Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Több
21 éve 8 hónapja #105814 Írta: Andragorn
Andragorn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Én azt olvastam, hogy a 3.rész 3 és fél órás lesz. Valamelyik honlapon jelent meg.
Akkor mennyi lesz majd a bővített? :lol:
Remélem, hogy nagyon-nagyon hosszú. :itscool:
Én már 4 és fél órás hosszúságot is hallottam.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105803 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Az első kéát filmnél nem, de a harmadiknál már igen... mivel ez az utolsó és eddig is óriási sikere volt..
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105801 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Nefadar írta:

Ghargoqurk írta: Na igen 7 fejezet kimaradt a filmbo´´l ez engem is eléggé érzékenyen érintett. So´´t ha még azt is beleszámoljuk hogy Boromir halála az elso´´ben volt akkor 8. O´´szintén szólva nem tudom hogyan fogják megoldani a Rotk-ot. Nagyon sok dolognak kéne történnie, és bár minden rajongó azt várja (én is) félek töle hogy túl gyorsan fogják kapkodni az eseményeket egymás után, és annak aki olvasta a könyvet nem fog annyira tettszeni.
De azért bízok PJ-ben

Én úgy tudom, hogy a RotK már eleve három és fél vagy 4 órás lesz, és azzal lesz vége, hogy Arwen meghal.

Ezt meg hol olvastad?Mert én úgy tudtam,hogy max.3 óra 10 perces lehet,mert többet nem engedtek a New line-osok...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105798 Írta: Gandalf

Sorel írta: Lehet, hogy megvettek majd érte, /főleg te, Pennie,/ de, annak ellenére hogy lenyűgöző, és gyönyörűséges a tündsereg megérkezésének jelenete, minél többször látom a filmet, annál inkább az az érzésem, hogy ez egy nagyon hamis, hatásvadász és a tolkieni mondanivalóval szöges ellentétben álló megoldás. Egy olyan pont, amikor egyértelműen feláldozták a "gondolatot" a látvány kedvéért.

Szerintem a huornok is elég látványosak lehettek volna Kürtvárnál....
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105795 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Ghargoqurk írta: Na igen 7 fejezet kimaradt a filmből ez engem is eléggé érzékenyen érintett. Sőt ha még azt is beleszámoljuk hogy Boromir halála az elsőben volt akkor 8. Őszintén szólva nem tudom hogyan fogják megoldani a Rotk-ot. Nagyon sok dolognak kéne történnie, és bár minden rajongó azt várja (én is) félek töle hogy túl gyorsan fogják kapkodni az eseményeket egymás után, és annak aki olvasta a könyvet nem fog annyira tettszeni.
De azért bízok PJ-ben

Én úgy tudom, hogy a RotK már eleve három és fél vagy 4 órás lesz, és azzal lesz vége, hogy Arwen meghal.

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105748 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Lehet, hogy megvettek majd érte, /főleg te, Pennie,/ de, annak ellenére hogy lenyűgöző, és gyönyörűséges a tündsereg megérkezésének jelenete, minél többször látom a filmet, annál inkább az az érzésem, hogy ez egy nagyon hamis, hatásvadász és a tolkieni mondanivalóval szöges ellentétben álló megoldás. Egy olyan pont, amikor egyértelműen feláldozták a "gondolatot" a látvány kedvéért.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105700 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Na igen 7 fejezet kimaradt a filmből ez engem is eléggé érzékenyen érintett. Sőt ha még azt is beleszámoljuk hogy Boromir halála az elsőben volt akkor 8. Őszintén szólva nem tudom hogyan fogják megoldani a Rotk-ot. Nagyon sok dolognak kéne történnie, és bár minden rajongó azt várja (én is) félek töle hogy túl gyorsan fogják kapkodni az eseményeket egymás után, és annak aki olvasta a könyvet nem fog annyira tettszeni.
De azért bízok PJ-ben.
Fegyverletétel...hát igen nekem is tetszett de hát ugye a könyv után elég lagymatag jelenet. Viszont ha belegondolok abban most jól döntöttek hogy az Andurilt késöbb kapja meg Aragorn, azt hiszem nagyon hatásos jelenet lesz és a film szempontjábol is pozitív

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105694 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Faramir jelleme szerintem is egy kicsit mellé lett lőve! Gimli és a baltái meg számomra nagyon is jó lett! Én már az elsőben láttam, h több baltája van! A "fegyverletétel" pedig, hát igen azt azért sajnáltam. Jó lett volna látni itt a könyvet. :(

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105641 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szerintem jó volt a TTT, de azt sajnáltam, hogy Haldír meghalt és, hogy Gimlit ilyen nevetségessé tették. Faramirt megcsinálhatták volna olyanra is, hogy belsőleg nem ennyire hasonlítson Boromirra.
És még azt sajnáltam, hogy a könyv szerint a 21 fejezetből lehagytak 7-et. :(

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105519 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ja, de itt valahogy jobban elviselték a dolgot, mint a könyvben...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105492 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Gimlinél is több fejsze volt, kicsi, nagy, rövidnyelű, stb. Azon nagyon nevettem, mikor le kell adniuk a fegyvereiket mielőtt Theodren színe elé lépnének. Tisztára, mint a német fegyverletétel. :mrgreen:

A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105438 Írta: Haldír Lórien
Haldír Lórien válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Kedves Gyöngyszem!
Ha jobban megfigyeled,akkor Gimli a tőle jobbra ülő törp fejszéjével próbálja megsemmisiteni a gyűrűt :!: :!: :!:
Ezért lesz egyben a saját fejszéje :wink:

Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105437 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Gyöngyszem:
Szerintem eléggé felesleges Gimli baltáját kiemelni. Marha sok hiba van a filmben én számszerint a TTT-ben 38-at találtam. Ráadásul az első részben egymásik bárdot fog utána a kezébe a TTT-ben pedig nem a baltáját dobja el. Egyébként a hibák szvsz semmit nem vonnak le a film értékéből

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #105394 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
lehet hogy ez most off lesz, de nem találtam más topicot ahova beirhatnám...na szal......

ez inkább észrevétel, de mindegyik filmben vannak hibák....a FOTR-ban nekem Gimli baltájával volt egy kis....kis...valami :) a Tanácsnál, amikor azt mobdja: pusztitsuk el! mire várunk(vmi ilyesmi)!
itt a balta v. fejsze eltörik utána már sértetlenül van a kezében......

nah...a TTT-ben kb. ugyanez a helyzet......ott is (a Fehér V. közeleg....) Gimli a baltáját dobja Gandalf felé, mire a balta darabokra hullik...néhány mp múlva már a kezében tartja épségben.......

Gyöngycem (voltam valaha)
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103840 Írta: Cerebrum
Szerintem annyira nem érdemes hasonlítgatni a két filmet egymáshoz, hiszen ha egybe látjuk majd a három részt az egész egy nagy egységgé fog úgyis összeállni...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103813 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Azért azt nem mondanám, hogy sokkal jobb, mint a FotR. Nagyon tetszik és nagyon más jellegű film, de végülis ha mindenáron össze akarom hasonlítani, akkor lassan utoléri, talán már a következő alkalommal.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103802 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Gandalf írta: Főleg Haldír, igaz? :wink:

Olvasol a gondolataimban 8) :P :wink:
Bocs az OFF-ért :oops:
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103801 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Újra nézve a filmet csatlakoznom kell azon előttem szólókhoz, akik azt állítják, hogy a TTT sokkal jobb mint a FotR. Így a kezdeti pontszámot is megemelem és 9-9,5 közé teszem.
Faramir is sokkal szimpatikusabb lett.
Ja! és most már én is sajnálomHaldírt :cry:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
Több
21 éve 8 hónapja #103618 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szerintem nem annyira rossz megoldás a tündék részvétele Helm szurdokban. Ne feledkezzünk meg róla, hogy ez film, amely más eszközökkel oprál, mint egy könyv. A könyvben a Gyűrűháború egész Középföldét érintette, de csak utalások voltak azokra a harcokra, amelyek nem érintették közvetlenül a Gyűrű Szövetségének tagjait: a bakacsinerdei tündék, a Magányos hegy törpjei, a különböző emberi népek, Lothlórien mind-mind a saját határainak védelmével volt elfoglalva. A film viszont összesűríti az eseményeket Rohan, Gondor és Mordor területére. És ebbe a koncepcióba már beleférnek a segítségül érkező tünde hadseregek.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103610 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nekem is nagyon tetszett a TTT. csak a tündékkel nem akaródzmo kibékülni.....meg hogy kihagyták a huornokat...
szerintem azért nem volt jó megoldás ez pj részéről mert az utolsó szövetség azért utolsó mert megjósolták, hogy nem lesz több....ehez képest, most is csináltak egy szövetséget a filmesek....és azt hallottam, hogy a harmadikban nem lesznek dúnadánok,hanem arwen fog majd egy csapat tünde élén aragorn segítségére sietni.....

Elen síla lúmenn omentilelvo!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103342 Írta: Narië

leguanember írta: Nos, negyedszerre összeállt a film, annyira, hogy már vetekszik a Szövetséggel. Szerintem még egy alkalom, és leelo´´zi. Nagyon-nagyon ott van. Most elcibáltam a szülo´´ket is, és vajon mit mondtak? Azt, hogy sokkal múlta felül a várakozásaikat, baromira élvezték!!! Jobban tetszett nekik, mint a FOTR, és letisztultak a dolgok -mondták. Úgy örültem :D És anyukám még hozzátette, hogy nem semmi munka volt úgy megrendezni ezt a filmet, hogy a széles közönségnek tetsszen, pl. neki, csatajelenetestül-mindenestül. PJ rulez!

Ezt különben én már sok ambertôl hallottam,mert akik nem olvasták,azok 1tôl 1ig azt mondták,hogy sokkal jobb mint a FOTR,és érthetôbb is.A rajongók meg elôször szinte mind szidták,de a 2.-3. megnézés után már nekik is jobban bejött mint az 1. Szóval a közönségigényeknek sikerült megfelelnie PJ-nek...És sztem a fanok egy részének is.

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103298 Írta: Cerebrum
Most hétvégén megnéztem otthon kétszer, de Faramirt továbbra is ellenszenvesnek tartom és nem tudok megbarátkozni vele...

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #103203 Írta: Gandalf
Nagyon kíváncsi lennék Lamorak testvérünk részletes filmkritikájára... az ő véleményét még egyszer sem hallottam.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #102309 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Elöszőr én is így nyilatkoztam volna. De szerencsére megnéztem még párszor. Jó tettem, megérte.

A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #102302 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nos, negyedszerre összeállt a film, annyira, hogy már vetekszik a Szövetséggel. Szerintem még egy alkalom, és leelőzi. Nagyon-nagyon ott van. Most elcibáltam a szülőket is, és vajon mit mondtak? Azt, hogy sokkal múlta felül a várakozásaikat, baromira élvezték!!! Jobban tetszett nekik, mint a FOTR, és letisztultak a dolgok -mondták. Úgy örültem :D És anyukám még hozzátette, hogy nem semmi munka volt úgy megrendezni ezt a filmet, hogy a széles közönségnek tetsszen, pl. neki, csatajelenetestül-mindenestül. PJ rulez!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #102174 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ismerős... :) A 2zsiráfból van, ugye? :wink: Nem értek egyet vele, de amit kritizál, abban vannak igazságok is. :roll: És a pozitívumokat is elmondja, és a hangvétele is teljesen normális, nem úgy mint a másiknak. :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #102036 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Egyetértek az előttem szólóval.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #102025 Írta: Narië
háát...sajnos már megint egy újságíró,akinek nem teccett :? ,de ez legalább egy jól összeszedett,nem mocskolódó kritika,mint vmelyik régebbi.Hol találtad?

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #101999 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ezüstliliom:

Egy cikk:

Mondani sem kell, mekkora várakozás előzte meg a második részt. Jegyek elővételben már kaphatók, hirdették a nagyobb mozik plakátjai hetekkel a mo-i premier előtt.
Lehet állítani, hogy fanyalgó és ünneprontó vagyok, de sajnos a TTT alulmulja a várakozásokat és az első rész szárnyaló, izgalmas cselekményét. Valami keserű szájíz - talán ilyen a csalódás íze - rossz érzés mocorog a nézőben. Nem az a gond, hogy három úra hosszú, szó se róla, ehhez lassanként hozzá szokok az ember. Csakhogy ez esetben bőven elegendő lett volna két óra Frodó és Samu kalandjaiból. Az egy dolog, hogy szinte alig lendül valamit előre a történet, ellentétben a könyvvel. Ellenben a párhuzamos szerkesztést leszámírtva hőseinkkel alig történik valami, Frodó olykor "bekómázik" a Gyűrű növekvő erejének hatására, elszánt és őt követő hobbitok az entekkel múlatják az idpt láblógatva, Aragornék hatalmas csatát vívnak a tízezres nagyságrendű elcadult orkhadsereggel. Nagyjából ennyi, s az összes emlék mindössze az, hogy jó sok kardozós, hősies jelenetet egymásba fűző jelmezes akciófilmet ületünk bégig, izgalmakat fokozó, valóban szép aláfestő zenéável. Lassított felvételek konok, elszánt, vagy reményt és kétségbesészt tükröző közeli tekintetekről, felvillanó, majd lebiggyedő mosolyokról. Túl sok. Sajnos a humor is inkább csak Gimli alakjában központozódik, az ő alakja oldja néha az apadni látszó feszültséget.
Joggal vádolhat bárki, hogy nem említem meg a lenyűgöző, valóban zseniális lktáványt - nos, szó se róla, hihetetlenül prófi jelenetek, elképesztően gy9önyörű, megkomponált tájakk tárulnak elénk, szinte elakad a lélegzet, ésvalóban zseniális az animációs technika. Ezek jócskán emelnek a második rész kissé elnyujtott, túlszárnyalni vágyó, akciófoilmszerű, háborús filmeket idéáző sematikus menetn. De azt hiszem - látvány ide vagy oda - ezt a 180 perces vad videoklippet nem szívesen nézném meg mégegyszer.

Bocs a hibákért de álmos vaok... na, vélemény?

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.351 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére