BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 2 hónapja #272282 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

cortez71 írta:

Meleth_lin írta: Ez középiskolában a másodikos tananyag :roll: ... (bár mi harmadikban vesszük, mert kéttannyelvűre járok, és így az ilyenek el vannak csúszva egy évvel...) :)

Neee, ne rémisztgess, én másodikos vagyok, és már most év elején ki vagyok a szerveskémiával!!!!

Hát, pedig törődj bele, ez van. Sőt, ez egyre nehezebb lesz... utána meg jön a biokémia, ami állítólag mégrosszabb :D

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hónapja #272280 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Alison: ki tanított?:))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hónapja #272279 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Meleth_lin írta: Ez középiskolában a másodikos tananyag :roll: ... (bár mi harmadikban vesszük, mert kéttannyelvűre járok, és így az ilyenek el vannak csúszva egy évvel...) :)

Neee, ne rémisztgess, én másodikos vagyok, és már most év elején ki vagyok a szerveskémiával!!!!

Több
19 éve 2 hónapja #272268 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Hát mi az első éves anyag felét vettük két évig. :D Nem is baj, hogy nem jutottunk tovább... :mrgreen:

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 2 hónapja #272264 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kedves Színjátszóskedvű Népek!

akár van színjátszós múltatok, akár nincs, tisztelettel felkérünk titeket

STATISZTÁLÁSRA AZ ALDARION & ERENDIS c. darabban.

szeretettel várunk minél több fiút és lányt! próbákra október közepétől kell járni, hetente egyszer. (szerda/csütörtök/szombat, attól függ, épp melyik jelenet van soron.)

íme a statiszták névsora:

FIÚK
2 tengerész I. / 1, 5. + II. / 7. (csak egyikük)
szolga/ajtónálló a királyi palotában I. / 6. +II. / 8, 12, 14.
2 hírnök II. / 1.
2 legény II. / 15.
3 nemes II. / 9, 17 (Ancalimë koronázása).

LÁNYOK
3 udvarhölgy (a mesélőn kívül) I. / 2, 3, 6, 12, 15.
2 szolgálólány II. / 15.

MINDEGY
2 tünde I. / 16. - ELKELT: Szofi, Esgal
3 városi polgár II. / 7.

+ bámész nép (a fentiekből 6-8 fő) I. / 10. + II. / 15.

gyertek minél többen! ;)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 2 hónapja #272260 Írta: Meleth_lin

Bögyös Fredegár írta:

Meleth_lin írta: Hát köszi, de a 2-metil-2-izopropilpropán az egyenlő a 2,2-dimetilpentánnal... Ja, és metilhexán tényleg nincs, csak 2-metilhexán, de már javítva :oops: viszont az meg ugyanaz mint a 2-izopropilbután :roll: de azért tényleg kösz! :D Tomának is a próbálkozást! :D

A 2-metil-2-izopropil-bután nem ugyanaz, mint a 2,2-dimetil-pentán, hanem mint a 2,2,3-trimetil-bután. És a 2-metil-hexán nem ugyanaz, mint a 2-izopropil-bután. Mert a 2-ipropil-bután az a 2,3-dimetil-pentánnal azonos.

Hm, szerintem nem, de most így fejből nem tudom... :roll:

Több
19 éve 2 hónapja #272259 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Meleth_lin írta: Hát köszi, de a 2-metil-2-izopropilpropán az egyenlő a 2,2-dimetilpentánnal... Ja, és metilhexán tényleg nincs, csak 2-metilhexán, de már javítva :oops: viszont az meg ugyanaz mint a 2-izopropilbután :roll: de azért tényleg kösz! :D Tomának is a próbálkozást! :D

A 2-metil-2-izopropil-bután nem ugyanaz, mint a 2,2-dimetil-pentán, hanem mint a 2,2,3-trimetil-bután. És a 2-metil-hexán nem ugyanaz, mint a 2-izopropil-bután. Mert a 2-ipropil-bután az a 2,3-dimetil-pentánnal azonos.

Több
19 éve 2 hónapja #272256 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
áhm

én majdnem buktam kémiából ,de most biokémiánk van az se jobb :roll:

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 2 hónapja #272255 Írta: Meleth_lin
Köszi! ez szerintem jó lesz... :roll:

Több
19 éve 2 hónapja #272253 Írta: Cirmos
Cirmos válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Meleth_lin: szerintem ami még nem volt: 3-metilhexán

adesso vieni qui
e chiudi dolcemente gli occhi tuoi
vedrai che la tristezza passera
/Ron/

Több
19 éve 2 hónapja #272249 Írta: Meleth_lin
Ez középiskolában a másodikos tananyag :roll: ... (bár mi harmadikban vesszük, mert kéttannyelvűre járok, és így az ilyenek el vannak csúszva egy évvel...) :)

Több
19 éve 2 hónapja #272248 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Meleth_lin írta: Más: segítsen valaki, aki jó kémiából, mert elakadtam a házival; az a feladat, hogy találjuk meg a C[size=9:3w5b6ryh]7[/size]H[size=9:3w5b6ryh]16[/size]-nak mind a kilenc izomerjét, de én csak nyolcig jutottam, és az utolsót sehogy sem tudom kitalálni, és ez idegesít! eddig ezek vannak: heptán, 2-metilhexán, 2,3-dimetilpentán, 2,2,3-trimetilbután, 2-etil-3-metilbután, 2,2-dimetilpentán, 2-etil-2-metilbután, és 3,3-dimetilpentán. bocs, hogy ilyen hülyeségeket írok ide, de ez tényleg idegesít most... :oops: :D

Te jó ég, milyen szakra jársz Te? :mrgreen: Hála a jó égnek, hogy csak két évig volt kémiám, az is elég ovis szintű... :P

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 2 hónapja - 19 éve 2 hónapja #272247 Írta: Meleth_lin

Bögyös Fredegár írta: Hát, sok variácó van. Lehet még 2-izopropil-bután, 2-metil-2-izopropil-propán.
A metil- és etilcsoportokkal lehet még variálni, ahogy Te csináltad. Elsőre most meg nem tudom mondani, hogy lelőtted-e mindegyik metil- és etilcsoportos variációt. Ami még új lehet, az a fentebb említett izopropilos variációk.
(Soha nem képzeltem, hogy valaha is hasznát fogom venni valamikor a kémia érettségimnek... )

Hát köszi, de a 2-metil-2-izopropilpropán az egyenlő a 2,2-dimetilpentánnal... Ja, és metilhexán tényleg nincs, csak 2-metilhexán, de már javítva :oops: viszont az meg ugyanaz mint a 2-izopropilbután :roll: de azért tényleg kösz! :D Tomának is a próbálkozást! :D

Több
19 éve 2 hónapja #272244 Írta: Toma gazda
én elhiszem neked :D

Több
19 éve 2 hónapja #272242 Írta: Bögyös Fredegár
Az etil-pentán az maga a heptán. 2-etil-pentán, 3-etil-pentán lehet csak, de ha az etilcsoport a pentánlánc végén van, akkor az megfelel egy egyenes heptánláncnak, ezért nem is lehet beszélni etil-pentánról, úgy, mint metil-hexánról sem.

Több
19 éve 2 hónapja #272241 Írta: Bögyös Fredegár
Hát, sok variácó van. Lehet még 2-izopropil-bután, 2-metil-2-izopropil-propán.
A metil- és etilcsoportokkal lehet még variálni, ahogy Te csináltad. Elsőre most meg nem tudom mondani, hogy lelőtted-e mindegyik metil- és etilcsoportos variációt. Ami még új lehet, az a fentebb említett izopropilos variációk.
(Soha nem képzeltem, hogy valaha is hasznát fogom venni valamikor a kémia érettségimnek... )

Több
19 éve 2 hónapja #272240 Írta: Toma gazda
na akkor megpróbálok ismételni

olyan lehet hogy etil pentán???

Több
19 éve 2 hónapja - 19 éve 2 hónapja #272237 Írta: Meleth_lin
Idhren: :D én is mindig szoktam nézni a rendszámokon az ilyesmiket, pl múltkor láttam egy FEA-t, meg a suli előtt van mindig egy GML rendszámú kocsi, amiről mindig Gimli jut eszmbe :D

Más: segítsen valaki, aki jó kémiából, mert elakadtam a házival; az a feladat, hogy találjuk meg a C[size=9:32d8d5f0]7[/size]H[size=9:32d8d5f0]16[/size]-nak mind a kilenc izomerjét, de én csak nyolcig jutottam, és az utolsót sehogy sem tudom kitalálni, és ez idegesít! eddig ezek vannak: heptán, 2-metilhexán, 2,3-dimetilpentán, 2,2,3-trimetilbután, 2-etil-3-metilbután, 2,2-dimetilpentán, 2-etil-2-metilbután, és 3,3-dimetilpentán. bocs, hogy ilyen hülyeségeket írok ide, de ez tényleg idegesít most... :oops: :D

Több
19 éve 2 hónapja #272227 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Emberek!
Azt hittem összeesküvés-elmélet áldozata lettem. Pécsen jártamban keltemben egyszer csak meglátok egy JRR rendszámú újszerű kocsit, és még meg is örültem neki. :) Egészen addig, míg másnap újra meg nem láttam egyet, és az nem az előző napi opel volt. 8O Akkor már gyanakodtam... Nos, öt darab, különböző autót láttam a héten JRR kezdetű rendszámmal! Már kezdtem félni... :eek4: A barátnőm mentett meg: közölte, hogy nemrég értek a rendszámkiadásokkal ehhez a betűkombinációhoz. Ennyit a transzcendentális élményekről! :mrgreen:
Bocsi az offért :)

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
19 éve 2 hónapja #272212 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Megint nem tudom hová tenni:

Andy Serkis "kölcsönzi" a mozgást King-kongnak, mint ahogy annak idelyén Gollamnak, és sok időt töltött el afrikában egy rezervátumban, ahol a gorillák mozgását tanulmányozta...
Lehet, hogy Gollam mint egy modern hős kikelt a lávából, kiszőrösödött és megnőtt? :D

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 2 hónapja #272201 Írta: Rabyn
sajnos nem....
RÁfészkeltek.... ennek meg a következményeit jobb nem ismerni azt hiszem.

Több
19 éve 2 hónapja #272193 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Ha a biciklimet nem teszik tönkre a rohadék galambok akkor ottlettem volna...

Agyon hajtották? :twisted:

Több
19 éve 2 hónapja #272184 Írta: Rabyn
Ha a biciklimet nem teszik tönkre a rohadék galambok akkor ottlettem volna...

Több
19 éve 2 hónapja #272180 Írta: Bögyös Fredegár
Egy kicsit off, de megkérdezném, hogy volt-e valaki a tegapi Critical Mass-en? Vagy biciklis felvonulás, ha így jobban tetszik.

Több
19 éve 2 hónapja #272159 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta: [De sok sikolai osztálynak a tanár adta be a szavazólapját, és szinte kikényszerítette mire szavazzanak vagy legalábbis mire NE szavazzanak.

Na ne... :rmad2:

Megáll az eszem... nesze nekünk demokráciára nevelés :x :confused2:

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
19 éve 2 hónapja #272157 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

telcontar írta: Őszintén: egy tíz évesekből álló osztály a Zabhegyezőre szavazzon?

"Szavasszal lesz a tavazás"
/Eőrsi István: Sírfelirat/

Nem.
De nem csak róluk van szó, a hugom (aki 18 ) sem mert a GyUra szavazni, mert a magyartanára adta fel a szavazatokat...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 2 hónapja #272153 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Őszintén: egy tíz évesekből álló osztály a Zabhegyezőre szavazzon?

"Szavasszal lesz a tavazás"
/Eőrsi István: Sírfelirat/

Több
19 éve 2 hónapja #272147 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rion Pendragon írta: Azért a pál utcai fiúkra, meg az egri csillagokra szavaztak, szentem, mert a sok hülye ember csak ezeket ismeri, azokat is csak azért, mert ezek kötelező olvasmányok voltak. nemde? Tisztelet a kivételnek.

Szerintem nem egészen.
De sok sikolai osztálynak a tanár adta be a szavazólapját, és szinte kikényszerítette mire szavazzanak vagy legalábbis mire NE szavazzanak.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 2 hónapja #272146 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Azért a pál utcai fiúkra, meg az egri csillagokra szavaztak, szentem, mert a sok hülye ember csak ezeket ismeri, azokat is csak azért, mert ezek kötelező olvasmányok voltak. nemde? Tisztelet a kivételnek.

Több
19 éve 2 hónapja #272135 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Azért az Egri csillagok vs. Pál utcai fiúk se lesz semmi.

Ha e kettő közül kaptunk volna ellenfelet, akkor jóval nyugtalanabb lennék.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.440 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére