Megye - Hobbitok

Több
22 éve 6 hónapja #51743 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
DE Ő A FŐSZEREPLŐ!!! :P

meg mégiscsak folyton a reggelije után nyavajog 8)
Ami babóság. :wink:

(milyen hülyeség már az hogy BABÓ :lol: !!!!)

Meg a Babó c. könyv,áthobbitosított változatában...megállaz eszem.
vagy mim... :oops:

Mert ha hobbit,akkor mi a babó :?:
ez itt a kérdés! :evil:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #51633 Írta: Galadrijel
Galadrijel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Kéne valami uj téma, már régota nem irt ide senki
Pl.:Miért van az hogy a Babó-nek még a cime is Hobbit, mégis csak egy hobbit van benne, és annak sincsenek igazán hobbit-tulajdonságai?(pl:bár szereti a nyugalmat, mégis elmegy Gandalffal, meg a törpökkel kincset keresni;a hobbitok elvileg hangtalanul birnak közlekedni, mégis amikor ez elején elmegy kémkedni a trollokhoz, elkapják stb.) :?:
Ha van valami jobb ötletetek azt feldobhatjátok

A tünde név ent-szivet takar

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #76 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
A Megyével és a Hobbitokkal kapcsolatos témák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33724 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Gandalf: köszi, örök hálám üldözni fog!!<br> Hetekig gondolkodtam azon, hogy most én vagyok ilyen hülye, vagy a Trufa <i>tényleg</i> a 'tréfából jött?<br> =:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33723 Írta: Anonymous
:-) ))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33722 Írta: Anonymous
Merry angolul vidámságot, téfát, örömöt, stb. jelent. Amikor lefordították a könyvet, ezt a nevet állítólag azért magyarosították, mert így jobban kijön a szójáték: Tréfa -> Trufa<br> Én legalább is így hallottam...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33721 Írta: Anonymous
<a href=http://www.origo.hu/agyurukura/hobbitok.html>!!!
Ez már jó régi,de szerintem OLYAN aranyos!!!
Úgyhogy aki még nem olvasta el,az tegye meg:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33720 Írta: Anonymous
www.billyboyd.co.uk <br> 'Interviews' szekcióban tök aranyos RealMedia részletek vannak. :) Lehet hallgatni. (Favorit: Int. nine - Orlando meg a bungee jumping...) :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33719 Írta: Anonymous
köszi, akkor ARwen Girl elirta

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33718 Írta: Anonymous
Trufa=Merry

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33717 Írta: Anonymous
Most akkor Trufa vagy Pippin Merry?<br> Most lehet hogy utálni fogtok de én mindig keverem öket, meg most ti is 2félét irtatok(Arwen Girl-Éowyn, boreger...)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33716 Írta: Anonymous
A két toronyban egyértelműen az a legszórakoztatóbb rész, mikor Trufa és Pippin megszöknek az orkok fogságából. Én nagyon jól szórakoztam rajta. Meg mikor Vasudvard kapujában kajálnak, az is aranyos!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33715 Írta: Anonymous
Szerintem is a Merry valahogy jobban illik Pippinre.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33714 Írta: Anonymous
Nekem is a Trufa tetszik. A Merry szerintem jobban illik a Pippinre. A Trufa valahogy felelősséget és méltóságot tükröz az én szememen. Kicsit talán komolyabb, ami ugye abszurd egy hobbithoz, ezért azt kell mondnom, mondjuk egy hobbithoz mérten komoly és felelősségteljes. Valakiről, akit Trufának hívnak, sohasem tudnám elképzelni, hogy bele akarjon lesni egy plantírba, mint ahogy egyesek megtették... :) <br> A Borbak Trufiádok Úr-név jó hosszú családfára tett utalással ér fel,ami ugyebár nagyonis fontos egy hobbitnál.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33713 Írta: Anonymous
A Trufáról eloször nekem is a kozet jutott eszembe :o )) De ha belegondolunk a Merry az egy úgy mond beszélo név, és szerintem meg teljesen nem illene bele a szövegbe egy angol név. <br> Én nekem a Trufa (tufa :o )) jobban tetszik!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33712 Írta: Anonymous
Trufa nevéhez: (már megint lemaradtam két nappal...) tényleg a tréfá-ból jön, a trufa szó ennek tájnyelvi változata. Hogy melyik tájszólásból vette Árpi bácsi, fogalmam sincs, de talán ugyanonnan, mint a kolompért :) <br> (nekem jobban tetszik a Merry név, a Trufáról mindig egy kőzet jut eszembe :) de azért ez se rossz

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33711 Írta: Anonymous
Tényleg édesek a hobbitok a képen!<br> Nagyon cuki, amikor a fürdős jelenetben (első kötet, még az Út elött) Frodó azt mondja: Ki lesz az utolsó a fürdőben? A legfiatalabb, vagy a leglassabb? Te mindenképp utolsónak maradsz, Zarándok Úrfi... :) (Csak kb., nem idézet!) Meg a szabadulásuknál az orkoktól, amikor Trufa keze össze van kötve, és Pippin étkezést javasol: Egyébként sem tudom a számat a zsebembe dugni... :) <br> Az valóban jól eltalált jelenet a Filmben, amikor Pippin második reggelit követel, és Aragorn fejbedobja az almával. De egyértelmű kedvenc a vívós jelenet, ami nincs a Könyvben, tudjátok, Boromirral.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33710 Írta: Anonymous
Juj, de helyesek! Öt hobbit... :D DD (De PJ hobbiton miért van cipő?? ;) <br> <br> Trufa-Pippin: mindkettejüket nagyon szeretem, szerintem nagyon jól kiegészítik egymást. Trufa valóban komolyabb és felelősségteljesebb, figyeljétek meg milyen jó gyakorlati érzéke van, ő az aki megszervezi Frodó utazását Töbörlyukból, meg amikor a sok kíváncsiskodót meg T.-Zs.-éket leszereli Frodóról, az is nagyon jó. :) <br> Pippin ezzel szemben kissé gondtalanabb, de ez a fiatalságából adódik. Ennek ellenére őt sem ejtették a fejére, ezt be is bizonyítja, amikor szépen kijátssza Grisnákot és még Trufát is meglépteti... na meg aztán a végére ő is thánná lép elő a Megyében, szóval nem csak Trufa válik úrrá.<br> A filmben nagyon jól eltalálták mindkettejüket (Pippin tényleg tök cuki azzal a sállal), az viszont nagy kár, hogy túl komolytalanra vették őket, aki csak a filmet látta, a TTT-nél eléggé meg fog lepődni. (De azért a huncutságaik nagyon aranyosak voltak, és feldobták a filmet.) :) )<br> <br> (Már megint hosszú voltam.) :D

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33709 Írta: Anonymous
<a href=http://www.eskimo.com/~allegro/images/5hobbits.jpg>Ezt most láttam az origo.hu-n. Aranyos.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33708 Írta: Anonymous
Szerintem Pippin nagyon jó és aranyos lett! O a legifjabb hobbit, aki igazán nem is volt felkészülve a küldetésre. És az a néhány elejtett mondat, ami a könyvben nincs benne (Hová is megyünk?? + Második reggeli) nagyon jól tükrözi a jellemét a történet elején. Ezekkel a kis butaságokkal tudják majd érzékeltetni azt, hogy hogyan no fel és válik felelosségteljes hobbittá. Hisz ezt a könyvben nagyszeruen végigkövethetjük, de ezt annak is látnia kell aki nem olvasta a könyvet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33707 Írta: Anonymous
Ha megfigyelitek, a filmben is Trufa a normálisabb. A legkomolyabb akkor, amikor a révhez menekülnek. Pippin viszont elég butára sikerült.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33706 Írta: Anonymous
Nekem a Trufa a kedvenc hobbitom, Pippin csak a második helyre szorult, amin Samuval osztozik. <br> Nem mondom, hogy abszolúte elfogulatlan vagyok, hiszen ő segített Éowynnak a Nazgúlok Kapitányát kivégezni. De egyébként is, Pippin túl kisfiús, Trufa valamivel férfiasabb, nem? :) :) Ő olyan méltóságteljessé nőtte ki magát a végére, Borbak Trufiádok Úrrá lett. Hadvezér. A zöld mindig is szimpatikusabb volt, mint az ezüst.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33705 Írta: Anonymous
Szintén Pippin mellett szavazok,és szintén az a sál...És nagyon édi feje van!(A huncut nagyon hülye szó rá?)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33704 Írta: Anonymous
Pippin a legjobb.Nem tudom mondtam-e már, de jó a szövege és érdekes arca van.És az a sál!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33703 Írta: Anonymous
Csak a +. részben lett nagyobb Frodónál Pippin, de csak a magasságban!!! hahahaha!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33702 Írta: Anonymous
Már le is vágtam.Különben is: nagyobb lesz Frodónál.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33701 Írta: Anonymous
igen, Gi! DE azért még mindig eltörpül Frodó mellett!!!!Jó nem vitatom.Izlések és pofonok!Inkább ezt sem mondom, mert megsértem Gi- t , aki itt ül mellettem.<br> UI.:levágja a fejem, ha rossz szót írok róla(akkor is FrodÓ jobb).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33700 Írta: Anonymous
Szerintem a legaranyosabb hobbit Pippin, mert olyan...hmm..jók a szövegei,kisfiúsan bájos. És az a sál!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33699 Írta: Anonymous
szerintem a hobbitok nagyon aranyosak! Sőt imádnivalóak!Tudom, hogy ezt már sokan írhatták, de ez az igazság!Ha valaki olvasta már pl. A BABÓ-t akkor megért engem. Silly

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33698 Írta: Anonymous
Szerintem a Trufa név nagyon jól sikerült. Köszi Cicafül, már kb. 1000. alkalommal segítesz ki válságos helyzetekből. <br> Igazán nem tudom, én hogyan oldottam volna meg a Merry fordítását.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.640 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére