- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Ulmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Léli írta: Eső! *juppí* De azért lassan egy időre, mondjuk 1 hétre elállhatna... utána megint lehet, de csakis táborig... az eső jó, az eső szép, az eső a barátunk...
De jó lesz nektek, sarat dagasztani a Vértesben
Szeretném, ha jelentkezne az az elvetemült, aki az elmúlt egy hétben cucujézni mert
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Melian
- Nem elérhető
Sirgon Esgalnor írta: Csak esik és esik, itt ülök a bánatos bozótosba, és haza szeretnék jutni...
Füles
Asszem, én épp' akkor úsztam haza ott a szomszédban, amikor ezt írtad, kedves Füles...
Kicsit később pedig szerencsém volt az év felhőszakadásához Zugló és Mátyásföld között - szerencsére (?) a kocsi óvó rejtekéből
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
könyvek (sztem): Aranyember rúlz, Kőszívű ember fiai szintén. Jókait tényleg úgy kell olvasni, hogy átlapozod a leírásokat vagy: nézd meg előbb a filmváltozatot, és akkor már érdekesebb lesz a könyv Egri csillagokat én még azelőtt vagy 3x olvastam, hogy kötelező eltt volna igaz én imádom a történelmi regényeket
Amúgy Jókainál Victor Hugo még "rosszabb" nemrég fejeztem be a Nyomorultakat [size=9:3eysjbko](mint egyik kötelező, azaz választani kell a Párizsi Notre Dame és e közül, és naná hogy a 3x olyan hosszút választom, bár ha lesz kedvem azt is elolvasom majd )[/size], és hát abban annyi a rizsa (azaz a francia történelmet elemezgető kisesszék, ami az adott korban meg a fanciáknak biztos érdekes lehet(ett)) hogy az már fáj látszólag egy csomó fölösleges új mellékszereplőt vezet be - majd párszáz oldallal odébb szerepet kap az illető! 8O és a százoldalakkal elválasztott események, szereplők olyan mesterien vannak összeszerkesztve, hogy engem nagyon lenyűgözött [size=9:3eysjbko](és Gavroche a legjobb arc)[/size]
Meg - nem kötelezőként - a Ben Hur eredeti könyv-változatát olvastam. A filmben azért jópár változtatást tettek, kicsit "idealizálták" a dolgot, a legdurvább ilyen, hogy a könyvben Ben Hur vágja el a végén Messzala kocsiját és nem Messzala másokét (igaz Messzala nem hal meg)... 8O és néhány szereplő össze lett olvasztva. Meghát a legvége más (ill. továbbmegy picit). De a könyv is nagyon rúlz, ajánlom mindenkinek
(Vagy ezt az ajánlókba (is) írjam? )
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Rabyn
- Nem elérhető
már visszajöttek.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
:geek: :
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Silima
- Nem elérhető
Sirgon Esgalnor írta: Csak esik és esik, itt ülök a bánatos bozótosba, és haza szeretnék jutni...
Füles
Fülest szeretjüüük... "Csak engem ne okoljon senki, ha esni talál..."
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Füles
- Silima
- Nem elérhető
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ízisz
- Nem elérhető
Nyári élménybeszámolóm:
- Anyegint befejeztem vagyis elolvastam sikeresen 2 nap alatt! Igaz, egy kérdés még motoszkál a fejemben..
- Voltaire Candide-ját is 2 nap alatt, de szvsz nem tudtam sírjak-e, avagy nevessek... /
- Toldi estéje, Tell Vilmos, és az Új Zrínyiász is megvolt
Jelenleg Csokonai Dorottyáján próbálom átrágni magam, de a hosszú előbeszéd annyira rossz volt, hogy..
Leginkább én a csillagozásokat utálom. Hátra kell lapozni és kikeresni hogy ez és az mit jelent, és mit írt hozzá az író... írna inkább lábjegyzetet!!
[size=9:3hp1r4o7]Bocsi, ez hosszú lett és untató...[/size]
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Silima írta:
Ringbearer írta: én csak azt nem szeretem Jókaiban, hogy nagyon részletes. Nincsenek rossz ötletei, de annyira pontosan le akar mindent festeni, annyira szájbarágós!
Szívesen olvasok leírásokat, ha azok kellően líraiak vagy szépek vagy nem is tudom [size=9:1tko1tft](ld. Fekete István... )[/size] de azt nem bírom, hogy balra néztek, ezt látták, ha egy kicsit még balrább, akkor azt, ha közben hunyorítottak, akkor amazt, ha jobbra néztek... stb.
Jókait nem lehet szóról szóra olvasni, mert az ember elveszik a részletekben. Arról nem is szólva, hogy ma már szinte érthetetlen a rengeteg latin, francia meg német szóval tűzdelt nyelvezete... 8O
Akkor olvass Umberto Eco-t és rájössz, hogy Jókai egyáltalán nem is használ külföldi kifejezéseket.
A legszörnyűbb olvasmányélményem Reymont Parasztokja volt. Szigorlatra olvastam, beteg is voltam, és mivel volt még kb. ötszáz ilyen terjedelmű könyv, érthető, ha a hoszzú, részleztező tájleírásokat át akartam ugorni.
Az egyik arról szólt, hogy milyen a föld, hogy esik rá a napsugár, ennek következtében hogy fénylik, és hogy száll felette károgva a varjú. Épp át akartam ugorni, amikor megláttam a végén a mondatot: "És ilyen volt a Jagustyinka lelke". Szégyen, nem szégyen, én mondtam olyan cifrát, hogy azt hittem, a plafon szakad le, mivel rájöttem, hogy sajnálatos módon ezeket a leírásokat nem ugorhatom át....
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Enock
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Beismerő vallomás: A Gyűrűk Urát úgy kezdtem, hogy átugrottam a Prológust... Igaz, hogy az elején nem sokat tudtam a hobbitokról, de egyátalán nem éreztem hátránynak... utólag meg amit kihagytam, azt is elolvastam...Silima írta: Beismerő vallomás következik: nekem a Gyűrűk Ura prológusa és első fejezete elvette a kedvem az egésztől (nem beszélve az előszóról, amiből egy kukkot sem értettem... ), de mikor túljutottam rajtuk, 2 nap alatt kiolvastam az egészet... Pedig Tolkien is precíz leírásos...
"... földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmetesen."
- Narmo
- Nem elérhető
Silima írta: Beismerő vallomás következik: nekem a Gyűrűk Ura prológusa és első fejezete elvette a kedvem az egésztől (nem beszélve az előszóról, amiből egy kukkot sem értettem... ), de mikor túljutottam rajtuk, 2 nap alatt kiolvastam az egészet... Pedig Tolkien is precíz leírásos...
Nekem nem vette el a kedvem (na jó,időnként talán egy kicsit), de tényleg elég.. Hmm.. Szal nehéz. Főleg ott az elején..
- Silima
- Nem elérhető
Aranill írta: Számomra Jókainál (+ néhány író) mindig az első 200 oldal volt a legnehezebb, ha azon túljutottam, akkor a fejlemények már annyira érdekeltek, hogy végigolvastam. De ezt a 200 oldalt nem hagyom ki, mert így válik teljessé a történet és fényderül az alapszituációra.
Beismerő vallomás következik: nekem a Gyűrűk Ura prológusa és első fejezete elvette a kedvem az egésztől (nem beszélve az előszóról, amiből egy kukkot sem értettem... ), de mikor túljutottam rajtuk, 2 nap alatt kiolvastam az egészet... Pedig Tolkien is precíz leírásos...
- Aranill
- Nem elérhető
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Silima írta:
Ringbearer írta: én csak azt nem szeretem Jókaiban, hogy nagyon részletes. Nincsenek rossz ötletei, de annyira pontosan le akar mindent festeni, annyira szájbarágós!
Szívesen olvasok leírásokat, ha azok kellően líraiak vagy szépek vagy nem is tudom [size=9:2kam7tg0](ld. Fekete István... )[/size] de azt nem bírom, hogy balra néztek, ezt látták, ha egy kicsit még balrább, akkor azt, ha közben hunyorítottak, akkor amazt, ha jobbra néztek... stb.
Jókait nem lehet szóról szóra olvasni, mert az ember elveszik a részletekben. Arról nem is szólva, hogy ma már szinte érthetetlen a rengeteg latin, francia meg német szóval tűzdelt nyelvezete... 8O
Akkor olvass Umberto Eco-t és rájössz, hogy Jókai egyáltalán nem is használ külföldi kifejezéseket.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Silima
- Nem elérhető
Szívesen olvasok leírásokat, ha azok kellően líraiak vagy szépek vagy nem is tudom [size=9:amrsd3p5](ld. Fekete István... )[/size] de azt nem bírom, hogy balra néztek, ezt látták, ha egy kicsit még balrább, akkor azt, ha közben hunyorítottak, akkor amazt, ha jobbra néztek... stb.
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Narmo
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta: Legyetek jók, vagy rosszak, csak érezzétek jól magatokat, szeretlek Titeket!
Hmm.. Ben ugye tudod hogy most könnycseppet csaltál mindannyiunk szívébe... vagyis szemébe..
Jó nyaralást
- Beleg
- Nem elérhető
Az, erre mérget vehetsz, velem együtt.Menelcar írta:
Ben Kenobi írta:
Brisa írta: Az aranyember jó könyv. Én is többször olvastam. Meghát Jókai úgy alapvetően jó író. Szóval Ben, ha elolvasod, nem fogsz csalódni.
A arany ember is Jókai? Nem tudom igazából Mert ha az akkor kő "kemény"
- Menelcar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ben Kenobi írta:
Brisa írta: Az aranyember jó könyv. Én is többször olvastam. Meghát Jókai úgy alapvetően jó író. Szóval Ben, ha elolvasod, nem fogsz csalódni.
A arany ember is Jókai? Nem tudom igazából Mert ha az akkor kő "kemény"
"S király lesz a koronátlan fő"
- Ben
- Nem elérhető
Csak tudod, a Kőszívűvel már megjártam. De nem adom fel! Meg ha Te mondod, én elhiszem, hogy jó könyv.Brisa írta: Az aranyember jó könyv. Én is többször olvastam. Meghát Jókai úgy alapvetően jó író. Szóval Ben, ha elolvasod, nem fogsz csalódni.
Nagyon más: Nem tudom, holnap nethez jutok-e, de hétfőtől nem leszek elérhető kb. egy hétig, mert megyünk nyaralni. Hozok sok képet, megígérem. ) Legyetek jók, vagy rosszak, csak érezzétek jól magatokat, szeretlek Titeket!
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Narmo
- Nem elérhető
Nimrocco mirimafea írta:
Alyr Arkhon írta:
Rabyn írta: Én játszottam anno a szentivánéji álom egy kivonatában. hát... ééérdekes volt. amugy a darabot magát azt szeretem.
Mellesleg az aranyembert én se bírtam elolvasni. szerintem borzalmas.
Én többször is olvastam az Aranyembert. Akkor én most hülye vagyok?
Te alapból az vagy Inkább vmi különlegességnek számítassz
Nimrocciból különlegesen nagy és túláradó kedvesség sugárzik. csak helyzetjelentést tartottam..
- Beleg
- Nem elérhető
Rabyn írta: Egyébként én valahogy úgy vagyok vele, hogy a színdarabokat jobban szeretem megnézni mint elolvasni.
Egyet értek. Asszem csak Az ember tragédiáját meg pár kisebb színdarabot olvastam, pedig aztán igazán nem olvasok keveset.
Másrészről szerintem Az arany ember (különben ezt hogy kell írni: egybe vagy külön?, mer szerintem külön, de sok helyen egybe látom) nagyszerű könyv, csak ajánlani tudom (Kicsit nehezen indul be, mint a hosszabb regények általában, de azér nagyon jó).