A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #101418 Írta: celebril
celebril válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
én is megnéztem a filmet, de szerintem nincs semmi baja annak a "nem inték óva őket"-nek.És miért nem illik 'oda ahol van'?Szerintem nem is lényeges, hogy nagyon magyaros legyen! 8O
a filmes bakikhoz meg annyit fűznék, hogy minden film tele van kis bakikkal, de ha jó a film ezek mit sem számítanak
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101228 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ulmo írta: Kirith Ungol. Tolkien eredetileg sehol nem használta a C betűt.

A TTT-ben talán azért maradt Vasudvard OrthanK :) helyett, hogy ne görgessenek tovább egy idegesítő hibát. Én a FotR bővített változatában VÉGIG kijavíttattam volna a szinkronhibákat.

Köszi! Most már nem halok meg hülyén... Én is Kirithre gondoltam, bár a szirith jobban hangzik... remélem a szinkronban nem cirith lesz! :nono:

Ja, igen bővített változat... volt abban néhány hiba... Tirisz, morgoroszi bálrog és társai...

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101226 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Kirith Ungol. Tolkien eredetileg sehol nem használta a C betűt.

A TTT-ben talán azért maradt Vasudvard OrthanK :) helyett, hogy ne görgessenek tovább egy idegesítő hibát. Én a FotR bővített változatában VÉGIG kijavíttattam volna a szinkronhibákat.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101224 Írta: Sesy

Ulmo írta: Sesy: a FotR angol eredetijében általában Isengard neve hangzik el, de a magyarban valamiért folyton OrthanC :rmad2: lett belőle. A második részre javult a helyzet.

Igenigen, tudom. Csak, ha már az eslőben OrthanC volt, akkor miért nem lehetett a TTT-ben is az? Csak kijavítva, Orthenkre?

Ja, tényleg, ha már így témánál vagyunk: Cirith Ungol az kirith, vagy szirith?

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101223 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sesy: a FotR angol eredetijében általában Isengard neve hangzik el, de a magyarban valamiért folyton OrthanC :rmad2: lett belőle. A második részre javult a helyzet.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101216 Írta: Sesy
Ez olyan, minthogy most folyton Vasudvardot mondtak, míg a FotR-ban mindig OrthanC volt... így, aki nem olvasta, eléggé összezavarodhatott...

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101213 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Az a baj a nyelvezettel, hogy:
1. Sokszor nem régies, hanem régieskedő. Nagyon mesterkélt, nem pedig igazi régi magyar stílus. Szerencsére, ez nem mindenhol igaz, sok helyen nagyon eltalálták, pont a lényegesebb részeknél, de azért elég felszínesnek éreztem.. a magyart, természetesen, az eredetit nem ismerem.
2. Elüt, méghozzá igen erősen a korábbi nyelvezettől. Miért beszélnének a szereplők hirtelen másként?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101114 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Alyr Arkhon írta: Hmmm...
Tegnap megint megnéztem a filmet, és szemet (fület) szúrt Éowyn egyik régiesnek látszani akaró mondata: "Nem inték óva oket"

Szerintem ezt a kifejezést ebben a formában nemigen használja a magyar nyelv...

Szerintem nincsen ezzel olyan nagy baj. Régebben használhatta a magyar nyelv :roll: :) Bár a mai fülnek tényleg furcsának tűnhet...De lehet hogy tévedek s egy magyar szakos tanár szívinfarktust kapna... :? :o

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #101100 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Én a hibákhoz csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a legtöbbet meg lehet magyarázni valahogy. Példának itt vannak az előző hozzászólások. :wink: Jelképek... Ilyenkor ezeket is figyelembe lehet venni. :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100949 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Barazkibil:
Az irányokba azért kötöttem bele mert egyértelmű hülyeségek. Az tény hogy dimbek dombok vannak és nyilván fordítási hiba de észak kelet az nagyon erős lenne. És lehet hogy Éomerék nem északról jöttek de mindenesetre amikor otthagyták Aragornékat akkor ugyanarra mentek tovább mint amerről jöttek ami azt jelentené hogy délről jöttek,az meg sehogysem jó.
Szerintem pedig Szilszakállnak nagyobb a tekintélye minthogy ne higyjen neki a többi ent abban hogy hobbitok-e vagy sem. Bár ettől méh meg lehet vitatni az igaz.
Frodó és a nazgul....lehet hogy ennyire elkábult.
Igen az Anduin mérete végülis tényleg lehet kisebb is mint ahogy leguánember barátunk is mondta. Csak egy kicsit termetesebb folyónak képzeltem, bár eztnyilván nem mindenki ugyanúgy képzelte szóval ez csak a magam hülye problémája

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100853 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Barazkibil, Ghargoqurk: Az Anduin azért is lehet keskenyebb, mivel ráépült a város, Osgiliath nem az ártérbe nyúlik, hanem mesterséges partja van, kőfalak végig. Legolas az orkok helyzetéről: Ez tuti eredetileg is figyelmetlenség, a lényeg az, hogy a horda Orthancba tart, tök lényegtelen, hogy megkerülnek egy dombot. Annak bizony északnyugatnak kellett volna lennie.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100850 Írta: Leguanember
Persze tiszteletben tartom, akinek bejön, s tudom, hogy nem fogják kicserélni, csak kíváncsi lennék a helyettesítésére.

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100849 Írta: Leguanember
Az ominózus "nem inték..." mondat kétséget kizáróan régies, és illik a környezethez, de nem a szövegkörnyezethez. Az addigi stílustól nagyon elüt, első hallásra szinte érthetetlen. Nem simul bele a párbeszédbe. Angolul "They had no warning.", azaz nem figyelmeztették őket. Nagyon fáin, hogy a "no wa..."és az "óva" ugyanaz a kiejtést->szájmozgást tekintve, de úgy vélem, itt kibírta volna a közönség az eltérést. Javaslatok? A figyelmeztettel sajnos már 8 szótag, az eredeti meg csak 5. Talán a bővítettben megengedik, ha lenne ötletünk rá :?

Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100824 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Korábban szerepelt az, hogy Legolas hátranéz, hogy vörösen kell a nap, vért ontottak az éjjel. Na, ezzel kapcsolatban jutott eszembe-nagy sokára-, hogy az egyiptomiak szerint naplementekor a kiömlő vértől vörös az ég alja, mikor Apopis megtámadja Rat. Ugyan ez Észah asztala, de nagyon érdekes volt a Szépművészetiben hallottam, vagy hol is van az egyiptomi tárlat…

A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100823 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Pár kommentár Ghargoqurk hozzászólásához.

Ghargoqurk írta: Hát egy párszor már láttam a TTT-t és anélkül hogy a hibákra koncentráltam volna az alábbiakat találtam:

- Mikor Emyn Muil nyugati részhez Rohan határához érnek Aragornék Legolas azt mondja orkok észak-keleten. Hát ez érdekes lenne mivel észak-kelet félig mögöttük van.

Az angol eredetiben Legolas azt mondja, hogy az orkok északkeletnek fordultak, nem azt, hogy tőlük arra vannak. Fordítási hiba. Amúgy ha megnézel egy térképet, láthatod, hogy Aragornéknak (és az orkoknak) nem pont nyugatra kellet menniük a Raurostól, hanem inkább nyugat-északnyugatra, a szövegből meg még az is kiderül, hogy a terep nem mindenhol volt sík, ezért lehet, hogy kerülgetniük kellett mindenféle dombot-hegyet.

- Aragornékat körülveszik Éomerek. A beszélgetés után Éomer azt mondja irány észak....hmm onnan jöttek.

Nem vagyok biztos benne, hogy pont északról jöttek. A találkozáskor Aragornék a csatatérből lehet, hogy inkább keletre-délkeletre vannak.

-Szilszakáll azt mondja majd a fehér mágus eldönti orkok vagytok-e. Akkor viszont az ent tanácsban ezt miért kell megint megbeszélni hogy nem orkok?

Azért, mert a többi ent nem volt ott, amikor Gandalf beszélt Fangornnal.

Osgiliathban miért nem érez Frodó semmit a régi sebéből amikor a nazgullal néz farkasszemet pedig a holtlápon szenvedett tőle mikor jött a nazgul

Lehet, hogy azért, mert a Gyűrű arra a pár percre teljesen hatalmába kerítette Frodót, annyira, mintha hipnózis alatt lenne.

-Nem tudom én se hogy mi van Osgiliathban ki hol merre miért de az biztos hogy Faramirék a Gondori oldalon vannak mivel a folyó jobbra folyik. De hogy miért kisebb az Anduin Osgiliathban mint az Argonathnál azt már végképp nem tudom

Érdekes felvetés a folyó iránya. Az angol szövegből szintén egyértelműen kiderül, hogy az orkok a keleti parton vannak. Szerintem bizonyítottnak vehetjük, hogy mire a Nazgúl megérkezik, Faramirék már átkeltek a nyugati partra. Amúgy meg lehet, hogy azért keskenyebb a folyó, mert mélyebb a medre és/vagy gyorsabb a folyása.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100765 Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Régies szöveg tök jó, illik a környezethez.
Külön Gollam-topic hiányában ide írom ezt a "kedves" mondatot a Cinemából : (Nem bizti, hogy teljesen szószerint így van) "Gollam pont úgy néz ki, mint Steve Buscemi ágyékkötőben." 8O
:gollum2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100764 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Épp akartam mondani a "nem inték óva őket"-et, de Alyr megelőzött... Ráadásul semmi de semmi értelme nincs ott annak a mondatnak, (vagy én vagyok h***e :roll: ). :?

Layla Nénime írta: a 2.-ot meg letöltheted a netrol!Szinkronizáltan is meg eredetileg is lelehet!Letöltöm neked ha kell!

Meg tudnád mondani, honnan? Anyukám le tudná tölteni a munkahelyén... :roll: Szméagol mondott egy helyet, de az nekünk túl bonyolult volt... :oops: :roll: :?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100748 Írta: Sesy
Nekem is tetszett a régies szöveg, de talán szebben is lehetett volna mondani...(ugy értem, kiejtésileg)

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100745 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen, nekem az egész szinkron nagyon teszik, mert olyan régies, színpadias! [size=9:1gh0zex4](Másoknak pont ez nem tetszik benne, dehát ez van... :roll: ) [/size]
Főleg a tündék szövegeit fordították nagyon szépen szvsz!

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100743 Írta: Swen
Swen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Alyr Arkhon\n

Hmmm...
Tegnap megint megnéztem a filmet, és szemet (fület) szúrt Éowyn egyik régiesnek látszani akaró mondata: "Nem inték óva oket"

Szerintem ezt a kifejezést ebben a formában nemigen használja a magyar nyelv...[/quote

nekem nagyon tetszik ez a mondat....pont azért jó mert oly régies

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100742 Írta: Ivó
Ivó válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem csak a könyv van meg :bawling:

Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:

Ivó
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100727 Írta: Sesy

Prisca írta:

Sesy Olórea írta: Jó, lehet hogy Gandalfon csizma van (ami megszólalásig egy edzőcipőre emlékeztet :) , de Frodón kétszer is volt cipő az első részben. De igaz, ez TTT-s topic... :oops: :roll:

Grímának a szeméhez meg: de előtte egyszínű! Amíg Gimli le nem löki a földre, addig kék mindkét szeme, csak akkor kiesik a kontaktlencse.

De amúgy engem nem érdekelnek a bakik, csak némelyik szembetűnő, és nem tudok nem odafigyelni rá... :?

Őszintén szólva a FOTR-ben nem is figyeltem Frodó cipőit... úgyhogy arról nem tudok semmit. De ami, Gríma kontaktlencséit illeti, az úgy van ahogy leírtam. Hiteles forrás, Brad Dourif nyilatkozata...

Akkor viszont azt nem értem, hogy előtte miért kék mindkét szeme... :)

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100718 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Na most jól megjegyzem ezeket és megpróbálom megfigyelni holnap. :wink:
A múlt héten is megpróbáltam, de nem ment... Talán a megfigyelő képességemmel van a gond? :oops:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100691 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Öszintén szólva, én semmilyen hibát nem vettem észre a TTT-ben, nem tudtam ilyesmire figyelni. Találtak benne már vagy 130-at, de ez szerintem csak azt mutatja, hogy mennyien megnézik, meg hogy ennyire érdekli öket, ha képesek az egészet kikockázni (bár szerintem ez teljesen felesleges). Gandalf edzöcipöje pedig a rendes lábbeli! Nézzétek meg a januári Cinema címlapját. Úgy látszik, Lórienben már nagyon fejlettek a suszterek! :)

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100639 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Jó, lehet hogy Gandalfon csizma van (ami megszólalásig egy edzőcipőre emlékeztet :) , de Frodón kétszer is volt cipő az első részben. De igaz, ez TTT-s topic... :oops: :roll:

Grímának a szeméhez meg: de előtte egyszínű! Amíg Gimli le nem löki a földre, addig kék mindkét szeme, csak akkor kiesik a kontaktlencse.

De amúgy engem nem érdekelnek a bakik, csak némelyik szembetűnő, és nem tudok nem odafigyelni rá... :?

Őszintén szólva a FOTR-ben nem is figyeltem Frodó cipőit... úgyhogy arról nem tudok semmit. De ami, Gríma kontaktlencséit illeti, az úgy van ahogy leírtam. Hiteles forrás, Brad Dourif nyilatkozata...

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100638 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Lili írta:

zsoffija írta: De:még mindig lelkemre nehezül a kétely: ki is Gríma magyar nyelvezetű szinkronembere...

Ha minden igaz Kőszegi Ákos szinkronizálta Grímát... :roll:

Igen, ő volt az, direkt meg is kérdeztem a mozinet.hu szinkronos fórumán.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100634 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hmmm...

Szerintem ezt a kifejezést ebben a formában nemigen használja a magyar nyelv...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100627 Írta: Ivó
Leyla Nénime: Kösz nem kell,megy a töltés............ :wink:
Az 1-et akkor megveszem a boltokban,a 2-őt megmondanád,hogy hol lehet letölteni? Magyar oldal?

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100617 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ivó:láttam hogy már máshol is kérdezted hogy hol lehet megszerezni a Gy.U.-t filmben?Melyik részére gondolsz?Az 1.-et még lehet kapni a boltokban,a 2.-ot meg letöltheted a netrol!Szinkronizáltan is meg eredetileg is lelehet!Letöltöm neked ha kell! 8)

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #100607 Írta: Ivó
Szméagol:Neked megvan a Gy.U. filmben????? :wink: Nekem még nincs! :!: :twisted: De megszeretném venni,vagy legalább megnézni a mozikban! :cry: :lol:

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.806 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére