A 2. rész - A Két Torony
- Ragoran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Alhana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
- Ragoran
- Nem elérhető
amanibhavam írta:
hódica írta: Másodszorra nekem is jobban tetszett(már szinte ki is békültem Faramirral, de Haldírt még mindig siratom ).
Én egy hibát vettem észre a szinkronban
Gandalf a szinkr.-ban azt mondja, hogy a balrog porrá zúzta a hegyet, míg az eredeti angol szövegben az van, hogy porrá zúzta magát... 8O ...zért ez nem mind1.
A másik gondom Aragorn lovával van...hogy kerül oda Brego, mikor Éomertől Arodot kapta : 8O
Brego Théodred lova, akit Aragorn szabadon engedett Edorasból, csak ez kimaradt a film moziváltozatából
Ezen én is fennakadtam,de aztán a Film végére már +is feledkeztem róla...
- amanibhavam
- Nem elérhető
hódica írta: Másodszorra nekem is jobban tetszett(már szinte ki is békültem Faramirral, de Haldírt még mindig siratom ).
Gandalf a szinkr.-ban azt mondja, hogy a balrog porrá zúzta a hegyet, míg az eredeti angol szövegben az van, hogy porrá zúzta magát... 8O ...zért ez nem mind1.
A másik gondom Aragorn lovával van...hogy kerül oda Brego, mikor Éomertől Arodot kapta : 8O
Brego Théodred lova, akit Aragorn szabadon engedett Edorasból, csak ez kimaradt a film moziváltozatából
love is the shadow that ripens the wine
- elwing
- Nem elérhető
mint az első rész!Nagy baklövések alig vannak benne,kivéve Faramir
bemocskolását.
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- szanee
- Nem elérhető
Nem egészen ide kapcsolódik, de valaki meg tudja nekem mondani, hogy hol lehet TTT-s posztert kapni? Nem A/4-es lapnyit, hanem mondjuk kb. moziposzter nagyságút. És ha van ilyen valahol, az mennyibe kerül?
- Szilmaril
- Nem elérhető
Rég valaha rég nekem is szólt. Rég valaha rég sok éve volt. /Peter Pan/
- Rabyn
- Nem elérhető
Csak egy két hibát szeretnék megemlíteni..
Szal: Amikor Gandalf a lován áll és jönnek mögötte Éomerék Gandalf lován van nyereg........-(((
És a Rohani gyererkek között több Hobbit csemete is megbújik..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Áfonya
- Nem elérhető
Lominas írta: Különben ma láttam másodszor a filmet, és sokkal jobbna tetszett! Sőt, szerintem veri az első részt. Annak ellenére, hogy a történetet több helyen átírták, a hangulatát jobban visszaadja!
Egyetértek Lominas, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg még1x, egy kicsit más szemmel, és nem szőrszálhasogatva. Komplett más élmény.
Én főleg azon tudtam lemérni, hogy apukámmal mentem most, aki látta a FOTR-t, de nem olvasta a könyvet. Le volt nyűgözve. Elsősorban a látványvilág miatt, persze, de azt mondta, hogy szerinte egy gyönyörű hangulatú és szép gondolatokat megfogalmazó film. Szóval abszolút lejött neki a lényeg.
-> Faramirt nem tartotta gonocnak.
-> viszont sokallta az enteket 8O (Mondom, miii???)
-> és a Helm-szurdok nagyon bejött neki.
Szóval mindenki máshogy fogja fel a dolgokat, pont ez a szép egy filmben és egy könyvben. Legyen értelmezési lehetőség. Lehessen rajta agyalni. Még nem láttunk mindent. Teljes értelemet a dolog csak a ROTK után fog nyerni.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ez már szerintem egy kicsit kezd elmenni szőrözés irányába, DE: miért ne ugyanott jöttek volna ki az erdőből, ahol bementek?? Nyilvánvaló, hogy ott jöttek ki, ahol a lovaikat hagyták!
És azt a hmmmmm-t meg nem igazán értem.
Különben ma láttam másodszor a filmet, és sokkal jobbna tetszett! Sőt, szerintem veri az első részt. Annak ellenére, hogy a történetet több helyen átírták, a hangulatát jobban visszaadja!
Svindler!
Bocs, ne haragudj, félreértettelek. Hát igen... ez tényleg kényes pont filmben. Ezért kel elolvasni a könyvet
- Ulmo
- Nem elérhető
Vewilyaiel írta: Nemtom ki látta a feliratos versiont, de ki vagyok akadva a feliraton! Aki azt csinálta nem is olvasta a könyvet! Meg olyan bakik vannak, hogy pl. Gandalf azt mondja a Balrognak: "Anor lánya"... :shake:
Gandalf azt mondja "Udun lánya" 8O És talán azért lett ez a hülyeség, mert valaki baromi rondán írta le a film szövegét
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Vewy
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
olyan messze van még augusztus.... :bawling: :bawling:
- amanibhavam
- Nem elérhető
hódica írta: Ezek közül jópár db. benne volt a trailerekben is Mondjuk nem értem miért kell olyan jelenetekel "hirdetni" egy filmet, amik aztán benne sincsenek... 8O
azért, mert a trailerek még a végső vágás előtt elkészülnek általában
- Elrond
- Nem elérhető
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- hódica
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Brego nem az a ló, akit a dúnadánok és Elrond fiai hoznak Aragornnak? 8Oamanibhavam írta: az nem ugyanaz a ló, hanem Théodred lova, Brego, akit Aragorn kiengedett Théoden istállóiból, csak ez kivágatott a filmből (dvd??)
- amanibhavam
- Nem elérhető
Rabyn írta: quote]
megint csak kimaradt jelenet: Faramir kifogja az Anduinból Boromir kürtjét
lista a kimaradt jelenetekről a theonering.neten
Nem tudnál öket beirn ide?[/quote]
neked ugyanannyi megkeresni, mint nekem:-))
de tessék:
Arwen running up to Elrond's veranda in Rivendell in fear, saying 'You have the gift of foresight...'
Gandalf the White telling Aragorn at night before Helm's Deep that Sauron 'fears what you may become'
Faramir discovering Boromir's horn cloven in two as it washes ashore
Arwen walking up towards the shards of Narsil while wearing a cloak similar to the one which she wears while leaving Rivendell
Further shots of Merry and Pippin being guarded by the Uruk-hai at night
Further shots of Eowyn standing outside the Golden Hall of Edoras
Elrond stating the alliance of Elves and Men 'is over'
Sam making greater use of the Elven rope given to him by Galadriel while travelling to Mordor with Frodo
Further shots of Arwen and Aragorn together in the past
The storyline of Arwen taking part in Helm's Deep, including shots of the Rivendell Elves arriving at Lothlorien and Arwen sleeping under falling leaves, was completely scrapped
Further shots of Eomer's travels in the hunt of orcs or after being banished from Rohan
Bilbo discussing the departure of Rivendell with Elrond and Arwen
Saruman claiming he will soon become 'more powerful than the Lord of the Rings himself'
Several scenes involving the two hobbits and Treebeard, including Merry and Pippin drinking the Ent Draught
A beautiful soliloquy from Faramir post-battle with the Haradrim, where he asks rethorically 'I wonder what his name was, where his home is, his family. Was he really evil at heart, or did the Dark Lord deceive him, as he has deceived so many others? What lies or threats led him on the long march from his home?'
updated additions:
More scuffling amongst the Uruk-hai and Orcs whilst in possession of the Hobbits
Faramir showing Frodo and Sam a way out of Osgiliath through the sewers
Saruman's speech that begins 'So Gandalf Greyhame thinks...'
Ents participating in the battle of Helm's Deep
Flashbacks to Boromir, Faramir and Denethor together
Further footage of Frodo's scuffle with Sam
The Uruk-hai invasion of the caves in Helm's Deep
Eomer pulling Theodred out of some mud post-battle
Aragorn releasing Theodred's horse Brego, the horse that would save him later, from it's stable
A flashback to Boromir's death in FotR
A council of Elves debating whether or not an alliance with Men is feasible
Legolas scolding the stupidity of the Elves not to assist the race of Men with their fight against Sauron
Eowyn about to slay an Orc in the caves - may appear in RotK
Gimli smoking a pipe while resting on a dead orc - may appear in RotK
updated additions:
Further shots of Gollum travelling to Mordor with the hobbits, including him ordering not to stop on a certain road and extensions to the cooked rabbit scene
Flashback to Smeagol killing Deagol over the One Ring while fishing on the River Anduin - will appear in RotK
Merry and Pippin discussing what will happen to them when the Uruk-hai find out they don't bear the One Ring
Sam discussing the changes occuring to Frodo with Gollum while the Ringbearer is asleep
Gimli exploring the beautiful caves under Helm's Deep with Legolas
The Orcs of Mordor joining the band of Uruk-hai
Aragorn conversing with someone at night while lying down in a Rohan camp
- nenya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Hááát, Aragorn a lovat Arodnak szólítja, márpedig akkor ez mégis ugyanaz... (ez azért szép különösen, mert a könyvben Arodot Legolas kapta, Aragorn pedig Hasufelt...)
Ery, thx!
"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
- Hunnai
- Nem elérhető
amanibhavam írta: az nem ugyanaz a ló, hanem Théodred lova, Brego, akit Aragorn kiengedett Théoden istállóiból, csak ez kivágatott a filmből (dvd??)
Aha, most már értem, mi/ki az a Brego! Csak csodálkoztam, mert az ő lova Hasufel
(igazából itt tűnt fel, nem a filmben: www.elvish.org/gwaith/movie_elvish.htm#start )
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- hódica
- Nem elérhető
www.kojiroabe.com/rotk/rotk03.html
- hódica
- Nem elérhető
Anna írta: Én csak azt szeretném tudni, hogy Pippin mégis honnan tudja, hogy Szarumán elpusztítja Fangorn fáit? No és persze azt, hogy az első rész idétlen kis bolondjából hogy lett hirtelen ekkora zseni? :eek4:
Szerintem Pippin az első részben sem volt olyan buta...csak éppen semmi olyan nagy esemény nem történt, amit komolyabban kellett volna vennie, illetve nem volt min törnie a fejét. Meg a TTT-ben sem okosabb, csak éppen megkomolyodott...
- Rabyn
- Nem elérhető
lista a kimaradt jelenetekről a theonering.neten[/quote]
Nem tudnál öket beirn ide?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- amanibhavam
- Nem elérhető
Svindler írta: Szerintem par dolgoban eleg kovetkezetlen a film:
- Honnan tudja Faramir, hogy Boromir meghalt?
- Hogy kerulnek Sauron orkjai a Fangorn melle a Pippineket hurcolo csapatba, mikor egesz addig csak uruk-hai-okat lathattunk koztuk. Es egyaltalan mit keresnek ott?
- Faramirek Mordor iranyabol erkeznek Osgiliathba. Kozben a varos ostromoljak a tulpartrol, vagyis Minas Tirith felol! Szoval a Gondoriak a mordori oldalon vannak, az orkok meg a gondori oldalon...
lista a kimaradt jelenetekről a theonering.neten
- amanibhavam
- Nem elérhető
Kincses írta: Üdv mindenkinek!
- Miután Aragorn kivergődik a folyóból a partra, hogyan kerül oda a ló. Honnan tudja, hogy hol keresse, ha nem régen lett a gazdája (kapta).
- Éomert Grima száműzi Rohanból, akkor mit keres egy hadsereg élén orkokra vadászva a pusztán?
- Faramir sem lett valami kedves (úgyanolyan, mint a testvére először).
- Frodo oda akarja adni a gyűrűt egy nazgúlnek.
az nem ugyanaz a ló, hanem Théodred lova, Brego, akit Aragorn kiengedett Théoden istállóiból, csak ez kivágatott a filmből (dvd??)
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Adelard
- Nem elérhető
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Sesy
- Nem elérhető
En olvastam a konyvet , de vannak akik nem
Akkor úgy látszik a filmet a könyvet olvasóknak szánták
De amúgy, aki nem olvasta a könyvet, az szerintem nem fog leállni azon gondolkodni, hogy hogy kerültek oda másfajta orkok is, és, hogy Faramir honnan tudja, hogy meghalt a bátyja. (Bár lehet, hogy csak lebecsülöm az embereket:)
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~