BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 9 hónapja #239869 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én spec csak a második nekifutásra vergődtem át magam rajta végig, és a harmadik próbálkozásnál már sikeresen felfogtam, hogy miről van benne szó... nekem A Szilmarilok is nagyon tetszik, de sokkal nehezebben fogtam fel, hogy miről van benne szó, és nekem ez egy elég nehéz olvasmánynak számított... De megbírkóztam vele :wink:

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #239860 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nekem tetszett. Bár amikor vagy egy éve először kezdtem olvasni, csak néhány oldalt sikerült. (Fránya könyvtár! Vissza kellett vinni.)
De második nekifutásra szvsz tök jó volt.

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #239859 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hát nekem első olvasatra egyenlő volt az idegen szavak szótárával, ha a felét értettem a családi szálaknak és miegyebeknek, akkor sokat mondok :P és eltartott egy darabig mig végeztem vele, másodszori olvasásra viszont már imádtam és gyorsan befejeztem :mrgreen:

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 9 hónapja #239842 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Csatlakozom, én nagyon nehezen kezdtem, de aztán nem tudtam lerakni. Jó közben angolt tanítottam, de egész idő alatt csak a a könyvre tudtam gondolni... :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 9 hónapja #239839 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Silima írta:
Hú, öregem, te vagy az első ismerősöm, aki nem tudta lerakni a Szilmarilokat...

Én se tudtam letenni :D Nekem spec jobban is tetszett, mint a GyU...

Több
19 éve 9 hónapja #239838 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Miért? A Szilmarilok szerintem igenis érdekes! És jó is! ;) És lerakhatatlan.. :p

Több
19 éve 9 hónapja #239799 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nem muszáj sétálni... Én pl. pillanatok alatt el bírok merülni az álomvilágomban. De tényleg, olvasni is lehet - akár Szilmarilokat, akár mást ;)
Továbra is tagadom: NEM vagyok net-és chatfüggő!! [size=9:27gi3ru3]ugye??![/size]

Több
19 éve 9 hónapja #239798 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szürke: azért én speciel közben mást is csináltam.

Amugy ezt a cikket én is olvastam) nem értették a népek mért mosolygok olyan furán: )

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 9 hónapja #239797 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

sebcsaba / Szürke írta: Gyerekek, komolyan képesek voltatok hét oldalt végigírni arról hogy nincs chat meg msn?

Én ilyenkor ha semmi nem működik, akkor sóhajtok egyet, majd megyek és keresek valami más Értelmes elfoglaltságot, pl leveszek egy könyvet a polcról. Vagy megyek sétálni egyet a szép napsütésben.

Hm.. ez elgondolkodtató... tényleg, mintha túlságosan is netfüggők lennénk... :| :!:
De este nem süt a nap, nem mehetünk ki sétálni! :P

Több
19 éve 9 hónapja #239791 Írta: Silima

Narmo Poice írta:

Silima írta: HURRÁÁÁ!! :D
Neeem vagyok egyáltalán unatkozó üresfejű... Már nem tudtam mit kezdeni magammal...
Na jó, ez így nem igaz, de akkor is... :D

persze,persze.. :twisted: Én elkezdtem chat-hiányban olvasni A Szilmarilokat. ;) Ez sztem egy pozitív elfoglaltság.. csak lassan nem chat-elvonási tüneteim lesznek, hanem könyv-elvonási :D Help! Nem tom lerakni!!! :D

Karcag meg felérne egy egész Rohannal. Sok ló, puszta.. tipikus Rohan berendezkedésű ;)

Hú, öregem, te vagy az első ismerősöm, aki nem tudta lerakni a Szilmarilokat... Még nekem is egy évembe került (jó, abból 8 hónapig kölcsön volt adva Esgal Eithelnek... :D )pedig nekem pl. a GyU kb. 3 nap...
Különben télleg nem vagyok unatkozós típus, igenis!!! :evil:

Több
19 éve 9 hónapja #239788 Írta: Narmo

Silima írta: HURRÁÁÁ!! :D
Neeem vagyok egyáltalán unatkozó üresfejű... Már nem tudtam mit kezdeni magammal...

persze,persze.. :twisted: Én elkezdtem chat-hiányban olvasni A Szilmarilokat. ;) Ez sztem egy pozitív elfoglaltság.. csak lassan nem chat-elvonási tüneteim lesznek, hanem könyv-elvonási :D Help! Nem tom lerakni!!! :D

Karcag meg felérne egy egész Rohannal. Sok ló, puszta.. tipikus Rohan berendezkedésű ;)

Több
19 éve 10 hónapja #239785 Írta: Silima
Sztem nagyszerű ez a lengyel falvasdi. Akinek ez eszébe jut - és megvalósítani is képes! Minden elismerésem az övé, le a kalappal! :itscool:

Nincs kedvünk pl. Győrből Minas Tirithet csinálni...? :roll: Sztem sikere lenne :D

Több
19 éve 10 hónapja #239784 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Supersonica írta: Tolkien álma egy kis lengyel faluban válhatott valóra
Az ötletért a falu elnyerte az Európai Falvak Rekonstrukciójáért nevű díjat is

Az egészben az legszebb, hogy ez a valóság! :D

Más:.....és újra műxik a chat! :D :D:D

Több
19 éve 10 hónapja #239777 Írta: Silima
HURRÁÁÁ!! :D

Több
19 éve 10 hónapja #239776 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Van újra chat! Svin megcsinálta! :deal: :) :bounce: :) Köszi neki! :) :hello:

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
19 éve 10 hónapja #239774 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tolkien álma egy kis lengyel faluban válhatott valóra
Az ötletért a falu elnyerte az Európai Falvak Rekonstrukciójáért nevű díjat is

mesefalu

Tolkien fantáziavilága elevenedik meg egy lengyelországi kis faluban, egy volt állami farmon. A semmi közepén található falucskában, Sierakowo Slawienskiben (Koszalinhoz közel), amelyhez rendes autóút nem is vezet, egyre több turista fordul meg mostanában azért, hogy láthassák, amint a helybeliek a Tolkien által megálmodott kis lények bőrébe bújnak. Sierakowóban a változás három évvel ezelőtt indult meg. A falu korábban állami kézben volt, azonban 1990 után a helyzet megváltozott, a lengyel kormány több helységről is levette a kezét és az emberek élete negatív fordulatot vett. Sok helyen az emberek elszegényedtek, nem volt munkájuk. Ez volt a helyzet Siera-kowóban is. Ismertté vált a kis falu
Ennek a lehetetlen állapotnak a rendezésére ötlötte ki Waclaw Idziak szociológus a hobbitfalu létrehozását és ötlete úgy tűnik, sikeres lett, hiszen ennek köszönhetően már Lengyelországban mindenki tudja, hol található Sierakowo és egyre több európai is kezdi felfedezni a helyet. Ez köszönhető annak is, hogy a kis falu elnyerte a Európai Falvak Rekonstrukciójáért elnevezésű díjat (European Village Recon-struction Prize). A falubeliek a kezdet kezdetén ódz-kodtak az öt-lettől, hogy otthonukból és környezetükből egy fantáziavilágot hozzanak létre, az idő múlásával azonban egyre inkább megbarátkoztak a gondolattal, olyannyira, hogy ma már büszkék arra, hogy ăhobbitokÓ laknak náluk. A faluban megtalálhatjuk a hobbitok odújait, egy tornyot, sőt még nyírfák alkotta útvesztőt is ültettek. Kávészsákokból megvarrták a regényből ismert ruházatot is. Ha valaki hétköznap látogat el a faluba, nem biztos, hogy találkozhat a hobbitokkal, hiszen azért a normál élet sem állt meg itt. De ha a helyi iskola igazgatójával előre lefixáljuk, hogy mikor érkezünk a helyszínre csoportokat fogadnak szívesen , bármikor betekinthetünk a hobbitok életébe és megnézhetjük a sokakat vonzó gyűrűkereső játékot. Szórakoznak és szórakoztatnak
Helyi diákok, felnőttek és gyerekek egyaránt jelmezbe bújnak, hogy eljátsszák a történetet. A játékban nemcsak a fiatalok vesznek részt: hatvan év körüli falubeliek is felöltik a manók és boszorkányok jelmezét, hogy szórakoztassanak, illetve, hogy ők maguk is szórakozzanak. Akadnak olyanok is, akik nem a szervezett játék miatt látogatnak el ide: csupán szeretnék megnézni, hogy néz ki egy világvégi kis falu és szeretnének beszélgetni az emberekkel. Ez is lehetséges, az itteniek mindenkit nagyon szívesen látnak. A programot nyílt téren tartják, a fagyoskodástól azonban senkinek nem kell tartani: meleg sört kortyolgathatnak a felolvasás alatt, hogy ne fázzanak.
A helybéliek ma már mindannyian ismerik a történetet, szinte minden háztartásban megtalálható Tolkien műve. Stefan Klos, a helyi patkolókovács az egyik olyan ember volt, aki kezdettől fogva támogatta azt, hogy átalakítsák a falut. Ő például a műhelyét renoválta a látogatók kedvéért: a mennyezet alá egy boszorkányt lógatott, a falakra pedig a helyi diákok festettek törpéket. Az átalakításnak nagy sikere van, az elmúlt évben több mint 1500 látogató volt kíváncsi a műhelyre. Itt nemcsak nézelődni lehet, bárki kipróbálhatja, hogyan készül például az ekevas mondta a lengyel Metro munkatársainak Klos úr. Azok a turisták, akik szeretnének néhány napot eltölteni a faluban, a helyiektől szállást is bérelhetnek. Bár ha valaki az augusztusi hobbithétre szeretne szállást foglalni, annak azt jó előre meg kell tennie, mert a rendezvényre egyre többen érkeznek a kis faluba.

Stanislaw Zasada/Metro Varsó

Amúgy a MAI (Hétfő) Metró újságban volt benne!

Több
19 éve 10 hónapja #239765 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
hátőőő nincs chat :D hehehe 8)

csak szólok :P

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 10 hónapja #239759 Írta: Narmo

Ben Kenobi írta: Amúgy igaz volt a hír szvsz. Csütörtök, vagy szerda este, már nem emlékszem, a tévében egy ideig elkezdett előjönni az a háózatis akármi, ami múltkor reklámozta, hogy eltűnik, mert UPC van már. (Na, ezt a megfogalmazást! :D 8O :lol: ) Mindegy, remélem értitek. :)

Háát.. nem igazán :oops: Elég homály.. :roll:

Több
19 éve 10 hónapja #239752 Írta: sebcsaba
sebcsaba válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Gyerekek, komolyan képesek voltatok hét oldalt végigírni arról hogy nincs chat meg msn?

Én ilyenkor ha semmi nem működik, akkor sóhajtok egyet, majd megyek és keresek valami más Értelmes elfoglaltságot, pl leveszek egy könyvet a polcról. Vagy megyek sétálni egyet a szép napsütésben.

[size=9:2rrln8wx]Amúgy szerintem összehangolt DoS vagy vírustámadás lehet az egész hátterében. Napfolttevékenységnél szvsz a saját gépeinknél is lehetne valamit érzékelni.[/size]

"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"

Több
19 éve 10 hónapja #239746 Írta: Gilg (Gwindorn)

Alcarcalimo írta: Miért vette olyan gyorsan a levegőt Achilleus, amikor a sarkába állt a nyílvessző???
??????
Mert ínhalált...

(bocs...)

ÁÁÁÁÁÁÁ :D :D:D:D Alcar, ez nagyon teccccc :D :D:D:D

Szóval végignyálaztam a mai fórum "termést".... nem lazsáltatok :P persze érthető :D
szvsz a napkitöréses dolgoban tényleg van valami... :roll:
remélem hamarosan helyreállnak a dolgok....

Több
19 éve 10 hónapja #239744 Írta: Gilg (Gwindorn)

Nimashilin írta: Emberekemberekemberek! Ezt tessék megkukkantani! Kicsitjó. :)

www.wagenschenke.ch/HomeRun.swf

Hááát ez nem semmmi :D :D:D:D:D (csak mos most jutottam el odáig, hogy fel tudjaknézni)

Több
19 éve 10 hónapja #239743 Írta: Timona
:nyöszörög: jajj Szivem ez fájt...

Fodor Ákos

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 10 hónapja #239742 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
kollegAlcaaaaaar :lol: :mrgreen: áááááááá :D

Több
19 éve 10 hónapja #239741 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Miért vette olyan gyorsan a levegőt Achilleus, amikor a sarkába állt a nyílvessző???
??????
Mert ínhalált...

(bocs...)

Több
19 éve 10 hónapja #239738 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Azzzé a forumot nem csak a beszélgetös topicot. .

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 10 hónapja #239736 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

trinkler írta: Fura, hogy néha a világegyetem előugrik a sarokból, és azt mondja: Búúú...
:lol:

Jajj, ez nagyon kész! :D :mrgreen: (Mondom, szétcseteljük a fórumot, jobb híján. :D )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 10 hónapja #239735 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Fura, hogy néha a világegyetem előugrik a sarokból, és azt mondja: Búúú...
:lol:
[size=9:1eicbrxy]Lásd: Douglas Adams[/size]

Több
19 éve 10 hónapja #239732 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Timona írta:

Lalaith=Panda írta:

Timona írta: A hir az, hogy a napkitörések úgy megszaporodtak, hogy ez megzavarta az elektronikus bigyókat

Ó jaj, ez szörnyű! Mi lesz most velünk! Ezért nem jó az msn meg a chat? :lol:

Jelentem ez nem vicces :nono: , van valóság alapja, valóban veszélyes tud lenni, de ennél már erősebb dózist is kapott a Föld, amit gond nélkül megúsztunk.

Amúgy igaz volt a hír szvsz. Csütörtök, vagy szerda este, már nem emlékszem, a tévében egy ideig elkezdett előjönni az a háózatis akármi, ami múltkor reklámozta, hogy eltűnik, mert UPC van már. (Na, ezt a megfogalmazást! :D 8O :lol: ) Mindegy, remélem értitek. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 10 hónapja #239730 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Timona írta: Jelentem ez nem vicces :nono: , van valóság alapja, valóban veszélyes tud lenni, de ennél már erősebb dózist is kapott a Föld, amit gond nélkül megúsztunk.

Jó, meg se szólaltam! :)

Több
19 éve 10 hónapja #239728 Írta: Timona

Lalaith=Panda írta:

Timona írta: A hir az, hogy a napkitörések úgy megszaporodtak, hogy ez megzavarta az elektronikus bigyókat

Ó jaj, ez szörnyű! Mi lesz most velünk! Ezért nem jó az msn meg a chat? :lol:

Jelentem ez nem vicces :nono: , van valóság alapja, valóban veszélyes tud lenni, de ennél már erősebb dózist is kapott a Föld, amit gond nélkül megúsztunk.

Fodor Ákos

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.473 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére