Thingol - Beszélgetések

Több
19 éve 9 hónapja #241744 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
...csaknem féltucat sötét csuklyás alak lépett ki, és továbbra is nyilazva közeledtek. Szemmel láthatóan szándékosan céloztak pontatlanul, hiszen nem szeghették meg a fiún segítő két idegen falujával kötött szerződést a vezéreik parancsa nélkül. A fiú azonban idegenként került erre a vidékre, s így pártfogolásával békéjüket kockáztatták. Ő ugyan nem emlékezett, de azért fogadták be az amúgy teljesen zártan élő faluba, mert fiatal kora ellenére igencsak jól értett a kardforgatáshoz és egyéb fegyverekhez, és ez ezekben a zűrzavaros időkben nagy segítséget jelentett. Ezt azonban a csuklyások nem nézték jó szemmel, ezért támadták meg a magányosan lovagló fiút. Azt azonban barátai sem értették, hogy miért nem végeztek vele vagy ejtették fogságba rögtön?... Ám most nem volt idő ezen töprengeni, gyorsan kellett cselekedni: kihasználni az alakalmat, hogy biztonságba vigyék. A fiú ugyan nem értette szavaikat, a "megölnek" szó hangsúlyába azonban beleborzongott, és megérezte, hogy bíznia kell bennük, különben elveszett. Bólintott, és hagyta, hogy felsegítsék...

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241681 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Egy nyílvessző épphogy nem szögelte oda az orrát a mellette levő fára. A férfi rátette a fiú szájára a kezét, aki viszont azonnal kitépte magát a kezei közül, s kérdőn nézett a -szerinte vélt- két idegenre. Hiszen ekkor jutott csak eszébe, hogy nem bízhat meg akárkiben aki az úton vele szemben jön, még akkorsem ha segítenek rajta. Azonban még egy nyílvessző sűvített el a fejük fölött. Ekkor a sebhelyes arcú férfi aki az előbb levelekkel borogatta így szólt hozzá:
- Nézd. Te nem tudod ki vagy, mi azonban igen. És azt sem tudod, hogy hol vagy most. Namármost a helyzet a következő:- mondta a lehető legkimértebben- ha nem jössz velünk, akkor ők megölnek.
Ekkor a fák mögül...

Nem vagyok egy nagy író, bocsi...

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241664 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Nem sokkal később kellemesen hűvös víz érintésére ébredt, amely az arcát simogatta, hűsítette. Érezte, hogy szájához kulacsot nyomtak, és pár pillanattal később édesen meleg folyadék csurgott le a torkán, amely szinte azonnal felfrissítette és eltöltötte fénylő energiával. Mohón fogta meg a kulacsot, és csak ivott és ivott hosszú másodperceken keresztül. Mikor aztán levegő után kapkodva leeresztette az életet adó folyadékot, hálásan nézett a fölé hajló alakra. Idegen volt, mégis ismerősnek tetszett. Mintha hasonlítana valakire, akit ő ismer. De jelenleg ő senkit sem ismer... még magát sem...
Fel akart kelni. Úgy érezte, szüksége van egy tükörre. De az alak visszanyomta az illatos avarra. Az ifjú ekkor döbbent rá, hogy még mindig a liget talaján fekszik. Karnyújtásnyira tőle egy csengő hangú patak szaladt sebesen. Partján, pont a látókörében egy másik alak guggolt. Mintha zöld leveleket mosott volna a vízben. Rövidesen felállt, és felé közeledett. Társa - aki az előbb visszanyomta az avarra - arrébb állt, így most ő hajolt fölé. A vizes leveleket a homlokához közelítette, de ekkor az ifjú meglátott valami olyat, ami éles sikoltásra késztette...

[size=9:p0jbqi2e]Rana, a Tárgyat elfelejtetted. :wink: [/size]

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 8 hónapja #241629 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
...tudta,hogy most nem szabad elvesztenie eszméletét,most erősnek kell lennie!Maradék erejét összeszedve kihúzta magát és mély,király kék szemeit a két idegen szempárba mélyesztette.Talán egy bő percbe telt mire az egyik idegen leengedte a tört markoló kezét és intett társa felé,hogy cselekedjen ugyan így.Ekkor odalépett harcosunkhoz és mgszólalt valami idegen nyelven.Az egyre gyengülő ifjú nem értette szavait,de -talán gyengesége vagy a féfi megnyugtató hangja miatt- de végül feladta a harcot saját testével és rátámaszkodott az idegen kinyújtott jobbjára,ez volt az utolsó emléke az újabb eszmélet vesztés előtt...

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241627 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
...reszketni kezdett, bántotta a szemét a fény és elöntötte valami iszonyatos indulat a tehetetlensége miatt. Fel akart állni, de erőtlen lába, és a kard még mindig lehúzták a földre. Ingerülten kapott az oldalához remegő keze és kapkodva, szinte tépve rántotta le magáról az övet és hajította a földre, nem gondolva a veszéllyel sem, ami rá leselkedett. Zihálva nekitámaszkodott egy fának és kilesett mögüle. Két alakot látott, háttal álltak neki, mozdulataik óvatosak voltak, ahogy a földet tanulmányozták. Hallotta a hangjukat is, de képtelen volt arra, hogy megértse a szavaikat. A düh egyre inkább hatalmába kerítette, az óvatosságról is megfeledkezett. Tehetetlen szisszenéssel esett össze a fa tövében, és belemart a félelem, az elhagyatottság érzése, a hajába markolt, s végig vonaglott rajta a kín. Meghallották őrjöngő hangjait az idegenek s egyetlen mozdulattal rántották elő késüket és ugrottak elé, úgy néztek le rá, gyanakodva...
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241615 Írta: Aranna
Aranna válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
... próbált kapaszkodni, karjait a fa köré kulcsolta, mindenképp érdekelte az arra járó idegen. Végül kudarcot vallott. Tompa, alig hallható puffanással az avar lágy ölelésébe hullott. Jól esett neki, amint az avar jellegzetes illata körülöleli. Valahogy úgy érezte: mindez láthatatlanná teszi. Még hallotta az idegen lépteit, de a gyorsan jött gondolatot, miszerint felkeljen és megnézze, ki az, a kényelem, és a testében uralkodó erőtlenség mihamar kiűzte fejéből. Csak feküdt ott. Úgy érezte, testéből lassan és jólesően kiszáll az erő. Szemét lassan becsukta, tán valami csodavilágra várva, mi szeme előtt jelenik meg, ha lehunnya azokat és átadja magát az erdő tisztaságának. Nicsak! - gondolta magában. Ki ez a rózsásarcú, szűzies leányzó, kinek szemeibe mintha az ég leggyönyörűbb csillagai költöztek volna? Kinek haja, mint az éjfekete bársony, és nevetésétől minden pillangó táncrakap a réten? Hirtelen riadt fel áldott merengéséből.
- Ki volt ő? Kit látott szemem, míg gondolataim irányították? Való ő, vagy csak álomszép szülemény? S mi a neve? Merre jár? Hercegnő tán valamelyik birodalom ékes királya mellett, vagy egy parasztlány kinek szépsége senkivel nem vetekedhet? Nem tudhatom....
Így merengett. Lassan újra körbenézett, de a táj most sem árult el magáról többet, csak ezt: észak ....

itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241607 Írta: Ranamarth (Endóriel)
...szédelegve érte el a fákat...nem csak a fejében hasogató fájdalmak és a teljes zavar miatt voltak nehézkesek léptei,hanem -mint ahogy azt magához térésénél észlelte- a most súlyként oldalán lógó kard is az avar felé húzta.S bár múltja ismeretlen volt számára...érezte,hogy valami mély erő munkál bensőjében...

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241587 Írta: Kincső
Tiszta Níniel Nienor :mrgreen: :D
Tetszik a játék, majd alkotok :wink:

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241578 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
...Elvakította a hirtelen jött világosság. Ösztönösen becsukta a szemét és elfordította a fejét. Mikor újra kinyította, már sokkal kevésbé bántotta a fény. Az előbb épp a kelő Napba nézett.
Óvatosan felült és körbekémlelt. Vajon hol lehet? A nap zöldellő mezőkön át kelt fel. Tőle balkézre sötét fákból álló liget. "Észak" - jött gondolatai ködén át a megnevezés. Azt nem tudta, hogy mihez képest észak, vagy honnan jött ez a szó, de népe sok nemzedéken átöröklött ösztönös tudása megsugta neki: otthona északi felén jár.
Hangok zavarták fel elmélkedéséből. Valaki jár itt! Megijedt,s tántorogva felállt, majd tett pár tétova lépést. Hova bújhatna el? Végül a liget mellett döntött. Onnan talán láthatja majd, veszélyesek-e látogatói...

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241575 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
hupsz, bocsika...... már javítottam is. :D (ezt meg lehet itten törölni, mert óriási off)

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241574 Írta: Brisa
Hát ööö... figyelmetekbe ajánlanám a következőt:

Brisa írta: :arrow: Vegyük "komolyan" a játékot olyan értelemben, hogy ne idétlernkedjük szét... :mrgreen:

:evil3:

Rana, semmi gond. Bár én úgy képzeltem, hogy nem megbeszéljük a főhőst, hanem elkezdjük írni, és ki-ki hozzáteszi a magáét az írás során. Ha pl. te vállalod, hogy megírod az 1. részt és beleírod, hogy "harcos lány", akkor mi ahhoz alkalmazkodunk, és ezt egészítjük ki majd a saját fejünk szerint.

No, leszel elég bátor ahhoz, hogy megírd a folytatást? Vagy valaki gyorsabb lesz...?

A reklám után kiderül, kedves olvasóink. :mrgreen:

Tehát mindenki, aki folytatja a történetet, írja a Tárgyhoz a megfelelő sorszámot :!:

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #241573 Írta: Erda niire (Area)
whahahaaaaa... ezen nagyot rögögtem! :lol: Akkor én már el is kezdtem mentegetni a történetet. :wink: Figyuzzatok, már van öt sorunk! :P Na jó. Akkor én folytatom. :twisted:

Mielőtt szembesül a körülötte levő világgal gyorsan összeszedi a gondolatait. Mit is tud magáról? Ha úgy vesszük jóformán semmit. Maradt pár kósza emléke, de ezek szinte csak villanások. Mikor nagyon megerőlteti az agyát eszébe jut egy pár másodperces emlékfoszlány. Lódobogás, majd egy kiáltás, és leszédül a lóról. Bizonyára leesett a hátasáról, és bevágta a fejét. Csak erre tud gondolni. Máskülönben mindenre emlékezne. De ha ő nem emlékszik, valakinek tudnia kell ki is ő tulajdonképpen, és mit is akar. Ha szerencséje van, talán csak egy kis kezdőlöket kell az emlékezetének, hogy az újra beinduljon. Úgy dönt megkockáztatja kinyitni a szemét….

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241569 Írta: Ranamarth (Endóriel)
és bumm-bumm kicsi kocsival fog utazni? :mrgreen:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241568 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
hehe.. minket ismerve a főhős legalább egyszer talál majd egy kék virágot, piros tüskével. :twisted:
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241566 Írta: Ranamarth (Endóriel)
ez jó ötlet...akkor kezdetként talán meg kéne szabni a főhős nemét,és eleve lényét (tehát ember,tünde...).Én egy harcos lányra szavazok...mások mit gondolnak?Nekem mondjuk mind1,szal várom az ötleteket...
[size=9:kds9er37](ó...kicsit átvettem a vezér szerepet...banyek...bocsi Brisa...meg mindenki :oops: )[/size]

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241564 Írta: Erda niire (Area)
júúúúj, ez tök jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! :D Valakinek mentegetnie kéne a részeket egymás után, hogy ne vesszenek el a sorok. Ha kell bevállaolm, úgy is sokat lógok a neten. :wink:

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241558 Írta: Brisa
Áááááááááááá, ezt télleg jól elszúrtam... :eek2: :oops: Javítom...

Rana, lécci vedd ki a hozzászólásodból az én írásomat. Nem kell az egészet idézni. :D

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #241556 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Na számomra minden érthető egy valamit kivéve:talán én vagyok hülye nyelvtanból,de te ezt a részletet nem egyes szám harmadik személyben írtad?Most akkor egyes szám első szeély (én),vagy egyes zám harmadik személy (ő) legyen?

:wink:

S kíméli kérges lábait,
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #241553 Írta: Brisa
No tehát akkor, íme:

Sötét van, nagyon sötét. Ez az első, amit érzékel. Meg azt, hogy létezik. Hallja a lélegzését, szívének dobolását, lelkének sóhaját. Aztán hirtelen egy furcsa érzés keríti hatalmába: a keze hozzáért a lábához. Combja meleget és egy simítást érez, tenyere sima, puha felületet. Érzékeli már a saját mozgását is, így egyre több testrészére eszmél rá.
Egyszer csak világosabb lesz, majd újra ráborul a sötétség. Rádöbben, hogy bár a fejét forgatja, a szeme csukva van...

A szabályok

:arrow: A szabályok nem merevek, ha szeretnétek változtatni, csak szóljatok
:arrow: Egy, közös főhösünk van, akinek az életét együtt bonyolítjuk. Hogy ez a főhős fiú vagy lány, ember vagy más fajta lény, öreg vagy fiatal stb., azt mind együtt találjuk ki.Akárcsak a helyszínt, a többi szereplőt és az eseményeket.
:arrow: Egy ember egy hozzászólásban maximum 20 sort írhat
:arrow: Ugyanaz az szürketünc csak akkor írhat újra, ha a két hozzászólása között már legalább ketten írtak
:arrow: Minden történet-folytatásnak lesz egy sorszáma, amit a hozzászólás Tárgyában kell jelezni (mit én írtam, az a 0. rész, láthatjátok fent). Tehát mindenki, aki folytatja a történetet, írja a Tárgyhoz a megfelelő sorszámot :!: Mindig azt a történet-irányt kell folytatni, amit időben előbb írtak.
:arrow: A legfontosabb szabály: a történet legyen nagyon-nagyon fantáziadús. :D De a történéseknek mindig kell, hogy legyen magyarázata: pl. a főhős egyszer csak felrepült az égbe. Ezt azért tehette meg, mert az éjjel szárnyat növesztett. :wink: Asszem ezt, mindenki érti.
:arrow: Két szálon fusson a történet: a főhős nem emlékszik a múltjára, így annak kigöngyölítése lesz az egyik szál, a másik pedig a jelen idő.
:arrow: Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, különben nem lesz következetes a történet. Arra is figyeljünk, hogy a főhős személyisége koherens és hiteles legyen (azaz csak azért mert az írónak éppen pocsék kedve van ne legyen a főhősnek is, miközben az előző író szerint nagyon is boldog lesz még egy jó ideig).
:arrow: Vegyük "komolyan" a játékot olyan értelemben, hogy ne idétlernkedjük szét... :mrgreen:

Asszem ennyi egyenlőre.

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241519 Írta: sebcsaba
sebcsaba válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések

Brisa írta: Oké, akkor kitörpölök valamit, bár akkor lehet, hogy inkább az én verziómat valósítjuk meg. Ahhoz vannak ééééérdekes ötleteim. :mrgreen:

Hmmm, akkor hajrá, már várjuk!

Brisa írta: Szürke (vagy inkább Csabi, Secsabi? :D ), megvárunk a talival mindenképp.

Egyszerűen Csaba (de a következőkre sem harapok: Csabi, sebcsaba, sebcsabi, sebcsa', CS). Juteszembe: valaki ma (szombat) délután 1 és 4 között tali? Csak mert van fölös időm, és éppen pesten leszek. Áh, mindegy, már a választ sem tudom addig elolvasni ;]

"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241477 Írta: Brisa
Oké, akkor kitörpölök valamit, bár akkor lehet, hogy inkább az én verziómat valósítjuk meg. Ahhoz vannak ééééérdekes ötleteim. :mrgreen:

Szürke (vagy inkább Csabi, Secsabi? :D ), megvárunk a talival mindenképp.

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241419 Írta: sebcsaba
Brisa, szerintem téged illet a megtisztelő feladat, hogy elkezdd... ;]

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241362 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
ezjó:)))))
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241195 Írta: Brisa
Talán akkor nézzetek át a Marachosok topikjába. Nincs messze. :wink: :D

Olostának van egy javaslata:

Lenne egy ötletem számotokra, ami hasonlít a szókígyóra, ámde sokkal multaságosabb. A játék nevét nem tudom, de a lényeg a következő:
:arrow: Valaki elkezd mesélni egy történetet, de csak egy, max. két mondatot ír le, és utána a többiek továbbszövik azt. Nem szabad meghatározni, hogy miról szóljon, csak egészen egyszerűen el kell kezdeni. Pl.: "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy...", és folytatja valaki más: "...kastély, ott élt egy királylány....", "...ez a királylány nagyon vágyott a kalandokra...." stb. stb.
A játék végére általában egy nagyon multaságos valami szokott kijönni, és addig lehet bonyolítani, amíg valaki be nem írja: "...itt a vége, fuss el véle", vagy egyéb lezárást.

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241092 Írta: Aranna
Aranna válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
igaz nekem fogalmam sincs hogy a marachosok mit jáccanak, de szvsz meglehet beszélni telkoval hogy engedi-e hogy koppintsunk! nem?

itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241078 Írta: sebcsaba
Ha pesten akartok talit, akkor 11-e után, naaaaa, lécciléccilécci!

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241036 Írta: Brisa

Kincső (Thilanna) írta:

Brisa írta: Mit szólnátok egy hasonló játékhoz, mint ami a Marachosoknál zajlik?

nemár ne koppintsunk :P
inkább találjunk ki valami eredetit mi is :wink: (de mit? :roll: :) )

Igen, én is pont ezen filóztam az este. Én sem akarok koppintani. De igazán eredetit nem sikerült kitalálnom. Csak Telco játékához egy másik verziót (csak egy főhős van, akinek az életét közösen, együtt bonyolítjuk).

Mondjuk az is eszembe jutott, hogy nem feltétlenül bűn alkalmazni egy jó ötletet még ha nem is a miénk.

De ha van valakinek egy jó kis, eredeti ötlete a netes játékhoz, akkor tárja elénk. :D

Estel, a szókígyós játék engem annyira nem nyűgözött le. :D

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #241031 Írta: Kincső

Brisa írta: Mit szólnátok egy hasonló játékhoz, mint ami a Marachosoknál zajlik?

nemár ne koppintsunk :P
inkább találjunk ki valami eredetit mi is :wink: (de mit? :roll: :) )

Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #240928 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Melyikhez? :)

[size=9:35bv2st7]A kábéeszpététécsé a legjobb szókígyónk eddig... :D [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Téma zárolva.
Több
19 éve 9 hónapja #240926 Írta: Brisa
Mit szólnátok egy hasonló játékhoz, mint ami a Marachosoknál zajlik?

Brisa
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.555 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére