A 3. rész - A király visszatér
- Iowa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
(Nem tudom, nektek képileg is megjelenik vagy csak mint hang? Mert nekem csak ez utóbbi.)
- Ben
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
A LEP nagyon tetszett! a szinkronost csak a Radványiban tudtam megnézni, kivetítőn, de nagyon jó volt! A szinkronparódia haláli volt. A III.as és IV.es előadás (a nyelvek története & középföldei írásrendszerek) nagyon jó volt! Bocs az offolásokért...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Ulmo
- Nem elérhető
- don_bikka
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Technikai okok miatt két barátom nem tud eljönni a holnap éjféli király visszatér bemutatóra. Tehát akit érdekel két jegy, írjon mailt.
- Szinkronos vetítés
- Duna Plaza
- Legfelső sor
- Páros páholy ráadásul
bye
- Robert B
- Nem elérhető
Supersonica írta:
Ulmo írta: Ha a mai mozizók le merik lőni előre a poénokat, nagyon megharagszom!
:gimliaxe: poén :legolas3:
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Robert B
- Nem elérhető
Gandalf írta: Nos, én is láttam tegnap. Spoilerkedni nem fogok. Akik olvasták a Lassi-t, tudják, milyen elvárásaim voltak. Azoknak mondom: az 1. pont szinte teljes mértékben teljesült, a második teljes mértékben (volt olyan, hogy folyamatosan sírtam egyes részeken), a 3. nagyjából teljesült, a 4. a film legvégét kivéve teljesült, az 5. pont csak nagyjából, a 6. pont teljes mértékben. A film gyönyörű volt, mindennél látványosabb és izgalmasabb, amit eddig láttam, s sokkal, de sokkal félelmetesebb és kísértetiesebb az előző 2 résznél. A befejezésével sajnos elégedetlen voltam, túl giccsesre, kissé hálivúdiasra sikerült, nem volt eléggé melankólikus, hiányzott belőle a keserédes elmúlás íze. Persze, lehet, hogy kisebbségben maradok ezzel a véleményemmel...
Az első két rész moziváltozatánál sokkal jobb volt, ennek a bővített változata, ha valóban benne lesznek a kulcsrészek, a legjobb film lesz a hat közül.
Ha számszerű értékelést kértek: 88% (levonások a kihagyott kulcsjelenetek és a befejezése miatt, meg egy-két apróság miatt)
Mik is ezek a pontok egészen pontosan?
Én a filmet egyébként 90%-osra értékelem... ha bővített tényleg olyan lesz, mint amilyennek ígérik, akkor az valóban esélyes a 100%-ra (a mitikus/fantasy film kategóriában). Egyébként tényleg elképesztően látványos, izgalmas és megható. Nekem a végében csak egy aprócska rész nem tetszett (az tényleg elég hollywoodi ízű), az pedig Aragorn és Arwen újra egymásra találása. A koronázás nagyon szép rész egyébként. A megyében történő dolgok és a Szürkerév pedig szerintem hozzák az elmúlás érzését. Viszont hiányzik belőle sok dolog (pl.: Éomer megkoronázása, a szövetség további sorsa stb.). Mondjuk a forgatókönyv író hölgyek azt mondják, hogy ki lesz bővítve a finálé is. Két nagyobb bajom van a sima változattal: a mordori utat nagyon rövidre vágták, sok karakternek alig jut szerep (Éomer, Faramir, Aragorn, Gimli, Legolas, Denethor). De majd a bővített minden bizonnyal ezt a csorbát is kiegyenesíti. Egy szó, mint száz. Nincs szándékomban kritikát írni ezért, csak annyit mondok, hogy a ROTK nagyon szép és látványos film. Érdemes megnézni. Jó mozizást mindenkinek!
az értékeléseim eddig:
FOTR (sima): 85%
FOTR (bővített): 90%
TTT (sima): 75%
TTT (bővített): 87%
ROTK (sima): 90%
A bővítettről az a hír járja, hogy nyáron jelenik majd meg és állítólag (amiben azért kételkedem) a hossza kb. 5 óra lesz. Inkább maradok a 4h 15 min-nél. Az reálisnak tűnik.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Az első két rész moziváltozatánál sokkal jobb volt, ennek a bővített változata, ha valóban benne lesznek a kulcsrészek, a legjobb film lesz a hat közül.
Ha számszerű értékelést kértek: 88% (levonások a kihagyott kulcsjelenetek és a befejezése miatt, meg egy-két apróság miatt)
- nito
- Nem elérhető
Sajnos azonban én szabolcsi vagyok és nem valószínű, hogy a fővárosban fogom megnézni a filmet.
A feliratos filmeket meg nem szeretem, vagy olvasom a filmet, vagy nézem a látványt...
Na mindegy lehet, hogy kivárom a szinkronizált változatot....
Nito
- Ery
- Nem elérhető
Ulmo írta: Ha a mai mozizók le merik lőni előre a poénokat, nagyon megharagszom!
Akkor csöndben maradok...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Supersonica
- Nem elérhető
Le is karmoltam volna magamat, ha valahol félúton megszakították volna
- Ulmo
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Csak simán az Ancalima- ra gondoltam, Ulmo... Öööö... Elképesztő. Amint nem vagyok a könyv közelében, felejtek. Tehát... Mik is a néma őrök?
A Néma Őrök Cirith Ungol tornyának bejáratánál ülnek. Két szobor, darabonként három testtel, három fejjel. Némi akadáyt képeznek a be- és kimenni akarók előtt. Az akaratuk nem enged áthaladni senkit, csak akit ők beengednek.
És nem lőttél le sok poént
Sonica: :nono: Egy dolgot azért kérnék elárulni: Volt szünet a sajtóvetítésen, vagy egyben ment le a film?
- Supersonica
- Nem elérhető
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Iowa
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Iowa írta: Aki nem akarja tudni előre az ne olvassa el.
Ezt mondja (remélem nem spoiler): 'Aiya elenion ancalima!' .
Pontosabban: Aiya Eärendil elenion ancalima!
Legalábbis mi szóltunk, hogy ez a valódi szöveg.
Bocsi, Én ennyiről tudtam... köszi, hogy kijavítottál.
- Iowa
- Nem elérhető
Fuh, engem igen. Persze csak, ha nem gond.Balrog Sándor írta: Érdekel valamkit majd RotK plakát? Írjatok üzenetet ha igen. Lehet tudok szerezni egy párat.
- Robert B
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Elessar: van jópár nagyon hatásos jelenet. Nem akarom lelőni a jó dolgokat, inkább nem mondok konkrétumokat. Csak ennyit: MINDNEKI VIGYEN ZSEPIT! Kelleni fog!
xors: nyugi, ez a FILM tényleg nagyon nagy! Nem torz, nem hiányos (bár vannak hiányosságai...), szinte teljesen egy szinten van a könyvvel.
Ha a mai mozizók le merik lőni előre a poénokat, nagyon megharagszom!
Ezt én is tudom tanusítani! Ez a rész tényleg visszaadja a könyvet. Egy apró hibája van: sok dolog kivágásra került (hála Istennek ott van a bővített) és a mordori út elég rövidre lett vágva (...bővített).
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Morgul, hogy te milyen jó kritikus vagy! 8O Hideg szív...
Ulmo, nekem sikerült nem túl sok poént lelőnöm? Mert igyekeztem nagyon!!!
- Ulmo
- Nem elérhető
Elessar: van jópár nagyon hatásos jelenet. Nem akarom lelőni a jó dolgokat, inkább nem mondok konkrétumokat. Csak ennyit: MINDNEKI VIGYEN ZSEPIT! Kelleni fog!
xors: nyugi, ez a FILM tényleg nagyon nagy! Nem torz, nem hiányos (bár vannak hiányosságai...), szinte teljesen egy szinten van a könyvvel.
Ha a mai mozizók le merik lőni előre a poénokat, nagyon megharagszom!
- Robert B
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Ancalima Anarórë írta: És méghozzá az ÉN nevemet mondja! Majd figyeljétek csak!
Ha téged Elenion Ancalimának hívnak, akkor tényleg a te nevedet mondja De ha nem, akkor csak Eärendilt emlegeti.
Gwaeriol: spoiler! A Néma Őrök szerepelnek. De nem a fent említett szövegnél. Bővebbet majd csütörtökön.
A néma őrök éppen benne vannak, de nem játszanak fontos szerepet. Annál a jelenetnél van egy vágás. Tehát a bővítettben minden bizonnyal több szerepet kapnak majd.
- Iowa
- Nem elérhető
Morgul írta: Azért az elfogultság csapdájába sem kell beleesni. Én nagyon szeretem mind Tolkien, mind PJ művét, és nagy rajongójuk vagyok, de igyekszem mindkettőt kritikus szemmel figyelni. Tudomásul kell venni, hogy Tolkien és munkája nem az irodalom netovábbja, csúcsa, így PJ filmje sem a filmek filmje. Lehet szeretni és útálni mindkettőt, de az tény, hogy mind a könyv, mind pedig a film önmagukban csak gyönyörű mitikus mesterművek, de ennél semmivel sem többek. Túl kell tudni rajtuk lépni, hiszen van más is rajtuk kívül az irodalomban és a filmművészetben. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ki kell őket zárni a szívünkből, hiszen az én életemnek is szerves részét képzik.
Tudom, értem is... Kiváncsi vagyok a filmre, mielőtt bármit is mondanék róla. Másfelől ahhoz képest, hogy a második és harmadik rész a kedvencem a könyvben, főleg azok amik most kimaradnak, pld. mikor Gandi és Szarumán beszél, ahhoz képest nem sajnálom annyira... Nem látom tragédiának, mint egyesek...
Különben szerintem a két művet mindenki másnak látja, lehet, Te könnyen túl lépsz rajta... Én nem fogok az biztos... teljesen új dolgokat hozott az életemben a könyv és a film is... Nem is tudnám és még inkább nem is akarnám elfelejteni... vagy túltenni magam rajtuk... Ami azt elfogultságot illeti... nem tartom magam túl elfogultnak, egyszerűen úgy gondolom, hogy amit lehetett kihozott belőle PJ... amit meg kihagyott arra biztos volt oka és Én elsősorban élvezni akarom a filmet, nem a hibáit keresni vég nélkül...
- Robert B
- Nem elérhető
Iowa írta: Én még mindig azt mondom amit eddig, aki nem akarja jónak látni az nem is fogja...annak egyszerűen szar lesz... ennyi. Kritizálni mindent és mindenkit lehet... Másfelől meg is lehet csinálni másképp ha valakinek nagyon nem tetszik...
Azért az elfogultság csapdájába sem kell beleesni. Én nagyon szeretem mind Tolkien, mind PJ művét, és nagy rajongójuk vagyok, de igyekszem mindkettőt kritikus szemmel figyelni. Tudomásul kell venni, hogy Tolkien és munkája nem az irodalom netovábbja, csúcsa, így PJ filmje sem a filmek filmje. Lehet szeretni és útálni mindkettőt, de az tény, hogy mind a könyv, mind pedig a film önmagukban csak gyönyörű mitikus mesterművek, de ennél semmivel sem többek. Túl kell tudni rajtuk lépni, hiszen van más is rajtuk kívül az irodalomban és a filmművészetben. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ki kell őket zárni a szívünkből, hiszen az én életemnek is szerves részét képzik.
- Robert B
- Nem elérhető
xors írta: De mégis csak egy könyv adaptáció!!!!!!!!
Szerintem PJ ráadásul túlzottan is hű maradt a könyv menetéhez, hiszen nem megihlette őt a könyv (mint más rendezőket általában egy mű megszokott), hanem egy az egyben megpróbálta azt vászonra vinni. A saját fantáziájában megfogant, olvasás közben kirajzolódott világot vitte vászonra. Ezért is mondom azt, hogy ez nem egy hagyományos "irodalmi" színvonalú film, hanem olyan, mint egy gyönyörű körkép. PJ az egész sztorit, szinte az összes karaktert (lényegében a könyv fontos szereplőit) és az összes helyszínt mozira vitte át. A könyvtől alig különbözik. Egyébként is Tolkien olyan könyvet írt, amiből nem lehet filmet készíteni, csak így, ahogy PJ tette. Láthatod az eredményt: egy 12 órás kaland történet. Tolkien világából pedig, amennyit tudott átmentett a filmbe, de azt igazán csak az írott szó képes átadni az embernek. Ennyi.
- Iowa
- Nem elérhető
- Robert B
- Nem elérhető
xors írta: Én félek, hogy a könyvhöz képest iszonyatosan torz lesz. Tehát aszem kihagyják a palantír leesését orthancból, a megye megtisztítását. és avégzet katlanában lévő részt is átírják.
Sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!!!
A palantír leeste és Szarumán (rengeteg más kivágott jelenettel egyetemben) a bővített verzióban lesz megtekinthető. Látva a filmet megmondom őszintén, hogy nagyon örülök annak, hogy kihagyták a Megye megtisztítását. Egyrészt egy ilyen hatásos klimax (zárás) után elég bénán hatott volna, másrészt pedig, bármennyire is nagyszerű a film, nem bírtam volna ki még 20-25 percet a moziban ülve. A Végzet katlanban lévő jelenet viszonylag egész hű lett a könyvhöz. Persze van benne kát darab aprócska, megbocsájtható és szerintem érzelmileg igen hatásos változtatás. Egy szó, mint száz, NE Sajnálj semmit!!!!!!!!!
- Tarathradiel
- Nem elérhető
xors írta: De mégis csak egy könyv adaptáció!!!!!!!!
Igen, de PJ verziója és nem a tiéd vagy valaki másé...Így vagy elfogadod, vagy nem...Inkább el kéne gondolkozni, hogy lehetett volna-e jobban megcsinálni ennél...Mert én nem nagyon hiszem...Lehetetlen úgy elkészíteni egy ilyen filmet, hogy mindenki egyformán elégedett legyen!
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- xors
- Nem elérhető
Az igazság bajnoka X
- Tarathradiel
- Nem elérhető
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- xors
- Nem elérhető
Sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az igazság bajnoka X
- Iowa
- Nem elérhető