- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- Andragorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Akkor mennyi lesz majd a bővített?
Remélem, hogy nagyon-nagyon hosszú. :itscool:
Én már 4 és fél órás hosszúságot is hallottam.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Narië
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ezt meg hol olvastad?Mert én úgy tudtam,hogy max.3 óra 10 perces lehet,mert többet nem engedtek a New line-osok...Nefadar írta:
Ghargoqurk írta: Na igen 7 fejezet kimaradt a filmbo´´l ez engem is eléggé érzékenyen érintett. So´´t ha még azt is beleszámoljuk hogy Boromir halála az elso´´ben volt akkor 8. O´´szintén szólva nem tudom hogyan fogják megoldani a Rotk-ot. Nagyon sok dolognak kéne történnie, és bár minden rajongó azt várja (én is) félek töle hogy túl gyorsan fogják kapkodni az eseményeket egymás után, és annak aki olvasta a könyvet nem fog annyira tettszeni.
De azért bízok PJ-ben
Én úgy tudom, hogy a RotK már eleve három és fél vagy 4 órás lesz, és azzal lesz vége, hogy Arwen meghal.
- Gandalf
- Nem elérhető
Sorel írta: Lehet, hogy megvettek majd érte, /főleg te, Pennie,/ de, annak ellenére hogy lenyűgöző, és gyönyörűséges a tündsereg megérkezésének jelenete, minél többször látom a filmet, annál inkább az az érzésem, hogy ez egy nagyon hamis, hatásvadász és a tolkieni mondanivalóval szöges ellentétben álló megoldás. Egy olyan pont, amikor egyértelműen feláldozták a "gondolatot" a látvány kedvéért.
Szerintem a huornok is elég látványosak lehettek volna Kürtvárnál....
- Nefadar
- Nem elérhető
Ghargoqurk írta: Na igen 7 fejezet kimaradt a filmből ez engem is eléggé érzékenyen érintett. Sőt ha még azt is beleszámoljuk hogy Boromir halála az elsőben volt akkor 8. Őszintén szólva nem tudom hogyan fogják megoldani a Rotk-ot. Nagyon sok dolognak kéne történnie, és bár minden rajongó azt várja (én is) félek töle hogy túl gyorsan fogják kapkodni az eseményeket egymás után, és annak aki olvasta a könyvet nem fog annyira tettszeni.
De azért bízok PJ-ben
Én úgy tudom, hogy a RotK már eleve három és fél vagy 4 órás lesz, és azzal lesz vége, hogy Arwen meghal.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Sorel
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
De azért bízok PJ-ben.
Fegyverletétel...hát igen nekem is tetszett de hát ugye a könyv után elég lagymatag jelenet. Viszont ha belegondolok abban most jól döntöttek hogy az Andurilt késöbb kapja meg Aragorn, azt hiszem nagyon hatásos jelenet lesz és a film szempontjábol is pozitív
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- bersel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
- Nefadar
- Nem elérhető
És még azt sajnáltam, hogy a könyv szerint a 21 fejezetből lehagytak 7-et.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A remény hal meg utoljára
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ha jobban megfigyeled,akkor Gimli a tőle jobbra ülő törp fejszéjével próbálja megsemmisiteni a gyűrűt
Ezért lesz egyben a saját fejszéje
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Szerintem eléggé felesleges Gimli baltáját kiemelni. Marha sok hiba van a filmben én számszerint a TTT-ben 38-at találtam. Ráadásul az első részben egymásik bárdot fog utána a kezébe a TTT-ben pedig nem a baltáját dobja el. Egyébként a hibák szvsz semmit nem vonnak le a film értékéből
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Lora
- Nem elérhető
ez inkább észrevétel, de mindegyik filmben vannak hibák....a FOTR-ban nekem Gimli baltájával volt egy kis....kis...valami a Tanácsnál, amikor azt mobdja: pusztitsuk el! mire várunk(vmi ilyesmi)!
itt a balta v. fejsze eltörik utána már sértetlenül van a kezében......
nah...a TTT-ben kb. ugyanez a helyzet......ott is (a Fehér V. közeleg....) Gimli a baltáját dobja Gandalf felé, mire a balta darabokra hullik...néhány mp múlva már a kezében tartja épségben.......
Gyöngycem (voltam valaha)
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Olvasol a gondolataimbanGandalf írta: Főleg Haldír, igaz?
Bocs az OFF-ért
- Ery
- Nem elérhető
Faramir is sokkal szimpatikusabb lett.
Ja! és most már én is sajnálomHaldírt
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Saczy
- Nem elérhető
szerintem azért nem volt jó megoldás ez pj részéről mert az utolsó szövetség azért utolsó mert megjósolták, hogy nem lesz több....ehez képest, most is csináltak egy szövetséget a filmesek....és azt hallottam, hogy a harmadikban nem lesznek dúnadánok,hanem arwen fog majd egy csapat tünde élén aragorn segítségére sietni.....
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Narië
- Nem elérhető
Ezt különben én már sok ambertôl hallottam,mert akik nem olvasták,azok 1tôl 1ig azt mondták,hogy sokkal jobb mint a FOTR,és érthetôbb is.A rajongók meg elôször szinte mind szidták,de a 2.-3. megnézés után már nekik is jobban bejött mint az 1. Szóval a közönségigényeknek sikerült megfelelnie PJ-nek...És sztem a fanok egy részének is.leguanember írta: Nos, negyedszerre összeállt a film, annyira, hogy már vetekszik a Szövetséggel. Szerintem még egy alkalom, és leelo´´zi. Nagyon-nagyon ott van. Most elcibáltam a szülo´´ket is, és vajon mit mondtak? Azt, hogy sokkal múlta felül a várakozásaikat, baromira élvezték!!! Jobban tetszett nekik, mint a FOTR, és letisztultak a dolgok -mondták. Úgy örültem És anyukám még hozzátette, hogy nem semmi munka volt úgy megrendezni ezt a filmet, hogy a széles közönségnek tetsszen, pl. neki, csatajelenetestül-mindenestül. PJ rulez!
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A remény hal meg utoljára
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Narië
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
Egy cikk:
Mondani sem kell, mekkora várakozás előzte meg a második részt. Jegyek elővételben már kaphatók, hirdették a nagyobb mozik plakátjai hetekkel a mo-i premier előtt.
Lehet állítani, hogy fanyalgó és ünneprontó vagyok, de sajnos a TTT alulmulja a várakozásokat és az első rész szárnyaló, izgalmas cselekményét. Valami keserű szájíz - talán ilyen a csalódás íze - rossz érzés mocorog a nézőben. Nem az a gond, hogy három úra hosszú, szó se róla, ehhez lassanként hozzá szokok az ember. Csakhogy ez esetben bőven elegendő lett volna két óra Frodó és Samu kalandjaiból. Az egy dolog, hogy szinte alig lendül valamit előre a történet, ellentétben a könyvvel. Ellenben a párhuzamos szerkesztést leszámírtva hőseinkkel alig történik valami, Frodó olykor "bekómázik" a Gyűrű növekvő erejének hatására, elszánt és őt követő hobbitok az entekkel múlatják az idpt láblógatva, Aragornék hatalmas csatát vívnak a tízezres nagyságrendű elcadult orkhadsereggel. Nagyjából ennyi, s az összes emlék mindössze az, hogy jó sok kardozós, hősies jelenetet egymásba fűző jelmezes akciófilmet ületünk bégig, izgalmakat fokozó, valóban szép aláfestő zenéável. Lassított felvételek konok, elszánt, vagy reményt és kétségbesészt tükröző közeli tekintetekről, felvillanó, majd lebiggyedő mosolyokról. Túl sok. Sajnos a humor is inkább csak Gimli alakjában központozódik, az ő alakja oldja néha az apadni látszó feszültséget.
Joggal vádolhat bárki, hogy nem említem meg a lenyűgöző, valóban zseniális lktáványt - nos, szó se róla, hihetetlenül prófi jelenetek, elképesztően gy9önyörű, megkomponált tájakk tárulnak elénk, szinte elakad a lélegzet, ésvalóban zseniális az animációs technika. Ezek jócskán emelnek a második rész kissé elnyujtott, túlszárnyalni vágyó, akciófoilmszerű, háborús filmeket idéáző sematikus menetn. De azt hiszem - látvány ide vagy oda - ezt a 180 perces vad videoklippet nem szívesen nézném meg mégegyszer.
Bocs a hibákért de álmos vaok... na, vélemény?
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~