- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95671
Írta: Ery
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Már nem is húzom fel magam miatta.
Καναπή!
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95643
Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ilsa:Pontosan! Én is ezt mondom! Szegénykétől csak ennyi telt! Röhejes!
ZoliJ:Igen,valszeg ezért..
ZoliJ:Igen,valszeg ezért..
Téma zárolva.
- Ilsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
21 éve 9 hónapja #95640
Írta: Ilsa
Neh má'
"Reménnyel sajnos az sem kecsegtet, hogy hamar elfelejthetjük a filmkészítés eme totális csődjét." :rmad2:
Ez kérem, hazugság!!!
Bedobozolva vár ugyanis s egy esztendő múltán nyakunkon a harmadik rész. :bounce: :cooljump:
Hurrá!
Egyébként meg a kritikusoknak ez a munkája, egy átlátszó irkafirkával a porig alázzák a filmet, hogy a gonszkodó emberek jól csámcsoghassanak rajta.
Jót nevetni lehet rajta, de többet nem ér meg.
http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel
Ilsa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Dínchamion írta: Gyerekek, egy link:
www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikk.cg ... -lotr2.txt
Neh má'
"Reménnyel sajnos az sem kecsegtet, hogy hamar elfelejthetjük a filmkészítés eme totális csődjét." :rmad2:
Ez kérem, hazugság!!!
Bedobozolva vár ugyanis s egy esztendő múltán nyakunkon a harmadik rész. :bounce: :cooljump:
Hurrá!
Egyébként meg a kritikusoknak ez a munkája, egy átlátszó irkafirkával a porig alázzák a filmet, hogy a gonszkodó emberek jól csámcsoghassanak rajta.
Jót nevetni lehet rajta, de többet nem ér meg.
http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel
Téma zárolva.
- ZoliJ
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95636
Írta: ZoliJ
ZoliJ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Az jutott eszembe, hogy a gyűrűháború vége és a megye megtisztítása csak a 3. könyv felét teszik ki. Mivan, ha azér tolták el, hogy maradjon elég anyag a 3. részre?
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95629
Mint tudjuk folyamatosan jelennek meg oan cikkek a GyU-ról amelyikeket oanok írtak,akiknek gőzük sincs az egészről!
Ez a cikk csak egy a sokból! Nem ér annyit,hogy felhúzzuk magunkat rajta!
Ez a cikk csak egy a sokból! Nem ér annyit,hogy felhúzzuk magunkat rajta!
Téma zárolva.
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95610
Írta: Ezüstliliom
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Bocsi! Tévedtem!
Mélyebben tanulmányoztam a dolgot, és rá kellett döbbennem: ez a nagyonnemnormális komolyan gondolta, amit írt. 8O :hein: :eek2:
Mélyebben tanulmányoztam a dolgot, és rá kellett döbbennem: ez a nagyonnemnormális komolyan gondolta, amit írt. 8O :hein: :eek2:
Téma zárolva.
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95583
Írta: Ezüstliliom
Skacok!
Szerintem nem érdemes így belelovalnotok magatokat a felháborodásba. Elanornak van igaza, mikor ezt írja:
Annyira átlátszó ez az egész, hogy nem szabad komolyan venni! Én jót szórakoztam rajta , pedig hát nekem is szívügyem ez a Film. A cikk írója még azelőtt eldöntötte, hogy a rajongókat fogja hergelni, mielőtt megnézte a Filmet, ill. elkezdte a kritikát. Először én is azt hittem, nem olvasta a könyvet, de mikor a forgatókönyvírókat kritizálta, rájöttem, hogy talán mégis. Szóval tegyétek a helyére: a képzeletbeli kukába vagy mondjuk a számítógép Lomtárába. Ennyit ér, nem többet. :deal: :disagree:
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Dínchamion írta: Gyerekek, egy link:
www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikk.cg ... -lotr2.txt
Olvassátok el, és ha nyugodtak tudtok maradni...! No comment.
Erősen gondolkozom, hogy írok valami velőset és tömöret a szerzőnek, de félek, hogy nem tudnám betartani a kulturált kritika szabályait...
Skacok!
Szerintem nem érdemes így belelovalnotok magatokat a felháborodásba. Elanornak van igaza, mikor ezt írja:
Elanor írta: Ezen komolyan mondom, csak nevetni lehet! Szánalomra méltó, ahogy a szerző dobálózik a szebbnél szebb szavakkal - nárcizmus, önimádat -, sztem két órán keresztül gondolkodott, amíg ezt kitalálta...
Annyira átlátszó ez az egész, hogy nem szabad komolyan venni! Én jót szórakoztam rajta , pedig hát nekem is szívügyem ez a Film. A cikk írója még azelőtt eldöntötte, hogy a rajongókat fogja hergelni, mielőtt megnézte a Filmet, ill. elkezdte a kritikát. Először én is azt hittem, nem olvasta a könyvet, de mikor a forgatókönyvírókat kritizálta, rájöttem, hogy talán mégis. Szóval tegyétek a helyére: a képzeletbeli kukába vagy mondjuk a számítógép Lomtárába. Ennyit ér, nem többet. :deal: :disagree:
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95576
A Banyapók benne lesz gyerekek csak a RoTK-ban!!!!
A Megye meg 90%,hogy kimarad, PJ is ezt nyilatkozta vhol..ebben akkor lehetünk csak biztosak,ha láttuk
A Megye meg 90%,hogy kimarad, PJ is ezt nyilatkozta vhol..ebben akkor lehetünk csak biztosak,ha láttuk
Téma zárolva.
- Nuwanda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95563
Írta: Nuwanda
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
Nuwanda válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nem hiszem, hogy PJ annyiban hagyja, mintha a Megye még érintetlen lenne...
Téma zárolva.
- Rabyn
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95562
Írta: Rabyn
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Rabyn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
De milyen lesz mé ha kihagyják a megye megtisztitását??????
akkor hogy lesz vége???
áá nemááá
akkor hogy lesz vége???
áá nemááá
Téma zárolva.
- Nuwanda
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95559
Írta: Nuwanda
Nuwanda válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
De ha Gollam a végén arról beszél, hogy majd ő...stb...akkor hogy hagyhatnák ki a Banyapókot?Hm...
Téma zárolva.
- erwianne
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95556
Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Hmm. Tegnap láttam harmadjára! Még mindig megafilm, leszámítva persze azokat az apró részleteket, amikkel nem egészen értek egyet (Osgiliath, palantír+banyapók hol van, hogy csak a legkirívóbbakat említsem, de hát ez már alaposan kitárgyalt téma, ahogy látom, véleményileg kb. Areával értek 1et)!
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95548
ZoliJ:Pedig valszeg nem lesz benne! Szal lehet előre bosszankodni (így: ) de nincs értelme! Majd +látjuk!
Estel:De jó szivük volt és nem hagyták Lveszni Középföldét!
Penni:pl lehet,hogy bevágnak képeket ahogy háború van mindenhol és közben az a csajszi dumál,hogy itt is háború-ott is háború... Legalábbis én így tudnám Lképzelni..
Estel:De jó szivük volt és nem hagyták Lveszni Középföldét!
Penni:pl lehet,hogy bevágnak képeket ahogy háború van mindenhol és közben az a csajszi dumál,hogy itt is háború-ott is háború... Legalábbis én így tudnám Lképzelni..
Téma zárolva.
- ZoliJ
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95533
Írta: ZoliJ
ZoliJ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nos, tegnap megnéztem.
Én részemről elégedett vagyok. Egyedül az nem tetszett hogy sokat áttettek a 3. részbe. Ha nem lesz benne a megye, nagyon mérges leszek(ilyen: )
Én részemről elégedett vagyok. Egyedül az nem tetszett hogy sokat áttettek a 3. részbe. Ha nem lesz benne a megye, nagyon mérges leszek(ilyen: )
Téma zárolva.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95495
Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
A könyvben más dolguk volt a lórieni tündéknek: náluk is harcok voltak egyfolytában! Kíváncsi vagyok, lesz-e rá utalás a ROTK-ban, hogy a Gyűrűháború egész Középföldét érinti, nemcsak Rohan és Gondor területére korlátozódik...
(Ha emlékeztek, amikor Legolas mondja Gimlinek, hogy az ő népeiknek nem kell háborúba menniük, mert a háború ment el hozzájuk.)
(Ha emlékeztek, amikor Legolas mondja Gimlinek, hogy az ő népeiknek nem kell háborúba menniük, mert a háború ment el hozzájuk.)
Téma zárolva.
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95489
Írta: Eszterprise-Estel
A remény hal meg utoljára
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nekem is nagyon tetszett a film...másodszorra. Faramirt nem bocsátom meg nekik. Haldirt meg nagyon sajnálom. Kár érte, az összes tündéért kár. Értem, hogy miért vettek részt a harcban, de nyugodtan kimaradhattam volna belole, ez már nem az o világuk.
A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95376
Penni:Annál izgibb lesz a RoTK!!! nézzük a pozitiv oldalát!
Téma zárolva.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95373
Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
A filmben a Két torony könyvnek kb. a fele van benne, sok jelenet átkerül A király visszatérbe.
Téma zárolva.
- Ragoran
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95370
A palantiros rész nem késöbb lesz?
Banyapókot én is sajnálom,de hát ennyivel jobban lehet várni a RoTK-ot!
Banyapókot én is sajnálom,de hát ennyivel jobban lehet várni a RoTK-ot!
Téma zárolva.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #95354
Írta: Erda niire (Area)
'Is there anybody out there?'
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nosss. Én 9,5 -öt adok a filmnek.
Faramir teljesen negatív szereplő, és ez nem teszik.
Nem tetszik még az, amikor Frodó kiviszi a Gyűrűt annak az izének.
Az se jó, hogy Gondorba viszik Frodót. Így min veszik össze Faramir, és az apja??? :eek4:
Amiért átrakták a Banyapókot a következő filmbe, szerintam kihagyják Hobbitfalvát, ami nagyon nem lenne jó!
Az a tündecsajszi (lásd Arwen) már megint mit keres itt? Hisz semmi szerepe nincs ebben a részben!!!??? :rmad2:
Haldirt nem kellett volna kinyírniuk. :shake: Kezdett szimpi lenni, erre tessék. :bawling:
Nem volt benne Gandalf a palantírral, és az egyik kedvenc részem: amikor Pippin belenéz a palantírba. :cyclops: :nono: :rmad2: :mad2: :crazy: :crap: :bawling: :disagree:
Egyébként: :bounce: :hello: :agree: :itscool: Jó a film. :look:
Faramir teljesen negatív szereplő, és ez nem teszik.
Nem tetszik még az, amikor Frodó kiviszi a Gyűrűt annak az izének.
Az se jó, hogy Gondorba viszik Frodót. Így min veszik össze Faramir, és az apja??? :eek4:
Amiért átrakták a Banyapókot a következő filmbe, szerintam kihagyják Hobbitfalvát, ami nagyon nem lenne jó!
Az a tündecsajszi (lásd Arwen) már megint mit keres itt? Hisz semmi szerepe nincs ebben a részben!!!??? :rmad2:
Haldirt nem kellett volna kinyírniuk. :shake: Kezdett szimpi lenni, erre tessék. :bawling:
Nem volt benne Gandalf a palantírral, és az egyik kedvenc részem: amikor Pippin belenéz a palantírba. :cyclops: :nono: :rmad2: :mad2: :crazy: :crap: :bawling: :disagree:
Egyébként: :bounce: :hello: :agree: :itscool: Jó a film. :look:
'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
- Alhana
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95340
Írta: Alhana
Alhana válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nincs semmi bajom E. Wooddal, mindent megtesz,hogy jól játszon,de nekem Ő nem ideális Frodó... És Éowynnak is választhattak volna mást...(ej be finnyás vagyok ) Gollam a csúcsok csúcsa,azt hittem elrontják vele a filmet,de kellemesen csalódtam, majd lefordtam a székről a nevetéstől, amikor Samuval kaját főztek :biggrin2: :up: hehehe. Drágaszágom.
Téma zárolva.
- Áfonya
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #95047
Írta: Áfonya
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Áfonya válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Gyerekek, most értem haza a moziból.
MEGJÖTT A KATARZIS!!!
Félre a 8 és 9 ponttal, ez a film megéri a tízest. Sztem abszolút méltó követője a FOTR-nek. Most borzongtam. *Vártam* a Helm-szurdokot, az entek menetét, Gandalf és a rohírok vágtáját. Hihetetlen jó volt.
Most már nem is éreztem annyira eltúlzottnak/gázosnak egyes dolgokat - sőt! még Legsie szörfözésénél is elvigyorogtam magam... (De az olimpiai lángos orktól meg a vargoktól még mindig kiütést kapok.)
Végre kis nüansznyi dolgokat is észrevettem, ami eddig elkerülte a figyelmemet.
Többek között azt is, hogy Faramir ingadozik Osgiliath előtt, amikor Frodó könyörög neki - csak valószínűleg azért nem engedi el akkor Frodóékat, mert a katonái előtt furcsa lenne az ilyen látszólag ok nélküli fordulat. De egyáltalán nem olyan határozott már, mint Henneth Annúnban.
Szóval Boromir2-ben is van remény!
Külön csúcs: Frodó kis ideges ajakrángása, amikor Samu azt mondja neki, hogy "A Gyűrű a hatalmába kerített." 8O
Gollamtól kifekszem. Hatalmas. :itscool:
Mindent összevetve úgy látszik, a TTT-t valóban szokni és emészteni kell. Szinte más film tárult elém így egy héttel az első (kettő) megnézés után.
PJ, gratula! Még nem békültem ki veled teljesen, de már kezdem érteni, hogy mi miért van.
MEGJÖTT A KATARZIS!!!
Félre a 8 és 9 ponttal, ez a film megéri a tízest. Sztem abszolút méltó követője a FOTR-nek. Most borzongtam. *Vártam* a Helm-szurdokot, az entek menetét, Gandalf és a rohírok vágtáját. Hihetetlen jó volt.
Most már nem is éreztem annyira eltúlzottnak/gázosnak egyes dolgokat - sőt! még Legsie szörfözésénél is elvigyorogtam magam... (De az olimpiai lángos orktól meg a vargoktól még mindig kiütést kapok.)
Végre kis nüansznyi dolgokat is észrevettem, ami eddig elkerülte a figyelmemet.
Többek között azt is, hogy Faramir ingadozik Osgiliath előtt, amikor Frodó könyörög neki - csak valószínűleg azért nem engedi el akkor Frodóékat, mert a katonái előtt furcsa lenne az ilyen látszólag ok nélküli fordulat. De egyáltalán nem olyan határozott már, mint Henneth Annúnban.
Szóval Boromir2-ben is van remény!
Külön csúcs: Frodó kis ideges ajakrángása, amikor Samu azt mondja neki, hogy "A Gyűrű a hatalmába kerített." 8O
Gollamtól kifekszem. Hatalmas. :itscool:
Mindent összevetve úgy látszik, a TTT-t valóban szokni és emészteni kell. Szinte más film tárult elém így egy héttel az első (kettő) megnézés után.
PJ, gratula! Még nem békültem ki veled teljesen, de már kezdem érteni, hogy mi miért van.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
- Julcsi_
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94984
Írta: Julcsi_
argh
Julcsi_ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Most nemrég regisztráltam erre a fórumra, viszont sokminden régi hozzászólást is elolvastam az érdekes témákban. Többekközött megtaláltam az az ominózus cikket is a nyugat.hu-n, csak sajnos kicsit későn tudok rá reagálni.
Természetesen én is azt gondolom, hogy baromság, amit ír, mert a film egyáltalán nem unalmas, sőt, szerintem sokkal jobb is, mint az első, de egyetlen-egy dologban igazat kell adjak a mocskolódó újságírónak: A Helm-szurdok ostrománál nekem is rögtön az Egri Csillagok jutott eszembe... Az is igaz mondjuk, hogy ez nem a készítők miatt van, hanem azért, mert a magyar közönségben egyszerűen annyira alapmű egy ilyen várvédős-létrás-ostrom. (mármint ugye az Egri Cs.) De ezt szerintem - még ha akarták volna - se lehetett volna máshogy csinálni, mert az ostrom, az ostrom, ugyanazokat a fegyvereket, létrákat és technikákat használják minden ostromban, legyenek ők a törökök vagy az orkok. Szóval tényleg hülyeség erre hivatkozni, mert nem lehet "copyright-olni" egy adott motívumot, így pl. az E. Cs.-nak sincs kizárólagos joga az ostromjelenetekre.
Természetesen én is azt gondolom, hogy baromság, amit ír, mert a film egyáltalán nem unalmas, sőt, szerintem sokkal jobb is, mint az első, de egyetlen-egy dologban igazat kell adjak a mocskolódó újságírónak: A Helm-szurdok ostrománál nekem is rögtön az Egri Csillagok jutott eszembe... Az is igaz mondjuk, hogy ez nem a készítők miatt van, hanem azért, mert a magyar közönségben egyszerűen annyira alapmű egy ilyen várvédős-létrás-ostrom. (mármint ugye az Egri Cs.) De ezt szerintem - még ha akarták volna - se lehetett volna máshogy csinálni, mert az ostrom, az ostrom, ugyanazokat a fegyvereket, létrákat és technikákat használják minden ostromban, legyenek ők a törökök vagy az orkok. Szóval tényleg hülyeség erre hivatkozni, mert nem lehet "copyright-olni" egy adott motívumot, így pl. az E. Cs.-nak sincs kizárólagos joga az ostromjelenetekre.
argh
Téma zárolva.
- Julcsi_
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94979
Írta: Julcsi_
argh
Julcsi_ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Most nemrég regisztráltam erre a fórumra, viszont sokminden régi hozzászólást is elolvastam az érdekes témákban. Többekközött megtaláltam az az ominózus cikket is a nyugat.hu-n, csak sajnos kicsit későn tudok rá reagálni.
argh
Téma zárolva.
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94976
Írta: Tar-Ancalime
"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein
Tar-Ancalime válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Vigyázat,vélemény következik...!(az enyém)
Nos,megnéztem a filmet.
Meg kell mondanom,hogy nem sok jóra számítottam-az elsö rész nem nyerte el egyértelmü tetszésemet-de talán éppen ezért kellemesen csalódtam.A 2.rész sokkal jobb,érdekesebb,számomra sokkal tolkienibb.A filmet nézve valóban az volt az érzésem,hogy a könyv elevenedik meg a szemem elött,és Középfölde is "középföldébb" volt.
Néhány dolog persze így sem tetszett,de jóval kevesebb hibát találtam benne mint az elsö részben.PL a sztoriátirás-ezuttal hál'istennek nem turkáltak bele annyira a történetbe és amit változtattak az sem volt annyira zavaró.De azért bosszantó hogy pl Arwen elindul Szürkerévbe-ennek a változtatásnak semmi teteje hacsak az nem ,hogy így Arwennek a 3.részben lesz alkalma egy kis magánakcióra(visszaszökik vagy ilyesmi) és megint nyomulhat Liv Tyler...
A gáz az a filmmel,hogy gyakorlatilag emészthetetlenül hosszú-annyi minden történik benne hogy nem is lehet felfogni néhol viszont csak nyujtják az egészet.
A látvány persze óriási,a csatajelenetek lenyügözöek stb és a zene is nagyon jó volt.
Most csak felsorolásszerüen a többit:
Ami nem tetszett:
-Éowyn alakja.a trailereket látva elkészültem a legrosszabra vele kapcsolatban,de végül egy tized fokkal türhetöbbre sikeredett mint számítottam.Sajnos nem tul szép szegényke de a gáz az hogy semmit nem érzékelni a benne lejátszodó,ill.Aragornnal kapcsolatos konfliktusokból.És ez sokkal teszi szegényebbé a filmet.A ruhái viszont oltárian jók.
-Aragorn- kissé tulnyomták a szerepét.Aragorn,a Hös...Szerintem pont az a pláne,hogy Isildur örököse gyakorlatilag mindvégig rejtözik ,"csak" egy vitéz harcos,aztán a 3.részben fedi csak fel magát mint király..
-Legolas fantasztikus gördeszkás lesiklo jelenete-na EZ fájt.De ez gondolom mindenkinek feltünt.
-Haldír-undoritó,arrogáns figura-fellélegeztem amikor meghalt-igy a 3.részben már nem lesz benne- huh..
-a tündék kürtvárba való bevonulása kissé fájdalmas volt-mintha hárshegyröl szabadult kényszerzubbonyba bugyolált idiotákat láttam volna..
-Frodó néhol kissé bárgyun alakitott..
-Faramir tul negativ-és oh,miért viszi Samuékat eröszakkal Gondorba???
-Aragorn-Arwen "csodás" szerelmi jelenetei-azért én ennél líraibbnak éreztem ezt a kapcsolatot
-Aragorn"halála"-nem értem miért kell még ilyen felesleges klisékkel tüzdelni a filmet-mintha nem lenne elég izgalom.
Ami tetszett:
-Gollam-majdnem zseniális.A mimikája egyszerüen remek és az egész figura nagyon jól sikerült,meglepöen jól.
-Grima-bár neki is kissé eltulozzák a szerepét-pl azért nem parancsolgatott Théoden helyett.
-entek-szenzáciosak
-zene-különösen kiemelném azt a részt ami Meduseldnél ill Kürtvárnál
hallhato(hegedü)
-Meduseld+Téoden,Kürtvár
Egyelöre ennyi,jövö héten megnézem még egyszer,hogy teljesen meg tudjam emészteni.Kösz hogy végigolvastátok.
Ja és a cikk irójáról annyit hogy láthatóan dilettáns.
Nos,megnéztem a filmet.
Meg kell mondanom,hogy nem sok jóra számítottam-az elsö rész nem nyerte el egyértelmü tetszésemet-de talán éppen ezért kellemesen csalódtam.A 2.rész sokkal jobb,érdekesebb,számomra sokkal tolkienibb.A filmet nézve valóban az volt az érzésem,hogy a könyv elevenedik meg a szemem elött,és Középfölde is "középföldébb" volt.
Néhány dolog persze így sem tetszett,de jóval kevesebb hibát találtam benne mint az elsö részben.PL a sztoriátirás-ezuttal hál'istennek nem turkáltak bele annyira a történetbe és amit változtattak az sem volt annyira zavaró.De azért bosszantó hogy pl Arwen elindul Szürkerévbe-ennek a változtatásnak semmi teteje hacsak az nem ,hogy így Arwennek a 3.részben lesz alkalma egy kis magánakcióra(visszaszökik vagy ilyesmi) és megint nyomulhat Liv Tyler...
A gáz az a filmmel,hogy gyakorlatilag emészthetetlenül hosszú-annyi minden történik benne hogy nem is lehet felfogni néhol viszont csak nyujtják az egészet.
A látvány persze óriási,a csatajelenetek lenyügözöek stb és a zene is nagyon jó volt.
Most csak felsorolásszerüen a többit:
Ami nem tetszett:
-Éowyn alakja.a trailereket látva elkészültem a legrosszabra vele kapcsolatban,de végül egy tized fokkal türhetöbbre sikeredett mint számítottam.Sajnos nem tul szép szegényke de a gáz az hogy semmit nem érzékelni a benne lejátszodó,ill.Aragornnal kapcsolatos konfliktusokból.És ez sokkal teszi szegényebbé a filmet.A ruhái viszont oltárian jók.
-Aragorn- kissé tulnyomták a szerepét.Aragorn,a Hös...Szerintem pont az a pláne,hogy Isildur örököse gyakorlatilag mindvégig rejtözik ,"csak" egy vitéz harcos,aztán a 3.részben fedi csak fel magát mint király..
-Legolas fantasztikus gördeszkás lesiklo jelenete-na EZ fájt.De ez gondolom mindenkinek feltünt.
-Haldír-undoritó,arrogáns figura-fellélegeztem amikor meghalt-igy a 3.részben már nem lesz benne- huh..
-a tündék kürtvárba való bevonulása kissé fájdalmas volt-mintha hárshegyröl szabadult kényszerzubbonyba bugyolált idiotákat láttam volna..
-Frodó néhol kissé bárgyun alakitott..
-Faramir tul negativ-és oh,miért viszi Samuékat eröszakkal Gondorba???
-Aragorn-Arwen "csodás" szerelmi jelenetei-azért én ennél líraibbnak éreztem ezt a kapcsolatot
-Aragorn"halála"-nem értem miért kell még ilyen felesleges klisékkel tüzdelni a filmet-mintha nem lenne elég izgalom.
Ami tetszett:
-Gollam-majdnem zseniális.A mimikája egyszerüen remek és az egész figura nagyon jól sikerült,meglepöen jól.
-Grima-bár neki is kissé eltulozzák a szerepét-pl azért nem parancsolgatott Théoden helyett.
-entek-szenzáciosak
-zene-különösen kiemelném azt a részt ami Meduseldnél ill Kürtvárnál
hallhato(hegedü)
-Meduseld+Téoden,Kürtvár
Egyelöre ennyi,jövö héten megnézem még egyszer,hogy teljesen meg tudjam emészteni.Kösz hogy végigolvastátok.
Ja és a cikk irójáról annyit hogy láthatóan dilettáns.
"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein
Téma zárolva.
- Rabyn
- Nem elérhető
21 éve 9 hónapja #94959
Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
tééééééééényleg!!!!
Téma zárolva.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
21 éve 9 hónapja #94935
Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Láttam. 10/6.5 pont
Részletes filmkritikát is írok majd, s fölrakom Vz-ra!
Egyébként meg ki mondta, hogy Arwen a Szürkerévbe megy? Senki!
Egyetlen szó sem esett arról, hová indul el. Én tudom. Nem Szürkerévbe....
Részletes filmkritikát is írok majd, s fölrakom Vz-ra!
Egyébként meg ki mondta, hogy Arwen a Szürkerévbe megy? Senki!
Egyetlen szó sem esett arról, hová indul el. Én tudom. Nem Szürkerévbe....
Téma zárolva.
- Elanor
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94896
Írta: Elanor
I feel complete when I feel sick inside
Elanor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Tudom jól (hisz ez egyértelműen látszik az írásából), csak nem tudom megállni, hogy ne kommentáljam az ilyen primitív véleményeket, amiket a tárgy ismerete nélkül írnak az íróik. Egyébként nem kaptam fel a vizet, sőt, megpróbáltam észérvekkel, józanul szembeállítani az illető kijelentéseit a saját véleményemmel. Plusz mosolyogtam rajta egy jót (?).
Téma zárolva.
- Ery
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94875
Írta: Ery
Καναπή!
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Gyerekek ne kapjátok fel a vizet! A cikk írója lehet jó újságíró avagy publicista, de biztos, hogy a téma iránt teljesen jelentésvak - persze wittgensteini értelemben. Így tökéletesen inkompetens a kérdésben .
Καναπή!
Téma zárolva.
- Elanor
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
21 éve 9 hónapja #94870
Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ehhe... bocsi, hogy hosszú voltam, és bocsi az offért, de plíz, ne töröljétek ki, és olvassátok el!!
[size=9:mctpy4yn]Így jár, aki rosszat mond a GYU-ra.... [/size]
[size=9:mctpy4yn]Így jár, aki rosszat mond a GYU-ra.... [/size]
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.321 másodperc