Megye - Hobbitok

Több
22 éve 5 hónapja #57137 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
És a hobbitok igenis dolgoztak! Pl. a pipafűtermesztés sem ment magától! :)

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #57136 Írta: Hobbitleány
És ha szőrös a lábuk?! :evil: Na jó, nem vagyok mérges. :wink: Gondolom, hogy szőrös. De én vagyok az arany kivétel!! Egy másik helyre már beírtam, hogy az igazi hobitnevm Bögyös Rozi. Na milyen. Ugye, hogy aranyos? :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #57135 Írta: Hobbitleány
Gonoszpk!!!!

Több
22 éve 5 hónapja #56793 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Naná! Éljen az egyenjogúság... ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #56787 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szerintetek a női hobbitoknak is olyan szőrös a lábuk :?: :roll:

Több
22 éve 5 hónapja #56779 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Úgy látom, kissé pongyolán fogalmaztam megint... :roll:
Az allegória jelen esetben = "párhuzamba állítható vele". Nem szándékos megfeleltetésre gondoltam.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 6 hónapja #56104 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Áfonya: Egyetértek, csak az allegória fogalmával nem. Tolkien szívből gyűlölte az allegóriát, s sohasem élt vele.

Több
22 éve 6 hónapja #55847 Írta: Áfonya
Ugye a Megye, mint a tradicionális angol vidéki élet allegóriája - ha úgy képzelitek el, mindjárt tiszta a dolog. Mint a vidéken élő népeknél általában, sztem a hobbitok életét nagyrészt a munka tölti ki. (Annak ellenére, hogy közben biztos lustiznak eleget. :) ) A földművelés, állattartás természetesen a legvalószínűbb, illetve egyéb kézműves mesterségek- kertész, kötélverő, kovács, kosárfonó, stb. (juj, mennyi "k"!)
A fertályok gondolom egymás közt kereskedtek, ill. minden valószínűség szerint Brível is - az elég kifizetődő lehetett.

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 6 hónapja #55843 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Sztem,úgy élhettek,ahogy a falukban (mivel falukban éltek :wink: )Sztem a városaik,ha voltak(Bocs vannak!) sem lehettek túl nagyok.Én is földművelésre gondolok + állattartás,meg ienek.

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Több
22 éve 6 hónapja #55702 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Biztos, hogy dolgoztak a hobbitok! Különben nem tudtak volna megélni! Szerintem is főleg földműveleéssel foglalkoztak (milyen szép alliteráció), de bizonyára volt köztük lókereskedő, zöldségárus, meg postai dolgozó is. Fizetőeszközük is biztos volt nekik, bár ezt nemigen szokták emlegetni.....
Fru :)

Több
22 éve 6 hónapja #55539 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
A hobbitok dolgoztak, bizony.
Samu családja például kötélverő volt, csak az apja meg pár rokona lett kertész.
Gondolom csereberélnek maguk között, mint falun ma is sokan, de pl. egy fogadóban pénzzel fizetnek.
Utalás is van rá: Frodó arra gondol, mikor Aragornnal először találkoznak és azt hiszi, Vándor meg karja vesztegetni, hogy miért nem hozott magával többet, mert nem marad elég pénze, ha sokat kell kiadnia most az információért.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 6 hónapja #55418 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szerintem onnan, hogy kb. feleolyan magasak a hobbitok, mint az emberek vagy a többi lény Középföldén. :wink:

Több
22 éve 6 hónapja #55414 Írta: Galadrijel
Galadrijel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Honnan jön az, hogy hobbit=félszerzet?

A tünde név ent-szivet takar

Több
22 éve 6 hónapja #55409 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Miért ne dolgoztak volna?? Sztem elsősorban kétkezi munkát végeztek, földművelés, ilyesmi, de az biztos, hogy ugyanúgy dolgoztak, mint bármely más nép, csak esetleg kicsit másféle munkát.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 6 hónapja #55379 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
A hobbitok dolgoztak? Volt valami fizetőeszköz náluk?

Több
22 éve 6 hónapja #54810 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hobbitleány: ha nem vagy híján az angoltudásnak, keresd a Peoples of Middle-Earth című művet. Ez a Középföldét benépesítő különböző fajokról szól, biztos sokat foglalkozik a hobbitokkal is. Valamelyik nap a kezembe került a Libriben, és pont a hobbitok családfáinál nyílt ki. Hát kb ötször akkora hobbit-családfák vannak benne, mint a GY.U. Függelékében! Olyan nevekkel, amelyek eddig sehol nem szerepeltek.

Több
22 éve 6 hónapja #54667 Írta: Hobbitleány
Nem tud valamelyikőtök egy olyan könyvet, amiben egyszerre több hobbit is szerepel, és sokat meg lehet tudni róluk? A GYU nem meríti ki kiváncsiságomat! :evil: A Babó sem a legmegfelelőbb, mert abban is csak egy hobbit szerepel. Én a hobbitok történelmére lennék kíváncsi. Ez nem igazság, hogy a tündékkel ennyit foglalkoznak, a kis félszerzetekről pedig semmi nincsen! :cry:

Több
22 éve 6 hónapja #53757 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Kösz a tippet, Ulmo, megnéztem. Nagyon édes, főleg az első. 8O Igen, Tolkien nagyon értett az ilyenekhez, mindig vitt történeteibe egy kis humort. Ezért is szeretem. Regényei mindig nagyon izgalmasak, kedvesek, és szinte nem lehet letenni. :P
Fru

Több
22 éve 6 hónapja #53125 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Bocs a közbeszólásért, de ha még nem láttátok, ezt nézzétk meg: a Megye Postahivatalának internetes oldala: www.shirepost.com/
Bélyegek, érmék, hogyan címezzünk levelet, még a Megye részletes térképe is megtalálható!

Több
22 éve 6 hónapja #52739 Írta: Dez
Sil: köszi! Mindig tanul az ember :D :D :D

Több
22 éve 6 hónapja #52623 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Dez írta: Betbabó... :D :D :D
Ezt soha nem tudom megunni! (Csak tudnám, hogy van angolul... Talán rob-hobbit??)

Hát így van angolul:

"Bilbo Baggins, a bur-— a hobbit," said poor Bilbo, shaking all over, and wondering how to make owl-noises before they throttled him.
"A burrahobbit?" said they a bit startled. Trolls are slow in the uptake, and mighty suspicious about anything new to them.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 6 hónapja #52549 Írta: Dez
Betbabó... :D :D :D
Ezt soha nem tudom megunni! (Csak tudnám, hogy van angolul... Talán rob-hobbit??)
A Babóban az az egyik kedvenc részem, mikor a törpök szépen fokozatosan megérkeznek, és szegény Bilbó mint házigazda kénytelen mindnek a kedvében járni. ("Hát hiszen ez éppoly jól tudja, mi van a spájzomban, akárcsak én!")
Meg Thorin és Társai ( :D ) hivatalos levele, amit otthagytak neki másnap!

Több
22 éve 6 hónapja #52541 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Ha jól emlékszem, ezután meg a trollok elkezdik, hogy betbabó, milyen érdekes nép lehet... :D
Az ilyenekért (is) imádom Tolkient, mindig bele tud csempészni a komoly műveibe egy kis feloldást, kedves részeket! Mondjuk igaz, hogy A Babó inkább mesekönyv, de a GYU-ban is előfordulnak ilyen részek, pl. amikor Samu az olifántról énekel, aztán lát is egyet, vagy, amikor a trollos, Tomás versét adja elő! :) :)
*Elanor olvadozik*

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 6 hónapja #52468 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Buzgó Mócsing akciózik!

Idézet a Babó c. könyvből:

"Bert és Tom a hordóhoz mentek,Willaiam pedig megint húzott egyet az italából.Erre Bilbo összrszedte a bátorságát,és pici kezét belesüllyesztette William hatalmas zsebébe.Volt benne egy erszény,amelyet Bilbo tarisznya nagyságúnak látott."Ejha-gondolta,s már bele is melegedett új munkájába,amint az erszényt gondosan kiemelte-,kezdetnek nem is rossr2
Nem is volt az.A trollok erszényében az ördög lakik,és ez alól a szabály alól ez sem volt kivétel."Nocsak,hát te ji vagy?"-sipítozta,amint elhagyta gazdája zsebét,William meg tüstént megfordult,és nyakánál fogva megragadta Bilbót,mielőtt az még lebukhatott volna a fa mögé.
-A macskába,Bert,nézd mán,mit fogtam!-mondta William.
-Mi a?-kérdezte a másik kettő,odanyomakodva.
-Samu legyek,ha tudom.Kiféle vagy?
-Bilbo Baggings,bet...babó..."

That's all. 8)

bocs az esetleges helyesírási hibákért... :oops:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #52463 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Bizony. Így legalább elvitték magukkal.

De az olyan aranyos, amikor Gandalf megmondja, hogy Zsákos Bilbónak hívják, és nemtommelyiktörp nevetve azt mondja: Milyen nevetséges név!

:roll: :)

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
22 éve 6 hónapja #52459 Írta: Nyulhopsz!
Nyulhopsz! válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Igen, ez a betőrős dolog nekem is tetszett. :)
Pláne az, hogy tulképp Thorin találta ki ezt a betörősdolgot, Gandalf meg ráhagyta. Nem?

Több
22 éve 6 hónapja #52455 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Galadrijel írta: a hobbitok elvileg hangtalanul birnak közlekedni, mégis amikor ez elején elmegy kémkedni a trollokhoz, elkapják stb.) :?:
Ha van valami jobb ötletetek azt feldobhatjátok

Most vagy Te olvastad figyelmetlenül, vagy én. (igaz rég olvastam).
Ugy emlékszem, Bilbó teljesen halkan odalopakodik (szompolyog :) ) az egyik trollhoz, és teljesen halkan elemeli annak az erszényét :?: majd mikor kinyitja, az elkezd kiabálni... vagy valami ilyesmi. Nem? Szóval, attól még hogy óvatlan volt, hobbit!

És szerintem az is nagy hobbit-tulajdonság, hogy folytonosan haza akar menni (annyit nyavajog, hogy az már kész:) folyton a "babólyukába" akar vissza menni, mert ő NEM akart utra kellni eleve (amugy a Gy. keresésében benne van, hogy hogyan válaszotta ki őt Gandalf, és hogy a törpök mennyire ellenézték... és ugy sikerült meggyőznie Gandalnak Thorint, hogy azt állitotta Bilbóról, hogy egy hivatásos betörő! :lol:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
22 éve 6 hónapja #52371 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
UGYE???
pont az az aranyos benne-szerintem-hogy neki ehhez az egész kalandhoz semmi kedve! 8)

De utána azért ő is megváltozik-folyton a kalandjairól mesél,és úm. utolsó napjait sem otthon ülve akarja eltölteni.Tehát mégiscsak vizzsavágyik! :?

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #52352 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szerintem az a legjobb Bilbóban, hogy megmutatja, hogy egy egyszerű hobbit mi mindenre lehet képes. És ő teljesen hobbit. Mert Tolkien nem azt írja, hogy a hobbit tulajdonságai, meg a nem hobbit tulajdonságai, hanem azt, hogy a Tukos tulajdonságai. A Tukok is ugyanolyan hobbitok, mint a többi, csak van néhány nagyon egyedi tulajdonságuk.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
22 éve 6 hónapja #51839 Írta: Áfonya
Végülis Bilbó kalandjairól szól - ezért A hobbit.
Szerintem Bilbó tipikus hobbit, és megvannak a hobbittulajdonságai is. A kalandba Gandalf úgy rángatja bele - ebben nem sok választása van. Egy mágusnak meg nem ajánlatos ellentmondani... :)
Az, hogy a trollok elkapják, az talán annak tudható be, hogy ugye nincsenek nagy tapasztalatai a szompolygásban (hehe), még elég kezdő betbabó szegényke... :D

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.571 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére