Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92467
Írta: Rayan
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Rayan válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Másodszori nézés után már ide merek rittyenteni valami véleményt. (Végre megjött a katarzis!!!)
Asszem azzal, hogy megsúgom, sokkal jobban tetszik, mint az előző rész, mindent elmondtam
10-ből 9,5, csak mert tizet adni már pofátlanság ^^)
Asszem azzal, hogy megsúgom, sokkal jobban tetszik, mint az előző rész, mindent elmondtam
10-ből 9,5, csak mert tizet adni már pofátlanság ^^)
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Téma zárolva.
- Iowa
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #92455
Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Hello
Először is avval kezdeném, hogy eléggé elszomorít, hogy rengeteg ember nem igen volt megelégedve a filmmel, illetve tetszett is meg nem is, szóval elég sok a kifogás. Az a baj, hogy sokan 100%-osan akarják látni a film és a könyv közti hasonlóságot, ami lehetetlen, és három órás filmben képtelenség is lenne megcsinálni. Ami azt illeti Én szerintem PJ hűen követte a könyvet, de nem ment fejjel a falnak. Pj azt mondta, soha sem lebegett a feje fölött, hogy mit fognak szólni a rajongók, csak azt tartotta szem előtt, hogy számára minden megfeleljen, és közben tiszteletben tartsa a könyvet. Megjegyzem jól tette.
Én is a premieren láttam a filmet, azóta is a hatása alatt vagyok, holnap is, illetve ma megnézem megint, mert nem tudok vele betelni. Szerintem fantasztikus lett. :itscool:
Ha pontoznom kell 10-ből 10 adnék, de csak mert többet nem lehet.
A film elején Gandalf zuhanása lélegzetelállító volt, nagyon lekötötte a figyelmemet, és a hangok is szuperek voltak hozzá.
Aztán, az is tetszett, hogy ebből Frodóékhoz jukattunk ki, hogy Ő álmodja az egészet. Nagyon sajnáltam Frodót, és Samut nem kevésbé, de a legtöbb résznél eléggé meghatottak.
Legolas és Gimli kapcsolatát jó volt nézni, hiszen az első részhez képest gyökeresen megváltozott, és a poénok amiket levágtak haláliak voltak, és Lego ,,szörfözése" is nagyon bejött.
Aragornt nagyon csodáltam, igazán elragadó karakter.
Arwennel kapcsolatban, engem nem zavart, hogy bekerült a történetbe, mert számomra így sokkal érdekesebb lett, és a sok csata közt erre is szükség volt szerintem(bár ez egyéni meglátás).
Haldírt nagyon sajnáltam.
Az orkok megfelelően gusztustalanok voltak.
Grisnák is gusztustalan.
Trufa és Pippin: Aggódtam értük, de nagyon aranyosak voltak, főleg mikor már találkoztak Szilszakállal.
Szilszakáll az Én képzeletemben is kb. hasonlóan festett, és szerintem tényleg jól megcsinálták.
Gollam/Szmeágol. A magyar hangja pont passzolt hozzá.(szilveszter a csőrikéből, ha minden igaz). Nagyon tetszett az egész alakítása, de ettől függetlenül féltem tőle Frodóékat, főleg, hogy végül Gollam ,,legyőzte" Szmeágolt, aki valójában egy érző lény.
Théoden hirtelen átváltozása meglepő volt a számomra.
Éowyn nagyon el lett találva, bár mindenki más is. A találkozását Aragornal, mikor a kardjuk összeért tisztán felidézte az emlékezetem a könyvből.
Faramírtól megint tartottam, nem tudtam, hogy mikor jön meg az esze, de végül megjött, ha az életéért fizetett is, és emiatt nagyot nőtt a szememben.
Éomer személyiségét is eltalálták.
Kigyónyelvűt jól megcsinálták, ez a hullafej stílus tök jó volt.
Szarumán pedig ugyanolyan álnok, és sötét figura maradt aki volt, cseppet sem változott, azon kívül, hogy már nem Ő vágja Gandalfot a földhöz, hanem fordítva.
a wargok szerintem pompásan sikerültek.
Szóval a film egy remekmű, és még rengetegszer meg fogom nézni az biztos. Számomra minden megfelelt.
Először is avval kezdeném, hogy eléggé elszomorít, hogy rengeteg ember nem igen volt megelégedve a filmmel, illetve tetszett is meg nem is, szóval elég sok a kifogás. Az a baj, hogy sokan 100%-osan akarják látni a film és a könyv közti hasonlóságot, ami lehetetlen, és három órás filmben képtelenség is lenne megcsinálni. Ami azt illeti Én szerintem PJ hűen követte a könyvet, de nem ment fejjel a falnak. Pj azt mondta, soha sem lebegett a feje fölött, hogy mit fognak szólni a rajongók, csak azt tartotta szem előtt, hogy számára minden megfeleljen, és közben tiszteletben tartsa a könyvet. Megjegyzem jól tette.
Én is a premieren láttam a filmet, azóta is a hatása alatt vagyok, holnap is, illetve ma megnézem megint, mert nem tudok vele betelni. Szerintem fantasztikus lett. :itscool:
Ha pontoznom kell 10-ből 10 adnék, de csak mert többet nem lehet.
A film elején Gandalf zuhanása lélegzetelállító volt, nagyon lekötötte a figyelmemet, és a hangok is szuperek voltak hozzá.
Aztán, az is tetszett, hogy ebből Frodóékhoz jukattunk ki, hogy Ő álmodja az egészet. Nagyon sajnáltam Frodót, és Samut nem kevésbé, de a legtöbb résznél eléggé meghatottak.
Legolas és Gimli kapcsolatát jó volt nézni, hiszen az első részhez képest gyökeresen megváltozott, és a poénok amiket levágtak haláliak voltak, és Lego ,,szörfözése" is nagyon bejött.
Aragornt nagyon csodáltam, igazán elragadó karakter.
Arwennel kapcsolatban, engem nem zavart, hogy bekerült a történetbe, mert számomra így sokkal érdekesebb lett, és a sok csata közt erre is szükség volt szerintem(bár ez egyéni meglátás).
Haldírt nagyon sajnáltam.
Az orkok megfelelően gusztustalanok voltak.
Grisnák is gusztustalan.
Trufa és Pippin: Aggódtam értük, de nagyon aranyosak voltak, főleg mikor már találkoztak Szilszakállal.
Szilszakáll az Én képzeletemben is kb. hasonlóan festett, és szerintem tényleg jól megcsinálták.
Gollam/Szmeágol. A magyar hangja pont passzolt hozzá.(szilveszter a csőrikéből, ha minden igaz). Nagyon tetszett az egész alakítása, de ettől függetlenül féltem tőle Frodóékat, főleg, hogy végül Gollam ,,legyőzte" Szmeágolt, aki valójában egy érző lény.
Théoden hirtelen átváltozása meglepő volt a számomra.
Éowyn nagyon el lett találva, bár mindenki más is. A találkozását Aragornal, mikor a kardjuk összeért tisztán felidézte az emlékezetem a könyvből.
Faramírtól megint tartottam, nem tudtam, hogy mikor jön meg az esze, de végül megjött, ha az életéért fizetett is, és emiatt nagyot nőtt a szememben.
Éomer személyiségét is eltalálták.
Kigyónyelvűt jól megcsinálták, ez a hullafej stílus tök jó volt.
Szarumán pedig ugyanolyan álnok, és sötét figura maradt aki volt, cseppet sem változott, azon kívül, hogy már nem Ő vágja Gandalfot a földhöz, hanem fordítva.
a wargok szerintem pompásan sikerültek.
Szóval a film egy remekmű, és még rengetegszer meg fogom nézni az biztos. Számomra minden megfelelt.
Téma zárolva.
- Leguanember
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #92452
Írta: Leguanember
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Leguanember válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Éowyn, Legolas zseniális, Aragorn egyre király(i/a)bb. Haldír halála mellbevágott. Gimli nagyon bohóc lett, többször mintha paródiát látnék, ez főleg a helyzetkomikum esetében igaz, kivéve amikor beleböfög Théoden beszédébe, akár egy ork. A törpök felettébb udvarias népek Tolkiennél. A törp előbbi fajta humora több helyen nem odaillő, zavaró, a beszólások mondjuk nagyon ütnek.
Összességében első benyomásra tényleg nyomasztó, felkavaró. Teljesen más jellegű, mint a Szövetség, nem is tudnám összehasonlítani. Talán annyit: az előző rész elbűvölt, a mostani a markában szorongat, és 6 óra múltán sem ereszt. Nagy érzések-nagy film.
U.i.: A helm-beli csata vége keveset mutat, sokat sejtet, nem?
Összességében első benyomásra tényleg nyomasztó, felkavaró. Teljesen más jellegű, mint a Szövetség, nem is tudnám összehasonlítani. Talán annyit: az előző rész elbűvölt, a mostani a markában szorongat, és 6 óra múltán sem ereszt. Nagy érzések-nagy film.
U.i.: A helm-beli csata vége keveset mutat, sokat sejtet, nem?
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
- Leguanember
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #92450
Minden más hiábavalóság.
Rohírok. Kitűnő minden, kissé halovány az Aranycsarnok, Théoden meg számomra fehér hajú, hosszú szakállú, kemény vonásokkal bíró király. Utólag furcsa, hogy Edorasban a "királyi család" él, testőrök, meg parasztok, hiányoltam pár jobb kiállású alattvalót.
Entek. Semmi probléma. Szilszakállnak azért nem bagolyszeme volt.
A végtelenségig elemezhetném, ezt hanyagolom. Egy műalkotás ha nagyon megérint, azt fizikailag is érzem, beleborzongok, zsibbad az egész testem, komolyan(néha könnyezem, ha megható), szó szerint. Namármost, a GySz-ből 2-re emlékszem, ebben pedig:
Gandalf zuhan a balroggal
Szilszakáll fájdalomkiáltása és/vagy harci üvöltése
Haldír tünde íjászai bevonulnak
Théodenék kitörése(még így is, hogy nyolcan voltak)
Morannon
Gandalf és Éomer megérkezik, vágtájuk, összecsapás
Edoras bemutató képsorai
Entek. Semmi probléma. Szilszakállnak azért nem bagolyszeme volt.
A végtelenségig elemezhetném, ezt hanyagolom. Egy műalkotás ha nagyon megérint, azt fizikailag is érzem, beleborzongok, zsibbad az egész testem, komolyan(néha könnyezem, ha megható), szó szerint. Namármost, a GySz-ből 2-re emlékszem, ebben pedig:
Gandalf zuhan a balroggal
Szilszakáll fájdalomkiáltása és/vagy harci üvöltése
Haldír tünde íjászai bevonulnak
Théodenék kitörése(még így is, hogy nyolcan voltak)
Morannon
Gandalf és Éomer megérkezik, vágtájuk, összecsapás
Edoras bemutató képsorai
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
- Leguanember
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #92449
Minden más hiábavalóság.
Először is pár félreértés tisztázása: Gondor helytartója nem trónol Osgiliathban; Galadriel küldi a sereget Elrond közbenjárásával; a Frodóékat majdnem felfedő katona pedig nem keletlakó, hanem haradi valóban, látszik, hogy feka.
Amint látom, sok emberrel vannak közös megfigyeléseim, érzéseim. Lássuk hát:
Első nézésre, pontozást majd harmadszorra leszek képes írni...
Mikor vége lett, köpni-nyelni nem tudtam. Iszonyatos hatása van a filmnek, engem letaglózott. Pergő a cselekmény, ezt csak a kiváló zene miatt sajnálom, amely emiatt nem tudott kibontakozni. Nagyon gyors az egész, röpülnek az órák, nagyon látszott, hogy még 60 percre szükség lenne. A látvány a székhez szögezett. Nem tudtam betelni vele.
Gollam. Meggyőző, hiteles, kidolgozott, kell ennél több? Túl sokat mosolyog. Frodó-Samu páros nagyot alakít, összeizgultam magam, hogy mi lesz, mikor Samu legurult, Frodó meg utána!
Faramir. Felkészültem rá. Nem is zavaró az új jelleme.
Nazgul. A hátasa lélegzetelállító. Ő maga nem(az emberek számára).
Amint látom, sok emberrel vannak közös megfigyeléseim, érzéseim. Lássuk hát:
Első nézésre, pontozást majd harmadszorra leszek képes írni...
Mikor vége lett, köpni-nyelni nem tudtam. Iszonyatos hatása van a filmnek, engem letaglózott. Pergő a cselekmény, ezt csak a kiváló zene miatt sajnálom, amely emiatt nem tudott kibontakozni. Nagyon gyors az egész, röpülnek az órák, nagyon látszott, hogy még 60 percre szükség lenne. A látvány a székhez szögezett. Nem tudtam betelni vele.
Gollam. Meggyőző, hiteles, kidolgozott, kell ennél több? Túl sokat mosolyog. Frodó-Samu páros nagyot alakít, összeizgultam magam, hogy mi lesz, mikor Samu legurult, Frodó meg utána!
Faramir. Felkészültem rá. Nem is zavaró az új jelleme.
Nazgul. A hátasa lélegzetelállító. Ő maga nem(az emberek számára).
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
21 éve 9 hónapja #92443
Írta: Balrog Sándor
Balrog Sándor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nem igazán értem hogy milyen love-storyról beszélnek itt egyesek. Aragorn nem is közeledett Eowynhez. Csak a nő volt oda érte. Az pedig végig Arwenezett. Ha esetleg Aragornnak is bejött volna Eowyn akkor egyet értek a love-storyval. De így hülyeség. Meg amit mindenütt emlegettek: SZERELMI HÁROMSZÖG! Szerintem nem volt semmi ilyen.
Téma zárolva.
- Niké
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92432
Írta: Niké
Niké válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Zsoffija:jössz nekem egy fagyikéval
komolyan mondom érdemes volt végigolvasni!Supi hozzászólás volt :up: minha csak én írtam volna.(jó-jó..csak vicceltem )
akkor inkább igy :azthiszem én is hasonlókat gondolok a filmről.
Nekem ez a rész jobban teccik! Sokkal mozgalmasabb,élénkebb látványosabb.A karakterek is sokkal kiforrotabbak!Az egész film sokkal érettebb.Gollamot is fantasztikusan megcsinálták.Olyan aranyos és sajnálatraméltó.(kár hogy a gonosz fele legyőzi az édi kis Szméagolt... :crying: ) És én is sajnálom hogy Faramir személyiségét úgy elferdítették (akárcsak szegén Boromirét... ) így olyan negatívnak tűnik...
na és sz.tem még az is klassz hogy két újabb jópasival bővült a repertoár(Faramir,Éomer)...
Amúgy én még úgy el vagyok varázsolódva a filmtől hogy a hibáit nem is vettem észre....majd kb. az 5.-6. nézés után .....
komolyan mondom érdemes volt végigolvasni!Supi hozzászólás volt :up: minha csak én írtam volna.(jó-jó..csak vicceltem )
akkor inkább igy :azthiszem én is hasonlókat gondolok a filmről.
Nekem ez a rész jobban teccik! Sokkal mozgalmasabb,élénkebb látványosabb.A karakterek is sokkal kiforrotabbak!Az egész film sokkal érettebb.Gollamot is fantasztikusan megcsinálták.Olyan aranyos és sajnálatraméltó.(kár hogy a gonosz fele legyőzi az édi kis Szméagolt... :crying: ) És én is sajnálom hogy Faramir személyiségét úgy elferdítették (akárcsak szegén Boromirét... ) így olyan negatívnak tűnik...
na és sz.tem még az is klassz hogy két újabb jópasival bővült a repertoár(Faramir,Éomer)...
Amúgy én még úgy el vagyok varázsolódva a filmtől hogy a hibáit nem is vettem észre....majd kb. az 5.-6. nézés után .....
Téma zárolva.
- DonLacaone
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92423
Írta: DonLacaone
DonLacaone válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szerintem továbbra is zseniális a film. Az első részt csak moziban 11-szer láttam és a második rész esetében nem tartom kizártnak, hogy akár még többször is megnézzem, mert hihetetlenül jó. Bátran jelentkezzen, aki ennél jobbat tudott volna csinálni! Valami elképesztő amit Jacksonék összehoztak. Szerda éjfél után egy perccel én is ott voltam a Duna Plazában a premieren a 11-es terem harmadik sorában, illetve nem is... Középföldén voltam és amikor vége lett, egy pillanattal a kezdés után, legszívesebben azonnal visszamentem volna. Holnap segíteni fogok ezen, mert reggel 10:15-re és 13:30-ra is rakattam félre jegyet. Gollam, Szilszakáll, a csata, az egész történet (a változtatásokkal együtt) nekem hihetetlenül bejött. Nem is sorolom fel azokat a részeket, amik tetszettek, mert az egész film összes képkockája ilyen nekem. Nem mondom, hogy hibátlan, mert nem az, de sokkal jobb, mint eddig bármelyik könyvből készült film (és szerintem bármelyik film) és sokkal jobb, mint amilyenre egy másik - kevésbé, vagy máshogy fanatikus - rendező meg tudta volna csinálni. A könyvet olvastam, magasan a kedvenc könyvem, pedig jónéhány másik könyvet is olvastam már, mert alsós korom óta szinte folyamatosan a könyveket bújom, de ehhez foghatóval én még nem találkoztam. Naszóval a könyvet olvastam, de mégis be tudom látni, hogy szükségesek voltak a forgatókönyvírók változtatásai. Nem értem azokat, akik emiatt (vagy akármi más miatt) kukacoskodnak, mert kérdem én: Jobb lett volna, ha nem készül ez a film? Mint már kérdeztem: Ha Jackson nem kezd bele, akkor ki? Felesleges a hibákat számolni, felesleges a könyv minden betűjét számonkérni a képkockáktól... Örüljünk, hogy akadt egy csapat, aki rengeteg munkával elkészítette nekünk ezeket a csudálatos filmeket. Örüljünk és indítsuk el az órát, hányat kell még aludnunk a harmadik részig.
10/10000
10/10000
Téma zárolva.
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92409
Írta: Ghargoqurk
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Üdv !
Szvsz:
- Nagyon tetszett a film kezdése, jól tették hogy Gandalfal és a Balroggal kezdtek. hatásos volt.
- A Fangornt meglehetősen eredetien jelenitette meg PJ kicsit más mint a könyvben de szerintem ez pozitívum a filmben.
- Morannon csodálatos...
- Úgy érzem jól tették hogya az olifántokat nem csak a hobbitok szemében tették nagyá
- Gollam személyisége igazán jól sikerült
- Éowyn, Éomer, Gríma nagyo jól játszották szerepüket
Negatívumok:
- nagyon gyorsan lezavarták az orkok üldözését az elején de ez nem olyan vészes
- Thédoenbőll miért kellet mumiát csinálni?
- Faramír...katasztrófa mint egy átlag katona, mire volt ez jó? És szerintem az ürge önmagában nem egy olyan lélek aki eljátszhatna egy ilyen szerepet és még csak nem is volt szimpi
- Tul kicsik az entek
- Vasudvard jelentéktelenné vált Helm szurdokkal szemben és túl sok is volt a csata
- Frodó és a nazgul... Hát szerintem katasztrófa volt az a jelenet.
- Mikor Aragorn lezuhan a "farkassal" a szakadékba... legalább olyan hangulat lett volna mintha tényleg meghalt volna de semmi szomoru szemek és ennyi, ehhez képest Gandalf zuhanása milyen volt az első részben
- A rapper Legolas aki legördeszkázik a lépcsőn. Könyörgöm mi volt az mint valami idiotim gyerekfilmből egy jelenet
- Szarumán nagyon kevés szerepe, legalább érezni lehetett volna hogy tényleg erős nem csak az Uruk-hai sereg teszi naggyá.
- Helm szurdoki csata végét vajon direkt nem mutatták?
- Heten indultunk völgyzugolyból.....
- Ja és reméltem hogy az aranycsarnoknál kiderül hogy mit hordoz magával fegyverként Aragorn, de semmi úgy rakta le az mintha egy kenyérvágókést szorongatott volna (mellesleg az első részben látott ketté tört kard nem igazán hasonlít Aragorn kardjára, szóval még ezt sem csinálták meg a filmben)
Összeségében szerintem elmarad attól amit az első könyvből kihoztak. A legnagyobb hibának azt tekintem hogy -bár a film hangulata sikeresen zord- nem sikerült érzékeltetniük a hatalmas nyomást azt hogy ez már nem a hobbitok és a többi szereplő életéről szól csak hanem egész középfölde sorsa múlik a sikerességen. És Szauron fenyegetését sem lehet érezni. Olyan érzésem volt a film végén mintha maguk a film készitői sem tudták volna még mi lesz a harmadik részben..
Lehet kicsit aláértékeltem a filmet de ez van.
Mindent összevetve: 10/7
Szvsz:
- Nagyon tetszett a film kezdése, jól tették hogy Gandalfal és a Balroggal kezdtek. hatásos volt.
- A Fangornt meglehetősen eredetien jelenitette meg PJ kicsit más mint a könyvben de szerintem ez pozitívum a filmben.
- Morannon csodálatos...
- Úgy érzem jól tették hogya az olifántokat nem csak a hobbitok szemében tették nagyá
- Gollam személyisége igazán jól sikerült
- Éowyn, Éomer, Gríma nagyo jól játszották szerepüket
Negatívumok:
- nagyon gyorsan lezavarták az orkok üldözését az elején de ez nem olyan vészes
- Thédoenbőll miért kellet mumiát csinálni?
- Faramír...katasztrófa mint egy átlag katona, mire volt ez jó? És szerintem az ürge önmagában nem egy olyan lélek aki eljátszhatna egy ilyen szerepet és még csak nem is volt szimpi
- Tul kicsik az entek
- Vasudvard jelentéktelenné vált Helm szurdokkal szemben és túl sok is volt a csata
- Frodó és a nazgul... Hát szerintem katasztrófa volt az a jelenet.
- Mikor Aragorn lezuhan a "farkassal" a szakadékba... legalább olyan hangulat lett volna mintha tényleg meghalt volna de semmi szomoru szemek és ennyi, ehhez képest Gandalf zuhanása milyen volt az első részben
- A rapper Legolas aki legördeszkázik a lépcsőn. Könyörgöm mi volt az mint valami idiotim gyerekfilmből egy jelenet
- Szarumán nagyon kevés szerepe, legalább érezni lehetett volna hogy tényleg erős nem csak az Uruk-hai sereg teszi naggyá.
- Helm szurdoki csata végét vajon direkt nem mutatták?
- Heten indultunk völgyzugolyból.....
- Ja és reméltem hogy az aranycsarnoknál kiderül hogy mit hordoz magával fegyverként Aragorn, de semmi úgy rakta le az mintha egy kenyérvágókést szorongatott volna (mellesleg az első részben látott ketté tört kard nem igazán hasonlít Aragorn kardjára, szóval még ezt sem csinálták meg a filmben)
Összeségében szerintem elmarad attól amit az első könyvből kihoztak. A legnagyobb hibának azt tekintem hogy -bár a film hangulata sikeresen zord- nem sikerült érzékeltetniük a hatalmas nyomást azt hogy ez már nem a hobbitok és a többi szereplő életéről szól csak hanem egész középfölde sorsa múlik a sikerességen. És Szauron fenyegetését sem lehet érezni. Olyan érzésem volt a film végén mintha maguk a film készitői sem tudták volna még mi lesz a harmadik részben..
Lehet kicsit aláértékeltem a filmet de ez van.
Mindent összevetve: 10/7
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
- Manwe
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92401
Írta: Manwe
"A köntöse kék és kék a szeme lángja is,
és zafír kezében a jogar, melyet a noldák
készítettek neki."
Manwe válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Képzeljétek, tegnap láttam a TTT-t, és holnap is meg fogom nézni.
Hogy én mi mákos vagyok!!!
Szóval a vélemény még egy napig alakul, de holnap írok.
Najó, annyi, hogy szerintem naon álatt volt.
Hogy én mi mákos vagyok!!!
Szóval a vélemény még egy napig alakul, de holnap írok.
Najó, annyi, hogy szerintem naon álatt volt.
"A köntöse kék és kék a szeme lángja is,
és zafír kezében a jogar, melyet a noldák
készítettek neki."
Téma zárolva.
- zsoffija
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92393
Írta: zsoffija
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
zsoffija válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ja!még annyi,hogy be kéne tiltani a pattogatott kukoricát!hogy lehet ilyen hangosan enni??? 8O
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
- zsoffija
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #92392
Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Noss-most én jövök!
Szóval,hol is kezdjem...amióta vége a filmnek,semmi kedvem megszólalni...engem egyszerűen elbűvölt.Semmi rosszat nincs kedvem mondani róla...talán:túl rövid volt... esküszöm,kibírtam volna még egy Királyviszatér-t is...
Najó,jöjjenek a "pontok":
(de hol is kezdjem??? 8O )
jöjjön az én kedvenc kis Frodókám...(nem áll szándékomban kisajátítani... 8O )Lij egy idegesítően jó színész a régi hobbitból már szinte semmi nem maradt (csak a Szemei... )Tényleg nagyon megváltozott...szerintem nagyon gonoszul bánik Samuval...(hát egen,a Gyűrű hatalma...tudom,hogy csak ennek tudható be... :shake: )
tehát Samu...Samu a régi-szeressük!Hihetetlenül hűséges Frodóhoz!
SzméaGollam:ami a figurát illeti(bár,őszintén szólva:az már nem is igazám érdekel):nagy a feje!
Viszont szépek a szemei...
És ami a jellemét illeti:majdnem elbőgtem magam...Szegény pici Szméagol...
Kegyetlenül bánik vele a sors...
Viszont Gollam-hátborrzongató...(mikor Gollam,hegyesebbek a fogai...)
No,jöjjön a film egyetlen bosszantó figurája:naná,hogy Faramir! -köze sincs a köny Faramirjához... Az Osgiliath-os rész akkor is bosszantó,ha elvonatkoztatunk a könyvtől... ez tényleg nem hiányzott...(de!jól meg volt csinálva...)hát minden embernek romlottnak(nojó-gyengének...nem romlott,na!) kell lennie???
Perrsze,még ő se ásta el magát véglegesen:a köv. filmben még akát tetszhet is...
Éowyn:Mir tényleg iszonyú jó színész a képek alapján nem vártam túl sokat-kellemesen kellett csalódnom,ő a tökéletes Éowyn... (én lenni kicsit elfogult-nem áll messze tőle,így helyesebb...)
Legolas,Gimli:Legolas egyre szimpatikusabb,az a szörfös dolog mondjuk kicsit idétlen volt... Gimli:ő meg jól oldja a feszültséget... Az meg olyan "édi"(?) volt,mikor Legolas Gimli mellé állt Éomerrel szemben...(hüénfeezemkimagam...)tünde-törp vetélkedés: :itscool:
Aragorn meg már megint "Aragorn" volt... bár-a folytonos haldoklásába beépített szerelmi szál nemvalami... :shake: (és ezért a pár percnyi suttogásért állt Liv a szereplőlista 2. helyén???-egyébként ebben a részben sokkal szebb volt,mint az előzőben... sőt,itt Szép volt-de én még mindig nem vaok elájulva...a "jövőkép" is jól sikerült...)Aragorn,téged viszont szeretünk!nagy-vagy!
rohírok.jók lettek,na!Théoden elég furi volt... 8O (megszállta volna Szarumán???)Éomer,szeretünk nem is vadállatias... 8O
Kígyónyelvű:tökjóóó!(hüe a szinkronja-oan Dallas-feelingje van )
Trufa-Pippin+entek:téleg mellőzve voltak,és a "hazamenés" is hüén jött ki...én másképp képzeltem egy entet,de ez is jó...(+ent =fogyóeszköz,de több van belőle,mint hinnénk...)Pippin,okos vagy!
(Szarumán-Szarümán:nem is sejtetted,hogy egy kártyavár erősségű erőditményben laksz... )
csata:Kicsit aránytalan ez az egész:az orkok ien mértékű elhalálozása nem norrmális... milyen tündék?hol vannak az entek???Amúgy én-a gyengeidegzetű egyén-is elismerem,hogy naaagyon látványos volt...csakúgy kapkodtam a fejem Szóval,tetszett
Mindent összevetve:10/9,999999999999999999999999999999999999999-de azon ez egyegykismilliomodon is gondolkodok...Most úgy érzem(bár ez csak a pillanat varázsa)-hogy ez még az első résznél is jobban tetszett bár:még nem döntöttem el...
Hát,ami azt illeti,télleg nincs sok köze a könyvhöz-én már nem is kezelem a kettőt egy kalap alatt! :shake: nekem így tetszik,ahogy van,a könyv neg úgy,ahogy az van... (bár egyes változtatások miatt még így is agyvérzéseim támadnak... )
jameg:Gollam szinkronhangja oan Vízipókcsodapók szerű...meg KELL néznem a filmet eredetiben...
jujj-jujj-aki ezt végigolvassa,jövök neki egy virtuális fagyival kissé elragadtattam magam... :shake:
boccs
Tetszett!!!
Szóval,hol is kezdjem...amióta vége a filmnek,semmi kedvem megszólalni...engem egyszerűen elbűvölt.Semmi rosszat nincs kedvem mondani róla...talán:túl rövid volt... esküszöm,kibírtam volna még egy Királyviszatér-t is...
Najó,jöjjenek a "pontok":
(de hol is kezdjem??? 8O )
jöjjön az én kedvenc kis Frodókám...(nem áll szándékomban kisajátítani... 8O )Lij egy idegesítően jó színész a régi hobbitból már szinte semmi nem maradt (csak a Szemei... )Tényleg nagyon megváltozott...szerintem nagyon gonoszul bánik Samuval...(hát egen,a Gyűrű hatalma...tudom,hogy csak ennek tudható be... :shake: )
tehát Samu...Samu a régi-szeressük!Hihetetlenül hűséges Frodóhoz!
SzméaGollam:ami a figurát illeti(bár,őszintén szólva:az már nem is igazám érdekel):nagy a feje!
Viszont szépek a szemei...
És ami a jellemét illeti:majdnem elbőgtem magam...Szegény pici Szméagol...
Kegyetlenül bánik vele a sors...
Viszont Gollam-hátborrzongató...(mikor Gollam,hegyesebbek a fogai...)
No,jöjjön a film egyetlen bosszantó figurája:naná,hogy Faramir! -köze sincs a köny Faramirjához... Az Osgiliath-os rész akkor is bosszantó,ha elvonatkoztatunk a könyvtől... ez tényleg nem hiányzott...(de!jól meg volt csinálva...)hát minden embernek romlottnak(nojó-gyengének...nem romlott,na!) kell lennie???
Perrsze,még ő se ásta el magát véglegesen:a köv. filmben még akát tetszhet is...
Éowyn:Mir tényleg iszonyú jó színész a képek alapján nem vártam túl sokat-kellemesen kellett csalódnom,ő a tökéletes Éowyn... (én lenni kicsit elfogult-nem áll messze tőle,így helyesebb...)
Legolas,Gimli:Legolas egyre szimpatikusabb,az a szörfös dolog mondjuk kicsit idétlen volt... Gimli:ő meg jól oldja a feszültséget... Az meg olyan "édi"(?) volt,mikor Legolas Gimli mellé állt Éomerrel szemben...(hüénfeezemkimagam...)tünde-törp vetélkedés: :itscool:
Aragorn meg már megint "Aragorn" volt... bár-a folytonos haldoklásába beépített szerelmi szál nemvalami... :shake: (és ezért a pár percnyi suttogásért állt Liv a szereplőlista 2. helyén???-egyébként ebben a részben sokkal szebb volt,mint az előzőben... sőt,itt Szép volt-de én még mindig nem vaok elájulva...a "jövőkép" is jól sikerült...)Aragorn,téged viszont szeretünk!nagy-vagy!
rohírok.jók lettek,na!Théoden elég furi volt... 8O (megszállta volna Szarumán???)Éomer,szeretünk nem is vadállatias... 8O
Kígyónyelvű:tökjóóó!(hüe a szinkronja-oan Dallas-feelingje van )
Trufa-Pippin+entek:téleg mellőzve voltak,és a "hazamenés" is hüén jött ki...én másképp képzeltem egy entet,de ez is jó...(+ent =fogyóeszköz,de több van belőle,mint hinnénk...)Pippin,okos vagy!
(Szarumán-Szarümán:nem is sejtetted,hogy egy kártyavár erősségű erőditményben laksz... )
csata:Kicsit aránytalan ez az egész:az orkok ien mértékű elhalálozása nem norrmális... milyen tündék?hol vannak az entek???Amúgy én-a gyengeidegzetű egyén-is elismerem,hogy naaagyon látványos volt...csakúgy kapkodtam a fejem Szóval,tetszett
Mindent összevetve:10/9,999999999999999999999999999999999999999-de azon ez egyegykismilliomodon is gondolkodok...Most úgy érzem(bár ez csak a pillanat varázsa)-hogy ez még az első résznél is jobban tetszett bár:még nem döntöttem el...
Hát,ami azt illeti,télleg nincs sok köze a könyvhöz-én már nem is kezelem a kettőt egy kalap alatt! :shake: nekem így tetszik,ahogy van,a könyv neg úgy,ahogy az van... (bár egyes változtatások miatt még így is agyvérzéseim támadnak... )
jameg:Gollam szinkronhangja oan Vízipókcsodapók szerű...meg KELL néznem a filmet eredetiben...
jujj-jujj-aki ezt végigolvassa,jövök neki egy virtuális fagyival kissé elragadtattam magam... :shake:
boccs
Tetszett!!!
Téma zárolva.
- Narië
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92391
Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
[quote=""hódica"
faramir szerintem azért nem anyira rossz, mert így jobban érzékelheto´´ az emberi halandóság, meg azért mégiscsak Boromir tesója(persze a könyvben jobb, de én megértem PJ-t)
[/quote"]
Különben sok olyan jelenet van,amit itt sokan lehúztak,de nekem azért tetszettek,mert PJ emberibbnek tünteti fel benne a szereplôket.Pl.szerintem az A&A jelenetek is részben erre szolgálnak.
Azért különben hálás vagyok PJnek,hogy a végén Faramirnak is megjön az esze.Lehet hogy ezzel azt akarja bizonyítani,hogy Faramir is olyan mint a bátyja,de neki mégis van ereje visszautasítani a Gyűrűt.
faramir szerintem azért nem anyira rossz, mert így jobban érzékelheto´´ az emberi halandóság, meg azért mégiscsak Boromir tesója(persze a könyvben jobb, de én megértem PJ-t)
[/quote"]
Különben sok olyan jelenet van,amit itt sokan lehúztak,de nekem azért tetszettek,mert PJ emberibbnek tünteti fel benne a szereplôket.Pl.szerintem az A&A jelenetek is részben erre szolgálnak.
Azért különben hálás vagyok PJnek,hogy a végén Faramirnak is megjön az esze.Lehet hogy ezzel azt akarja bizonyítani,hogy Faramir is olyan mint a bátyja,de neki mégis van ereje visszautasítani a Gyűrűt.
Téma zárolva.
- hódica
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92370
Írta: hódica
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
hódica válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
hát szinkron ügyben nem vagyok nagy szakértő, de elment...
faramir szerintem azért nem anyira rossz, mert így jobban érzékelhető az emberi halandóság, meg azért mégiscsak Boromir tesója(persze a könyvben jobb, de én megértem PJ-t)
szorí, ha ez offnak számít
off: lehetne Faramiros topic
faramir szerintem azért nem anyira rossz, mert így jobban érzékelhető az emberi halandóság, meg azért mégiscsak Boromir tesója(persze a könyvben jobb, de én megértem PJ-t)
szorí, ha ez offnak számít
off: lehetne Faramiros topic
Téma zárolva.
- Narië
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92367
Hmmm...Én ezt nem vettem észre,neked hol tűnt annak?Ring-bearer írta: Legnagyobb gondom, hogy hatásvadász!
Téma zárolva.
- hódica
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92351
Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nos én most jöttem haza moziból...
10-ből 10-et ér, mint önálló film, és 10-dől 9 a könyvhöz képest
ami tetszett
-Gollam!!!!! fantasztikusan jóra sikeredett(talán egy picit a méretével vannak gondok)
-Helm-szurdoki csata!!! Szerintem fantasztikus, csodálatos és ámulatbaejtő! Még az is tetszik, hogy alig folyt benne vér...nem mutattak millió1 halott orkot, tündét, embert stb.
-Trufa és Pippin megkomolyodáse nagyon könyvhű, és nagyon megható, amit Trufa mond a Megyéről...
-Gandalf visszatérése!!! nagyon jóóó!
-Éowyn nagyon jó lett, minden dícséret Miranda Ottonak, végülis feleslegesek voltak a film előtti fenntartásaim
-Vasudvard serege...hát azokba a képekbe beleremegtem...
-Edoras nagyon jól meg van építve!
-a Tiltott tavat meg pont így képzeltem el!!!!
-Olifánt!de jó lett az is!
-Szliszakáll arca hagyon jó, csak az "alakja" v.hogy nem tetszik...túl hosszó és túl vékony a lába
-Samu és Frodó párbeszéde a végén jó, hogy könyvhű maradt PJ
-Arwen nem volt olyan gáz, csak ne képzelte volna a lovát annak Aragorn
ami nem annyira tetszett
-Haldír halála
-Faramir és Osgiliat...nem kellett volna, de olyan rossz mégse lett
-Frodó és Samu verekdése pedig sz.tem beleillett
nos ha még v.mi eszembe jut, írok
10-ből 10-et ér, mint önálló film, és 10-dől 9 a könyvhöz képest
ami tetszett
-Gollam!!!!! fantasztikusan jóra sikeredett(talán egy picit a méretével vannak gondok)
-Helm-szurdoki csata!!! Szerintem fantasztikus, csodálatos és ámulatbaejtő! Még az is tetszik, hogy alig folyt benne vér...nem mutattak millió1 halott orkot, tündét, embert stb.
-Trufa és Pippin megkomolyodáse nagyon könyvhű, és nagyon megható, amit Trufa mond a Megyéről...
-Gandalf visszatérése!!! nagyon jóóó!
-Éowyn nagyon jó lett, minden dícséret Miranda Ottonak, végülis feleslegesek voltak a film előtti fenntartásaim
-Vasudvard serege...hát azokba a képekbe beleremegtem...
-Edoras nagyon jól meg van építve!
-a Tiltott tavat meg pont így képzeltem el!!!!
-Olifánt!de jó lett az is!
-Szliszakáll arca hagyon jó, csak az "alakja" v.hogy nem tetszik...túl hosszó és túl vékony a lába
-Samu és Frodó párbeszéde a végén jó, hogy könyvhű maradt PJ
-Arwen nem volt olyan gáz, csak ne képzelte volna a lovát annak Aragorn
ami nem annyira tetszett
-Haldír halála
-Faramir és Osgiliat...nem kellett volna, de olyan rossz mégse lett
-Frodó és Samu verekdése pedig sz.tem beleillett
nos ha még v.mi eszembe jut, írok
Téma zárolva.
- Esticsillag
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #92350
Írta: Esticsillag
"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."
Esticsillag válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Üdv.
Miután pár perce teljesen elszállt az oldalas kritikám, úgy gondoltam, hogy nem kezdem újra, ezért csak annyit mondhatok, hogy lényegében teljesen egyetértek hobbittal.
Csalódtam. Óriásit.
Tehát amit még kiemelnék:
Eowyn, nekem nagyon tetszett, igazán jól sikerült megszemélyesíteni szerintem, az Arwenes dolgok után én már szinte neki drukkoltam, hogy jöjjön össze Aragornnal.
Siratom az enteket!!! :bawling: Nem is mutatták a barlangjukat, hol volt a híres víz??!Na és hogyan hajlik a térdük?
Legolas; két oltárian nem a filmbe illő jelenet ugrik be kapásból: a lóra repülés, és a lépcsőn való szörfözés !
Hatalmas gáz
Keselyüstök; szuper, gyönyörű, nemes, olyan amilyennek lennie kell.
Faramir; erre ugyanaz a véleményem mint a többieknek, de még az is érdekes, hogy amikor Osgiliathba viszi Frodóékat, már ostrom alatt van(Osg.), közben a könyvben csak jóval utánna kezdődik el az ostrom.
Theoden királynál hogyhogy Aragorn egy szó nélkül odaadja a kardját???
A lovestoryra én csak azt mondom, hogy business.Amúgy nagyon tetszett.Csak nem ideillő.
Az előző részben Frodót láthattuk többször meghalni, most Aragorn volt a soros.....ki a következő???
Samu fergeteges... nagyot domborított
Gollam nagyon jó, kicsit skizofrén a szentem, de azért nagyon jó.A jó és a rossz énje közötti különbségeit a színész a mozdulataiba zseniálisan vitte bele.
A csatában a legnagyobb csalódásom a híres kirohanás volt; ami egy kis termből történik 4-5 emberrel, akikből hirtelen 20 lesz 8O
A tünde íjászokat már nem is említem..., vagy mégis, tök jó volt a fegyelmezettségük, és az ebből adódó felsőbbrendűségük, de a sebezhetőségük is remekül kijött.
Na jó egyenlőre ennyi.
Inkább nem pontozok egyenlőre, megnézem még egyszer, és most igazán csak a filmre összpontosítok, mert mégegyszer átgondoltam, és már nem érzek akkora csalódást, mint amikor a moziból kiléptem, már tetszik. Azthiszem.
Miután pár perce teljesen elszállt az oldalas kritikám, úgy gondoltam, hogy nem kezdem újra, ezért csak annyit mondhatok, hogy lényegében teljesen egyetértek hobbittal.
Csalódtam. Óriásit.
Tehát amit még kiemelnék:
Eowyn, nekem nagyon tetszett, igazán jól sikerült megszemélyesíteni szerintem, az Arwenes dolgok után én már szinte neki drukkoltam, hogy jöjjön össze Aragornnal.
Siratom az enteket!!! :bawling: Nem is mutatták a barlangjukat, hol volt a híres víz??!Na és hogyan hajlik a térdük?
Legolas; két oltárian nem a filmbe illő jelenet ugrik be kapásból: a lóra repülés, és a lépcsőn való szörfözés !
Hatalmas gáz
Keselyüstök; szuper, gyönyörű, nemes, olyan amilyennek lennie kell.
Faramir; erre ugyanaz a véleményem mint a többieknek, de még az is érdekes, hogy amikor Osgiliathba viszi Frodóékat, már ostrom alatt van(Osg.), közben a könyvben csak jóval utánna kezdődik el az ostrom.
Theoden királynál hogyhogy Aragorn egy szó nélkül odaadja a kardját???
A lovestoryra én csak azt mondom, hogy business.Amúgy nagyon tetszett.Csak nem ideillő.
Az előző részben Frodót láthattuk többször meghalni, most Aragorn volt a soros.....ki a következő???
Samu fergeteges... nagyot domborított
Gollam nagyon jó, kicsit skizofrén a szentem, de azért nagyon jó.A jó és a rossz énje közötti különbségeit a színész a mozdulataiba zseniálisan vitte bele.
A csatában a legnagyobb csalódásom a híres kirohanás volt; ami egy kis termből történik 4-5 emberrel, akikből hirtelen 20 lesz 8O
A tünde íjászokat már nem is említem..., vagy mégis, tök jó volt a fegyelmezettségük, és az ebből adódó felsőbbrendűségük, de a sebezhetőségük is remekül kijött.
Na jó egyenlőre ennyi.
Inkább nem pontozok egyenlőre, megnézem még egyszer, és most igazán csak a filmre összpontosítok, mert mégegyszer átgondoltam, és már nem érzek akkora csalódást, mint amikor a moziból kiléptem, már tetszik. Azthiszem.
"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."
Téma zárolva.
- Ringbearer
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92305
Írta: Ringbearer
"Be the change you want to see." Gandhi
Ringbearer válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nos, őszintén megleptek a kritikák!
Igen, elég fura, hogy ennyi minent áttoltak a 3. részbe. csak attól tartok, hogy ez sok-sok szép dolognak a rovására megy!
Legnagyobb gondom, hogy hatásvadász! Meg szegény Gimli lett a vicces figura...
Aragorn álomképei, háát elég fura! Meg amikor a ló megnyalja a száját, és azt hiszi Arwen...Ez PJ.
Mit keresnek az elfek Kürtvárban?
Siratjuk Faramirt...
DE.
ami tetszett:
Frodó Samu és Gollam, szerintem fantasztikus!!
Amikor Frodó a kardot tartotta Samu elé, azt hittem ott kezdek el zokogni!
Szilszakáll, nekem magyon tetszett!! És megállt bennem a vér, amikor a tanácsban azt mondták, h nem támadják le, azt hittem, h ezt is tök átírták, de nem.
Eowyn, hát alőször nem hittem volna h nem lesz jó, de tetszett!
Ami fura volt, az hogy Theodenben Szarumán lakik! Vlahogy én mindig úgy olvastam, h Gríma csavarta el a fejét. Nem így van leírva?
Nem emlékszem..
Összeségében: Nővérem azt mondta ne akarjunk nagyon hűek lenni, hiszen persze, hogy át kellett írni, hogy jó film legyen.
8 pont de ez még nem biztos!
Igen, elég fura, hogy ennyi minent áttoltak a 3. részbe. csak attól tartok, hogy ez sok-sok szép dolognak a rovására megy!
Aragorn álomképei, háát elég fura! Meg amikor a ló megnyalja a száját, és azt hiszi Arwen...Ez PJ.
Siratjuk Faramirt...
DE.
ami tetszett:
Szilszakáll, nekem magyon tetszett!! És megállt bennem a vér, amikor a tanácsban azt mondták, h nem támadják le, azt hittem, h ezt is tök átírták, de nem.
Ami fura volt, az hogy Theodenben Szarumán lakik! Vlahogy én mindig úgy olvastam, h Gríma csavarta el a fejét. Nem így van leírva?
Nem emlékszem..
Összeségében: Nővérem azt mondta ne akarjunk nagyon hűek lenni, hiszen persze, hogy át kellett írni, hogy jó film legyen.
Téma zárolva.
- Ringbearer
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92303
Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nos, őszintén megleptek a kritikák!
Siratjuk Faramirt...
DE.
ami tetszett:
Nem emlékszem..
Siratjuk Faramirt...
DE.
ami tetszett:
Nem emlékszem..
Téma zárolva.
- Narië
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92219
Üdv néktek!Na én is láttam a filmet,és igazából az róla a véleményem,hogy maximálisan megérte az az egy évnyi várakozás.Olvasgatva a hozzászólásaitokat azt veszem észre hogy valószínűleg én vagyok az egyetlen ember,akinek jobban tetszett ez mint a FOTR.Lehet hogy ez jobban eltért a könyvtôl,de az új részek szinte mind tökéletesen illeszkedtek a filmbe,és végülis most FILMET csináltak,nem könyvet.
Na:
Teccett:
Helm-szurdok:Sztem nem volt zavaró a hossza,mert tényleg jól megvolt vágva,meg nem csak csihi-puhi volt benne(amitôl igazából rettegtem),hanem olyan remek részek is,mint Haldír halála.Szerintem ez nagyon kellett bele,bár ugyan sajnálom Haldírt,de remekül érzékeltette a tündék "halandóságát".Ezt végülis mindenképpen be kellett valakin mutatni,de gondoljatok bele:Ha a seregbôl bármely más tünde halt volna meg,az nem lenne számunkra annyira megrázó,de Haldírt végülis már ismerjük,és mindenképpen valamilyen módon közelebb érezzük magunkhoz.(ha ez nagyon hülyén hangzott,akkor bocs)
Aragorn:Ez most lehet hogy elfogultság(sôt biztos),de azért szerintem nagyot alakít.Jó még a "kibékülése" Legolassal,meg úgy általában a 3 bajtárs kapcsolata.Amikor Legolas íjat fog Éomerre,az csúcs.
Entek:Tényleg kicsik,fôleg a többi fához képest,de olyan jól vannak megoldva,hogy az elsô pillanatban(még a katarzis hatása alatt) azt hittem,hogy tényleg fából vannak...
Nekem a nazgúlok is tetszettek,csak sajnos keveset szerepeltek .És bárki bármit mond,a "madaraik" (nem emlékszem a nevükre,bocs) fantasztikusan el van találva.
szerelmi jelenetek:Szerintem egyáltalán nem volt nyálas,sôt.Gondoljatok az SW-re...Meg egy idôben attól is féltünk,hogy lesz benne szex.Hát hálisten nem volt.Sajnos az "Aragorn felébred" jelenetrôl lemaradtam,mert sikerült jól beidôzítenem a WC-t(meg is fogadtam,hogy TTT alatt nem fogok félliteres kólát inni ),de barátnôim mondták hogy mi volt.Errôl sajna csak szombaton tudok majd véleményt mondani
Mindazonáltal szerintem ennyi azért kellett bele,hogy szegény könyvet-nem-olvasott emberkéknek is feltűnjön,hogy Aragornt megértsék.
Hogyx PJ mit akart elérni azzal,hogy Arwent elküldi Völgyzigolyba,azt nem tudom.De majd a ROTK-ben kiderül
Gollam:Úy jó,ahogy van.Teljesen egyezik az én Gollamommal,és végre egy animált szereplô,akin nem csak röhönek,mint Dobbyn,vagy Jar-Jar Binksen.
Frodó és Samu:A kettejük kapcsolata egyszerűen szép.Amikor Frodó kardot ránt Samura,utána majdnem bôgtem.Lij naon jó!
Éowyn:Mir is jól játszik,mondtam én,hogy bízzunk benne!
Én már elkezdtem drukkolni neki és Aragornnak,hiszen oan aranyosak voltak együtt!!
Théoden,Gríma,Éomer:Mind a hárman nagyon meggyôzôek voltak,fôleg Gríma.
Ami nem tetszett:
Faramir.Minek kell neki is (majdnem) beleesnie a bátyja hibájába????Minek cipeli Frodóékat Osgiliathba?Ezt nem tudom felfogni.Ráadásul David Wenham sem gyôzött meg...
Szinkron.Tudom,ez nem pont ide tartozik,de nem naggyon voltam vele kibékülve....
Na ennyi.Majd késôbb bôvítem,mert igazából az volt mint az 1.nél:akkora katarzist jelentett a film,hogy gyakorlatilag nem emllékszem semmire,csak arra,hogy fantasztikus volt.Mindenesetre most is olyan 7-8 körül fogom nézni moziban(illetve amíg tart a cash.
Osztályzat:11/10
[size=9:2ix5j8d7]És bocs,hogy ilyen hosszú lettem...[/size]
Na:
Teccett:
Helm-szurdok:Sztem nem volt zavaró a hossza,mert tényleg jól megvolt vágva,meg nem csak csihi-puhi volt benne(amitôl igazából rettegtem),hanem olyan remek részek is,mint Haldír halála.Szerintem ez nagyon kellett bele,bár ugyan sajnálom Haldírt,de remekül érzékeltette a tündék "halandóságát".Ezt végülis mindenképpen be kellett valakin mutatni,de gondoljatok bele:Ha a seregbôl bármely más tünde halt volna meg,az nem lenne számunkra annyira megrázó,de Haldírt végülis már ismerjük,és mindenképpen valamilyen módon közelebb érezzük magunkhoz.(ha ez nagyon hülyén hangzott,akkor bocs)
Aragorn:Ez most lehet hogy elfogultság(sôt biztos),de azért szerintem nagyot alakít.Jó még a "kibékülése" Legolassal,meg úgy általában a 3 bajtárs kapcsolata.Amikor Legolas íjat fog Éomerre,az csúcs.
Entek:Tényleg kicsik,fôleg a többi fához képest,de olyan jól vannak megoldva,hogy az elsô pillanatban(még a katarzis hatása alatt) azt hittem,hogy tényleg fából vannak...
Nekem a nazgúlok is tetszettek,csak sajnos keveset szerepeltek .És bárki bármit mond,a "madaraik" (nem emlékszem a nevükre,bocs) fantasztikusan el van találva.
szerelmi jelenetek:Szerintem egyáltalán nem volt nyálas,sôt.Gondoljatok az SW-re...Meg egy idôben attól is féltünk,hogy lesz benne szex.Hát hálisten nem volt.Sajnos az "Aragorn felébred" jelenetrôl lemaradtam,mert sikerült jól beidôzítenem a WC-t(meg is fogadtam,hogy TTT alatt nem fogok félliteres kólát inni ),de barátnôim mondták hogy mi volt.Errôl sajna csak szombaton tudok majd véleményt mondani
Mindazonáltal szerintem ennyi azért kellett bele,hogy szegény könyvet-nem-olvasott emberkéknek is feltűnjön,hogy Aragornt megértsék.
Hogyx PJ mit akart elérni azzal,hogy Arwent elküldi Völgyzigolyba,azt nem tudom.De majd a ROTK-ben kiderül
Gollam:Úy jó,ahogy van.Teljesen egyezik az én Gollamommal,és végre egy animált szereplô,akin nem csak röhönek,mint Dobbyn,vagy Jar-Jar Binksen.
Frodó és Samu:A kettejük kapcsolata egyszerűen szép.Amikor Frodó kardot ránt Samura,utána majdnem bôgtem.Lij naon jó!
Éowyn:Mir is jól játszik,mondtam én,hogy bízzunk benne!
Én már elkezdtem drukkolni neki és Aragornnak,hiszen oan aranyosak voltak együtt!!
Théoden,Gríma,Éomer:Mind a hárman nagyon meggyôzôek voltak,fôleg Gríma.
Ami nem tetszett:
Faramir.Minek kell neki is (majdnem) beleesnie a bátyja hibájába????Minek cipeli Frodóékat Osgiliathba?Ezt nem tudom felfogni.Ráadásul David Wenham sem gyôzött meg...
Szinkron.Tudom,ez nem pont ide tartozik,de nem naggyon voltam vele kibékülve....
Na ennyi.Majd késôbb bôvítem,mert igazából az volt mint az 1.nél:akkora katarzist jelentett a film,hogy gyakorlatilag nem emllékszem semmire,csak arra,hogy fantasztikus volt.Mindenesetre most is olyan 7-8 körül fogom nézni moziban(illetve amíg tart a cash.
Osztályzat:11/10
[size=9:2ix5j8d7]És bocs,hogy ilyen hosszú lettem...[/size]
Téma zárolva.
- Supersonica
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92211
Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Tegnap este nekem is sikerült megnéznem a filmet.
Első benyomás: ez egy monumentális, mozgalmas, hihetetlen ember (ork, tünde)tömeget megmozgató rész...
A film után még sétálgattunk egy fél órácskát a szakadó hóban, annyira nem volt kedvünk felszállni egy evilági BKV járatra
Holnap megnézzük még1szer
Nekem az entek nem tetszettek, de nagyon nem tetszettek
Faramír sem jött be
Összességében nagyon jók volt, én 8 - 9 közöttre taksálom
Meg is beszéltük, hogy várjuk már 2004. őszét, amikor mind a 3 rész kint lesz extra DVD-n, szervezünk majd kétnapos LOTR vetítést, LOTR orrvérzésig...
Első benyomás: ez egy monumentális, mozgalmas, hihetetlen ember (ork, tünde)tömeget megmozgató rész...
A film után még sétálgattunk egy fél órácskát a szakadó hóban, annyira nem volt kedvünk felszállni egy evilági BKV járatra
Holnap megnézzük még1szer
Nekem az entek nem tetszettek, de nagyon nem tetszettek
Faramír sem jött be
Összességében nagyon jók volt, én 8 - 9 közöttre taksálom
Meg is beszéltük, hogy várjuk már 2004. őszét, amikor mind a 3 rész kint lesz extra DVD-n, szervezünk majd kétnapos LOTR vetítést, LOTR orrvérzésig...
Téma zárolva.
- hobbit
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92195
Írta: hobbit
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
hobbit válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Sziasztok!
Egyet értek azzal, hogy Samu és Frodó kapcsolata eléggé félreérthető.
Tegnap amikor kijöttem a moziból úgy éreztem magam mint akibe belrúgtak. A film jó leszámítva a túlanimált jeleneteket /Legolas/, de mint a Gyűrűk ura 2. része...
1. Faramír volt az egyik legjobb karakter. Sikerült totálisan elrontaniuk azt a karaktert. A filmesek mintha csak azt vették volna figyelembe, hogy Boromír öccse , ettől magától értetődik, hogy Faramír is belelép bátyja hibáiba. Hol a megfontolt és bölcs Faramír? Nos a filben Faramír mikor megtudja Frodó titkát Gondorba viteti és csak akkor derül ki róla a "nemes szíve" amikor Frodót majdnem elkapja egy Nazgul/Neki meg eljut a tudatáig, hogy nem tudja hasznátvenni a gyűrűnek, és hogy azt el kell pusztítani/ és hogy ez ki is derüljön, Faramírt figyelmeztetik, hogy a félszerzetek csak úgy hagyhatják el Gondort, hogy Faramír az életével fizet ezért
2. Aragornt csupán kétszer siratják el véglegesen társai, akinek álmai révén mellesleg Arwent is szerepeltetni tudják. Szerintem is beleillene egy vámpíros könyvbe szerencsétlen áldozatnak.
3. Kérlek mutassátok meg nekem, hogy hol van olyan rész a könyvben, hogy Elrond /Galadriel tanácsára!!/ egy tündesereget küld Kürtvárba?
4. Az Entek. Kinézetre jók voltak, de szintén az a baj , hogy abszolute de nem így volt a könyvben. Nem akarnak harcolni, csak miután a szemfüles Truffa felhívja Szilszakáll figyelmét arra a tényre, hogy Szarumán írtja a fákat.
5. Nekem a szereplők kicsit túl agresszívnak tűntek a könyvhözképest és szinte minden problémát csak a főszereplők tudtak megoldani. Nekem Gollam mondjuk tetszett.Ami viszont még nem tetszett, hogy Frodó is sokkal agresszívabb volt mint szokott.
Ok. Megértem, hogy a "civil"nézőket is le akarják ültetni a mozivászon elé, de ettől még nem kellett volna ennyire el "Hollywood"/nembiztohogyjólírtamle/-iasíttani ezt a filmet. Nekem ez egy kicsit sokk volt. Jó, megkelleneértenem, hogy mások máshogy képzelik el a filmet, de .....
Ok igazatok vot tényleg nem szabad összehasonlítani a könyvet és a filmet
Üdv:
Egyet értek azzal, hogy Samu és Frodó kapcsolata eléggé félreérthető.
Tegnap amikor kijöttem a moziból úgy éreztem magam mint akibe belrúgtak. A film jó leszámítva a túlanimált jeleneteket /Legolas/, de mint a Gyűrűk ura 2. része...
1. Faramír volt az egyik legjobb karakter. Sikerült totálisan elrontaniuk azt a karaktert. A filmesek mintha csak azt vették volna figyelembe, hogy Boromír öccse , ettől magától értetődik, hogy Faramír is belelép bátyja hibáiba. Hol a megfontolt és bölcs Faramír? Nos a filben Faramír mikor megtudja Frodó titkát Gondorba viteti és csak akkor derül ki róla a "nemes szíve" amikor Frodót majdnem elkapja egy Nazgul/Neki meg eljut a tudatáig, hogy nem tudja hasznátvenni a gyűrűnek, és hogy azt el kell pusztítani/ és hogy ez ki is derüljön, Faramírt figyelmeztetik, hogy a félszerzetek csak úgy hagyhatják el Gondort, hogy Faramír az életével fizet ezért
2. Aragornt csupán kétszer siratják el véglegesen társai, akinek álmai révén mellesleg Arwent is szerepeltetni tudják. Szerintem is beleillene egy vámpíros könyvbe szerencsétlen áldozatnak.
3. Kérlek mutassátok meg nekem, hogy hol van olyan rész a könyvben, hogy Elrond /Galadriel tanácsára!!/ egy tündesereget küld Kürtvárba?
4. Az Entek. Kinézetre jók voltak, de szintén az a baj , hogy abszolute de nem így volt a könyvben. Nem akarnak harcolni, csak miután a szemfüles Truffa felhívja Szilszakáll figyelmét arra a tényre, hogy Szarumán írtja a fákat.
5. Nekem a szereplők kicsit túl agresszívnak tűntek a könyvhözképest és szinte minden problémát csak a főszereplők tudtak megoldani. Nekem Gollam mondjuk tetszett.Ami viszont még nem tetszett, hogy Frodó is sokkal agresszívabb volt mint szokott.
Ok. Megértem, hogy a "civil"nézőket is le akarják ültetni a mozivászon elé, de ettől még nem kellett volna ennyire el "Hollywood"/nembiztohogyjólírtamle/-iasíttani ezt a filmet. Nekem ez egy kicsit sokk volt. Jó, megkelleneértenem, hogy mások máshogy képzelik el a filmet, de .....
Ok igazatok vot tényleg nem szabad összehasonlítani a könyvet és a filmet
Üdv:
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
Téma zárolva.
- Manwe Sulimo
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92193
Írta: Manwe Sulimo
ONE RING RULE THEM ALL!
Manwe Sulimo válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Hello!
Nekem nagyon tetszett a film (tegnap láttam).
Az entek nem tetzsettek annyira , de ez csak egy apróság.
Nagyon látványos meg feelinges a film, hogy megbocsátottam az aprópp hibákat PJ-nak. 9,5/10
Nekem nagyon tetszett a film (tegnap láttam).
Az entek nem tetzsettek annyira , de ez csak egy apróság.
Nagyon látványos meg feelinges a film, hogy megbocsátottam az aprópp hibákat PJ-nak. 9,5/10
ONE RING RULE THEM ALL!
Téma zárolva.
- Zizzenet
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92186
Írta: Zizzenet
Zizzenet válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
üdv mindenkinek!!!
Még nem láttam a második rész asszem holnap fogok elmenni megnézni, de azt viszont tudom hogy a könyvet és a filmet nem szabad olyan szigorúan összehasonlítani. Gondoljatok bele azért százszor könnyebb valamit leírni, mint azt megvalósítani sőt úgy hogy az elnyerje a többség teccésést!!
Többet majd holnap este ha láttam a filmet...
Zizzzzz 8O
Még nem láttam a második rész asszem holnap fogok elmenni megnézni, de azt viszont tudom hogy a könyvet és a filmet nem szabad olyan szigorúan összehasonlítani. Gondoljatok bele azért százszor könnyebb valamit leírni, mint azt megvalósítani sőt úgy hogy az elnyerje a többség teccésést!!
Többet majd holnap este ha láttam a filmet...
Zizzzzz 8O
Téma zárolva.
- Toma
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92180
Írta: Toma
"Arany napsugárban, csillag fényét lesve
vár reám valaki, míg leszáll az este..."
Toma válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Oké, kissé lehiggadtam...
De a film akkor sem olyan, mint amire számítottam...
Persze az első sem volt olyan, de az valahogy mégis jobban el lett találva...
Egy kicsit szomorú vagyok...
Sebaj, talán másodszor jobban fog tetszeni!
De a film akkor sem olyan, mint amire számítottam...
Persze az első sem volt olyan, de az valahogy mégis jobban el lett találva...
Egy kicsit szomorú vagyok...
Sebaj, talán másodszor jobban fog tetszeni!
Téma zárolva.
- birefi
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92167
Írta: birefi
birefi válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Bár csak érintőleges, de most néztem meg a Kalendáriumot.
Szép, szép, de van egy-két poénos kép benne.
1. Samu és Frodó. Tényleg olyanok, mintha holnap este a Kék Osztrigába táncolnának. Ha értitek, hogy értem.
2. Liv Tyler (akit képtelen vagyok felfogni, miért nyomatnak úgy a filmben), na ő úgy néz ki, hogy remek dekoráció lenne bármely Vámpíros könyvben.
Szép, szép, de van egy-két poénos kép benne.
1. Samu és Frodó. Tényleg olyanok, mintha holnap este a Kék Osztrigába táncolnának. Ha értitek, hogy értem.
2. Liv Tyler (akit képtelen vagyok felfogni, miért nyomatnak úgy a filmben), na ő úgy néz ki, hogy remek dekoráció lenne bármely Vámpíros könyvben.
Téma zárolva.
- Álmos
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92160
Írta: Álmos
Huhú
Álmos válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ami a legfontosabb, hogy a film és könyv két külön világ. A kettőt nem szerintem nem szabad összehasonlítani, mert akkor a vége mormogás lesz.
Mint film egyszerűen csodás, apró hibákkal...
A könyv meg mint tudjuk szintén csodás...
Az adaptációról meg minek beszéljünk? najónem, persze lehet róla, de ha mindenki morog attól nem lesz jobb, vagy mi a manó
Mint film egyszerűen csodás, apró hibákkal...
A könyv meg mint tudjuk szintén csodás...
Az adaptációról meg minek beszéljünk? najónem, persze lehet róla, de ha mindenki morog attól nem lesz jobb, vagy mi a manó
Huhú
Téma zárolva.
- Ranger
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92158
Írta: Ranger
Ranger válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Teljesen egyetertek Robinnal ami Faramirt es az Enteket illeti.
Hozzatennem meg, hogy ugyanennyire csalodtam Eomerben is...
Egyszeruen nem ertettem azt a reszt(es valoszinuleg akkor sem ertenem, ha csak a filmet lattam volna), hogy Eomer 2000 harcossal (szinte az egesz sereggel) elhagyja Rohant...
Es igazabol nem is kap nagyon szerepet a filmben, pedig az eredeti tortenetben vegig jelen van.... sot Gimlivel eleg nagy vitajuk is van.
Es mit keresnek ott az elfek???????
Amugy a film nagyon jo fantasy akcio mozi, de mar nem hosi fantasy.
Hozzatennem meg, hogy ugyanennyire csalodtam Eomerben is...
Egyszeruen nem ertettem azt a reszt(es valoszinuleg akkor sem ertenem, ha csak a filmet lattam volna), hogy Eomer 2000 harcossal (szinte az egesz sereggel) elhagyja Rohant...
Es igazabol nem is kap nagyon szerepet a filmben, pedig az eredeti tortenetben vegig jelen van.... sot Gimlivel eleg nagy vitajuk is van.
Es mit keresnek ott az elfek???????
Amugy a film nagyon jo fantasy akcio mozi, de mar nem hosi fantasy.
Téma zárolva.
- Robin
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92157
Írta: Robin
Robin válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Mostmár,hogy megért bennem a film,kicsit jobb a véleményem róla...Félre ne értsetek,isteni jó volt,de túl sok volt a változtatás,nekem a legsúlyosabb,hogy a szereplők jelleme mennyiere más a könyvben...pl,Faramir teljesen olyan volt,mitn Boromir és ez azért enm teljesen így van...Viszont,nagyon osk minden lárpótolt,pl Frodó és Samu kapcsolata,gyönyörű volt...*hüpp* és Aragorn és Legolas testvériessége (megintcsak*hüpp*) és még sok-sok minden...
De Faramirért és Szilszakállért nagyon mérges vagyok... :crazy:
De Faramirért és Szilszakállért nagyon mérges vagyok... :crazy:
Téma zárolva.
- Toma
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #92153
Írta: Toma
Toma válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Rettenetesen sajnálom, de muszáj őszintének lennem!
PJ és társai, egész egyszerűen rossz forgatókönyvet írtak...
Ezt nem tudom finomabban kifejezni, és csak Tolkien iránti tiszteletem miatt nem szitkozódom, ugyanis nagyon-nagyon dühösen jöttem ki a moziból!
Pedig minden megvolt a kezükben, úgy értem: a technika, a jó színészek, a gyönyörű helyszínek, na és a hatalmas pénz, amiből mindezt meg lehetett valósítani, de ez akkor sem a Két Torony című regény film adaptációja, hanem egy cselekményében meglehetősen hasonló fantasy-film.
Azt hiszem felesleges kitérni konkrét részekre, aki ismeri a könyvet az tudja, hogy mi maradt ki belőle, és mi az amit Tolkien soha nem írt bele.
Azon csodálkoztam, hogy kb. a film felénél nem hagyta el közönség 3/4-e a termet!
Azt hiszem a Két Toronnyal vált nyilvánvalóvá, hogy a Gyűrűk Urát nem lehet megfilmesíteni...
Hát ez az én véleményem!
PJ és társai, egész egyszerűen rossz forgatókönyvet írtak...
Ezt nem tudom finomabban kifejezni, és csak Tolkien iránti tiszteletem miatt nem szitkozódom, ugyanis nagyon-nagyon dühösen jöttem ki a moziból!
Pedig minden megvolt a kezükben, úgy értem: a technika, a jó színészek, a gyönyörű helyszínek, na és a hatalmas pénz, amiből mindezt meg lehetett valósítani, de ez akkor sem a Két Torony című regény film adaptációja, hanem egy cselekményében meglehetősen hasonló fantasy-film.
Azt hiszem felesleges kitérni konkrét részekre, aki ismeri a könyvet az tudja, hogy mi maradt ki belőle, és mi az amit Tolkien soha nem írt bele.
Azon csodálkoztam, hogy kb. a film felénél nem hagyta el közönség 3/4-e a termet!
Azt hiszem a Két Toronnyal vált nyilvánvalóvá, hogy a Gyűrűk Urát nem lehet megfilmesíteni...
Hát ez az én véleményem!
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.314 másodperc