Gondolatok

Több
17 éve 11 hónapja #308573 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Echtelion: dehogynem. DE akkora problémája nem lehet, hogy öngyilkosl egyen. Véleményem szerint nincsen akkora probléma a földön ami miatt megéri öngyilkosnak lenni.
Az gyávaság.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #308565 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sajnos ez a boldogság dolog nem ilyen egyszerü, mint ahogy írjátok. :roll: Igen mindenben meglehet látni a jót is, de ha az egyszer olyan sz*r paszban van az ember, hogy tele a töke mindennel (már elnézést a kifejezésért), akkor nem azt fogja figyelni, hogy hány kedves ember jön vele szembe. :roll: És ezen még a meghitt, csodálatos karácsony sem segít, meg rosszabb esetben semmi sem.

Panniii / Annis írta: Magam is fültanúja voltam azon érdekes beszélgetésnek amikor egy kb 13 éves lány a buszon mondta a barátnőjének, hogy "Múlt héten olyan depis voltam hogy majdnem öngyi lettem"
Hát no comment...

Miért egy 13 évesnek nem lehetnek gondjai?
Ebben a mondatban én csak az öngyi szót találtam kivetni valónak. :P :D

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #308561 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Panniii / Annis: maximálisan egyetértünk

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 11 hónapja #308546 Írta: Trenna
Trenna válaszolt a következő témában: Gondolatok
Írtam ide egy szép, hosszú szöveget, mindenesetre sikerült kitörölni..

Szerintem azért nem biztos, hogy ilyen egyszerű, mert van, aki csak túlzásból mondja, van aki komolyan, ezen belül pedig van akire igaz, és van akire nem... és van, akinek be kellene látnia, hogy ez nem így van.

Anno voltak hangulatingadozásaim, de nem túl komolyan, de volt, hogy sikerült elérni, azt a " világ és én , egy banális tévedés szintet.

Lehet, hogy az én hülyeségem, de egyszer kapcsolgadtam a tévén, és már nem is tudom melyik csatornáról, de sikerült ennyit kiszűrni:

Afrikában 1 millióan halnak meg, ennek 80%-a 5 éven aluli gyerek. Na most, ha ezekszerint rengeteg olyan ember van, aki még csak meg se éli, hogy eldönthesse számára jó vagy rossz a világ, akkor nekem miért lenne hozzá "jogom"?

Egy kicsit más:

fél hat elmúlhatott már,mikor kiálltam a buszmegállóba. Hideg van , a busz nem jön, sötét is van, fáradt is vagyok... Biztos csak én vagyok fázós, a menetrendet úgyse tudom, világít a lámpa, miért nem aludtam többet, vágom rá a cáfolatot magamban, némiképp fölöslegesen. Jókedvem volt, van, remélem lesz is, a lényeg, hogy egyszer csak odajön anyám egyik tanítványa, kérdezi, anya haragudott-e, hogy a teremben hagyta a cuccát. Mondom nem, nem annyira, azért rákérdezek hol volt.
Szabatkozik, nem akarja rámzúdítani, nem sokára mégis belekezd: A nővére rendezett neki egy meglepetés névnapi partyt, a cuccát nem vitte, visszafelé rossz buszra szállt föl, úgyhogy még futhatott is ideáig a cuccáért, ráadásul megígérte az anyjának, hogy fél 7-re otthon lesz, most még mehet vissza Mórahalomra, várják a nyagynénjéék is, mert, ők mindig eljönnek, ha őket ünneplik, ha mást. ( utábbit azért modolyogva mondta) Ráadásul, még semmit sem tanult.

Ahhoz képest, hogy a én anyám 8-9 küröl ér haza, holott oboa-furulya tanár, A nagybátyámat nem is ismertem, a névnapot pedig nem szoktunk ünnepelni, szerintem nem kellett volna úgy kiakadnia.

Hogy is van? Tanuljunk meg vágyakozni azután, amink van.

Több
17 éve 11 hónapja #308536 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az űrbe kilövetni magunkat? van olyan pontja a Világegyetemnek, mait az ember nem tud/akar tönkretenni? Lásd: űrszemét Az lesz az érdekes, ha egy egy szép nagy meteorit formájában becsapódik.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 11 hónapja #308530 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok
Üdv!

Bocsi ha már aktualitását vesztette, de...

Föld: A Föld eddig is teljesen jól megoldotta, ha valami nem tetszett neki... járványok, természeti katasztrófák, stb... szvsz annyira azért nem kell félteni önmagunktól. Én személy szerint úgy gondolom kevés is vagyok ahhoz hogy komoly kárt tegyek benne... És egyet értek azzal, hogy nem élhetjük úgy az életünket, hogy közben azon morfondírozunk hogy mennyit ártunk minden egyes levegővétellel a Földnek... annyit mindenki megtehet hogy nem dobálja szét a szemetét hogy még több legyen és direkt nem szennyezi a környezetet, és szerintem ez is bőven elég. Ha már ezt be tudná tartani mindenki, vagyis tudatosan nem koszolnánk össze kis bolygónkat máris sokkal jobb lenne...

Boldogság: Ez szerintem nézőpont kérdése... Mindenben van jó is, rossz is, de ha úgy döntesz hogy akarod látni a jót a dolgokban, akkor fogod is. A boldogságot meg szerintem nem egy nagy kozmikus állapotnak kell felfogni, hanem apró örömök sorának, ami minden nap adódik az ember életében ha hajlandó észrevenni. Pl egy szép hely, egy kedves ember, egy jó szó szinte minden nap van az ember életében. És a nem kellemes dolgokat is lehet egy elnéző mosollyal fogadni... Mert bizony azokból is lehet tanulni, és ha tnultál belőle akkor máris jó volt valamire...
Bár a magyar ember eleve hajlamos nagyon depressziós és önsajnáló lenni... (lásd Hímnusz) holott máshogy is fel lehet fogni...
De amíg a depresszió DIVATbetegségnek számít addig ezen nehéz túljutni. Magam is fültanúja voltam azon érdekes beszélgetésnek amikor egy kb 13 éves lány a buszon mondta a barátnőjének, hogy "Múlt héten olyan depis voltam hogy majdnem öngyi lettem"
Hát no comment...

És végezetül erről eszembe jutott egy Márai idézet:

"Boldogság természetesen nincsen abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nő számára egy férfi, vagy egy férfi számára egy nő, s ha egyszer találkoznak, nincs többé félreértés, sem önzés, sem harag, csak örök derű, állandó elégültség, jókedv és egészség. Mintha a boldogság más is lenne, mint vágy az elérhetetlen után!

Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit - a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek."

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
17 éve 11 hónapja #308467 Írta: Tünde

Ethuil írta:

Niph írta: hm........... Karácsony közeledte............. Nem ttudom ki mennyire szereti, de én ugy szeretem, ha ilynekor fehér a táj. és ahogy elnézem ideén nem lesz az.............
Pedig nincs is szebb mikor, kinnt havazik, bennt pedig, ünnepel a család!

Az idei karácsony mottója, legalábbis ezen a fórumon, hogy ne légy negatív! :D Bízzunk benne, hogy vasárnapig még annyit fog havazni, amennyi csak kifér az égen. Hehehe!

Remzy_mama: Köszönöm a csomagocskát, soha nem kaptam még ilyen szépet, kedveset, finomat és eredetit! :D Cup-cup-cup!

Mindenkinek küldök egy ölelést, mert most olyanom van ^^

mert te is azok közé tartoznak,akik megérdemlik :P szívesen :)

Több
17 éve 11 hónapja #308459 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ő az :D - csak sokan vannak ;)

Több
17 éve 11 hónapja #308458 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi az a hó?
én rég láttam olant

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Több
17 éve 11 hónapja #308444 Írta: Arzeen

Niph írta: hm........... Karácsony közeledte............. Nem ttudom ki mennyire szereti, de én ugy szeretem, ha ilynekor fehér a táj. és ahogy elnézem ideén nem lesz az.............

Az idei karácsony mottója, legalábbis ezen a fórumon, hogy ne légy negatív! :D Bízzunk benne, hogy vasárnapig még annyit fog havazni, amennyi csak kifér az égen. Hehehe!

Remzy_mama: Köszönöm a csomagocskát, soha nem kaptam még ilyen szépet, kedveset, finomat és eredetit! :D Cup-cup-cup!

Mindenkinek küldök egy ölelést, mert most olyanom van ^^

Több
17 éve 11 hónapja #308431 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Gondolatok
hm........... Karácsony közeledte............. Nem ttudom ki mennyire szereti, de én ugy szeretem, ha ilynekor fehér a táj. és ahogy elnézem ideén nem lesz az.............

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
17 éve 11 hónapja #308424 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta:

Ethuil írta: És ha néha komolyan vennék, vagy kicsit odafigyelnénk a pl. közelgő Karácsonyi szövegekre, miszerint mindenki legyen kedvesebb, jobb, szeressen jobban, talán akkor picit bennünk is megérintene valamit. Arra, hogy nagy világáfájdalmunkat legyőzzünk, a barátaink a legalakalmasabbak - vagy családunk, de erre nem vennék mérget. Szal, embere válogatja.

évek óta csak a családom volt nekem karácsonykor, csak nekik készítettem/vettem ajándékot... idén azt hiszem kb 20-25 csomagocskát készítettem... és amíg ez így marad, addig nem vagyok hajlandó boldogtalan lenni, addig nem lesz világvége hangulatom, addig mások* negativitása sem tud letörni... és addig tudom, hogy van értelme élni, hisz nem csak a családomra számíthatok... és addig magasan teszek arra hogy kihaljak a Föld érdekében :wink: :lol:

Ben Kenobi írta:

Remzymama/Tünde írta: Isten őrizz hogy ilyet kívánjak bárkinek is, de ha annyira védeni akarjátok a Földet és annyira kínlódtok itt, lövessétek ki magatokat az űrbe...

Anettka? :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: (Bocs :D )

meg aki akar :wink: :P :D

Olosta:sejtettem :wink: :P

[size=9:3t06cfmz]*= optimalizálva by Alyr[/size]

Én is anyuéknak veszek a zsebpénzemből ajándékot:P
Végre egyedül karácsonyozhatok :) csak én meg a blöki :]

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Több
17 éve 11 hónapja #308385 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta: ... magasan teszek arra hogy kihaljak a Föld érdekében :wink: :lol:

Ez mekkora!!! :mrgreen: :itscool:

[size=9:3146e6jv](Jó, jó, tudom, bocseszka az OFFjaimért, tényleg, csak most ezt gondolom.)[/size]

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
17 éve 11 hónapja #308376 Írta: Tünde

Ethuil írta: És ha néha komolyan vennék, vagy kicsit odafigyelnénk a pl. közelgő Karácsonyi szövegekre, miszerint mindenki legyen kedvesebb, jobb, szeressen jobban, talán akkor picit bennünk is megérintene valamit. Arra, hogy nagy világáfájdalmunkat legyőzzünk, a barátaink a legalakalmasabbak - vagy családunk, de erre nem vennék mérget. Szal, embere válogatja.

évek óta csak a családom volt nekem karácsonykor, csak nekik készítettem/vettem ajándékot... idén azt hiszem kb 20-25 csomagocskát készítettem... és amíg ez így marad, addig nem vagyok hajlandó boldogtalan lenni, addig nem lesz világvége hangulatom, addig mások* negativitása sem tud letörni... és addig tudom, hogy van értelme élni, hisz nem csak a családomra számíthatok... és addig magasan teszek arra hogy kihaljak a Föld érdekében :wink: :lol:

Ben Kenobi írta:

Remzymama/Tünde írta: Isten őrizz hogy ilyet kívánjak bárkinek is, de ha annyira védeni akarjátok a Földet és annyira kínlódtok itt, lövessétek ki magatokat az űrbe...

meg aki akar :wink: :P :D

Olosta:sejtettem :wink: :P

[size=9:x2hlw5v1]*= optimalizálva by Alyr[/size]

Több
17 éve 11 hónapja #308373 Írta: Olosta

Ben Kenobi írta:

Olosta írta: Ha tudnék angolul, de még inkább, ha némi kis magyar nyelvű összegzést idebiggyesztenél nekem, olyan nagyon boldoggá tennél, hogy még! :wink:

Na jó, valami körülbelülit, de nyers lesz. :P

"A reakció égen s földön nagy irammal jön,
E kanyargós út vége, fajunk kiirtása.
Ha mind túlélésre születünk, nagy változásnak kell jönnie,
Előre látom a jövőt, látom a közelgő pestist
"

Hiába, a jó öreg Nevermore... :P De ez itt már OFF. :oops:

Köszönöm szépen! :D

Több
17 éve 11 hónapja #308368 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Olosta írta: Ha tudnék angolul, de még inkább, ha némi kis magyar nyelvű összegzést idebiggyesztenél nekem, olyan nagyon boldoggá tennél, hogy még! :wink:

Na jó, valami körülbelülit, de nyers lesz. :P

"A reakció égen s földön nagy irammal jön,
E kanyargós út vége, fajunk kiirtása.
Ha mind túlélésre születünk, nagy változásnak kell jönnie,
Előre látom a jövőt, látom a közelgő pestist
"

Hiába, a jó öreg Nevermore... :P De ez itt már OFF. :oops:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 11 hónapja #308367 Írta: Arzeen
Az, hogy ki milyennek érzi az életet, hozzáállás kérdése. Persze mindenkinek szíve joga úgy éreznie, hogy nem jó, vagy úgy, hogy jó. Szvsz az emberek nem mindig szomorúak, vagy szenvednek - mármint ilyen soviniszta közép-európai szemmel nézve, mert nem hinném, hogy a burmai gyerek prostituálták tudnának boldogak lenni. De most kicsit leszűkítve a kört ide a mi kis Kárpát-medencénekbe: ha olyanja van az embernek, akkor tud boldog lenni. Lehet, nem mindig tudunk varázsütésre örülni, de nem is szabad olyan negatívnak lenni, mint jelen esetben Estelio - uh, mondom én. Szerintem tudnunk kell néha továbblépni, és a sok "lépjünk tovább" szöveg után is egy-egy pillanatra elfelejteni a környező világot. Nehéz boldognak lenni, vagy örülni, de nem lehetetlen. A földi élet nehéz, ezt már sok neves filozófus megmondta, és tudjuk mi is. De valahogy, akárhogy, próbálkoznunk kell - ja és megmaradni "normális" keretek között. Sok ember él a földön, és mindenki olyan más. És ha néha komolyan vennék, vagy kicsit odafigyelnénk a pl. közelgő Karácsonyi szövegekre, miszerint mindenki legyen kedvesebb, jobb, szeressen jobban, talán akkor picit bennünk is megérintene valamit. Arra, hogy nagy világáfájdalmunkat legyőzzünk, a barátaink a legalakalmasabbak - vagy családunk, de erre nem vennék mérget. Szal, embere válogatja.

U.i.:fel a fejjel Estelio ;)

Több
17 éve 11 hónapja - 17 éve 11 hónapja #308365 Írta: Olosta

Ben Kenobi írta: Olosta, erről így hirtelen ez jutott eszembe:

"Reaction in the earth and sky is coming at fast pace
The end to this winding road, extinction of our race
If we all are to survive, there must come great change
I foresee the future, I see the coming plague
"

Bocs. :D

Ha tudnék angolul, de még inkább, ha némi kis magyar nyelvű összegzést idebiggyesztenél nekem, olyan nagyon boldoggá tennél, hogy még! :wink:

Estelio: hirtelen egy nagyon bunkó (hé, ez szerintem még ide belefért! egyébként b_u_n_k_ó lett volna a szó. ki döntötte el, hogy mit lehet írni és mit nem?!) mondat jutott eszembe a hozzászólásodat olvasván, de inkább nem írom le ide.
Én speciel boldog vagyok. Persze fáj a szívem, ha csúnya környezetrombolást látok. De amikor sétálok a Tisza parton, vagy az erdőben, vagy akárhol máshol boldoggá tesz, hogy vannak még szép helyek, ahol az ember megnyugodhat, gondolkozhat és boldog lehet.

Remzymama: teljes mértékben egyetértek Veled.

Több
17 éve 11 hónapja #308364 Írta: Ben

Több
17 éve 11 hónapja #308363 Írta: Tünde
Isten őrizz hogy ilyet kívánjak bárkinek is, de ha annyira védeni akarjátok a Földet és annyira kínlódtok itt, lövessétek ki magatokat az űrbe... bár akkor meg ott szennyeznétek, hisz hulladékot pl mindenhol termelünk. Bocs, de én jól érzem magam itt, és azért is bocs, hogy nem kapok szívinfarktust azokért, akik majd 500 év múlva laknak itt. Márha......
A ló egyik és másik oldala sem jó hely, maradjunk meg a hátán.... védjük, de azért ne kelljen bocsánatot kérjek, hogy élek...

Több
17 éve 11 hónapja #308360 Írta: Ecthelion

Estelio írta: már magának az embernek sem jó létezni, többet szenved, mint amennyit örül.

A kulcsszó a "többet": Bizony sok szenvedés ér minket az életben, de boldogság, öröm is (mégha az ember olykor hajlamos vaknak lenni a jó dolgokra - na ez értelmes mondat lett. :D ). És mégha ez kevés is, ezért érdemes élni.

nincs egy boldog ember ezen a világon.

Hűű te mindenkit ismersz a világon? 8O Na jó bocs, ezt nem tudtam kihagyni. :D Amúgy én ismerek néhány boldog embert, akik szeretik az életet és örülnek neki. Nem tudom, hogy csinálják. :D

csak végigkínlódjuk az életet.

Ez inkább sors kérdése. Ebben nem általánosíthatsz.

az élet egy semmi mégis túlságosan ragaszkodunk hozzá, pedig nem értékeljük hogy van...

Hm?

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 11 hónapja - 17 éve 11 hónapja #308357 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Gondolatok
...

Több
17 éve 11 hónapja #308355 Írta: Ben
Olosta, erről így hirtelen ez jutott eszembe:

"Reaction in the earth and sky is coming at fast pace
The end to this winding road, extinction of our race
If we all are to survive, there must come great change
I foresee the future, I see the coming plague
"

Bocs. :D

Több
17 éve 11 hónapja #308353 Írta: Olosta
Most erről a "haltunk volna ki párezer évvel ez előtt" dumáról eszembe jutott, hogy akkor most legyen mindenki öngyilkos, hogy védjük a természetet?
Te is, drága fórumózó, aki ilyesmit írsz, szennyezed a környezetet. Lehet, sőt valószínű, hogy nem tudatosan, de Te is, mint mindannyiunk hozzájárulsz ehhez. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. Az emberiség itt él, és itt is fog még egy darabig.
Még mielőtt valakinek ilyesmi gondolata lenne velem kapcsolatban: környezetvédelem kell, de azért ne essünk már át a ló túloldalára és szaladgáljunk "pusztuljon az ember" táblákkal!

Több
17 éve 11 hónapja #308350 Írta: Ecthelion
És mi a fontosabb az, hogy most itt vagy és élsz kb. hat milliárd fajtársaddal együtt, vagy a természet, ami kiszolgál téged? :P Nem mondom, hogy nem kell védeni a környezetet, és hogy nem ártott neki az ember, de ha ez az ára annak, hogy most itt vagyunk, hát akkor áldásom rá. :P Elvégre ez a rohadt golyóbis van értünk, nem fordítva. :roll: Szerintem.

Már elnézést de nekem inkább abból van elegem, hogy mindekiben bűntudatot keltünk azzal, hogy így szennyezi a környezetét, meg úgy, és hogy hát ilyet csak mocsok emberek tesznek, és bárcsak haltunk volna ki évezredekkel ezelőtt, mert akkor milyen jó volna a Földnek... :roll:

Bocs ha kicsit felfortyantam volna.

Szerk: Amúgy szerintem az egyértelmű, hogy az ember szempontjából jobb, hogy nem haltunk ki. :D

Több
17 éve 11 hónapja #308349 Írta: Estelio

Ecthelion írta:

Estelio írta:

Ecthelion írta:

Olorin.papa írta: Az ember evolúciós csúcsa a jégkorszakban volt, akkor ki kellett volna halnia, de sajnos feltalálta és alkalmazta a tüzet

Sajnos?

Hát ha körbenéz az ember maga körül, h mekkora sz.rkupacot csináltunk magunk körül, tényleg csak azt tudja mondani, h sajnos...

És ha nem lenne ember az jobb lenne? :P

Ha nem lennénk, akkor erről nem tudnánk most beszélni, az ember szempontjából ezért nem tudnám megítélni.
A természet szempontjából azonban szvsz jobb lett volna ha akkor kipusztulunk...

Több
17 éve 11 hónapja #308347 Írta: Ecthelion

Estelio írta:

Ecthelion írta:

Olorin.papa írta: Az ember evolúciós csúcsa a jégkorszakban volt, akkor ki kellett volna halnia, de sajnos feltalálta és alkalmazta a tüzet

Sajnos?

Hát ha körbenéz az ember maga körül, h mekkora sz.rkupacot csináltunk magunk körül, tényleg csak azt tudja mondani, h sajnos...

És ha nem lenne ember az jobb lenne? :P

Több
17 éve 11 hónapja #308346 Írta: Estelio

Ecthelion írta:

Sajnos?

Több
17 éve 11 hónapja #308345 Írta: Ecthelion

Sajnos?

Több
17 éve 11 hónapja #308344 Írta: Estelio
Ha valaki úgy érzi, hogy egy már más által kimondott dolog fejezi ki legjobban amit érez, akkor hadd mondja azt. szerintem mindenki ezt teszi, hacsak részben is.
off

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.497 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére