BESZÉLGETŐS topic
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Tippelj....Alyr Arkhon írta: Eltűntek a régi tábori csoportok topicjai
Kivéve a Fingolfint.
Azt miért nem?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kivéve a Fingolfint.
Azt miért nem?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narbeleth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nos, KEDVES NÉPEK! Mivel már nagyon unom az itthon üldögélést, lesz egy Margitszigeti tali szerdán, azaz július 6-án 16:00-tól a Margit hídhoz közel eső buszmegállóban !!!
Ha valakinek van jobb ötlete a Margitszigetnél, az visítson egy privi keretében, és az is aki jönne, mert különben, ha megint 3-an bulizgatunk lefújom az egészet és szomorú leszek..
+ és aki jön hozzon fizbit, tollast, röplabdát stb., ha tud!
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Lora
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ben Kenobi írta:
Más: ma voltam könyvtárban, és láttam egy listát a Nagy Könyv top12-ről, helyezési sorrendben (sztem helyezési volt, neten én még mindig nem láttam ): szeretett könyvünk a második lett. Az Egri csillagok előzte meg.
de még niiincs meg a helyezési lista!! lehetetlen szvsz:) majd a kisfilmek "harca" után lesz helyezés, nem? én legalábbis így tudom..
Gyöngycem (voltam valaha)
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
MTT "Nagy Nyári" Táborosok!
Aki még nem küldte el a diákigazolványának számát az mtttabor@tolkien.hu címre az mihamarabb tegye ezt meg!
Ennek hiányában ugyanis be kell fizetni az idegenforgalmi adót. Ami nem kevés.
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Gandalf
- Nem elérhető
A Tolkien.Hu főoldalán megtalálod a két tábor felhívását, ott mindent megtalálsz!Menelcar írta: Sajnos én nem tudtam jelentkezni a táborba mert túl későn kezdtem foglalkozni vele... Pech, de tulajdonképpen miből áll ez a tábor, mármint milyenek a programok? kíváncsi lennék rá.. És milyen csapatok vannak?
- Menelcar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"S király lesz a koronátlan fő"
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Aeglos írta: Kedves leendő táborlakók!
Remélem mindannyiotok megtalálta már a csapatát. Aki nem, az sürgősen szóljon. Nicknevet csak azután változtassatok (ha valaki ilyesmit tervezett), hogy megtaláltátok a topikot és írtatok bele. Hamarosan mindenki kap majd egy e-mailt, amiben értesítjük az eddigi befizetéseiről, a csapatáról, csapatvezetőkről, csapatszínekről, a keretjátékról részletesebben, valamint (és ez itt elég fontos!), hogy milyen történeteknek nézzen utána a tábor elejéig. (Ha nem sikerül beszerezni az adott műveket, akkor a Magyar Tolkien Társaság könyvtárából is utána lehet nézni a dolgoknak, a táborban.)
A tábor ideje alatt a csapat lesz majd a "családotok". A csapatoddal fogsz a legtöbb időt együtt tölteni, együtt fogtok felkészülni a próbatátelekre, amelyek elé a kontinensen való élet állít. Ne veszítsd el a fejed a nehéz helyzetekben sem, teremts barátságokat, köts új ismeretségeket, hogy ne legyen gyarmatunk népe híján az összefogásnak a szorongattatások idején sem!
Azt, hogy melyik csapat tagja vagy, nem tudod megváltoztatni. Se most, se a tábor alatt. Biztos, hogy vagy az arculat, vagy a csapattársak szimpatikusak lesznek.
Mindenkinek nagyon jó készülődést kívánonk a táborra Nólindir nevében is!
Legyetek ügyesek, ötletesek, kreatívak, a csapatotoknak szüksége van rátok!!! Hajrá!
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Gandalf
- Nem elérhető
Ilweran írta: Jut eszembe, nem lesz valami MTT-s rendezvény a nagyközönségnek a GYU 50. évfordulója alkalmából????? Úgy tudom, Angliában ünnepelnek, mi nem????? :hein:
Lehetséges... :sejtelmesmosoly: Nem mondhatok semmit. :összevarrtszáj:
- Ilweran
- Nem elérhető
Ma végre sikeresen abszolváltam az utsó vizsgám, úgyhogy elkezdődhet a meg nem érdemelt pihenés..... :dance:
Mindenkinek nagyon jó pihenést, kellemes nyarat, nyaralást, táborozást, stb-t kívánok!!!!!!
Jut eszembe, nem lesz valami MTT-s rendezvény a nagyközönségnek a GYU 50. évfordulója alkalmából????? Úgy tudom, Angliában ünnepelnek, mi nem????? :hein:
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Panni
- Nem elérhető
Ha röviden össze akarom foglalni a lényegét: Hogy ez egy naaaaaaaaaaaaaaagyoooooooooooooooooooooooon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó társaságFelagund írta: És mit mondtál?
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Panni
- Nem elérhető
Most jöttem haza az OTP-ből, voltam befizetni a tábort... Egy kis várakozás meg kavarodás után, végre odakerültem az egyik pénztárhoz a csekkel. Váratlanul megkérdezi a pénztáros, hogy milyen társaság ez, és hogy van-e ennek valami köze a Gyűrűk Urához
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Rabyn
- Nem elérhető
A telepünkön van egy IRU meg egy ERY rendszámú autó is:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Narmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: Tegnap láttam egy Renault márkájú kocsit, melynek JRT volt a rendszáma (csak még egy R betű hiányzott belőle... ). Ja, s ráadásul az is rá volt írva a kocsira hogy elf.
Én egy ERY rendszámút láttam csak
A Kis Herceget általános suliban tanítják? Én nem találkoztam vele. Mikorkörül van?
- Narbeleth
- Nem elérhető
Ha valakinek van jobb ötlete a Margitszigetnél, az visítson egy privi keretében, és az is aki jönne, mert különben, ha megint 3-an bulizgatunk lefújom az egészet és szomorú leszek..
+ és aki jön hozzon fizbit, tollast, röplabdát stb., ha tud!
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Andoron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Már majdnem felhőtlen lehetne örömöm, ha nem kellene dolgoznom ahelyett, hogy pihenhetnék kedvemre...
Nem baj, legalább nem unatkozom...
"Hiszek benned
Benned itt bent
Magamban"
Andoron honlapja
- Gandalf
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Vagy nem Én például az összes kötelezőt utáltam, és sorba ki is hagytam őket
Vannak köztük jók, de pl. a Pál utcai fiúkat meg a Kis herceget nem általános iskolásoknak kéne tanítani... 8O
Na meg Jókai... Valahogy a Kőszívű ember fiai óta rá sem bírok nézni... 8O
Viszont Fekete Istvánt a kötelezők szerettették meg velem. :itscool:
- Ecthelion
- Nem elérhető
Menelcar írta: hát igen az Egri csillagokat minden magyar ember elolvassa egyszer
Vagy nem Én például az összes kötelezőt utáltam, és sorba ki is hagytam őket
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Silima
- Nem elérhető
Menelcar írta: hát igen az Egri csillagokat minden magyar ember elolvassa egyszer
De azért nem árt ha magyar könyv is van a listán
A Micimackó is rajta van, igaz? Azt nem tudom, hova sorolnám... Eredetiben meg sem közelíti Karinthy fordítását... Jó, külföldi író, de akkor is...
- Menelcar
- Nem elérhető
hát igen az Egri csillagokat minden magyar ember elolvassa egyszerSilima írta:
Menelcar írta: 2.!!?? Én azt hittem nem állítanak fel ilyen sorrendet csak benne van a 12-ben vmi vagy nincs benne.
Háát igen azért az Egri csill is jó könyv de a GyU-t nem előzi meg
Egyébként azt hallottam h Angliában és Németországban is Tolkien könyve nyert
Jó könyv, de sztem az Egri csillagok leginkább azért került be, mert kötelező, és sokan olvasták... relatíve. Mint a Pál utcai fiúk meg a Kincsereső kisködmön... (aki nem olvasott mást, az válogathat ezek közül... Elnézést, roszmájú vagyok )
De azért nem árt ha magyar könyv is van a listán
- Silima
- Nem elérhető
Menelcar írta: 2.!!?? Én azt hittem nem állítanak fel ilyen sorrendet csak benne van a 12-ben vmi vagy nincs benne.
Jó könyv, de sztem az Egri csillagok leginkább azért került be, mert kötelező, és sokan olvasták... relatíve. Mint a Pál utcai fiúk meg a Kincsereső kisködmön... (aki nem olvasott mást, az válogathat ezek közül... Elnézést, roszmájú vagyok )
- Menelcar
- Nem elérhető
2.!!?? Én azt hittem nem állítanak fel ilyen sorrendet csak benne van a 12-ben vmi vagy nincs benne.Más: ma voltam könyvtárban, és láttam egy listát a Nagy Könyv top12-ről, helyezési sorrendben (sztem helyezési volt, neten én még mindig nem láttam ): szeretett könyvünk a második lett. Az Egri csillagok előzte meg.
- Ben
- Nem elérhető
Nálunk (Monoron) meg eleve a csapvíz sokszor barnás színű a rozsdától... Ha csak simán megengeded, nem is látni, csak ha pl. eldugaszolod a mosdót, és kicsit teleengeded vízzel.Menelcar írta:
Egy ilyen van Szfváron is. Itt savanyú víznek nevezik, mert a vastól savanyú íze van. Ha sokat van a víz egy üvegben ilyen barna lesz tőle. 8OPiciRigó írta:
Silima írta: Beleg: télleg használ a szöges alma. A gyümölcsben levő mindenféle savak vagy mik kioldják a szögből a vasat. Nem csak fakíroknak ajánlott! Amellett nem is rossz Kicsit olyan íze van, mint a jó régi vasas forrásoknak, vagy kutakak
Van egy ilyen vasas forrás vagy mi Parádon is. Húsvétkor voltunk ott és hoztunk onnan vizet. 1 Nap után a víz alján sárga akrámi válik ki és az üveg, amiben volt is tiszta sárgásbarnává válik. csúcs.. Meg a szaga is teljesen más, mint az ásványvizeknek.
Más: ma voltam könyvtárban, és láttam egy listát a Nagy Könyv top12-ről, helyezési sorrendben (sztem helyezési volt, neten én még mindig nem láttam ): szeretett könyvünk a második lett. Az Egri csillagok előzte meg.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Menelcar
- Nem elérhető
Egy ilyen van Szfváron is. Itt savanyú víznek nevezik, mert a vastól savanyú íze van. Ha sokat van a víz egy üvegben ilyen barna lesz tőle. 8OPiciRigó írta:
Silima írta: Beleg: télleg használ a szöges alma. A gyümölcsben levő mindenféle savak vagy mik kioldják a szögből a vasat. Nem csak fakíroknak ajánlott! Amellett nem is rossz Kicsit olyan íze van, mint a jó régi vasas forrásoknak, vagy kutakak
Van egy ilyen vasas forrás vagy mi Parádon is. Húsvétkor voltunk ott és hoztunk onnan vizet. 1 Nap után a víz alján sárga akrámi válik ki és az üveg, amiben volt is tiszta sárgásbarnává válik. csúcs.. Meg a szaga is teljesen más, mint az ásványvizeknek.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
PiciRigó írta:
Nem a vasoxid válik ki a fény/szellőzés hatására?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Narmo
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető