- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Endóre
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A Nap ragyogja be utadat.
- Endóre
- Nem elérhető
- Timona
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Sudhia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is: infinite." /William Blake/
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Slytherin James Halliwell
- Nem elérhető
Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.
hogwarts.uw.hu
- Endóre
- Nem elérhető
- Nem elérhető
hogwarts.uw.hu
- A Fehér Lovas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)
- .Elessar király.
- Nem elérhető
De mivel csak Gollam tudta az utat Mordorba és a Gyűrű is a hatalmába kerítette, kénytelen volt Gollamot választani.Neframíel írta: Jah, a film szerint, Ezt azért nem szabad elfelejteni. Mondjuk olyan szempontból jó ötlet volt sztem belerakni ezt a "lembasledobós" részt, h színesítette és mozgalmasabbá tette a filmet. Azonban Frodó "eredetileg" sztem sohasem választotta volna Gollamot.
Meg aztán Samu próbálta tőle "elvenni" a Gyűrűt, és ezzel nem szerzett jó pontokat Frodónál.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Neframíel
- Nem elérhető
- Nem elérhető
Én akkor sem mentem volna utána, hisz Samu már az első film óta Frodó hűséges szolgája, gollammal meg csak most találkozott. Szóval Frodó ebben a részben egyrtelműen rosszul döntött. Akármilyen szempontból is nézzük.
hogwarts.uw.hu
- Lyara
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ezzel egyet értek! De végül is nem ő a főszereplő.James írta: 1: Legolasnak 15 mondata nem volt a filmben
Hát...én személy szerint szünet nélkül néztem meg.4: Az viszont nagyon sza_ volt, hogy csak egy szünet volt. (mondjuk ez mellékes)
Szerintem nagyon szép jelenet volt! Amúgy meg Samu azért ment utána, mert megtalálta a lembast, amit Gollam ledobott és rákente Samura, Frodó elhitte, vagyis Frodó belesétált Gollam csapdájába....stb :sleepy:8: Azt viszont egyáltalán nem értékeltem, hogy Frodót megmenti Samu- Hisz Frodó Samu helyett Gollamot választotta.
Na, ebben viszont TELJESEN eggyetértek veled! :itscool: :up: [/quote][/code]10: Alapjába véve, a film
10/1: humoros (humorosabb mint az első)
10/2: Szép
- Nem elérhető
Nagyon szép volt! Csak több bajom is volt vele:-):
1: Legolasnak 15 mondata nem volt a filmben
2: Denethor honnan tudta meg, hogy a fia, Boromír meghalt?
3: (mondjuk ez nem baj)ĐĐ, de több vicces jelenet is volt a filmben. Ez a film még jobban megkedveltette velem Gimlit.
4: Az viszont nagyon sza_ volt, hogy csak egy szünet volt. (mondjuk ez mellékes)
5: Azt viszont értékeltem, hogy egy-egy csatát sokáig mutattak(l.ehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb fogalmazás, de tegnap fél tizenkettőre értem haza )
1: Nagyon sajnáltam, hogy legolas nem szerepelt a filmben. Legalábbis nem sokat. Ez rossz megoldás volt-sztem. Nem értem, hogy miért nem volt(ak) legolasnak kiemelkedobb jelenetei a filmben.
7: Nem vártam volna, hogy Gollam ott a Végzet hegyénél, amikor már Frodo teljesen kséz volt, hogy ott Szméagol előugrik
8: Azt viszont egyáltalán nem értékeltem, hogy Frodót megmenti Smu- Hiosz Frodó Samu helyett Gollamot választotta.
9: Meg még azt is nagyon értékeltem, hogy Éowyn sokat szerepelt a filmben. Jó megoldás volt. De többet szereplehetett volna még Legolas, Denethor, Boromírról beszélhettek volna vmit, és Gollam is többet szeeeplehetett volna
10: Alapjába véve, a film
10/1: humoros (humorosabb mint az első)
10/2: Szép
hogwarts.uw.hu
- Mornambar
- Nem elérhető
Végülis az a pár perc gyíkolászás... mi az?
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Igen, viszont mi tudtuk olvasás közben hogy nem így van. Míg azok akik nem olvasták a könyvet ezt nem tudhatták a film alatt...olorin.papa írta: Bocs hogy beleszólok, de a könyvben is ugy van, hogy Frodo azt hiszi elvették tőle a gyűrűt.
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Samu és a Gyűrű: P.J. be akarta csapni a közönséget, hogy azt gondoljuk, amit Frodó: a Gyűrűt elvették, mindenek vége. Egyszerű filmes fogás, direkt volt.
Bocs hogy beleszólok, de a könyvben is ugy van, hogy Frodo azt hiszi elvették tőle a gyűrűt.
Samu ott sem akarta visszaadni neki.
Szvsz Samu nagyjelenete ott a filmben!
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Mornambar
- Nem elérhető
Bármi előfordulhat, lehet, hogy előlállnak egy újabb variánssal, végülis mindent lefordítottak vagy ötször.
Aztán a mi az EE-ben lesz, vagy tetszeni fog vagy nem.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Ben
- Nem elérhető
Beren Erchamion írta: Morgul írta:
A tündék tudnak csinálni neki új botot. A könyvben Móriában eltört a botja a Balroggal való küzdelem során, ezért Lórienben készítettek neki egy újat. Ez a filmben is megtörténhet.
A könyvben nagy a jelentősége, amikor Gandalf eltöri Szarumán botját (és nem buzogánnyal, hanem a szava erejével). Szerintem az is fontos, hogy Gandalf botja a Hídon a balroggal való harcban törik el. Bennem valahogy az alakult ki, hogy nem is lehet eltörni "hétköznapi" fegyverrel. Szerintem a mágusok botja nem olyasmi, amiből állandóan lehet újat gyártani. Ha a fehér botját tényleg Lórienben készítették, akkor sem a tündéktől kapta az erejét.
Egyébként az a könyvben is érdekes lehet, hogy vajon Szarumán a botjával együtt zárta-e be Gandalfot....
Hétköznapi fegyverrel nem is lehet széttörni. De hát az angmari Boszorkányúr sem hétköznapi, és a buzogánya sem.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Beren Erchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Morgul írta: A tündék tudnak csinálni neki új botot. A könyvben Móriában eltört a botja a Balroggal való küzdelem során, ezért Lórienben készítettek neki egy újat. Ez a filmben is megtörténhet.
A könyvben nagy a jelentősége, amikor Gandalf eltöri Szarumán botját (és nem buzogánnyal, hanem a szava erejével). Szerintem az is fontos, hogy Gandalf botja a Hídon a balroggal való harcban törik el. Bennem valahogy az alakult ki, hogy nem is lehet eltörni "hétköznapi" fegyverrel. Szerintem a mágusok botja nem olyasmi, amiből állandóan lehet újat gyártani. Ha a fehér botját tényleg Lórienben készítették, akkor sem a tündéktől kapta az erejét.
Egyébként az a könyvben is érdekes lehet, hogy vajon Szarumán a botjával együtt zárta-e be Gandalfot....
"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Morgul írta: A tündék tudnak csinálni neki új botot. A könyvben Móriában eltört a botja a Balroggal való küzdelem során, ezért Lórienben készítettek neki egy újat. Ez a filmben is megtörténhet.
Na látod, nekem ez az info új. 8O Azt tudtam, hogy a régi botja (a pipás, az első részben) Szarumánnál maradt, helyette lett egy világítós. De hogy a fehér botját kitől kapta, nem tudtam.
És a filmben azt is lecserélte mivel a Boszorkányúr volt szíves eltörni neki. Szürkerévben viszont megint nála van. Lehet hogy összekovácsolták a Kettétört Botot... (egyébként erős a gyanúm hogy benézett Szilszakállhoz mert amikor megjelenik Frodónál a kocsival akkor igencsak göndör a szakálla)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulmo
- Nem elérhető
Na látod, nekem ez az info új. 8O Azt tudtam, hogy a régi botja (a pipás, az első részben) Szarumánnál maradt, helyette lett egy világítós. De hogy a fehér botját kitől kapta, nem tudtam.
- Robert B
- Nem elérhető
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Gandalf
- Nem elérhető
Én egyébként úgy tudom, a Boszorkányúr a buzogányával fog egy baromi nagyot rácsapni a botra, amikor Gandalf újra használni akarja ellene... de ez majd kiderül, hogy is lesz pontosan.
- Lilliana
- Nem elérhető
Ez inkább az ami a legkevésbé valószínü... újraforgatni egy jelenetet,most? Kétlem. A botja sorsa a FotRben is olyan érdekes miután Szarumán elveszi aztán Völgyzugolyban ott van megint....Elessar király. írta:
Lehet, hogy a bővített változat Szürkeréves jeleneténé már nem lesz botja. Ha a moziverzióban nem törik el a botját, akkor kicsit érdekes lett volna, ha Szürkerévnél már nincs nála a bot. Valószínüleg újra forgatják ezt a jelenetet a bot kedvéért, ha nem felejtik el.Zazamoukh írta: Ha tényleg így lesz az elég szomorú. A bot a hatalmuk jelképe, ha eltörik elvesztik erejüket is. Biztos nagyon látványosan fog eltörni, de inkább ne lenne. Mi lesz a magyarázat az épp botra a végén? Összevarázsolta? Baromság.
A RotK-ben is vannak/lehetnek bakik .... Azért nem forgatnak új jelenetet hogy kijavítsák ezt. Maximum digitálisan manipulálják ha úgy gondolják hogy fontos.
Cameron Duncan Lives!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Lehet, hogy a bővített változat Szürkeréves jeleneténé már nem lesz botja. Ha a moziverzióban nem törik el a botját, akkor kicsit érdekes lett volna, ha Szürkerévnél már nincs nála a bot. Valószínüleg újra forgatják ezt a jelenetet a bot kedvéért, ha nem felejtik el.Zazamoukh írta: Ha tényleg így lesz az elég szomorú. A bot a hatalmuk jelképe, ha eltörik elvesztik erejüket is. Biztos nagyon látványosan fog eltörni, de inkább ne lenne. Mi lesz a magyarázat az épp botra a végén? Összevarázsolta? Baromság.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Zazamoukh
- Nem elérhető
I live to serve all believers.
- Gandalf
- Nem elérhető
Samu és a Gyűrű: P.J. be akarta csapni a közönséget, hogy azt gondoljuk, amit Frodó: a Gyűrűt elvették, mindenek vége. Egyszerű filmes fogás, direkt volt.
Gandalf botja: nem csak spoilerek, de a hadviseléses könyvben is benne van! Tehát abszolút hivatalos info!
- Zazamoukh
- Nem elérhető
Biztos, hogy Gandalf botja eltörik? Ez honnan jött? Kép, videó, nyilatkozat? Ha a bot eltörik Szürkerévig farag egy újat vagy megragasztja a régit? Szerintem ennek nem lenne értelme. Az én tippem az, hogy a dög kikapja a kezéből és elhajítja jó messzire. Ez meg is magyarázná, hogy miért járkál Gandalf a csata után a mezőn. Nem feltétlen csak a holtak miatt ment le. A Fekete kapuhoz pedig szinte azonnal elindulna, úgyhogy nincs több ideje keresni. Szerintem.
I live to serve all believers.