- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Telumehtar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Darkman írta: S nem is igazán a segítés a cél, az csupán egy mellékhatás. Igazándiból más az oka ennek...
Kifejtenéd bővebben?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
Telumehtar írta: Hogyan képzeled el ezt a "visszajövetel"-t? Mármint hogy mien formában térsz vissza? Emberi? Szellemi? És hogyan segítesz a "lentlévő" embereknek?
(Ezekre nem nagyon jöttem rá )
Hiszek a reinkarnációban...mindig is hittem. Igaz másképp, mint a keleti filozófia. Szerintem az ember önszántából tér vissza, és nem kényszerből. A személyes választásának az eredménye, nem pedig valami törvényszerű magasabb igazságé. A világomban a reinkarnáció egy út a sok közül S hogy milyen formában? Netm tudom, azt hiszem ennek száma végtelen. Nemcsak ez a bolygó létezik a világon, tehát nem muszáj emberként, lehet más is, szellem, félanyagi, félszellemi lény...stb. S nem is igazán a segítés a cél, az csupán egy mellékhatás. Igazándiból más az oka ennek...
üdvike
Darkman
Huhú
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zsoffija
- Nem elérhető
Penngaladiel tényleg,pont magát a csodát hagyták ki...
Igazándiból így Jézus túl emberire sikerült...(bár,mint tudjuk,ember is volt...,pont annyira mint istem-innem áldozatának értéke...)
De így a kedves nézők számára nem is lesz több embernél...
(mit tudom én-pl a leprások esete...(éntájékozatlanságomat világosítsa fel légyszi valaki:ez benne van a Bibliában? :hein: télleg nem tudom... ))
De engem a színészi játék,a jellemrajz meggyőzött...
tetszett
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Most újranézve felfedeztem benne egy fontos momentumot. Nagyon jól megragadták azt a részét a dolognak, hogy senki nem értette meg Jézust valójában. Mást vártak Tőle, mint amiért Ő eljött a világba. De még valami nyilvánvaló lett: maguk a musical szerzői sem értették meg Jézust... Emiatt nem is mutatták meg a teljes képet: a feltámadást, a Pünkösdöt, és a Gyülekezet elindulását. Nem csoda, hogy annak idején nem értettem, hogy kicsoda Jézus és mit is akart, mert amit egy átlagember a médiából és az iskolában hall Róla, az általában nem a teljes kép...
- Esticsillag
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Mi egy temetővel szemben lakunk, és ha komolyan visszajárnának én már biztosan összefutottam volna egy-kettővel , de ha vannak is , én csak örülök neki, mert az biztos, hogy nem bántanak..., sőt lehet, hogy észre sem vettem ...,
és még segítettek is...
Szép foglalatosság a halál után, én is beszálnék segíteni!!!!!!!!!
Üdv.
"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."
- [Nerwen]
- Nem elérhető
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
- Telumehtar
- Nem elérhető
Én őszintén szólva még nem tudom hogy mit higgyek...abban mindenesetre nem hiszek hogy miután "meghalunk" azután nem lesz semmi..Biztos hogy lesz utána valami...lehet hogy a testünk elhal..de a szellemünk nem...és hogy mi lesz utána? Ki tudja
- [Nerwen]
- Nem elérhető
Nem tom előre megmondani mikor, mit, hol segítek?Az sztem majd jön magától...
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
- Telumehtar
- Nem elérhető
Darkman írta:
Kincső írta: Tényleg, eszembe jutott egy érdekes valami. Mondjuk, van mennyország, és odakerül valaki. Onnan látja a Földet, hogy hol, mi történik, nem? Viszont ha látja, akkor már nem lehet boldog, annyi baj és gonoszság van idelenn. Ha meg nem látja, akkor attól nem boldog, hogy nem láthatja azokat, akiket idelenn szeretett. (Hacsak nem felejti el teljesen a földi énjét - dehát akkor már nem is ő, tehát, ennek nincs értelme. :confused2: ) Akkor ez a huszonkettes csapdája lenne? :hein:
Leírhatom én is a mennyországomat? úgysem menekülsz...
Amikor valaki meghal, Istennel nem egyesül, mivel ő maga már eleve Isten. De a tudatára ébredhet. Megtapasztalhatja. S ez bizony csodálatos dolog. Ha viszont Kincső tudatára ébredsz isteni mivoltodnak, mi állíthat meg? Mi tarthat vissza? Bármit megtehetsz. Együtt lehetsz a szeretteiddel, elmehetsz Tünde-honba, akármit!!! De úgyis vissza fogsz jönni a Földre Látni fogod mit rontottál el, s látni fogod, hogyan pusztítják el az emberek az életet, s akkor a hatalmas szeretet miatt, ami benned az isteni, visszajössz segíteni
Én tutkó visszajövök, de előbb felkeresem a vén Zsákosékat, és sörözünk egyet a Zöld Sárkányban, komoly
cuppancs
Lenne pár kérdésem:
Hogyan képzeled el ezt a "visszajövetel"-t? Mármint hogy mien formában térsz vissza? Emberi? Szellemi? És hogyan segítesz a "lentlévő" embereknek?
(Ezekre nem nagyon jöttem rá )
- Namarie
- Nem elérhető
Meglevő tudás: Szerintem a tudást sosse lehet kimeríteni. Én rettenetesen keveset tudok, kevés, ami van, de beismerem, hogy nem mindig teszem meg a megtehetőt a tudás gyarapítására.
Magunk háttérbe tolása olvasáskor: van egy előzetesen kialakult kép az adott dologról. Ha lehet, ezt kell háttérbe tolni, mivel ez előítélet. /Ez nem mindig rossz/. A szövegnek viszont van egy saját, önálló jelentése. Ha a kettő /a mi értelmezésünk és a szöveg saját jelentése/ egymásra talál, akkor jön létre a megértés. Azonban ez sose lehet teljes, épp ezért kell újra és újra értelmezni a szövegeket.
Az értelmezőnek kell igazodnia a szöveghez, nem pedig fordítva, mert az a dolgok megerőszakolása.
Személyes kérdés: mi a hivatásod?
Más: én se gondoltam, hogy szégyen, vagy szégyellni kell a vallásokkal való foglalkozást, de nem tudhattam, mennyire érint olyan dolgokat, amiket nem szívesen tár ki az ember mindenki elé.
Halál: kell, mert enélkül nincs új élet és mértéket is szab. Szávitri történetét ismeritek?
Isten áldjon mindenkit!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Álmos
- Nem elérhető
/Beid/ írta: Darkman-san:a Halál mint olyan,létezik.Bár talán előbb fogalmazd meg mire gondolsz konkrétan.Az elmúlásra? Az élő szervezetek pusztulására? Vagy az élet befejezésére?
Kedves Apus
Persze létezik, de szerintem nem olyan formában ahogy ma azt sokan lefestik.
Elmúlni nem múlsz el, mert létezni a halálod után is fogsz.
Az élő szervezeted sem pusztul el, csupán formát bont, szétesik, hogy aztán újra összeálljon.
Az élet pedig soha nem ér véget
Juppii
Vakk
Huhú
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"A vér fakasztásából Halál ered"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Álmos
- Nem elérhető
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!
www.extra.hu/hitbenhat/
Februártól a könyvesboltokban
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Gandalf írta: Darky, a létező fizikai valóság nem azonos Istennel!
Jójó, de magyarázd is meg, különben nem tanulok belőle, s lehet hogy valami jó mellett megyek így el
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Kincső írta: Nem láttam, mert 15 éve még nem éltem...
Minden lehet, de semmi sem biztos. Nyilván a mi véleményünk sem biztos. De szvsz ha valaki valamiben hisz, teljes szívéből és igazán, akkor az boldog, mert hiszi, hogy igaza van, és hogy a halál után lesz-e valami vagy sem, az már részletkérdés. Ha nem volt rossz ember, de nem hitt Istenben a mennyországban sem, akkor nem hiányzik neki az örök élet, és a pokolra sem kerül (miért is kerülne?). (Na persze csak ha a hite nem válik mások kárára.) Max. nem érez majd semmit, akkor meg mindegy, hogy életében mit hitt. :
Igen, semmi sem biztos, csak a halál Bár szerintem halál sem létezik...
Kincső írta: Tényleg, eszembe jutott egy érdekes valami. Mondjuk, van mennyország, és odakerül valaki. Onnan látja a Földet, hogy hol, mi történik, nem? Viszont ha látja, akkor már nem lehet boldog, annyi baj és gonoszság van idelenn. Ha meg nem látja, akkor attól nem boldog, hogy nem láthatja azokat, akiket idelenn szeretett. (Hacsak nem felejti el teljesen a földi énjét - dehát akkor már nem is ő, tehát, ennek nincs értelme. :confused2: ) Akkor ez a huszonkettes csapdája lenne? :hein:
Leírhatom én is a mennyországomat? úgysem menekülsz...
Amikor valaki meghal, Istennel nem egyesül, mivel ő maga már eleve Isten. De a tudatára ébredhet. Megtapasztalhatja. S ez bizony csodálatos dolog. Ha viszont Kincső tudatára ébredsz isteni mivoltodnak, mi állíthat meg? Mi tarthat vissza? Bármit megtehetsz. Együtt lehetsz a szeretteiddel, elmehetsz Tünde-honba, akármit!!! De úgyis vissza fogsz jönni a Földre Látni fogod mit rontottál el, s látni fogod, hogyan pusztítják el az emberek az életet, s akkor a hatalmas szeretet miatt, ami benned az isteni, visszajössz segíteni
Én tutkó visszajövök, de előbb felkeresem a vén Zsákosékat, és sörözünk egyet a Zöld Sárkányban, komoly
cuppancs
Huhú
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Minden lehet, de semmi sem biztos. Nyilván a mi véleményünk sem biztos. De szvsz ha valaki valamiben hisz, teljes szívéből és igazán, akkor az boldog, mert hiszi, hogy igaza van, és hogy a halál után lesz-e valami vagy sem, az már részletkérdés. Ha nem volt rossz ember, de nem hitt Istenben a mennyországban sem, akkor nem hiányzik neki az örök élet, és a pokolra sem kerül (miért is kerülne?). (Na persze csak ha a hite nem válik mások kárára.) Max. nem érez majd semmit, akkor meg mindegy, hogy életében mit hitt.
Tényleg, eszembe jutott egy érdekes valami. Mondjuk, van mennyország, és odakerül valaki. Onnan látja a Földet, hogy hol, mi történik, nem? Viszont ha látja, akkor már nem lehet boldog, annyi baj és gonoszság van idelenn. Ha meg nem látja, akkor attól nem boldog, hogy nem láthatja azokat, akiket idelenn szeretett. (Hacsak nem felejti el teljesen a földi énjét - dehát akkor már nem is ő, tehát, ennek nincs értelme. :confused2: ) Akkor ez a huszonkettes csapdája lenne? :hein:
- Gandalf
- Nem elérhető
- Álmos
- Nem elérhető
Tehát, ha te azt mondod, hogy ha csak olyan isten által teremtett lények laknák ezt a bolygót, akik nem tudnának gondolkozni, azaz nem ismernék Istent, a teremtőjüket, számukra akkor ő nem létezne. De attól még létezik, lévén amikor az emberek még nem fedezték fel az ásvány,az már létezett.
No, én ugyanezt mondom neked. Lehet, hogy Isten vagy magad is, csak még nem láttad meg önmagadat istenként. Nem fedezted fel isteni mivoltodat. De attól még, hogy nem látod és nem tudod magadról mindezt, lehetséges, hogy igazam van
Nincs ebben semmi érthetetlen, tulajdonképpen semmit sem mondtam
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Mindennek már 15 éve. Idén azonban az amerikai fotós, Steve McCurry ismét elindult, hogy felkeresse őt. Nagyon sok telefont és levelet kapott a szerkesztőség, mivel többen önkéntesen ajánlottak fel anyagi vagy más segítséget Afganisztán megmentésére a kislány képe kapcsán.
Csaknem egy fél éves keresés után sikerült megtalálnia őt. Az arca öregedett ugyan, de a szemei mit sem változtak. Hihetetlen volt látni megint. A következőket üzente:
" Üzenem az amerikaiaknak, és rajtuk keresztül mindenkinek, hogy segítsenek megmenteni és újjáépíteni Afganisztánt....ha lenne iskola, a gyermekeink tanulhatnának, nem lenne nagy a szegénység, és ami a legfőbb, újra békében élhetnénk. Ne hagyják, hogy elpusztuljon..."
...a családját és faluját 13 évesen elpusztította egy orosz helikopter bombája, utána 1 évvel férjhez adták, aki alig van otthon, mert egy pékségnél dolgozik éjjel nappal hogy legyen mit enniük. Az életkörülményeik borzasztóak. De a legszörnyűbb, hogy akaratuk ellenére sem tudnak rajta változtatni, mert az ország, ahol valaha éltek, gyakorlatilag nem létezik. Csak a zűrzavar...
Huhú
- Kincső
- Nem elérhető
Darkman írta: Isten és ember kapcsolatát szerintem elég rossz a haj és a létezés hasonlatára lefordítani... a kettő kicsit messze van egymástól.
Fű, fa, kő...a műanyag pohár, a kutyaszar, az alantas és a csodálatos...stb MINDEN Isten De úgy érzem te nagyon nem akarsz Isten lenni nojó, akkor mit szólsz a létezéshez?
Na jó tőlem a kezedet is levághatják, vagy a lábadat, vagy bármilyen tetszőleges részedet, kivétel fej, mert akkor meghalsz. De különben létezel! És naná, hogy nem akarok Isten lenni. Szörnyű lehet elviselni az emberek butaságát, gonoszságát, hogy pusztítják azt, amit teremtett...
Mi van? :eek2: Ezt sajnos nem értem... Mi a kérdés?? 8O És mi az összefüggés a két gondolat között? 8O :blackeye: Biztos én vagyok a h****, de ezt akkor sem értem. :crap: Nem magyaráznád el érthetőbben, mire gondolsz? :look:Darkman írta: A " nem lenne ember akkor a többiek számára nem is létezne " gondolatodra pedig azt válaszonlám és egyben kérdezném is:
Az Isten lehet a Minden, és te is lehetsz Isten attól függetlenül, hogy hiszel benne vagy sem, ha tudsz róla, ha nem. Mert az, hogy nem Istenként ismered magad, még nem jelenti azt, hogy nem is vagy az
üdvike
No szió:
Kincső
- Álmos
- Nem elérhető
Namarie írta: Darkman! Az nem baj, ha vallásokkal foglalkozol. Hogy teszed ezt? Leírnád? (Nemcsak a belső dolgaidra vagyok kíváncsi, hanem arra, miket olvasol, jársz-e valahova stb. Hidd el, ezek is fontosak. Nem kell feltétlenül a fórumba, privátba is mehet.
Leírom én itt is, nincs ezen semmi szégyellnivaló, hiszen midenki a boldogságát keresi, miért ne lehetne akkor mindezt közösen Egyházsuliba jártam általánosban, kiskoromban templombajárás, utána 2 év buddhizmus ( centrum, tábor, előadások ), majd könyvek dögivel, végül 2, általam igen bölcsnek tartott ember személyes kapcsolata. Hát ezek a fő pontok úgy az életemben eddig
Namarie írta: A keveredésen újfent a fogalmi tisztázatlanságot értem. Mintha az egyik vallás hasonló terminusát rá akarnád erőltetni a másikra, de attól, hogy valami hasonló, még nem ugyanaz. Tartalmilag főleg. Eleve más kultúrkör termelte ki. Sejtem, hogy Te mindenben azt keresed, ami összeköt. De előbb látni kell alapvető különbségeket. És főleg rendesen elolvasni az adott művet. Ha nem érted, vagy első blikkre nehéz, vannak kiváló szakirodalmak, akár angolul is, de a távol-keleti dolgokhoz azt hallottam, hogy a német szerzők művei a legjobbak. a szimbólumokhoz legjobban a Szimbólumtárat ajánlom. Magyarul is van jó összefoglaló, utánanézek, mi a pontos címe. Egyszerű, érthető.
Az olvasás nem különbejáratú mániám, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a normális értelmezéshez bizony végig kell magadat rágni az adott könyvön. Mégpedig úgy, és ez a legnehezebb, hogy Te magad, a Te értelmezésed addig, amíg a végére nem érsz a napi adagodnak, a háttérbe marad. Hagyd, hogy a szöveg szólaljon meg! Ne akard két mondat után értelmezni, mert abból csodálatos hülyeségek sülhetnek ki. Saját tapasztalat is, mégpedig sokéves...
igen, nem szokásom végigolvasni azt, ami nem érdekel. Ez egyik hibám, ám amíg nem tartok előadást a vallások hátrányairól sok sok embernek, addig nem is szándékozom elolvasni azt a nemtudom hány ezer oldalt Megtenném, csak sajnos a hivatásom fontosabb, és időm sem igen van rá. Ez mondjuk a saját szemszögemből véve nem baj, mert így tökéletesen elvagyok, ám ha valakivel vitázom, ott már jelentkezhet a baj ( lsd. mondok valamit, azt kiderül hogy nem is úgy van ).
Nem értem, hogyan tudnék úgy olvasni valamit, ha félreteszem saját magam? Ez lehetetlen. A szöveg ráadásul csak rajtam keresztül szólalhat meg..bár azt hiszem...jaa, arra gondolsz hogy nem vagyunk elég nyitottak? Hogy a már meglévő tudáshoz nem kell más, mert jó az, ami van? Ezzel tökéletesen egyetértek, ez így van Én is így csinálom. Az igazság az, hogy amióta rájöttem hogy Minden ami Van, az a Istenbácsi, azóta ami ér, azt látom, van benne egy közös dolog, egy közös tartalom. S ez mindig megdöngeti a szivemet. S az elkülönülés illúziója megszűnik, az albatrosz párzási tánca és csókjai a kedvesének ugyanaz, mint amikor egy lány és egy fiú boldgogan, megtelve szeretettel szeretkeznek egymással.
háh...
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Namarie írta: Darkman! Szerintem nem, inkább logikáé. /Nem túl erős oldalam, de../ Gondold el: képzeletben vedd le az orrodat az arcodról , és tedd tőle külön. Tud-e önálló "életet" élni az orrod az arcod nélkül? Ugyanaz-e? (Az arc elég fura orr nélkül, de még mindig életképesebb, mint fordítva.) Tehát nem tehető rész és egész közé egyenlőségjel. Mondok mást: magzat-anya. Ezek közé se tehető egyenlőségjel. Válaszolok most a múlt hetire is.
De még ezek között is tehető egyenlőségjel. Még ezek között is van valami, ami közös. Ma esett le, ahogyan Kincső válaszát olvastam. Egyvalami van, ami közös MIndenben, s pont ez adja a bizonyítékát a szavaimnak ( véleményem szerint )
Mit gondolsz mi lehet az?
ÜDvike
D.
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Kincső írta: Másrészt amit írsz, hogy az ember nélkül tul.képp nem lenne Isten, az annyiban nem igaz, hogy attól hogy valakinek rövid a haja vagy nincs is, attól létezik , mert az ember kb. ennyi "Istenen belül" - hiszen még ezermilliónyi dolgot teremtett. /Apropó: akkor minden állat, virág, fűszál, fa, kő, folyó, barlang, stbstb Isten szerinted? :eek2: / Annyiban viszont igaz, hogy ha nem lenne ember, Isten többi teremtménye, mivel gondolkodásra nem képes, nem tudna Róla, tehát egy ismeretlen valaki lenne, tehát mondható, hogy mivel "mindenki" számára ismeretlen, "számukra" (növények, kövek, stbstb) "nem létező" lenne. De létezne, hiszen attól, hogy az emberek egy ideig nem fedeztek fel, tehát nem ismertek pl. egy ásványt, attól az még létezett.
Isten és ember kapcsolatát szerintem elég rossz a haj és a létezés hasonlatára lefordítani... a kettő kicsit messze van egymástól.
Fű, fa, kő...a műanyag pohár, a kutyaszar, az alanta és a csodálatos...stb MINDEN Isten De úgy érzem te nagyon nem akarsz Isten lenni nojó, akkor mit szólsz a létezéshez?
A " nem lenne ember akkor a többiek számára nem is létezne " gondolatodra pedig azt válaszonlám és egyben kérdezném is:
Az Isten lehet a Minden, és te is lehetsz Isten attól függetlenül, hogy hiszel benne vagy sem, ha tudsz róla, ha nem. Mert az, hogy nem Istenként ismered magad, még nem jelenti azt, hogy nem is vagy az
üdvike
Huhú
- Namarie
- Nem elérhető
A keveredésen újfent a fogalmi tisztázatlanságot értem. Mintha az egyik vallás hasonló terminusát rá akarnád erőltetni a másikra, de attól, hogy valami hasonló, még nem ugyanaz. Tartalmilag főleg. Eleve más kultúrkör termelte ki. Sejtem, hogy Te mindenben azt keresed, ami összeköt. De előbb látni kell alapvető különbségeket. És főleg rendesen elolvasni az adott művet. Ha nem érted, vagy első blikkre nehéz, vannak kiváló szakirodalmak, akár angolul is, de a távol-keleti dolgokhoz azt hallottam, hogy a német szerzők művei a legjobbak. a szimbólumokhoz legjobban a Szimbólumtárat ajánlom. Magyarul is van jó összefoglaló, utánanézek, mi a pontos címe. Egyszerű, érthető.
Az olvasás nem különbejáratú mániám, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a normális értelmezéshez bizony végig kell magadat rágni az adott könyvön. Mégpedig úgy, és ez a legnehezebb, hogy Te magad, a Te értelmezésed addig, amíg a végére nem érsz a napi adagodnak, a háttérbe marad. Hagyd, hogy a szöveg szólaljon meg! Ne akard két mondat után értelmezni, mert abból csodálatos hülyeségek sülhetnek ki. Saját tapasztalat is, mégpedig sokéves...
- Namarie
- Nem elérhető
Angelina: köszönöm, vizsga miatt. A többit privátba, ha nem baj.
- Álmos
- Nem elérhető
Namarie írta: Darkman: rész és egész: az orrod része az arcodnak, de nem azonos, vagy egyenlő vele. Képzeld csak magad elé!
Ez mán viszont tényleg csak felfogás kérdése
Huhú