- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
:hein:Rabyn írta: Minerva te nagyonhülye:DDD
Amúgy téged és Irut üdövözöl egy volt osztálytársatok, a nevét sajnot nem tudom de azt üzente, hogy az aki hatodik félévben ment hozzátok (ja és ez valami hímenemű)
Rabyn: általános iskolai? Csak mert gimiben nem egy osztályba jártunk, osztálytársak csak hat évesen voltunk... (régi szép idők *sóhaj*)
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aeglos
- Nem elérhető
Timona írta: BN/Bsz/Ungabunga!!! [size=9:1bliulm2]Lehet válogatni [/size]
Mesélnék vmi érdekeset:
Ugye, mint tudjuk jövőre új érettségi rendszer lesz. Tesóm is beleesik eme kisérletbe. Ma azzal jött haza, hogy képzeljem Tolkien lesz a nyelvtan tételek között 8O 8O 8O Legalábbis ezt mondta nekeik a magyar tanárjuk 8O 8O megpróbáltam kifaggatni, hogy szövegelemzés céljából vagy nyelvi munkálkodása miatt, de a drága annyira azért nem figyelt a tantónénire, hogy ezt nekem értelmesen el tudja magyarázni 8O :rmad2: Ti ezt el tudjátok képzelni :hein: Mert nekem ez azért egy kicsit furin hangzik...
Irodalom szóbeli tétel.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
Amúgy téged és Irut üdövözöl egy volt osztálytársatok, a nevét sajnot nem tudom de azt üzente, hogy az aki hatodik félévben ment hozzátok (ja és ez valami hímenemű)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Minerva
- Nem elérhető
:evil3:
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Timona
- Nem elérhető
Mesélnék vmi érdekeset:
Ugye, mint tudjuk jövőre új érettségi rendszer lesz. Tesóm is beleesik eme kisérletbe. Ma azzal jött haza, hogy képzeljem Tolkien lesz a nyelvtan tételek között 8O 8O 8O Legalábbis ezt mondta nekeik a magyar tanárjuk 8O 8O megpróbáltam kifaggatni, hogy szövegelemzés céljából vagy nyelvi munkálkodása miatt, de a drága annyira azért nem figyelt a tantónénire, hogy ezt nekem értelmesen el tudja magyarázni 8O :rmad2: Ti ezt el tudjátok képzelni :hein: Mert nekem ez azért egy kicsit furin hangzik...
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Fio
- Nem elérhető
Brisa írta: Aki volt Kő-hegyen és akit érdekel az entingünk: www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1202
Jaj, de szép lett!! Hiába, a mi fánk.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Orsie
- Nem elérhető
Julcsi, télleg, mi ez a névváltás?? : :hein:
BSZ és BN mindenkinek, akinek mostanában van!
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Angwen
- Nem elérhető
Lúthien_Tinúviel írta:
Nemnem... bocsi, de eszembe se jutottál...Felagund írta: Julcs: drukkoltál te ma nekem? :hein:
Rabyn: görénydrukk megy!
Julcsi!!! 8O Jól látom, amit látok???? Mi történt a neveddel???
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Rabyn
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Az volna a kérdésem, nincs-e meg valakinek a Star Trek: Nemezis című film (angolul) letöltve? Vagy tudja valaki, honnan lehetne letölteni? Perme nagyonszeretné megnézni...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Julcsi_
- Nem elérhető
Nemnem... bocsi, de eszembe se jutottál...Felagund írta: Julcs: drukkoltál te ma nekem? :hein:
Rabyn: görénydrukk megy!
argh
- Ery
- Nem elérhető
tovbbá
Boldog Név és Születésnapot minden kedves érintettnek erre a hétre!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Laurelen
- Nem elérhető
java van. képernyőn nagy fehér izé. középen kis fekete téglalap.Estel Adániel írta: Hát, ha java nincs, akkor asszem sehogy...
De ha esetleg bejön, már könnyen kezelhető...
Egyébként egy kis nosztalgia-indító...
felagund: csak nem rosszul sikerült a vizsgád?...
rabyn: ungbung!!!!
előd:[size=9:2oryexx7] remélem átmentél matekon, a szépsárga integrálkönyvet megigéztem hogy a fejedbeszálljon![/size]
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Rabyn
- Nem elérhető
Mert Egtsan évzárót írunk, és kettesre kell megírnom.
- Toma gazda
- Nem elérhető
ÉS Boldog szülinap vagy névnap aki ma tarja!!!
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Elodyke fijam: HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Julcsi_
- Nem elérhető
[size=9:1jwusshk]Ungaelodyke írta: [size=9:1jwusshk]kérhetnék egy icike picike kis ungabungát?? most deltol megyek vizsgázni, de hogyismondjam a tanulas az nemsikerult olyan fenyesen, szal elkéne segitségtek[/size]
Bunga
Légypiszok.
300![/size]
argh
- Estel Adániel
- Nem elérhető
De ha esetleg bejön, már könnyen kezelhető...
Egyébként egy kis nosztalgia-indító...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Laurelen
- Nem elérhető
mi ez? és hogy működik?Estel Adániel írta: Bocsi, de ennek a linknek most nagyon megörültem...
www.budapestfilm.hu/bpfilm/virtu ... orvin.html
LEP-résztvevőknek kötelező!
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Lora
- Nem elérhető
Gyöngycem (voltam valaha)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
www.budapestfilm.hu/bpfilm/virtu ... orvin.html
LEP-résztvevőknek kötelező!
- Rabyn
- Nem elérhető
KI TUDNA BEVÁLLALNI EGY FEKETE KISCICÁT? FIÚT VAGY LÁNYT? (VAGY AKÁR TÖBBET) A HUGOM OSZTÁLYTÁRSÁÉKNAK MOST VANNAK KISCICÁI ÉS HA NEM VISZIK EL ŐKET AKKOR....
AKI ESETLEG TUD OLYANRÓL AKINEK JÓL JÖNNE CICA AZ SZÓLJON NEKEM!!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Mint némi biztosítási tapasztalattal rendelkező emberke, erre azt tudom mondani, hogy:Csele írta: Apukám munkatársáék háza mellett van aze gyik villámhárító nálunk. Tavalyi egyik nagy viharban "hárított" is, csak éppen közben a házban minden kiégett. Értsd úgy, hogy a vezetékektől is kifeketedett a fal, ahol futottak, füstölt a tv, számítógép. A biztosító meg alig akart fizetni, hisz végülis a villámhárító szakszerűen működött...
1. Kétféle villámcsapás létezik. Van a közvetlen, amikor magába a készülékbe csap bele a villám, az ilyenre szoktak fizetni. És van a közvetett, amikor mondjuk 2 házzal odébb csap be, és az utcában az összes elektromos berendezés tönkremegy. Ez utóbbi nem minden biztosítónál van benne a kockázati körben, főleg ha már elég régi a szerződés, hisz régebben még kevesebb biztosító vállalta be ezt a kockázatot. Érdemes átolvasni a feltételrendszert, amit a biztosítás mellé adnak, egy füzetecske, amiben minden benne van, mire fizetnek, mire nem. És ha azt írja, hogy a közvetett villámcsapást csak külön díjért lehet biztosítani, akkor a kötvényt is meg kell nézni, hogy egyáltalán benne van-e, kértétek-e.
2. Ha már régen kötöttétek a biztosítást, érdemes átnézetni (3-4 évente minimum), több okból is. Egyrészt, ha egy lakásbiztosításhoz mondjuk nem nyúlnak hozzá 10 évig, akkor könnyen alulbiztosítottá válhat, már az infláció miatt is, mert a díjemelkedés követi ugyan az inflációt, de nem teljesen, hosszú távon nem tudja annyira követni. Alulbiztosítottság esetén meg könnyen azt mondhatja a biztosító, hogy bocsi, de mondjuk csak a kár felét fizetjük ki. Másrészt a szerződésre mindig a kötéskor érvényes feltételek vonatkoznak, csak ha módosítanak a szerződésen valamit, onnantól érvényes rá az új feltétel. A verseny miatt pedig az idővel egyre kedvezőbbek lesznek a feltételek: egyre több szolgáltatás kerül be ugyanazért a díjért. Harmadrészt pedig minden lakásbiztosításban vannak egészség- és felelősségbiztosítási elemek is (pl fizetnek csonttörésre, baleseti rokkantságra meg hasonlókra, vagy lehet benne pl olyan is, hogy ha kirabolnak bárhol Magyarország területén, arra is fizetnek), egy minimális, nagyon olcsó díjért, viszont ezeknek a szolgáltatásoknak az összege nem emelkedik minden évvel, mert ezeknek a díja is fix, nem változik, így egy 10 évvel ezelőtti biztosításnál ezeknek az összege mai szemmel nevetséges. És végül persze az évek során bekövetkeznek változások is: pl ha vesz az ember számítógépet, akkor se árt átnézni a biztosítást, mert sok helyen a számítógép a kiemelt értékű ingóságok közé tartozik, és ha annál a kategóriánál nincs feltüntetve megfelelő összeg, akkor is baj lehet.
3. Nem mindegy, melyik biztosítónál van a szerződés. Vannak kis biztosítók, amik még most gyűjtik az ügyfeleket, és nagyon olcsón igyekszenek levadászni minél nagyobb állományt. Ez azt jelenti, hogy legtöbbször a befolyt díjak nem bizonyulnak elégnek a költségeik fedezésére, így ha beüt egy nagyobb kár, mondjuk egy nagy vihar, akkor bajban vannak. Tehát kár esetén igyekeznek kibújni a fizetés alól. [size=9:1077p4wm]Mondjuk ennek legjellemzőbb példája a kötelező biztosítások: pl egy KÖBE-s a normál díj töredékét fizeti, merthogy nem érdekli, fizet-e a biztosító, ha nekimegy valakinek a kocsival. Viszont én kívánom, hogy egyszer menjen nekik egy szintén KÖBE-s, megérdemlik.[/size] És egy nagyobb biztosítónál a kárrendezés is gyorsabban megy, mert pl nem bujkálnak, mert pl van saját kárrendezőjük minden városban, vagy pl kisebb károknál (üvegtörés, csonttörés) van egyszerűsített ügyintézés, vagy pl elfogadják bármilyen szerviz igazolását, nem kell bevinni a kiégett tévéképcsövet...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Arwena
- Nem elérhető
Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.
- Ulmo
- Nem elérhető
Cicafül írta: Katasztrófa? Milyen katasztrófa?
Mi tegnap este Sztivájjal az utcánkban tomboltuk végig a legnagyobb felhőszakadást, a hömpölygő vizet és táncoltunk, cucujéztunk és egymás nyakába borultunk...és megállapítottuk, hogy tapad rajtunk minden ruha
Nekem nagyon tetszett!!!! Lehet, hogy nem vagyok normális???
Igen Cica, nem vagy normális De mi ilyennek szeretünk
Viszont a lesodort tetőcserepek, a letört ágak, a kicsavart fák és az alattuk lévő összetört autók látványa egy ilyen vihar után nem tül szívderítő És Kispesten sajnos volt ilyen is.
Előd: [size=9:nc6cn7lf]haj-rá, haj-rá![/size]
- Léli
- Nem elérhető
SOKSOK UNGA BUNGA, ELŐD!!! :clown: :bounce:elodyke írta: [size=9:26mj1sqb]kérhetnék egy icike picike kis ungabungát?? most deltol megyek vizsgázni, de hogyismondjam a tanulas az nemsikerult olyan fenyesen, szal elkéne segitségtek[/size]
Neked meg gratula, legfiatalabb Bátyám!Estel Adániel írta: [size=9:26mj1sqb]Kérek legalább akkora unga-bungát Elődnek, amekkora nekem elég volt ahhoz, hogy a mai vizsgámon kábé ugyanennyi tanulás mellett egy szép, görbe elégségessel átmenjek... [/size]
=
=
:deal:
Bódog névnapot, Thaur!!! :mrfrodo:
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Eru éltessen sokáig Téged is (előre is)!
- Jocii
- Nem elérhető