mondani ,hogy milyen (cím)és összesen hány olyan könyv jelent meg ami kapcsolodik a film készitéséhez,és hasonlókhoz? :oops:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
21 éve 6 hónapja - 20 éve 22 órája #121404 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Kérdések

Dínchamion írta:
Szerintem ne keresd. Egyfelől már könyvtárban is alig látni, másfelől pedig valami szörnyű fordítás... (legalábbis az esszé -- régebben én is elkezdtem lefordítani, aztán megkaptam magyarul, és hát leestem a székről, annyira rossz... :( )

Ki fordította? :?: :?: :?:

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
21 éve 6 hónapja #121374 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Kérdések

Szméagol írta: Én már a Fa és Levél után kajtatok mióta, mert egyszer kicsúszott a kezeim közül szó szerint...

Szméagol írta: Valaki mondja meg nekem, hogy hol kapható a trilógia filmkönyv!!!(???)

Bár offtopic, de: Alexandra könyvesboltokban tuti.

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
21 éve 6 hónapja #121366 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Kérdések
Sziasztok!

Én már a Fa és Levél után kajtatok mióta, mert egyszer kicsúszott a kezeim közül szó szerint...
Nem tetszett A sonkádi Egyed Gazda? Úgy látszik ehhez egy kicsit gyereknek kell lenni... :wink:
Valaki mondja meg nekem, hogy hol kapható a trilógia filmkönyv!!!(???)

A Gyűrűk Uraként én mindig mind a két értelmezést igaznak tartom, de mégis a "Gyűrűs elméletet" inkább. Pedig ez így logikátlanabb (wow), mert ugye úgy egy Gyűrű kiesik.

Minerva írta: Az semmi, de EsteL miért Estei???? (legalábbis iz én kiadásomban)

Az semmi. :wink: A legkedvesebb részemnél, amin mindig pityergek (a Végzet Hegyének vége) Frodó ezt mondja:"De ne feledd Gandalf szavait: Lehet, hogy még tollamra is vár valami tennivaló." 8O :D

Több
21 éve 6 hónapja #121365 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések
A díszkiadás hemzseg a hibáktól, szinte minden nevet elrontanak benne.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #121335 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
Melyik kiadás van nektek?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 6 hónapja #121324 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Kérdések

Nimdorc írta: Miert lett Elassarbol Elessar?
Az en kiadasomban A Gyuru Szovetsegeben mindketszer (Bucsu Lorientol, Argonath) Elassar van, mindenhol mashol viszont Elessar.
Persze nem ez lenne az elso peldam a nyomdahibak hosszu soraba, de zavaroan kovetkezetes...

Az semmi, de EsteL miért Estei???? :x (legalábbis iz én kiadásomban)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 6 hónapja #121267 Írta: nido
Miert lett Elassarbol Elessar?
Az en kiadasomban A Gyuru Szovetsegeben mindketszer (Bucsu Lorientol, Argonath) Elassar van, mindenhol mashol viszont Elessar.
Persze nem ez lenne az elso peldam a nyomdahibak hosszu soraba, de zavaroan kovetkezetes...

Több
21 éve 6 hónapja #121263 Írta: Sil

Gandalf írta: Nekem is a Wooton-i kovácsmester a kedvenc mesém! :D

Nekem is, amióta csak olvastam... :wink: De utána évekig nem tudtam megszerezni, és most is csak a Tolkien Meséi-ben van meg... :cry: [size=9:wn3wzu07]De meg fogom venni azokat az új, külön köteteseket is, amint lesz egy kis manim...[/size]

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #121253 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Kérdések

Dínchamion írta: 2. miért Szauron, ha A Gyűrűk Ura? Mert Szauron csak az Egynek az ura, a többihez köze nincs... :roll:

Én nem mondanám azt, hogy nincs köze a többihez. A Három kivételével mindegyik elkészítésében részt vett. Szerény véleményem szerint, ha az Egy a többi ura, és Szauron az Egy ura, akkor Szauron a többi ura is...

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 6 hónapja #121252 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Kérdések
Egy régebbi kérdéshez:

1. nem a Tanácsban, hanem az udvaron, miután Frodó kimegy Gandalfhoz és a hobbitokhoz

2. miért Szauron, ha A Gyűrűk Ura? Mert Szauron csak az Egynek az ura, a többihez köze nincs... :roll:

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
21 éve 6 hónapja #121241 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések

Rabyn írta: Ujabb kérdés: Tolkien írhatta a Sonkádi Egyedgazdát a 2.VH hatására? (anya azt mondta gondolkodjam el a történeten mikor jobba elgondokoltam akkor rájöttem, hogy tulképpen írhatta volna mert egy kisemberől csinálnak vezért maguknak.. ezt ugye megcsinálták a 2.VHban is)

Inkább az I. VH hatására. A Somme-folyó melletti csatában részt vett Tolkien lövészként, s elvesztette egy kivételével az össezs barátját. Az okos emberek szerint a Holtláp élményanyaga is onnan származik... :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #121239 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések

Minerva írta: Az Egyedet elkezdtem (az ofőm adta kölcsön :) ), de nagyon nem bírtam átrágni magam rajta :) Ki fordította?

Göncz Árpád.... :roll:

A könyvek megjelenéséről egtaláltok mindent Völgyzugolyban a Könyvtárban! Magyar és angol könyvek listája is van ott! :wink:

Nekem is a Wooton-i kovácsmester a kedvenc mesém! :D

Több
21 éve 6 hónapja #121226 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
Hát én elolvastam. De nem tetszett. (a wootni kovácsmester jobb szvsz)

Ujabb kérdés: Tolkien írhatta a Sonkádi Egyedgazdát a 2.VH hatására? (anya azt mondta gondolkodjam el a történeten mikor jobba elgondokoltam akkor rájöttem, hogy tulképpen írhatta volna mert egy kisemberől csinálnak vezért maguknak.. ezt ugye megcsinálták a 2.VHban is)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 6 hónapja #121211 Írta: Minerva

Sil írta:

Minerva írta: Na és szerinted melyik a jobb fordítás? (Melyiket érdemes elolvasni...? ;) )

Olvasd el mindkettőt, és döntsd el... :wink:
Szerintem az Egyed gazda a jobb, de pl. a LEP-en meg akarták venni a Giles-emet, hogy az sokkal jobb fordítás...

Az Egyedet elkezdtem (az ofőm adta kölcsön :) ), de nagyon nem bírtam átrágni magam rajta :) Ki fordította?

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 6 hónapja #121207 Írta: Sil

Minerva írta: Na és szerinted melyik a jobb fordítás? (Melyiket érdemes elolvasni...? ;) )

Olvasd el mindkettőt, és döntsd el... :wink:
Szerintem az Egyed gazda a jobb, de pl. a LEP-en meg akarták venni a Giles-emet, hogy az sokkal jobb fordítás...

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #121203 Írta: Minerva

Sil írta:

Minerva írta: Nekem van egy Tolkien könyvem, a Giles, a sárkány ura, na és kísértetiesen emlékeztet a Sonkádi egyed gazdára... Mondjuk nem olvastam el, de nem lehet, hogy a kettő ugyanaz?

Ugyanaz, csak más fordítás. (Nekem is megvan... :roll: )

Na és szerinted melyik a jobb fordítás? (Melyiket érdemes elolvasni...? ;) )

Több
21 éve 6 hónapja #121201 Írta: Sil

Minerva írta: Nekem van egy Tolkien könyvem, a Giles, a sárkány ura, na és kísértetiesen emlékeztet a Sonkádi egyed gazdára... Mondjuk nem olvastam el, de nem lehet, hogy a kettő ugyanaz?

Ugyanaz, csak más fordítás. (Nekem is megvan... :roll: )

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #121200 Írta: Minerva
Nekem van egy Tolkien könyvem, a Giles, a sárkány ura, na és kísértetiesen emlékeztet a Sonkádi egyed gazdára... Mondjuk nem olvastam el, de nem lehet, hogy a kettő ugyanaz?

Több
21 éve 6 hónapja #121199 Írta: Nilraen

Sil írta: 17 év. Bilbó születésnapja 3001-ben volt, Frodó pedig 3018-ban indult. (Függelék... :wink: )

Köszi!! :)

Több
21 éve 6 hónapja #121193 Írta: Sil

Nilraen írta: Sziasztiok!!
Lenne egy kérdésem:nem tudjátok mennyi idő telt el Bilbó 111.születésnapja és Frodó indulása közt?

17 év. Bilbó születésnapja 3001-ben volt, Frodó pedig 3018-ban indult. (Függelék... :wink: )

Rabyn: Próbáld meg a könyvtárban, vagy kérd kölcsön valakitől az egyik talin... :wink:

Tears unnumbered

Több
21 éve 6 hónapja #121192 Írta: Nilraen
Sziasztiok!!
Lenne egy kérdésem:nem tudjátok mennyi idő telt el Bilbó 111.születésnapja és Frodó indulása közt?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.105 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére