Megye - Hobbitok

Több
22 éve 4 hónapja #66201 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Ulmo írta:

n8n írta: Tényleg, ugyebár a Gyu végén Bilbó már nagyon öreg, és mindig alszik. de ő is elment a Szürkerévbe (ugye?) és akkor Valinorba választhatott, hogy meddig akar élni? (mert az hallhatatlan föld...nem hallhatott meg ott csakúgy) és találkozhatott Frodóval? és Samu? Ő is? (mert ő is elment oda) ő is találkozhatott velük?

megmégegy: hogy ugyebáh a Tündék Mandos csarnokaiba mennek, a másodszülöttek pedig...hát ezt senki nem tudja. de a hobbitok? (félszerzetek) gondolom, úgy mint az emberek.... :?:

n8n: Bilbó és Frodó együtt mentek Szürkerévbe, és Nyugatra is, tehát találkoztak. De utána... A szavazásnál is ez volt az, amit a legtöbben meg akartunk kérdezni Tolkientől: mi történt Frodóval, miután Nyugatra hajózott? Senki sem tudja... tényleg, tényleg tényleg. én ilyen hülye vagyok, vagy csak tetetem.... :?: hülyeségeket beszélek, bocs. :oops:

Mandos csarnokairól: ha a hobbitokat az ember egyik alfajának vesszük, akkor talán a sorsuk is hasonló lehet. igen, szerintem is. végülis félszerzetetek. csak gondoltam hátha talált valami mást Eru ezeknek a teremtményeknek is. 8) a törpökkel is ez történik? (najó, ne offoljunk...)

nekem is nagyon tetszik ez a név....éljen Réz Ádám! 8)

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #66139 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Gandalf írta: /off/ Völgyzugoly Réz Ádám fordítása, ahogyan minden térképen, a Függelékekben, vagy a Prológusban fordított név is... nem beszélve az első 11 fejezetről! /on/

Hát persze, hisz azokat ő fordította, ezért biztos, hogy ez a név az ő ''találmánya''. Egyébként nekem nagyon tetszik ez a név....Völgyzugoly...rögtön egy eldugott kis zug jut eszembe róla, egy békés völgy mélyén..... hmm....ellaknék ott, szívesen :)

Eh...ez nagyon off volt...na mindegy..... :oops:

I feel complete when I feel sick inside

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #65995 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
/off/ Völgyzugoly Réz Ádám fordítása, ahogyan minden térképen, a Függelékekben, vagy a Prológusban fordított név is... nem beszélve az első 11 fejezetről! /on/

Több
22 éve 4 hónapja #65916 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Egyetértek Ulmoval.Mivel a hobbitokat az meberekkel rokonnak tekintik,ugyanaz vonatkozik rájuk,mint az emberekre.

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 4 hónapja #65893 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

n8n írta: Tényleg, ugyebár a Gyu végén Bilbó már nagyon öreg, és mindig alszik. de ő is elment a Szürkerévbe (ugye?) és akkor Valinorba választhatott, hogy meddig akar élni? (mert az hallhatatlan föld...nem hallhatott meg ott csakúgy) és találkozhatott Frodóval? és Samu? Ő is? (mert ő is elment oda) ő is találkozhatott velük?

megmégegy: hogy ugyebáh a Tündék Mandos csarnokaiba mennek, a másodszülöttek pedig...hát ezt senki nem tudja. de a hobbitok? (félszerzetek) gondolom, úgy mint az emberek.... :?:

n8n: Bilbó és Frodó együtt mentek Szürkerévbe, és Nyugatra is, tehát találkoztak. De utána... A szavazásnál is ez volt az, amit a legtöbben meg akartunk kérdezni Tolkientől: mi történt Frodóval, miután Nyugatra hajózott? Senki sem tudja...

Mandos csarnokairól: ha a hobbitokat az ember egyik alfajának vesszük, akkor talán a sorsuk is hasonló lehet.

Több
22 éve 4 hónapja #65863 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Ha itt beszélünk Trufáékról ( a színészekről is :wink: ) szerintem nem annyira off...mert ez végülis a hobbitok topicja!!!

más:
a Babóban Rivendell néven van Völgyzugoly...annyira furcsa, (nekem nagyon tetszik a Völgyzugoly név!) hogy nem Göncz Árpád fordította, teljesen más... (ezt asszem valahol már leírtam) meg az is tök furcsa (nekem) h a 3 troll a legelején William, Bert és Tom névre hallgat 8O ezek a nevek inkább egy békés, mai, angol bácsira emlékeztetnek...de semmiképpen nem trollokra! (na, ez volt OFF :oops: )

meginmás:
Tényleg, ugyebár a Gyu végén Bilbó már nagyon öreg, és mindig alszik. de ő is elment a Szürkerévbe (ugye?) és akkor Valinorba választhatott, hogy meddig akar élni? (mert az hallhatatlan föld...nem hallhatott meg ott csakúgy) és találkozhatott Frodóval? és Samu? Ő is? (mert ő is elment oda) ő is találkozhatott velük?

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #65771 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Zsóf: Yo hogy nem hagytad ki! :D
Én tőle olvadok el...

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Több
22 éve 5 hónapja #65733 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Úristen...... Dom naaaaaaaaaaaaaaaagyon helyes pofaszakál nélkül :)

Ez az arc...
Ez a szem....

Elolvadok 8) :oops:

Több
22 éve 5 hónapja #65537 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Látom,az előbb nem jött be!
Naminnyá! :D
www.pfd.co.uk/scripts/get.py/act ... 20Monaghan
Menj rá a feket-fehér képre...!!! :lol: 8O

Meg...
us.imdb.com/Name?Monaghan,+Dominic

Meg egy komplett oldal::::::
dominicmonaghan.tripod.com/

Najó,őt se hagyjuk ki...
us.imdb.com/Name?Boyd,+Billy

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 5 hónapja #65415 Írta: Telumehtar
oké....svindlernek már mondtam a kérést....talán most priviben is meg fogom kérdezni!!!!

Mindenesetre kezdem az offot :)

OOOOlllllyaaaaannnn aaarrraaaaannnnnyyyyoooosssaaaakkkk aaaa kkkkkéééééppppeeeekkkkk!!!!!!!!!!!!!!

De olyan amin Dom van olyat nem tudsz nekem keresni?

(Mármint nem Trufásat)

Több
22 éve 5 hónapja #65399 Írta: zsoffija
Telumehtar: :D :D :D
Teccik? :lol:

Megjegyzés!
sz'tem ha sokat "offolunk" velük, és szemmel láthatólag igény van ilyen topikra,akkor "lesz is"!

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 5 hónapja #65396 Írta: Telumehtar
zsoffija:Kössszzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol:

Több
22 éve 5 hónapja #65390 Írta: zsoffija

Több
22 éve 5 hónapja #65323 Írta: Telumehtar
Hupsz :oops: ezt naaagyon elirtam.... na azt kell olvasni amit Elanor utolsó Idézetének az első sorai.... :lol:

Több
22 éve 5 hónapja #65322 Írta: Telumehtar

Elanor írta:

Telumehtar írta:

Elanor írta:

Telumehtar írta: Ez nem igazán tartozik ide de.....mért nincs Trufás meg Pippines külön topic?
Vagy csak én nem találom?

Nincsen... :(
Egyszer régebben a Frodós topicban elindult róluk a beszélgetés, arról, hogy mennyire megváltoztak a haztérésük után, de aztán annyiban maradt. Pedig sztem róluk is lehetne sokat írni.

Igen de en ugy is gondoltam hogy pl. ha mondjuk elkezdenem azt hogy
,,OOOO milyen helyes Dominic Monagham, jaj de imaaadom" meg stb. akkor az egy kicsit nem illene ide mikozben ti arrol beszeltek hogy mennyire megvaltozott Trufa es Pippin mikor visszaerkeztek a Megyebe...

Megprobálom kikunyizni tőle....(mármint Svindlertől) de akkor hogyan kunyizzam ki?
Ugy hogy legyen külön Dom/Trufa (ezek szentem mehetnek egybe) és külön Billy/Pippin-es forum?

Á, értem a problmémát! ;)
Hát igen, a Frodós, és Elijah-s topic is emiatt a dolog miatt lett szétszedve, és jól is működik, csak az a baj, hogy sztem Svin azért se nyit ilyen témákat, mert nincs annyi raongójuk. De nem tudom, meg kéne tőle kérdezni, egy próbálkozást biztosan megér!

• Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 5 hónapja #65194 Írta: Arwen
Arwen válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hobbitleány: Teljesen igazad van, én is szívesen elmennék Hobbitfalvára! Bár én szívesebben laknék Völgyzugolyban, az olyan szép hely! :D

Több
22 éve 5 hónapja #65148 Írta: Elanor

Telumehtar írta:

Elanor írta:

Telumehtar írta: Ez nem igazán tartozik ide de.....mért nincs Trufás meg Pippines külön topic?

Egyszer régebben a Frodós topicban elindult róluk a beszélgetés, arról, hogy mennyire megváltoztak a haztérésük után, de aztán annyiban maradt. Pedig sztem róluk is lehetne sokat írni.

,,OOOO milyen helyes Dominic Monagham, jaj de imaaadom" meg stb. akkor az egy kicsit nem illene ide mikozben ti arrol beszeltek hogy mennyire megvaltozott Trufa es Pippin mikor visszaerkeztek a Megyebe...

Á, értem a problmémát! ;)
Hát igen, a Frodós, és Elijah-s topic is emiatt a dolog miatt lett szétszedve, és jól is működik, csak az a baj, hogy sztem Svin azért se nyit ilyen témákat, mert nincs annyi raongójuk. De nem tudom, meg kéne tőle kérdezni, egy próbálkozást biztosan megér!

Több
22 éve 5 hónapja #65096 Írta: Telumehtar

Elanor írta:

Több
22 éve 5 hónapja #64443 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Olyan kár, hogy ez az egész csak könyvben létezik!!! Olyan szivesen elmennék Hobbitfalvára...

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Több
22 éve 5 hónapja #64432 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
No, utánanéztem: Odafelé két hetet, visszafelé pedig egy hetet töltött Bilbó Völgyzugolyban :!: ... tehát elég sok időt... és bizony már első alkalommal beleszeretett... szerintem semmi, de semmi csodálatos nincs abban, hogy ott maradt, amikor rájött, hogy már öreg a nagy vándorlásokhoz...

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #64230 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Én úgy emlékszem, Völgyzugolyban már a Babóban is sok időt töltöttek...
bár az lehet, hogy csak hazaúton... :roll: már én sem emlékszem annyira... De Tolkien többször is írta, hogy
mármost érdekes, de úgy áll a helyzet, hogy a viszontagságokról hosszan lehet írni, a jólétről viszont röviden...
Avagy valami hasonlót...
Tehát attól, hogy kevés szó volt róla, elképzelhető, hogy sok időt töltött már ott... aztán pedig a GYU egész története alatti időt is (a "szélső" fejezetek kivételével :lol: ).

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #64191 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Azthiszem amikor először volt Völgyzugolyban,akkor döntötte el,hogy itt foglya leélni utolsó napjait.Neki megadatott,nagyon sokaknak viszont nem.Az egyik legboldogabb hobbit lehetett...

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 5 hónapja #64147 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Lórient szerintem nem ismerte - eléggé titokban volt tartva a létezése, szerintem Elrond sem beszélt róla akárkinek

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #64131 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Lothlórienben nem is tudott volna mit csinálni!

Több
22 éve 5 hónapja #64113 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Meg magukat a tündéket is szerette. Mikor először járt Völgyzugolyban, legszívesebben ott is maradt volna.

Több
22 éve 5 hónapja #64047 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Meg Bilbó rengetg könyvhöz férhet hozzá Völgyzugolyban... s mindíg is vonzották a tündék históriái. Így legaláb lefordíthatta őket.

Több
22 éve 5 hónapja #64006 Írta: Elanor
Jó kérdés, hogy Bilbó vajon miért pont Völgyzugolyba költözött...

De, ha belegondolunk, végülis érthető...az volt az egyetlen olyan hely, ahol nyugalmat találhatott, oda nem ért el a gonosz keze...Lothlórienbe nem mehetett, egyrészt azért, mert az mégsem hobbitnak való hely, mert talán túlságosan is varázslatos, titokzatos, másrészt pedig a Gyűrűháború után amúgy is elnéptelenedett. Völgyzugoly ideális hely, egy olyan személynek, mint Bilbó, aki szeret olvasni, írni...lehet úgymond ''művelődni'' (a Megyében talán nincs annyira lehetőség erre), és Bilbó amúgy is egy kicsit ''tünde-lelkületű'' hobbit.
Völgyzugolyban folyik a élet, állandóak a látogatók az összes nép képviselői közül, törpök, tündék, emberek, hobbitok...tehát unalmasnak nem mondhaó élet, mégis végtelenül nyugodt és békés...nem csodálom, ha Bilbó odaköltözött. ;)

Több
22 éve 5 hónapja #63987 Írta: zsoffija
jaj,jaj,én itten ide nem illő T-mákkal hozakodom elő?
DE úgy teljesebb lenne a kép,meg aztán van Legolas,Arwen,Galadriel topik is! :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(noyó,ennyi,that's all,befelyezem... :? :wink: :) :D )

Nnna,én azt nem értem!hogy Bilbo miért pont Völgyzugolyba költözött???
mert ha a Babó eseményei óta nem járt ott( :?: ),akkor hogy lettek olyan jó barátok a tündékkel?ugyanis-jó,bictos fittyelmetlen isz voltammeg lehet,hogy nem is hangsúlyozták ki annyira...-nekem nem úgy tűnt,hogy túl sok időt töltöttev volna... :? Rivendellben!
vaty T-vedek?
Vagy Bilbo visszayárt volna oda?
vagy csakúgy szimplán odaköltözött???
rá is nagy 6ást gyakoroltak a tündék,accem... 8)

Több
22 éve 5 hónapja #63879 Írta: Elanor
Ember topic nincs, de pl. van Aragorn, Boromir, meg Éowyn topic is, és egyébként is, az emberekről elég sok mindent tudunk, nem? ;)

Több
22 éve 5 hónapja #63876 Írta: zsoffija
meg úgy mellesleg,ha nem lenne külön topik,Frodóról is itt lehetne beszélni.
De persze,ő a főcereplő,így megérdemli a megkülönböztetést,of course...

De(off...)ember-topik nincs...(vagy van? :roll: )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.617 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére