Thingol - Beszélgetések
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
- Nézd. Te nem tudod ki vagy, mi azonban igen. És azt sem tudod, hogy hol vagy most. Namármost a helyzet a következő:- mondta a lehető legkimértebben- ha nem jössz velünk, akkor ők megölnek.
Ekkor a fák mögül...
Nem vagyok egy nagy író, bocsi...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Brisa
- Nem elérhető
Fel akart kelni. Úgy érezte, szüksége van egy tükörre. De az alak visszanyomta az illatos avarra. Az ifjú ekkor döbbent rá, hogy még mindig a liget talaján fekszik. Karnyújtásnyira tőle egy csengő hangú patak szaladt sebesen. Partján, pont a látókörében egy másik alak guggolt. Mintha zöld leveleket mosott volna a vízben. Rövidesen felállt, és felé közeledett. Társa - aki az előbb visszanyomta az avarra - arrébb állt, így most ő hajolt fölé. A vizes leveleket a homlokához közelítette, de ekkor az ifjú meglátott valami olyat, ami éles sikoltásra késztette...
[size=9:p0jbqi2e]Rana, a Tárgyat elfelejtetted. [/size]
Brisa
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Aranna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Ki volt ő? Kit látott szemem, míg gondolataim irányították? Való ő, vagy csak álomszép szülemény? S mi a neve? Merre jár? Hercegnő tán valamelyik birodalom ékes királya mellett, vagy egy parasztlány kinek szépsége senkivel nem vetekedhet? Nem tudhatom....
Így merengett. Lassan újra körbenézett, de a táj most sem árult el magáról többet, csak ezt: észak ....
itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Kincső
- Nem elérhető
Tetszik a játék, majd alkotok
- Csele
- Nem elérhető
Óvatosan felült és körbekémlelt. Vajon hol lehet? A nap zöldellő mezőkön át kelt fel. Tőle balkézre sötét fákból álló liget. "Észak" - jött gondolatai ködén át a megnevezés. Azt nem tudta, hogy mihez képest észak, vagy honnan jött ez a szó, de népe sok nemzedéken átöröklött ösztönös tudása megsugta neki: otthona északi felén jár.
Hangok zavarták fel elmélkedéséből. Valaki jár itt! Megijedt,s tántorogva felállt, majd tett pár tétova lépést. Hova bújhatna el? Végül a liget mellett döntött. Onnan talán láthatja majd, veszélyesek-e látogatói...
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa írta: Vegyük "komolyan" a játékot olyan értelemben, hogy ne idétlernkedjük szét...
:evil3:
Rana, semmi gond. Bár én úgy képzeltem, hogy nem megbeszéljük a főhőst, hanem elkezdjük írni, és ki-ki hozzáteszi a magáét az írás során. Ha pl. te vállalod, hogy megírod az 1. részt és beleírod, hogy "harcos lány", akkor mi ahhoz alkalmazkodunk, és ezt egészítjük ki majd a saját fejünk szerint.
No, leszel elég bátor ahhoz, hogy megírd a folytatást? Vagy valaki gyorsabb lesz...?
A reklám után kiderül, kedves olvasóink.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Mielőtt szembesül a körülötte levő világgal gyorsan összeszedi a gondolatait. Mit is tud magáról? Ha úgy vesszük jóformán semmit. Maradt pár kósza emléke, de ezek szinte csak villanások. Mikor nagyon megerőlteti az agyát eszébe jut egy pár másodperces emlékfoszlány. Lódobogás, majd egy kiáltás, és leszédül a lóról. Bizonyára leesett a hátasáról, és bevágta a fejét. Csak erre tud gondolni. Máskülönben mindenre emlékezne. De ha ő nem emlékszik, valakinek tudnia kell ki is ő tulajdonképpen, és mit is akar. Ha szerencséje van, talán csak egy kis kezdőlöket kell az emlékezetének, hogy az újra beinduljon. Úgy dönt megkockáztatja kinyitni a szemét….
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
[size=9:kds9er37](ó...kicsit átvettem a vezér szerepet...banyek...bocsi Brisa...meg mindenki )[/size]
S kíméli kérges lábait,
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Rana, lécci vedd ki a hozzászólásodból az én írásomat. Nem kell az egészet idézni.
Brisa
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Brisa
- Nem elérhető
Sötét van, nagyon sötét. Ez az első, amit érzékel. Meg azt, hogy létezik. Hallja a lélegzését, szívének dobolását, lelkének sóhaját. Aztán hirtelen egy furcsa érzés keríti hatalmába: a keze hozzáért a lábához. Combja meleget és egy simítást érez, tenyere sima, puha felületet. Érzékeli már a saját mozgását is, így egyre több testrészére eszmél rá.
Egyszer csak világosabb lesz, majd újra ráborul a sötétség. Rádöbben, hogy bár a fejét forgatja, a szeme csukva van...
A szabályok
A szabályok nem merevek, ha szeretnétek változtatni, csak szóljatok
Egy, közös főhösünk van, akinek az életét együtt bonyolítjuk. Hogy ez a főhős fiú vagy lány, ember vagy más fajta lény, öreg vagy fiatal stb., azt mind együtt találjuk ki.Akárcsak a helyszínt, a többi szereplőt és az eseményeket.
Egy ember egy hozzászólásban maximum 20 sort írhat
Ugyanaz az szürketünc csak akkor írhat újra, ha a két hozzászólása között már legalább ketten írtak
Minden történet-folytatásnak lesz egy sorszáma, amit a hozzászólás Tárgyában kell jelezni (mit én írtam, az a 0. rész, láthatjátok fent). Tehát mindenki, aki folytatja a történetet, írja a Tárgyhoz a megfelelő sorszámot Mindig azt a történet-irányt kell folytatni, amit időben előbb írtak.
A legfontosabb szabály: a történet legyen nagyon-nagyon fantáziadús. De a történéseknek mindig kell, hogy legyen magyarázata: pl. a főhős egyszer csak felrepült az égbe. Ezt azért tehette meg, mert az éjjel szárnyat növesztett. Asszem ezt, mindenki érti.
Két szálon fusson a történet: a főhős nem emlékszik a múltjára, így annak kigöngyölítése lesz az egyik szál, a másik pedig a jelen idő.
Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, különben nem lesz következetes a történet. Arra is figyeljünk, hogy a főhős személyisége koherens és hiteles legyen (azaz csak azért mert az írónak éppen pocsék kedve van ne legyen a főhősnek is, miközben az előző író szerint nagyon is boldog lesz még egy jó ideig).
Vegyük "komolyan" a játékot olyan értelemben, hogy ne idétlernkedjük szét...
Asszem ennyi egyenlőre.
Brisa
- sebcsaba
- Nem elérhető
Hmmm, akkor hajrá, már várjuk!Brisa írta: Oké, akkor kitörpölök valamit, bár akkor lehet, hogy inkább az én verziómat valósítjuk meg. Ahhoz vannak ééééérdekes ötleteim.
Egyszerűen Csaba (de a következőkre sem harapok: Csabi, sebcsaba, sebcsabi, sebcsa', CS). Juteszembe: valaki ma (szombat) délután 1 és 4 között tali? Csak mert van fölös időm, és éppen pesten leszek. Áh, mindegy, már a választ sem tudom addig elolvasni ;]Brisa írta: Szürke (vagy inkább Csabi, Secsabi? ), megvárunk a talival mindenképp.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Brisa
- Nem elérhető
Szürke (vagy inkább Csabi, Secsabi? ), megvárunk a talival mindenképp.
Brisa
- sebcsaba
- Nem elérhető
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Olostának van egy javaslata:
Lenne egy ötletem számotokra, ami hasonlít a szókígyóra, ámde sokkal multaságosabb. A játék nevét nem tudom, de a lényeg a következő:
Valaki elkezd mesélni egy történetet, de csak egy, max. két mondatot ír le, és utána a többiek továbbszövik azt. Nem szabad meghatározni, hogy miról szóljon, csak egészen egyszerűen el kell kezdeni. Pl.: "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy...", és folytatja valaki más: "...kastély, ott élt egy királylány....", "...ez a királylány nagyon vágyott a kalandokra...." stb. stb.
A játék végére általában egy nagyon multaságos valami szokott kijönni, és addig lehet bonyolítani, amíg valaki be nem írja: "...itt a vége, fuss el véle", vagy egyéb lezárást.
Brisa
- Aranna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
- sebcsaba
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Brisa írta: Mit szólnátok egy hasonló játékhoz, mint ami a Marachosoknál zajlik?
nemár ne koppintsunk
inkább találjunk ki valami eredetit mi is (de mit? )
Igen, én is pont ezen filóztam az este. Én sem akarok koppintani. De igazán eredetit nem sikerült kitalálnom. Csak Telco játékához egy másik verziót (csak egy főhős van, akinek az életét közösen, együtt bonyolítjuk).
Mondjuk az is eszembe jutott, hogy nem feltétlenül bűn alkalmazni egy jó ötletet még ha nem is a miénk.
De ha van valakinek egy jó kis, eredeti ötlete a netes játékhoz, akkor tárja elénk.
Estel, a szókígyós játék engem annyira nem nyűgözött le.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
Brisa írta: Mit szólnátok egy hasonló játékhoz, mint ami a Marachosoknál zajlik?
nemár ne koppintsunk
inkább találjunk ki valami eredetit mi is (de mit? )
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
[size=9:35bv2st7]A kábéeszpététécsé a legjobb szókígyónk eddig... [/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Brisa
- Nem elérhető