BESZÉLGETŐS topic

Több
20 éve 7 hónapja #184115 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Lamorak, ezzel a hozzászólásoddal egy az egyben egyetértek.

[size=9:q3efouxn]És szerintem jó zárszó is lenne a témának...[/size]

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #184094 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Telcontar megfordításában valami nagyon frappánsat látok, ami szerintem jó,l fogja meg a problémát. Mint már többen is írtuk, és mint a tizenévesek képviseletében szintén sokan elmondták, egy fk ha inni akar, iszik; és Telcontarnak igaza van abban, h ha már inni akar, igyon olyan kulturált és felelős arcokkal, mint amilyenek a társaságban vannak. Az ivás egy 'kulturális aktus': nem csak abból áll, h ülünk, nézünk magunk elé, és iszunk, hanem közben beszélgetünk, miegyéb. Még mindig jobb, ha a tizenéves tagjaink, akik amúgy is meginnák azt az egy sört, azt velünk teszik, és nem lepattant alkeszokkal és/vagy drogosokkal vmi lepattant talponállóban. Feltéve, ha mi vigyázunk rájuk.

Az, h 'vigyázunk rájuk' (meg magunkra), nem azt jelenti, h minden rendelésnél figyelmeztetjük, h tul.képpen ezt nem szabadna (ahogy a dohányosokkal szembeni tolerancia sem azt jelenti, h minden szálnál neheztelően nézünk vagy szólunk valami lelkiisemeret-furdalást elősegítőt--ezt a dohányosok nagyon utálják ám igazából); és nem is azt, h (mint Papi) bizonyos idő után azt mondjuk, h 'szerintem már eleget ittál' (szerintem lehet, de ha ő úgy érzi, h még nem ivott eleget, akkor a jóisten nem fogja megállítani); hanem azt jelenti, h figyelünk, példát mutatunk, segítünk, ha vki rosszul van, stb. stb. Úgy látom, Telcontarnak igaza van abban, h vannak 'kulturális tapasztalatok', amiket előbb-utóbb mindenki beszerez, és egy Kulturális Egyesület abban is a tagjai segítségére lehet, h ezeket a tapasztalatokat 'kulturált formában' segít nekik megszerezni.

És igen, több a tali és a buli, igen, többen vagyunk, igen, jobban ismerjük és szeretjük egymást, tehát mindenki kezd felengedni. Én tanusíthatom, h a legeslegelső talikon (Batti és én a Tóth Kocsmában, Batti, SÚ, Észi, Morgana, Vic, Brandir, Gandalf és én már nem is tudom, hol) az alkohol mindenki előtt jelen volt :) De továbbra is azt mondom, h Rabyn, ne vonj vissza semmit; szerintem másoknak, akik személyes sértésnek és emberi jogaik korlátozásának vették a kérdést, és bizonyos hangú bejegyzéseket írtak (amiket meg is kértem őket, h moderáljanak át kissé), nálad több gondolkodnivalója van. Itt senki nem akarja kétségbe vonni, hogy az akárhány éveitekkel (akár tizen, akár huszon, akár harmincon) el tudjátok dönteni, mit akartok csinálni, nem is erről volt szó, senki nem akarta kivenni a kezetekből a sört (és remélem az enyémből sem). De azért vannak stílusok, amiket szerintem nem valami méltányos megütni, mikor egy 17 éves lány felvet egy ilyen gondolatot (mondjuk alapvető az, h nem nevezünk 'ugatásnak' ilyeneket). A dolog szerintem nincsen túlhúzva, mert nincsen igazából veszély--meggondolásra volt felkínálva a téma, nem intézkedések és megszorítások megszövegezésére.

Az egész arról szól, h mint baráti és mint kulturális társaság is, bizonyos alkalmakkor bizonyos módokon érezzük jól magunkat; és ha valaki(k)nek, aki(ke)t szeretünk, és aki(k) ide tartozik(/nak), ennek bármilyen aspektusa feszélyez, zavar, stb., akkor nekünk kutyakötelességünk meggondolni, mit mond, és megérteni, és nem ellentámadni, mikor nem is volt 'támadás'. Ennyi az egész. A 'Kulturális Egyesület' forma kötelez felelősségre, ha magunktól nem éreznénk.

(Nem akartam megbántani senkit, személyes véleményem, stb. stb.)

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #184090 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Drizzt írta: Nem attól láccunk kultúrális társaságnak, hogy ülünk szépen, egyenes háttal egy pohár vízzel a kezünkben, és halkan beszélgetünk...hanem attól, ha Tolkienhez méltóan foglalkozunk a hagyatékával, és magunkévá tesszük azokat az értékeket, melyek átitatják a műveit, és ezekkel talán nincs is hiba, hm?
Tííííraríííííííraríííííííííííraaaaaaa ;)

Drizzt: KÖSZÖNÖM!!!!! :wink: :agree: :itscool:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #184081 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hogy mi változott? Egyszerű.
Két éve 20-30 emberből állt a majdani társaság. Havonta egyszer találkoztak a Margitszigeten. Alig ismerték egymást. Barátságokról ritkán volt szó, bulikról (tudtommal) soha. Tolkien bűvöletében éltek.
Egy éve talán 60-80 emberből állt a tágan értelmezett társaság. Majdnem minden héten volt találkozó. Teaházban főleg. Egy-egy esti buli (ahol viszont volt alkohol) hozzá. A Tolkien Társaság bűvöletében éltek.
Most megkockáztatom, már van 150 ember, nem is mindegyikük fóumozik, akik rendszeresen, hetente többször találkoznak. Ritka az a hét hogy ne legyen több egymást ütő program, akár négy-öt. A találkozók tömegéből csak a nagyobb események emelkednek ki lassan. A társaság bűvöletében élünk.

Tolkienről _szinte szó sem esik_ .

Mert ő és a művei voltak az apropó, aminek köszönhetően hasonló, de igen sokszínű lelkivilágű emberek egymásra találtak. De már nem ez tart minket össze. Hanem a kialakult emberi kapcsolatok, barátságok, jó haverságok. Ezért van egyre több és több találkozó és ezeknek nincs köze se Tolkienhez, se az MTT-hez. Hogy az alkoholhoz van? Tegyük fel, hogy maga az alkohol a kiskorúaknak való példamutatás miatt fontos. Mi lehet a megoldás?

- kizárjuk a kiskorúakat azon találkozókból, ahol feltételezhetően alkoholfogyasztás fog történni.
- nagyon eltitkolt és zártkörű bulikat tartunk.
- elvesszük a kiskorúaktól az alkoholt, a cigarettát, a szexújságot, a politikai napilapokat (szavazás!), a horrorképregényeket, az éles késeket és mindent, ami a törvény szerint életkorhoz kötött.
- azért szervezzük a bulik kétharmadát, hogy az absztinens átlag meglegyen, közben álszent módon viselkedünk.
- tudnék még hülye ötleteket hozni.

100-150 emberről van szó. Nem lehet egyiknek engedni, a másiknak megtiltani. Ezzel a társaság egyszerűen szétverődne, amit létrehoztunk, megszűnne. Visszatérhetnénk a tavalyi állapothoz, amely szerint Tolkien a kapocs közöttünk. De úgy vélem, erre az MTT - nem a Fórum!!! - a megfelelő keret és azon belül igencsak jól működik. De ezeket a kereteket nem szabad kiterjeszteni.

100-150 emberről van szó, akik élvezik egymás társaságát és a közös találkozások része a kulturált alkoholfogyasztás. Megfordítom az érveket: minden fiatal itt tanuljon inni. Itt tanulja meg, mi az a mérték és milyen, amikor vigyáznak egymásra. Jöjjön inni, ne másért. Jól jár vele, mert jó példát lát. Hogy lehet úgy jól érezni magunkat, hogy fesztelenül, a szabályokra és elvárásokra fittyet hányva, de önnön méltóságunkat és kultúránkat megőrizve érezzük jól magunkat és szeretjük egymást és nyíltan meg merjük mondani a véleményünket akár egymás szemébe is, nem kell intrikálni.

Egyre gyakoribb az emberek találkozóin az alkohol? Egyre gyakoribbak a találkozók. Mert egyre többen vagyunk. És igen, van, hogy kifejezetten elengedjük magunkat mert azt akarjuk. Tavaly Beltaine volt erre a jó példa. És senkinek nem esett baja.

A szülők? Arra valók az előadások, a kreatív szekció bemutatói, hogy lássák, mivel foglalkozunk. Elolvassák a fórumot? Nem a találkozások és az élménybeszámolók, ami maga a fórum. Ott az összes többi, amit meg lehet mutatni.
A külvilág? Az nem fórumozik és nem azonosítja be az MTT-s pólót.
De ha - bármilyen okból - cenzúrát akarunk bevezetni, akár fórumon, akár máshol (mert annak az egy évvel ezelőtti felvetőnek ez volt a szándéka), akkor kell egy külön fórum a buliknak máshol. És akkor előbb-utóbb két MTT lesz; az "igazi" és egy másik, amely hatalmas bulikat szervez. De a kettő között nem lesz teljes kompatibilitás.

Nem tudom, lehet, ez lenne a követendő út. De nem hiszem.

Több
20 éve 7 hónapja #184077 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Neo : láttod ujjat huztál egy BIg BOssal :) )

Több
20 éve 7 hónapja #184075 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Boldog Bolondok Napját Mindenkinek!!! :D :D :D

www.nudlee.hu
klikk ide!!!!!!!

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/

Több
20 éve 7 hónapja #184072 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

jocii írta: na mit nem szabad még beirni ? :) )

még van 11 perc váltogatni :) )

vagyis 1 ora, mivel a Toto kutya.hu-n meg a regi idoszamitas van ervenyben ß)

Anczy: igazan lehetett volna Agent_Smith...ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
20 éve 7 hónapja #184069 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
na mit nem szabad még beirni ? :) )

még van 11 perc váltogatni :) )

Több
20 éve 7 hónapja #184064 Írta: _Neo

Sil írta:

Smith ügynök írta: vajon az AnKalimont is kijavitja? ß)

ki hat ß)

Es az Anczyt?

Hát még a _.N.e.o.-t... :wink:

Aprilis elseje van ß)
Hm... jovore en is fogok ilyet jatszani ß)

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Több
20 éve 7 hónapja #184061 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Smith ügynök írta: vajon az AnKalimont is kijavitja? ß)

ki hat ß)

Es az Anczyt?

Hát még a _.N.e.o.-t... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 7 hónapja #184057 Írta: _Neo
vajon az Ancit is kijavitja? ß)

ki hat ß)

Es az Anczyt?

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Több
20 éve 7 hónapja #184054 Írta: _Neo

Ankalimon írta: - Az mindenképpen oka lehet a néhány emberben felmerülő rossz érzésnek, hogy az alkoholfogyasztási tendencia erősödni látszik. Ugyan még nagyon messze van attól, hogy átlépjen egy határt, ám tényleg kellemetlen, hogy minden rendezvényünkön jelen van az alkohol, és hogy az én érzésem szerint mind az alkohol menyisége, mind az alkohollal szorosabb kapcsolatot teremtő megmozdulások gyakorisága is növekszik.

Melyik EmTéTé-s rendezvenyre gondolsz? En a L.E.P.-en egy gramm piat sem lattam, a TK-kon meg meg kevesebbet...

(Egy példa: a korábbi közösségi megmozdulások tipikus terepei teázók voltak. Ma inkább a sörözők és kocsmák dominálnak...)

Keretik peldat mondani! Melyik talit szerveztuk kocsmaba?
(Bajor nem jatszik, az viszonylag zartkoru buli volt...)

/me szinten megjegyzi csendben, hogy talalkozonkent atlag 2 liter TG miruvort mindig szallit, s ez kaloria- es alkoholmentes (de van benne CO2!!!)

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Több
20 éve 7 hónapja #184051 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Sziasztok!

Nem olvastam végig az egészet, de úgy gondolom, van egy nagy különbség a dohányzás és az alkoholizálás között. Az valóban mindenkinek a magánügye, hogy iszik-e alkoholt, mit és mennyit. De a dohányzás már nem, ugyanis az mások egészségére is káros. Egyrészt van, akit zavar a füst, és ha ez nem izgatja a dohányzókat, az önzőség és tapintatlanság. Másrészt iszonyúan káros MINDENKI egészségére, aki beszívja, akkor is, ha esetleg beleegyezik, hogy mások dohányozzanak körülötte. Ez pedig már a társaink iránt érzett felelősség kérdése, nem csak azé, hogy hogyan érezzük jól magunkat.

Több
20 éve 7 hónapja #184050 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Komolyan már kezdem sajnálni, hogy kimondtam amit gondolok....

Ha csak nekem lenne baj, ha csak engem zavarna akkor azt mondom, oké én vagyok a hülye, én látom rosszul, de amint látom nem csak engem zavar ez az egész. És ha nem csak engem zavar akkor télleg van valami baj a dologgal de ez senkinek se tűnik fel! mindenki csak azt hajtogatja, hogy azt cisnálok amit akarok felnőtt vagyok tudom mit csinálok. Mint a tinikölykök akik azt hiszik tényleg tudják mit csinálnak, és ha valaki felhívaj egy hibájukra a filgyelmét akkor nekitámadnak.
Nem értitek miért zavar? Nem tudom megmagyrázni!!!
Holtak vezére írta, hogy a baráti összejöveteleken isztok csak. Mostanában csak baráti összejövetelek vannak!!!! A Britney Spears koncert óta nem igen volt olyan, hogy (a TK-kat kivéve) ne baráti összejövetelen lettünk volna, és azokon ottvolt a pia! Nem tzdom megmagyarázni mi zavar benne de zavar!!! s nem csak engem!

Szerintem semmiképpen se bánd, hogy felvetetted. Én teljesen egyetértek veled, engem is eléggé zavar a dolog, és igazából én sem tudom pontosan megmondani, hogy miért...

Abban igaza van a hozzászóloknak, hgy eleddig igazi probléma nem volt az ügyből. Senkit nem kellett detoxikálóba vinni, és még a rendőrséget sem hívták ránk.
Emellett igazából a társaságon belül sem okozott eddig számottevő problémát az alkohol.

Azonban hadd tegyek egy csendes megjegyzést:

- Az mindenképpen oka lehet a néhány emberben felmerülő rossz érzésnek, hogy az alkoholfogyasztási tendencia erősödni látszik. Ugyan még nagyon messze van attól, hogy átlépjen egy határt, ám tényleg kellemetlen, hogy minden rendezvényünkön jelen van az alkohol, és hogy az én érzésem szerint mind az alkohol menyisége, mind az alkohollal szorosabb kapcsolatot teremtő megmozdulások gyakorisága is növekszik. (Egy példa: a korábbi közösségi megmozdulások tipikus terepei teázók voltak. Ma inkább a sörözők és kocsmák dominálnak...)

+1 A fiatalkorúak kérdése megkerülhetetlen. Minden életkorilag és és lelkileg felnőttkorú embernek tudomásul kell vennie, hogy pusztán azzal, hogy jelen van egy közösségben már felelősséget visel a többiekért, különös tekintettel a még nem felnőttekre. Természetesen a felelősséget mindenki tetszése, lelkiállpota és felnőttrangúsága szerint vállalja be.

Én nem iszom alkoholt egyáltalán. Az a gond, hogy emiatt valószínűleg nem igazán tudom átérzeni azokat a motívumokat, amelyek ezt a tendenciát erősítik. Ebből következően ezúton szeretném megkövetni, ha bármely alkoholfogyasztót negatívan érintene a hozzászólásom. Természetesen sem jogom, sem okom nincs arra, hogy bármilyen ítéletet mondjak bárki életfelfogása, kikapcsolódási szokásai, vagy értékrendje felett.
A hozzászólásom célja kizárólag az volt, hogy akit ez érdekel meismerhesse a véleményemet, és a vérmérséklete, lehetőségei szerint vegye figyelembe a jövőben.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
20 éve 7 hónapja #184048 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én őszintén szólva nem nagyon ismerek még innen senkit sem személyesen, mert még csak egy talin voltam. De ennek ellenére szeretném a "védelmembe venni" Rabynt. Végigolvastam a hozzászólásaitokat, és szvsz Rabyn egyáltalán nem ragozza túl a dolgot.
Csak azért tűnik "túlragozottnak", mert nagyon sokan hozzászólnak a témához.
Én személy szerint nem foglalok állást a témában, mert mint említettem, nem ismerek senkit sem annyira. Viszot felvetődött bennem egy gondolat: valóban tagja akrok lenni ennek a társaságnak?
Na, egyáltalán nem az "alkoholizálás" és a bagózás miatt. Ez engem egyáltalán nem érdekel, ha nem akarom, úgysem fogom csinálni.
Nekem úgy tűnik, hogy ti egy nagyon összeszokott banda vagytok, ahova nehezen, vagy egyáltalán nem tud beilleszkedni egy új tag.
Na, azt hiszem, hogy ezzel a hozzászólással elindítok egy újabb lavinát. BOCSI! Nem ez a szándékom. De valahogy nem hagyhattam szó nélkül a hozzászólásaitokat.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
20 éve 7 hónapja #184046 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Toma gazda írta: Magyar totó kutya társaság :D :D :D
FTC Harry Potter Harry Potter Tábor 2004 :D :D :D :D :D :D

vagy ezt írtad be, vagy neked is átíródott, de LEP -)))

Rabyn: a véleményem ismered, és sokan mások is.
dohányzom.ez van. de utálom, amikor külön fel is hívják rá a figyelmem...hosszú távon unalmas...és ha vkitől folyamatosan megkapom, akkor nem fogom keresni a társaságát, mert unom, h másról sem tud beszélni, csak az én rossz szokásaimról (nem személyeskedés, nincs példa, nem fenyegetés, és nem akarok sértődést sem)
alkoholo: erről is volt szó: érdekelne, h miért zavar. anyud sztem nem félt tülőnk...kellene? nem hiszem. amit orsie mondott: egen..welcome-drink és egybek.
azért iszom, mert szomjas vagyok. és azért azt iszom, amit, mert azt szeretnék inni. ha az alkalom úy kívánja, akkor mást iszom. helyzetfüggő de sztem sokaknak még.
cica: nem az jött le, h alkoholistának tartasz...hidd el...az jött le, hogy igenis fontos, h mi van velünk, és lehet, h ez a tipikus kamaszszöveg, h tudom mit csinálok, de te meg azt tudod, h utálom, ha beleszólnak az életembe. ha egy adott témában érdekel valaki véleménye, megkérdezem.
anyum is félt engem. de nem tőletek...attól félt, hogy egyszer elszakadok tőletek, és rossz társaság, egyebek. és sztem inkább igyak kizárólag ALKALOMSZERŰEN, mint minden nap a kocsmában kössek ki....merrt van ilyen oszt társam, és ismerek pár ilyen embert.
tudod, h szeretlek, tudod, h fontos vagy nekem, és tudod, h mit gondolok.
ennyi.
mogy

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
20 éve 7 hónapja #184043 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Rabyn, bocsi, de tényleg kicsit túl van ragozva (hogy magyarán szóljak :) ) ez a téma. Egy talin mindenki azt iszik, amit akar, és ahogy megismertem a társaságot, senki sem iszik túl sokat...aki túl fiatal (van ma még ilyen ?...persze, hogy van, de egy sem ismerné be :P ), az ne igyon vegyen példát azokról, akik előtt narancslé van...vagy nemtom'. Ekkora társaságnál nem lehet mindenkinek a kedvére tenni...én sem szoktam szóvá tenni, hogy zavar a dohányfüst, vagy, ha meg is teszem valahogy poénosan (legalábbis annak szánom ;) ), a szivarozóknak sem szóltam...elvégre az egy olyan hely, ahol lehetett dohányozni...meg aztán én nem mondhatom meg másnak, hogy mit csináljon. Ez a társaság több szempontból is önszabályozó...aki túl fiatal, azt úgysem hagyjuk túl sokat inni...majd, ha ilyen lenne elkezdjük Brandirral, meg Előddel lefárasztani, és a poharat sem lesz képes felemelni :) .
Mi meg ne ugorjunk egymásnak, semmi értelme...
Sil, te dohányzol ? :) Asszem' nem figyeltem ;)
Sztem semmilyen káros szenvedélyt nem vittünk túlzásba eddig, és ezt el kell ismerjétek...több társasággal is szoktam eljárni ide-oda, és a húsz év körüliek (+/-3 év) körüli társaságok közül a miénk kifejezetten józan életű (ilyen szempontból :D ).
Nem attól láccunk kultúrális társaságnak, hogy ülünk szépen, egyenes háttal egy pohár vízzel a kezünkben, és halkan beszélgetünk...hanem attól, ha Tolkienhez méltóan foglalkozunk a hagyatékával, és magunkévá tesszük azokat az értékeket, melyek átitatják a műveit, és ezekkel talán nincs is hiba, hm?
Tííííraríííííííraríííííííííííraaaaaaa ;)

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #184042 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
LEHET, HOGY ÁPRILISI TRÉFA, DE MINDIG FTC-T ÍR KI, HA EMTÉTÉT ÍROK BE... ÍGY ÉRTENDŐ...

Na most már elolvastam pár oldalnyi meglehetősen érdekes hozzászólást...

Miért érzem úgy, hogy a bolha-elefánt effektus tipikus esetének vagyok a szemtanúja??? Mit kell ezen ennyit ragozni??? Ha valaki nem akar, az ne igyon, ha valaki akar, az meg tegye (mértékkel). Senki nem kényszerít senkit semmire, azt hiszem!
magánvélemény:
Ha van egy baráti társaság - netán Magy.Tolk Társ. tagokból álló - ugyan ne csináljunk már ekkora műbalhét abból, mert vannak - köztük én is - akik szeretik a sört és spec nem akarnak gumigyantás, kátrányos, E1-999, arábikumos, mittudoménmilyenes puffasztott lét inni... azt szeretem és kész. S ha nem gond, a 33 évemmel hadd döntsem már el, hogy mit szeretek és mit nem. Én sem szólok bele abba, hogy mást mit fogyaszt, azt hiszem... hát ne tegye más sem. Vagy netán valakit személy szerint megbántottam? Ugyan szóljon már... a privi nyitva áll, meg a mailcímem is. Vagy bárki, aki sört mert inni egy találkozón, megbántott volna bárkit is (a sör/bor miatt)??? Egy Magy.Tolk.Társ. találkozó más... nyilván nem erről szól, szólt, és nem is a piáról fog szólni, de hozzátenném, hogy a baráti összejövetelek sem... ha netán valakinek más véleménye van, ne kerülgesse itt nekem a témát, mint macska a forró kását, hanem mondja ki!!! Ha nem tetszik valakinek az adott társaság, a megoldás egyszerű... ugyan szóljon már... (mellesleg tényleg jelentkezzen már az, aki netán a szombati találkozón rosszul érezte magát, mert látott engem sört inni, esetleg másokat... örömmel meghallgatom... az érveit is). Vagyok annyira toleráns, hogy ha ennyire zavarja, akkor majd előveszem a tatyómból a zacskós kakaót, aztán azt fogom szlopálni. Este, ha elmegyünk viszont valahova, felnőttek(!!!), ne szóljon már bele ha egy mód van rá...
Senkit nem erőltettünk semmire azt hiszem, és ROHADTUL bánt, hogy ez valahogy így jött le... pláne, hogy vannak akik arra tesznek megjegyzést, ahol nem is voltak ott... ejnye, nekem meg ez nem tetszik, talán jogosan, vagy nem???
Olyan érzésem is van az eddigiekkel kapcsolatban, hogy megjelent egyrésztről egy szélsőség, akik kisarkítva, csak feketén-fehéren nézik a dolgokat - lehet tippelni, melyik oldal - érdekes a másik oldalról, ilyen formában nem láttam semmit... hmmm... arany középút? mit szóltok hozzá?
Velemet kár volt felvetni... szvsz. Ezzel valahogy előrevetítettétek, hogy ajaj, vigyázzunk ám, vannak köztünk olyanok... (vihetek egy raklap Schlossgoldot??? Az nem zavar senkit??? Alkeszmentes ám!!! Mert a fent említett gumiizés termékeket nem kívánom valahogy... S mielőtt bárki lecsapná a magas labdát: nem volt szándékomban Velemben "alkoholizálni"...)
Ami az eddigiekben engem nagyon kiakasztott: az a nevesítés... ez egy nyilvános fórum.... nem gondoljátok, hogy baromira rosszul esik a "megszólított" félnek? Ezen gondolkozzon már el kicsit minden érintett... április 1 ide vagy oda...
Cigi: igen... megértem, aki utálja, egyet is értek vele, éppen eleget szidom magam miatta... de azt hiszem, hogy mindig arrébb megyek bagózni - s mindenki más is - sajnos nem hiszem, hogy le tudok mondani róla. Ez van. Majd kimegyek messze, ahol senkit nem zavar, nekem ez nem gáz. Bocs.

Asszem sikerült jól felkorbácsolni a kedélyeket, némileg feleslegesen, úgy érzem... de ez csak magánvélemény, lehet vele egyetérteni, vagy elutasítani.
Mindenesetre a TK után néhány nagyon-nagyon kedves barátomnak lesz szülinapja, ahol SÖRÖZNI/SZIVAROZNI/CIGIZNI fogok... akinek ez nem tetszik, az ne jöjjön oda... vagy takarja el a szemét... és legyen olyan kedves, s ne tegyen ezzel kapcsolatban megjegyzéseket. Köszönöm.
A szombati talis képeket meg jelszóval védetem le, ha valakit érdekel, tőlem megkérdezheti, aztán akinek nem tetszik, annak nem kell tovább "szörnyűlködnie" rajta...
S mivel szombaton TK-n leszek, lehet a véleményem miatt egész nyugodtan kövezni, állok elébe.

S elnézést ha valakit megbántottam.
Alcar

Több
20 éve 7 hónapja #184041 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Magyar totó kutya társaság :D :D :D
MTT Harry Potter tábor 2004 :D :D :D :D :D :D

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
20 éve 7 hónapja #184037 Írta: brokkoli

Rabyn írta: A LEP óta nem igen volt olyan, hogy (a TK-kat kivéve) ne baráti összejövetelen lettünk volna, és azokon ottvolt a pia!

Levont következtetés: Több munka kell nekünk :D :lol:

Több
20 éve 7 hónapja #184021 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Komolyan már kezdem sajnálni, hogy kimondtam amit gondolok....

Ha csak nekem lenne baj, ha csak engem zavarna akkor azt mondom, oké én vagyok a hülye, én látom rosszul, de amint látom nem csak engem zavar ez az egész. És ha nem csak engem zavar akkor télleg van valami baj a dologgal de ez senkinek se tűnik fel! mindenki csak azt hajtogatja, hogy azt cisnálok amit akarok felnőtt vagyok tudom mit csinálok. Mint a tinikölykök akik azt hiszik tényleg tudják mit csinálnak, és ha valaki felhívaj egy hibájukra a filgyelmét akkor nekitámadnak.
Nem értitek miért zavar? Nem tudom megmagyrázni!!!
Holtak vezére írta, hogy a baráti összejöveteleken isztok csak. Mostanában csak baráti összejövetelek vannak!!!! A LEP óta nem igen volt olyan, hogy (a TK-kat kivéve) ne baráti összejövetelen lettünk volna, és azokon ottvolt a pia! Nem tzdom megmagyarázni mi zavar benne de zavar!!! s nem csak engem!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 7 hónapja #184011 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Ja és mégvalami Arwena aki köztudottan nem jöhet el éjszakás bulikra mert féltik, ha jol emlékszem ő is ivott alkoholt a mult szombaton. Pedig pont emiatt nem engedik el!!!(legalábbis én azt hiszem, bár lehet, hogy tévedek és ezuton is boccs, hogy téged hoztalak fel példának)

Hát ide példának nem voltam jó mert NEM ezért nem engednek éjjelre....
Nem tudom mennyire vetted észre, de egyáltalán nem ittam sokat. Sörből szerintem összesen nem ittam meg fél litert (azzal a 3 decivel együtt amit a Bajorban ittam) és mellé pár korty bort. És nem azért ittam, mert más ivott hanem azért, mert nekem jól esett.
Akik ott voltak még amikor én elmentem azokat meg lehet kérdezni látszott rajtam, hogy ittam valamit???? Mert szerintem nem.
Egyébkéként, sört szoktam inni itthon is a szüleim társaságában, meg bort is ha olyan az alkalom...

Az egész dologról a véleményem:

Mondjátok hogy egyre több "talin" van jelen az alkohol...
Nos talán igen, de ez azért is lehet, mert az elején még nem ismertük úgy egymást és nem ennyire barátok ként viselkedtünk, ahogy telt az idő egyre közelebbb kerültünk egymáshoz és mostmár talán mindenki mer olyan lenni amilyen.
Az hogyha valaki csak azért nem csinál valamit, mert az másnak nem tetszik annyira, akkor az illető nem magát adja, és mi értelme, hogy színészkedjünk?
Szerintem sem volt, és lesz soha olyan, hogy valaki a társaság körében olyan részegre issza magát hogy nem beszámítható.
A kiskorúakról annyit, hogy ha nem akar úgysem iszik, és ha akar és mi nem akarjuk hagyni akkor megissza azt máshol más társasággal ahol talán többet is iszik annál az egy-két kortynál amit velünk.
És tényleg komolyan el kéne magunkban különíteni a hivatalos MTT-s eseményeket (Pl.: TK,LEP, stb.) és a baráti találkozókat, amiknek igazából semmi köze az MTT-hez csak annyi, hogy azon keresztül ismerjük egymást. Nem kéne a kettőt egy kalap alá venni ebből a szempontból.
Az is igaz, hogy találkozót nem kéne úgy hirdetni, hogy hozzatok piát, mert aki akar az fog felhívás nélkül is vinni, aki meg nem akar, meg nem iszik, és nem szeretni nézni, hogy komolyabban isznak körülötte, az meg lehet, hogy el sem jön, mert azt hiszi, hogy az olyan talinak indul, hogy mindenképpen az a célja, hogy igyunk.

Szóval összefoglalva:

Aki inni akar az úgyis inni fog, ugysem fogjuk tudni erről lenevelni, aki nem az nem iszik, azt meg nem fogjuk rábeszélni. Aki iszik az meg ugyis tudja, hogy hol a határ.

A Cigi: Én sem szeretem, sőt ha túl sűrű a füst az nem bírom elviselni (nem elvből hanem mert köhögni kezdek tőle nagyon). De ha a dohányosok tekintettel vannak ránk, és arrébb mennek, akkor mi is legyünk tekintettel, és ne kössünk beléjük. "Élni és élni hagyni"

Arwena

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183990 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Lamorak írta: Mindebből én azt szedem le, ami miatt már az első körben is azt mondtam, h Rabynnak nagyon igaza van a kérdés felvetésével kapcsolatban: h a Társaság nagykorú tagjai azt csinálnak, ami jól esik, de a nem nagykorúakért akkor is felelősek vagyunk valahogy. És ennyiben valóban probléma--mert az tökmindegy, h velünk iszik egy fiatalkorú, vagy egy másik, teljesen ide nem kapcsolódó társasággal (egyébként ha egy fiatalkorú inni akar, akkor bárhol és bárkivel iszik, ezt higgyétek el nekem... hosszú fk évek tapasztalata): a lényeg az, h ha nem akar inni, akkor az MTT-ben ne érezze úgy, h 'azért mégiscsak'. Szerintem ez a kérdés lényege: az, h hogyan viszonyulunk az 'ifjúsághoz'. Rabyn megint nagyon jól mondta, h féltjük, akiket szeretünk; szeretni valakit annyi, mint felelősnek lenni.

Továbbmegyek: adott körülmények között akár polgárjogi feleősségünk is lehet.

Más: ittas emberhez való viszonyulás. Szvsz sokaknak igazándiból nem az abaja, hogy a másikat nem fogadja el úgy, hanem ha átmenetileg is, de úgy érzi, a másik valahol bepiszkolta magát. Ezt elég nehéz elmagyarázni, miért de így van. ha nem érzi így, akkor is nagyon könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen megriad, fél az ittas társától, és ha valakitől akár egyszer is félünk, az óhattalanul együtt járhat azzal, hogy a bizalmunk megrendül benne.

_Neo: szerintem Rabyn határozottan nem reagálja túl a dolgot. A reakciók számát és minőségét nézve is abszolút jó dolog, hogy felhozta, úgy látszik, sokakat érint, foglalkoztat. A téma ezek szerint időszerű és releváns. Ez nem szubjektív vélemény, hanem a topic mai termését végigolvasva levont objektív következtetés.

Szerintem ennek a fontos kérdésnek van még egy lényegi kérdés a hátterében: hogyan viszonyuljunk egymáshoz, másokhoz hivatalos és nem hivatalos talikon, rendezvényeken? Az egymáshoz való viszonyulás kérdése pedig egy közösségen belül lényegi kérdés.

Remélem, nem bántódtál meg, de ha esetlegesen érintve érzed magad, akkor gondolkodj el egyfelől azon, hogy miért zárnád a témát rövidre, miért érzed úgy, hogy Rabyn túlreagálta, és hogy Te magad hogy viszonyulsz magadon belül az alkoholhoz és a társaidhoz.

Ítélkezni senki felett nem ítélkezem, jogom se volna hozzá.

Elnézést a kemény hangnemért, de most sajnos nem tudtam másképp fogalmazni, mert a lényeg nem jött volna át. ha valkit megbántottam, megsértettem, nem akarattal tettem. Köszönöm, hogy végigolvastátok, maiket beírtam, mégha nem is mindenkinek esett jól.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 7 hónapja #183980 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rayan írta:

Namarie írta: legyünk önmagunkkal szemben is annyira igényesek, hogy a méltóságunkra ügyelünk.

Ennyi erővel nemcsak ne igyunk, dohányozzunk, hanem ne ordítsunk, és ne viselkedjünk idiótán tömegközlekedési eszközön. Nem akarok durva lenni, de ez legalább olyan kínos, mint ha valaki többet iszik a kelleténél. És alkohol, cigi nélkül is legalább annyit ront az imázson. És számtalanszor előfordult már.

Vitázunk még valamin? Lassan belemelegszem =P

Rayan: tökéletesen egyetértek. Kulturált emberekhez- márpadig mi annak tételezzük magunkat- ez méltatlan.

Tömegközlekedési eszközön való éneklés - kulturált hangerővel- más.

Szép lassan átmegyünk illemtanórába... :) de inkább mi mondjuk egymás közt, egymásnak szemtől szembe magunknak, mint más , jó esetben a szemünkbe, rossz esetben a hátunk mögött. Önvizsgálat RULZ!!!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 7 hónapja #183970 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Silmeniel írta: De ha énekelni szabad, akkor cigizni is! :)

Szvsz pont olyankor nem lenne szabad cigizni, de mind1. :lol:
További jó önminősítést kívánok! :D És Boldog Április Elsejét! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 7 hónapja #183954 Írta: brokkoli
Hát, nemtudom... szerintem egyáltalán nem vagyunk részeges banda... És senki nincs lenézve amiatt, hogy esetleg nem iszik. Pl én sem. Nem érzem magam emiatt kirekesztve. Igazán berúgva szerintem még senki nem volt ilyen MTTs bulikon. Én voltam már az osztályommal bulizni, és az tényleg kegyetlen volt. Én akkor sem ittam egy fél pohár martininál többet, de volt aki egy egész üveggel benyalt, egyszemélyben. Hihetetlenül szánalmas volt. Utána persze reggel mindent jól összehányt. Ilyet még SOSE tapasztaltam az MTTben, aminek nagyon nagyon örülök is. Szóval szerintem egyáltalán nem gáz az MTTs alkoholfogyasztás. Szerintem mindenki tudja hol a határ. Ha újak jönnek, akkor kifejezetten pozitínak láthatják, hogy milyen keveset isznak, és senkisem fullrészeg. Mert az általános az tényleg az, hogy sorban állnak a bokorban, meg a vécében hányni. Örülök, hogy itt egyáltalán nincs ilyen, és hogy figyelünk egymásra.

Több
20 éve 7 hónapja #183947 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

_Neo írta:

Rabyn írta: Azt mondtam, hogy az utobbi talikon megszaporodott az alkohol jelenléte!!

Hat nemtom, en a tavalyi Beltaine talin is benyakaltam nehany sort, mennyisegnovekedest azota sem tapasztaltam...

Sajnos, mi? :wink: :lol:

Hukk. :mrgreen:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 7 hónapja #183945 Írta: _Neo

Rabyn írta: Azt mondtam, hogy az utobbi talikon megszaporodott az alkohol jelenléte!!

Hat nemtom, en a tavalyi Beltaine talin is benyakaltam nehany sort, mennyisegnovekedest azota sem tapasztaltam...

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Több
20 éve 7 hónapja #183943 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Igen volt már ilyen társaság akiktől anya féltett..

Én azért is ugatok ha a kisebbek dohányoznak. De itt most nem erről van szó.

Nem azt mondtam,hogy húderészeges banda vagyunk!Nem azt mondtam, hogy lenyomjátok az ember torkán az alkoholt.
De ha egy társaságban az emberek alkoholt fogyasztanak akkor van akinek megjön hozzá kedve és ő is iszik holott talán nem kéne neki.
Azt mondtam, hogy az utobbi talikon megszaporodott az alkohol jelenléte!!

Ja és mégvalami Arwena aki köztudottan nem jöhet el éjszakás bulikra mert féltik, ha jol emlékszem ő is ivott alkoholt a mult szombaton. Pedig pont emiatt nem engedik el!!!(legalábbis én azt hiszem, bár lehet, hogy tévedek és ezuton is boccs, hogy téged hoztalak fel példának)

Miért hiszitek azt, hogy ezzel azt mondom, hogy alkoholisták vagytok??? amikor ti is tudjátok én is tuzdom, hogy ez nem igaz!!!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 7 hónapja #183942 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Mindebből én azt szedem le, ami miatt már az első körben is azt mondtam, h Rabynnak nagyon igaza van a kérdés felvetésével kapcsolatban: h a Társaság nagykorú tagjai azt csinálnak, ami jól esik, de a nem nagykorúakért akkor is felelősek vagyunk valahogy. És ennyiben valóban probléma--mert az tökmindegy, h velünk iszik egy fiatalkorú, vagy egy másik, teljesen ide nem kapcsolódó társasággal (egyébként ha egy fiatalkorú inni akar, akkor bárhol és bárkivel iszik, ezt higgyétek el nekem... hosszú fk évek tapasztalata): a lényeg az, h ha nem akar inni, akkor az MTT-ben ne érezze úgy, h 'azért mégiscsak'. Szerintem ez a kérdés lényege: az, h hogyan viszonyulunk az 'ifjúsághoz'. Rabyn megint nagyon jól mondta, h féltjük, akiket szeretünk; szeretni valakit annyi, mint felelősnek lenni.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.523 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére