A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #94137 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Eligor írta: Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.
by:Eligor

semmi baj, nem erről van szó. tudom pontosan, h "Szárnyas nazgúlok" és szárnyas terenmtmények. de nem sárkányok... bár lehet, h csak én láttam rosszul, de én sokkal félelmetesebbnek képzeltem el őket...
Faramir: igen, pl ebből a szempontból is rossz... dehátezazegész... :cry:
Arwen a nagy-nagy harcos: cöhh, höhh! jól tette PJ, h kivette, ha benne volt! így még nem volt oan vész, maradt Arwen, és nem Xarwen. /most :cry: vagy :lol: / kösz a képeket Vic! :wink:

n8n returns
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94133 Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Harcolászatról jutik eszembe: egy barátnőmmel megdumáltuk, hogy amint enyhül az időjárás megyünk íjászni (Legolas nyomdokaiba szándékszunk lépni). Ha majd egyszer eljutok oda, hogy perfektül lovagolok-mint öcsém-, megpróbálkozok a lovasíjászattal is :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94131 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Csavargó írta: by n8n: "h Helm/a csata: ez is nagyon nagyon jó volt, csak a fiúk aszongyák, kissé hihetetlen részek is voltak benne /fizikailag/ "

Ha szabad ehhez hozzászólnom én ugyan még nem harcoltam karddal, íjjal, fejszével, dárdával ....stb a hazámért, azért, hogy ne borítson el a sötétség, hogy a népemnek legyen jövője, hogy a Jó legyőzze a Gonoszt.
De úgy gondolom ilyen esetben az ember minden fizikai határt képes átlépni. Szerintem a "fiúk" is meglepődnének magukon, hogy mire lennének képesek!

Üdv: Csavargó

:lol: /elképezeletem oszttáraimat nagyban harcolva :mrgreen: / max igazad van!! :wink:
nem, ők az orkokra gondoltak, és a létrákra. nekem mondjuk nem szúrt szemet semmi ... :oops:

n8n returns
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94130 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen rátett egy lapáttal, de a könyvben ez nincs annyira kidomborítva...
a filmben tényleg elárulja és szinte meg sem próbálja megmenteni, pedig ha megpróbálná, Gollam hűséges maradna...

Dehát Frodó nem olvasta a könyvet, ergo nem is tudja, mi jár Gollam fejében...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94126 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Svindler írta: A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.

Olvasd el ezt a részt most újra, szvsz tényleg rátett egy lapáttal aszerint is! :wink:

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94096 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
El gondolkoztam par dolgon a film kapcsan, es leirom mire jutottam.

Szerintem Faramir 'jellemvaltozasa' mas szempontbol is karos.
A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.
Igy ez altal a cselekedete altal kozvetve Faramir szabaditja ra Frodoekre Gollamot, es igy a Banyapokot.

Hasonlo a helyzet Grimaval (aki amugy nagyon szuperul el lett talalva). Az altal, hogy Aragorn rabirja Theodent hogy ne olje meg Grima visszamegy Sarumanhoz. Es a filmbol ugy tunhet ki, az o askalodasa az ami a Helm szurdok elleni tamadast elorebb hozza, illetve a farkas lovasokat is az o otlete alapjan kuldik ki, es a fal gyenge pontjat is o tarja fel. Saruman szinte eltorpul mellette. Mintha Grima ugyanugy manipulalna mint Theodent.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94091 Írta: Eligor
Eligor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

n8n írta:
most meg, akkor íme, a jó :D
:arrow: Gimli: kissé idiótának van beállítva, ahogy azt mondtátok többen is, de kellett a humor a filmbe, aranyos volt. :wink:
:arrow: Gollam: fantasztikus! telejesen eltalált, és nem látszik az animáció. tényleg úgy mozog, mint ahal, més szinte érzeni, h milyen sikamlós a bőre. /mikor Frodóékkal verekszik/
:arrow: Szarumán és Vasudvard: az első részben inkább ki volt emelve, és hiányoltam a "Jöjj le, Szarumán"! is. de az jó volt, ahogy Szarumán uszította az embereket, és az orkokat! az órisási serege is nagyon tetszett, mikor Gríma mondta, h nekik nincs annyi katonájuk, és akkor kinéztek az ablakból.
:arrow: Kígyónyelv: telejesenjó, korrekt, annak rendje és módja szerint kirázott tőle a hideg.
:arrow: tájak: gyönyörűen szépek. mintha tényleg Középföldén jérna az ember, Osgiliath is nagyon szép volt, csakhát... nemkellettvolnaoda /bocs, Eligor/
:arrow: Théoden: a könyvben az egyik kedvesebb szereplőm, és nagyon tetszett, h az elején teljesen öreg volt, és utána kifiatalodott. persze úgy volt megcsinálva, mintha maga Szarumán bele lett volna költözve, pedig nem egészen erről volt szó, a méreg Kígyónyelvé, aki pedig Szarumántól kapta.
:arrow: Éomer: minden telejesen ok!
:arrow: még az entekről: Anna írta, h milyen jó a fűzfa-ent. nekem is nagyon tetszett :D az enetknél a düh volt az, ami hiányzott. /aszem ezt már írtam...? :oops: / azt a részt vártam nagyon /azt teljesen, képileg magam eléképzeltem/ h Trufa és Pippin ülnek Szilszakállon, mögöttük a csörtető enthad, szemükben az óriási düh /mined persze az enttanács után, ahol úgy döntöttek háborúba mennek/ és verik ütemesen a dobokat, a föld csakúgy remeg alattuk. brummognak, hümmögnek. úgy mennek Vasudvardba, és kő kövön nem marad.
meg a huornok: lehet, h fel kellett volna készülnöm, h nem lesznek benne, pedig az is jó lett volna képileg, lehet, h a DVD-n...? najó, nem ez kimaradt :(
az az én bajom, h nemtudok elvonatkoztatni a könyvtől. két oszttársam elment, szinte ugyanakkor írtak, /más helyen voltak,/ az egyik, aki nem olvasta, /az most teszi 8) /h milyen eszetlen jó, a másik, aki olvasta h rosszabb, mintegy HP film. /najó, hát eeeeez nagyon erős!/

Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94089 Írta: Eligor
Eligor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Gandalf írta: Eligor: Azért remélem megengeded, hogy a film hiányosságaira felhívjuk a figyelmet...

Persze hogy, arra hivod fel a figyelmet amire akarod de a jót is észre kéne venni nem csak a rosszat. Nem is tom ki irta hogy mivel előbb olvasta a könyvet ezért előitéletei voltak. Érdekes én is többször olvastam és még se voltak előitéleteim... na erre mit lépsz?

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94084 Írta: Eliza
Eliza válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Előbb írtam a harmadik részről. Lehet, hogy Arwen a kószákkal jön az eljén és a Gondor mezei ütközetben lesz benne. Ott is ott vannak a rohaniak és Gondor is lényegében egy fallal körbe vett város. Lehet, hogy ezek látszanak a képen.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94082 Írta: Eliza
Sokan hiányolták az első és a második részből a Kettétört Kardot. Véleményem szerint lehet, hogy a 3. részben kapja meg Aragorn a kardot. A könyvben a Király visszatért eljén talákozik a "Szürke Társaság"-gal akik vagy valamilyen üzenetet vagy valamit hozznak neki (most nem emlékszek rá). Lehet, hogy ekkor kapja meg a kardot. A Neten már néhány képpen láttam amelyeken már nála van. Sőt ezen a honlapon is fenn van a Kalendárium néhány képe és azon is nála van amelyiken teljes vértezetben vezeti a seregeket.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94079 Írta: Corwin
Corwin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hááát....tényleg nehezen kivehet?ek...de addig rendben, hogy elhozta a Kettétört Kardot.
De mit keres a harmadik képen a rohírok között a harcban? (Már ha ? az)
Amúgy meg PJ csak nem hagyna ki egy Arwen-Eowyn konfliktust... :wink:

Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94077 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nemtom,nektek meg van-e a VOX.Van benne egy PJ interjú,amiben van egy ilyen részlet:

Kérdés:Igaz az a pletyka,miszerint a Helm-szurdoki csatajelenethez készült egy bakis tekercs is?
Így van,pl.összegyűjtöttem 1 csomó felvételt arról hogy Liv folyton leejti a nyilait.

8O 8O 8O

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94069 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Neve pedig Xarwen lett volna, a harcos tünde-királynő :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94067 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Penngaladiel írta: Úgy tudom, tényleg tervezték Arwen megjelenését Helm szurdokban. De Livnek nem állt jól ez a Xéna-dolog, és végül elvetették az ötletet :D Asszem, akkor aztán lett volna haddelhadd! :P

Bizonyára rájötek, hogy Arwen állandó suttogását nem lehet hallani a csatazajok közepette! :up: :up: :up:
/Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki :lol: /

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94064 Írta: Prisca
A többin viszont tényleg olyan, mintha Arwen a Helm-szurdoknál lenne... Nagyon érdekes!

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94060 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Úgy tudom, tényleg tervezték Arwen megjelenését Helm szurdokban. De Livnek nem állt jól ez a Xéna-dolog, és végül elvetették az ötletet :D Asszem, akkor aztán lett volna haddelhadd! :P
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94059 Írta: Prisca
Hasonlít... hasonlít... de arc nélkül ugyebár :confused2:
Mindenesetre érdekes lenne! Lehet, hogy a rendezőiben benne lesz, és itt hozza a Kettétört Kardot :hein: :hein: :hein:

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94053 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Tán meglehet, hogy igen.
Meglehet, hogy tán nem.

Nehezen eldönthető.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94052 Írta: Prisca

Supersonica írta: Kényszerítsük PJ-t, hogy a HC GYU fanoknak csináljon egy 24 órás filmet, a könyvhöz hűen :)

Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O

Egyetértek veled! Minél többször nézem meg a TTT-t, annál jobban sikerül kizárni a könyvet, és most már élvezem azokat a "bosszantó apróságokat" is, amik miatt az első nézés után kiakadtam! :)

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94021 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szasztok!

Vitára bocsátanék 3 képet, Ti mit szóltok hozzá?
www.fantasyplanet.cz/lotr/galeriefilm.asp
A legfelső három képről beszélek, sajna nem lehet külön beilleszteni őket. Ugye, hogy az ott Arwen a Helm-szurdokban?

Itt is vannak még ilyen képek:
www.quintessentialwebsites.com/l ... s_deep.jpg
www.quintessentialwebsites.com/l ... nhorse.jpg

Az utóbbi kettőt erről a honlapról szedtem le, ha esetleg nem jönnek külön be:
www.quintessentialwebsites.com/l ... scene1.htm
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93999 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Kényszerítsük PJ-t, hogy a HC GYU fanoknak csináljon egy 24 órás filmet, a könyvhöz hűen :)

Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O

Haverom a film után összeroppant, hogy miért tettek ilyet, és nagyon nem tetszett neki (de még párszor megnézi, és biztos meg fog vele békülni, az I. részt is szerette :lol: )
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93997 Írta: Selina
Selina válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem csak az okozott csalódást hogy sok jó részt kihagytak, egyébként nagyon jó volt! :) De valahol azt hallottam hogy egy moziflim, csak 2 és fél órás lehet, és hogy a videón sok minden rahta lesz amit kivágtak.

Jó édesanyám mondogatja ezt nekem:

"Aki h&#@, az h&@# mint te édes fiam...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93993 Írta: Mordaen
Mordaen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Üdvözlet újra halandók! A Barad-duri kismoziban láttam a filmet.
Hát... voltak benne érdekes megoldások.
Tetszett jópár dolog a filmben, a Helm-szurdoki csata, a skizofrém Gollam-Szméagol, Gimli poénjai, a csata a barloggal az entek is (bizonyos mértékig, ugyanis kicsit buták voltak), de pár dolog nem igazán...
Faramir túl gyenge jellemű volt, kihagytak még a filmből egy csomó jó részt. Értem, hogy így jobban ki tudták emelni aHelm-szurdoki csatát (ami azért nem volt ennyire reménytelen), de a harmadik részben így túl sok minden lesz majd, lehet, hogy emiatt kihagynak pár részt. De legalább én is szerepeltem benne :wink: , sajnos Oscar-díjat nem kaphatok érte. Na sebaj.

Megyek jelentem Barad-durnak!
Csá mindenkinek!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93977 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát igen! Ez is egy nézőpont.
Ráadásul a forgatókönyvíróé! :lol: :lol: :lol: :lol:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93947 Írta: Eliza
Sokan hiányoták a filmből Szarumán legyőzését és Banyapókot. Ezzel én is így voltam és azt éreztem egy kicsi, hogy a film nincs befejezve. De nem rég szaladtam bele egy interú részletbe a neten amit Phillipa B. -szal az egyik forgatókönyvíróval készítettek.
Ő nyiltkozta, hogy ezeket azért kellett kihagyni mert:
1. Szarumánról szinte nem is szerepel a 3. részben, és róla is kell valamit mutatni a Király vissztérben,
2. Szinte úgyan ez a helyzet a Banyapókos résszel, Fródoról és Samuról is alig tudtak volna valamit "mesélni" a 3. filmben,
3. Ha Banyapókot nem hagyják ki akkor 2 csúcspotja lett volna a Két toronynak, de mivel a Helm szurdoki csatát mindenképpen benne kellett hagyni így az lett a film egyetlen befejező csúcspontja.
Remélem ezzel az írással sokak kedélyét megnyugtattam és így beláttják miért ott és miért úgy fejeződött be a film ahogyan vége lett.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93917 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem (Faramirt leszámítva :twisted: :oops: ) még a változtatások is tetszettek :!:
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93859 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mondom, szerintem ez hozzáállás kérdése. Ha például kihagynák azokat a részeket, amik nincsenek benne a könyvben, talán lenne idő azokra, amik benne vannak.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93840 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát igen,de akkor ki nézné meg a HC-ken kívül....?

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93834 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen, a könyvet azért nem kellett volna átírni, de , ha az egész történetet meg akarják filmesíteni, akkor legalább tízórásak lennének a részek.(ami persze nem volna baj....)

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93823 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem mint film, egész jó volt, de mint Gyűrűk ura, nem az igazi. Tudom, tudom, egy film sosem ugyanaz--éppen ezért gondoltam mindig is úgy, hogy nem kéne megfilmesíteni--, de azért ennél lehetne több köze a könyvhöz. Ez elsősorban nem idő és technika, hanem hozzáállás kérdése.
Szméagol: szerintem Éowyn nem volt rossz.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.804 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére