BESZÉLGETŐS topic

Több
13 éve 6 hónapja #397162 Írta: Elendur Parmandil
Elendur Parmandil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ulmo írta: De említhetnénk a Blind Guardiant is, a Nightfall in Middle-Earth albumukkal.

A Nightfallon kívül más albumokon is van Tolkienes számuk (még szép :D ), például Battalions of Fearen a Majesty, By the Gates of Moria, Run for the Night; Tale from the Twilight Wordön Lord of the Rings (egyik legszebb alkotásuk a Skalds and Shadows, Nightfall, Mordred's Song, The Bard's Song, Maiden and the Minstrel Knight és az All the King's Horses mellett), és Somewhere Far Beyondon a The Bard's Song - The Hobbit.

A Battlelore és a Summoning 6-6 albumot készített, csak Tolkien munkásságát használva alapul a dalszöveghez... (Amennyire én ismerem őket, legalábbis.) Mindenesetre nem semmi.

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #397155 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Elendur Parmandil írta: Eddig soha... :oops: De a gugli és a youtube igen hasznos segítséget nyújtottak. :D Meglepően jó! :lol: A Vadászat és a Helm-szurdok nagyon tetszik.

Nekem speciel a Vadászat a kedvencem a KK albumukról :)

De említhetnénk a Blind Guardiant is, a Nightfall in Middle-Earth albumukkal.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #397123 Írta: Elendur Parmandil
Eddig soha... :oops: De a gugli és a youtube igen hasznos segítséget nyújtottak. :D Meglepően jó! :lol: A Vadászat és a Helm-szurdok nagyon tetszik.

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 6 hónapja #397099 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hogyne hallottunk volna. És te a magyar Cross Borns-ról? ;)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 6 hónapja #397088 Írta: Elendur Parmandil
Hallott már valaki a Battlelore vagy a Summoning együttesről? Mindkettő Tolkien-metalként adja elő magát, de sajnos nagyon kevesen ismerik.

Több
13 éve 6 hónapja #397062 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
van valami speciális flash-es cucc, ami kifejezetten erre van, de nem jut eszembe a neve. viszont nekem kellett az egyik szemináriumomra csinálni, és vágóprogrammal prímán megoldottam. ha megkeresel priviben, segítek szívesen :)

Több
13 éve 6 hónapja #396897 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tudtok valami olyan programot, amivel egyszerűen lehet stop motion holmit készíteni?

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

• Zsodoo
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #396878 Írta: Zsodoo
Zsodoo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tábori hirdetés:

[center:w87cdk5g]Felhívás

Ithilien (leendő) népei! Kedves Táborozók!

Ha éreztek magatokban hajlandóságot arra, hogy szélesebb körben
mutassátok be tudásotokat, tehetségeteket, de ezt szívesen tennétek
mégis családiasabb, oldott hangulatban, ne habozzatok jelentkezni
sörházi komédiásnak! Várunk bármilyen énekes,
táncos, vagy szöveges produkciót, illetve költeményt, prózai művet
bármilyen témában; egyetlen megkötésünk az, hogy kapcsolódjon
Tolkien világához és a keretjátékhoz.
Ha úgy gondoljátok,
bennetek rejlik a komédiás, jelentkezzetek nálam (szaszzs kukac
hotmail pont com)
, vagy a plom2011 kukac googlegroups pont com
címen július 1-ig!

A produkciók előzetes tábori elbírálásban részesülnek.

Emeljük együtt a Helytartó udvarának fényét!

PLÖM – Programos-Logisztikus Összevont Munkacsopor[/center:w87cdk5g]

Több
13 éve 6 hónapja #396820 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Olorin.papa írta:

Kincső (Thilanna) írta: 2002-ben még iszonyú sok hozzászólás született bennük, és az évek során nem alakult ki a rutin :mrgreen:

Talán mert 2002-ben még ti is jobban ráértetek irogatni... ;)

Nem csak az - sokkal többen voltunk rendszeres fórumozók a filmek miatt ;) (nem is a mostanihoz, de a dizájnváltás előttihez képest is)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
13 éve 6 hónapja #396818 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: 2002-ben még iszonyú sok hozzászólás született bennük, és az évek során nem alakult ki a rutin :mrgreen:

Talán mert 2002-ben még ti is jobban ráértetek irogatni... ;)

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
13 éve 6 hónapja #396770 Írta: Kincső
2002-ben még iszonyú sok hozzászólás született bennük, és az évek során nem alakult ki a rutin :mrgreen:

Több
13 éve 6 hónapja #396769 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: A filmet meg a Középföldét én sosem követtem, szal azt passz.

Hát elég nagy baj az! :twisted: Annyi hozzászólás azért nem szokott születni ezekben, hogy ne lehessen elolvasni (naponta egy-két perc kb.). :lol:

Én pl. örülnék, ha A Hobbit-topicot fel tudnánk egy kicsit pörögtetni, szerintem bőven van már miről beszélgetni. ;)

Több
13 éve 6 hónapja #396764 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
2011. évi tábori hirdetés:

Hamarosan itt van április 30, és még mindig oly kevesen jelentkeztetek Ithilien Lovagjai közé.

Kivesztek hát a lovagi erények?
Kiveszett volna a vitézség Középfölde népeiből?

Nincs senki aki karja erejével segítene a hölgyeknek, s kardja élével a királynak?

Csatlakozz, hogy kardunk még élesebb, pajzsunk még erősebb lehessen!

Csatlakozz, ha szereted a kardforgatást, az íjászatot, a harcot!

Várnak Ithilien Lovagjai!

Jelentkezz a táborba és jelentkezz Ithilien Lovagjai közé!

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 6 hónapja #396758 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Köszönöm, Ulmo! :)

Több
13 éve 6 hónapja #396757 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
:lájk:

Ez lol :D

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
13 éve 6 hónapja #396756 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

dorwinion írta:

Tünde írta:

dorwinion írta: Tud valaki valamilyen infót a Beltain-ról? Lesz-e, ha lesz, akkor hol, mikortól lehet menni, stb...

Köszi! :)

Melián írta :)

Kedves Kispajtások,

Beltaine, 2011.04.30-05.01.

Kecske-hegyi kőfejtő...

Értem és köszönöm. De mi lenne, ha ilyen információk nem kizárólag csak a facebookra kerülnének fel? Kicsit kiábrándító... :/

Én is sokat hisztizek miatta, ezért megkapom mélben, mert arra a közösségi toszra nem vagyok hajlandó regelni.
Igen, én is fórum párti vagyok....

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
13 éve 6 hónapja #396753 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Egyébként a fórum sem a facebook miatt néptelenedett el, csak amikor nem működött, aztán meg csúnya volt és kényelmetlen, mindenki átszokott blogkommentekbe és facebookra, és mivel majdnem mindent meg lehetett beszélni ezeken a csatornákon, a tömegnek nem volt túl nagy igénye arra, hogy visszatérjen, ami a mindennapi csevegést és szervezkedést illeti. (Én szeretek fórumozni.) Azonos témáról hosszan beszélgetni még mindig ez a legalkalmasabb, de viszonylag kevés ilyen téma van, amire van kellő lelkesedés (gondolom ilyen lehet a táborszervezés is, de ha csak a nyilvánosakat nézzük, akkor pl. rendezvények és utána a beszámolók, most a Martin-topic, meg az a néhány, aminek van némi aktív törzsközönsége). Ami az eseményeket illeti, ha valaki azt akarja, hogy valahova sokan menjenek, minél több helyen kell, hogy kiírja, tehát fórumon ÉS facebookon is, ez nehogy már verseny legyen :D (Egyébként lehet, hogy egy csomó összefüggéstelen marhaságot hordtam most itt össze, bocs, de nagyon későnkorán van és eddig szakdolgozatot próbáltam írni, ráadásul ebben a sablonban épp teljesen visszaolvashatatlan írás közben a szöveg.)

Több
13 éve 6 hónapja #396752 Írta: Kincső
Hát, például tábort nem lehet FB-on szervezni :D (elég nagy az élet a szervezői topikokban, kicsit talán túl nagy is :P )
És azért a nagyobb találkozók nyilvános topikjai is élnek. (A filmet meg a Középföldét én sosem követtem, szal azt passz.)

Nem a fácse védelmében, egyszerűen csak tájékoztatásul pár dolog, annak, aki nincs fent, de érdekli, miért tartjuk jónak és szívja át az eseményszervezést:
Viszont főleg a kis, pár nap - pár hét alatt szerveződő eseményeknek tényleg sokkal hatékonyabb hirdetési felülete, h. személyesen kapsz meghívót, és ahogy közeledik az esemény, egyre gyakrabban figyelmeztet oldalt (mint egy beépített határidőnapló), és így időben eldöntheted, hogy mész-e. Meg lehet személyre szólóan rákérdezni az embereknél, hogy akkor tényleg jön-e (pl. egy tábornál), mert tudom, h. kit érdekel egyáltalán, és mégsem adott még le jellapot. Meg lehet saccolni egy farsang létszámát, ami korábban képtelenség volt. Ezek miatt nem merül fel olyasmi, hogy áttekinthetetlen lenne és vissza kéne bogarászni a fontos infókat. :)
Nem kívánok állást foglalni h. fácse VAGY fórum, mert szerintem fölösleges, egyszerűen másra jók. Sztem örüljünk annak, hogy van valami, ami sokkal aktívabbá/gördülékenyebbé tette a mindennapi közösségi események (IHB, kakaóparti, sütizés, métázás stb.) szervezését, és olyanokat is elérünk vele, akik a fórumról vagy már leszoktak, vagy sose nézték aktívan.
A fórumot meg becsüljük meg a tradíciójáért, a hangulatáért, a beszélgetések visszakereshetőségéért, hogy ilyen remek hosszú vitákat lehet rajta folytatni (:D) stb. :)

Több
13 éve 6 hónapja #396744 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: :lájk:

Áh, azért beletelt pár másodpercembe, mire leesett, mi is ez :D (csak a szövegre koncentráltam :) ) :geek:

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
13 éve 6 hónapja #396742 Írta: Gandalf

Több
13 éve 6 hónapja #396740 Írta: Ulmo
E-mail feldolgozva.

Több
13 éve 6 hónapja #396738 Írta: Sötét Úr
Egészen biztosan! :D :D ;) :lájk:

(E-mail ment...)

Több
13 éve 6 hónapja #396736 Írta: Ulmo

Sötét Úr írta: Ulmo: Ha visszaolvasol egy kicsit, láthatod, hogy akadnak a facebookkal szemben a fórumot kedvezményezők is. És ha az utóbbi idők hozzászólási statisztikáit is megnézed, akkor látszik az is, hogy valami megindult abba az irányba, hogy a fórum újra betöltse a fórum szerepét.

SÚ: úgy legyen. Talán az április 1-i akciónak is köze van hozzá?

Több
13 éve 6 hónapja #396733 Írta: Sötét Úr
Á, szerintem csak lusta két helyen szerkeszteni. ;)

Az MTT-ben megváltozott jelentésű szavak közé javaslom még a következőket:

- pozőr
- Titkos Szakács Rend
- dzsindzsafutrinka (bár ebben az összetételben inkább csak az MTT-ben használatos)
- tolkienita
- tolkienicska (vagy hogy is van....)

Előre jelzem, hogy majd több szónak is kiváncsi leszek a jelentésére! ;)

Ulmo: Ha visszaolvasol egy kicsit, láthatod, hogy akadnak a facebookkal szemben a fórumot kedvezményezők is. És ha az utóbbi idők hozzászólási statisztikáit is megnézed, akkor látszik az is, hogy valami megindult abba az irányba, hogy a fórum újra betöltse a fórum szerepét.

Több
13 éve 6 hónapja #396732 Írta: Ulmo

Kincső (Thilanna) írta: Melian mostanában elfelejti fórumra is beírni :( ami nagyon helytelen, de a FB azért jó, mert lehet kb-ra tudni, hogy hányan jönnek egy adott eseményre. Nyilván mindenképp be kéne ide IS írni, de attól még sajna igaz, h. az a legtöbb ember számára hatékonyabb hirdetési felület manapság...

Tényleg? :shock:
Akkor én megkérdezném a tisztelt egybegyűlteket, hogy egyáltalán mi szükség a fórumra?

Ma már ott tartunk, hogy a táboros képek nagy része is csak a facebookra kerül ki, ott szerveződnek találkozók, ott jelennek meg GYU-val kapcsolatos cikkek, és nem itt. Miért jobb egy hatalmas masszából kibányászni a lényeges dolgokat ahelyett, hogy a közösség saját, tematikus területét használjuk?
Az, hogy hányan jönnek el egy rendezvényre, ott sem derül ki. Én bejelölhetem, hogy részt veszek valamilyen eseményen, aztán nem megyek el. Erre ugyanúgy alkalmas a fórum is.
Aki hirdeti akar, az használja egészséggel. Aki minden egyes pillanatát világgá akarja kürtölni, használja. De ha valami olyan dologról van szó, ami közösségre tartozik, és nem csak a személyes ismerősökre, arra talán ez a fórum alkalmasabb.

De ha azt mondjátok, hogy mindezt jobban meg lehet oldani facebookon, akkor zárjuk be a boltot, és ne foglaljunk feleslegesen tárterületet. Az MTT még spórolna is.

Több
13 éve 6 hónapja #396725 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: ez egy FB-os link, mert ott lehet kommentelni és ott jobban tudom szerkeszteni :P

Egy fórumon talán nem lehet kommentelni és szerkeszteni a hozzászólást? :shock: :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 6 hónapja #396723 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: itt nem fogom tudni folyton frissíteni a listát!

Miért nem?

Több
13 éve 6 hónapja #396705 Írta: Kincső
Melian mostanában elfelejti fórumra is beírni :( ami nagyon helytelen, de a FB azért jó, mert lehet kb-ra tudni, hogy hányan jönnek egy adott eseményre. Nyilván mindenképp be kéne ide IS írni, de attól még sajna igaz, h. az a legtöbb ember számára hatékonyabb hirdetési felület manapság...

És kockáztatva a népharagot, de :mrgreen:
ez egy FB-os link, mert ott lehet kommentelni és ott jobban tudom szerkeszteni :P
Aki NINCS FENT, annak idemásolom a tartalmát, de kérem, csak az írja ide az ötleteit, aki FB-on nem tudja, mert itt nem fogom tudni folyton frissíteni a listát!

Hahó emtétések!

Készítek szociolingvisztikára egy kutatási tervet arról, hogy az emtétések közt használt különféle speci szavak hogyan határozzák meg a csoportidentitásunkat :) ) most ott tartok, hogy összeszedjem, milyen szavakról is van szó! Segítsetek ebben: mondjatok még olyan szavakat, kifejezéseket, amiket
- csak emtétésekkel való beszélgetésben használtok (de pl. versestalis vagy harcosrendi szakkifejezések is jók, amiket a többi mtt-s sem ért!), VAGY
- mtt-sek közt más jelentésben használtok, mint egyébként (pl. rend), VAGY
- netes eredetű, szóban is használt szavak (amit akár mtt-n kívül is használsz)!

Íme, ami eddig nekem eszembe jutott (ABC-rendben, h. könnyű legyen ellenőrizni, h. amit írsz, volt-e már):

(KÉRÉS: aki nem tud valamit, az egyelőre ne kérdezzen rá, hogy mit jelent, majd a végén mindent elmondok! :) )

lista

Több
13 éve 6 hónapja #396702 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta: [center:3d1jpy9b]Facebook is evil! [/center:3d1jpy9b]

Én is az vagyok, jó. És?

LIKE :twisted:

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
13 éve 6 hónapja #396699 Írta: Sötét Úr
[center:jqbqwxli]Facebook is evil! [/center:jqbqwxli]

Én is az vagyok, jó. És?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.382 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére