- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Arzeen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alyr Arkhon írta: volt arról is szó, hogy az egész zsidóságot Madagaszkárra (vagy hova... vmi szigetre) telepítik, de azt végül elvetették)
Én is Madagaszkárról tudok
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Annis
- Nem elérhető
Egyébként csak a szőke, legalább 165 magas tiszta német ember volt akalmas. Még a fejkörfogatot is megmérték. Ha jól tudom külön árja városba költöztették a kiválasztottakat de nem emlékszem hpogy hol volt ez a város.
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Egyébként az őrei is kedvelték őt és lehetőség szerint kedveztek neki, így maradhatott nála a notesze a tolla (vagy tintaceruzája?) és a szemüvege.
Endlösung: Panniii: nem az alacsonyabb néposztályokat, hanem az alsóbbrendű fajokat irtották volna ki. (volt arról is szó, hogy az egész zsidóságot Madagaszkárra (vagy hova... vmi szigetre) telepítik, de azt végül elvetették)
Miheztartás végett: tkp mindenki alsóbbrendű fajnak számított a germánokon (skandinávok, angolszászok, németek), így a magyarok is. (Sajnos a Mein Kampf be van tiltva úgyhogy pontosan nem tudom. )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Annis
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna): Tudom
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Panniii írta: Radnóti tudtommal azért halt meg, mert nem bírta tovább az egyik erőltetett menetet, a németek pedig sietni akartak és így lelőtték, hogy ne kelljen lelassulniuk miatta.
Én úgy tudom az egész csapatot lelőtték, bár kétségtelen, hogy nem ezt tervezték... Elvileg ez lett volna a túlélő csoport, a másik felük pedig, akiket halálra szántak, túlélte, mert kiszabadították őket... Én így emlékszem, lehet, hogy rosszul...
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Annis
- Nem elérhető
Ez csak olyan utalás mint Boromir temetése a viking hagyományokra, vagy Gandalf újjásületése a reinkarnációra. Nem tény csak hasonlat. Például azon is meglepődnék ha a Csongor És Tünde szerelmét Aragorn és Arwen ihlette volna, de tény hogy a két szerelmi történet hasonlít egymáshoz. Ez csak párhuzam és ezzzel sem azt állítom hogy Vörösmarty lekoppintotta volna a történetet mivel valószínüleg nem is olvasta, de tény hogy hasonlóak. A szabadkőművességgel is ez a helyzet. Hasonló a jelkép, de nem mondtam hogy ugyanaz. Bőlcs Salamon pecsétje is a szem volt, mégse hasonlít Salamon Szauronra, csak a jelképe felidézi. Az elemzésbe is csak ennyit fogogk beleírni.
- Kincső
- Nem elérhető
Panniii írta: tudtok valamit a szabadkőművesekről, mert a motívumrendszer kifejtésében jól jönne, ugyanis a szabadkőművesek jelképe egy szem volt. (véletlen egybeesés? vagy szándékos utalás-erre szeretnék rájönni)
nem tudom de Tolkien utálta az allegóriát
- Annis
- Nem elérhető
Radnóti tudtommal azért halt meg, mert nem bírta tovább az egyik erőltetett menetet, a németek pedig sietni akartak és így lelőtték, hogy ne kelljen lelassulniuk miatta.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
1. Az Endlösungról tudtommal '42 januárjában született döntés, amikor a németek még eléggé a csúcson voltak
2. Radnóti abba halt bele, hogy meg akarták menteni az életét
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Rabyn írta: De pl.: volt két azonos végzettségű ember. az egyiket elvitték a másikat nem. Miért?
Voltak munkatáborok a tudósoknak, agy-embereknek, vagy akár zeneszerzőknek. Őket elvileg nem bántották, de mikor már kezdtek félni, hogy elveszítik a háborút, akkor beindult a "Végső megoldás" (Endlösung, v vmi ilyesmi), ami már nem válogatott... Fejvesztve próbálták eltüntetni a bizonyítékokat, hogy milyen szönyűségeket csináltak, és az emberek is bizonyítékok voltak. Radnótit is agyonlőtték sok társával együtt.
Hogy kit nem vittek el? Akinek volt jó ismeretsége, sok-sok hamis papírja, és főképp szerencséje... Ez minden.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Holtak vezére
- Nem elérhető
Legolin írta: Mi is ebben az évben vesszük a biokémiát, majd meglátjuk, milyen lesz... Egyébként szerintem a szerves kémia egyáltalán nem rossz, néhol még egész érdekes is. Annak viszont nagyon nem örülök, hogy kémiát csak 2 évig, fizikát pedig 3-ig kell tanulni. Inkább lenne fordítva
ez egyénfüggő én pl fizikafakton vagyok.
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Annis
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Hmm, nálunk is úgy van, h 3 év fizika (ami nem is rossz, a tanárunk naon jófej ), és 2 év kémia (a kémiatanárun kmeg... no komment), a biosz emg dettó 3 év (na, a biosztanárunk meg maga a megtestesült Mephisto, már most elkezdtem teperni, h év elején/félév elején lefelelek első 2 hónapban, aztán utána csak dogára kell tanulni - most is épp kiselőadást készítek a "Baktériumok ipari felhasználásából" )Panniii írta: Legolin: Jó nektek mi 4 évig tanulunk fizikát és biológiát. A biosszal semmi bajom de a fizika kicsit sok a jóból Ráadásul negyedikben is heti 4 óránk van és ha érettségizni akarsz akkor még fel is kell venni fakultációba, szóval heti hat. Bioszból meg csak 3 illete nekem öt mert én azt fakultáltam irodalommal párban. Kémiánk is 3 évig volt.
Egyébként szerintem annyira nem vészes a biokémia. ha egszer rájössz a logikára, onnantól az ábrákból mindent le lehet vezetni. Csak ilyenkor tényleg muszáj óráráól órára készülni mert ha egyet kihagysz onnantól nagyon el lehet veszíteni a fonalat.
Szerencsére, én emelt töri-emelt magyar tagozaton vagyok, szal nálunk jó az élet a heti 4 törivel és 5 magyarral
Na, ennyit a tantárgyakról, sztem ne döntsük rommá ezt a vasárnap estét
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Legolin: Jó nektek mi 4 évig tanulunk fizikát és biológiát. A biosszal semmi bajom de a fizika kicsit sok a jóból Ráadásul negyedikben is heti 4 óránk van és ha érettségizni akarsz akkor még fel is kell venni fakultációba, szóval heti hat. Bioszból meg csak 3 illete nekem öt mert én azt fakultáltam irodalommal párban. Kémiánk is 3 évig volt.
Egyébként szerintem annyira nem vészes a biokémia. ha egszer rájössz a logikára, onnantól az ábrákból mindent le lehet vezetni. Csak ilyenkor tényleg muszáj óráráól órára készülni mert ha egyet kihagysz onnantól nagyon el lehet veszíteni a fonalat.
- Kincső
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
szóval ki állapította meg vagy minek az alapján, ogy valakit most elviszünk és valakit meg nem.
- Legolin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- Annis
- Nem elérhető
Mondjuk én biológiából fogok érettségizni de az se könnyebb. Fél évig vettük fakultáción a sejtbiológiát ami rémálom, erre most elkezdtük az idegrendszert. Ezzel párhuzamosan pedig alapórán a hormonrendszert vesszük. és van olyan nap hogy egyszerre írunk alapórából és fakultációból pedig ugyanaz a tanár tartja.
Haláltábor: Fizikum és végzettség alapján. Aki kétkezi munkás volt annak esélye volt arra hogy valami német gyárban dolgoztatják addig amíg annyira le nem épül hogy már nem tud dolgozni. Akkor ő is a haláltáborba került. A többiek már első körben odakerültek a gettók fölszámolása után. Ugyanis kiadták a paraancsot hogy a zsidókat meg kell semmisíteni és onnantól csak addig élhetett amíg hasznos volt. De mindenki egy haláltáborban kötött ki. De volt munkatábor és megsemmisítő tábor. A munkatáborba ment aki képes volt dolgozni, a megsemmisítő táborba aki nem. Meg csekély mennységű személyzet, aki a hullákat rakodta.
Egyébként érdemes elolvasni Robert Merle Mesterségem a halál című könyvét, az ugyanis egy az egyben leír mindent Auchswitzról amit el lehet mondani. És úgy írja le, mintha maga az igazgató mondaná el, a történetet.
- Toma gazda
- Nem elérhető
Illuin írta: Mindenki utálja kedvére a kémiát , csak annyit tennék hozzá, hogy biokémia nincs a gimiben... És adjatok érte hálát az égnek!!!
de van
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Illuin írta: Mindenki utálja kedvére a kémiát
Én szeretem, és asszem érettségizni is fogok belőle.... (és nem vagyok mazohista, ááá.... )
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Rabyn
- Nem elérhető
Nem tudja valaki mlyen film vagy mese lehet ez?
Annyira emlékszem belőle, hogy van egy hely ahol van egy csomó lepkepillangó és van egy kölyök akik joban lesz velük és elvezet valami tudost vagy mit a lepkepillangokhoz és legközelebb a lepkepillangókat felszögelve találta egy ilyen izén.
még1 kérdés, bár ez egészen más téma: mi alapján döntötték el, hogy ki megy haláltáborba és ki nem?
- Holtak vezére
- Nem elérhető
Illuin írta: Mindenki utálja kedvére a kémiát , csak annyit tennék hozzá, hogy biokémia nincs a gimiben... És adjatok érte hálát az égnek!!!
mi például biológia álnéven tanulunk harmadikban biokémiát úgyhogy van.
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Illuin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Egy tanácsot mindenkinek adok, akinek aktuális az érettségi-kérdés: kémiából SOHA ne érettségizzetek!!!! Nekem egy tanévemet meg egy nyelvvizsgámet tönkretette...