- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Ulmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Nilraen
- Nem elérhető
Más:asszem ebbe a topicba illik legjobban ez a kérdés.A 2. részben,amikor Szilszakáll találkozik a hobbitokkal a párbeszéd végénél ezt mondja:"Lehet hogy azok vagytok ,de lehet hogy nem a Fehér mágus tudni fogja!
-Fehér mágus...(pippin)
-Szarumán!(trufa)
De szerintem az ott Gandalf,namármost ha az tényleg ő,akkor miért ott találkoznak,a könyvben nem csak Vasudvardban látják egymást??Szóljatok ha hülyeséget mondok!
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Nilraen írta:
lázadó írta: , Nem értem a változtatás okát.
Hát az okát én sem értem,mindenesetre nekem nagyjából tetszettek az entek(mármint külsőleg),viszont én sem nagyon komálom azt a részt amikor 1üvöltésre odajött mindenki.....Valaki magyarázza már el nekem,hogy mire volt jó az hogy először nem akartak segiteni????
szvsz, hogy egy átlag mozinéző ne csak azt lássa, hogy Trufa&Pippin ül egy mozgó fán, és kedélyesen beszélgetnek, mer ugye csak ez jön le nekik, de ha T&P-nek van annyi szerepe, hogy háborúba viszik az enteket, akkor már történik vmi
másik ok, hogy a filmből (ha jól emlékszem) nem az tűnik ki, hogy az entek tudnának Szarumán fenyegetéséről.
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Nilraen
- Nem elérhető
lázadó írta: , Nem értem a változtatás okát.
Hát az okát én sem értem,mindenesetre nekem nagyjából tetszettek az entek(mármint külsőleg),viszont én sem nagyon komálom azt a részt amikor 1üvöltésre odajött mindenki.....Valaki magyarázza már el nekem,hogy mire volt jó az hogy először nem akartak segiteni????
- lázadó
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Leguanember: Amit az entek "lázításáról" írtál, abban én is egyetértek. Azt hiszem a moziban mögöttem ülő 5 év körüli apróság fogalmazta meg legjobban édes-magas sipító hangján: "Miért nem segítenek a faemberek, mamaaaa???"...
A szemükhöz viszont hozzátenném, hogy mikor először láttam Szilszakállról képet teljesen ledöbbentem (csak a feje látszott(szerencsére), ugyanis nekem is hiányzott a szeméből a mélység. Testvérem úgy fogalmazott, hogy olyan "vadállati szemek"-nek tűnnek. A filmben viszont ellensúlyozta ezt a merev bagolyszemet az élénk szemöldökmozgás, ami egyenesen lenyűgözött. (Legjobban annál a pillanatnál látszik, mikor azt mondja Trufának Vasudvardban: "Szép találat! Haha!" ezután észrevesz egy orkot, (na ekkor) és leüti.)
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
A bővítettbe ígért PJ több dialógust, entek italát, Csörgecsarnokot, sőt, mi több, a filmkönyv elejt pár szót a Helm-szurdok bejáratát elálló huornokról is. Kicsit megenyhíti majd a szívünket.
A szemekről: Ahogy Tolkien, azaz Pippin leírja, úgy sajnos nem lehet megjelentetni a vásznon. Ha meg már nem lehet, akkor inkább jól láthatóvá teszik, hogy Szilszakáll amúgy elég fapofájú(ezer bocsánat) mimikájába besegítsen, ugye, a szemek beszélnek. Ezért adtak nekik inkább sárga, "bagoly"szemeket, s nem a zöld-barnát.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szerintem Tolkien nem azért nem tett sok női szerepet a regénybe, mert nem igazán értette őket. Ez nem jelenti azt, hogy nem szerette őket. De figyeljétek meg, ha egyszer a nőkről ír mindig van benne valami félénk csodálat, ahogy egy hobbit néz egy kétezer éves tünde hölgyre...
Éowyn és a főzés akkor sem jön össze...
- Onering
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Tudom, h nem a témábaillő a linkem, de nem tudtam, hova rakjam, ezt a topicot találtam legalkalmasabbnak. Talán örültök neki:
TTT bővített DVD:
www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 61-5747813
www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 61-5747813
images.amazon.com/images/P/B0000 ... ZZZZZZ.jpg
"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)
- lázadó
- Nem elérhető
Nincsenek eltúlozva, és ez jó. De a szémüket mutathatták volna egészen közelről.
(Gyerekek, ne pihentessük egy kicsit ezt a "női szerepek" témát? )
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Én azt mondtam hogy vannak olyan vélemények miszerint Tolkien meleg. Szerintem NEM! MEgaztán talán kár is találgatni miért csak ilyen kevés a női szereplő...vagy semmi oka sincsen, vagypedig úgyse jövünk rá.
Elanor [size=9:13cp06gn](tényleg furcsa leírni ) [/size]pontoasn úgy van ahogy mondod.
Amíg lesznek hírek addig ugyse tudja egyikünk se befogni a száját, bármilyen baromságot hallunk is
- Elanor
- Nem elérhető
Ulmo írta: Én először megnézem az a főzőcskéző Éowynt, és ha tényleg olyan rossz, majd akkor fogom szindni. De olyat ne minősítsünk, amit még nem is láttunk.
Sztem úgyse bírják/bírjuk ki
Amúgy egyetértek! Addig kár bármit is mondnani, amíg nem láttuk a filmet, eddig is voltak rémhírek, mégis milyen király filmek lettek.
De amúgy Ulmo, amíg vannak ilyen hírek, addig úgyis mindenki elmondja róluk a véleményét, szóval...
I feel complete when I feel sick inside
- Fio
- Nem elérhető
Ghargoqurk írta: Érdekes...Tényleg egyedi a könyvben a női szerepek helyzete. Most fel lehetne hozni azt a feltételezést miszerint Tolkien homokos volt (szvsz hülyeség), és ez látszik a könyvben a nők hiányában. Mintha a Aragorn és Arwen történetét is csak kínból tette volna bele és azt is azért csak a függelékbe.
A filmben ha jobban belegondolok, PJ-nek muszály volt legalább egy nőt többet szerepeltetnie mint a könyvben, így egyensúlyozta az férfi szereplők nagy többségét.
Egyesek szemében milyen fura lenne ha csak férfiak szerepelnének...
Tolkien nem volt b*zi.....Ha az is lett volna akkor miért szerette volna teljes szivéből a fewleségét, és miért mintázott rola egy szereplőt, aki az ő világában, Középfölde világában a legszebb nő volt.....????
Én se vagyok annyira párti ennek a főzőcskéző Eowynnak, mert én Eoeynban egy harcos nőszemélyt láttam nem pedig egy szobacicát. Ő egy kardos nőszemély és nem Haziasszony!!!
Arwent meg szvsz azért tették bele ugy isten igazából, mert egyrészt kellett a hangsulyozás, másrészt meg (szvsz) nagyon bele akartak tenni egy lamurt, csokkal öleléssel egyebekkel.... Nekem speciel nem is tetszik ez a huzás..... Az a rész amikor ott szerelmesen egyelegnek az nem is kéne a filmbe.. Inkább az enteket dolgozták volna ki... nem???
Na jó félre a lelkizéssel..
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Személy szerint Legolas snowboardozását már majdnem besorolom a nevetséges kategóriába, de fogjuk rá, belefér.
Éowynt majd meglátjuk, azért PJ sem hülye annyira hogy elcsessze a saját filmjét (legalábbis remélem).
- Ulmo
- Nem elérhető
- lázadó
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
A filmben ha jobban belegondolok, PJ-nek muszály volt legalább egy nőt többet szerepeltetnie mint a könyvben, így egyensúlyozta az férfi szereplők nagy többségét.
Egyesek szemében milyen fura lenne ha csak férfiak szerepelnének...
- Adelard
- Nem elérhető
Sorel írta:
Nefadar írta: Szméagol csak az a baj, hogy abban a korban nem ismerték azt a fogalmat, hogy női egyenjogúság...
Igazából nagyon keveset tudunk a nők életéről, helyzetéről, és a férfi-nő kapcsolatról. Meg pl. a hétköznapi erkölcsökről. Pl Aragorn az esküvőjéig, 72 (vagy hány) éves koráig szűzies életet élt?
volt már ő 88 is... egyébként ezt már egyszer kitárgyaltuk az Aragornos topicban
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Sorel
- Nem elérhető
Nefadar írta: Szméagol csak az a baj, hogy abban a korban nem ismerték azt a fogalmat, hogy női egyenjogúság...
Igazából nagyon keveset tudunk a nők életéről, helyzetéről, és a férfi-nő kapcsolatról. Meg pl. a hétköznapi erkölcsökről. Pl Aragorn az esküvőjéig, 72 (vagy hány) éves koráig szűzies életet élt?
- Nilraen
- Nem elérhető
Nimdorc írta: Na ne! És Éowyn királyi származását úgy fogják mindeközben jelezni, h koronát visel főzéskor?
Hát ha igen,akkor nagyon sietek azzal a sztrájkkal.....
- nido
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Úgyértem ezt most hogy, normálisan úgy gondolja az ember hogy nagyon nem illik oda az a poén (én is így hiszem) és csak elrontja félelem és rettegés hangulatát. Viszont ezt más szemszögből is lehet nézni és néha ez az érzés is átvillant bennem. Hogy ilyen keserves helyzetben már a poén is keserűségben jön, és ha így tekintjük akkor ez méginkább fokozza a reménytelenség érzését. Mintha azt mondaná: mostmár úgyis mindegy.
- lázadó
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- bea/mag
- Nem elérhető
Éowyn főzőcskéjére egyszerűen nem tudok mit mondani, talán csak annyit: borzasztó!!!!!!
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Azt ugye most nem komolyan mondjátok, hogy ezt humornak szánják??? :eek4: Mert ez tényleg nem vicces. Én azt hittem ez valami női egyenjogúság dolog... :heu:
Gimli "poénjai" nekem még úgy ahogy tetszettek (már ha lehet mondani valami ilyet), de a böfögésnél betelt a pohár...