- Köszönetek: 4
A 3. rész - A király visszatér
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Gondolom "shieldmaiden"...Nimrodel Melian írta: Elnézést, hogy ilyen műveletlen vagyok, de a "páncélinges szűz" helyett mi volt az eredeti szöveg?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Coralie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Érdekes, hogy a könyvben is úgy van, hogy "Heten indultunk Völgyzugolyból...".
De a filmben (és gondolom az angol könyvben) hét társukkal-t mondanak.
Szvsz a szinkronszöveg jó, sokkal jobb mint a FotR; Denethor, Gondor királya, Szarumán uruk-hai elleni harca és Gandalf szövege az eye of Sauron-> "igen Szauron" fordítással...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ulmo
- Nem elérhető
Szméagol írta: Ulmo: Ugye a "felkészülte"t csak viccből mondod? Mert én még mindig nem tudok néhány dolgot elfelejteni.
Nem Szméagol, halál komolyan mondom. A TTT moziváltozatának szinkronját Lamorak ellenőrizte tavaly, sokkal rosszabb körülmények között, mint mi a TTT bővítettet idén nyáron. És ahhoz képest nem végzett rossz munkát. Ha ő is milliószor meghallgathatta volna a szöveget, nem marad benne "páncélinges szűz" , meg "heten indultunk Völgyzugolyból" Az első részhez képest mindenképpen nagyot javult a szinkron minősége.
Én nyugodt szívvel rábíznám a harmadik rész ellenőrzését (bár én is szívesen vállalnám ) Jelenleg nem ismerek nála alkalmasabb embert erre a feladatra.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
A ló vonszolós jelenet nekem sem tetszik. De mióta lovagolok nagyon könnyen eltudok képzelni egy ilyen helyzetet. Már estem le, bár a kengyelbe nem akadt bele a lábam, de ha igen... Elég rémisztő lett volna. 8O Éljenek a lovak.
Szerintem a trailerben nem a félelemtől potyogtak az emberek csak szimplán évényesültek a a fizika törvényei, mivel kilőtték alóluk a tornyot. Tudjátok Szabad-esés...
Ulmo: Ugye a "felkészülte"t csak viccből mondod? Mert én még mindig nem tudok néhány dolgot elfelejteni.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sil írta:
Elza Eldanielle írta: Hallottátok már megint mirre készülnek egyesek?
A Gyűrűk Úrából musicalkelt akarnak csinálni! 8OSil a Filmzene topicban június 1-jén írta: Mivel már köröz itt egy ideje a hír a Gyűrűk Ura musicalváltozatáról (és elég nagy a felháborodás, ami nem meglepő, 11 millió eurós produkciós költségek ide vagy oda...), gondoltam, írok róla egy kicsit.
Először is, itt a hivatalos honlapja:
www.thelordoftheringsmusical.com
Hmmm...
Megjelent a szemem előtt a leírás alapján...
Remélem jó lesz, elvégre néha tudnak jó musicaleket csinálni...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Namarie: Arwen :arwen1:
Im Arwen. Telin le thaed. Lasto beth nin, tolo dan nan galad.
- Sil
- Nem elérhető
Elza Eldanielle írta: Hallottátok már megint mirre készülnek egyesek?
A Gyűrűk Úrából musicalkelt akarnak csinálni! 8O
Sil a Filmzene topicban június 1-jén írta: Mivel már köröz itt egy ideje a hír a Gyűrűk Ura musicalváltozatáról (és elég nagy a felháborodás, ami nem meglepő, 11 millió eurós produkciós költségek ide vagy oda...), gondoltam, írok róla egy kicsit.
Először is, itt a hivatalos honlapja:
www.thelordoftheringsmusical.com
A német honlapon igen érdekes dolgokat lehet olvasni a musicalről. Azt írják, volt már egy musicales próbálkozás, ami igencsak balszerencsésen sült el. 1993-ban kezdődött a történet, amikor is egy Bernd Stromberger nevű zeneszerző (akinek a neve a jelenlegi csapatban is szerepel!!!) demófelvételeket készített, és megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges producerekkel. Ez évekig elhúzódott (és közben olyan "nagyszerű" ötletekkel jöttek elő a producerek, mint pl. Rudi Carell - német slágerénekes... - mint Bilbó vagy Gandalf... ), míg végül 98-ban igent mondott egy produkciós cég. De még ekkor sem ment minden simán, nem kaptak engedélyt a sátor építésére, nem fizették időben a béreket, többször elhalasztották a bemutatót technikai okokból, stb... Végül 1998. december 11-én került sor a bemutatóra, ami katasztrofálisan sikerült. Először is áramkimaradás volt, és a fűtés sem működött a sátorban - mínusz 11 fokos hidegben... Aztán a közönségnek rá kellett jönnie, hogy nem a Gyűrűk Urát kapták, hanem a Hobbit egy feldolgozását... ... amihez ráadásul a zene, a jelmezek és maga a dramaturgia sem sikerült túl fényesen. A beígért, méregdrága speciális effektusokból alig látszott valami, a hangosítás katasztrofális volt, ráadásul 2 millió euróval többe került a produkció, mint a mostani... Az eredmény: totális bukás. Az utolsó előadás 1999. március 3-án volt...
És csak remélhetjük, hogy Bernd Stromberger tanult a történtekből... A németek szerint most igazán professzionális csapat áll mögötte. De ez persze mit sem ér, ha egyszerűen reménytelen vállalkozás a Gyűrűk Urát egy 3 órás musicalbe belegyömöszölni...
Tears unnumbered
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Tényleg jobban hangzik a neved így!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Igen, ez jobban hangzik.Arwen hercegnő írta: Hé Fischer, nevet változtattál?
Hallottátok már megint mirre készülnek egyesek?
A Gyűrűk Úrából musicalkelt akarnak csinálni! 8O
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
Én már számolom a napokat...
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ulmo írta: Hát attól függ, mire gondolsz. A felvételt a Mafilm Audio, a hangokat remélhetőleg az eredeti szinkronszínészek, a szöveg ellenőrzését az MTT (már megcsinálta )
A teljes film szinkronja még várat magára. Remélhetőleg ugyanolyan felkészült ember csinálja majd, mint tavaly a TTT-t.
Csak ezekre voltam kíváncsi... Tehát már a trailer szinkronját is ellenőrzésetek alá vontátok? Remek!
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Tényleg? S kik csinálják a szinkront?Ulmo írta:
Elesszár szerintem csak egy posztert látott (de az is jó!), mert a trailer szinkronját a napokban veszik fel. Remélhetőleg a Mátrix 3 előtt már láthatjuk.Adelard írta: Elesszár: trailer???? 8O 8O
Hát attól függ, mire gondolsz. A felvételt a Mafilm Audio, a hangokat remélhetőleg az eredeti szinkronszínészek, a szöveg ellenőrzését az MTT (már megcsinálta )
A teljes film szinkronja még várat magára. Remélhetőleg ugyanolyan felkészült ember csinálja majd, mint tavaly a TTT-t.
- Gandalf
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Adelard írta: Elesszár: trailer???? 8O 8O
Elesszár szerintem csak egy posztert látott (de az is jó!), mert a trailert szinkronját a napokban veszik fel. Remélhetőleg a Mátrix 3 előtt már láthatjuk.
Tényleg? S kik csinálják a szinkront?
- Ulmo
- Nem elérhető
Adelard írta: Elesszár: trailer???? 8O 8O
Elesszár szerintem csak egy posztert látott (de az is jó!), mert a trailert szinkronját a napokban veszik fel. Remélhetőleg a Mátrix 3 előtt már láthatjuk.
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Nem. Csak a plakátot, de úgy megörültem neki!Adelard írta:
Arwen hercegnő írta: Én nem tudok mit szólni: Nekem a könyv a Biblia, a film a hétszentség, és én egyikben sem tudok semmit sem találni, ami nem tetszik, mert ez nekem így kerek és tökéletes. Ki mer ellenkezni?! :sauron1:
hmm nekem is de akkor se jok a változataások a TTT-ben eccerüen nem tudok velük kibékülni...
Elesszár: trailer???? 8O 8O
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Adelard
- Nem elérhető
Nilraen írta:
Morgul írta: Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a filmben. Egyébként szerintem a ló nem vonszolja Faramirt, hanem csak egyszerűen leesik a lóról Minas Tirith kapujában.
Egyébkéntis ott lesz egy változtatás. Miután Gandalf bekíséri Faramirékat Minas Tirith-be, Faramir még visszatér Osgiliathba pár eberével az apja parancsára. Ebből a lehetetlen küldetésből tér vissza félholtan.
Ez a könyvben is így volt nem?? 8O Vagy teljesen hülye vagyok...?
sztem is igy volt 8O
amugy nem hiszem h leesik.. láccik h vonszolja...
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Nilraen
- Nem elérhető
Morgul írta: Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a filmben. Egyébként szerintem a ló nem vonszolja Faramirt, hanem csak egyszerűen leesik a lóról Minas Tirith kapujában.
Egyébkéntis ott lesz egy változtatás. Miután Gandalf bekíséri Faramirékat Minas Tirith-be, Faramir még visszatér Osgiliathba pár eberével az apja parancsára. Ebből a lehetetlen küldetésből tér vissza félholtan.
Ez a könyvben is így volt nem?? 8O Vagy teljesen hülye vagyok...?
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Robert B
- Nem elérhető
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Nilraen
- Nem elérhető
Sil írta:
Erről.Nilraen írta: Én tök hülye vagyok,de ez a Faramir bevonszolós jelenet valahogy kimaradt... Miröl is van szó???
:eek4: h: :down:
Nem tetszik...sőt,NAGYON nem tetszik...mire volt jó?Gandalffal sokkal jobb lenne!!
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
- Adelard
- Nem elérhető
Arwen hercegnő írta: Én nem tudok mit szólni: Nekem a könyv a Biblia, a film a hétszentség, és én egyikben sem tudok semmit sem találni, ami nem tetszik, mert ez nekem így kerek és tökéletes. Ki mer ellenkezni?! :sauron1:
hmm nekem is de akkor se jok a változataások a TTT-ben eccerüen nem tudok velük kibékülni...
Elesszár: trailer???? 8O 8O
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Sil
- Nem elérhető
Erről.Nilraen írta: Én tök hülye vagyok,de ez a Faramir bevonszolós jelenet valahogy kimaradt... Miröl is van szó???
Tears unnumbered
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető