BESZÉLGETŐS topic

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183940 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Nem azt mondom, hogy ne igyatok alkoholt, hanem, hogy legalább az egy napos talikon ne legyen. mert ok ha elmegyünk születésnapozni akkor benne van. de tényleg minden talin ottvan már a pia. és itt most nem az mtt külösőfelé mutatásról beszélek. Régen nem volt ez vagy csak én nem láttam? Anya külön örült, hogy rátok találtam mert itt nem azment ami a többi bandában. De most kezd nagyon affelé menn a dolog, hogy mindenhol mindig jelen van az alkohol. És ez engem igen is zavar. mert jó én nem iszom mert, nem akarok inni! De azt probáljátok meg felfogni, hogy igen is aggodom azért ami itt folyik mert hiába csak 17 éves vagyok, igen is féltem azokat akiket szeretek! Mert ki tudja, hogy egyszercsak valaki nem lesz-e rosszul véletlenül mert akármi megtörténhet!!

Rabyn, nem tudom, miert reagalod tul ezt a dolgot. Ne vedd szemelyeskedesnek, de aki nem akar, az nem iszik. Senkinek nem nyomjuk le a torkan az alkoholt. Van, aki gyogyszert szed, es nem szabad neki, van, aki szimplan nem kivanja. En nem bantom oket.
De ne haragudjon a vilag, ha a koliban (mert ugye ott voltunk, akar voltak MTT-sek es/vagy forumosok, akar nem) vagyok, akkor es csak akkor iszom sort, ha akarok! Maskor nem.
Ha zavar, sajnalom. Nem bofogom a kepedbe, nem beszelek es viselkedem csunyan, de en igenis megiszom azt a doboz sort. Na.

Anya külön örült, hogy rátok találtam mert itt nem azment ami a többi bandában. De most kezd nagyon affelé menn a dolog, hogy mindenhol mindig jelen van az alkohol.

Milyen tobbi bandara gondolsz? Voltal mar olyan bandaban, amitol az anyukad feltene? Igenis kivancsi vagyok ra!
Sorry, nem emlekszem, ki mondta, de maximalisan igaza volt, hogy az MTT-s/forumos kozosseg tiszta detox a tobbiekhez kepest. Ez igy van!
Tavaly voltam az alma materem golyabaljan... A kis elsosok (13 es 15 evesek) dobaltak a rokakat a wc csempejere, hogy a kinti fak tovet ne is emlitsuk! 13-15 eves tacskok (bocs, ha valaki ennyi idos)!!! Lehet, hogy en vagyok vak, de ilyet egyik talin vagy bulin sem lattam! Es akkor egy szoval sem emlegettem a golyataborokat es avatokat, hogy az egyetemi bulikrol ne is szoljak.
Az, hogy ez vagy az iszik, az o dolga, ra tartozik es a szuleire -mar ha kiskoru. Ha tudja a merteket, szive joga, h megigyon par poharkaval.
Mindenhol jelen van az alkohol...
Nos igen, letezik konyakmeggy is, megsem ugat soha senki, ha megeszem egyet.
Mellesleg neha szukseg is van ra. Eleg sok gatlasos emberke van a tarsasagban (nem fogok ujjal mutogatni)*, akinek kifejezetten jot tesz egy-ket csepp, mert egyaltalan szoba mer allni a tobbiekkel.

De meg mindig nem ertem, minek kapcsan vetodott fel ez az egesz...
Komolyan.
Szerintem egy igen kiveteles es jo tarsasag vagytok/vagyunk, sot! De nehogymar az ovoneni fogja a kezunket, amikor atmegyunk az uttesten.

No ennyi.

PS: amiatt senki nem emeli fel a hangjat, ha valaki kiskoru es dohanyzik, csak ha iszik (raadasul mertekkel...)... Erdekes, es bantja a csorom

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #183938 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rayan írta:

Namarie írta: legyünk önmagunkkal szemben is annyira igényesek, hogy a méltóságunkra ügyelünk.

Ennyi erővel nemcsak ne igyunk, dohányozzunk, hanem ne ordítsunk, és ne viselkedjünk idiótán tömegközlekedési eszközön. Nem akarok durva lenni, de ez legalább olyan kínos, mint ha valaki többet iszik a kelleténél. És alkohol, cigi nélkül is legalább annyit ront az imázson. És számtalanszor előfordult már.

Vitázunk még valamin? Lassan belemelegszem =P

Megincsak aszondom, van különbség...
Ha valaki nem részegen okoz kínos dolgokat mégiscsak könnyebben kezelhető...

Namarie: Tényleg vigyázni kell a méltóságra, de attól hogy Tolkienről beszélünk, még nem bizt h MTTsek vagyunk, tehát nem veszélyeztetjük a társaság jó hírét csak akkor ha hivatalos MTT tagi minőségben vagyunk imázsrontunk...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #183936 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Namarie írta: legyünk önmagunkkal szemben is annyira igényesek, hogy a méltóságunkra ügyelünk.

Ennyi erővel nemcsak ne igyunk, dohányozzunk, hanem ne ordítsunk, és ne viselkedjünk idiótán tömegközlekedési eszközön. Nem akarok durva lenni, de ez legalább olyan kínos, mint ha valaki többet iszik a kelleténél. És alkohol, cigi nélkül is legalább annyit ront az imázson. És számtalanszor előfordult már.

Vitázunk még valamin? Lassan belemelegszem =P

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
20 éve 7 hónapja #183926 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nagyon ritkán járok talira, de egy valamit azért észrevettem: AKÁRHOL vagyunk, a beszédünkből, a szóhasználatunkból csak a süket nem hallja meg, hogy Tolkien van a dolog mögött. A nyári győri talin amikor utaztunk a vonaton, hallottam, hogy valaki mondja. "valami tolkienes társaság". Nem rossz értelemben mondta, de abba azért gondoljatok bele, hogy nincs valami egyöntetűen jó híre Tolkiennek és azt is a nagytöbbség minimum megmoslyogja, akirő kiderült, hogy olvassa/olvasta. Nem kell ezt még tetézni azzal, hogy nyilvános helyen, legyen hivatalos vagy nem hivatalos rendezvény illuminált állapotba kerül valaki. (FIGYELEM: ezzel NEM azt mondtam, hogy ez mindig megtörténik, vagy egyáltalán, hogy szükségszerűen megtörténhet!!!!!!)

Ebben szvsz nem csak az van, hogy kifele mit mutatunk (ez is fontos, mert olyan helyzetben, hogy a szülők nem engedik el a gyerekeiket talikra, egész egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak semmiféle kihágást, linkséget) hanem azért is, mert legyünk önmagunkkal szemben is annyira igényesek, hogy a méltóságunkra ügyelünk.

Sonicára reagálva:

Magam részéről nem bánom, ha szombat esti talikon is vannak "kiskorúak", de a felnőttek legyenek annak tudatában, hogy felelnek őértük is és önmagukért is.
Magam részéről

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 7 hónapja #183925 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nem azt mondom, hogy ne igyatok alkoholt, hanem, hogy legalább az egy napos talikon ne legyen. mert ok ha elmegyünk születésnapozni akkor benne van. de tényleg minden talin ottvan már a pia. és itt most nem az mtt külösőfelé mutatásról beszélek. Régen nem volt ez vagy csak én nem láttam? Anya külön örült, hogy rátok találtam mert itt nem azment ami a többi bandában. De most kezd nagyon affelé menn a dolog, hogy mindenhol mindig jelen van az alkohol. És ez engem igen is zavar. mert jó én nem iszom mert, nem akarok inni! De azt probáljátok meg felfogni, hogy igen is aggodom azért ami itt folyik mert hiába csak 17 éves vagyok, igen is féltem azokat akiket szeretek! Mert ki tudja, hogy egyszercsak valaki nem lesz-e rosszul véletlenül mert akármi megtörténhet!!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 7 hónapja #183922 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Bakker nem azt mondtam, hogy alkholoisták vagytok!! Hanem hogy mostmár a legtöbb talin ami NEM HIVATALOS MTT TALI OTT VAN AZ ALKOHOL!!! És igenis engem zavar! Mert az, hogy mittomén, áfi meg rayan meg még páran megisznak egy két pohárral az egy dolog, de Galadh is iszik, Laci meg a többi kiskoru!

Jó, Rabyn, ebben tökéletesen igazad van. Kissé szégyellem is magam, hogy nem nagyon gondolkoztunk el azon, hogy végülis itt a kiskorúaknak mutatunk rossz példát - ez az egyetlen dolog, ami engem is zavar. És ez tényleg nem szép dolog.
De egy: én nem mondhatom x kiskorúnak, hogy "ne igyál drágaságom, mert az nem jó a növésben lévő szervezetednek", mert nem vagyok az anyukája, meg mit szólok én bele, kettő: igyekszünk tekintettel lenni a kiskorúakra, de ha a kiskorúak már alapban ott vannak olyan bulikon, amiken zömben nagykorúak és huszonévesek vesznek részt, akkor én a fejem tetejére is állhatok, ha ez az ő választása, akkor úgyis inni fog. :?

Artemisz írta: Szóval szvsz ha vki iszik, elveszti az egyéniségének pont azt a jelentős részét, amit mi ismerünk és szeretünk benne...

Embere válogatja. Ha igazából szereted azt a valakit, nem fogod másnak és visszataszítónak látni, csak azért mert be van csiccsentve. Az alapszemélyiség nem veszik el. Ahhoz már nagyon durván részegnek kell lenni, de az állat akkor is csak olyanokból jön ki, akikben eredendően benne *van*.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
20 éve 7 hónapja #183921 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Artemisz (Celebthil) írta: Bocs, Silme, én csak őszinte voltam...

Sajnálom, nem akartam átmenni magakelletésbe, még kevésbé akartam az érzéseidbe meg az öntudatodba gázolni, de sajnos, így érzek..
Ettől még tiszteletben tartom a döntésed.. Már el is hallgattam...

Nincs semmi gond. Csak szerintem kicsit fel lett fújva ez az egész. Nem kell ennyire túldramatizálni. Aki dohányzik, tisztában van a következményekkel. És - hacsak nem egy tapló /az MTT-ben én még nem találkoztam ilyennel/ - odafigyel a környezetére. De ha énekelni szabad, akkor cigizni is! :)

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Több
20 éve 7 hónapja #183919 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Silmeniel írta: Nem fogok drogozni, nem iszom magam hulla részegre minden áldott nap, a cigarettámat viszont el akarom szívni. Próbálok mindenkire tekintettel lenni, aki nem dohányzik, ha látom, hogy zavarja, arrébb megyek. De nem fogok leszokni addig, míg nem érzem szükségét a dolognak. Ez az én döntésem, és szeretném, ha ezt tiszteletben tartanák mások is.
Beszéltem, uff.
[size=9:2k0teles](c) by Dodiee[/size]

Bocs, Silme, én csak őszinte voltam...

Sajnálom, nem akartam átmenni magakelletésbe, még kevésbé akartam az érzéseidbe meg az öntudatodba gázolni, de sajnos, így érzek..
Ettől még tiszteletben tartom a döntésed.. Már el is hallgattam...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183918 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Uhh... Először is ... ;) Nem gondoltam volna, hogy ilyen vitát vált majd ki eme kis megjegyzés... No mindegy, mostmár én is leírom a véleményemet.

Először is, a múlt hét szombati tali volt gondolom, mikor Rabynnak feltűnt ez az "alkohol-probléma". Nos, én ezt meghirdettem, mint kirándulás. Rossz idő volt, mégis voltak néhányan, akik úgy gondolták, eljönnek, aztán lesz majd vmi. _Neo felajánlotta, hogy menjünk a koleszébe, és mégegyszer köszönöm neki a mentőövet, tényleg nem tudom, mi lett volna velünk, ha nem mondja. Szóval odaértünk, kipakoltunk, és előkerült pár doboz sör. Meg 2 üveg bor,ha jól emlékszem. Voltunk rá úgy 12-13-an. Azt hiszem, ez az arány nem túl rossz. Amit mondani akarok: én ezt kirándulásnak hirdettem meg, de beleírtam már a tájékoztatóba is, hogy felérünk a célhelyre és ott "buli, kötetlen program". Ez elég egyértelművé tette sztem, hogy nem hivatalos tali, csak baráti hepajkodás lesz. Természetes dolog sztem, hogy valaki arra gondol,hogy bedob a táskájába egy-két doboz sört, ha épp' ahhoz van kedve. A farsangi bálra én sem vittem alkoholt, mert az egy BÁL volt, nem baráti TALÁLKOZÓ. De ha ez ekkora problémát jelent, mostantól elég egyszerűen meg lehetne oldani. A találkozó szervezője szépen beleírja a tájékoztatóba, hogy milyen típusú találka lesz. És ezzel probléma elintézve. Ha pl. olyan helyre megyünk, ahol nem kapható alkohol, egyértelmű, hogy senki nem veszi elő a borocskáját. Viszont egy olyan helyen, ahol semmi sem kapható, avagy alkohol is kapható, lesz olyan, aki egy sört iszik egy tea helyett. Ezt vagy elfogadjuk/játok, vagy lesznek olyanok, akik keserű szájízzel távoznak. Én azért becsülöm annyira az MTT-t, mert ez egy toleráns BARÁTI társaság. Lehet, hogy hivatalos keretek között szerveződik, de ettől még baráti társaság. A barátok pedig megpróbálnak kompormisszumokat kötni. Szerintem míg nem ordítozunk az utcán részegen, nem verünk szét telefonfülkéket, szórakozóhelyeket, nem hányunk tele (jobb esetben) vécéket, addig nincs ok az aggodalomra. És megint mondom, szvsz mindenki számoljon el a saját lelkiismeretével.

A cigiről... :roll: Jópáran piszkálnak nap mint nap azzal, hogy hagyjam a fenébe, stb. stb. Artemisz írta, hogy neki "megszakad a szíve", mikor minket dohányozni lát. Elmúltam 18 éves, tudom, mi az, ami belefér, mi az, ami nem. Nem fogok drogozni, nem iszom magam hulla részegre minden áldott nap, a cigarettámat viszont el akarom szívni. Próbálok mindenkire tekintettel lenni, aki nem dohányzik, ha látom, hogy zavarja, arrébb megyek. De nem fogok leszokni addig, míg nem érzem szükségét a dolognak. Ez az én döntésem, és szeretném, ha ezt tiszteletben tartanák mások is.
Beszéltem, uff.
[size=9:ldm8sxgg](c) by Dodiee[/size]

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Több
20 éve 7 hónapja #183917 Írta: Artemisz
Hát, igen, ez a Pikk-Kapitány dolog is... :? :roll: :evil:

Nézzétek, én utálom a személyeskedést, de mikor láttam pl. Telcontart nem vmi értelmesen nevetgélni, és magyarázkodni, hogy hát igen, a Pikk Kapitány.. hát akkor bizony majd megszakadt a pici szívem..

Telco, szvsz ez nemigen fér össze a HARCOS imidzzsel, ami nálad ráadásul nem is imidzs, hanem belülről jön! (hosszú haj ide vagy oda..)

Szóval szvsz ha vki iszik, elveszti az egyéniségének pont azt a jelentős részét, amit mi ismerünk és szeretünk benne...

Telco, bocsáss meg... :oops: :oops:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #183913 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Bakker nem azt mondtam, hogy alkholoisták vagytok!! Hanem hogy mostmár a legtöbb talin ami NEM HIVATALOS MTT TALI OTT VAN AZ ALKOHOL!!! És igenis engem zavar! Mert az, hogy mittomén, áfi meg rayan meg még páran megisznak egy két pohárral az egy dolog, de Galadh is iszik, Laci meg a többi kiskoru! és én eddig azért szerettem idejárni mert nem volt jelen annyiszor az alkohol. És igen is van amikor eggyeseknek elszáll az agya, mert senki se tudjahtja, hogy a másiknak pontosan hol a határ.. És engem nem az zavar, hogy az mttsek isznak hanem az hogy lassan már nem telik elugy találkozó/buli, hogy ne látnék a kezetekben alkolholt..

A cigihez: akik ismernek tudják, hogy folyton szekálom a cigizőket, mert én se szeretem a cigit...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 7 hónapja #183912 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ez igaz. De itt most konkrét személyek konkrét tüskékről beszéltek, s ezt már nem lehet figyelmen kívül hagyni!

Több
20 éve 7 hónapja #183911 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Sztem a hely és időpont választás is eleve megadja, hogy mire számíthat az ember egy talinál. Sztem evidens, ha egy szombat esti szülinapi bulit vagy akármilyen hétköznapi később esti talit szervezünk, akkor oda nem a kiskorúak mennek el. Ha teaházról van szó, vagy fagyizásról, akkor sztem arra nem úgy indulnak el az emberek, hogy akkómostjóberugunk.

Gandalf írta: Igenis foglalkoznunk kell ezzel is, hogy senkiben se maradjon tüske! Itt pont erről van szó!

Ezt ugye nem gondolod komolyan egy több száz főt aktívan mozgató közösségnél, hogy itt mindenki szeret mindenkit és sosem bánt meg senkit egy szavával sem :roll:

Orsie-val is egyetértek, hogy hivatalosan MTT-s rendezvény ugye a Tolkien Klub mostanában, és ehhez képest heti több találkozó van kisebb-nagyobb létszámban...

Több
20 éve 7 hónapja #183909 Írta: Rayan
Jáj. Nem ismétlem magam, úgyhogy befogom a számat inkább.

Ellenben, nagyon boldog éprilförsztöt minden kedves bolondnak!!!

Karinthy bácsi írta: "A humorban nem ismerek tréfát."

:clown:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
20 éve 7 hónapja #183907 Írta: Artemisz

Angwen írta:

Adelard írta:

jocii írta:

Gandalf írta: Jó lenne, ha Velem nem 10 napos piálásról és bulizásról szólna csak...

abban biztos vagyok , hogy ez nem lesz igaz !

Mért is? Tavaly sem arról szólt (szerencsére :) ugyanis pl anyukám is teljesen menyugodott hogy egy normális társaságnak akarok a tagja lenni, amit persze, mivel neten ismerkedtem meg veletek, nem nagyon akartak kezdetben elhinni.. :roll: és most jó véleménnyel van az MTTről meg a fórumrol :) )

Hát, asszem ezzel nem sok szülő van így... :roll: Bár szerintem nincs igazuk.
Arról én is meg vagyok győződve, hogy Velem nem a piálásról fog szólni, mint ahogy--bárki bármit is mond--a többi tali sem.

Anyukámat a cigi csak amiatt zavarja, hogy büdös lesz a ruhám.

Ő igazából és mindenekfelett a drogtól félt, de efelől azután nyugodtan alhat! Hála az égnek..

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #183906 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Namarie írta: Cigaretta: szerintem a cigaretta és az alkohol kérdése szétválasztandó. Márcsak a hatásuk miatt is. Egy dohányos soha nem fog akár hat doboz cigaretta után sem veszekedni, káromkodni, verekedni, családot irtani stb, míg az ital hatására mindez simán megtörténhet. Magyarán: attól, hogy valaki cigizik, még van önkontrollja. Ha mértéken túl iszik, elveszíti.

Nagyon kérek mindenkit, hogy nehogy elkezdjétek üldözni itta dohányosokat, vagy bármiféle megjegyzéseket tenni rájuk. Elég fájdalmas végignéznem - hallgatnom, hogy mindennapi életemben a köröttem lévő nem dohányzók hogyan becsmérlik és közösítik ki a dohányosokat.

Az emberi méltóságuk attól, hogy dohányoznak, úgyanúgy megvan.

_Neo írta: Dohanyzas
Mindig volt, mindig lesz. A dohanyosaink igen figyelmesek, mi legyunk veluk toleransak. Ennyi.

Namarie, és _Neo, NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Szívemből szóltatok. Én dohányzom, sajnos elég régóta. Tudom, hogy káros, nemcsak nekem, hanem a környezetemnek is, és igyekszem úgy végezni ezt az egyáltalán nem áldásos tevékenységet, hogy ezzel másokat ne zavarjak. Persze néha elkerülhetetlen... Szeretnék róla leszokni, mert tudom hogy nem jó, de már elég rég rabja vagyok, és nagyon nehéz. Aki cigizik, az tudja, miről beszélek, aki meg nem, az higgye el legyen szíves, hogy mi dohányosok tényleg nem vagyunk hülyék! Talán gyengék vagyunk, az igaz, de én személy szerint inkább vagyok bagós, mint drogfüggő, alkoholista, gyógyszerfüggő, stb. Ez az egyetlen káros szenvedélyem. (Félreértés ne essék, persze lehetnék minden káros szenvedélytől mentes egyén is, az lenne a legjobb, ezt tudom, de azt hiszem nagyon sokan vannak olyanok, akiknek van valami kis szenvedélyük. Én csak úgy értem, inkább a cigi, mint valami súlyosabb dolog, ha már mindenképpen kell, hogy legyen valami.) Én tudom, miért szoktam rá, nem akartam nagymenő lenni, hanem volt egy rossz időszakom az életemben, és sajnos akkor "fordultam" a cigihez, és még ízlett is... És sajna most is jól esik, szeretek rágyújtani, és így tényleg nehéz. Tudom, egyszer eljön a nap, amikor abbahagyom...

Én nagyon is megértem a nemdohányzókat, hogy zavarjuk őket, de elvárom, hogy ők is értsenek meg minket. Mert attól, hogy sokan beszólnak, hogy "Minek cigizel, hülye vagy, nem tudod, milyen káros? Abba kéne hagyni!", stb., attól nem lesz nekünk jobb, és nem fogjuk hirtelen eldobni örökre a cigit, csak mert valaki ilyet mond! Én az élni és élni hagyni elv híve vagyok, és ezt szeretném másoktól is tapasztalni.

_Neo írta: Ugy gondolom, eleg sok talin voltam mar, s meg soha nem tapasztaltam, h gond lett volna abbol, hogy valaki legurit 3-4 sort vagy nemi borocskat... Masfelol, egyaltalan nem arrol szolnak a "talik" (akar MTT-s szinekben kerult megszervezesre, akar nem), hogy iszunk, mint a goreny. Addig szvsz ne szoljon senki, amig nem kell tamogatni valakit! Ilyen pedig nem lesz, pontosan a tarsasag miatt. Higgyetek el nyugodtan.

És ami az alkoholt illeti: lehet, hogy mostanában több találkozón ott van, de azt hiszem azoknak van igaza, akik azt mondják, hogy ezek nem a hivatalos MTT-s találkozók, hanem a baráti 'talik', ami már bizonyos tekintetben tényleg nem az MTT-ről szól, hanem a barátságról. Tehát egy lazább értelmet kap rögtön a dolog, és barátok gyakran szoktak együtt meginni pár pohárkával. Amíg pedig ezt mértékel teszik, és tudják, hol a határ, és ilyenkor összegyűlnek az alkoholt fogyasztók és a nemfogyasztók egyaránt, addig szerintem nem kell aggódni.

Gondoljatok bele, hány hivatalos fogadás létezik a mindennapokban, ahol felnőtt emberek vesznek részt, és ott is van welcome drink, meg tele van alkohollal a pult. És mégsem gondolják azt ilyenkor, hogy "úristen, ez az egész rendezvény a piáról szól!"

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
20 éve 7 hónapja #183902 Írta: Áfonya

Gandalf írta: Hát mond ki, Téged mi feszélyez! Igenis foglalkoznunk kell ezzel is, hogy senkiben se maradjon tüske! Itt pont erről van szó!

Ebbe inkább ne menjünk bele, engem bizonyos dolgok azért feszélyeznek, mert különböznek az én személyes beállítottságomtól/viselkedésemtől - de nem tüske bennem, csak néha felvonom a szemöldökömet. :) (Egyébként semmi köze az alkoholhoz, vagy annak ellenzéséhez.)

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183901 Írta: Alyr Arkhon
Ha olyan amit el lehet mondani itt, akkor tényleg mondd el Áfi, hátha nem csak téged zavar...

(bocs, muszáj beírnom, a tevecubon a legújabb adható ital az Áfonyás Shake... ;) )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 7 hónapja #183899 Írta: Gandalf

Áfonya írta:

Rayan írta:

Gandalf írta: Talán egyértelműbbé kéne kellene tenni előre, milyne jellegű tali, esetleg buli lesz, élesebb határokat húzni, s arra törekedni, hogy bármilyen rendezvényről is van szó, ne csak én érezzem jól magam, hanem a többi is körülöttem, s senkit ne feszélyezzek a viselkedésemmel!

Eddig mindig egyértelműek voltak a határok, vagy tévednék?! Direkte minden összejövetelt a maga kategóriájában hirdetünk! Aki meg nem akar alkoholt látni ilyen jellegű bulikon meg a kezünkben, az -mi sem egyszerűbb- ne jöjjön. És ne higgyétek, hogy az -OH kedvelőket nem feszélyezi folyton az antialkoholisták aggodalma vagy netalán vészmadárkodása. Remélem, értjük egymást.

Én igen toleráns emberkének tartom magam, de 50 különböző egyén különböző határokon belüli lelki nyugalmára még én se tudok vigyázni... hogy kit mi feszélyez, azon lehetne vitatkozni, én is tudnék pár olyan dolgot mondani, ami engem eléggé feszélyez, de inkább nem teszem, és igyekszem nem foglalkozni velük.

Hát mond ki, Téged mi feszélyez! Igenis foglalkoznunk kell ezzel is, hogy senkiben se maradjon tüske! Itt pont erről van szó!

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #183897 Írta: Áfonya

Gandalf írta: Talán egyértelműbbé kéne kellene tenni előre, milyne jellegű tali, esetleg buli lesz, élesebb határokat húzni, s arra törekedni, hogy bármilyen rendezvényről is van szó, ne csak én érezzem jól magam, hanem a többi is körülöttem, s senkit ne feszélyezzek a viselkedésemmel!

Én igen toleráns emberkének tartom magam, de 50 különböző egyén különböző határokon belüli lelki nyugalmára még én se tudok vigyázni... hogy kit mi feszélyez, azon lehetne vitatkozni, én is tudnék pár olyan dolgot mondani, ami engem eléggé feszélyez, de inkább nem teszem, és igyekszem nem foglalkozni velük.

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 7 hónapja #183896 Írta: Alyr Arkhon

Rayan írta:

Eddig mindig egyértelműek voltak a határok, vagy tévednék?! Direkte minden összejövetelt a maga kategóriájában hirdetünk! Aki meg nem akar alkoholt látni ilyen jellegű bulikon meg a kezünkben, az -mi sem egyszerűbb- ne jöjjön. És ne higgyétek, hogy az -OH kedvelőket nem feszélyezi folyton az antialkoholisták aggodalma vagy netalán vészmadárkodása. Remélem, értjük egymást.

Azért ez a "ne jöjjön" tán kicsit erős...
Bár aki nem tudja elviselni hogy mások a szeme láttára megisznak egy pohár ezvagyazt, az ne nézzen tv-t ne járjon utcán, stb...
Én mondjuk eddig alkoholos italt sosem azért ittam mert van benne alkohol, ésazmienjó, hanem mert jó az íze...
A dohányzásról annyit, hogy eléggé ellene vagyok, semmivel sem több mint ha rád fújná a szél a füstöt egy tábortűznél. (ez persze csak személyes vélemény, de akkor se szeretem)

A buli és tali közötti különbség tényleg kezd eltűnni, legalábbis elnevezésében. (és mivel ált. mindkettőt a találkozások topicban hirdetik meg, nehéz különbséget tenni)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 7 hónapja #183894 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Na, most akkor én is jövök a magam szempontjából...:

Léli írta:

Lamorak írta: Szerintem nem volt még olyan, h valaki nem tudott volna jönni egy talira, mert olyan helyen volt, ahová (mondjuk az ivás és cigifüst miatt) nem akarta volna betenni a lábát.

Naná, mert nyel egyet, és azt mondja, ennyit mégis megér a csapat... Legalábbis velem volt már ilyen (és lesz is).

Ez az, amit én nem tehetek meg, tekintve, hogy - szerintem itt elég sokan tudják - túlérzékeny vagyok a dohányfüstre. Ok, én is képes vagyok nyelni, és elmenni, ha akarom kibírom, csak kérdéses h a szervezetem mennyire fog neki örülni az utána lévő egy-két napban. (most is ezért voltam betegszabin, bár ez a menzakajának és a két napos nem-alvásnak köszönhető)

Alkohol: én fiatal létemre borra lettem nevelve, vagyis szeretem az alkoholt, de a mértéktelen ivásnak nagyon ellenére vagyok. Csakhogy amikor régebben jártam talikra, akkor szó se volt ilyenekről. bár akkor még alkoholról se volt szó naon, szal ienekbe MTTügyileg nemtudok beleszólni. Szerintem nálunk mégcsak nem is hangulatemeléshez kell pia, hanem mert a hely vagy vki hangulata megkívánja (aztán ez elterjed.. komolyan mondom, mint egy reklám :roll: ) Lehet kulturáltan is fogyasztani... szerintem ezzel nincs baj. csak ne legyen a mostaninál több..

(elnézést, h közbepofázok de a kétszavas megjegyzéseket törlöm)

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
20 éve 7 hónapja #183893 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ööö... ez most nagyon nem a témába illő lesz, de...

Szeretném felhívni minden chatező figyelmét, hogy (mivel ma április elseje van) Ery közveszélyes hazudozó , szóval ma egy szavát sem szabad elhinni.... Ez jó, ha minden percben eszébe jut a chatelőnek, ha nem akar túl későn ráeszmélni, hogy Ery szépen csőbe húzta....

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 7 hónapja #183892 Írta: Gandalf
Leszögeznék pár dolgot:
1. Nem vagyok antialkoholista.
2. Én is szívesen részt veszek néha (nem rendszeresen) ilyen jellegű bulikon.
3. De az alábbi hozzászólásokból kiderült, hogy sokakat feszélyez az alkoholizálás. Igenis figyelembe kell vennük az ő igényeiket is, nem lehetünk ennyire önzőek!
4. Ha a probléma felmerült, akkor nem érdemes azt szajkózni, hogy nincs probléma. Többeket bántanak az ilyesmik, s az nem megoldás, hogy meggyőzzük őket, nincs semmi baj, csak rosszul látják.

Cigi más tészta, abba most nem mennék bele...

Több
20 éve 7 hónapja #183891 Írta: _Neo

Drizzt írta: Neo, a Bajor sörözőben is csak úgy lehettem ott, hogy szívtam cigi- és a szivarfüstöt, ami még a cigifüstnél is rossssszabb (bocs a szivarfanoktól), persze nem volt kötelező tudom...mehettem volna haza is.
Amúgymeg nem kérdést csinálunk belőle, csak elmondjuk a véleményünket :P :P
Amúgymeg sztem senki nem monta, hogy erről szólnának a talik...

Csak olvasni kell a sorok (nem sörök) kozott ß)

Sorry a szivar miatt... En is utalom a bagot, de a pipanak es a szivarnak megvan a feelingje, no...

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Több
20 éve 7 hónapja #183889 Írta: Rayan

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
20 éve 7 hónapja #183888 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Neo, a Bajor sörözőben is csak úgy lehettem ott, hogy szívtam cigi- és a szivarfüstöt, ami még a cigifüstnél is rossssszabb (bocs a szivarfanoktól), persze nem volt kötelező tudom...mehettem volna haza is.
Amúgymeg nem kérdést csinálunk belőle, csak elmondjuk a véleményünket :P :P
Amúgymeg sztem senki nem monta, hogy erről szólnának a talik...

Több
20 éve 7 hónapja #183883 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rayan írta: Áfi, Fin, Angwen, Feladung, többiek: bölcsen szóltatok =)

Mmint itt? :lol:

Felagund írta: Pistike apukája alkoholista...
:mrgreen:

(c) _Neo

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 7 hónapja #183881 Írta: Gandalf
Talán egyértelműbbé kéne kellene tenni előre, milyne jellegű tali, esetleg buli lesz, élesebb határokat húzni, s arra törekedni, hogy bármilyen rendezvényről is van szó, ne csak én érezzem jól magam, hanem a többi is körülöttem, s senkit ne feszélyezzek a viselkedésemmel!

Több
20 éve 7 hónapja #183880 Írta: _Neo
Aiya!

Rovid es velos hozzaszolas kovetkezik.

Ugy gondolom, eleg sok talin voltam mar, s meg soha nem tapasztaltam, h gond lett volna abbol, hogy valaki legurit 3-4 sort vagy nemi borocskat... Masfelol, egyaltalan nem arrol szolnak a "talik" (akar MTT-s szinekben kerult megszervezesre, akar nem), hogy iszunk, mint a goreny. Addig szvsz ne szoljon senki, amig nem kell tamogatni valakit! Ilyen pedig nem lesz, pontosan a tarsasag miatt. Higgyetek el nyugodtan.

Dohanyzas

Mindig volt, mindig lesz. A dohanyosaink igen figyelmesek, mi legyunk veluk toleransak. Ennyi.

Meg mindig nem ertem, miert kell ebbol kerdest csinalni?

Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.558 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére