Gondolatok
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 0
Cunnir írta: Látod de az igazság az igazság, saját magunkat öljük meg.
Akár hogy nézzük.
Mindent amit alkotunk pusztításra használunk hiába hasznos szép és jó.
OFF
Cunnir, úgy károgsz, mint egy vénasszony! Próbálj meg elszakadni a közhelyektől és valami önálló gondolatot fogalmazz meg! Bocsi.
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cunnir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Estelio írta:
Cunnir írta:
Tudok jobbat_:D
Vissza a kőkorszokba:) nemlesz szükség szavakra többet:D
Ember után majom alakba kezdjük újra az evuluciót:P
Mondjuk szerintem ez a pár sor eredeti szövegkörnyezetében, hát.. annyira nem mulatságos. bár tény, hogy igazuk van alvinéknak, szerintem. ([size=9:t2h81hqq]bár nekik mikor nincs igazuk? ez költői kérdés volt)[/size]
Látod de az igazság az igazság, saját magunkat öljük meg.
Akár hogy nézzük.
Mindent amit alkotunk pusztításra használunk hiába hasznos szép és jó.
A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.
- Estelio
- Nem elérhető
Cunnir írta:
Mondjuk szerintem ez a pár sor eredeti szövegkörnyezetében, hát.. annyira nem mulatságos. bár tény, hogy igazuk van alvinéknak, szerintem. ([size=9:3nnccj7g]bár nekik mikor nincs igazuk? ez költői kérdés volt)[/size]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Olorin.papa írta:
Missy írta: Hááát. A nyugdíj lassan már nem elég arra, hogy vhogy megéljenek. Egyre több az olyan nyugdíjas, aki dolgozik és úgy kapja a nyugdíját.
Nem a nyugdíj kevés, hanem a fizetés...
Nagyon sokan dolgoznak itt mogon, a minimál nyugdíjnál is kevesebb összegért, és nem azért foglalkoztatják a nyugdíjasokat, mert hű de nagyon fontos, h dolgozhassanak, hanem azért, mert a munkáltatónak jóval kevesebbe kerül, mint a nem nyugdíjas
Meg mert egyre kevesebb a fiatal.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Missy írta: Hááát. A nyugdíj lassan már nem elég arra, hogy vhogy megéljenek. Egyre több az olyan nyugdíjas, aki dolgozik és úgy kapja a nyugdíját.
Nem a nyugdíj kevés, hanem a fizetés...
Nagyon sokan dolgoznak itt mogon, a minimál nyugdíjnál is kevesebb összegért, és nem azért foglalkoztatják a nyugdíjasokat, mert hű de nagyon fontos, h dolgozhassanak, hanem azért, mert a munkáltatónak jóval kevesebbe kerül, mint a nem nyugdíjas
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Missy
- Nem elérhető
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Az öregek nem akarnak állandóan meghalni, csak elfáradtak, tudod, 'a halál a jól megérdemelt pihenés egy hosszú, fárasztó nap után.'Cunnir írta: Mondjuk az is érdekes, hogy az öregek állandóan megakarnak halni... .
Nem biztos, hogy pontos az idézet, fejből volt.. De nagymamámmal beszélgettünk erről, és mondta, hogy igen, ő már fáradt, és ez nem azt jelenti, hogy meg akar halni, de szeretné lassan kipihenni magát. Spec ere jó a nyugdíj is.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
az visszafelé az evolúcióban. evulució érdekes szóalkotás.Cunnir írta: Ember után majom alakba kezdjük újra az evuluciót:P
"Well, I'm back."
- Cunnir
- Nem elérhető
Ecthelion írta:
Missy írta: Most komolyan! Mi a jó abban, ha már a hamut is mamunak mondod
- Papa majszol?
- Majd szólok édes fiam.
Amúgy az ember fél az elmúlástól, a haláltól. Az öregedés meg ennek a jele. Hiú ábránd, hogyha fiatal marad a bőrünk, dús a hajunk stb. akkor nem múlúnk el. Maximum csak szebbek maradunk és szebben halunk meg (ami ugye a halálunk szempontjából meg tök mindegy).
Szerk.: Mondjuk az is érdekes, hogy az öregek állandóan megakarnak halni...
Háát van aki nem éri meg az öregkort sem a felnőtt kort, majd erről akkor vitázzunk ha megértük azt a kort.
- Cunnir
- Nem elérhető
ártatlan kis műanyagzacsik kis palackok:)
de sok kicsi sokra megy.
- Ecthelion
- Nem elérhető
Missy írta: Most komolyan! Mi a jó abban, ha már a hamut is mamunak mondod
- Papa majszol?
- Majd szólok édes fiam.
Amúgy az ember fél az elmúlástól, a haláltól. Az öregedés meg ennek a jele. Hiú ábránd, hogyha fiatal marad a bőrünk, dús a hajunk stb. akkor nem múlúnk el. Maximum csak szebbek maradunk és szebben halunk meg (ami ugye a halálunk szempontjából meg tök mindegy).
Szerk.: Mondjuk az is érdekes, hogy az öregek állandóan megakarnak halni...
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Missy
- Nem elérhető
Azt imádom az emberiségben, hogy állandóan az örökkévalóságon, a testi fiatalság megőrzésén töri a fejét, és közben elfelejt élni. Na nem minden ember, de van néhány ilyen fanatikus. Főleg a felső 10000 körében meg Hollywoodban rettegnek az öregedéstől, ami bizony egy természetes folyamat.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Ecthelion
- Nem elérhető
Missy írta:
Leguanember írta:
Szegény szerencsétlen utódaink...
Ne is mondd! Már az szoktam néha agyalni, milyen élete lesz az ükunokámnak...
Ha szerencséd lesz akkor már úgysem fogsz élni.
Bocs ha morbid volt....
Amúgy meg én hiszek annyira az emberiségben, hogy nem fogunk egy könynen kipusztulni. Természeti katasztrófák is voltak mindig, háborúk is, és mégis még minidig itt vagyunk. De persze ez csak az én véleményen, komoly érveim nincsenek mellette. Pusztán így gondolom.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Missy
- Nem elérhető
Leguanember írta: Szegény szerencsétlen utódaink...
Ne is mondd! Már azon szoktam néha agyalni, milyen élete lesz az ükunokámnak...
Lehet az lesz , amit Madách megírt, a múzeumban ló, kutya, tigris, oroszlán kitömve, mint " az ősvilág kihalt állatjai,...ezrenként lakoztak Apáink közt, míg barbárok valának."
De ne felejtsük ki az utolsó rózsát sem. Félelmetes és lehangoló ahogy Madách előrevetíti a jövőt(remélem nem pont így fog alakulni) a Falanszter színben.
- Leguanember
- Nem elérhető
Szegény szerencsétlen utódaink...
A gyarapodás kultuszába fogunk belerokkanni. Valaki mondja meg szabatosan, egy fejlett országban miért kell folyamatosan bővülnie a gazdaságnak? Kompenzálni kell vmilyen veszteséget? (csak más dimenzióban...)
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Liliom
- Nem elérhető
...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rabyn írta: Szerintem ha az emberek odafigyelnének máris látnák, hogy a Földnek bizony elege van. Nézzetek ki az ablakon, december közepe van és sehol a hó, november végén még őszi kabátban és vékony pulcsiban jártam. Nem véletlen a sok eső, földrengés, vulkánkitörés, egyéb természeti katasztrófa ami az utóbbi 5-10 évben volt. Járványok.
Szóval én nem féltem a földet, megvédi magát. Ez persze nem azt jelenti,hogy nem is törődőm vele.
Mindezek eddig is ugyanígy voltak, max a tájékoztatás volt kevésbe széles körű...
Magyarán ha Kínában éhínség volt, arról a szűkebb környezeten kívül senki sem tudott...
Our knees do not bend easily
- Cunnir
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A neutronbombáról csak annyit, hogy direkt úgy dolgozták ki, hogy a szervetlen dolgokban (pl. épületek) ne tegyen kárt, az általa okozott robbanás kb egy kisebb épületet dönt romba. Valamint a neutronsugárzás elvileg 24 órán belül elmúlik, így el lehet foglalni az ellenséges épületeket.
Hidrogénbomba esetén elvileg pont fordítva lenne, ott a termonukleáris hatás a fontos, már az első kísérleti változat (ami még nem is minősült bombának csak katonai kísérletnek) felrobbantása is egy két kilométer széles krátert robbantott a tengerbe a sziget helyére amelyre felállították. Messze felülmúlva ezzel a tudósok várakozását.
(más kérdés, hogy egy ilyen robbantás után kapott egy japán halászhajó teljes legénysége sugárfertőzést, pedig kb 200 kilométerre voltak a robbantás helyszínétől. Ennek ellenére látták a felvillanást és jóval később sugárzó fehér por kezdett rájuk szitálni. )
Ha nézed a neutron bombát.
Akkor az több fázisú, nos én megkérdőjelezem, hogy az épületekben nem tesz kárt.
- Olosta
- Nem elérhető
Jó, persze a mi kezünk is benne van némileg a dologban (üvegházhatás), de nem hiszem, hogy az elmúlt 100 évben annyira nagyon sokat ártottunk volna a Földnek, hogy holnapután világvége legyen.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Rabyn írta: Szerintem ha az emberek odafigyelnének máris látnák, hogy a Földnek bizony elege van. Nézzetek ki az ablakon, december közepe van és sehol a hó, november végén még őszi kabátban és vékony pulcsiban jártam. Nem véletlen a sok eső, földrengés, vulkánkitörés, egyéb természeti katasztrófa ami az utóbbi 5-10 évben volt. Járványok.
Szóval én nem féltem a földet, megvédi magát. Ez persze nem azt jelenti,hogy nem is törődőm vele.
A mai időjárásjelentésben azt mondták, hogy 100 évvel ezelőtt is ilyen idő volt..
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
dorwinion írta:
Cunnir írta: A német kenyér a németeké, a magyar kenyér a magyaroké.
tiszta logikus
Szoktál hallgatni Bëlgát?
Magyar repper ne viseljen baseball sapkát?
Our knees do not bend easily
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Snuffles írta:
najó, én nem jöttem rá sehonnan, mi a rosseb akar lenni az ori, szóval kérnék egy kis felvilágosítást. vagy csak korán reggel van még... (muszáj pontos jé )Remzymama/Tünde írta: OFF
"gazdag orikban" - Cunnir: muszály "cuki vagyok" stílusban írni, alig bírtam megfejteni az orit, csak a mondat értelme vezetett rá
ON
sorry, mindig elrontom (ez az egy, amit képtelen vagyok jól írni )
ori=ország
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
najó, én nem jöttem rá sehonnan, mi a rosseb akar lenni az ori, szóval kérnék egy kis felvilágosítást. vagy csak korán reggel van még... (muszáj pontos jé )Remzymama/Tünde írta: OFF
"gazdag orikban" - Cunnir: muszály "cuki vagyok" stílusban írni, alig bírtam megfejteni az orit, csak a mondat értelme vezetett rá
ON
"Well, I'm back."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hidrogénbomba esetén elvileg pont fordítva lenne, ott a termonukleáris hatás a fontos, már az első kísérleti változat (ami még nem is minősült bombának csak katonai kísérletnek) felrobbantása is egy két kilométer széles krátert robbantott a tengerbe a sziget helyére amelyre felállították. Messze felülmúlva ezzel a tudósok várakozását.
(más kérdés, hogy egy ilyen robbantás után kapott egy japán halászhajó teljes legénysége sugárfertőzést, pedig kb 200 kilométerre voltak a robbantás helyszínétől. Ennek ellenére látták a felvillanást és jóval később sugárzó fehér por kezdett rájuk szitálni. )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
ON
Azt hiszem különben, hogy annyira hozzászoktunk a szennyezett élelmiszerhez, hogy nem árt annyira, mint pl. 100 évvel ezelőtt ártott volna. Nem hiszek a bioélelmiszerben, hisz ugyanaz az eső esik rá és ugyanaz a levegő veszi körül.
Egyszer olvastam egy tanulmányt, hogy a májunkban (már a 3 éves gyermekében is) micsoda felhalmozott mérgek vannak. Olyan mérget is kimutattak most élő gyermekek májában, amik be vannak tiltva több évtizede. Mert megtalálható a földben, vízben, levegőben. És amit megeszünk, az tartalmazza. Az antibiotikummal kezelt csirke, a higanydús zöldség, Csernobil maradványairól ne is beszéljünk
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Cunnir
- Nem elérhető
Aranill írta: Érdekes amit írtatok. Gondolatban mindig oda jutok, hogy a természetes rend, a természet rendje megbomlott.
Nem tisztelünk sem Istent, sem embert, hiányzik belőlünk a szeretet, a hála, a tisztelet. Hiány érzetünk van, nyugtalanok vagyunk ilyesmi. Jön a Karácsony. Ez is 1 alkalommá silányult, rohanunk mindenféle elképzelések, valós vagy vélt igények teljkesítése után. Miközben átélhetnénk 1 csodát. Adventben élni. Várni a fény szülezését, hogy lesz e új kikelet. Szeretetben összebújni, beszélgetni, együtt lenni. Bocs az elkandozásért ez idáig akár a vallás topikba tartozhatna, de belegondoltatok valaha abba, hogy Istent játszunk, illetve szeretnénk játszani? Megbolygatjuk a természet rendjét úgy, hogy alig ismerjük. A tudomány sokat tud, ám úgy látom leginkább részleteket és sajnos ezt a területet is áthatja az anyagias szemlélet, aminek a profit termelése a cél. Valahol azt olvastam, hogy az élelmiszerek tápanyagtartalma az elmúlt 40 évben a tizedére csökkent, ez elképetsztő adat. A mi csodálatos szervezetünk nagyon sokáig kitart, bírja a rosszabb minőségű táplálékot, vízet, igazi strapabíró rendszer, aztán eljön a idő, amikor nyekk. Felagund írta:
A kérdés leginkább arra vonatkozott, hogy ha árt, akkor szerintetek _miként_ árt?
Ki tudja, lassan egyre több káros hatás ér bennünket. Számon tartjuk egyáltalán? Pl Elektromos áram, mobiltelefon, számítógép ......... Szennyezünk mindent, levegőt, földet, vizet ...
A géntechnikával készült növény nemesítésnek mi is a célja? A porhintés magyarázat szerint jobb, ellenálóbb fajták termesztése, pedig csak arról van szó, hogy kevebb pénzből még nagyobb bevételt érjenek el. Az aztán senkit sem fog érdekelni, hogy ez hosszútávon mit eredményez a környezet, az élővilág, de még az emberi test számára. Rövidtávú gondolkodás, amit egyre többször felfedezek.
Miközben én is itt élek úgyanazok a dolgok érintenek, enni, inni kell, meg lakni valahol a többiről már nem is beszélve. Ugyanúgy látom a viszás helyzeteket.
Ecthelionnak: Bár lenne igazad és ne következne be olyan esemény, mint pl egy biológiai, vagy kémiai fegyver bevetése.
Minden saját döntésünkön múlik, még a legegyszerűbbek is.
Az utolsó pillatban ráéberedünk , hogy hiba volt de akkor már késő , és utol ér a végzet.
Azért a gabona az gabona még ha szét van nyomva mindennel:D.
Én családfámon nagyon sok mindenki volt katona, tehát tudatában vagyok mit tud művelni egy kémia,bioligia, vagy sima atom neutron, hidrogén.
Hidrogénnél két atombombát robbantanak fel, a neutronnál 3 mat.
ellehet képzelni a sugárzást.
a neturon minden szervest elpusztit a szervetlent nem, de azokkal meg végez az atom.
- Cunnir
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Hmm. Én ezt erősen kétlem. Azt is hogy az egész emberiséget lehetséges lenne kiírtani, de azt meg pláne, hogy az egész földi életet.
Igen nagyon fejlett a hadiipar, de attól, hogy tegyük fel elpusztítja magát az emberiség (ami szerintem hülyeség - de ugye tévedhetek is ), a Föld még képes lesz regenerálódni. És ugye van néhány élőlény ami túlélne minket.
Hmm lehet csak nagyon hiszek az emberiségben. Öreg hiba tudom.
Sajnos ez így van.
A nukleáris fegyverek töredéke elég a FÖldi élet kiírtásához.
Ez tény és bebizonyított is.
Annyi fegyverünk van pl: termonukleáris, bionukleáris, hogy kilőnék mindent Földi élet nem lenne pár millió évig amit régen olvastam , egy töredéke lehet kevesebbet kárt okoz néhány ezer év.
De a katonai versengésnek előbb-utobb rossz vége lesz. És a nagy hatalmak legalább tudják, hogy az atom nem játékszer.
Itt van a bioinverzitás amit mondtam, a föld népesség.
A gazdag orikban egyre kevesebb ember születik míg a szegény államokban tucatszámra, és kevesen élik meg a felnőttkort.
A fejlődő országokban is egyre kevesebb születik a szabályozás miatt.
- Aranill
- Nem elérhető
Nem tisztelünk sem Istent, sem embert, hiányzik belőlünk a szeretet, a hála, a tisztelet. Hiány érzetünk van, nyugtalanok vagyunk ilyesmi. Jön a Karácsony. Ez is 1 alkalommá silányult, rohanunk mindenféle elképzelések, valós vagy vélt igények teljkesítése után. Miközben átélhetnénk 1 csodát. Adventben élni. Várni a fény szülezését, hogy lesz e új kikelet. Szeretetben összebújni, beszélgetni, együtt lenni. Bocs az elkandozásért ez idáig akár a vallás topikba tartozhatna, de belegondoltatok valaha abba, hogy Istent játszunk, illetve szeretnénk játszani? Megbolygatjuk a természet rendjét úgy, hogy alig ismerjük. A tudomány sokat tud, ám úgy látom leginkább részleteket és sajnos ezt a területet is áthatja az anyagias szemlélet, aminek a profit termelése a cél. Valahol azt olvastam, hogy az élelmiszerek tápanyagtartalma az elmúlt 40 évben a tizedére csökkent, ez elképetsztő adat. A mi csodálatos szervezetünk nagyon sokáig kitart, bírja a rosszabb minőségű táplálékot, vízet, igazi strapabíró rendszer, aztán eljön a idő, amikor nyekk. Felagund írta:
A kérdés leginkább arra vonatkozott, hogy ha árt, akkor szerintetek _miként_ árt?
Ki tudja, lassan egyre több káros hatás ér bennünket. Számon tartjuk egyáltalán? Pl Elektromos áram, mobiltelefon, számítógép ......... Szennyezünk mindent, levegőt, földet, vizet ...
A géntechnikával készült növény nemesítésnek mi is a célja? A porhintés magyarázat szerint jobb, ellenálóbb fajták termesztése, pedig csak arról van szó, hogy kevebb pénzből még nagyobb bevételt érjenek el. Az aztán senkit sem fog érdekelni, hogy ez hosszútávon mit eredményez a környezet, az élővilág, de még az emberi test számára. Rövidtávú gondolkodás, amit egyre többször felfedezek.
Miközben én is itt élek úgyanazok a dolgok érintenek, enni, inni kell, meg lakni valahol a többiről már nem is beszélve. Ugyanúgy látom a viszás helyzeteket.
Ecthelionnak: Bár lenne igazad és ne következne be olyan esemény, mint pl egy biológiai, vagy kémiai fegyver bevetése.
Minden saját döntésünkön múlik, még a legegyszerűbbek is.
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525