A 2. rész - A Két Torony
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lominas írta: Faramir onnan tudja, ahonnan a könyvben is tudja .
En olvastam a konyvet , de vannak akik nem. Viszont mindenki azzal vedi a filmet, hogy ez film, a konyvtol fuggetlenul kell tekinteni.
A filmben ez nem derul ki, ergo kovetkezetlenseg, es zavaro...
- Thalionhirion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
Corvin mozi pénztáránál:
(idősebb hölgy):-Tessék mondani, van még hely szombaton a Gyűrűkre(sic!)?
(pénztáros):-Igen, van.
H:-Mikor, délután 3-kor? Vagy van előbb is?
P:-Van előbb is.
H:-Mikor? 10-kor?
P:-Itt vannak kiírva, hogy mikor játsszuk a filmet.
H:-Jaj, a szemüvegem otthon hagytam.
P:-Játsszuk egész nap, szinte óránként.
H:-És melyikre van jegy? a 10 órásra vagy a 3 órásra?
P:-Mindegyikre van.
H:-Akkor legyen inkább a 3 órás.
- Thalionhirion
- Nem elérhető
Miért ne lehetnének lovak benn valamilyen istállóban a kürtvári ostromnál'
1. Szerintem nem ugyanott jöttek ki az erdőből, mint ahol bementek
2. hmmm...
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Faramir onnan tudja, ahonnan a könyvben is tudja .
Boromir teste csodálatos módon épen maradt, mikor lezuhant a Rauroson és látták az Anduinban ha jól emléxem...
másrészt a kürtjét hallani lehetett Minas Tirith-ben, mikor meghalt.
A Pippinéket hurcoló csapatba úgy kerülnek orkok, ahogy a könyvben is
Thalionhirion!
Azok a lovak Aragornékkal voltak, csak elég intelligensek ahhoz, hogy megvárják őket az erdő szélén.
Miért ne lehetnének lovak benn valamilyen istállóban a kürtvári ostromnál?
Szerintem Arwen úgy fog a Rotk-ba kerülni, hogy út közben összeszedi a kószákat és velük megy el délre... bár ne lenne igazam :crap:
- Narië
- Nem elérhető
Azt mondják,a rohír lovak néha okosabbak mint az emberek...És asszem kb.1 hete kapta,ha jól számolom...Kincses írta: - Miután Aragorn kivergo´´dik a folyóból a partra, hogyan kerül oda a ló. Honnan tudja, hogy hol keresse, ha nem régen lett a gazdája (kapta).
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De még mennyire nem!! ha megnézed, fel akarja húzni az ujjára. aki hülye...Ery írta: Frodó nem akarja odaadni a gyűrűt a nazgúlnak
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Narië
- Nem elérhető
Éomert a hozzá hű harcosokkal együtt száműzik,akik persze nem mennek el,hanem irtják az orkokat.Kincses írta: Üdv mindenkinek!
- Éomert Grima számu´´zi Rohanból, akkor mit keres egy hadsereg élén orkokra vadászva a pusztán?
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- Honnan tudja Faramir, hogy Boromir meghalt?
- Hogy kerulnek Sauron orkjai a Fangorn melle a Pippineket hurcolo csapatba, mikor egesz addig csak uruk-hai-okat lathattunk koztuk. Es egyaltalan mit keresnek ott?
- Faramirek Mordor iranyabol erkeznek Osgiliathba. Kozben a varos ostromoljak a tulpartrol, vagyis Minas Tirith felol! Szoval a Gondoriak a mordori oldalon vannak, az orkok meg a gondori oldalon...
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Kincses
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Miután Aragorn kivergődik a folyóból a partra, hogyan kerül oda a ló. Honnan tudja, hogy hol keresse, ha nem régen lett a gazdája (kapta).
- Éomert Grima száműzi Rohanból, akkor mit keres egy hadsereg élén orkokra vadászva a pusztán?
- Faramir sem lett valami kedves (úgyanolyan, mint a testvére először).
- Frodo oda akarja adni a gyűrűt egy nazgúlnek.
Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk
- Thalionhirion
- Nem elérhető
-A 'farkaslovasok' támadása előtt Legolas bőszen nyilaz a dombtetőn, majd jönnek a lovasok, köztük Gimli is egy lóval, amire Legolas felrepül, Gimli mögé. Majd kb. 20 másodperccel később Gimli leesik a lóról, Legolas mögül.
-Mikor a három bajtárs találkozik Éomerékkel, az feltehetően az urukok megtámadásának másnapján történt (nem túl messze a helyszíntől, odalátszik a -még füstölgő- máglya. Bemennek a Fangornba, a film sugalmazása szerint nem túl messzire, mikor találkoznak Minthrandirral, aki azt mondja nekik, hogy két napja találkozott ott Szilszakáll a hobbitokkal. Majd, miután kisietnek az erdőből és Gandalf hívja Keselyüstököt, a két rohani ló már ott áll felszerszámozva. Honnan kerültek elő : Hol voltak addig :
-A Kürtvárban közvetlenül a kilovaglás előtt tart egy kis párbeszédet Aragorn és Théoden, majd az ajtó betörésének pillanatában már mindenki lovon ül, vágtára készen
- Rabyn
- Nem elérhető
Anna írta: Én csak azt szeretném tudni, hogy Pippin mégis honnan tudja, hogy Szarumán elpusztítja Fangorn fáit? No és persze azt, hogy az első rész idétlen kis bolondjából hogy lett hirtelen ekkora zseni? :eek4:
Pippin mindig is zseni volt-))
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- zsaner
- Nem elérhető
Szilszakáll számol be neki,hogy Szarumán írtja a fáit. Ha elolvasod a könyvet akkor biztosan ki fog derülni.
üdv mindenkinek
- Ery
- Nem elérhető
Ő látta, és elmondhatta bármelyiküknek.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Prisca írta:
Elza írta: Sokan hiányolták az első és a második részből a Kettétört Kardot. Véleményem szerint lehet, hogy a 3. részben kapja meg Aragorn a kardot. A könyvben a Király visszatért eljén talákozik a "Szürke Társaság"-gal akik vagy valamilyen üzenetet vagy valamit hozznak neki (most nem emlékszek rá). Lehet, hogy ekkor kapja meg a kardot. A Neten már néhány képpen láttam amelyeken már nála van. Sőt ezen a honlapon is fenn van a Kalendárium néhány képe és azon is nála van amelyiken teljes vértezetben vezeti a seregeket.
A Szürkék egy zászlót hoznak neki, amit Arwen készített.
Amúgy már én is gondoltam rá, hogy esetleg a Szürkék hozzák Andúrilt... talán Arwen is jön velük?
Elza, ha figyelmesen követed a film körüli történéseket, akkor már hallhattad - mert P.J. többször is elmondta - hogy a "huszonhat felé tört kard" a 3 részben kerül Aragorn kezébe. Ez nem lehet, hanem biztos.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
Elza írta: Sokan hiányolták az első és a második részből a Kettétört Kardot. Véleményem szerint lehet, hogy a 3. részben kapja meg Aragorn a kardot. A könyvben a Király visszatért eljén talákozik a "Szürke Társaság"-gal akik vagy valamilyen üzenetet vagy valamit hozznak neki (most nem emlékszek rá). Lehet, hogy ekkor kapja meg a kardot. A Neten már néhány képpen láttam amelyeken már nála van. Sőt ezen a honlapon is fenn van a Kalendárium néhány képe és azon is nála van amelyiken teljes vértezetben vezeti a seregeket.
A Szürkék egy zászlót hoznak neki, amit Arwen készített.
Amúgy már én is gondoltam rá, hogy esetleg a Szürkék hozzák Andúrilt... talán Arwen is jön velük?
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Anna
- Látogató
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Sesy
- Nem elérhető
zsoffija írta: Lehet,hogy Aragorn nem is álmodott??? :heu:
Kíváncs vaok,mikor bukkan föl a kis huncut...
(grrrrrrrrr!)
Jaj, iet még viccből se!!! :crap: a premieren aszittem hogy tényleg ott van... naon mérges lettem volna, ha tényleg ott van...
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- zsoffija
- Nem elérhető
Kíváncs vaok,mikor bukkan föl a kis huncut...
(grrrrrrrrr!)
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Narië
- Nem elérhető
VZ-bôl elvileg Szürkerévbe indul,de én igazából vártam valami frappáns csavart,hogy Helmnek fordítja a sereget,vagy valami ilyesmi.Ragoran írta:
Narië írta: Nemtom,nektek meg van-e a VOX.Van benne egy PJ interjú,amiben van egy ilyen részlet:
8O 8O 8OKérdés:Igaz az a pletyka,miszerint a Helm-szurdoki csatajelenethez készült egy bakis tekercs is?
Így van,pl.összegyűjtöttem 1 csomó felvételt arról hogy Liv folyton leejti a nyilait.
Hogy kerül Arwen oda???
És hova indul Völgyzugolyból?
Én igazából nem úgy képzeltem el,hogy Aryval elhitetik,hogy Arwen elment és ô meg szabadon kavarhat Éoval
- Ragoran
- Nem elérhető
Narië írta: Nemtom,nektek meg van-e a VOX.Van benne egy PJ interjú,amiben van egy ilyen részlet:
8O 8O 8OKérdés:Igaz az a pletyka,miszerint a Helm-szurdoki csatajelenethez készült egy bakis tekercs is?
Így van,pl.összegyűjtöttem 1 csomó felvételt arról hogy Liv folyton leejti a nyilait.
Hogy kerül Arwen oda???
És hova indul Völgyzugolyból?
Mert én L tudom képzelni,hogy Lindul a Helm szurdokba?
- Narië
- Nem elérhető
Biztos nem volt ott!!Szerintem ezek a képek csak akkor készülhettek,amikor PJ még maga sem tudta,hogy mit akar...Sesy Olórea írta: Lehet, hogy kapott néhány visszajezést a terveivel kapcsolatban, hogy ezt már azért mégsem kéne. De, ha a bo´´v.vált.ban lesz benne mégis, akkor nem lesz furcsa, hogy a RotK-ban egyszercsak ott van, míg a TTT-ben szemmelláthatóan nem volt?
Meg aztán:szerintetek ha Arwen ott lett volna Helmben,akkor PJ elintézte volna annyival,hogy a tömegben harcol?Háát....Én nem hiszem Szerintem ott is lett volna egy kis intermezzo Gornival
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Elanor
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én nem láttam Arwent
Hál' Istennek én se! Sztem PJ rájött, hogy nem nyerő ötlet betenni Helm szurdokba Arwent, vagy vmi más okból kivágta azokat a jeleneteket. De lehet, hogy a bőv. vált.-ban benne lesznek.
I feel complete when I feel sick inside
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Csavargó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
" /elképezeletem oszttáraimat nagyban harcolva / max igazad van!!
nem, ők az orkokra gondoltak, és a létrákra. nekem mondjuk nem szúrt szemet semmi ... [/quote]"
szerintem ha összeteszik, hogy a helm fala 4 ember magasságú akkor nem kéne meglepődniük a létrák nagyságán (már ha az volt a gond)
A kampós létrák és kötelek meg egyszerűen zseniálisak voltak. Ugyanis ez a megoldás sokkal fejlettebb technikailag mint az egyszerű létra. Mellesleg ezekről a kampókról Tolkien is említést tesz
Üdv: Csavargó
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Eligor
- Nem elérhető
n8n írta: semmi baj, nem erről van szó. tudom pontosan, h "Szárnyas nazgúlok" és szárnyas terenmtmények. de nem sárkányok... bár lehet, h csak én láttam rosszul, de én sokkal félelmetesebbnek képzeltem el őket...
Ez meg szerintem már a mai világ hibája hogy minden ami nagy, csúnya és repül az sárkány )
by:Eligor
- Eligor
- Nem elérhető
Svindler írta: Hasonlo a helyzet Grimaval (aki amugy nagyon szuperul el lett talalva). Az altal, hogy Aragorn rabirja Theodent hogy ne olje meg Grima visszamegy Sarumanhoz. Es a filmbol ugy tunhet ki, az o askalodasa az ami a Helm szurdok elleni tamadast elorebb hozza, illetve a farkas lovasokat is az o otlete alapjan kuldik ki, es a fal gyenge pontjat is o tarja fel. Saruman szinte eltorpul mellette. Mintha Grima ugyanugy manipulalna mint Theodent.
Hááát ez nem egészen igaz szerintem. Ő a mai értelemben véve kém volt, vagy tégla vagy besúgó ahogy teccik. Akkor ki a nagyobb úr teszem azt a CIA főnökei vagy a sok ember aki életét kockáztatva kémked? És ki adja az infot?
Szerintem nem tűnik úgy mintha Saruman "eltörpülne" mellette
by:Eligor