- Köszönetek: 0
Tolkien Klub
- Nienna Táralóm
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"Fogd fel tenyeredben a végtelent,
S egy percben élj évezredet!"
- Morgana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
Egy kérés van csak; ne szervezzetek rá a Klubra!
Na, jöhetnek a kövek...
ui.: minden időpont maradt az eredeti helyén és helyszínen!!!
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Szóval nincs akadály!
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Miriam
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."
- Julcsi_
- Nem elérhető
Hm, érdekelnek, nagyon is! Majd legközelebbi talira/TK-ra vagy nem is t'om hova hozzál nekem némi "választékot" mutatóba kérlek! (Csak Várgesztesre ne, mert oda nem megyek...)Lamorak írta: Megvan fénymásolatban az egész Songs for the Philologists kötet, Shippey-től kaptam még 3 éve (ez azért érdekes, mert a Songs for the Philologists-ból összesen asszem 14 példány van plusz ilyen másolatok). Úgyhogy ha érdekelnek az óangolra/óészakira fordított 20-as/30-as évekbeli angol kocsmadalok, lehet válogatni
Ha pedig begépeled, csak még jobb... amúgy köszi!
N.
argh
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Huh ide is eljutottam végre!
Remek (kiváló, tökéletes=következőre is megyek ) volt a Tolkien Klub, mármint a beszélgetés, ami részt tudtam venni. Azt hiszem sikerült átcsempésznünk pár dolgot Középföldéről, bár ez nem olyan nehéz. A beszélgetés hosszabb is lehetett volna, mert titeket hallgatni is jó, ám!
Artemisz, köszönöm a beszélgetést.
- Lamorak
- Nem elérhető
Mau Rauser írta:
WOW!Lamorak írta: Megvan fénymásolatban az egész Songs for the Philologists kötet, Shippey-től kaptam még 3 éve (ez azért érdekes, mert a Songs for the Philologists-ból összesen asszem 14 példány van plusz ilyen másolatok). Úgyhogy ha érdekelnek az óangolra/óészakira fordított 20-as/30-as évekbeli angol kocsmadalok, lehet válogatni
Lam, nem tudnál nekem küldeni egy ilyen cuccot? (léccilécci....) (permínek régi gyengéje az óangol )
üvd:
-- Mau
Majd időm engedtével begépelem belőle az óangol szövegeket, és elküldöm.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Mau Rauser
- Nem elérhető
WOW!Lamorak írta: Megvan fénymásolatban az egész Songs for the Philologists kötet, Shippey-től kaptam még 3 éve (ez azért érdekes, mert a Songs for the Philologists-ból összesen asszem 14 példány van plusz ilyen másolatok). Úgyhogy ha érdekelnek az óangolra/óészakira fordított 20-as/30-as évekbeli angol kocsmadalok, lehet válogatni
Lam, nem tudnál nekem küldeni egy ilyen cuccot? (léccilécci....) (permínek régi gyengéje az óangol )
üvd:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Drizzt
- Nem elérhető
Léli írta: OFF
Héj, mindenki csak bícsérte a hajadat! Úgyhogy ne merészelj panaszkodni!
ON
Úgy tudom, a ZődCica kissé átrendezte az időpontokat. A Tolkien Klubbot ez mennyire befolyásolja?
Ki panaszkodik ?
A kérdés pedig bennem is felmerült...meg mán eleve az, hogy mikorra terveztétek a következőt...számolnám a napokat
Részben ide kapcsolódik, hogy biztos vagyon olyan, aki játszik a GyU kártyajátékkal. NEkem spec. nem volt még alkalmam kipróbálni, és érdekelne (viszont van egy csomó Magic the gathering lapom), nincs kedve valakinek közülük mondjuk klub után izé...biztos van más is, akit érdekel. Rémlik valami, hogy volt mán ilyen bemutató...talán a LEP-en, dehát annyi mindent nem tudtam ott megnézni...persze ez is csak egy ötlet.
- Léli
- Nem elérhető
Drizzt írta:
Brisa írta: Sziasztoooook!
Tök jó, hogy ti is ennyire élveztétek. Ígérem, legközelebb is lesz alkalmunk ilyen jót beszélgetni és vitázni. (Ennek fényében, arra kérek mindenkit, hogy szorosan körénk üljetek, ne legyünk ennyire távol egymástól.)
Hozzám elég közel ültek egyesek...khhhhmléliiihhhmmm
De viccet félretéve jó ötlet, majd úgy kell pakolászni.
OFF
Héj, mindenki csak bícsérte a hajadat! Úgyhogy ne merészelj panaszkodni!
ON
Úgy tudom, a ZődCica kissé átrendezte az időpontokat. A Tolkien Klubbot ez mennyire befolyásolja?
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Drizzt
- Nem elérhető
Brisa írta: Sziasztoooook!
Tök jó, hogy ti is ennyire élveztétek. Ígérem, legközelebb is lesz alkalmunk ilyen jót beszélgetni és vitázni. (Ennek fényében, arra kérek mindenkit, hogy szorosan körénk üljetek, ne legyünk ennyire távol egymástól.)
Hozzám elég közel ültek egyesek...khhhhmléliiihhhmmm
De viccet félretéve jó ötlet, majd úgy kell pakolászni.
- Lamorak
- Nem elérhető
Nólindir írta: Amúgy át tudnád esetleg küldeni (mármint a BB-t)? Már keresgéltem a neten, de nem jutottam igazán sehova... (bocs, ez itt kicsit OFF)
Megvan fénymásolatban az egész Songs for the Philologists kötet, Shippey-től kaptam még 3 éve (ez azért érdekes, mert a Songs for the Philologists-ból összesen asszem 14 példány van plusz ilyen másolatok). Úgyhogy ha érdekelnek az óangolra/óészakira fordított 20-as/30-as évekbeli angol kocsmadalok, lehet válogatni
Lamorak
(Aristotelés)
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Már megint itt,bár mostmár bátran mondhatom,hogy még mindíg!!!!!!!
BRISA:Eleget tettem és nem esett nehezemre,ha valaki kedvesen kér szinte mindent!!!Egyébként a nevem csillagok falát jelentené elméletileg,remélem jól is írom?!Bár ez így egy egész összefoglalva lehet égbolt,csak a magyar-quenya szótáramban több megfelelő van rá ezért kérdezem melyik lenne a legmegfelelőbb?????
(i) ramba elenion
Arcunkon régmúlt évek árnyékai...
- Julcsi_
- Nem elérhető
- Melian
- Nem elérhető
Nólindir írta: Amúgy át tudnád esetleg küldeni (mármint a BB-t)? Már keresgéltem a neten, de nem jutottam igazán sehova... (bocs, ez itt kicsit OFF)
Köszi!
N.
Kicsit OFF
Aiya Nólindir,
A gyönyörűséges Bagme Bloma (nekem egy ideig az aláírásszövegem is ez volt ) a tolkien.lap.hu-ról letölthető ("Nyelvészet - nyelvek, melyekkel a Professzor foglalkozott" box, az összes gót oldalon fent van).
Ez most önreklám volt... Bocs...
Kicsit ON
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Julcsi_
- Nem elérhető
Hm, ez volt az első? De nagyon jól ment! (mintha már tapasztalt ős-gótos lennél... )Lamorak írta: Azért a Bagme Bloma első felolvasása óta valahogy értem, mi tetszett Tolkiennek ennyire a gótban.
Amúgy át tudnád esetleg küldeni (mármint a BB-t)? Már keresgéltem a neten, de nem jutottam igazán sehova... (bocs, ez itt kicsit OFF)
Köszi!
N.
argh
- Brisa
- Nem elérhető
(i) ramba elenion: Üdv körünkben! Asszem te itt nagyon jól fogod érezni magad. (Már csak ezért is - ti. hogy sokat leszel közöttünk -, kérdem, hogyan szólítsunk téged? Ramba? Elenion? [size=9:1kp96w5y]Megtehetnéd, hogy más avatart keresel, mert ez Ankalimoné, és mindig azt hiszem, ő írt...[/size])
Eneira írta: Remek volt a klub és nagyon örülök, hogy ott lehettem. Örültem a vitának is, vagy nevezzük beszélgetésnek, szót ejthettünk volna a barátság, a hűség és a remény mellett a szerénységről, a türelemről, a toleranciáról is.
Egyszer ezekről is elbeszélgetünk.
Brisa
- Artemisz
- Nem elérhető
Igen, nekem is meglepő volt, hogy egy kulurált vitában is milyen jól levezethető az adrenalin...
Azelőtt iszonyodtam a vitától, mert =nek tekintettem a veszekedéssel.. attól meg irtózom.
Azóta megokosodtam.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- icke
- Nem elérhető
Megnyugtattatok
(i) ramba elenion: a "vita" nem egyenlő a "veszekedéssel", félreértések elkerülése végett A vita egy legtöbbször kulturált hangvételű, észérvekre alapuló eszmecsere - magyarán egy beszélgetés, amelynek alapvető témája a felek véleménykülönbsége És én ilyenben mindig benne vagyok
Artemisz (Celebthil): én hasonlóan érzek a megrögzött optimisták időnként a vakság hatrait súroló megnyilvánulásaival kapcsolatban Itt most nem rád gondolok, hanem a környezetemben előforduló néhány ilyesféle egyénre, akiknek nem győzök ellentmondani
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Artemisz
- Nem elérhető
Okosak, helytállóak, és mélységesen elkeserítőek az ilyen /me féle megrögzött optimisták számára, akik kétségbeesve igyekeznek hátat fordítani mindeme tényeknek, és annyira szűkítik maguk körül a világot, amit még befolyásolni képesek...icke írta: [size=9:ynm0n5jg](Csak halk kérdés Artemiszhez:
Az én gondolataim milyenek nem voltak? Okosak, helytállóak vagy optimisták? )
Bocs, OFF...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
Szerintem csak optimisták nem voltak a gondolataid,majd folytathatjuk a dolgot és talán nem csak vita,hanem beszélgetés formájában?!!!!
(i) ramba elenion
- icke
- Nem elérhető
Látom, szépen egybegyűltek az ellenfeleim Be kell valljam, a vitát nagyon élveztem, sajnos ritkán nyílik módom hasonlóan intelligens beszélgetőpartnerekkel társalogni
Legközelebb folytatjuk, én ott leszek, hogy lándzsát törjek a Sötét Oldal mellett
[size=9:md068n4d](Csak halk kérdés Artemiszhez:[/size]
Ó, szóval Te voltál az, aki okos-helytálló-optimista gondolatokkal segített tartani a frontot icke ellenében?!!
[size=9:md068n4d]Az én gondolataim milyenek nem voltak? Okosak, helytállóak vagy optimisták? )[/size]
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
sentinel1117,mostantól (i) ramba elenion!!!!! :hello:
(i) ramba elenion
- Eneira
- Nem elérhető
Jó, hogy ennyi pozitív ember van közöttünk, s bár magam sokszor nem tartozom közéjük , néha talán jól is jöhet egy ilyen "sötétenlátó", már a beszélgetés szempontjából is.
Köszönet a szép előadásért, kár, hogy nem hallgathattuk végig, a quenya nyelv pedig egyszerűen lenyűgöz.
Eneira
Boldogok azok, kik nem láttak, mégis hisznek.
- Lamorak
- Nem elérhető
Nólindir írta: Lamorak, nagyon köszönjük az előadást! Igazán érdekes volt, én különösen a gót nyelvű felolvasást díjaztam..
Viszont sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni...
Én is sajnálom, az előadásaimnak sokszor van így a levegőben vége... a tervezés nem az erősségem (még).
Azért a Bagme Bloma első felolvasása óta valahogy értem, mi tetszett Tolkiennek ennyire a gótban.
Lamorak
(Aristotelés)
- Drizzt
- Nem elérhető
Beszélgessünk mééééég méééég És ne legyünk pesszimisták...
- Artemisz
- Nem elérhető
Ó, szóval Te voltál az, aki okos-helytálló-optimista gondolatokkal segített tartani a frontot icke ellenében?!!sentinel1117 írta: Nagyon tetszett a klub,mind a beszélgetés mind az előadások is!!!!!Még az amúgy nem igazán Gyűrűk Ura rajongó barátnőmnek is nagyon tetszett!!!
Szuper!
Brisa, Ery, mégegyszer kösz a türelmeteket!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
Nagyon tetszett a klub,mind a beszélgetés mind az előadások is!!!!!Még az amúgy nem igazán Gyűrűk Ura rajongó barátnőmnek is nagyon tetszett!!!Bár azt hiszem kicsit jobb volna ha sűrűbben lehetne a klub!
Nem baj a következőn is biztosan ott leszek,de addig is itt ,ill. a chaten találkozunk.
Alföldi Laci
(i) ramba elenion(remélem így már helyes!)
(i) ramba elenion
- Brisa
- Nem elérhető
Egy hónap múlva folytatjuk!
Brisa
- Artemisz
- Nem elérhető
A beszélgetősarok is, meg a Quenya nyelvlecke (Varda, kösz a türelmedet! ), na de aztán Lamorak!!!
ESZMÉLETLEN VOLT!!!
Köszönöm!!
[size=9:2nv5g1aq](Lam, ugye majd erről csevegünk bővebben is, ahogy megígérted? köszi! Fontos volna! - mielőtt kifúrja az oldalam a kíváncsiság.. )[/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!