Hyarnustar - Beszélgetések
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kincső (Thilanna) írta: Nem akarok végtelen hosszút írni, egy kérésem lenne: hozzátok ki belőle, hogy a sötét varázslat miatt ismerte a nyelvet
Hé, ez nem játszik! Gátolod a többiek kreativitását!
De a megmagyarázhatatlan események áradata nem torpant meg itt. Alig kezdtem bele a mondatba, elakadt a szavam. Ott, ahol a gát árnyéka volt a fejemben, emlékek jelentek meg--különös és vad foszlányok, csupa idegen élmény, melyeket--ezt tudtam jól, bármilyen kevés is maradt a kezemben saját énemből--sosem élhettem meg: nem így, nem így... Én nem így érzek. Az én életemben sosem lehetett helye ilyen gondolatoknak és tetteknek.
Eszembe jutott mindaz, amit a testetlen szellemekről valaha is hallottam. Rettegés osont végig mindazon, ami belőlem megmaradt.
Morgil és a vademberek egyaránt szinte mozdulatlanul meredtek rám. Össze kell szednem magam. Ismét szólásra nyitottam a szám, közös nyelven, fennhangon:
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A kimondott szavakra az összes harcos leeresztette az íját, a sámán pedig nemcsak meglepetéssel, de valamilyenfajta alázattal is nézett rám. Morgilra pillantottam, mert elengedte a kezem, és láttam, hogy halálsápadt. Azonban nem volt időm szólni hozzá, mert az ellenség tollruhás vezetője tisztelettel szólt, ugyanazon a nyelven amin én is, de furcsamód megértettem. Azt kérdezte, honnan ismerem az ő rendje vezetőinek nyelvét. Összeszedtem minden magabiztosságomat, és duplavagysemmit játszva fölényesen közöltem, hogy az csak énrám tartozik. Majd visszaváltottam a közös nyelvre, hogy Morgil és értse, és talán megnyugodjon kicsit...
Nem akarok végtelen hosszút írni, egy kérésem lenne: hozzátok ki belőle, hogy a sötét varázslat miatt ismerte a nyelvet
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
-Jobb ha indulunk-javasolta Morgil.
-Nem,én nem hagyom annyiban!Tudni akarom kik ők!-így ellenkeztem,miközben barátom próbált felrángatni a földről:
-Ne legyél ostoba!Megölnek minket!
-De hát téged ismernek,nem?
-Az már régen volt.Nincs esélyünk ellenük!Csak ketten vagyunk,ők meg ki tudja hányan?!
-Nem megyek.-megvetettem a lábam,és nem engedtem a húzásnak.Ekkor azonban már késő is lett volna menekülni.Körbefogtak minket,és az összes sötétbőrű ember kezéből íj szegeződött felénk.-Talán most kéne bemutatkoznod-javasoltam Morgilnak,aki igencsak rosszalló pillantással válaszolt.Egyszer csak azonban megjelent a tollruházatú sámán...közelebb lépett hozzánk,körbejárt minket,majd így szólt:
-Idegenek.Öljétek meg őket!-erre megfeszült az összes íj...
-Én meg mondtam előre,hogy ez lesz..-súgta oda Morgil,majd nyelt egy nagyot és megszorította a kezem...
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Morgil hosszasan a szemembe nézett. És cseppet sem barátian. Mintha keresett volna valamit a tekintetemben.
- Az utóbbi kérdésedre nem tudom a választ. Az előbbiről is csak sejtéseim vannak. Az engem befogadó nép többet tudhatott, de a vezetőjük megtiltotta hogy egy szót is szóljanak erről. A támadók, Lalkin népe, vagy a lalkinok népe hirtelen szörnyen erősek lettek. Nem az izmaik lettek nagyobbak, még csak a fegyvereik sem. A belsejükből áradt az a tűz amely előtt nem tudott megállni senki.
- Ilúvatar második gyermekei és a belső tűz? Itt valami nem stimmel...
Ekkor egy nyílvessző fúródott a mellettem álló fába. Morgil kirúgta a lábamat és a földre estem. Nem mondom, hogy nem fájt.
A nyílnak vérvörösre voltak festve a tollai.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
(18)Alyr Arkhon írta:
Én ugyan nem fektettem le.Serrana/Taurin írta: Ha jól veszem ki Alyr, te fekteted le aludni.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Kezdünk nagyon elOFFosodni..Alyr,légyszí folytasd a sztorit,ahogy te gondolod és végre lépjünk túl a problémán!Alyr Arkhon írta:
Serrana/Taurin írta:
Ha jól veszem ki Alyr, te fekteted le aludni. Lehet hogy aludt kb. egy napot. Más: Morgil a keletlakó? Nagyon király! (titokzatos tüncünk még titokzatosabb lett)Alyr Arkhon írta: Most komolyan, ilyen gyorsan felépült a csaj a komoly sebeiből, hogy már vágtató lóval száguldoz??
Nekem ez valahol sántít. Egy fél napja még félóránként ájuldozott...
Én ugyan nem fektettem le.
Leült az ágy szélére és magában beszélt.
S kíméli kérges lábait,
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Serrana/Taurin írta:
Ha jól veszem ki Alyr, te fekteted le aludni. Lehet hogy aludt kb. egy napot. Más: Morgil a keletlakó? Nagyon király! (titokzatos tüncünk még titokzatosabb lett)Alyr Arkhon írta: Most komolyan, ilyen gyorsan felépült a csaj a komoly sebeiből, hogy már vágtató lóval száguldoz??
Én ugyan nem fektettem le.
Leült az ágy szélére és magában beszélt.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Attól még beleirhatod, hogy leesik, attól csak menőbb lesz Csak vigyázz rá, mert ujra visszaeshet a betegségébe, és akkor megint egy hétig lábadozhat
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Idhren írta:
Alyr Arkhon írta:
Idhren írta: Rana sérelmezte (sztem jogosan), hogy folyton elájul, meg hogy milyen béna. Ezt enyhitendő irtam vagányabbra. Egyébként a vágtató lóról, nem szokás csak úgy leszédülni, az ügetés pl sokkal megterhelőbb. Szal ha már lóra tudott ulni, akkor vágtázni is tud.
Hát azér...
Az ájulás és a hetykén lóra ülés között (ugyebár Morgil se segített neki) azért szvsz vannak fokozatok...
Nem tom, mert Rana ültette lóra Én csak vágtáztattam. De ha gondolod, átirom, hogy felkötözte magát, hogy ne essen le Ez még hatásos is, elhivatottságot, konokságot jelképez
Nem kell, csak izé.
Majd minnyá folytatom és akkor jól leesik.
vagy nem.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Idhren
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Idhren írta: Rana sérelmezte (sztem jogosan), hogy folyton elájul, meg hogy milyen béna. Ezt enyhitendő irtam vagányabbra. Egyébként a vágtató lóról, nem szokás csak úgy leszédülni, az ügetés pl sokkal megterhelőbb. Szal ha már lóra tudott ulni, akkor vágtázni is tud.
Hát azér...
Az ájulás és a hetykén lóra ülés között (ugyebár Morgil se segített neki) azért szvsz vannak fokozatok...
Nem tom, mert Rana ültette lóra Én csak vágtáztattam. De ha gondolod, átirom, hogy felkötözte magát, hogy ne essen le Ez még hatásos is, elhivatottságot, konokságot jelképez
Egyébként amikor irtam, még Rana nem SZÓlt, hogy nem birja a hosszú vágtákat...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hát azér...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ranamarth (Endóriel) írta: de azóta elkezdte szedni a gyógyszert...és elvégre tünc vagy mi a szösz,szal nem fog még öt napig ájuldozni...
De ennyire azért mégse épülhet gyorsan.
gyengélkedni még illene neki 1-2 napig.
Minimum annyira hogy leszédüljön egy lóról ha az vágtat.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
Kiértünk a tisztásra. Úgy éreztem betolakodók vagyunk, valami idegen, és baljós aura lengte be a fák közt megbúvó kis teret. Valami furcsa hangulat telepedett rám.
- Kik voltak azok az emberek, Morgil? - kérdeztem Morgiltól számonkérő, hideg hangon. Eltöltött a bizonyosság, hogy most válaszolni fog. És végre megtudom, ki volt az a griff-ember, aki valamit csinált velem, amiért a többiek szinte féltek az emlékeimtől.
- Messze keletről jöttek. Éltem is közöttük, az egyik törzs befogadott, mikor egyszer bajba kerültem. Rengeteg törzsük van, kibogozhatatlan kapcsolatokkal, családi kötelékekkel. Az egyik csoport renegáttá lett, és az én "népem" ellenségévé vált, iszonyú háborút inditva el ezzel. Lalkin a sámánjuk...
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
-Bocsáss meg,hogy úgy ki..
-Elég ebből Morgil!-szakítottam félbe.Mérges voltam rá,amiért nem engedte,hogy elmém végre megvilágosodjon kicsit.-Nyergeld fel a lovad!Elmegyünk!
-Hova akarsz menni?-nézett rám kétkedően.
-Tudod jól.Ha ti nem adtok választ a kérdéseimre,úgy visszatérek a mezőre.Ott könnyebben el fognak jönni az emlékeim.
-Nem mehetünk oda vissza!Veszélyes hellyé vált.És Carnestír sem örülne ennek.
-Ugyan már!Ha sokra nem is,de arra emlékszem,hogy téged sosem tartott vissza semmitől a veszély tudata.És mióta törődsz te azzal,hogy mit mond Carnestír?!
-Nem megyek oda és kész!
-Valóban?!Nos akkor kénytelen leszek egyedül odamenni!
-De nem mehetsz egyedül!
-Rajtad áll a döntés.Engem semmivel sem tarthatsz vissza.-és már Gwaidal hátán ültem,mikor ezeket a szavakat mondtam:-Segíts nekem kérlek.Szükségem van rád.-úgy hiszem az utolsó mondatnál mindketten kicsit elpirultunk.
-Rendben,de várj,hozom az íjam.Attól tartok szükségünk lesz rá.
...kis idő múlva már a fák között vágtattunk,az otthonomat körülölelő erdőben...néha persze rövid időre meg kellett állnunk,mert nme bírtam a hosszútávú vágtákat,de hála szélsebes lovainknak,hamar a tisztás közelébe értünk...
S kíméli kérges lábait,
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- Ez így nem mehet tovább, - mondtam magamban - nem elég hogy nem emlékszem arra amire nem kéne, se arra amire illene, még a saját barátaim is furán viselkednek... - fennhangon barátomnak hívtam Morgilt. Még magam előtt se ismerném be? - És persze itt van ez a Lalkin. Csak gondolkodjunk...
Ott ültem, és néztem a falat, amely roppant unalmas látványt nyújtott, de éppen ezért könnyebbnek tűnt felidézni a történteket. Emberek, a festett szemű a kardjával, és... és félelem. Olyan félelem ami valahogy mintha kívülről jött volna. Volt ott még valaki. Vagy még valami...
Meg kellene kérdezni Morgilt.
Felpattantam aztán visszarogytam.
- Sebesült és gyenge vagy, te hülye, mit ugrálsz?! Ráadásul magadban beszélsz... Csodálatos...
Mélyeket lélegeztem. Csillapodott a fájdalom. És beugrott. A gondolat mondhatni besétált a fejembe:
Morgil és Carnestír azért hallgat, mert találkoztam valamivel, ami maradandó hatást tett rám! Az a sötét varázs ami a fejemet érte... és a kapcsolat Telarassal...
Megmarkoltam Ninniamirt.
Lehet, hogy csak képzelődöm.
Lehet...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Meg aztán - szerintem - ez nem is annyira tábortali-típus. :look:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Gandalf
- Nem elérhető
Meghirdetem a "Menjünk Csapatpólóban és Csapatcuccokkban az Őszi Talira" Mozgalmat!
Mindenki, aki jön Tatára, hozza a pólót, SZÓ-kendőjét, zöld karkötőjét magával, hogy ott azt hordhassuk!
(Én csak vasárnap leszek ott, de viszem a csapatcuccomat.)
Csatlakozzatok Mozgalmunkhoz minél többen!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
köszike:)
[size=9:3ob5qkr2]ui.:Végre Panni!!!Hurrá))))[/size]
S kíméli kérges lábait,
- Panni
- Nem elérhető
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
-Mit írsz?-majdnem kiborítottam a tintát ijedtemben.
-Morgil!Kishíján szívrohamot kaptam.
-Ne haragudj.Mit írsz?
-Feljegyzetelem mindazt,amit Telaras eltűnéséről tudok.
-Nocsak!Eszedbejutott valami?
-Igen.Még mielőtt ismét elájultam...úgy láttam az akkori eseményeket,mintha ismét átéltem volna őket...láttam egy vörös tollú nyílvesszőt...meg sötét bőrű embereket...és egy...egy..
-Egy mit?-Morgil arca szokatlanul sápadt volt.Sápadt és ijedt.
-Egy embert...aki tollakból készült ruhát viselt...mintha egy hatalmas sólyom lett volna..de a szeme..a szeme egész biztos emberi szempár volt,bár az arcát nem láttam,ugyanis egy csőrös maszkot viselt,de a maszkra ráomlott ében vörös haja.Egy tündének sincs ilyen színű haja..
-Lalkin...-szólalt meg váratlanul Morgil.
-Mit mondtál?Te ismered?-de egyszer csak Morgil elkezdett hátrálni és arca már fal fehér volt...-Mi a baj?Morgil!
S kíméli kérges lábait,
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Végül feladtam. Üres tekintettel néztem az ágyamat, de csak Morgil arcát láttam magam előtt. "Morgil--a kihúnyt fényű csillag."
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Idhren
- Nem elérhető
- Már miért sodortál volna bajba? Én nem tartozom Carnestírnek semmivel, nincs dolgunk egymással.
- De mire gondolhatott, mire nem lenne jó emlékeznem?
Morgil nem válaszolt, csak nézett ki az ablakon, végtelenül szomorúan. Odaléptem mellé, kiváncsian arra, hogy mit láthat. Az ablakon kitekintve semmi izgalmasat nem láttam, így együtt bámultuk merően az udvarunkon lévő öreg tölgyet, és az egyik alsó ágára erősített viharvert hintát. Ahogy néztem a szélben himbálódzó kötelet, lassan megváltozott a kép... Telaras ült a hintán, és gúnyverset kiabált, természetesen nekem. Kicsi volt még, tán öt éves, és én nagyon dühös voltam rá. Aztán emlékeim folyama ugrott egyet, és az öcsém immár felnőtt fejjel kedvenc csődöre nyergében komisz mosollyal ugyanazt a versikét szavalta. Én kancám, Gwaidal nyakához simulva hallgattam, és még nem döntöttem el, hogy mérges legyek-e érte, vagy vele nevessek. Majd felkacagtam, és együtt éneleltünk. Egy tisztáson voltunk, időbe telt mire rájöttem, hogy ugyanazon a tisztáson, amelyen magatehetetlenül feküdtem ki tudja meddig. Hirtelen egy vörös tollú nyílvessző fúródott Telaras vállába, és olajbarna bőrű emberek özönlöttek elő a fák közül, némelyiken olyasfajta fehér ing, mint Morgilé. Kardomhoz kaptam, de valami a fejemhez vágódott, és én leestem a lóról. Egy arc hajolt fölém, ferde állású szeme körülhúzva, amitől az kétszer akkorának látszott. Baljóslatúan meglendítette a kezében lévő rövid, hajlított kardot, de Gwaidal felöklelte, így nem tudott megölni. Épp feltápászkodtam volna, mikor egy furcsa, tollakba öltözött lény állt elém. Lovam orrához érintve a kezét lecsendesítette a csatához készülő állatot, és csak nézett rám merően. Először madárnak hittem, amolyan óriási, karmos bestiának, amit Morgil hajgyűrűjén láttam, de mikor a szemembe mélyesztette szemét, láttam, hogy ember. Aztán elsötétült a világ, és homályosuló tudattal, tehetetlenül néztem végig, hogy Telarast elhurcolják. Az utolsó, amire emlékszem a nedves föld szaga volt....
Idren drága! A vers nagyon jó lett... Csak nem tudom, h egy griffel csatázó tünc mellé illik-e... Bááááár.... Lehet, h végső harcára készül??????
Ne izgulj, megvan a koncepcióm, remélem sikerül beleszőnöm a történetbe...
A griff máris készen áll... Csak nem a furcsa emberek totemállata?
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.