- Köszönetek: 2
Könyvtáras program - Noldák
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Brisa
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ulmo, Elanor és Léli kilépett. Legalábbis most.
Újak is vannak: Szofi, és ha minden igaz Hegyirabló meg Natalee.
Akik eddig visszajeleztek, hogy maradnak: Nilraen, Szméagol, Cica, Dez, Perdhil, Galadh és természetesen biztosak még: Kincső, Nim, Fin és jómagam.
A háttérből segít minket: Ankalimon és Thaur (aki vidéki... még gondolkozom vmi megoldáson).
Cueddotól még válasz várok, de szerintem ő is marad, sőt ebben a félévben aktív is lesz.
A többiektől továbbra is várom a visszajelzéseket.
Brisa
- Anonymous
- Látogató
Engem eléggé lefoglal a verse topic,úgyhogy ha legközelebb lesz vmi,légyszi írjon nekem vki privit
Brisa!Arra gondoltam,h Natalee-t,aki az előadásomnál a munkatársam volt,bevonhatnánk az új,Versek témakörbe,ha lesz ilyen.Kipróbáltan jól tudunk 1ütt dolgozni
Sajnos nem vagyok rendszeresen netközelben,de a táboros talin v utána esetleg élőben le7ne erről beszélni.A számom pedig:06204471424
Üdv:Szofi
- Brisa
- Nem elérhető
Drágáim, ha nem keltek életre az elkövetkező 1-másfél hétben, lezárom az NP-t! :rmad2:
Brisa
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Nim írta:
Brisa,péntek, 29-e tökéletes lenne.
Szerintem nekem is! sőt, bizti
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Nim
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Brisa,péntek, 29-e tökéletes lenne.
Üdv
Nim
"Szigetek vagyunk, túl messze egymástól.
De akarva, mindig megláthatjuk a másik
partjait."
- Brisa
- Nem elérhető
A javasolt időpont: aug. 29. (péntek) 16-17 óra körül a Margitszigeten vagy a Westend tetőteraszán.
Várom reakcióitokat!
És azok levelét is, akik esetleg ki szeretnének szállni a programból. Most közöljék ezt, ha lehet!
Szeretném, ha ebben a félévben profibbak lehetnénk, mint múlkor.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Brisa írta: Azt tudom, hogy Kincső és Nim már aktiválták magukat.
Mi igen, csak Peredhil tűnt el valahol a ködben... Az e-mailre nem válaszolt, és a fórumon sem láttam mostanában. A telefonszámát nem tudja valaki?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Brisa
- Nem elérhető
Támadt egy ütletem Kincső ötlete kapcsán. Minden faglalkozás végén lehetne egy feladat(sor)ot adni a gyerekeknek, amiket megoldva visszaküldhetik nekünk. Aztán a LEP 2-őn lehetne vagy a döntő + díjazás, vagy csak a díjazás.
Vélemény?
Arra kérnék minden noldát, hogy vegyék elő a foglalkozásukat és rázzák gatyába. Azt tudom, hogy Kincső és Nim már aktiválták magukat. Örülnék, ha a többiek is megtennék.
Aztán meg össze is kellene ülnünk valamikor...
Brisa
- Laurelen
- Nem elérhető
Átnéztem ill. beleolvastam a topicba és volna egy javaslatom:
Nem tudom az időtökbe mennyire férne bele, de van Óbudán egy alternatív gimnázium ( 7. től járnak oda a gyerekek) ami nyitott az ilyen és ehhez hasonló programok iránt. Az ottani könyvtár rendszeresen szervez különböző programokat a gyerekeknek, és szvsz ez a noldás program nagy érdeklődésre számíthatna ott!
Szóval ha ráértek és érdekel, akkor szóljatok!
Puszi,
Laurelen
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Rándzsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kincső írta: Szméagol: Persze, ez nem működik... De szvsz ha meghirdetik az iskolában, hogy "ekkor és ekkor egy iskolai csoport megy a Magyar Tolkien Társaság GyU-s beszélgetésére/foglalkozására [size=9:leo87end]/maximum létszám (mondjuk) 20 fő jelentkezési sorrendben, túljelentkezés esetén más alkalom is lesz/[/size]" akkor
a szülők szívesebben elengedik a "gyerekeket", ha tudják, hogy szervezetten mennek, ezzel és ezzel a tanárral, ekkor és ekkor indulnak és akkor és akkor érkeznek;
ha egy (vagy több) tanár is "reklámoz" minket, nem csak egy plakátot látnak, hanem javasolja is pl. a magyartanár, és az oda- és visszautat is megszervezik, stb., szóval mindent megszerveznek neki és a szülők ellenállását is (valószínűleg) ledöntik, akkor sok olyan "gyerek" is eljön, aki nem olyan nagy rajongó, hogy mindent magának is megszervezzen. Kincső
Akkor a mi iskolánk kivétel....
Tábor: Ha hamarabb tudtam volna, hogy mikor van, akkor jelentkeztem volna, de remélem jövőre megyek...Szüleim csak akkor engednének el, ha mindent tudnék a táborról szóval kívülről kell fújnom mindent... Sajnos
Egyébként szívesen veszek részt feladatokban....
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Brisa
- Nem elérhető
Ezért hát azt javaslom Galadh-nak, Lalaith Scarlettnek, Nilraennek és Viktoárnak (meg persze minden további jelentkezőnek), hogy olvassák el a topikot, különösen az első oldalt.
A visszajelzéseket priviben kérem, ha valaki meggondolta magát, illetve akkor is, ha komolyan gondolta a dolgot.
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
Ha muszály, én megpróbálhatok valamit összehozni. Ha jól emlékszem, Szméagol nem lesz ott, akkor majd Ulmo besegít. A társasjáték megvan, de egy picit változtatni kéne rajta... Egyszerűbb lenne, ha más vállalná a dolgot... én csak végszükség esetén szeretnék beugrani (ugyanis lenne más dolgom).
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Brisa
- Nem elérhető
Nekem van is pár jelöltem:
1. Fin és Dez Fajok c. foglalkozása.
2. Estel, Varda és Szendi Csillagászat c. foglalkozása.
3. Léliék Állatok c. foglalkozása. (Természetesen a hétközbenire. A társasjátékotok megvan, nem?)
Csak másfél óra állna rendelkezésetekre.
Jó lenne, ha valamelyik két csapat legalább egy-egy tagja elvállalná és felkészülne (ha kell, segítek). Segítő(ke)t ráértek a táborban keresni és "beidomítani".
Brisa
- Rándzsa
- Nem elérhető
Kincső írta:
Szméagol: Persze, ez nem működik... De szvsz ha meghirdetik az iskolában, hogy "ekkor és ekkor egy iskolai csoport megy a Magyar Tolkien Társaság GyU-s beszélgetésére/foglalkozására [size=9:m9hnkmb6]/maximum létszám (mondjuk) 20 fő jelentkezési sorrendben, túljelentkezés esetén más alkalom is lesz/[/size]" akkor
a szülők szívesebben elengedik a "gyerekeket", ha tudják, hogy szervezetten mennek, ezzel és ezzel a tanárral, ekkor és ekkor indulnak és akkor és akkor érkeznek;
ha egy (vagy több) tanár is "reklámoz" minket, nem csak egy plakátot látnak, hanem javasolja is pl. a magyartanár, és az oda- és visszautat is megszervezik, stb., szóval mindent megszerveznek neki és a szülők ellenállását is (valószínűleg) ledöntik, akkor sok olyan "gyerek" is eljön, aki nem olyan nagy rajongó, hogy mindent magának is megszervezzen.
Kincső
Hol, mikor, ki?????? Én elmennek szívesen.... Bárcsak meghívnák a mi iskolánkat is... Mimónával húznak oda, mint a H****.......
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Léli
- Nem elérhető
Kincső írta: [size=9:17r5v4id]
Brisa írta: ...csak egyetlen egy NP-foglalkozásnyi hely jutott. Az is vasárnap reggel/délelőtt lenne.
Én nem, mert
vasárnap már nem is leszek ott...
a foglalkozásunk még enyhén szólva nincs kész állapotban... [/size]
Én szintúgy, csak lusta vagyok leírni.
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Kincső
- Nem elérhető
Brisa írta: ...csak egyetlen egy NP-foglalkozásnyi hely jutott. Az is vasárnap reggel/délelőtt lenne.
Én nem, mert
vasárnap már nem is leszek ott...
a foglalkozásunk még enyhén szólva nincs kész állapotban... [/size]
- Brisa
- Nem elérhető
Kérdem én, ki az, aki nagyon-nagyon szeretné a foglalkozását megtartani?
Brisa
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Persze neked is igazad van, Kincső. De: A gyerekek, ha úgy van meghídetve, mint az MTT (Magyar Tolkien Társaság) rendezvénye, akkor a kis kedveseinknek rögtön beindul az agyuk, hogy itt biztos összejön néhány "tősgyökeres" rajongó stb...
Eszükbe se jut, hogy mi elvonatkoztatni is tudunk a Tolkien Kultusztól. ( Inkább haza mennek tévézni.)
De nem akarok kötekedni, ám!
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
ha egy (vagy több) tanár is "reklámoz" minket, nem csak egy plakátot látnak, hanem javasolja is pl. a magyartanár, és az oda- és visszautat is megszervezik, stb., szóval mindent megszerveznek neki és a szülők ellenállását is (valószínűleg) ledöntik, akkor sok olyan "gyerek" is eljön, aki nem olyan nagy rajongó, hogy mindent magának is megszervezzen.
Kincső
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nem tudom, Brisa, de ez az egész osztálynak tartandó dolog nekem nem szimpatikus. Egy ilyen átlagos osztályban általában 1 rajongó van, de a legtöbbször inkább egy sem. Aztán meg ha rákényszerítenek a gyerekekre egy ilyen programot biztos, hogy nem fog repesni az örömtől...
De ha ez az egyetlen lehetőségünk, akkor mire várunk? Vágjunk neki... Ez esetben az osztály jöjkjön a könyvtárba, mert az biztosít valamiféle hangulatot. Ha más nem is, lehalkítják a hangjukat.
- Brisa
- Nem elérhető
Híreim vannak. A hét elején Finnel voltunk a gyermekkönyvtárba, hogy megköszönjük a lehetőséget, amit kaptunk. Meg is tettük. Ezenkívül pedig kikértünk Zsuzsa (a könyvtáros néni) a véleményét a folytatásról. Ő először is nagyon megdicsért minket, hogy nem adjuk fel.
Két lehetőség is felmerült, amik már nem újdonságok:
iskolai osztályok jönnek a könyvtárba
a 6. kerületi iskolákba mennénk mi.
Zsuzsa felajánlotta, hogy felméri az érdeklődést mindkét változatra. Szóval a könyvtár továbbra is támogat minket.
Ez volt az egyik. A másik a tábor. Ugyan Ancalimon pontos elképzeléseit nem ismerem, de kezdjetek el készülni. Azt tudom, hogy Kincsőék dolgoznak az ő foglalkozásukon. Azt is tudom, hogy Léliék és Finék átalakításokat terveznek. Sőt az is bomba biztos, hogy Darkyékkal a Szerelmet is gatyába rázzuk. A többieknek tökéletes a foglalkozása???
Ja, és ideje lenne összehozni egy noldás talit végre, mert a megbeszélés nagyon döcögős így. Tudom, hogy érettségi, felvételi, vizsga meg évvégi hajrá, de azért egy délután csak van már mindenkinek 2 órája...
Időpont- és helyszínjavaslatokat várok.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
Úgy tudom, eddig ide nem volt beírva, úgyhogy itt az ideje, hogy publikus legyen: Cica és Szofi kiszálltak a Barátság témából, vmi mást fognak választani. Helyette, úgy néz ki, Nim, Peredhil és én fogjuk vezetni ezt a témát. Valamint van még két jelentkező (sokak számára ismerősök, mert a legtöbb NP-n és a közgyűlésen ott voltak): Rita és Zsuzsi. Ők is szeretnének noldák lenni. Ezért most valószínűlg úgy lesz, hogy mi 5-en, és aki még szeretne, kidolgozzuk a Barátságot és még valamit, és aki épp ráér, az fogja tartani az adott progit. De ezt még nem beszéltük meg.
Csak tájékoztatásul ennyit.
Kincső
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mivel Ulmón kívül (eddig) senki nem jelezte, hogy ki fog szállni, illetve több új taggal is gyarapodott a Noldák Csoportja, úgy gondolom egyértelmű, hogy folytatni tudjuk a munkát.
Tegnap a közgyűlésen beszámoltam a tagságnak és az elnökségnek az eddigi munkánkról, és a lehetséges jövőről. Az egyik lehetőség, hogy az eddigi formában tartjuk a könyvtárban a foglalkozásokat, saját magunk által toborozva az embereket. (hatékonyabb hírdetés lenne szükséges! ) A könyvtárral még nem beszéltünk a továbbiakról, de elvileg támogatnak minket.
Még korábban merült fel annak a lehetősége, hogy a könyvtár toborozna iskolai csoportokat a foglalkozásokra. Ennek több előnye is lenne, ahogy azt Ulmo is leírta.
Ehhez hasonló az a lehetőség is, hogy iskolákat keresünk meg. és oda visszük, vagy az egész programot, vagy csak egy-egy foglalkozást. Itt is meglenne az az előny, hogy nem kell a létszám miatt aggódnunk, és a gyerekek ismerik egymást, ráadásul korban is homogén a csoport. Viszont valószínűleg más nehézségek bukkannának fel. Pl, nem mindenki jönne önként, valószínűleg a Gyűrűk Ura ismeretében is nagy különbségek lennének.
A továbbiakkal kapcsolatban még azt is figyelembe kell venni, hogy (amennyiben jól csináljuk ) pénzt is kaphatunk érte. Mármint nem az egyes emberek, hanem az MTT. Az elnökségtől ígéretet kaptunk arra, hogy kidolgozzák milyen formában lehet ezt megoldani. Ha ez sikerül, akkor nem csak az MTT taglétszámát növelhetnénk egy-egy jól sikerült foglalkozással, hanem a kasszáját is.
Várjuk az ezzel kapcsolatos véleményeket!
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Ulmo
- Nem elérhető
Sajnos a jelenlegi munkám mellett az időmbe nem fér bele a foglalkozások megtartása, de ahogy már Lélinek is elmondtam, háttérmunkában, előkészítésben szívesen részt veszek továbbra is.
Az tetszett, amit Fin a közgyűlésen elmondott, hogy lehetne iskolai csoportokat szervezni. Ezzel meglenne minden foglalkozáson a normális létszám, a gyerekek ismerik egymást, nem kell nagyon oldani a hangulatot, gördülékenyebben mehet az egész.
- Kincső
- Nem elérhető
Kincső
- Brisa
- Nem elérhető
Ki mit gondol az NP életképességéről és a lehetőségeiről?
Milyen jövőt képzeltek el az NP számára?
Ki az, aki esetleg szeretne kiszállni?
A közgyűlésen Fin be fog számolni az NP eddigi tevékenységéről. Abban fel lesz villantva egy lehetséges jövőkép. Minket viszont ettől függetlenül érdekelne a ti őszinte véleményetek.
Brisa
- angelina
- Nem elérhető
Eloszoris;a foglalkozasunk szerintem NEM volt rossz;csak sajnos elvesztette a komolysagat...egyreszt azert,amit Darky is emlitett;12-13 eves gyerekek(tisztelet persze a kivetelnek),akik egymas szamara vadidegenek,sajnos nem tudnak 2 ora alatt oly mertekben feloldodni,hogy a sajat legmelyebb erzeseikrol fesztelenul beszelgessenek egymassal,masreszt pedig azert,merthat sajnos egyikunk sem eppen valami vasmarku,ami a fegyelemtartast illeti..
VISZONT:en nem erzem ugy,hogy az elso proba utan fel kene adnunk,mert a tema tele van lehetosegekkel,es korantsem probaltunk meg mindent!
A taborba pedig szerintem mindenkeppen vigyuk le a programot!
puszi mindenkinek !
'a prayer for the wild heart,kept in cage'
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Bocs a legutóbbi hosszú írásért, most rövidebb leszek.
A korosztály ezúttal a "Kincsővel egyidős emberek" kategóriájába volt sorolható. Túlnyomórészt lányok voltak - tisztelet az egy kivételnek - , és egy magukkal hozott Craig Parkert ábrázoló nyomtatvány bizony gyakran eltérítette a figyelmet a szövegösszeillesztéstől, de ez valószínűleg a feladat túlzott nehézségét volt hivatva jelezni... A tizenkilenc szövegrész felolvasása is sok időt vett el. A szerepjáték viszont pont kapóra jött, és - Melkorként - nagyon élveztem én is, az orkok is, és remélhetőleg valáink és tündéink is jól érezték magukat. Númenor történetét még mindig döcögősebben mondtam el, mint ahogy szerettem volna, de már sokkal magabiztosabb voltam így, harmadjára...
A fegyelmezés terén nem voltunk "túl sikeresek" tegnap, de nem is nagyon volt szívünk szigorral fellépni, bár láthatólag Kincsőt is zavarta a társaság nagyobb részének elterelő hadművelete a kép segítségével...
Ráadásul többen ismerték is egymást, viszont volt három Szilmarilokban is jártas emberünk, akik többször is kapóra jöttek a foglalkozás során.
Szerintem mindenképpen érdemes a programsorozatot levinni a táborba is, az érdeklődés láthatóan elég nagy hozzá, és mi is sokat tanultunk belőle.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now