- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Timona
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ez bennem is felmerült...Alyr írta: ... a fent említett két íróról még nem is hallottam, ...
Mondana valaki mondjuk legalább egy-egy könyvet tőlük?
Kíváncsi vagyok az igazi kőkemény komoly fantasyra...
Hja és igen, a szeressük az idegenszavakat egy igen jó hozzáállás, de akkor se fogom értelmező kéziszótárral olvasni a véleményét, ha meggebed se Ezzel csak még ellenszenvesebbnek, fellengzősebbnek állította be magát a szememben.
Félreértés ne essék nem azért akadtam ki a tisztelt szerzőre, mert nem szereti Tolkient és a filmről talán még jobb véleménnyel is volt, mint a könyvről, hanem a hangnem az volt hajmeresztő...
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Toma gazda
- Nem elérhető
vagy én tévedek??
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elanor
- Nem elérhető
ja és nemtom, feltu"nt-e neki, h Tolkien nem "komoly fanatsyt" akart írni, mivel ez a mu"faj nem is létezett akkor, de sebaj
és ha neki a GyU "elrettento"en terjengo"s", akkor ne kezdjen bele egy 1500 oldalas könyvbe...ha ebbe beletörik a foga, akkor sajnálom
figyelj, neki nem teccett a GyU, o" a "komoly fantasyr" szereti, ezzel nincs is semmi baj, annál inkább azzal, hogy a személyes "sérelmeit", amit a GyU okozott neki, beleírta egy DVD bemutatóba. írja le egy kötetlen fórumon, vagy bárhol, de szvsz. ennek nem ez lenne a helye (hah majdnem szép eszperente mondat lett)
I feel complete when I feel sick inside
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Sajna továbbra is lusta vagyok úgyh nem gépelem be az egészet, a magazin ingyenes, szvsz bárki elérheti, vagy kölocsönkérheti. A cikk a dec 8-15. számban a 25. oldalon található.
"Tolkien regényét, ezt a közhelyes és néhol elrettentően terjengős fantasy szöveget afféle vallási kegytárggyá, mitológiává emelték az erre fogékonyak"
Ez vajh enyhe célzás arra, hogy a szóban forgó mű netán a 20. század legnépszerűbb könyve volt?
Felmerül a kérdés, vajon az a sok ember tévedett volna és egy ilyen rossz könyvet dicsőít, vagy jelen cikk írója?
Mellékesen megjegyezném, ha valami először van leírva az nem számít közhelynek.
"És vallási relikviához nyúlni a hívők szemében mindig is blaszfémia volt."
Látom, kedves írónk hevesen forgatja az idegen szavak szótárát, ami dícséretes...
Viszont a fent említett mondatban volt szíves kétségbe vonni Őszentsége II. János Pál hitét aki áldását adta a Passió c. filmre.
"Feszes tempójú, elragadó látványú mesét gyúrt egy túlírt és - bizony - itt-ott nyögvenyelősen unalmas operettfantasyből"
Nem kétlem, hogy a film feszes tempójú, főleg elsőre, de egy kevéssé diszlexiás olvasónak a könyv sem túl letehető... szvsz...
Kérdésem volna, hol unalmas - főeg hol unalmas nyögvenyelősen - a könyv?
Utolsó kérdés: Mi a rák az az operettfantasy?
"(a kifejezés láttán ne tessünk azonnal hőbörögni, előbb lapozzunk bele a komoly fantasy írók műveibe: Michael Moorcockot és Guy Gavriel Kay-t említeném most meg itt afféle gyorssegélyként)"
Mi az hogy komoly fantasy író? Ha valaki az egész életét egy világ megteremtésének szenteli, és van annyira alapos, hogy nem tud végezni vele, az komolytalan? Ha valaki milliónyi történeti-legendai elemet halmoz a művébe úgy, hogy az átlag olvasó sem szenved csorbát csak mert nem tudja, mi a manót jelentett a thán az angolszász államban, és akinek a könyvében minden szereplőnek és tárgynak megvan a szerepe, az nem komoly író? He?
Más részről, én nem ma születtem de a fent említett két íróról még nem is hallottam, pedig rendelkezem némi olvasottsággal a területen...
Mondana valaki mondjuk legalább egy-egy könyvet tőlük?
Kíváncsi vagyok az igazi kőkemény komoly fantasyra...
"...mert aki ad magára, az életében legalább egyszer fogja magát és egymás után megnézi a három rendezői változatot."
Mért, most ez a trendi?
Asszem ennyi.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- elodyke
- Nem elérhető
az olyn estefele..
hm majfelhivlak.
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
inkabb jonnel ki a koleszba sorozni!elodyke írta: weblogs.about.com/od/onblogsandbloggers/
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- elodyke
- Nem elérhető
- Toma gazda
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Toma gazda írta: Ulmo mit szólnál ha kerálnánk Kismaroson egy MTT-s kalandjátékot az ilyen szöveges Kalandjátékok alapján??? 8komolyan gondolom)
A mai jól sült el
Részemről OK. De csak akkor, ha hasonló karakterekkel játszanak a többiek is, mint én legutóbb Szólj, ha kell bármilyen segítség!
öö nem lesz abból lincselés???
sztem akkor kezdjük az MTT szereplők kialakításával abban segíthetsz
majd viszek olyan könyvet amiből lehet táplálkozni
de legyenek mutánsok is
- elodyke
- Nem elérhető
mééég ezeket tegnap találtam a gépemen
- Mit iszik a részeg eszkimó ?
• Hóbort.
- Mi csillapítja a farkaséhséget ?
• Piroska.
-Két zenész beszélget:
• Milyen a hallása ?
• Római katolikus.
-Két öreg ül a padon. Odalép hozzájuk a rendőr:
• Maguk mit csinálnak ?
• Morfondírozunk.
• Azonnal adják ide !
-Két bogár ül a padon. Miért nem fociznak ?
• Mert cserebogarak.
- Hogyan nyitja ki a rendőr a konzervdobozt ?
• Rácsap a tetejére gumibottal, és megszólal: Kinyitni! Rendőrség!
- Mi kell sörösládák cipeléséhez ?
• Rekeszizom.
-Boldogan jön haza a férj:
• Drágám, öltözz, ötösöm van a lottón.
• És hova megyünk ünnepelni, mit vegyek föl ?
• Mindegy, csak húzz el innen minél gyorsabban.
- Akarsz sokat keresni ?
• Igen.
• Akkor jól elbújok.
á lefaradtam.. nah megyek zhkat irni. 3 at ma bloa
[size=9:34upmjp8]az máskérdés hogy nemtudok egyikből se semmit.[/size]
- Minerva
- Nem elérhető
- Mit kérsz a szülinapodra, kisfiam?
- Egy sötét ebet a láncnál.
- Nem lenne jobb egy fényes?
- Nem, sötétet akarok!
- De kisfiam, sokkal szebb egy FÉNYES EB A LÁNCNÁL, AKARD!
:tongue: :tongue:
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Ulmo
- Nem elérhető
Toma gazda írta: Ulmo mit szólnál ha kerálnánk Kismaroson egy MTT-s kalandjátékot az ilyen szöveges Kalandjátékok alapján??? 8komolyan gondolom)
A mai jól sült el
Részemről OK. De csak akkor, ha hasonló karakterekkel játszanak a többiek is, mint én legutóbb Szólj, ha kell bármilyen segítség!
- Toma gazda
- Nem elérhető
A mai jól sült el
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Előre is köszi
Úgy hallottam, hogy van Londonban egy Tolkien múzeum...
valami infót kérek erről..
köszke
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Esgal
- Nem elérhető
FIGYELEM!!! AREDHEL-ES FÁK!!!
A következő táncpróba időpontja SZERDA KÉSŐ DÉLUTÁN, egészen konkrétan fél hattól fél hétig a Kincső által felajánlott csepeli helyen. Hosszú az út, ezért 16:30-kor a Boráros téri HÉV-megállónál találkozunk. Előre is bocs, h messze lesz, de nem tudok jobb helyet.
Szeretném viszont, ha az ÖSSZES FA eljönne. Ezek: Galadh, Aranymag, Ring, Mírrand, Adelard. Kincsővel a Szt. Imre téren fogunk talizni, majd rád csörgünk, ha odaértünk. Én sem akarok szigorkodni, de aki nem jön, az nem lesz. Ha megint csak annyian leszünk, mint múlt szerdán, lefújom a táncot. És természetesen a pénteki megjelenés is kötelező, szintén bocs miatta, de annyira kevés az időnk, h ami ennél kevesebb, az már csal.
Nna, találkozunk szerdán, maradtam tisztelettel, stb.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- **Shaman**
- Nem elérhető
Ismerem hibáim, és tisztába vagyok képességeimmel is. Lehugyozni való ember vagyok, de sajnos annyira mások vagyunk. Én is azért születtem hogy fejlődjem, hogy eljussak valahová. Sajnos van akinek lassabban megy a fejlődés. Ha spártában születtem volna, lehet nem élnék. De itt vagyok. Hidd el probálok olyan lenni mint rég, próbálom megtalálni önmagam ismét. De nehéz az út, ebben az anyagi világban.
5000 ember van itt, ez a legtermészetesebb Alcar, hogy van ebben olyan is akitől falra mászol, vagy akin átnézel, és semmibe veszed. Emberi érzés ez is. Bár a látszat ellenére, tudom ezt nem hiszed, nálam nincs ilyen.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Ahogy írtam, lényeg, hogy valóban ne nézzen le senkit azért, mert nem ismeri a GYU-t, és ezért tájékozatlan.
Az más, ha ismeretlenül fikázza, meg ő néz le másokat, mert JRRT a kedvencük... sajnos jó sok példa van rá, általában annyi eszük sincs, hogy megfogalmazzák, hogy miért is nem... (Mert hülyeség, teljesen felesleges! Olvastad? Nem, de nem is fogom!), na az ilyentől én is falra mászok... mondja azt, hogy nem szereti a fantasyt, kalandot, stb. s el van boronálva, istenkém, nem az ő stílusa... Az indokolatlan ostobaság tehát más tészta...
hasonlóképpen más az, amikor szántszándékkal mocskolódik valaki (nem trehányságból mond marhaságokat, hanem szemétkedik). Sajna erre is van pléda, lásd egy bizonyos moslék lap írásait a januári LEP-ről...
No de hát ez az életben mindennel így van:)
Szóval, tényleg nem érdemes ezen vitázni.
Shamanur... valami talán kiváltotta a fikázást... nem gondolod? Előfordult már, hogy magadba néztél, és elgondolkodtál?
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Még1szer bocsi.
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Drowse
- Nem elérhető
[size=9:1s3xqkp0]mellesleg Te az idézőjelet csak a "frankó"-hoz raktad, ero a többi nem feltétlen szó szerinti idézet másoktól... vitázzunk erről is? [/size]
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
Dodiee írta: Ó, én ezt már efkúnak és neked is kifejtettem:) hogy szerintem pedig de. mmnt létezik jelentés:) de ez szvsz.
a szöveg megbízhatóan konvergál
valamely véglegesnek elnevezett
állapothoz néha mundus senescit
néha csak arról szól milyen még
feküdni a napon unott lépcsőkön
elterülve milyen nézni az arcok
éleit fölöttem lebegő porszemek
determinisztikus káoszába fúlva
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Vita lezárva?
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
Dodiee írta: Az idézőjel( "") funkcíióját magában rejti a neve.
Ugyan már, Dodie, tudod jól, hogy jelentés NEM LÉTEZIK, még akkor sem, ha Lamorak lefizette efkút egy sörrel
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Drowse / Gurrisurye írta:
Dodie: én pl még képes vagyok kívülállüként tekinteni az mtt-re (bár nem érzem magam annak), és ha így nézem, akkor az, ha valaki csak annyit néz ki emberekből, akik nem ismerik Tolkien nevét, hogy a filmet úgy fogja fel, hogy "csatás,szerelmes,halandzsa nyelves film", vagy hogy aki nem szereti a filmet, csak annyit lát belőle, hogy "milyen "frankó" volt a csata, csak kevés volt a vér", eléggémód sértő lehet azokra nézve, akik nem szeretik a filmet, és/vagy nem ismerik Tolkien nevét....
Az idézőjel( "") funkcíióját magában rejti a neve. Idéztem. Szó szerint mégpedig. ezt nekem ténylegesen mondták, és nem lenézve kezeltem őket, sőt: Ők néztek totál hülyének ENGEM, mert ilyesmiért rajongok.
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Amúgy találkoztak velem már egy páran. Másra meg nem is igen vagyok kíváncsi.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Miről beszélsz EMBER?ShamanUr írta: Igen én nagyon megrettentem, és azóta is félek töletek, mert csak rugdostok folyamatosan, és fikáztok, nos a fikázás fikázást szül sajnos. De ezek az életben az olyan roppant fontos dolgok? Ettől leszünk jók vagy rosszak? Egy virtuális nyákon, ahol nincs igazi emberi érték, csak az amit akarsz mutatni. Hamis Illuziók ezek, és sokakat ez a csapda nyelt el.
Ki rugdosott, és ki fikázott?
Találkoztál velünk valaha is a valóságban?
Láttál minket?
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
én nem háborodom föl, én elitista vagyokDrowse / Gurrisurye írta: amúgy meg ezek után senki ne háborogjon, ha leelitistázzák
félreértés ne essék, nekem nincs bajom senkivel, de ez a hozzáállás iszonyatos
és messzemenőkig nincs értelme kb. az utolsó három oldalnak
és amúgy egyetértek Dodieval és Alcarral is
lassan oda jutunk, hogy bocsánatot kérhetünk, amiért itt vagyunk majd' három éve.... basszus, kapjatok már a fejetekhez!
MI A VITA TÁRGYA?
Úgy érzem, azért generáltok a problémát, mert marhára ráértek ilyesmivel foglalkozni...
irigyellek benneteket a sok időért
de ezt értékesebben is el lehetne tölteni
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Cicaful
- Nem elérhető
Drowse / Gurrisurye írta: hát erre konkrétan már nem egy példa volt
[size=9:1zvpz85x](néhányat elrettenteni is sikerült, pl aki 'Tarja' néven jött fel :D)[/size]
Ezt én "óhatatlan veszteségnek" hívom, és nem csinálok belőle ügyet.
Problémát gyártani lehet, de minek??
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Drowse
- Nem elérhető
hát erre konkrétan már nem egy példa voltCicafül írta: Ad3. aki először jön az oldalra és lövése sincs Tolkienről, az nem a beszélgetős topicban fog kezdeni
[size=9:d2xdreb2](néhányat elrettenteni is sikerült, pl aki 'Tarja' néven jött fel :D)[/size]
viszont ha nagyon vágytok rá, beelemehetek rendesen is
Dodie: én pl még képes vagyok kívülállüként tekinteni az mtt-re (bár nem érzem magam annak), és ha így nézem, akkor az, ha valaki csak annyit néz ki emberekből, akik nem ismerik Tolkien nevét, hogy a filmet úgy fogja fel, hogy "csatás,szerelmes,halandzsa nyelves film", vagy hogy aki nem szereti a filmet, csak annyit lát belőle, hogy "milyen "frankó" volt a csata, csak kevés volt a vér", eléggémód sértő lehet azokra nézve, akik nem szeretik a filmet, és/vagy nem ismerik Tolkien nevét....
az új-újak meg régi-újak téma:
igazából én itt vagyok egy éve, de újnak számítok. hogy miért? mert nem ismerek mindenkit, nem ismer mindenki. vannak sokan mások is, akik egy éve vannak itt nagyjából, és ők nem újak. azért nem, mert aktívak. és hogy én pl miért nem vagyok aktív? hát mert permí például nem rendelkezik túl nagy önbizalommal, tehetséggel pláne nem. nem tudok kiállni egy musical-esten verset szavalni, vagy énekelni, nem tudom megrajzolni Feanort, mert én nem értek ilyesmihez. és ezért vagyok új. mert nem tudok olyan szinten tenni a társaságért, mint mások. egyzserűen mert nincs önbizalmam, stb, stb.... és igazán ideje sincs mindenkinek arra, hogy pl a tanulmányai mellett a tünde-nyelvekkel foglalkozzon, és nem is mindenki akar ilyesmit csinálni. az meg megint másik, hogy (ezt szerencsére nem én tapasztaltam) ha valalki abszolút újként azt mondja pl, hogy ő szeretne novellákat írni, vagy valami, akkor "bocs, de mi már vagyunk elegen".
ez is csak olyan, hogy akinek nem inge...
de akármit is írok én most ide, úgyis mindegy, részemről a továbbiakban csak priviben vagyok hajlandó erről tárgyalni
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."