- Köszönetek: 0
Tolkien Születésnap 2005
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Artemisz
- Nem elérhető
És az Aredhel-Maeglin darab?!! 8O :hein:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Léli, javíts ki, ha rosszul mondtam volna vmit.
Brisa
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Léli írta:
kriszana írta: Feladatok:
3.Estére színdarabok (humoros és komoly) + az MTT kórus fellépése
Nos, én úgy tűnik, minimum kettő, maximum három színdarabot fogok rendezni. Ezek közül az egyik a LEP-KHE, az egyetlen humoros, csak sajnos van rá (nem elenyésző) esély, hogy a szereplők (közül páran) nem tudnak jan. 3-án este szerepelni. Talán koradélután még igen.. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a LEP-KHE-t még ne vegyétek 100%-osnak, hogy a LEP-en meg tud jelenni. Ezt majd megpróbáljuk véglegesíteni jövőhét szombaton, amikor a válogats lesz.
A másik darab a Berenes lesz (komoly darab, Brandir és Leguán is tudja, mi ez). Az egyik szereplő miatt viszont szi8ntén nagyon esélyes, hogy nem tudjuk este előadni. Inkább koradélutánra kéne tenni.
A harmadik meg: Telcoval tervezzük a Marachos darab icinyke picinyke megváltoztatása utáni előadását is. Még fogalmam sincs, kik fognak szerepelni, de megpróbálhatunk úgy jelentkezőket keresni, hogy ráérjenek a LEP idején. De ehhez tudnom kell: van igény erre a darabra?
Léli
ui.: Pls. emilben (is) válaszo9ljatok, mert nem buztos, h át tudom bogarászni az egész topicot, amikor legközelebb megint nethez jutok. És erre az emilre: gardonyi.zsuzsa@stud.u-szeged.hu [/b]
Léli, bocsáss meg
de lenne egy kérdésem:
az alább leírtakból, miért tűnik úgy számodra, hogy te rendezet az összes színdarabot? És hogy CSAK TE rendezhetsz színdarabot?
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Léli
- Nem elérhető
kriszana írta: Feladatok:
Nos, én úgy tűnik, minimum kettő, maximum három színdarabot fogok rendezni. Ezek közül az egyik a LEP-KHE, az egyetlen humoros, csak sajnos van rá (nem elenyésző) esély, hogy a szereplők (közül páran) nem tudnak jan. 3-án este szerepelni. Talán koradélután még igen.. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a LEP-KHE-t még ne vegyétek 100%-osnak, hogy a LEP-en meg tud jelenni. Ezt majd megpróbáljuk véglegesíteni jövőhét szombaton, amikor a válogats lesz.
A másik darab a Berenes lesz (komoly darab, Brandir és Leguán is tudja, mi ez). Az egyik szereplő miatt viszont szi8ntén nagyon esélyes, hogy nem tudjuk este előadni. Inkább koradélutánra kéne tenni.
A harmadik meg: Telcoval tervezzük a Marachos darab icinyke picinyke megváltoztatása utáni előadását is. Még fogalmam sincs, kik fognak szerepelni, de megpróbálhatunk úgy jelentkezőket keresni, hogy ráérjenek a LEP idején. De ehhez tudnom kell: van igény erre a darabra?
Léli
ui.: Pls. emilben (is) válaszo9ljatok, mert nem buztos, h át tudom bogarászni az egész topicot, amikor legközelebb megint nethez jutok. És erre az emilre: gardonyi.zsuzsa@stud.u-szeged.hu [/b]
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kincső írta:
Inczy írta: És még egy kérdés... Újabb KHE-szerűséget is ottanra kéne elkészíteni?
Tudtommal terveznek új humoros előadást, figyeld a HE topicot vagy kérdezd Lélit.
Vigyázó szemetek a Beszélgetős topicra vessétek...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kincső
- Nem elérhető
Inczy írta: És még egy kérdés... Újabb KHE-szerűséget is ottanra kéne elkészíteni?
Tudtommal terveznek új humoros előadást, figyeld a HE topicot vagy kérdezd Lélit.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Inczy
- Nem elérhető
CD-fűbe sajna nem tudok menni, pedig nagyon érdekelne a megbeszélés! Majd ugye leírjátok ide, h ott mire jutottatok?
Amúgy ötlet... Már korábban írtam, h nem lehetne vmilyen rádión megszervezi egy rövidke kis megemlékezést Tolkienről? Jan 3-án ez is egy plusz lenne, vmint már korábban ott is lehetne reklámozni.
És még egy kérdés... Újabb KHE-szerűséget is ottanra kéne elkészíteni?
Feel the sunshine
- Olosta
- Nem elérhető
kriszana írta: Az MTT elnökségének döntése alapján 2005. január 3-ára újabb nagy Tolkien rendezvény szervezését kezdtük el, melynek munkacíme "LEP 2005"
Dín: szerintem ez egy időpont.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Célunk – hasonló a tavalyihoz - a J.R.R. Tolkien által létrehozott Középföldi mitológia kulturális hatásának demonstratív célú bemutatása egy kicsi, családias hangulatú rendezvény keretében. Elsősorban az MTT tagok produkcióira, ismeretterjesztő előadásokra, színpadi művekre, játékokra alapozzuk a születésnapi rendezvényt.
Teljesen más jellegű rendezvényt kell csinálni, mint korábban. Az elmúlt két LEP egyedi esemény volt, a filmbemutatók, a sajtófigyelem, a szponzori támogatás, a kedvező naptári elrendezés miatt. Az volt az utolsó alkalom. Most nincs új filmbemutató, minimális lesz a médiafigyelem, és alig van esély szponzori támogatásra. Külső feltétel, hogy hétfőre, az év első munkanapjára esik a kitűzött időpont. Az idei rendezvény mind programjában, mind a várható létszámban sokkal kisebb lesz, mint az eddigiek voltak.
Feladatok:
1.Helyszín kiválasztása (MOM Park, Millenáris, Marczibányi téri Művelődési ház)
2.Programok összeállítása 9.00-21.00-ig
4.Hírverés, reklám
5.Délutánra 10 tudományos előadás 14-19-ig folyamatosan, párhuzamosan 2 teremben
6.Délelőttre iskolai osztályokat szervezni rendhagyó irodalomórára – Tolkien szerepe az irodalomban (A délelőtti program ingyenesen látogatható minden középiskolás és az őt kísérő tanár számára)
7. Délután a megyeszékhelyeken is lehet néhány előadással és koccintással megemlékezni a Professzor születésnapjáról.
Kiknek csináljuk a LEP-et?
Az idei rendezvénnyel mindenképpen szeretnénk megcélozni a középiskolásokat is. Az eddigi két rendezvényünk látogatói túlnyomórészt egyetemisták voltak. Rájuk 2005-ben is lehet számítani, de hogy növeljük/kiegyenlítsük az esetleges közönséghiányt a munkanapból fakadóan, délelőtt rendhagyó irodalomórát tervezünk középiskolásoknak, Lamorak vezetésével.
A végleges program október 31-ig kell összeálljon előadókkal, szereplőkkel és témákkal együtt. Szponzorokat most kizárólag a hirdetésekhez és a díjkiosztáshoz kell szervezni.
Tervezzük még egy szűk szervezői csapat felállítását, akik az egyes programokért lesznek felelősek, de előtte nyilván szükség van arra, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, milyen programokra lehet számítani a LEP-re.
A feladatok részekre lesznek osztva, mindegyiknek lesz önálló vezetője, ezekbe a munkacsoportokba lehet jelentkezni, a posztokra válogatás útján kerülnek az emberek.
Már most lehet jelentkezni a megyeszékhelyeken megrendezendő előadássorozat és koccintás lebonyolítására főszervezőnek.
Az MTT elnöksége a rendezvény szervezésének koordinálásával engem bízott meg. Ezúton szeretnék felkérni mindenkit, hogy akinek bármilyen ötlete van a rendezvénnyel kapcsolatban, e fórumban tegye meg, vagy e-mail-ben nálam jelentkezzen.
S hogy legyen a vélemény és az ötletek kifejtésére személyesen is lehetőség, ezért jövő héten kedden, azaz szeptember 14-én, 18.00kor ötletelő megbeszélést tartunk a CD-fűben. Ide várunk mindenkit, akinek ötlete van, és érdemben szeretne és tudna hozzátenni valamit, amivel emelhetjük a rendezvény fényét. Az idei LEP céljának konkrétabb megfogalmazásához is kérem a ti segítségeteket.
Az MTT hagyományainak megfelelően a közreműködőknek tiszteletdíjat nem folyósítunk, a közvetlen költségek részleges megtérítésére viszont törekedni fogunk.
Minden közreműködő jutalma a nagy mű közös létrehozása feletti öröm és elégedettség... Aki a tavalyi bulin részt vett az elmondhatja: ez páratlan érzés.
Ezek alapján tehát várom a közreműködők jelentkezését e-mail-ben ( kriszana@tolkien.hu ), illetve a személyesen a CD-fűben.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Eena
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
fogta és elindult megkeresni magát
- Rabyn
- Nem elérhető
Ja és én (ittis) szívesen jelentkezem, mindenféle dolgokra amennyire az időm engedi.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Lamorak
- Nem elérhető
Minden további kérdést vagy itt a topikban tegyetek fel (megbeszélésre), vagy személyesen (priviben, mailben, stb.) a szervezőknek (megválaszolásra). Segítőnek jelentkezni, ötleteket hozni hasonló formában lehet.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Finwe
- Nem elérhető
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Inczy írta: Ez eddig szuper, de mi a helyzet a pályázatokkal? Brisa, hogy állnak?
Türelem. Hamarosan nyilvánosságra lesznek hozva az "eredmények".
Brisa
- Inczy
- Nem elérhető
Feel the sunshine
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Artemisz (Erenya) írta:
Ery írta:
Phaedra írta:
Személyes felajánlás:
Ha van rá igény, akkor felolvasnék a Galadriel naplójából, és ha Ery is tudja vállalni, akkor ő is a Melkor naplójából.
Tudom vállalni.
Úúújaj, mi lesz itt! :hello: :dance:
Emberek! 8O
A hallgatóságnak FIGYELNI kell!
Max az előadások végén fárasszátok őket
Our knees do not bend easily
- Artemisz
- Nem elérhető
Ery írta:
Phaedra írta:
Személyes felajánlás:
Ha van rá igény, akkor felolvasnék a Galadriel naplójából, és ha Ery is tudja vállalni, akkor ő is a Melkor naplójából.
Tudom vállalni.
Úúújaj, mi lesz itt! :hello: :dance:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ery
- Nem elérhető
Phaedra írta:
Személyes felajánlás:
Tudom vállalni.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Gandalf
- Nem elérhető
Helyszínnek akkor a MOM Park?
- Namarie
- Nem elérhető
Mivel a közönség akkor jön- vagy nagyon rossz esetben akkor nem jön- amikorra szervezzük a dolgot, az időpont mitőlünk függ.
Abban látom az alapvető problémát, hogy aki nagy valószínűséggel segítene, a segítségét az időponttól teszi függővé.
Megoldási javaslat:
mi lenne, ha valaki felvállalná (akár én is megteszem, ha igény van rá) a követekezőt:
mindenki, aki segítene szeretne, jelezné ezt a szándékát, plusz azt is, hogy neki mikor, melyik időpont lenne a legmegfelelőbb, és a pályázók ennek a listának az alapján döntenének.
Segítés alatt bármi, a bejáratőrzéstől a színdarrabban való részvételen keresztül a főszervezésig minden értendő.
Időpontjavaslatok:
az, hogy harmadikán kéne tartani valamit, az eddigiek alapján tiszta.
Ha nem ekkor tartjuk a közönségrendezvényt- (ami nagyon. de nagyon szerencsés lenne, tekintve, hogy utána is hétköznap van) akkor kell egy más időpont, lehetőleg olyan, amiből hosszú távon hagyományt lehetne teremteni.
Megoldások:
a) január 3-át követő első szombat
b) szeptemebr 22-ét követő első szombat- ez azt hiszem, a regénnyel sem ütközik
Mindensetre ha sokáig halogatjuk a dolgot, fennáll az a veszély, hogy fejetlen kapkodás lenne az egészből.
Akárki is szervezi a LEP-et, azt gondolom, hogy a hagyományt és a józan észt nemcsk össze kell, hanem össze is lehet békíteni...
Személyes felajánlás:
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Brisa
- Rabyn
- Nem elérhető
Közházban még mindig nem gondolkodunk?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
De a legnyagyobb probléma a szervezés még mindig!Silnek igaza van!
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- csudi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Es vegul. El kene erni, hogy legyen Extended Triple Session vetitesi engedely, minden helyszinen. Megpedig, legalabb 2 honappal elotte beharangozva, hogy a filmes havi magazinok is tudathassak az olvasoikkal. Azert, ha egyidoben menne Miskolc-Debrecen-Pecs-Szeged-Gyor-Zalaegerszeg-Budapest FOTR-TTT-ROTK EE szelsvasznon, az meger egy ujsagcikket a sajtonak, illetve tudositast/beharangozot az osszes radiomusor programajanlojaban.
Szponzor meg kelleni fog igy is. (Nem, nem akarok szponzort keresni.)
Viszont, szivesen megirom a szponzori anyagot, mert a tavalyiban, amivel dolgozni kezdtunk, tobb szakmai hiba is volt.
- csudi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
_Neo írta: Az idopontos topikba nem szolok bele, a helyszin:
MOM Park. Ugyes szervezessel ingyen es bermentve mienk a mozi...
Tavaly mintha Onkent ajanlkoztak volna, csak nem adtak reklamidot a szponzoroknak, ami a legutosebb kartyank volt a targyalasnal.
- Cicaful
- Nem elérhető
Gandalf írta: Esetleg a Millenáris?
A Millenáris elég drága.
Még két éve érdeklődtem meg, amikor az első LEPet szerveztük...
Bár lehet, hogy ügyes tárgyalással le lehet alkudni...
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"